Juttu 6; Tokon Joukkue-SM
Palaa takaisin.

Tokon Joukkue-SM-kultaa 2001!

Tokon Joukkue Suomen Mestaruus -kilpailut pidettiin tänä vuonna Kouvolassa, vanhan armeija-alueen paraatikentällä. Lauantaina kilpailtiin henkilökohtaisesta Suomen Mestaruudesta, jollon päivä jo venyi pitkälle iltaan. Koko viikonlopun oli helteinen ja kuuma poutasää, joka sai sekä koirat että ohjaajat - sunnuntaina n. 250 koirakkoa!! - etsimään varjoa jaksaakseen pitkän kisapäivän. Kouvolan seudun Seurakoirakerho onnistui järjestelyissään erinomaisesti; kiitos siitä heille!!

KKH:n joukkue

Lauantaipäivä oli jo päättynyt Tending-porukan kannalta erittäin onnistuneesti; 20 Suomen parhaan tokokoiran joukossa oli 4 meidän tiimistämme, ja kaksi pääsi vieläpä viiden parhaan joukkoon! FIN TVA HK1 Tending Too much Magic oli SM-4, ja FIN & S TVA Brains Hyasinth Velho SM-5. FIN TVA HK1 Tending The Talisman sijoittui yhdeksänneksi vielä 1-tuloksella, ja FIN TVA HK2 Tending Tiger Power oli 14. Tigrulla oli muuten päivän parhaat kannustusjoukot takanaan :-)

Sunnuntaipäivä alkoi joukkueiden kokoontumisella ja alkuparaatilla perinteisesti. Meidän tiimimme hiipui paikalle pikkuhiljaa; osa oli ollut yötä Kouvolassa, osa ajeli aamusta paikalle. Meidän joukkueeseen, siis Keravan Koiraharrastajien 2.- joukkueeseen kuuluivat:

BH Tending More Snow White "Raffe" / Agneta Hellsten-Eriksson - alo lk
BH Tending Magic Maker "Vikka" / Nina Keski-Korpela - avo lk
VK2 BH Tending Magician Man "Pai" / Marjatta Tuikkanen - avo lk
FIN TVA HK1 Tending The Talisman "Aiko" / Virve Väänänen - erivoi lk
FIN TVA HK1 Tending Too Much Magic "Tao" / Riitta Jantunen-Korri - erivoi lk

Koiria yhdisti - värikkäistä ulkonäöistä huolimatta - kaksi asiaa: vauhdikkaat suoritukset :-) ja sama emä; kantanarttumme FIN & S TVA JK2 Brains Fjolle. Porukassa oli siis kahden eri pentueen koiria; Tending T- ja Tending M -pentueista. Salaa olin aina toivonut, että joskus saisin "kasvattajaluokan" tänne joukkue-SM:iin - tälläistä menestystä en vain ollut uskaltanutkaan toivoa, vaikka toki tiesinkin että koirat olivat hyviä, ja niiden kanssa oli tehty ahkerasti työtä!

Mukana kisahengessä oli Petri Woomin ( T. Wishmaster ), Pia Merlinin ( T. Wise Man ) ja Soili pikkuisen Miron ( T. Seer Man ) kanssa. Kiitos kaikille avustuksesta ja kannustuksesta! Woomi ylennettiinkin viralliseksi "kisamaskotiksi" - Miro kun vietti iästään johtuen aika suuren osaa päivästä nukkuen! :-)

Aamupäivällä valtasimme Varkauden Palvelus-ja Seurakoirakerhon vierestä telttapaikan, ja pystytimme sekä telttakatoksen, että vielä irrallisen katoksen varjoksemme. Sinne sitten porukka eväineen ja koirineen! Viereisissä teltoissa olivat porukastamme Satu (T. White Warlock) ja Minna (T. Tiger Power). W-pennut eivät ole vielä kisaiässä; sen sijaan imatralaisten riveissä starttasi Valtosen Erkin Mitzu ( T. Mystique ) joka sai hienon 1-tuloksen avoimessa luokassa, 184 p, ja sijoittui jaetulle viidennelle sijalle 87 koirakon joukossa.

