PENTUE . . . SUUNNITTEILLA!
Palaa takaisin.

Vuodelle 2018 suunnitellut pentueet


Tao pentuna.
* TYÖLINJAISIA BORDERCOLLIEPENTUJA*.


28.10.18 Uusi yhdistelmä Fizz - Mio suunnitteilla!
28.10.18 Misun pennut lähteneet uusiin koteihin!

Misu-Rayder yhdistelmän pennut ovat lähteneet kaikki uusiin koteihinsa
- paitsi pieni Ink joka jäi Pipsan ja oman emänsä luokse kasvamaan.
Lämpimät kiitokset Pipsalle, joka urakoi ison pentueen kanssa viimeiset viikot ennen niiden kotiin lähtöä
- ja pennut lähtivätkin maailmalle hienosti sosiaalistettuina ja reippaina pikkunaperoina : ) Kiitos Pipsa!! Iso kiitos myös Annalle; ilman häntä tämä yhdistelmä ei olisi edes toteutunut. Varsin onnistunut Tanskan reissu kaikin tavoin siis : )
Pentusille omistajineen toivotamme aktiivista ja vauhdikasta loppuvuotta, ja paljon hyviä sosiaalistamis- ja treenihetkiä : ) Muistakaa siis ampua :DYhdistelmä 1 (alkuvuosi 2019)

E: FI TVA NO TVA FI AVA FI AVA-H FI KVA M-18 PM-17 JK3 PAIM2 PPR1 BH Tending Piraya
i: SE KVA Gk Vallh Pr Gränsvallarens Zot (Ruotsi) - e: POHJ TVA FI KVA M-17 JK3 Tending Intense
I: Gk Vallh Pr Fyhr`s Mio (Ruotsi)
i: Shep (Norja) e. Somollis Lass (Ruotsi)

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 1; Fizz - Mio;

- Suomen Tottelevaisuus- Käyttö- ja Agilityvalio, pk-jäljen SM1 2018, tokon PM1 -17 ja SM2 -18;
E: FI TVA NO TVA FI AVA FI AVA-H FI KVA M-18 PM-17 JK3 PAIM2 PPR1 BH Tending Piraya
- Ruotsissa paimennuksen ylimmässä luokassa kilpaileva
I: Fyhr`s Mio


kuva: Sporttirakki kennel Fyhr`s.


Fisulle on suunnitteilla pentue alkuvuodelle/alkukeväälle 2019 (juoksua odottelemme loppuvuodesta 2018). Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan, Emmi Lavikan, kanssa.

Tending Piraya, Fizz tai "Fisu" on nelivuotias kasvattimme P-pentueesta. Se on yksi Suomen menestyneimpiä narttuja, ja on myös arkielämässä mukava ja helppo koira. Fisu on kolmesta lajista (toko, PK-jälki ja agility) valio, ja lisäksi se on kilpaillut jokaisessa lajissa arvokisa/karsintatasolla. Tokossa se kuuluu Suomen tokomaajoukkueeseen, ja palveluskoirapuolella se valittiin NOM-maajoukkueeseen syksyllä 2018. Sen isoimpia meriittejä ovat tokon Pohjoismaiden Mestaruus-kulta 2017, palveluskoirien jälkikokeen SM-kulta 2018, tokon SM-hopea 2018, ja Pohjoismaiden Mestaruus-kisojen NOM-jälkikokeen 4. sija 2018.
Agilityssa Fisu on edustanut World Agility Open -kisoissa 2017, ja lisäksi sillä on lajissa 21 nollavoittoa maxi3-luokassa. Lisäksi se kilpailee paimennuksessa (hyväksytyt SKL perusrata 2016 & SPKY perusrata 2017); uusimpana tuloksena nartulla on parin viikon takainen 2-luokan PAIM2-koulutustunnus pistein 92.

Fisun omistaja Emmi kertoo, että Fisu on ollut ominaisuuksiltaan "lähes täydellinen tokokoira". Sillä on ollut pennusta asti erinomainen keskittymiskyky, se ei ole koskaan ollut häiriöherkkä, ja plussana sillä on vielä loputon halu tehdä töitä yhdessä ihmisen kanssa. Fisu on työskentelytyyliltään intensiivinen, se laittaa luonnostaan voimaa liikkeisiinsä ja se käyttää kroppaansa taitavasti. Fisu on hiljainen, ja vireen säätely on ollut nartulle helppoa - se pystyy nostamaan virettä tarvittaessa nopeasti, ja toisaalta rauhoittumaan tilanteen vaatiessa. Fisu on ohjaajaa kohtaan melko kova, se kestää hyvin toistoja ja myös virheitä, eikä se paineistu herkästi.

