PENTUE . . . SUUNNITTEILLA!
Palaa takaisin.

Vuodelle 2019 suunnitellut pentueet


Tao pentuna.
* TYÖLINJAISIA BORDERCOLLIEPENTUJA*.


22.12. Fisu on onnistuneesti astutettu Miolla!

14.12 Suunnitteilla uusi yhdistelmä Iti-Check!


Yhdistelmä 1 (alkuvuosi 2019)

E: FI TVA NO TVA FI AVA FI AVA-H FI KVA M-18 PM-17 JK3 PAIM2 PPR1 BH Tending Piraya
i: SE KVA Gk Vallh Pr Gränsvallarens Zot (Ruotsi) - e: POHJ TVA FI KVA M-17 JK3 Tending Intense
I: Gk Vallh Pr Fyhr`s Mio (Ruotsi)
i: Shep (Norja) e. Somollis Lass (Ruotsi)

Yhdistelmä 2 (alkuvuosi 2019)

E: FI TVA EE TVA MM2-2018 Tending Bonfire
i: SE KVA Gk Vallh Pr Tazzehagens Zwante (Ruotsi) - e: POHJ TVA FI AVA Tending Occult
I: SÖKH III Tunevannets Check (Norja/Ruotsi)
i: Shep (Norja) e. NO KVA SE KVA Tunevannets Izi (Norja)

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 1; Fizz - Mio;

- Suomen Tottelevaisuus- Käyttö- ja Agilityvalio, pk-jäljen SM1 2018, tokon PM1 -17 ja SM2 -18;
E: FI TVA NO TVA FI AVA FI AVA-H FI KVA M-18 PM-17 JK3 PAIM2 PPR1 BH Tending Piraya
- Ruotsissa paimennuksen ylimmässä luokassa kilpaileva
I: Gk Vallh Pr Fyhr`s Mio


kuva: Sporttirakki kennel Fyhr`s.


22.12.18 Fisun ja Mio on onnistuneesti astutettu - pentuja siis toiveissa: )

Fisulle on suunnitteilla pentue alkuvuodelle/alkukeväälle 2019 (juoksua odottelemme loppuvuodesta 2018). Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan, Emmi Lavikan, kanssa.

Tending Piraya, Fizz tai "Fisu" on nelivuotias kasvattimme P-pentueesta. Se on yksi Suomen menestyneimpiä narttuja, ja on myös arkielämässä mukava ja helppo koira. Fisu on kolmesta lajista (toko, PK-jälki ja agility) valio, ja lisäksi se on kilpaillut jokaisessa lajissa arvokisa/karsintatasolla. Tokossa se kuuluu Suomen tokomaajoukkueeseen, ja palveluskoirapuolella se valittiin NOM-maajoukkueeseen syksyllä 2018. Sen isoimpia meriittejä ovat tokon Pohjoismaiden Mestaruus-kulta 2017, palveluskoirien jälkikokeen SM-kulta 2018, tokon SM-hopea 2018, ja Pohjoismaiden Mestaruus-kisojen NOM-jälkikokeen 4. sija 2018.
Agilityssa Fisu on edustanut World Agility Open -kisoissa 2017, ja lisäksi sillä on lajissa 21 nollavoittoa maxi3-luokassa. Lisäksi se kilpailee paimennuksessa (hyväksytyt SKL perusrata 2016 & SPKY perusrata 2017); uusimpana tuloksena nartulla on parin viikon takainen 2-luokan PAIM2-koulutustunnus pistein 92. Vuoden 2018 lopussa narttu ennätti vielä uusimaan tokon Pohjoismaiden Mestaruuden.

Fisun omistaja Emmi kertoo, että Fisu on ollut ominaisuuksiltaan "lähes täydellinen tokokoira". Sillä on ollut pennusta asti erinomainen keskittymiskyky, se ei ole koskaan ollut häiriöherkkä, ja plussana sillä on vielä loputon halu tehdä töitä yhdessä ihmisen kanssa. Fisu on työskentelytyyliltään intensiivinen, se laittaa luonnostaan voimaa liikkeisiinsä ja se käyttää kroppaansa taitavasti. Fisu on hiljainen, ja vireen säätely on ollut nartulle helppoa - se pystyy nostamaan virettä tarvittaessa nopeasti, ja toisaalta rauhoittumaan tilanteen vaatiessa. Fisu on ohjaajaa kohtaan melko kova, se kestää hyvin toistoja ja myös virheitä, eikä se paineistu herkästi.

