PENTUE . . . SUUNNITTEILLA!
Palaa takaisin.

Vuodelle 2018 suunnitellut pentueet


Tao pentuna.
* TYÖLINJAISIA BORDERCOLLIEPENTUJA*.


5.3 Puumalle yksi pentu!Yhdistelmä 1 (toiveissa kesä 2018)

E: FI TVA EE TVA Tending Bonfire
i: SE TVA Gk Vallh Pr Tazzehagens Zwante (Ruotsi) - e: FI TVA FI AVA MM1-16 Tending Occult
I: Sweep (Hollanti/Sveitsi)
i: Glen (Hollanti) e. Maid (Hollanti)

Yhdistelmä 2

E: POHJ TVA FI KVA M-17 JK3 Tending Intense
i: Eryri Roi (Englanti) - e: POHJ TVA JK2 Tending Pantheress
I: Gk Vallh Pr VAllhunden Yoda (Ruotsi)
i: Shep (Norja) e. Vallhunden Nix (Ruotsi)

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 1; Iti-Sweep;

- Eestin ja Suomen Tottelevaisuusvalio, Eestin Mestaruus-kultaa 2016-17, tokon maajoukkueessa, agilityn 3-luokassa;
E: FI TVA EE TVA Tending Bonfire
- Sveitsin Mestaruus -tasolla paimennuksessa kilpaileva
I: Sweep


Iti, kuva Anne T. Iti, kuva Anne T. Sweep.


5.3.18 Toiveissa on, että Iti astutetaan kesäjuoksusta!

Kevätpentuja siis toiveissa vuodelle 2018. Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan, Anne Tammiksalun, kanssa, ja pennut tulevat syntymään Suomessa.

Tending Bonfite "Iti" on kasvattimme B-pentueesta. Iti kilpailee maajoukkuetasolla tokossa ja agilityssa ylimmässä luokassa. Se on voittanut kaksi kertaa tokon Eestin Mestaruus-kultaa, ja on Suomen ja Eestin valio lajissa. Tokossa narttu voitti mm. kansainvälisen tokokokeen ja CACIOBin viime syksynä Helsingissä (piirin kisat), ja myös Eestissä se on voittanut CACIOBin tokossa.
Agilityssa nartulla on useita sertejä 3-luokasta.

Iti on kiihkeä, aktiivinen, erittäin nopea narttu -ehkä tuliseksikin sen olemusta voisi kuvailla sen työskennellessä - joka osaa kuitenkin myös rauhoittua treeneissä ja kisapaikoilla.
Sillä on hyvä luontainen kyky vaihtaa esimerkiksi lelulla palkkaamistilanteesta suoraan takaisin työskentelymoodiin, eikä se jää kiinni leluun, vaan keskittyy helposti taas uuteen tehtävään. Iti on hyvin keskittymiskykyinen ja se omaa suuren saalisvietin.
Perusluonteeltaan se on ystävällinen.

Itin emä on tokon MM-kultaa,-pronssia ja useita muitakin arvokisatason mitaleita voittanut FI TVA FI AVA Tending Occult, joka on myös Suomen Agilityvalio. Itin isä on ruotsalainen, tokon maajoukkueessakin Ruotsia edustanut S TVA Gk Vallh Pr Tazzehagens Zwante, joka paimentaa myös hyvin ja on suorittanut paimennuksen perusradan hyväksytysti.
Itin sisarukset ovat kaikki aloittaneet kisauransa tokossa ja osa agilityssakin, ja tokossa useampi on jo siirtynyt kilpailemaan EVL-tasolla.

Itillä on A/B-lonkat, terveet kyynäret ja silmät.

Sveitsissä asuva urosehdokas on hyvästä ja varsin hienosta, terveestä jälkeläisnäytöstä tunnettu iäkäs uros, Serge van der Zweep'n kasvatti Sweep; sen voisi varmaan sanoa olevan yksi tämän hetken tunnetuimpia rodun jalostusuroksia Euroopassa. Se kilpailee itse mestaruustasolla paimennuksessa, ja sillä on menestyneitä ja arvokisatasolla kilpailevia jälkeläisiä niin agilityssa, paimennuksessa kuin tokossakin, ja mm. tokon hallitseva MM-kultamitalisti on sen jälkeläinen. Uroksen jälkeläiset ovatkin harrastuspuolella osoittautuneet vauhdikkaiksi ja energisiksi koiriksi, jotka omaavat hyvän koulutettavuuden ja toimintakyvyn.

