PENTUE . . . SUUNNITTEILLA!
Palaa takaisin.

Vuodelle 2018 suunnitellut pentueet


Tao pentuna.
* TYÖLINJAISIA BORDERCOLLIEPENTUJA*.
Yhdistelmä 1 (toiveissa kesä 2018)

E: FI TVA EE TVA Tending Bonfire
i: SE TVA Gk Vallh Pr Tazzehagens Zwante (Ruotsi) - e: FI TVA FI AVA MM1-16 Tending Occult
I: Sweep (Hollanti/Sveitsi)
i: Glen (Hollanti) e. Maid (Hollanti)

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 1; Iti-Sweep;

- Eestin ja Suomen Tottelevaisuusvalio, Eestin Mestaruus-kultaa 2016-17, tokon maajoukkueessa, agilityn 3-luokassa;
E: FI TVA EE TVA Tending Bonfire
- Sveitsin Mestaruus -tasolla paimennuksessa kilpaileva
I: Sweep


Iti, kuva Anne T. Iti, kuva Anne T. Sweep.


5.3.18 Toiveissa on, että Iti astutetaan kesäjuoksusta!

Kevätpentuja siis toiveissa vuodelle 2018. Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan, Anne Tammiksalun, kanssa, ja pennut tulevat syntymään Suomessa.

Tending Bonfite "Iti" on kasvattimme B-pentueesta. Iti kilpailee maajoukkuetasolla tokossa ja agilityssa ylimmässä luokassa. Se on voittanut kaksi kertaa tokon Eestin Mestaruus-kultaa, ja on Suomen ja Eestin valio lajissa. Tokossa narttu voitti mm. kansainvälisen tokokokeen ja CACIOBin viime syksynä Helsingissä (piirin kisat), ja myös Eestissä se on voittanut CACIOBin tokossa.
Agilityssa nartulla on useita sertejä 3-luokasta.

Iti on kiihkeä, aktiivinen, erittäin nopea narttu -ehkä tuliseksikin sen olemusta voisi kuvailla sen työskennellessä - joka osaa kuitenkin myös rauhoittua treeneissä ja kisapaikoilla.
Sillä on hyvä luontainen kyky vaihtaa esimerkiksi lelulla palkkaamistilanteesta suoraan takaisin työskentelymoodiin, eikä se jää kiinni leluun, vaan keskittyy helposti taas uuteen tehtävään. Iti on hyvin keskittymiskykyinen ja se omaa suuren saalisvietin.
Perusluonteeltaan se on ystävällinen.

Itin emä on tokon MM-kultaa,-pronssia ja useita muitakin arvokisatason mitaleita voittanut FI TVA FI AVA Tending Occult, joka on myös Suomen Agilityvalio. Itin isä on ruotsalainen, tokon maajoukkueessakin Ruotsia edustanut S TVA Gk Vallh Pr Tazzehagens Zwante, joka paimentaa myös hyvin ja on suorittanut paimennuksen perusradan hyväksytysti.
Itin sisarukset ovat kaikki aloittaneet kisauransa tokossa ja osa agilityssakin, ja tokossa useampi on jo siirtynyt kilpailemaan EVL-tasolla.

Itillä on A/B-lonkat, terveet kyynäret ja silmät.

Sveitsissä asuva urosehdokas on hyvästä ja varsin hienosta, terveestä jälkeläisnäytöstä tunnettu iäkäs uros, Serge van der Zweep'n kasvatti Sweep; sen voisi varmaan sanoa olevan yksi tämän hetken tunnetuimpia rodun jalostusuroksia Euroopassa. Se kilpailee itse mestaruustasolla paimennuksessa, ja sillä on menestyneitä ja arvokisatasolla kilpailevia jälkeläisiä niin agilityssa, paimennuksessa kuin tokossakin, ja mm. tokon hallitseva MM-kultamitalisti on sen jälkeläinen. Uroksen jälkeläiset ovatkin harrastuspuolella osoittautuneet vauhdikkaiksi ja energisiksi koiriksi, jotka omaavat hyvän koulutettavuuden ja toimintakyvyn.

Sweep`lla on A/B-lonkat, sillä on virallisesti terveet olkanivelet, se on CEA DNA normal, IGS/TNS/MH DNA normal, ja se on silmäpeilattu terveeksi.

Sweep`n omistaja Nadine Steurer kuvaile urosta hyvin nopeaksi ja intensiiviseksi koiraksi, joka on lähes väsymätön työskennellessään. Arjessa se on ystävällinen ja itsevarma koira, joka rakastaa olla ihmisten lähettyvillä.
"Sweep is a very fast and keen sheepdog, he always is in his work with all his power and heart. He would never stop working, he seems to have endless stamina, so he can stand pressure during work. He is not a sensitive type, his work is always more important.
He loves to work on his feet, he is a very free moving dog and not showing any stickness or too much eye.

In allday life, Sweep shows his other face, he is a funny, sweet and a very affectionate dog. He loves to be around his people all day. Sweep is a very clear minded dog, he is very self-confident but never aggressive."

Yhdistelmästä odotamme vilkkaita ja aktiivisia, työskentelytavaltaan nopeita ja energisiä koiria.

Iti:
Iti tokoilee
Iti tokoilee
Iti tokoilee
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti tokossa
Iti tokossa

Sweepin jälkeläisiä, agility & toko:
Agilitya
Tokoa
Tokoa

Itin emä Zip (MM-tokossa 2016; kultaa)
Tokoa

***************************************************************

Yhdistelmä synt. 16.2.18; Puuma-Yoda;

- Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalio, Suomen Käyttövalio, PK-jälkikokeen Suomen Mestari 2017, tokon maajoukkueen varakoira 2017;
E: POHJ TVA FI KVA M-17 JK3 Tending Intense
- Kilpailee paimennuksen ylimmässä luokassa, Ruotsin SM-4, hyväksytty paimennuksen perusrata
I: Gk Vallh Pr Vallhunden Yoda


11.4.18 Puuman ainokainen, trikkiurospentu joka sai nimeksi isänsä mukaan "Yoda", jäi omistajansa Marin ja Puuman-emän luo kotiin kasvamaan, seuranaan myös isoveli Roima ja isoäiti Rimma - useampi sukupolvi hienoja koiria! Tälle suvulle tuleekin toivottavasti lisää jatkoa vielä tämän vuoden aikana.

Iso kiitos Mari tästä pentueprojektista, joka taas meni saumattomasti yhteistyössä! Jos nyt pentumäärä olisi voinutkin olla hieman isompi : ) niin ehkäpä laatu korvaa sitten sen määrän - Yoda-pentuhan on aivan ihana :D

***************************************************************


Jos Tending-pentu kiinnostaa, ja olet koirista ja koiraurheilusta kiinnostunut aktiivinen harrastaja, soittele tai kirjoittele. Olet myös tervetullut seuraamaan koiriemme treenejä, jotta näet niiden toimivan "livenä" ja kerromme mielellämme lisää koiristamme ja tavasta, jolla niitä koulutamme.
Jatkossa pennunostajat tulevat saamaan meiltä mahdollisimman paljon tukea uuden pennun kasvatuksessa ja koulutuksessa, ja lisäksi pääset osallistumaan pentupäivillemme, koulutusleireillemme ja muihin Tending-tiimimme tapahtumiin.

Kysele lisää sähköpostitse:

riitta.jantunen(at)tending.inet.fi
Kennel Tending

Tai puhelimitse: 040-5528585
(kannattaa yrittää useamman kerran, jos ei heti vastata!:-)


Tervetuloa tiimiimme!
Palaa takaisin.