Fisun emä on Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalio, Suomen Käyttövalio ja jälkikokeen SM-kultaakin voittanut POHJ TVA FI KVA M-17 Tending Intense, ja isä Ruotsissa asuva PK-puolen Käyttövalio (valio sekä pk-haussa että jäljellä) Gränsvallarens Zot, joka on suorittanut hyväksytysti myös paimennuksen perusradan. Fisun sisaruksista toinenkin edusti tokon Suomen maajoukkueessa (varakoirakkona) tänä vuonna; pentueen ainoa uros FI TVA JK2 Roima. Toinen sisko Misu on myös TVA, ja se kisaa pk-jäljen 2-luokassa ja paimennuksessa 1-luokassa. Kolmas sisko Isla kilpailee agilityn 3-luokassa, jossa sillä on useita nollavoittoja ja sertejä.

Fisulla on A-lonkat, terveet kyynäret, olat, selkä (LTV0 VA0 SP0) ja silmät. Lisäksi se on CEA, TNS, CL, IGS ja MDR1 terve.

Ruotsissa asuva sulhanen Fyhr`s Mio on kasvattajansa omistama uros, joka kilpailee paimennuksessa; se on suorittanut hyväksytysti Ruotsin ja Norjan perusradan, ja kilpailee nykyään lajissa ylimmässä luokassa. Se on myös osallistunut paimennuksen Nordic Nursery -mestaruuskisoihin.

Miolla on A-lonkat, terveet kyynäret ja silmät, lisäksi se on CEA, IGS, TNS ja SN normaali.

Mio on perusluonteeltaan vilkas ja energinen uros. Sen omistaja kertoo, että töitä tehdessään se on sitkeä ja hyvin periksiantamaton. Mio on tasapainoinen koira, jolla on hyvin toimiva "on-off" nappi. Kotioloissa ja arjessa se on aina ollut hyvin helppo, ystävällinen koira, eikä sillä ole ollut arkuuksia ympäristön tai äänien suhteen. Se on myös laukauskestävä. Uros kestää hyvin painetta ohjaajansa taholta, mutta toki pyrkii tekemään asiat oikein ja on aina ollut erittäin yhteistyöhaluinen.
Mio myös leikkii hyvin ja mielellään leluilla ja taistelee hyvällä otteella - ja ruollakin se palkkautuu.

Mion emä Somollis Lass on kilpaillut paimennuksen mestaruustasolla sekä Ruotsissa että Norjassa finaaliin päästen. Isä-Shep on kilpaillut paimennuksen mestaruustasolla Norjassa ja osallistunut paimennuksen PM- ja EM-kisoihin. Mion täyssisaruksissa on myös harrastuskoiria; yksi veli on Norjan hyppyvalio agilityssa, ja toinen Norjan Tottelevaisuusvalio (nly-tulosta vaille), ja kummatkin urokset ovat pidettyjä harrastuskoiria. Mion emällä on kolme isoa, tervettä pentuetta, ja samasta narttulinjasta on myös muita menestyneitä harrastuskoiria, mm. Suomea tokon maajoukkueessa edustanut hieno Tikka (MM-4 2015), ja sen veli, joka on agilityn monivuotinen Ruotsin maajoukkuelainen.

Miolla on kaksi hyvin pidettyä pentuetta, jotka ovat olleet toistaiseksi kaikki terveitä, ja joista ensimmäiset ovat aloitelleet kilpailu-uraansa niin paimennuksessa kuin harrastuspuolellakin.

Yhdistelmästä toivomme erittäin energisiä, hyvällä voimalla työskenteleviä ja koulutettavuudeltaan hyviä, intensiivisiä koiria.

