PAIMENNUSPÄIVÄ
KIIKALASSA 2003
Palaa takaisin.

Kuvasatoa paimennuspäivästä 2003.

Matti paimentaa

Päivi pitää teoriaa

Iso joukko tendingläisiä kokoontui kesäisenä aamuna Päivi ja Tapio Nietosvaaran lammastilalle Kiikalaan opiskelemaan paimennuksen saloja. Tilalla oli ollut vähän aiemmin paimennuskurssi, jota veti Mosse Magnusson Ruotsista (hallitseva Euroopan mestari paimennuksessa koirallaan Fleet!). Päivi selvitti meille aamun teoriaosuudella Mossen ajatuksia paimennuksesta, erityisesti puhuttiin nuorten koirien koulutuksesta, ja häkkiharjoittelun sopivuudesta koirien hallinnan harjoittelemiseen.

Mossen paimennusneuvoista löytyy enemmän tietoa sivuiltamme Koulutus-linkin alta, jos haluat tutustua "raatokuriin ja eläinfiilikseen".

Yläkuvassa Matti (FIN TVA HK2 BH PPR1 Tending Mack The Knife) paimennusnäytöksessä, jossa näytettiin käytännössä edistyneemmän koiran treenejä, kuvassa oikealla Päivi pitämässä luentoa paimennusharjoittelun teoriasta.


Tending-porukkaa
Tässä kuvassa T-porukkaa kokoontuneena lammasaitauksen laidalle katselemaan paimennustreenejä.


Alakuvassa 5-kuinen Toivo (Vikka-Viggo) ihmettelemässä lampaita. Anne kiertää häkin sisällä yrittäen saada lampaat liikkeelle, ja Toivo seuraa tilannetta...kiinnostaa kovasti pentua nämä villavat otukset :-)

Anne ja Toivo


Luca paimentaa

Luca treenaa häkissä Johannan tiukassa kontrollissa; Päivi antaa sivusta ohjeita.

Glenda paimentaa

Myös 8-kuinen Glenda (Velho-Gadden) treenaa häkkitreeniä lampailla.


Matti paimentaa

Matti suorittaa tässä ja seuraavassa kuvassa lampaiden häkitystä.


Matti paimentaaTao paimentaa Tao (Tending Too Much Magic) harjoittelee hakukaarta, Riitta varmistaa lähellä.


Johanna ja Anki
Päivi laittoi porukan opettelemaan myös lampaiden lukemista; miten lampaat käyttäytyvät jos koira tekee näin tai näin? Parhaiten asian oppii kuivaharjoittelemalla; eli yksi porukasta laitettiin lammaskoiran rooliin, ja toinen lammaskoiran ohjaajaksi... Tässä Anki ohjaajana, ja Johanna koirana, ja häkityskin taisi lopulta onnistua :-)


Alakuvissa Matti ja Raffe vilvoittelevat paimennusharjoitusten jälkeen läheisessä lammessa. Päivän päätteeksi katseltiin paimennusvideota, ja keskusteltiin vielä treeneistä. Lopuksi päästiin vielä juhlimaan Matin TVA-titteliä, ja tietenkin syömään täytekakkua!

Kiitos Päivi ja Tapio hienosta päivästä!!!

matti Raffe
karitsa Kiikalassa

Palaa takaisin.