Kasvatit
Palaa takaisin.
TENDING K-PENTUE

K-pentueemme syntyi joulun alla, 22.12.2008.Pentuja syntyi kuusi, neljä narttua ja kaksi urosta.

Pentueen emä on jo aiemmin jalostukseen käyttämämme Englannin tuontinarttu FIN TVA BH Mascottsway Skye, ja isä on hyvistä paimennussuvuista oleva tokokoira Norjasta, KANS TVA N & S TVA NM-09 Pluto. Pluto kilpailee tokossa maajoukkuetasolla Norjassa, ja voitti mm. Norjan mestaruuden vuonna 2009.

Skyen on Suomen Tottelevaisuusvalio, ja kuuluu tokon valmennusrenkaaseen. Sen emä on tokon ylimmässä luokassa Englannissa kilpaileva Mascottsway Rose, ja isä erittäin tunnettu paimennuskilpailujen menestyjä, ISDS220939 Ben, joka on kuulunut Englannin maajoukkueseen paimennuksessa, ja ollut mm. Supreme Championships-finaalin viides.

Pluton vanhemmat ovat molemmat isolla lammastilalla työskenteleviä koiria, joiden takana on mm. tunnettuja R. Hendersonin ja J H Wilsonin koiria.

kuva Solgunn Roarsen
E: FIN TVA BH Mascottsway Skye
I: KANS & N & S & TVA Pluto

Urokset:

POHJ TVA FI TVA NO TVA SE TVA PM3-11 MM2-12 TSM-12 PM2-12 TENDING KNIGHT Mac / Jessica Svanljung
TENDING KNOCKOUT Knox / Görill Nordve
Nartut:
FI TVA TENDING KICKSTART Kita / Katariina Kainulainen
FI AVA FI AVA (H) SE AVA TENDING KEEN Twixy / Marjo Hytönen & Janne Toivola
FI AVA PM1-12 TENDING KAYO Gaia / Juha Orenius
TENDING KOBOLD Elli / Elisabeth Adsen

Mac, Kuva Ansu Leiman. Knox, kuva Solgunn Roarsen.

POHJ TVA FI TVA SE TVA NO TVA PM3-11 MM2-12 TSM-12 PM2-12 TENDING KNIGHT, "Mac", on tricolour-uros, jonka omistaa Jessica Svanjlung. Hänellä on meiltä vanhempikin kasvatti, POHJ TVA Katla, joka on ollut useita vuosia tokon maajoukkueessa. Mac on luonteeltaan vauhdikas ja iloinen nuori uros, jonka kanssa harrastetaan tokoa ja paimennusta, mahdollisesti agilityakin.

Mac sai kasaan ykköstulokset Suomen Tottelevaisuusvalion arvoa varten heti vuoden 2011 ensimmäisistä kisoista. Samana vuonna siitä tuli Norjan Tottelevaisuusvalio, ja se valittiin varakoiraksi Suomen tokomaajoukkueeseen. MM-kisoissa Pariisissa se tuli 2. sijalle ensimmäisenä karsintapäivänä, ja osallistui MM-finaaliin. Mac saavutti myös Ruotsin Tottelevaisuus- valion arvon, ja valittiin tokon PM-maajoukkueeseen Tanskaan, jossa hienosti Pohjoismaiden Mestaruus-pronssia ja joukkuekultaa!! V. 2012 oli hieno arvokisavuosi; Mac valittiin tokon maajoukkueeseen, ja se voitti MM-hopeaa, SM-kultaa ja PM-hopeaa vuoden aikana.

KILPAILUT:

toko

agility

TENDING KNOCKOUT "Knox" - on mustavalkoinen uros, jonka omistaa Görill Nordve Norjasta. Görill`n nykyinen kilpailukoira on pitkään Norjan maajoukkueessa edustanut KANS & POHJ TVA Lucky. Knoxin kanssa tullaan harrastamaan tokoa ja paimennusta.
Tokossa Knox on siirtynyt erikoisvoittajaluokkaan.


toko

paimennus

Kita. Twixy.

FI TVA TENDING KICKSTART, "Kita" on energinen ja vilkas narttu, jonka omistaa Katariina Kainulainen Vantaalta. Hänen vanhempi kisakoiransa on mitteli POHJ TVA Paavo, joka on ollut tokomaajoukkueen varakoira myös. Kitankin päälaji tulee olemaan toko, mutta sen kanssa tullaan myös paimentamaan.

Kita on siirtynyt tokossa erikoisvoittajaluokkaan. Vuonna 2011 siitä tuli Suomen Tottelevaisuusvalio ja se valittiin tokon valmennusrenkaaseen.

toko

FI AVA FI AVA (H) SE AVA TENDING KEEN, "Twixy", on pieni ja pippurinen bordercollienarttu, jonka omistavat Marjo Hytönen ja Janne Toivola. Heillä on entuudestaan kasvattimme FI TVA FI AVA Tatzi R-pentueestamme. Marjo tulee tokoilemaan ja paimentamaan Twixyn kanssa, ja agilityakin sen kanssa tullaan harrastamaan.

Twixy nousi vuoden 2011 alussa agilityssa 3-luokkaan, ja sai siellä ensimmäiset nollansa. Se sai kasaan SM- ja karsintanollat samalle vuodelle. Twixy on Suomen ja Ruotsin Agilityvalio, ja v. 2012 se oli agilityn maajoukkueen varakoira.

KILPAILUT:

toko


Gaia. Elli, kuva Solgunn Roarsen.

TENDING KAIO, "Gaia", on saalisviettinen ja vilkas narttu, jonka omistaa Juha Orenius. Hänen vanhempia kisakoiriaan ovat olleet mm. Noel ja kasvattimme Yoko, joilla hän on ollut agilityn maajoukkueessa useita vuosia. Perheessä on myös belgianpaimenkoirat Ninja ja Carmen, joiden kanssa kilpaillaan menestyksellä agilityssa SM- ja karsintatasolla.

Gaian päälaji tulee olemaan siis myös agility. Gaia nousi agilityn kolmosluokkaan, saaden myös ensimmäisen nollavoittonsa loppuvuodesta 2010. V. 2011 se sai kasaan SM- ja karsintanollat, ja agilityn karsintakisojen lopputuloksissa se oli 5., ja on näin varakoirana Suomen agilitymaajoukkueeseen. V. 2012 Gaia edusti Suomen agilitymaajoukkueessa, ja voitti Pohjoismaiden Mestaruus-kultaa!

KILPAILUT:

agility

TENDING KOBOLD,"Elli", on tricolour-narttu, jonka omistaa Elisabeth Adsen Norjasta. Hänen vanhempi kisakoiransa on POHJ TVA Kela, joka kuului pitkään Norjan tokomaajoukkueeseen, ja joka on voittanut mm. Norjan Mestaruuden tokossa.

Myös Ellin kanssa tullaan tokoilemaan ja paimentamaan. Tokossa Elli kilpailee avoimessa luokassa.

Palaa takaisin.