Palaa takaisin.

- IN MEMORIAM -

Taika.

Ystäväni, kilpailukumppanini, kantanarttumme
Brains Fjolle, Taika
s. 4.10.94 - k. 17.11.99 ensilumen aikaan

Kyllä aurinko vielä nousee.

Taika oli aina hyvin kiihkeä koira; se eli elämäänsä kiireellä ja kiihkeästi - koskaan se ei päässyt omasta mielestään riittävän nopeasti seuraavaan paikkaan, seuraavaan liikkeeseen. Ehkä sen kaltaiselle koiralle tämä oli oikeanlainen lähtö, jos sen näin nuorena, vain juuri 5 vuotta täyttäneenä piti sitten lähteä - kesken täyden vauhdin, iltametsälenkillä. Silloin kun se oli vielä nuori, nauroimme; ei tuon kaltainen koira voi koskaan pitkää ikää saavuttaa - emmekä koskaan arvanneet kuinka oikeassa olimme.

Meidän muistoissamme Taika jatkaa elämäänsä - kun kuljemme iltalenkillä, odotan aina kolmatta musta-valkoista hännänheiluttajaa, joka pian pyyhältää kahden muun ohi. Kun syliini tunkee iltaisin TV:tä katsellessa vain kaksi koiraa, tuntuu syli oudon tyhjältä. Missä olet minun koirani, sinä viisaista viisain, missä olet nyt?

Kiihkeä, raju, hellä, älykäs - niitä kaikkia olit. Kiihkeä ja raju leikeissäsi ja eleissäsi, niin hellä pennuillesi ja omille ihmisillesi. Ja sinun älykkyyttäsi eivät mitkään valionarvot tarvinneet osoittaa; viisaus näkyi sinun katseessasi, jo aivan pikkupennusta saakka.

Ainoa, mikä lohduttaa nyt, on Tao kotonamme ja kaikki sinun jälkeläisesi ympäri Suomen. Me tulemme aina muistamaan sinut pennuistasi, jotka tulevat jonain päivänä astumaan paikallesi kilpailukentillä. Me toivomme, että olet jonain päivänä iso-isoäiti kaltaisillesi, että et turhaan ollut lajisi uranuurtaja: ensimmäinen suomalainen bordercollie maajoukkuetasolla, ensimmäinen arvokisamitalisti. Ja me uskomme, että sinun jälkeesi tulee muita.

Kun käyn näillä mailla,
vuodet lukua vailla
kiirehdin, vaellan aina.
Edes kuolema ei maahan paina.

Taika-tyttö olen, ja olen
suurin kaikista.
Jos minut kohtaisit,
minut aina muistaisit.
Ja jos kohtaamatta jään
et usko että elinkään.


( J.R.R Tolkien )

Palaa takaisin.