Ekana joukostamme starttasi Tao, se joutui heti ensimmäiseen paikalla istumis-ryhmään. Hieman saimme istumista jännittää, kun näillä erivoin koirillamme oli rankka kisapäivä takanaan lauantaista. Tao selvittikin 9-linjaa ensimmäisen osion liikkeet, mutta muuten nappisuorituksessa, ruutuun lähetyksessä, Tao varasti luoksekutsumisen, ja kun se vielä jumitti kaukokäskyissä, niin hyvin alkanut suoritus kääntyikin 2-tulokseksi. Kasvattaja ei siis antanut erityisen hyvää esimerkkiä kisahermoista; ja suorituspaineet jäivätkin näin Virven ja Aikon harteille loppuiltapäivälle!

Taon aikana joutui kehään myös Marjatta ja Pai. Kehä oli etuajassa reilusti, ja Marjatta joutui sinne melkein kylmiltään. Onneksi pari hoiti hommat jo rutiinilla ( avon ykköset olivat kasassa jo etukäteen! ) eli liikkeet onnistuivat hyvin luoksetuloa lukuunottamatta. Luoksetulo meni läpijuoksuksi, johtuen ehkä osaltaan isommasta häiriöstä juuri silloin kehän laidalla. Lopputulos oli kuitenkin kirkas 1-tulos, 170 p; hyvä Marjatta ja Pai, hieno aloitus!!

Pain jälkeen joutui kehiin Nina ja Vikka kannustuksemme siivittämänä. Vikka teki tasaista ja nopeaa työtä joka liikkeessä, hyppyliikkeen 7 pudotti pisteitä muutoin niin tasaisesta 9 / 10 -linjasta. Loppupisteet kuitenkin 184 avoimesta, hyvä 1-tulos, ja arvokisan hieman tiukempi arvostelu ennustikin, että tällaisilla pisteillä voidaan jo nousta yllättävän korkealle luokkasijoituksissakin!

Anki & Raffe

Iltapäivän helteessä alo-kehään menivät viimeisten joukossa Anki ja Raffe. Alossa oli myös hurja määrä koiria; 65! Raffe oli jo treeneissä oireillut, että hyviä pisteitä voisi olla tulossa, mutta nyt vielä katsottiin, tekeekö kisajännitys tepposia...Ei tehnyt; Raffe aloitti kympeillä seuraamisliikkeet, ja jatkoi samaan tahtiin..10...10...huh! Luoksetulon hieman vino istuminen pudotti pisteen pois, mutta sitten 10-rivi vain jatkui - Ankikin piti päänsä kylmänä, ja keskittyi vain omaan suoritukseensa. Lopputulos oli huikeat 198 p ja koko luokan voitto!! Kannustusjoukkojen hurraaminen kuului varmaan pitkälle...:-)

Tämän jälkeen alkoi jo pienoinen pisteiden lasku; Virve, joka valitteli henkilökohtaisen SM:n jälkeen kisauupumusta, päätettiin herätellä hienoisella kiusoittelulla: Pete ilmoitti tulostaululla käynnin jälkeen, että sellaiset 267 1-tulos voisi riittää mitaleille... Aikon ja Virven vuoroa saatiinkin sitten odotella; pari starttasi iltapäivän kolmanneksi viimeisenä erikoisvoittajaluokan koirana. Miinussaldona oli vielä vitonen paikallamakuusta; Aiko oli sekä kääntynyt poikittain että nuuskinut.

