PENTUE . . . SUUNNITTEILLA!
Palaa takaisin.

Vuodelle 2018 suunnitellut pentueet


Tao pentuna.
* TYÖLINJAISIA BORDERCOLLIEPENTUJA*.


12.8.18 Misu on ultrattu tiineeksi : )Yhdistelmä 1

E: FI TVA JK1 BH Tending Pleasure
i: SE TVA SE KVA Gk Vallh Pr Gränsvallarens Zot (Ruotsi) - e: POHJ TVA FI KVA M-17 JK3 Tending Intense
I: Welshriverdee Rayder (Sveitsi/Tanska)
i: Eiri Greme Gwen (Sveitsi) e. Never Never Land U`Revenge (Puola)

Yhdistelmä 2

E: FI TVA EE TVA Tending Bonfire
i: SE TVA Gk Vallh Pr Tazzehagens Zwante (Ruotsi) - e: POHJ TVA TVA FI AVA MM1-16 Tending Occult
I: Sweep (Hollanti/Sveitsi)
i: Glen (Hollanti) e. Maid (Hollanti)

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 1; Misu-Rayder;

- Suomen Tottelevaisuusvalio, pk-jälkikokeen 2-luokassa kilpaileva;
E: FI TVA JK1 BH Tending Pleasure
- Tanskassa tokon ylimmässä luokassa kilpaileva
I: Welshriverdee Rayder


Misu Iti, kuva Anne T.


12.8.18 Misu kävi ultrassa, ja on tiine : )
12.7.18 Misu on astutettu onnistuneesti useita kertoja Tanskassa viime viikolla!

Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan, Pipsa Sahrmanin, kanssa.

Tending Pleasure "Misu" on nelivuotias kasvattimme P-pentueesta. Se on tullut Suomen Tottelevaisuusvalioksi puhtaalla ykkösputkella, ja valittu myös tokon valmennusrenkaaseen 2018. Palveluskoirien jälkikokeessa Misulla on JK1-koulutustunnus, ja myös paimennuksessa 1-luokasta hyväksytty tulos.

Misu on hyvän keskittymiskyvyn ja fokuksen omaava erittäin miellyttävä narttu, joka tekee mielellään töitä ohjaajalleen. Kilpailutilanteessa se on ollut hyvin samanlainen kuin treenissäkin, ja se pystyy jatkamaan hyvin yrittämistä - ja treeneissä toistoja- häiriöidenkin keskellä.
Misun omistaja kertoo, että narttu on perusluonteeltaan vakaa ja arjessa hyvin helppo koira, ja se osaa rauhoittua missä vain mutta on silti heti täysillä mukana kun aletaan tehdä jotain. Misu leikkii hyvin ja palkkautuu myös ruoalla. Sillä ei ole ollut mitään arkuuksia, ei ääniä, paikkoja tai alustoja.

Misun emä on Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalio, Suomen Käyttövalio ja jälkikokeen SM-kultaakin voittanut POHJ TVA FI KVA M-17 Tending Intense, ja isä Ruotsissa asuva Tottelevaisuus- ja Käyttövalio (kisaa sekä pk-haussa että jäljellä) Gränsvallarens Zot, joka on suorittanut hyväksytysti myös paimennuksen perusradan. Misun sisaruksista kaksi edusti tokon Suomen maajoukkueessa (toinen varsinaisena jäsenenä, toinen varakoirakkona) tänä vuonna; FI TVA:t Fizz ja Roima. Kummatkin kilpailevat myös jälkikokeen 3-luokassa, ja Fizz lisäksi paimennuksen 2-luokassa. Fizz on myös hallitseva tokon Pohjoismaiden Mestari, ja Suomen Agilityvalio. Kolmas sisko Isla kilpailee agilityn 3-luokassa, jossa sillä on useita nollavoittoja ja sertejä.

Misulla on A-lonkat, terveet kyynäret ja silmät (selkä LTV0).

Tanskassa asuva sulhanen Welshriverdee Rayder on Sveitsin tuonti, joka on voittanut alempien luokkien tokon Tanskan Mestaruuden, siirtyen nyt kilpailemaan ylimpään luokkaan tokossa.