Sweep`lla on A/B-lonkat, sillä on virallisesti terveet olkanivelet, se on CEA DNA normal, IGS/TNS/MH DNA normal, ja se on silmäpeilattu terveeksi.

Sweep`n omistaja Nadine Steurer kuvaile urosta hyvin nopeaksi ja intensiiviseksi koiraksi, joka on lähes väsymätön työskennellessään. Arjessa se on ystävällinen ja itsevarma koira, joka rakastaa olla ihmisten lähettyvillä.
"Sweep is a very fast and keen sheepdog, he always is in his work with all his power and heart. He would never stop working, he seems to have endless stamina, so he can stand pressure during work. He is not a sensitive type, his work is always more important.
He loves to work on his feet, he is a very free moving dog and not showing any stickness or too much eye.

In allday life, Sweep shows his other face, he is a funny, sweet and a very affectionate dog. He loves to be around his people all day. Sweep is a very clear minded dog, he is very self-confident but never aggressive."

Yhdistelmästä odotamme vilkkaita ja aktiivisia, työskentelytavaltaan nopeita ja energisiä koiria.

Iti:
Iti tokoilee
Iti tokoilee
Iti tokoilee
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti tokossa
Iti tokossa

Sweepin jälkeläisiä, agility & toko:
Agilitya
Tokoa
Tokoa

Itin emä Zip (MM-tokossa 2016; kultaa)
Tokoa

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 2; Puuma-Yoda;

- Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalio, Suomen Käyttövalio, PK-jälkikokeen Suomen Mestari 2017, tokon maajoukkueen varakoira 2017;
E: POHJ TVA FI KVA M-17 JK3 Tending Intense
- Kilpailee paimennuksen ylimmässä luokassa, Ruotsin SM-4, hyväksytty paimennuksen perusrata
I: Gk Vallh Pr Vallhunden Yoda


Iti, kuva Hannele Rontu. Iti, kuva Maarit K-T. Yoda.

5.3.18 Puuma synnytti (sektiolla) ainokaisensa 16.2. ja urospentu voi varsin paksusti : )

16.12.17 No niin - ihan mutkittahan ei tästäkään astutusreissusta selvitty :) ja Puuman astui varauros; Chapin vanhempi täysveli, paimennuksen ylimmässä luokassa kilpaileva (v. 2017 SM-4 Ruotsissa, PM-maajoukkueessa; lonkat A, silmät terveet)
Vallhunden Yoda
.

1.12.17 Puuma on nopea kuten yleensäkin :) eli nartun juoksu alkoi!

Pentuja on siis toiveissa keväälle 2018! Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan, Mari Leiviskän, kanssa.

Tending Intense "Puuma" on 8-vuotias kasvattimme I-pentueesta. Puuma on hyvin meritoitunut sekä tokossa että pk-puolella; palveluskoirapuolella se on jäljellä Suomen Käyttövalio, kilpaillut useana vuotena SM-tasolla ja voitti lajissa SM-kultaa 2017. Tokossa narttu on Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalio; Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan TVA. Tokossa se on myös kvalifoitunut tokon SM-finaaliin useana vuonna, ja valittu mm. valintakoetulosten perusteella Suomen maajoukkueen varakoiraksi tälle vuodelle.

Puuma on koulutettavuudeltaan erittäin hyvä, se on nopea ja jaksava; samalla kertaa sekä hyvin työorientoitunut että yhteistyöhaluinen koira joka käyttää voimaa töitä tehdessään.
Sillä on yksi pentue entuudestaan, Tending P-pentue, jossa kaikki pennut kilpailevat jo jossain lajissa ylimmässä luokassa; Fizz on TVA ja AVA ja kilpailee myös jäljellä 3-luokassa (2 x 1-tulos, piirin mestaruus), lisäksi narttu voitti tokon Pohjoismaiden Mestaruuden 2017. Isla kilpailee agilityn 3-luokassa (useita sertejä), Misu tokon EVL-luokassa ja paimennuksessa (1-lk), ja uros Roima on TVA ja siirtynyt pk-jäljellä 3-luokkaan.

