TOKON SM 2002
Palaa takaisin.

Kuvia ja juttua tokon Suomen Mestaruus-kisoista 2002

Tokon Suomen Mestaruus-kilpailut järjestettiin tänä vuonna kauniissa Uudessakaupungissa Suomen länsirannikolla. Launtaina 29.7.02 ratkottiin Joukkue-SM-kilpailut, ja sunnuntaina 30.7 henkilökohtainen SM-kisa. Järjestäjät onnistuivat tehtävissään erinomaisesti; kiitos siitä heille!
Kiitos myös tuomareille ja liikkeenohjaajille; te kaikki teitte pitkän ja raskaan päivän kehissä selviytyen siitä kuitenkin erinomaisesti!

Säät suosivat kumpaakin päivää; lauantaina yli 200 koirakkoa kilpaili joukkueissaan SM-joukkuemestaruudesta. Päivä oli lämmin, lähes helteinen välillä, ja vasta aivan kisapäivän lopuksi jyrähti ukkonen muutaman kerran. Sunnuntai taas valkeni pilvisenä, välillä hieman sataa tihutellenkin, mutta päivä kirkastui kisan aikana, ja myöhemmin päivällä paistoi taas aurinkokin täydeltä terältä.

Tässä poseeraa voittoisa Keravan Koiraharrastajien Kulta-joukkue; KKH on ollut viimeisenä kuutenä vuotena kuusi kertaa mitaleilla; niistä kaksi pronssista ja neljä kultaista! Tending-bordercollieita on ollut joukkueissa joka vuosi :-))

KKH joukkue

Vas. oikealle: Kari & Patu (alo), Janni & Nuno (avo), Päivi & Matti (voi),
Marjatta & Pai (erivoi) ja Maarit & Ripsa (alo)

Tässä kolme parasta joukkuetta ja niiden pisteet:
1. Keravan Koiraharrastajat 1; 673,5 p
2. Oulun Seudun Kennel-ja Agilityseura ry; 643,5 p
3. Jokelan Seudun Koirakerho; 643,00 p

Onnea kaikille sijoittuneille joukkueille! KKH:n 2-joukkue oli myös hienosti viides samoilla pisteillä 4. sijoittuneen Turun Käyttökoirakerhon kanssa! Hyvä Aiko, Raffe, Luca, Rho ja Miro ohjaajineen!!


Päivi ja Matti

Tending Mack The Knife voitti hienosti 30 koiran voittajaluokan pistein 293,5!
Onnea vielä Päivi ja Matti erittäin hienosta, tasapainoisesta ja nopeasta suorituksesta voittajassa!sm-kultaa
Päivi ja Marjatta tuulettavat palkintojenjaossa :-)
KKH:n 1-joukkueen ylempien luokkien koirat Matti ja Pai ovat täysiveljekset Tending M-pentueesta. Marjatta kilpaili Pain kanssa myös 2001 KKH:n silloinkin kultaa voittaneessa 2-joukkueessa!


Rho ja kati

Kati ja Rho, Tending White Wicca, tulivat toiseksi avoimessa luokassa pistein 186.
Rho teki erittäin vauhdikasta, sähäkkää työtä kaikissa avoimen luokan liikkeissä. Sen pisteitä pudotti oikeastaan vain hieman liian tiivis ja voimakaskontaktinen seuraaminen, ja harmittava vahinko noudossa, kun kapula pääsi putoamaan lopussa. Aika upeasti näinkin :-)
SM-mitalistit

Sunnuntaipäivän henkilökohtaisen SM-kisan mitalistit:
1. ja SM-kultaa FIN & S TVA HK1 Tending The Talisman ja Virve Väänänen
2. ja SM-hopeaa FIN & DK TVA HK1 Tending Too Much Magic ja Riitta Jantunen-Korri
3. ja SM-pronssia POHJ TVA FIN & S & DK TVA Brains Hyasinth Velho ja Pekka Korri

Henkilökohtaisessa kisassa jännitys säilyi aivan loppuun asti. Paikallaolot olivat aamun ensimmäisinä, sitten seuraavat neljä yksittäisliikettä hieman muunnellussa järjestyksessä. Aikolla, Taolla ja Velholla menivät ainakin luoksetulo ja ruutu aika nappiin, samoin tunnistusnouto onnistui kaikilla erittäin hyvin ja hallitusti. Ekan osion jälkeen Aikolla ja Taolla taisi olla 1,5 pistettä eroa toisistaan, ja hyvin tiivisti heti perässä tuli useita muita koirakoita. Vaati aikamoisia kisahermoja, kun loppuliikkeet suoritettiin niin, että kehään tultiin perinteisessä käännetyssä paremmuusjärjestyksessä! Varsinkin kun lähes kaikki tiesivät, että kaukokäskyt eivät ole poikiemme, eikä oikein Velhonkaan vahvin liike :-)) Eli aikamoinen jännitys säilyi loppuun asti. Velhon epäonnistunut neliöseuraaminen, -istui seisomisessa ja ennakoi seuraamisen liikkeellelähtöä- verotti rankasti sen loppupisteitä. Taolla meni noudot hyvin, mutta kaukoissa kaksi ylimääräistä käskyä...nouseeko vai eikö...ohjaajaa hieman jännitti! Onneksi Tao päätti sitten tehdä liikkeen kunnialla ja hyvin loppuun, ja tiesinkin silloin, että jonkunvärinen mitali on ainakin varma!

Viimeisenä tulivat sitten kehiin Virve ja Aiko, ja silloin vasta kasvattajia jännittikin :-) Kaukokäskyjä treenattiin muutamaan otteeseen Aikollakin päivän mittaan, ja hienostihan ne olivat treenissä menneet, mutta kuinka sitten kehässä...Iltapäivän viimeisenä Virve veti kuitenkin erittäin varmaotteisesti ja rennon näköisenä Aikon kanssa 9-10 -linjaa kaikki loppuliikkeet, Aikon tehdessä liikkeet nopeasti ja iloisesti - ja sitä loppuun asti hiottua yhteistyötä ei voinut kyllä katsoa kuin ihaillen!
Loppusijoitukset sitten ratkesivat seuraavan tunnin sisään; veljeksien kaksoisvoitto olikin jo varma, mutta Velhon ja Pekan pisteitä saimme jännätä loppuun asti - pronssia tuli, hyvä Velho!! :-)

Kolmoisvoitto tiimillemme oli "aivan liikaa" :-) ja haluamme kiittää vielä kerran kaikkia T-tiimiläisiä, kavereitamme ja tokotuttujamme kannustuksesta kisapäivänä ja onnittelujen tulvasta jälkeen päin. Tällä jaksammekin taas seuraavat kymmenen vuotta eteenpäin, sanoin kisapäivää seuranneena viikolla... :))

Virve ja Aiko

Tässä vielä kultamitalistipari; Virve ja Aiko, tokon Suomenmestarit 2002!!!
Onnea onnea onnea!!!


jännäämistä

Tässä vielä T-porukkaa jännäämässä SM-kisapäivänä. Oli hieno viikonloppu! Yksi parhaita syitähän näihin tapahtumiin on tietenkin myös se, että päästään tapaamaan toisiamme, höpisemään, jännittämään, kehumaan ja kannustamaan... Mitaleista ja sijoituksista viis :-))???
Ei kun seuraavaan vuoteen!


Palaa takaisin.