PENTUE . . . SUUNNITTEILLA!
Palaa takaisin.

Vuodelle 2019 suunnitellut pentueet


Tao pentuna.
* TYÖLINJAISIA BORDERCOLLIEPENTUJA*.


4.3.19. Fisulle pentuja:)

3.4.19 Jass ultrattu tiineeksi


Yhdistelmä 1 (alkuvuosi 2019)

E: FI TVA NO TVA FI AVA FI AVA-H FI KVA M-18 PM-17 JK3 PAIM2 PPR1 BH Tending Piraya
i: SE KVA Gk Vallh Pr Gränsvallarens Zot (Ruotsi) - e: POHJ TVA FI KVA M-17 JK3 Tending Intense
I: Gk Vallh Pr Fyhr`s Mio (Ruotsi)
i: Shep (Norja) e. Somollis Lass (Ruotsi)

Yhdistelmä 2 (alkukevät 2019)

E: JK3 BH Jass (Englanti)
i: Kinloch Cade (Englanti) - e: Izzy (Englanti)
I: FI KVA TVA VPVA FI AVA-H FI AVA FI RTVA DK TVA TSM-11 M-14 M-15 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur
i: Eryri Roi (Englanti) e. KANS & POHJ TVA FIN KVA FIN TVA SE KVA TSM-08 M-11 NOM-08 Tending Bluey

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 1; Fizz - Mio;

- Suomen Tottelevaisuus- Käyttö- ja Agilityvalio, pk-jäljen SM1 2018, tokon PM1 -17 ja SM2 -18;
E: FI TVA NO TVA FI AVA FI AVA-H FI KVA M-18 PM-17 JK3 PAIM2 PPR1 BH Tending Piraya
- Ruotsissa paimennuksen ylimmässä luokassa kilpaileva
I: Gk Vallh Pr Fyhr`s Mio


kuva: Sporttirakki kennel Fyhr`s.


4.3.19 Fisu synnytti pentueen, kaksi narttua ja kolme urosta, 22.2. Emä ja pennut voivat hyvin : )

Fisulle on suunnitteilla pentue alkuvuodelle/alkukeväälle 2019 (juoksua odottelemme loppuvuodesta 2018). Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan, Emmi Lavikan, kanssa.

Tending Piraya, Fizz tai "Fisu" on nelivuotias kasvattimme P-pentueesta. Se on yksi Suomen menestyneimpiä narttuja, ja on myös arkielämässä mukava ja helppo koira. Fisu on kolmesta lajista (toko, PK-jälki ja agility) valio, ja lisäksi se on kilpaillut jokaisessa lajissa arvokisa/karsintatasolla. Tokossa se kuuluu Suomen tokomaajoukkueeseen, ja palveluskoirapuolella se valittiin NOM-maajoukkueeseen syksyllä 2018. Sen isoimpia meriittejä ovat tokon Pohjoismaiden Mestaruus-kulta 2017, palveluskoirien jälkikokeen SM-kulta 2018, tokon SM-hopea 2018, ja Pohjoismaiden Mestaruus-kisojen NOM-jälkikokeen 4. sija 2018.
Agilityssa Fisu on edustanut World Agility Open -kisoissa 2017, ja lisäksi sillä on lajissa 21 nollavoittoa maxi3-luokassa. Lisäksi se kilpailee paimennuksessa (hyväksytyt SKL perusrata 2016 & SPKY perusrata 2017); uusimpana tuloksena nartulla on parin viikon takainen 2-luokan PAIM2-koulutustunnus pistein 92. Vuoden 2018 lopussa narttu ennätti vielä uusimaan tokon Pohjoismaiden Mestaruuden.