Fisun emä on Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalio, Suomen Käyttövalio ja jälkikokeen SM-kultaakin voittanut POHJ TVA FI KVA M-17 Tending Intense, ja isä Ruotsissa asuva PK-puolen Käyttövalio (valio sekä pk-haussa että jäljellä) Gränsvallarens Zot, joka on suorittanut hyväksytysti myös paimennuksen perusradan. Fisun sisaruksista toinenkin edusti tokon Suomen maajoukkueessa (varakoirakkona) tänä vuonna; pentueen ainoa uros FI TVA JK2 Roima. Toinen sisko Misu on myös TVA, ja se kisaa pk-jäljen 2-luokassa ja paimennuksessa 1-luokassa. Kolmas sisko Isla kilpailee agilityn 3-luokassa, jossa sillä on useita nollavoittoja ja sertejä.

Fisulla on A-lonkat, terveet kyynäret, olat, selkä (LTV0 VA0 SP0) ja silmät. Lisäksi se on CEA, TNS, CL, IGS ja MDR1 terve.

Ruotsissa asuva sulhanen Fyhr`s Mio on kasvattajansa omistama uros, joka kilpailee paimennuksessa; se on suorittanut hyväksytysti Ruotsin ja Norjan perusradan, ja kilpailee nykyään lajissa ylimmässä luokassa. Se on myös osallistunut paimennuksen Nordic Nursery -mestaruuskisoihin.

Miolla on A-lonkat, terveet kyynäret ja silmät, lisäksi se on CEA, IGS, TNS ja SN normaali.

Mio on perusluonteeltaan vilkas ja energinen uros. Sen omistaja kertoo, että töitä tehdessään se on sitkeä ja hyvin periksiantamaton. Mio on tasapainoinen koira, jolla on hyvin toimiva "on-off" nappi. Kotioloissa ja arjessa se on aina ollut hyvin helppo, ystävällinen koira, eikä sillä ole ollut arkuuksia ympäristön tai äänien suhteen. Se on myös laukauskestävä. Uros kestää hyvin painetta ohjaajansa taholta, mutta toki pyrkii tekemään asiat oikein ja on aina ollut erittäin yhteistyöhaluinen.
Mio myös leikkii hyvin ja mielellään leluilla ja taistelee hyvällä otteella - ja ruollakin se palkkautuu.

Mion emä Somollis Lass on kilpaillut paimennuksen mestaruustasolla sekä Ruotsissa että Norjassa finaaliin päästen. Isä-Shep on kilpaillut paimennuksen mestaruustasolla Norjassa ja osallistunut paimennuksen PM- ja EM-kisoihin. Mion täyssisaruksissa on myös harrastuskoiria; yksi veli on Norjan hyppyvalio agilityssa, ja toinen Norjan Tottelevaisuusvalio (nly-tulosta vaille), ja kummatkin urokset ovat pidettyjä harrastuskoiria. Mion emällä on kolme isoa, tervettä pentuetta, ja samasta narttulinjasta on myös muita menestyneitä harrastuskoiria, mm. Suomea tokon maajoukkueessa edustanut hieno Tikka (MM-4 2015), ja sen veli, joka on agilityn monivuotinen Ruotsin maajoukkuelainen.

Miolla on kaksi hyvin pidettyä pentuetta, jotka ovat olleet toistaiseksi kaikki terveitä, ja joista ensimmäiset ovat aloitelleet kilpailu-uraansa niin paimennuksessa kuin harrastuspuolellakin.

Yhdistelmästä toivomme erittäin energisiä, hyvällä voimalla työskenteleviä ja koulutettavuudeltaan hyviä, intensiivisiä koiria.

Fisu:
Fisu treenaa
Fisu tokon MM-karsintapäivä
Fisu WAO agility

Fisun emä Puuma ja täyssisarukset, ja vielä isoäiti 11-vuotiaana
Puuma tokoa
Puuma PK-SM
Roima tokoa
Misu EVL kisa
Isla agility
Rimma 11 v

***************************************************************

Jos Tending-pentu kiinnostaa, ja olet koirista ja koiraurheilusta kiinnostunut aktiivinen harrastaja, soittele tai kirjoittele. Olet myös tervetullut seuraamaan koiriemme treenejä, jotta näet niiden toimivan "livenä" ja kerromme mielellämme lisää koiristamme ja tavasta, jolla niitä koulutamme.
Jatkossa pennunostajat tulevat saamaan meiltä mahdollisimman paljon tukea uuden pennun kasvatuksessa ja koulutuksessa, ja lisäksi pääset osallistumaan pentupäivillemme, koulutusleireillemme ja muihin Tending-tiimimme tapahtumiin.

Kysele lisää sähköpostitse:

riitta.jantunen(at)tending.inet.fi
Kennel Tending

Tai puhelimitse: 040-5528585
(kannattaa yrittää useamman kerran, jos ei heti vastata!:-)


Tervetuloa tiimiimme!
Palaa takaisin.