PENTUE . . . SUUNNITTEILLA!
Palaa takaisin.

Vuodelle 2021 suunnitellut pentueet


Tao pentuna.* TYÖLINJAISIA BORDERCOLLIEPENTUJA*.Yhdistelmä 1 (loppukesä/syksy 2021)


Toiveissa yhdistelmä; Jass-Hugo;

- Suomen Käyttövalio, toko evl, agility 2-lk;
E: FI KVA JK3 HK1 BH Jass
- Tanskan Tottelevaisuusvalio, tokon maajoukkueessa 2021
I: DK TVA Highlander Alfa Fortuna


Jass ja Hugo


5.10.21 Jass synnytti kuusi pentua, kaksi urosta ja neljä narttua!! <3

Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajien, Maarit Saarron ja Nina Mannerin kanssa, ja toiveissa olevat pennut syntyvät Nurmijärvellä.

Jass on 5-vuotias Walesin tuontinarttu, joka kilpailee palveluskoirien jälkikokeessa 3-luokassa, josta se on Suomen Käyttövalio. Lisäksi se on kisannut tokossa erikoisvoittajaluokkaan asti. Jälki on kuitenkin sen päälaji, jossa se on hyvä ja sitkeä, intensiivinen työskentelijä. Lisäksi narttu on kilpaillut pk-hakukokeessa (HK1) ja agilityssa (yhtä nollaa vaille 3-luokkaan).

Jass on hyvähermoinen vakaa ja ystävällinen narttu, jolla ei ole ollut mitään erityisiä arkuuksia. Se on ääni- ja alustavarma ja se tulee niin kaikkien ihmisten kuin koirienkin kanssa hyvin toimeen. Sen omistaja, Maarit, kertoo että tottelevaisuudessa Jass palkkautuu sekä nameilla että leluilla, lelu on kuitenkin hiukan parempi palkka, ja Jass pitää erityisesti lelun kanssa taistelemisesta ja repimisestä. Se ei myöskään käytä silmää ("jumita") leluille.
Agilitya Jassilla on tehty myös hieman - siinä Jass kääntyy ketterästi, reagoi hyvin ohjaukseen ja on helppo ohjattava.
Kotona Jass on huomaamaton ja arjessa erittäin helppo koira.

Jassin suku on Englannista, ja sen sisarukset ovat tiedossa, yksi veli on Skotlannissa pelastuskoira, muut ovat paimenkoiria. Jassin isää Cadea omistaja kuvailee atleettiseksi, työhalukkaaksi ja erittäin hyväksi kuuntelijaksi; sen saavutuksia on mm. 5. sija North Wales finaalissa, 2. sija South Wales finaalissa ja 3. sija Wales Nursery finaalissa. Jassin emä on ollut hyvä periyttäjä, ja sen pennut ovat olleet luonteeltaan erittäin mukavia. Kasvattaja ja uroksen omistaja kertoivat kummatkin, että yhdistelmän lähisuku on ollut varsin tervettä ilman vakavia sairauksia.

Jassilla on ollut yksi pentue (Tending H-pentue) entuudestaan, nuoret kasvatit ovat olleet hyvin pidettyjä ja kaikki ovat aloitelleet kilpailu-uriaan tokossa ja/tai pk-puolella.

Jassilla on B-lonkat, terveet kyynäret ja silmät, ja selkä SP0, VA0 ja LTV0. Se on lisäksi CEA-dna terve, TNS-, IGS-, SN-DNA-normal, eaod kantaja.

Urokseksi Jassille on valittu jo kerran jalostukseen aiemmin käyttämämme Hugo, Tanskassa asuva DK TVA Higlander Alfa Fortuna, joka kilpailee maajoukkuetasolla tokossa ja on suorittanut myös paimennuskilpailuissa radan hyväksytysti. Se on tasapainoinen, toimintakykyinen ja energinen uros, joka tekee töitä luontaisesti ohjaajalleen ja keskittyy hyvin.

Hugon emä Mawlch Rose kilpailee agilityssa ylimmässä luokassa, kuten Hugon isäkin, USAssa asuva Floss Granting Pleasure. Hugon sisaret ovat olleet kaikki terveitä, kuten myös Hugon aiemmat jälkeläisetkin. Osalla on aloiteltu jo kisauraa harrastuspuolella hyvin tuloksin.

Hugolla on A-lonkat, terveet kyynäret ja olat ja silmät terveet perinnöllisistä sairauksista. Se on TNS CL CEA EAOD dna normal.

Yhdistelmästä odotamme hyvän työmoraalin, koulutettavuuden ja vakauden omaavia sosiaalisia koiria.

***************************************************************


Jos Tending-pentu kiinnostaa, ja olet koirista ja koiraurheilusta kiinnostunut aktiivinen harrastaja, soittele tai kirjoittele. Olet myös tervetullut seuraamaan koiriemme treenejä, jotta näet niiden toimivan "livenä" ja kerromme mielellämme lisää koiristamme ja tavasta, jolla niitä koulutamme.
Jatkossa pennunostajat tulevat saamaan meiltä mahdollisimman paljon tukea uuden pennun kasvatuksessa ja koulutuksessa, ja lisäksi pääset osallistumaan pentupäivillemme, koulutusleireillemme ja muihin Tending-tiimimme tapahtumiin.

Kysele lisää sähköpostitse:

riitta.jantunen(at)tending.inet.fi
Kennel Tending

Tai puhelimitse: 040-5528585
(kannattaa yrittää useamman kerran, jos ei heti vastata!:-)


Tervetuloa tiimiimme!
Palaa takaisin.