Fisu:
Fisu treenaa
Fisu tokon MM-karsintapäivä
Fisu WAO agility

Fisun emä Puuma ja täyssisarukset, ja vielä isoäiti 11-vuotiaana
Puuma tokoa
Puuma PK-SM
Roima tokoa
Misu EVL kisa
Isla agility
Rimma 11 v

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 2; Iti- Check;

- Eestin ja Suomen Tottelevaisuusvalio; tokon MM-hopeaa 2018; Eestin Mestaruus-kultaa 2016-17; agilityn 3-luokassa;
E: FI TVA EE TVA Tending Bonfire
- Palveluskoirien hakukokeessa ylimmässä luokassa kilpaileva
I: SÖKH III Tunevannets Check


Iti, kuva Anne T. Check.


14.12.18 Odotamme Itille juoksua alkuvuodesta 2019

Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan, Anne Tammiksalun, kanssa, ja pennut tulevat syntymään Suomessa.

Tending Bonfite "Iti" on kasvattimme B-pentueesta. Iti kilpailee maajoukkuetasolla tokossa, ja agilityssa ylimmässä luokassa. Se on voittanut kaksi kertaa tokon Eestin Mestaruus-kultaa, ja on Suomen ja Eestin valio lajissa. Tokossa narttu voitti mm. kansainvälisen tokokokeen ja CACIOBin syksyllä 2017 Helsingissä (piirin kisat), ja myös Eestissä se on voittanut CACIOBin tokossa. Tämän vuoden tokon Maailman Mestaruus-kilpailuissa narttu voitti upeasti MM-hopeaa.
Agilityssa Itillä on useita sertejä 3-luokasta niin Suomessa kuin Eestissä.

Iti on aktiivinen, erittäin nopea narttu -ehkä kiihkeäksikin sen energistä olemusta voisi kuvailla sen työskennellessä - joka osaa kuitenkin rauhoittua treeneissä ja kisapaikoilla.
Sillä on hyvä luontainen kyky vaihtaa esimerkiksi lelulla palkkaamistilanteesta suoraan takaisin työskentelymoodiin, eikä se jää kiinni leluun, vaan keskittyy helposti taas uuteen tehtävään. Iti on hyvin keskittymiskykyinen ja se omaa suuren saalisvietin.
Perusluonteeltaan se on kiltti, ystävällinen ja avoin.

Itin emä on tokon MM-kultaa,-pronssia ja useita muitakin arvokisatason mitaleita voittanut FI TVA FI AVA Tending Occult, joka on myös Suomen Agilityvalio. Itin isä on ruotsalainen, tokon maajoukkueessakin Ruotsia edustanut S TVA Gk Vallh Pr Tazzehagens Zwante, joka paimentaa myös hyvin ja on suorittanut paimennuksen perusradan hyväksytysti.
Itin sisarukset ovat kaikki aloittaneet kisauransa tokossa ja osa agilityssakin (3-lk), ja tokossa sen neljä sisarusta kilpailee jo EVL/karsintatasolla.

Itillä on A/B-lonkat, terveet kyynäret ja silmät.

Ruotsissa asuva mutta Norjassa syntynyt urosehdokas on erittäin kiinnostavasta narttulinjasta, josta on tulleet viime vuosikymmenen Norjan menestyksekkäimmät palveluskoirapuolella kilpailevat bordercolliet.
Tunevannets Check on neljä vuotta täyttävä tricolour-uros, joka kilpailee Ruotsissa palveluskoirien hakukokeessa, ja myös jälkikokeessa ja tokossa (lk 2). Haku on uroksen päälaji, josta sillä on useita certjä ja certpisteitä. Se oli tämän vuoden Ruotsin Mestaruus-kilpailuiden 8. ja on voittanut myös nuorten mestaruuden lajissa.
Uros on mentaalisesti erittäin tasapainoinen ja vahva, ja sillä on työskennellessä hyvä ja luontainen fokus ja keskittyminen. Se leikkii erittäin hyvin leluilla, ja palkkautuu myös ruoalla. Uros ei koskaan ole äännellyt töitä tehdessä, vaan on hyvin hiljainen koira. Arjessa Check on mukava ja rauhallinen uros, joka on aina osannut rauhoittua hyvin jos se ei ole töissä; se tulee myös mainiosti toimeen vieraiden ihmisten ja koirien kanssa.
Paimennuksessa uros on ollut hyvin luontainen lampailla, ja se alkaa olemaan kisavalmis lajissa.

