PENTUE . . . SUUNNITTEILLA!
Palaa takaisin.

Vuodelle 2019 suunnitellut pentueet


Tao pentuna.
* TYÖLINJAISIA BORDERCOLLIEPENTUJA*.


16.4 Fisun pennut lähteneet uusiin koteihinsa

9.4.19. Jassille pentuja:)Yhdistelmä 1 (alkuvuosi 2019)

E: FI TVA NO TVA FI AVA FI AVA-H FI KVA M-18 PM-17 JK3 PAIM2 PPR1 BH Tending Piraya
i: SE KVA Gk Vallh Pr Gränsvallarens Zot (Ruotsi) - e: POHJ TVA FI KVA M-17 JK3 Tending Intense
I: Gk Vallh Pr Fyhr`s Mio (Ruotsi)
i: Shep (Norja) e. Somollis Lass (Ruotsi)

Yhdistelmä 2 (alkukevät 2019)

E: JK3 BH Jass (Englanti)
i: Kinloch Cade (Englanti) - e: Izzy (Englanti)
I: FI KVA TVA VPVA FI AVA-H FI AVA FI RTVA DK TVA TSM-11 M-14 M-15 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur
i: Eryri Roi (Englanti) e. KANS & POHJ TVA FIN KVA FIN TVA SE KVA TSM-08 M-11 NOM-08 Tending Bluey

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 1; Fizz - Mio;

- Suomen Tottelevaisuus- Käyttö- ja Agilityvalio, pk-jäljen SM1 2018, tokon PM1 -17 ja SM2 -18;
E: FI TVA NO TVA FI AVA FI AVA-H FI KVA M-18 PM-17 JK3 PAIM2 PPR1 BH Tending Piraya
- Ruotsissa paimennuksen ylimmässä luokassa kilpaileva
I: Gk Vallh Pr Fyhr`s Mio


16.4.19 Fisun viisi pentua ovat lähteneet kaikki uusiin koteihinsa, joten päämaja on hiljentynyt (ja uusissa kodeissa todennäköisesti vauhti lisääntynyt neljän pikkutassun verran : ) Fisu-emäkin sai seuraa Hukka-pojasta.

Toivomme kaikille pentujen omistajille mukavaa ja turvallista pentuaikaa kakaroidenne kanssa, paljon kivoja treenejä ja mukavia sosiaalistamishetkiä Monnin, Linan, Trendin, Hukan ja Visan kanssa!! Pentueesta tuli virallisesti Tending L-pentue eläinteemalla.

Emmille suurkiitos kaikesta avusta ja mutkattomasta yhteistyöstä koko tämän talven ja kevään aikana
- tämä pentuprojektihan meni ihan nappiin : D

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 2; Jass-Ässä;

- Palveluskoirien jälkikokeen ylimmässä luokassa kilpaileva;
E: JK3 BH Jass
- Käyttö,- Tottelevaisuus- Agility,- VEPE ja rallytokovalio, tokon SM-1 ja PK-SM-1
I: FI KVA TVA VPVA FI AVA-H FI AVA FI RTVA DK TVA TSM-11 M-14 M-15 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur


Iti, kuva Taika Ässä.


9.4.19 Jass synnytti sujuvasti viime viikolla ison katraan; kolme narttua ja kuusi urosta! Emä ja pennut voivat hyvin!: )

Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan Maarit Saarron ja uroksen omistajan Nina Mannerin kanssa. Toiveissa olevat pennut syntyvät Nurmijärvellä.


Jass on pian 3-vuotias Englannin (Walesin) tuontinarttu, joka kilpailee PK-jäljellä 3-luokassa, ja josta sillä on JK3-koulutustunnus. Lisäksi se on kisannut TK1:sen verran tokoa. Jälki on sen päälaji, jossa se on hyvä ja sinnikäs, intensiivinen työskentelijä. Lisäksi se on tehnyt pk-hakua, pelastushakua ja paimennusta.

Jass on hyvähermoinen, varsin vakaa ja ystävällinen narttu, jolla ei ole ollut mitään erityisiä arkuuksia. Se on ääni- ja alustavarma ja se tulee niin kaikkien ihmisten kuin koirienkin kanssa hyvin toimeen.
Sen omistaja, Maarit, kertoo että tottelevaisuudessa Jass palkkautuu hyvin sekä nameilla että leluilla - lelu on kuitenkin hiukan parempi palkka, ja Jass pitää erityisesti lelun kanssa taistelemisesta ja repimisestä. Se ei myöskään käytä silmää leluille. Tottelevaisuudessa se tekee mielellään töitä ohjaajalle, on kontaktihakuinen ja yrittää aina parastaan.
Agilitya Jassilla on tehty hieman (video alinna) - siinä Jass kääntyy ketterästi, reagoi hyvin ohjaukseen ja on helppo ohjattava. Myös pk-tottiksen isot telineet ovat olleet sille ongelmattomia.
Kotona Jass on huomaamaton ja arjessa erittäin helppo koira.

