Kasvatit
Palaa takaisin.
TENDING I-PENTUE

I-pentueemme syntyi 14.10.2009. Pentuetta odotettiin kovasti, koska pentueen emä, Rimma, jäi ensin tyhjäksi edellisestä astutusyrityksestä. Loppukesästä 2009 sitten tärppäsi - ja pentuja syntyi kuusi, kolme narttua ja kolme urosta.

Pentueen emä on oma kasvattimme, POHJ TVA FIN & DK & NO TVA JK2 BH Tending Pantheress; Rimma on Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalio, ja se on edustanut Suomea tokon maajoukkueessa 2010. Pk-jäljellä se kilpailee 3-luokassa, ja agilityssa se kisaa myös 3-luokassa.

Rimman emä on POHJ TVA FI & SE & NO TVA JK3 BH Cabaroo Flamin Flamenco, joka on voittanut mm. Euroopan Mestaruus-kultaa tokossa, ja isä oma kasvattimme, useita SM-mitaleita ja myös PM-hopeaa pk-jälkikokeessa voittanut FIN KVA FIN TVA M-06 JK3 Tending Versatile.

I-pentueen isä on meidän kerran aiemminkin jalostukseen käyttämä Walesin tuonti Eryri Roi. Se on työskennellyt isoilla, monen sadan lampaan tiloilla työkoirana, ja lisäksi se on suorittanut hyväksytysti paimennuksen perusradan. Roi asuu nykyään Italiassa jalostuskoirana.

kuva A. Leiman kuva A. Leiman
E: POHJ TVA FIN & DK & NO & SE TVA JK2 BH Tending Pantheress (vas)
I: Gk Vallh Pr Eryri Roi (oik)

Urokset:

FI & SE TVA JK3 HK3 TENDING ICON Riski / Sirke Viitanen
FI (KAKS) KVA FI TVA VK3 JK3 BH TENDING INFLAME Fox / Marja Rantala
FI KVA FI TVA JK3 HK1 BH TENDING INSPIRER Lalli / Taina Ahokoivu
Nartut:
POHJ TVA NO & SE & FI & TVA JK3 BH TENDING INTENSE Puuma / Mari Leiviskä
TENDING ILLUSION Kuura / Ninja Kuivalainen
FI TVA FI AVA TENDING IMPRESSIVE Luu / Anu Rantanen

Riski, Kuva Heidi Pesonen. Fox.

FI & SE TVA JK3 HK3 TENDING ICON, Riski, on suklaanruskea tricolor uros, jonka omistaa Sirke Viitanen Vantaalta. Samassa taloudessa asustaa myös Riskin sidekick: Pohj&Fin&Se&No&Ee Tva Fi Kva HK3 PPR1 Tending Conqueror alias Tuuri Suuri.
Luonteeltaan Riski Reipas on aina hyväntuulinen, energiaa pursuileva, pohjimmiltaan kiltti mutta mustelmia aiheuttava jokapaikanhöylä. Riskin päälaji on toko, mutta paimennusta ja jälkeäkin ollaan aloiteltu.

Riski on Suomen ja Ruotsin Tottelevaisuusvalio, ja kilpailee pk-puolella 3-luokassa haussa ja jäljellä.

KILPAILUT:

toko

pk


FI (KAKS) KVA FI TVA VK3 JK2 BH TENDING INFLAME, "Fox", on red tricolour uros, joka muutti Jyväskylään Marja Rantalan ja kahden saksanpaimenkoiran kaveriksi. Fox omaa vilkkaan ja vahvan luonteen. Sen kanssa tullaan harrastamaan ja kilpailemaan pk- jäljellä ja viestillä. Talviseen harrastukseen kuuluu valjakkohiihto. Myös tokokentillä meidät tullaan näkemään.

Saksanpaimenkoirillaan Marja on kilpaillut pk-viestillä voittajaluokassa ja valjakkohiihdossa.

Talvella 2010 Marja ja Fox voittivat SBCAK ry:n mestaruuden koirahiihdossa sarjassa naiset B, 5 km. Vuonna 2011 Fox saavutti ensimmäisen 3-luokan ykköstuloksen pk-viestillä, ja se siirtyi myös pk-jäljellä kolmosluokkaan. V. 2012 Fox oli SM-6 pk-viestikokeessa, ja 2014 se oli SM-5.
Fox on kaksoiskäyttövalio viestiltä ja jäljeltä, ja myös Suomen Tottelevaisuusvalio Se on edustanut Suomea NOM-maajoukkueessa viestillä.