Rayderilla on B/A-lonkat, terveet kyynäret ja olkapäät, silmät CEA DNA terve, ja IGS/TNS/MRD1 DNA normal.

Rayderin omistaja kertoo että uros on ollut erittäin hyvä ja nopea oppija pennusta asti, ja se on myös palkkautunut koko ikänsä hyvin sekä leluilla että nameilla. Sillä on ollut pennusta pitäen erinomainen kropan hallinta, joka on helpottanut myös sen treenausta, ja perusluonteeltaan se on hyvin intensiivinen ja halukas tekemään töitä.
Lisäksi omistaja kertoo että uros on mentaalisesti vahva koira; "He is strong in training. He is also mentally strong in different environment - he can take corrections, no problem, but he is not tough, more like medium - because he listens the corrections. He has high drive, but he still listens."

Arkielämässä uros on ystävällinen niin ihmisille kuin toisille koirillekin, eikä sillä ole ollut arkuuksia ympäristön tai äänien suhteen. Se on myös laukauskestävä.

Rayderin emä Never Never Land U-Revenge kilpailee Sveitsissä tokon ylimmässä luokassa, ja Rayderin isä Glen on tunnetun sveitsiläiskasvattajan jalostusuroksia, joka itse on paimenkoira isolla tilalla, mutta vaikuttaa tällä hetkellä myös monen tunnetun toko- ja agilitykoiran linjoissa niin Suomessa kuin ulkomailla.
Uroksen useita lähisukulaisia ja puolisisaruksia kilpailee arvokisatasolla sekä tokossa ja agilityssa.

Yhdistelmästä toivomme hyvän koulutettavuuden omaavia, keskittymiskykyisiä ja intensiivisesti työskenteleviä koiria.

Misu:
Misu tokoilee
Misu EVL-kisa

Rayder tokoilee:
Rayder
Rayder alle 1 v

Misun emä Puuma ja täyssisarukset, ja vielä isoäiti 11-vuotiaana
Puuma tokoa
Puuma PK-SM
Roima tokoa
Fizz tokon MM-kisa
Isla agility
Rimma 11 v

Rayderin sukulaisia:
Rayderin emä tokossa

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 2; Iti-Sweep;

- Eestin ja Suomen Tottelevaisuusvalio, Eestin Mestaruus-kultaa 2016-17, tokon maajoukkueessa, agilityn 3-luokassa;
E: FI TVA EE TVA Tending Bonfire
- Sveitsin Mestaruus -tasolla paimennuksessa kilpaileva
I: Sweep


Iti, kuva Anne T. Iti, kuva Anne T. Sweep.


12.8.18 Valitettavasti meillä ei ollut onni myötäinen Itin astutuksen kanssa, ja ultrassa näytti varsin tyhjältä :/
12.7.18 Iti on astutettu onnistuneesti Sveitsissä viime viikonloppuna!

Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan, Anne Tammiksalun, kanssa, ja pennut tulevat syntymään Suomessa.

Tending Bonfite "Iti" on kasvattimme B-pentueesta. Iti kilpailee maajoukkuetasolla tokossa, ja agilityssa ylimmässä luokassa. Se on voittanut kaksi kertaa tokon Eestin Mestaruus-kultaa, ja on Suomen ja Eestin valio lajissa. Tokossa narttu voitti mm. kansainvälisen tokokokeen ja CACIOBin viime syksynä Helsingissä (piirin kisat), ja myös Eestissä se on voittanut CACIOBin tokossa. Tämän vuoden tokon Maailman Mestaruus-kilpailuissa narttu voitti MM-hopeaa.
Agilityssa Itillä on useita sertejä 3-luokasta.

Iti on kiihkeä, aktiivinen, erittäin nopea narttu -ehkä tuliseksikin sen olemusta voisi kuvailla sen työskennellessä - joka osaa kuitenkin myös rauhoittua treeneissä ja kisapaikoilla.
Sillä on hyvä luontainen kyky vaihtaa esimerkiksi lelulla palkkaamistilanteesta suoraan takaisin työskentelymoodiin, eikä se jää kiinni leluun, vaan keskittyy helposti taas uuteen tehtävään. Iti on hyvin keskittymiskykyinen ja se omaa suuren saalisvietin.
Perusluonteeltaan se on ystävällinen ja avoin.

