PENTUE . . . SUUNNITTEILLA!
Palaa takaisin.

Vuodelle 2018 suunnitellut pentueet


Tao pentuna.
* TYÖLINJAISIA BORDERCOLLIEPENTUJA*.


5.9.18 Misun pennut ovat syntyneet : )Yhdistelmä 1

E: FI TVA JK1 BH Tending Pleasure
i: SE TVA SE KVA Gk Vallh Pr Gränsvallarens Zot (Ruotsi) - e: POHJ TVA FI KVA M-17 JK3 Tending Intense
I: Welshriverdee Rayder (Sveitsi/Tanska)
i: Eiri Greme Gwen (Sveitsi) e. Never Never Land U`Revenge (Puola)

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 1; Misu-Rayder;

- Suomen Tottelevaisuusvalio, pk-jälkikokeen 2-luokassa kilpaileva;
E: FI TVA JK1 BH Tending Pleasure
- Tanskassa tokon ylimmässä luokassa kilpaileva
I: Welshriverdee Rayder


Misu Iti, kuva Anne T.


5.9.18 Misulle syntyi seitsemän pentua, kolme urosta ja neljä narttua. Pennut voivat hyvin, ovat tasakokoisia ja pirteitä, ja Misu hoitaa niitä erittäin hyvin.
Pentujen luovutuspäivä on 24.10.

Misun pennut

Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan, Pipsa Sahrmanin, kanssa.

Tending Pleasure "Misu" on nelivuotias kasvattimme P-pentueesta. Se on tullut Suomen Tottelevaisuusvalioksi puhtaalla ykkösputkella, ja valittu myös tokon valmennusrenkaaseen 2018. Palveluskoirien jälkikokeessa Misulla on JK1-koulutustunnus, ja myös paimennuksessa 1-luokasta hyväksytty tulos.

Misu on hyvän keskittymiskyvyn ja fokuksen omaava erittäin miellyttävä narttu, joka tekee mielellään töitä ohjaajalleen. Kilpailutilanteessa se on ollut hyvin samanlainen kuin treenissäkin, ja se pystyy jatkamaan hyvin yrittämistä - ja treeneissä toistoja- häiriöidenkin keskellä.
Misun omistaja kertoo, että narttu on perusluonteeltaan vakaa ja arjessa hyvin helppo koira, ja se osaa rauhoittua missä vain mutta on silti heti täysillä mukana kun aletaan tehdä jotain. Misu leikkii hyvin ja palkkautuu myös ruoalla. Sillä ei ole ollut mitään arkuuksia, ei ääniä, paikkoja tai alustoja.

Misun emä on Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalio, Suomen Käyttövalio ja jälkikokeen SM-kultaakin voittanut POHJ TVA FI KVA M-17 Tending Intense, ja isä Ruotsissa asuva Tottelevaisuus- ja Käyttövalio (kisaa sekä pk-haussa että jäljellä) Gränsvallarens Zot, joka on suorittanut hyväksytysti myös paimennuksen perusradan. Misun sisaruksista kaksi edusti tokon Suomen maajoukkueessa (toinen varsinaisena jäsenenä, toinen varakoirakkona) tänä vuonna; FI TVA:t Fizz ja Roima. Kummatkin kilpailevat myös jälkikokeen 3-luokassa, ja Fizz lisäksi paimennuksen 2-luokassa. Fizz on myös hallitseva tokon Pohjoismaiden Mestari, ja Suomen Agilityvalio. Kolmas sisko Isla kilpailee agilityn 3-luokassa, jossa sillä on useita nollavoittoja ja sertejä.

Misulla on A-lonkat, terveet kyynäret ja silmät (selkä LTV0).

Tanskassa asuva sulhanen Welshriverdee Rayder on Sveitsin tuonti, joka on voittanut alempien luokkien tokon Tanskan Mestaruuden, siirtyen nyt kilpailemaan ylimpään luokkaan tokossa.

Rayderilla on B/A-lonkat, terveet kyynäret ja olkapäät, silmät CEA DNA terve, ja IGS/TNS/MRD1 DNA normal.

Rayderin omistaja kertoo että uros on ollut erittäin hyvä ja nopea oppija pennusta asti, ja se on myös palkkautunut koko ikänsä hyvin sekä leluilla että nameilla. Sillä on ollut pennusta pitäen erinomainen kropan hallinta, joka on helpottanut myös sen treenausta, ja perusluonteeltaan se on hyvin intensiivinen ja halukas tekemään töitä.
Lisäksi omistaja kertoo että uros on mentaalisesti vahva koira; "He is strong in training. He is also mentally strong in different environment - he can take corrections, no problem, but he is not tough, more like medium - because he listens the corrections. He has high drive, but he still listens."

Arkielämässä uros on ystävällinen niin ihmisille kuin toisille koirillekin, eikä sillä ole ollut arkuuksia ympäristön tai äänien suhteen. Se on myös laukauskestävä.

Rayderin emä Never Never Land U-Revenge kilpailee Sveitsissä tokon ylimmässä luokassa, ja Rayderin isä Glen on tunnetun sveitsiläiskasvattajan jalostusuroksia, joka itse on paimenkoira isolla tilalla, mutta vaikuttaa tällä hetkellä myös monen tunnetun toko- ja agilitykoiran linjoissa niin Suomessa kuin ulkomailla.
Uroksen useita lähisukulaisia ja puolisisaruksia kilpailee arvokisatasolla sekä tokossa ja agilityssa.

Yhdistelmästä toivomme hyvän koulutettavuuden omaavia, keskittymiskykyisiä ja intensiivisesti työskenteleviä koiria.

Misu:
Misu tokoilee
Misu EVL-kisa

Rayder tokoilee:
Rayder
Rayder alle 1 v

Misun emä Puuma ja täyssisarukset, ja vielä isoäiti 11-vuotiaana
Puuma tokoa
Puuma PK-SM
Roima tokoa
Fizz tokon MM-kisa
Isla agility
Rimma 11 v

Rayderin sukulaisia:
Rayderin emä tokossa

***************************************************************

Jos Tending-pentu kiinnostaa, ja olet koirista ja koiraurheilusta kiinnostunut aktiivinen harrastaja, soittele tai kirjoittele. Olet myös tervetullut seuraamaan koiriemme treenejä, jotta näet niiden toimivan "livenä" ja kerromme mielellämme lisää koiristamme ja tavasta, jolla niitä koulutamme.
Jatkossa pennunostajat tulevat saamaan meiltä mahdollisimman paljon tukea uuden pennun kasvatuksessa ja koulutuksessa, ja lisäksi pääset osallistumaan pentupäivillemme, koulutusleireillemme ja muihin Tending-tiimimme tapahtumiin.

Kysele lisää sähköpostitse:

riitta.jantunen(at)tending.inet.fi
Kennel Tending

Tai puhelimitse: 040-5528585
(kannattaa yrittää useamman kerran, jos ei heti vastata!:-)


Tervetuloa tiimiimme!
Palaa takaisin.