KILPAILUT:

toko
 1. Pieksämäki 19.2.11 alo-1; 176 p
 2. Laukaa 21.5.11 alo-1; 158 p
 3. Klaukkala 11.6.11 alo-1; 177 p , SM-toko

pk
 1. Tampere 16.4.11 PAKK; BH hyväksytty
 2. Toivakka 29.5.11 PAVI 1; 282 p VK 1, 1.sija
 3. Tehlo 24.6.11 PAJÄ 1; 273 p JK 1 , 1. sija
 4. Joensuu 24.9.11 PAVI 2; 280 VK 2, 1.sija
 5. Toivakka 2.10.11 PAVI 3; 256 VK 3, 2.sija ja Piirinmestaruushopea
 6. Toivakka 30.10.11 PAVI 3; 274 VK 3, 2.sija
 7. Uurainen 13.11.11 PAJÄ 2; 273 JK 2, 1.sija

valjakkohiihto
 1. Äänekoski 6.3.11 PAVH N B naru 5km; Piirinmestaruushopea ja Rotumestaruuskulta

FI KVA FI TVA JK3 HK1 BH TENDING INSPIRER, "Lalli", on lyhytkarvainen tricolour-uros, jonka omistaa Taina Ahokoivu Ikaalisista. Lallin päälaji tulee olemaan pk-haku, mutta sen kanssa myös aktiivisesti tokoillaan ja jäljestetään. Myös paimennus kesällä 2010 imaisi mukanaan ohjaajan, mutta aika näyttää kuinka oma aika riittää tälle vaativalle lajille.

Lalli omaa hyvän ja kestävän työmotivaation. Luonteeltaan Lalli on tasainen ja ohjaajanöyrä, mutta taistelutahtoinen. Lalli on positiivinen kaveri ja haluaa aina olla mukana joka paikassa. Sehän passaa hyvin, koska Lalli on äärimmäisen kiltti. Tainan vanhempi koira on saksanpaimenkoira, jonka päälaji on myös haku.

Lalli siirtyi pk-jäljellä 2-luokkaan syksyllä 2011, ja 2012 se sai ensimmäisen ykköstuloksensa jäljen 3-luokasta. Lalli on nykyään Suomen Käyttövalio jälkikokeesta, ja Suomen Tottelevaisuusvalio.


toko
 1. Pori 31.1.2011 Alo1; 191 p
 2. Hyvinkää 3.4.2011 Avo1; 168,5 p

pk

Lalli, kuva T. Ahokoivu. Puuma, kuva A. Leiman.

POHJ TVA JK3 BH TENDING INTENSE, "Puuma" on vilkas ja taistelutahtoinen, lyhytkarvainen narttu, jonka päälajit tulevat olemaan toko ja pk-jälki. Puuma asuu Vantaalla Mari Leiviskän, emänsä POHJ TVA JK 1 BH Rimman ja hovawart Ronjan kanssa.

Puumasta tuli Suomen Tottelevaisuusvalio 2012. Se on nykyään Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalio, ja kilpailee pk-jälkikokeessa 3-luokassa.

KILPAILUT:


toko

pk


TENDING ILLUSION, "Kuura", on erittäin vilkas, taistelutahtoinen, aina iloinen ja positiivinen ja oikein hyvän työskentelymotivaation omaava nuori koira. Kuuran kanssa tullaan kilpailemaan tokossa ja agilityssä.

Kuuran omistaa Ninja Kuivalainen Hammaslahdelta, ja hänen vanhempi kilpailukoiransa on T-kasvatti FI TVA FI AVA Tending Elfin. Kuura on siirtynyt tokossa voittajaluokkaan, ja agilityssa se kisaa kakkosluokassa.

KILPAILUT:

toko

agility

Kuura, kuva N. Kuivalainen. Luu, kuva Lea Nissinen.

FI TVA FI AVA TENDING IMPRESSIVE, "Luu", on vilkas, taistelutahtoinen ja nopea mustavalkoinen narttu, jonka omistaa Anu Rantanen. Luun suloinen ulkokuori ja aina iloinen olemus kätkevät sisäänsä tulta, tappuraa ja loppumatonta työintoa harrastamiinsa lajeihin tokoon, agilityyn ja hakuun. Luun isosiskona toimii schipperke FI AVA BH TK2 Tuittu, jonka kanssa on harrastettu agilitya SM-tasolla, tokoa voittajaluokassa sekä hakua ja raunioita.

Luu on Suomen Tottelevaisuusvalio ja Suomen Agilityvalio. Se on edustanut Suomea tokon maajoukkueessa.

KILPAILUT:

toko

 1. Lempäälä 4.12.10ALO1 185,00 p
 2. Lempäälä 19.2.11 AVO1 179,00 p

Palaa takaisin.