Paimennusta Ruotsissa 2003
Palaa takaisin.
Viggo paimentaa

Ruotsissa tapasimme V-pentueemme ja nuoren sijoitusnarttumme, Abban, isän Viggon. Tässä Viggo osallistuu paimennuskisojen 3-luokkaan Kalmarissa, ja menossa häkitys-vaihe. Viggo on erittäin nopea ja hyvin intensiivinen paimenkoira, joita ominaisuuksia innostui kisojen tuomarikin myös kiittelemään, vaikka ei yleensä suullista arviota koirista antanutkaan - kehuista puhumattakaan :-)

Viggo Velho

Vasemmalla Viggo poseeraa ennen kisasuoritustaan, ja oikealla paimennuskisojen innokkain katselija, oma Velhomme (POHJ TVA Brains Hyasinth Velho) joka jaksoi antaumuksella tuijottaa kisaa aamusta iltaan - ja tekee sitä siis tässäkin kuvassa :)


Viggo paimentaa Tässä Viggo kuljettamassa lampaita kisatilanteessa kohti erotuspaikkaa. Lauman halkaisun jälkeen oli vuorossa viimeinen liike, eli häkitys.


Paimennuskisaalue oli todella suuri, hieman alava lyhyeksi kaluttu niitty, josta katsojien oli helppo seurata kisan kulkua. Hakukaaren jälkeen alkoi lampaiden poispäin kuljetus, tässä alakuvassa kuljetusvuorossa, menossa kohti ensimmäistä porttia, Mac, v. 2000 paimennuksen Ruotsin Mestari.
Mac paimentaa


Mac

Mac yläkuvassa suorittamassa häkitystä, ohjaajana Mosse Magnusson.

Don

Tässä Jonas Gustafssonin Don suorittamassa, kuvassa ylhäällä, lampaiden häkitystä.

Mac paimentaa

Vierailimme kennel Tonedo`sin kasvattajan Lena Martensin luona Ruotsin matkallamme. Tässä hän treenaa nuorta bordercollieurostaan, Tonedo`s Flashing Mac`ia, jonka isä on Ruotsin paimennusvalio, S VALLH CH Zören, ja emä S KVA S TVA GK VALLH PR Tonedo`s Black Fly. Macin täyssiskohan on meillä Suomessa, Tonedo`s Flashing Meg eli Nori.

Mac Mac

Tässä kuvissa ylhäällä Lenan Mac sekä töissä että poseeraamassa,
alakuvissa kennel Tonedo`sin nuoria kasvatteja (isä Cmms Mac, emä Fly)

treenit treenit

Palaa takaisin.