JUTTU. 5 - PENTUPÄIVÄ 2001
Palaa takaisin.
kasvatit 2001

PENTUPÄIVÄ 28.4.2001

Opaskoirakoululla kokoonnuttiin viettämään W-pentujen pentupäivää huhtikuun lopun launtaina. Toki paikalla oli muitakin kuin nuoria, 7 kuukauden ikäisiä W-pentuja - eli päivään saivat osallistua kaikki muutkin kasvattimme; tosin aikataulu ja treenit rytmitettiin nuorimpien ehdoilla. Aamu ei valjennut kovin aurinkoisena, vaan sataa tihuutti - onneksi päivä siitä kirkastui, eikä vettä saatu niskaan iltapäivän maastoharjoituksissakaan!

W-pennuista oli paikalla kuusi pentua: kaksi urosta ja neljä narttua. Pisimmältä tulivat Kati ja Samu Rhon kanssa; he ajelivat Oulusta, tosin Tampereen kautta. Anne ja Marko tulivat Mocan kanssa Mäntyharjulta, Satu Welmun kanssa Varkaudesta, Petri ja Nina Woomin ja Vikan kanssa Tampereelta, ja Hamppu, tullin huumekoirakoulutuksessa oleva narttu, asusteleekin pääkaupunkiseudulla, samoin kuin Pia ja Merlin. Seitsemän kuukauden iässä pennut olivat jo kovin eri näköisiä ja kokoisia - siis varsin persoonallisen näköistä porukkaa!! :-)

Aiemmista pentueista & omistajistaan paikalla olivat Pai & Marjatta, Vikka & Nina ja Raffe & Anki ja Tigru & Minna.


Tässäpä meidän lentoon lähdössä olevia kasvattejamme; kuten kuvista näkyy, vauhtia riittää...

Rho seuraa Welmu seuraa

Aamu alkoi pienellä esittelykierroksella aamukahvin ja -teen merkeissä. Jutustelun jälkeen siirryttiin Koirakoulun tottelevaisuuskentälle, ja aloitettiin tottistreenit. Nuorimmaiset esittivät parastaan, olikin hauska katsoa niin montaa iloisesti ja keskittyneesti hommia tekevää pentua!!

Hamppu, Tending Wild Witch, esitti meille huumekoiranäytöksen; se etsi huumeita sekä auton sisästä että ulkoa päin, ja viimeiseksi etsi niitä myös huonetilasta. Kaikki kätketyt huumeet löytyivät alta aikayksikön, huomasi, että nuori narttu on ollut jo jonkin verran mukana ihan työkeikoilla, sen verran rutinoituneesti tuo näytös sujui!

Tottisosuuden jälkeen otettiin vielä ryhmäkuvat ja yksittäiskuvat pennuista.

W-pennut

Kuvassa vasemmalta oikealle:
Hamppu & Sari, Merlin & Pia, Mocca & Anne, Rho & Kati, Welmu & Satu ja Woomi & Petri.

Kentältä siirryttiin taas sisätiloihin; grillissä paistettiin makkaraa ja syötiin evästä tottiksen videointia samalla katsellen. Pekka veti Opaskoirakoulun esittelykierroksen koiratarhasta kiinnostuneille, ja me muut jäimme vielä katselemaan videoita ja jutustelemaan.

Iltapäivällä siirryttiin Sipooseen maastotreeneihin. Marjatta & Pai ja Petri & Woomi ottivat jälkeä, ja saivat kummatkin onnistuneet jälkiharjoitukset. Muu porukka siirtyi hakumetsään, ja Anki kertoili meille samalla viimeisimpiä hakukoulutuksen tuulia Ruotsista - hän oli juuri ollut Gunnel Boströmin hakuleirillä, joka on kaksinkertainen NOM-kultamitalisti hakukokeessa.
Pennut ottivat sitten jokainen oman osaamistasonsa mukaiset treenit, ja maalimiehet löytyivätkin suunnitelmien mukaan.

Hakutreeneissä päivä kallistuikin jo iltaan päin, ja pentupäivä päätettiin siinä kuuden kieppeillä. Kiitos taas kaikille mukanaolleille hienosta päivästä - ja Tending-leirillä nähdään syyskuussa!!!

Pai seuraa

Raffe seuraa

Tässä esittävät kaunista seuraamista Pai ja Raffe.
Valokuvia W-pennuista pentupäivillä löydät lisää W-pentueen omalta Kasvatit-sivulta!

Palaa takaisin.