Puuman emä on POHJ TVA, pk-jälkikokeessa 3-luokkaan siirtynyt ja agilityn 3-luokassa kisannut POHJ TVA JK2 Tending Pantheress, ja isä Englannin tuonti, Ruotsissa vaikuttanut Eryri Roi, joka on isä myös monelle muulle mestaruus/maajoukkuetason toko- ja pk-puolen koiralle Pohjoismaissa.
I-pentueen kuusi pentua, Puuman sisarukset, ovat kaikki valioita; siellä on mm. neljä KVA & TVA-koiraa, yksi TVA & AVA ja yksi AVA.

Puumalla on A-lonkat ja terveet kyynäret. Silmät; lievä lasiaisen rappeuma, lievä katarakta epäilyttävä (jotka löydökset peilannut eläinlääkäri totesi vaarattomiksi, ei koiran näkökykyyn eikä jalostuskäyttöön vaikuttaviksi), lisäksi CEA-dna-normal.

Puuman urosehdokas, Ruotsissa asuva nuori uros SE TVA Vallhunden Chapman, on Ruotsin Tottelevaisuusvalio, ja paimentaa myös hyvin; se on suorittanut paimennuksen perusradan tänä syksynä hyväksytysti. Se on energinen, työskentelyintoinen koira, josta omistaja kertoo että se on ollut erityisen mukava koira koulutettavuudeltaan. Uros leikkii ja palkkautuu todella hyvin, ja on hiljainen ja intensiivinen työskennellessään. Chap ei stressaa turhista, eikä se reagoi laukauksiin tai muihinkaan koviin ääniin, ja on toimintakykyinen, ystävällinen uros.

Chapin emä on Vallhunden-kennelin jalostusnarttuja, Vallhunden Nix, joka on jättänyt hyvien paimennusominaisuuksien lisäksi myös tokossa ja pk-puolella menestyneitä koiria. Isä Shep on norjalainen uros, joka on kilpaillut maajoukkuetasolla paimennuksessa.
Chap`lla on terveet (A-) lonkat ja silmät, ja se on CEA-dna-normal. Sen sisarukset ovat olleet täysin terveitä (yhdistelmä on tehty kaksi kertaa); lisäksi uroksen lähisuku on laaja ja suvun terveystilastot ovat hyvät.

Yhdistelmästä odotamme hyvän moottorin omaavia, helposti motivoitavissa olevia ja toimintakykyisiä, nopeita koiria.

Puuma:
Puuma tokoilee, marraskuu 2017
Puuma PK SM tottis
Puuma tokon valintakoe 2017
Puumasta Norjan TVA

Puuman jälkeläisiä, agility & toko:
Roima, tokoa
Roima, tokoa
Roima, pk tottis kisassa
Fizz, World Agility Open 2017
Fizz, tokon MM 2017
Fizz, tokon MM 2017
Isla agility
Isla agilityssa
Misu toko voi-lk
Isla agilityssa
Roima, tokokisa EVL

Puuman emä Rimma (11-v)
Rimma 11 v tokoilee

Chap:
Chap treenaa ja leikkii (huonolaatuinen video, parempi toivottavasti tulossa!)

***************************************************************


Jos Tending-pentu kiinnostaa, ja olet koirista ja koiraurheilusta kiinnostunut aktiivinen harrastaja, soittele tai kirjoittele. Olet myös tervetullut seuraamaan koiriemme treenejä, jotta näet niiden toimivan "livenä" ja kerromme mielellämme lisää koiristamme ja tavasta, jolla niitä koulutamme.
Jatkossa pennunostajat tulevat saamaan meiltä mahdollisimman paljon tukea uuden pennun kasvatuksessa ja koulutuksessa, ja lisäksi pääset osallistumaan pentupäivillemme, koulutusleireillemme ja muihin Tending-tiimimme tapahtumiin.

Kysele lisää sähköpostitse:

riitta.jantunen(at)tending.inet.fi
Kennel Tending

Tai puhelimitse: 040-5528585
(kannattaa yrittää useamman kerran, jos ei heti vastata!:-)


Tervetuloa tiimiimme!
Palaa takaisin.