Jassin suku on Walesista, ja sen sisarukset ovat tiedossa; yksi veli on Skotlannissa pelastuskoira, muut ovat paimenkoiria. Jassin isää Cadea sen omistaja kuvailee atleettiseksi, työhaluiseksi ja erittäin hyväksi kuuntelijaksi; sen saavutuksia on mm. 5. sija North Wales finaalissa, 2. sija South Wales finaalissa ja 3. sija Wales Nursery finaalissa.
Jassin emä on ollut hyvä periyttäjä, ja sen pennut ovat olleet luonteeltaan erittäin mukavia (niin kuin se itsekin). Kasvattaja ja uroksen omistaja kertovat kummatkin, että yhdistelmän lähisuku on ollut varsin tervettä ilman vakavia sairauksia.

Jassilla on B-lonkat, terveet kyynäret ja silmät, ja selkä SP0, VA0 ja LTV0. Se on lisäksi CEA-dna terve, TNS-, IGS-, SN-DNA-normal.

Urokseksi Jassille on valittu oma kasvattimme, yksi Suomen menestyneimpiä bordercollieuroksia Tending Hotspur. "Ässä" on monien valionarvojensa lisäksi voittanut myös tokon Suomen Mestaruus-kultaa ja kaksi kertaa palveluskoirien etsintäkokeen SM-kultaa. Se on monivuotinen Suomen tokomaajoukkuelainen, ja se on saavuttanut myös tokon Maailman Mestaruus-kilpailuissa MM-pronssia. Lisäksi sillä on kolmessa eri pk-lajissa KVA-ykköset - hakukokeessa, jälkikokeessa ja etsinnässä.
Ässä on pian 11,5 vuotias, ja se oli vielä 10-vuotiaana Suomen tokomaajoukkueessa kilpailemassa varakoirana MM-kilpailuissa (ykköstuloksen tehden!). Tälläkin hetkellä iäkäs mutta hyväkuntoinen uros treenaa ja kilpailee edelleen kevyemmissä lajeissa; vielä viime vuonna se sai mm. tokon SM-karsintapäivänä 1-tuloksen ja sijoittui 8. sijalle.

Ässä on perusluonteeltaan erittäin työhaluinen, yhteistyöhaluinen ja myös hyvin järkevä koira. Se kuuntelee hyvin, palkkautuu myös sosiaalisesti ja haluaa tehdä yhdessä ihmisen kanssa töitä - sen lisäksi että se pystyy hyvin myös itsenäiseen (esim. maasto)työskentelyyn. Uros on hyvä yhdistelmä erittäin isoa työmoottoria ja oikeanlaista stabiilisuutta.

Ässän emä on monen lajin valio, myös MM-kultaa tokossa ja PK-hakukokeen NOM-kultaa voittanut Tending Bluey. Ässä on pidetystä H-pentueestamme, ja pentueessa on useita muitakin harrastuspuolen valioita; useita Tva-, Ava- ja Kva-koiria. Ässän isä on Englannin tuonti Eryri Roi, jolla on myös paljon hyvää jälkeläisnäyttöä, ja myös Ruotsissa useampi sen jälkeläinen kisaa arvokisatasolla tokossa/pk-puolella/agilityssa.
Ässällä on entuudestaan kolme pentuetta, jotka muutamaa C-lonkkaa lukuun ottamassa ovat olleet terveitä. Kaksi jälkeläistä sen ensimmäisestä pentueesta kisaa maajoukkuetasolla.

Ässällä on A-lonkat, terveet kyynäret ja silmät terveet perinnöllisistä sairauksista (silmissä pigmenttipisteitä jotka on merkitty vähämerkitykselliseksi kaihiksi vanhemmalla iällä).

Yhdistelmästä odotamme keskittymiskykyisiä, hyvän työmoraalin, koulutettavuuden ja myös sopivan vakauden omaavia koiria.

Jass:
Jass seuraa
Jass leikkii
Jass leikkii
Jass aksaa
Jass paimentaa

Ässä:
Ässä tokon karsintakilpailu
Ässä agilitykisoissa
Ässä aksakisoissa
Ässä treeniä

***************************************************************


Jos Tending-pentu kiinnostaa, ja olet koirista ja koiraurheilusta kiinnostunut aktiivinen harrastaja, soittele tai kirjoittele. Olet myös tervetullut seuraamaan koiriemme treenejä, jotta näet niiden toimivan "livenä" ja kerromme mielellämme lisää koiristamme ja tavasta, jolla niitä koulutamme.
Jatkossa pennunostajat tulevat saamaan meiltä mahdollisimman paljon tukea uuden pennun kasvatuksessa ja koulutuksessa, ja lisäksi pääset osallistumaan pentupäivillemme, koulutusleireillemme ja muihin Tending-tiimimme tapahtumiin.

Kysele lisää sähköpostitse:

riitta.jantunen(at)tending.inet.fi
Kennel Tending

Tai puhelimitse: 040-5528585
(kannattaa yrittää useamman kerran, jos ei heti vastata!:-)


Tervetuloa tiimiimme!
Palaa takaisin.