S- JA F-PENTUJEN
PENTUPÄIVÄ 5.5.02
Palaa takaisin.
S-pentue

Vas. oikealle: Johan & Fjolle, Soili & Miro, Leea & Noita, Johanna & Luca, Mirja & Romi ja Pekka & Nero

F-pennut

Vas. oikealle: Samu & Seita, Päivi & Hopi ja Joni & Tino


PENTUPÄIVÄ 5.5.2002

Tänä vuonna pentupäivää vietettiin toukokuun alkupuolella kahden pentueen voimin. Pennuista oli hienosti kaikki paikalla, kokoontumispaikkana oli jälleen kerran opaskoirakoulu. S-pentueen viisi urosta olivat jo lähellä yhden vuoden ikää; pisimmältä ajelivat Johan Fjollen kanssa, josta on kasvamassa tullin huumekoira, he olivat lähteneet ajamaan Vaasasta jo aikaisin aamun sarastaessa. Mirja ja Johanna tulivat Vantaalta Romin ja Lucan kanssa, ja Soili Helsingistä Miron kanssa.

Puolen vuoden ikäisistä F-pennuista pisimmältä tuli Päivi Hopin kanssa, Turun suunnalta; muut olivatkin pääkaupunkiseutulaisia; Samu ja Kati Seitan ja W-pentueen Rhon kanssa, ja Joni Tinon, F-pentueen ainoan uroksen kanssa. Myös Minna, joka asuu Opaskoirakoululla, tuli näyttämään Noria, vasta pari päivää sitten Ruotsista saapunutta tuontipentuamme, oikealta nimeltä Tonedo`s Flashing Meg.

Aamu alkoi sateisena; sataa tihuutteli, mutta onneksi sade taukosi ennen tottistreenien alkamista, ja alkoi uudelleen vasta myöhemmin iltapäivällä. Aamu aloitettiin aamukahvilla ja -teellä, ja jutusteltiin tietenkin koirista, etenkin niistä omistamme :)
Ensimmäinen päivän ohjelmanumero oli Fjollen "työnäytöksen" seuraaminen. Sen ohjaaja Johan piilotti huumetta opaskoirakoulun piha-alueelle, ja Fjolle löysi piilon varsin näyttävästi. Lopuksi se palkittiin lelulla leikkimällä.
Tässä Johan & Fjolle harjoittelemassa huume-etsintää:

Fjolle etsii huumeita Fjollea palkitaan

Etsintänäytöksen jälkeen kokoonnuttiin Opaskoirakoulun tottiskentälle, ja aloitettiin tottistreenit. S-pennut esittivät, iästään johtuen, jo varsin kisavalmiita tottiksia - Luca olikin ehättänyt jo edellisenä päivänä voittamaan tokon alokasluokan virallisissa kisoissa! Kaikkien suoritukset videoitiin, ja niitä oli sitten myöhemmin mahdollisuus katsoa toimistolla. Jopa valokuvauskin onnistui pilvipoudalla, tässä Luca treenaamassa seuraamista Johannan kanssa, ja kennel Tending`in uunituore tulokas, pikkuinen trikkinarttu Nori 8 viikon ikäisenä:

Luca seuraa Nori

Iltapäivän puolella Pekka kierrätti koirakoulun tiloissa kierroksen, jotta kaikki pääsisivät tutustumaan remontoituihin tarhatiloihin, ja kertoi samalla kouluttajan työstään. Myös yksi saksanpaimenkoirapentue oli tarhalla taputeltavana. Sen jälkeen olikin tauon paikka, ja sytytettiin nuotio; paistettiin makkaraa ja keitettiin vielä kaffeeta. Osa porukkaa lähti Leean mukana vielä hakumetsään, ja osa jäi ottamaan esineruutua lähialueelle. Hopille tehtiin jälki metsään, jonka se onnistuneesti ajoi, vaikka maasto ei varmasti ollut kaikkein helpoimpia!

Pentupäivän poppoo

Myöhään iltapäivällä sade alkoi uudelleen, ja viimeiset esineruutua treenaavat saivatkin sadekuuron niskaansa. Rho, Luca ja Nero treenasivat onnistuneesti vierailla esineillä, ja Seitakin sai jo jutun juonesta kiinni. Oli aika lähteä kotiin päin; kiitos taas kaikille innokkaille osanottajille, oli mukava nähdä teidät niin runsaslukuisina paikalla!!!

Tässä vielä pääkuvat Rudyn ja Swipon pennuista;
puolen vuoden ikäiset Tino, Hopi ja Seita:

Tending Flash Flyer Tending Fly-Fly
Tending Fast Fly

Palaa takaisin.