PENTUPÄIVÄ B-PENNUT
Palaa takaisin.
kasvatit 2002

PENTUPÄIVÄ 20.10.2002

Opaskoirakoululla kokoonnuttiin viettämään B-pentujen ja Ruotsin tuontiemme pentupäivää lokakuun loppupuolella. FIN KVA Tending True-Blue Troll`in ja S KVA S TVA GK VALLH PR Tonedo`s Black Flash`n lapset olivat ehtineet kunnioitettavaan puolen vuoden ikään, ja olivat hellyttävässä "rimppakinttu-iässä" kaikki; useimmat aika kookkaita ja selvästi kasvaisivat vielä lisää! Olemukseltaan hyvin saman oloisia; iloisia ja tasapainoisen oloisia pentuja.

B-pennuista oli paikalla kuusi pentua: kaksi urosta ja neljä narttua. Laku-poika tuli omistajiensa Timon ja Tesun kanssa Kirkkonummelta, toinen urospentu, Jatsi, tuli Turusta Lentsun ja Jukan kanssa. Elina tuli Iitistä Sina-tytön kanssa, Päivi Kirkkonummelta Jipon kanssa, Jenni ja Juha Turusta Yokon kanssa, ja Jari Marin kanssa myös Turun suunnalta.
Maria tuli Mitzin, tuontipentumme, kanssa Espoosta, ja Minnahan asuu opaskoirakoulun työntekijänä toisella puolella pihaa, eli jo isoksi kasvaneella Norilla oli kaikista lyhyin matka pentutreffeille!

Paikalla oli tietenkin myös pentueen emä, Rölli, omistajansa Satun kanssa. Myös Marjatta piipahti paikalla Pain (T. Magician Man) kanssa moikkaamassa pentupäiväläisiä.

Rho seuraa

Oik. vasemmalle: Jari & Mari, Lentsu & Jatsi, Päivi & Jippo, Timo & Laku, Elina & Sina,
& Jenni & Yoko. Mamma Rölli edessä.

Aamu valkeni pilvisenä ja aika kylmänäkin, maassa oli muutama sentti lunta; istuimme ensin koirakoulun sisätiloissa juomassa aamu-kaffetta ja -teetä, ennen kuin siirryimme ulos koulutuskentälle treenaamaan tottelevaisuutta. Jokainen pentu esitti oman koulutustasonsa mukaisesti tottista, useimmilla olikin jo seuraamisen alkeet, paikka & kontakti, hyvin hallussa, lähinnä mietittiin vielä pentujen takaosan käytön parantamista erilaisilla treeneillä, ja mm. ruudun keskustan ja noudon pitämistreenien harjoituksia. Olipas taitavia ipanoita!

Alakuvissa Jatsi esittää seuraamista Lentsun kanssa, ja Mitzi ottaa kontaktia Maijaan.

Jatsi seuraa Mitzi

Jari otti poliisikoiran ammattia harjoittelevan Marin kanssa huume-etsintää toimiston tiloissa ja tarhalla, ja lopuksi päältähakua ihmisten seassa, hyvin meni! Se olikin ensimmäinen kerta kun Marilla treenattiin tätä päältähakua, eli ihmisellä on huumekätkö piilossa vaatteissaan, ja koira joutuu ilmaisemaan tämän tietyn ihmisen ihmisjoukosta.

Mari Yoko

Kuvassa vasemmalla Tending Bluebell, oikealla Tending Brownie

Tottiksien jälkeen grillailtiin makkaraa ja syötiin sisätiloissa. Katsoimme Opaskoirakoulun esittelyvideon, ja sitten porukka pääsi esittelykierrokselle koirakoulun tiloihin, ja paljon kysymyksiä koulutuksesta ja koirien kasvatuksesta esitettiinkin.

Iltapäivällä Jari ja Minna vetivät esineruututreenit pennuille läheisessä metsässä, ja paljon mietittiin muutenkin koiran nenänkäyttöä ja minkälaisia treenejä kannattaisi tämän ikäisillä pennuilla teettää. Esineet olivat kuulemma löytyneet piiloista oikein hyvin! Kiitos Minna ja Jari!

Nori Mitzi

Vasemmalla Ruotsin tuontimme Tonedo`s Flashing Meg, oikealla Abba,"Mitzi".

Kiitos kaikille oikein mukavasta pentupäivästä, ja tosi hienoa että pääsitte niin runsain joukoin tulemaan paikalle!! Nähdään taas talvella treeneissä!

Jatsi Sina

Vasemmalla Tending Blackie, oikealla Tending Bluey.

Laku Jippo

Tending Blackart ja Tending Blueberry.

Laku

Tending Blackart, "Laku", treenaa kontaktia.

Palaa takaisin.