Fisun omistaja Emmi kertoo, että Fisu on ollut ominaisuuksiltaan "lähes täydellinen tokokoira". Sillä on ollut pennusta asti erinomainen keskittymiskyky, se ei ole koskaan ollut häiriöherkkä, ja plussana sillä on vielä loputon halu tehdä töitä yhdessä ihmisen kanssa. Fisu on työskentelytyyliltään intensiivinen, se laittaa luonnostaan voimaa liikkeisiinsä ja se käyttää kroppaansa taitavasti. Fisu on hiljainen, ja vireen säätely on ollut nartulle helppoa - se pystyy nostamaan virettä tarvittaessa nopeasti, ja toisaalta rauhoittumaan tilanteen vaatiessa. Fisu on ohjaajaa kohtaan melko kova, se kestää hyvin toistoja ja myös virheitä, eikä se paineistu herkästi.

Fisun emä on Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalio, Suomen Käyttövalio ja jälkikokeen SM-kultaakin voittanut POHJ TVA FI KVA M-17 Tending Intense, ja isä Ruotsissa asuva PK-puolen Käyttövalio (valio sekä pk-haussa että jäljellä) Gränsvallarens Zot, joka on suorittanut hyväksytysti myös paimennuksen perusradan. Fisun sisaruksista toinenkin edusti tokon Suomen maajoukkueessa (varakoirakkona) tänä vuonna; pentueen ainoa uros FI TVA JK2 Roima. Toinen sisko Misu on myös TVA, ja se kisaa pk-jäljen 2-luokassa ja paimennuksessa 1-luokassa. Kolmas sisko Isla kilpailee agilityn 3-luokassa, jossa sillä on useita nollavoittoja ja sertejä.

Fisulla on A-lonkat, terveet kyynäret, olat, selkä (LTV0 VA0 SP0) ja silmät. Lisäksi se on CEA, TNS, CL, IGS ja MDR1 terve.

Ruotsissa asuva sulhanen Fyhr`s Mio on kasvattajansa omistama uros, joka kilpailee paimennuksessa; se on suorittanut hyväksytysti Ruotsin ja Norjan perusradan, ja kilpailee nykyään lajissa ylimmässä luokassa. Se on myös osallistunut paimennuksen Nordic Nursery -mestaruuskisoihin.

Miolla on A-lonkat, terveet kyynäret ja silmät, lisäksi se on CEA, IGS, TNS ja SN normaali.

Mio on perusluonteeltaan vilkas ja energinen uros. Sen omistaja kertoo, että töitä tehdessään se on sitkeä ja hyvin periksiantamaton. Mio on tasapainoinen koira, jolla on hyvin toimiva "on-off" nappi. Kotioloissa ja arjessa se on aina ollut hyvin helppo, ystävällinen koira, eikä sillä ole ollut arkuuksia ympäristön tai äänien suhteen. Se on myös laukauskestävä. Uros kestää hyvin painetta ohjaajansa taholta, mutta toki pyrkii tekemään asiat oikein ja on aina ollut erittäin yhteistyöhaluinen.
Mio myös leikkii hyvin ja mielellään leluilla ja taistelee hyvällä otteella - ja ruollakin se palkkautuu.

Mion emä Somollis Lass on kilpaillut paimennuksen mestaruustasolla sekä Ruotsissa että Norjassa finaaliin päästen. Isä-Shep on kilpaillut paimennuksen mestaruustasolla Norjassa ja osallistunut paimennuksen PM- ja EM-kisoihin. Mion täyssisaruksissa on myös harrastuskoiria; yksi veli on Norjan hyppyvalio agilityssa, ja toinen Norjan Tottelevaisuusvalio (nly-tulosta vaille), ja kummatkin urokset ovat pidettyjä harrastuskoiria. Mion emällä on kolme isoa, tervettä pentuetta, ja samasta narttulinjasta on myös muita menestyneitä harrastuskoiria, mm. Suomea tokon maajoukkueessa edustanut hieno Tikka (MM-4 2015), ja sen veli, joka on agilityn monivuotinen Ruotsin maajoukkuelainen.

Miolla on kaksi hyvin pidettyä pentuetta, jotka ovat olleet toistaiseksi kaikki terveitä, ja joista ensimmäiset ovat aloitelleet kilpailu-uraansa niin paimennuksessa kuin harrastuspuolellakin.