Itin emä on tokon MM-kultaa,-pronssia ja useita muitakin arvokisatason mitaleita voittanut FI TVA FI AVA Tending Occult, joka on myös Suomen Agilityvalio. Itin isä on ruotsalainen, tokon maajoukkueessakin Ruotsia edustanut S TVA Gk Vallh Pr Tazzehagens Zwante, joka paimentaa myös hyvin ja on suorittanut paimennuksen perusradan hyväksytysti.
Itin sisarukset ovat kaikki aloittaneet kisauransa tokossa ja osa agilityssakin, ja tokossa useampi on jo siirtynyt kilpailemaan EVL-tasolla.

Itillä on A/B-lonkat, terveet kyynäret ja silmät.

Sveitsissä asuva urosehdokas on hyvästä ja varsin hienosta, terveestä jälkeläisnäytöstä tunnettu iäkäs uros, Serge van der Zweep'n kasvatti Sweep; sen voisi varmaan sanoa olevan yksi tämän hetken tunnetuimpia rodun jalostusuroksia Euroopassa. Se kilpailee itse mestaruustasolla paimennuksessa, ja sillä on menestyneitä ja arvokisatasolla kilpailevia jälkeläisiä niin agilityssa, paimennuksessa kuin tokossakin, ja mm. tokon hallitseva MM-kultamitalisti on sen jälkeläinen. Uroksen jälkeläiset ovatkin harrastuspuolella osoittautuneet vauhdikkaiksi ja energisiksi koiriksi, jotka omaavat hyvän koulutettavuuden ja toimintakyvyn.

Sweep`lla on A/B-lonkat, sillä on virallisesti terveet olkanivelet, se on CEA DNA normal, IGS/TNS/MH DNA normal, ja se on silmäpeilattu terveeksi.

Sweep`n omistaja Nadine Steurer kuvaile urosta hyvin nopeaksi ja intensiiviseksi koiraksi, joka on lähes väsymätön työskennellessään. Arjessa se on ystävällinen ja itsevarma koira, joka rakastaa olla ihmisten lähettyvillä.
"Sweep is a very fast and keen sheepdog, he always is in his work with all his power and heart. He would never stop working, he seems to have endless stamina, so he can stand pressure during work. He is not a sensitive type, his work is always more important.
He loves to work on his feet, he is a very free moving dog and not showing any stickness or too much eye.

In allday life, Sweep shows his other face, he is a funny, sweet and a very affectionate dog. He loves to be around his people all day. Sweep is a very clear minded dog, he is very self-confident but never aggressive."

Yhdistelmästä odotamme vilkkaita ja aktiivisia, työskentelytavaltaan nopeita ja energisiä koiria.

Iti:
Iti tokoilee
Iti tokoilee
Iti tokoilee
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti agilityssa
Iti tokossa
Iti tokossa

Sweepin jälkeläisiä, agility & toko:
Agilitya
Tokoa
Tokoa

Itin emä Zip (MM-tokossa 2016; kultaa)
Tokoa

***************************************************************


Jos Tending-pentu kiinnostaa, ja olet koirista ja koiraurheilusta kiinnostunut aktiivinen harrastaja, soittele tai kirjoittele. Olet myös tervetullut seuraamaan koiriemme treenejä, jotta näet niiden toimivan "livenä" ja kerromme mielellämme lisää koiristamme ja tavasta, jolla niitä koulutamme.
Jatkossa pennunostajat tulevat saamaan meiltä mahdollisimman paljon tukea uuden pennun kasvatuksessa ja koulutuksessa, ja lisäksi pääset osallistumaan pentupäivillemme, koulutusleireillemme ja muihin Tending-tiimimme tapahtumiin.

Kysele lisää sähköpostitse:

riitta.jantunen(at)tending.inet.fi
Kennel Tending

Tai puhelimitse: 040-5528585
(kannattaa yrittää useamman kerran, jos ei heti vastata!:-)


Tervetuloa tiimiimme!
Palaa takaisin.