Check`n emä NO KVA SE KVA Tunevannets Izi on Norjan ja Ruotsin Käyttövalio, ja sillä on useita Norjan- ja Pohjoismaiden Mestaruus-mitaleita hakukokeesta. Se on vottanut Norjan Mestaruus-kultaa kolmena vuonna peräkkäin, ja 2015 Pohjoismaiden Mestaruus-kultaa. Se on edustanut Norjaa myös paimennuksen maajoukkuessa; 2015 se oli Norjan Mestaruus-finaalissa 13, ja Pohjoismaiden Mestaruus-kisoissa se pääsi finaaliin ja sijoittui 10. sijalle.
Check`n sisaruksista kolme kilpailee myös PK-hakukokeen ylimmässä luokassa, yksi jälkikokeen ja yksi tokon ylimmässä luokassa. Paimennuksessa myös kaksi siskoa kilpailee korkeimmassa luokassa. Koko sisarusparvi on ollut varsin terve; isossa 8 pennun pentueessa seitsemän on kuvattu terveiksi lonkiltaan, ja kaikki ovat olleet terveitä/oireettomia myös olka/kyynärnivelistään.
Lähisuvussa on useita menestyneitä kilpailukoiria; Izin puolisisko Pippi on voittanut kaksi kertaa jälkikokeen Pohjoismaisen Mestaruuden, ja sisarusten emä Tira on myös hakukokeen ja jälkikokeen Käyttövalio, ja voittanut Norjan mestaruus-kultaa hakukokeessa.

Isä Shep on maajoukkuetason paimenkoira, joka on tunnettu hyvin terveestä jälkeläisnäytöstään, ja sen jälkeläisissä on useita menestyneitä paimennus - ja harrastuskoiria.

Check`lla on terveet lonkat (B) ja kyynäret, se on CEA DNA normal, IGS ja TNS DNA normal, ja se on myös silmäpeilattu terveeksi.

Check`n omistaja Erica kuvailee urosta yhteistyöhaluiseksi ja energiseksi harrastuskaveriksi:
"When working he is very serious and has an amazing work ethics, he loves do right and he loves when I´m happy. At home you barely notice him, he is very relaxed and loves to cuddle. Never had any fears or issues with anything; loud sounds or new enviroments are no problem. He has never shown any stressed behaviour, he is very balanced - but also very lively and energetic when asked or required!"

Yhdistelmästä odotamme aktiivisia ja keskittymiskykyisiä, työskentelytavaltaan nopeita, hyvin kroppaa käyttäviä ja energisiä koiria.

Iti:
Iti tokoilee
Iti tokoilee
Iti tokoilee
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti tokossa
Iti tokossa

Itin emä Zip (MM-tokossa 2016; kultaa)
Tokoa
Uroksesta saatavana WhatsApp`n kautta-video - kysy jos kiinnostut!

***************************************************************


Jos Tending-pentu kiinnostaa, ja olet koirista ja koiraurheilusta kiinnostunut aktiivinen harrastaja, soittele tai kirjoittele. Olet myös tervetullut seuraamaan koiriemme treenejä, jotta näet niiden toimivan "livenä" ja kerromme mielellämme lisää koiristamme ja tavasta, jolla niitä koulutamme.
Jatkossa pennunostajat tulevat saamaan meiltä mahdollisimman paljon tukea uuden pennun kasvatuksessa ja koulutuksessa, ja lisäksi pääset osallistumaan pentupäivillemme, koulutusleireillemme ja muihin Tending-tiimimme tapahtumiin.

Kysele lisää sähköpostitse:

riitta.jantunen(at)tending.inet.fi
Kennel Tending

Tai puhelimitse: 040-5528585
(kannattaa yrittää useamman kerran, jos ei heti vastata!:-)


Tervetuloa tiimiimme!
Palaa takaisin.