Yhdistelmästä toivomme erittäin energisiä, hyvällä voimalla työskenteleviä ja koulutettavuudeltaan hyviä, intensiivisiä koiria.

Fisu:
Fisu treenaa
Fisu tokon MM-karsintapäivä
Fisu WAO agility

Fisun emä Puuma ja täyssisarukset, ja vielä isoäiti 11-vuotiaana
Puuma tokoa
Puuma PK-SM
Roima tokoa
Misu EVL kisa
Isla agility
Rimma 11 v

***************************************************************

Toiveissa yhdistelmä 2; Jass-Ässä;

- Palveluskoirien jälkikokeen ylimmässä luokassa kilpaileva;
E: JK3 BH Jass
- Käyttö,- Tottelevaisuus- Agility,- VEPE ja rallytokovalio, tokon SM-1 ja PK-SM-1
I: FI KVA TVA VPVA FI AVA-H FI AVA FI RTVA DK TVA TSM-11 M-14 M-15 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur


Iti, kuva Taika Ässä.


4.3.19 Jass on ultrattu tukevasti tiineeksi : )

Pentue tehdään yhteistyössä nartun omistajan Maarit Saarron ja uroksen omistajan Nina Mannerin kanssa. Toiveissa olevat pennut syntyvät Nurmijärvellä.

Jass on pian 3-vuotias Englannin (Walesin) tuontinarttu, joka kilpailee PK-jäljellä 3-luokassa, ja josta sillä on JK3-koulutustunnus. Lisäksi se on kisannut TK1:sen verran tokoa. Jälki on sen päälaji, jossa se on hyvä ja sinnikäs, intensiivinen työskentelijä. Lisäksi se on tehnyt pk-hakua, pelastushakua ja paimennusta.

Jass on hyvähermoinen, varsin vakaa ja ystävällinen narttu, jolla ei ole ollut mitään erityisiä arkuuksia. Se on ääni- ja alustavarma ja se tulee niin kaikkien ihmisten kuin koirienkin kanssa hyvin toimeen.
Sen omistaja, Maarit, kertoo että tottelevaisuudessa Jass palkkautuu hyvin sekä nameilla että leluilla - lelu on kuitenkin hiukan parempi palkka, ja Jass pitää erityisesti lelun kanssa taistelemisesta ja repimisestä. Se ei myöskään käytä silmää leluille. Tottelevaisuudessa se tekee mielellään töitä ohjaajalle, on kontaktihakuinen ja yrittää aina parastaan.
Agilitya Jassilla on tehty hieman (video alinna) - siinä Jass kääntyy ketterästi, reagoi hyvin ohjaukseen ja on helppo ohjattava. Myös pk-tottiksen isot telineet ovat olleet sille ongelmattomia.
Kotona Jass on huomaamaton ja arjessa erittäin helppo koira.

Jassin suku on Walesista, ja sen sisarukset ovat tiedossa; yksi veli on Skotlannissa pelastuskoira, muut ovat paimenkoiria. Jassin isää Cadea sen omistaja kuvailee atleettiseksi, työhaluiseksi ja erittäin hyväksi kuuntelijaksi; sen saavutuksia on mm. 5. sija North Wales finaalissa, 2. sija South Wales finaalissa ja 3. sija Wales Nursery finaalissa.
Jassin emä on ollut hyvä periyttäjä, ja sen pennut ovat olleet luonteeltaan erittäin mukavia (niin kuin se itsekin). Kasvattaja ja uroksen omistaja kertovat kummatkin, että yhdistelmän lähisuku on ollut varsin tervettä ilman vakavia sairauksia.

Jassilla on B-lonkat, terveet kyynäret ja silmät, ja selkä SP0, VA0 ja LTV0. Se on lisäksi CEA-dna terve, TNS-, IGS-, SN-DNA-normal.