Aikon kestävyyden tuntien sillä treenattiin vielä useaan otteeseen iltapäivän helteessä - ei ainakaan voinut sanoa, että tätä paria olisi säästelty! Muutamaa hieman heikompaa liikettä vielä varmisteltiin, ja sitten vain kehiin! Ekassa osiossa, joka oli ollut edellisenä päivänä Aikolla hieman heikompi, menikin sitten sunnuntaina putkeen, 8 oli huonoin numero! Loppuosion ruutu ja kaikki noudot olivatkin sitten Aikon tunnettuja bravuureja; piti vain vielä jännittää, että sujuisiko kaikki kuitenkaan nyt kuten yleensä...Ruutu aiheutti ylimääräistä hien valumista kannatusjoukoille, kun Aiko jäi ruudun etualalle, eikä ollut varmuutta oliko se ruudussa vai ei. Virve päätti vielä varmistaa, ja yhdellä ylimääräisellä käskyllä Aiko olikin sitten jo keskellä ruutua. Hyvä juttu! Noudot meni kaikki 10-linjaa; nopealla laukalla ja täsmällisyydellä kaikki luovutukset. Kaukokäskyt olivat viimeinen jännityksen kohde, ja kun nekin sujuivat mallikkaasti yhdeksäisen edestä, uskottiin 1-tulokseen ja mitalimahdollisuuteen!

Viiden jälkeen alkoi pisteiden lasku, ja melkein varmoja oltiinkin, että mitaleille tullaan! Väriä ei vain uskaltanut vielä ennustella. Tampere, Keski-Suomi, Oulu ja City-Belgit juhlivat myös hyvillä suorituksilla, niin että tarkkaa lopputulosta ei vielä tiennyt kukaan. Reilut puoli tuntia sitten pyörittiin tulostaulujen edessä koko porukka, ja odoteltiin. Viimein tulivat ensimmäiset tulosliuskat, ja Keravan Koiraharrastajat olivat ylimmäisenä nimenä!! Viidettä kertaa peräkkäin mitaleilla, ja kolmatta kertaa kultaa!!! Koirissa oli jo bordercollie -sukupolvi kertaalleen vaihtunut, mutta tuntuma kärkeen näköjään säilynyt!

Yksilötuloksissa Anki ja Raffe voittivat kirkkaasti alokasluokan. Nina ja Vikka olivat viidensiä avoimessa, ja Virve ja Aiko jaetulla neljännellä sijalla 52 erivoin koiran joukossa. Nilla ja Henna voittivat jälleen hienosti erivoin, ja Tiina ja Q olivat toisia upeilla suorituksillaan. Erivoin kolmanneksi nousi vauhdikkaalla suorituksellaan Jaana ja briardinsa Manta Varkaudesta.

Palkintojen jako alkoi viiden jälkeen illalla; koirat saivat mitalin kaulaansa, ja me kaksijalkaiset juhlimme suuren maailman tyyliin juomalla shampanjaa palkintopokaalista!! Paljastettakoon tässä, että niin voitonvarmoja emme olleet, että meillä olisi shampanjat olleet mukana voittoa varten - vaan sillä oli tarkoitus juhlistaa ensin ihan muuta...:-) Palkintoseremonioiden jälkeen palattiin arkeen leirin purkamisella, ja kantamalla tavaraa runsain mitoin autoihin.

Mitä voin sanoa? Kasvattajana kiittää kaikkia joukkuelaisiamme ahkerasta ja hyvästä treenaamisesta, hyvän tiimihengen luomisesta ja innokkaasta kannustuksesta koko kisapäivän aikana. Kiitos myös kannatus- ja avustajajoukoillemme! Erityiskehut vielä Tending-tiimin hienoille ja osaaville nuorille koirille; ne kun jatkoivat suoraan siitä, mihin emänsä Taikan tokoura loppui vuonna 1999 - sen vuoden Joukkue-SM:ien voittoon!

tunnelmia

illansuussa

Tulosten odottamista ja jännäämistä illansuussa!
Soili, Pia, Nina, Virve, Marjatta, Pete...

Palaa takaisin.