Urokseksi Jassille on valittu oma kasvattimme, yksi Suomen menestyneimpiä bordercollieuroksia Tending Hotspur. "Ässä" on monien valionarvojensa lisäksi voittanut myös tokon Suomen Mestaruus-kultaa ja kaksi kertaa palveluskoirien etsintäkokeen SM-kultaa. Se on monivuotinen Suomen tokomaajoukkuelainen, ja se on saavuttanut myös tokon Maailman Mestaruus-kilpailuissa MM-pronssia. Lisäksi sillä on kolmessa eri pk-lajissa KVA-ykköset - hakukokeessa, jälkikokeessa ja etsinnässä.
Ässä on pian 11,5 vuotias, ja se oli vielä 10-vuotiaana Suomen tokomaajoukkueessa kilpailemassa varakoirana MM-kilpailuissa (ykköstuloksen tehden!). Tälläkin hetkellä iäkäs mutta hyväkuntoinen uros treenaa ja kilpailee edelleen kevyemmissä lajeissa; vielä viime vuonna se sai mm. tokon SM-karsintapäivänä 1-tuloksen ja sijoittui 8. sijalle.

Ässä on perusluonteeltaan erittäin työhaluinen, yhteistyöhaluinen ja myös hyvin järkevä koira. Se kuuntelee hyvin, palkkautuu myös sosiaalisesti ja haluaa tehdä yhdessä ihmisen kanssa töitä - sen lisäksi että se pystyy hyvin myös itsenäiseen (esim. maasto)työskentelyyn. Uros on hyvä yhdistelmä erittäin isoa työmoottoria ja oikeanlaista stabiilisuutta.

Ässän emä on monen lajin valio, myös MM-kultaa tokossa ja PK-hakukokeen NOM-kultaa voittanut Tending Bluey. Ässä on pidetystä H-pentueestamme, ja pentueessa on useita muitakin harrastuspuolen valioita; useita Tva-, Ava- ja Kva-koiria. Ässän isä on Englannin tuonti Eryri Roi, jolla on myös paljon hyvää jälkeläisnäyttöä, ja myös Ruotsissa useampi sen jälkeläinen kisaa arvokisatasolla tokossa/pk-puolella/agilityssa.
Ässällä on entuudestaan kolme pentuetta, jotka muutamaa C-lonkkaa lukuun ottamassa ovat olleet terveitä. Kaksi jälkeläistä sen ensimmäisestä pentueesta kisaa maajoukkuetasolla.

Ässällä on A-lonkat, terveet kyynäret ja silmät terveet perinnöllisistä sairauksista (silmissä pigmenttipisteitä jotka on merkitty vähämerkitykselliseksi kaihiksi vanhemmalla iällä).

Yhdistelmästä odotamme keskittymiskykyisiä, hyvän työmoraalin, koulutettavuuden ja myös sopivan vakauden omaavia koiria.

Jass:
Jass seuraa
Jass leikkii
Jass leikkii
Jass aksaa
Jass paimentaa

Ässä:
Ässä tokon karsintakilpailu
Ässä agilitykisoissa
Ässä aksakisoissa
Ässä treeniä

***************************************************************


Jos Tending-pentu kiinnostaa, ja olet koirista ja koiraurheilusta kiinnostunut aktiivinen harrastaja, soittele tai kirjoittele. Olet myös tervetullut seuraamaan koiriemme treenejä, jotta näet niiden toimivan "livenä" ja kerromme mielellämme lisää koiristamme ja tavasta, jolla niitä koulutamme.
Jatkossa pennunostajat tulevat saamaan meiltä mahdollisimman paljon tukea uuden pennun kasvatuksessa ja koulutuksessa, ja lisäksi pääset osallistumaan pentupäivillemme, koulutusleireillemme ja muihin Tending-tiimimme tapahtumiin.

Kysele lisää sähköpostitse:

riitta.jantunen(at)tending.inet.fi
Kennel Tending

Tai puhelimitse: 040-5528585
(kannattaa yrittää useamman kerran, jos ei heti vastata!:-)


Tervetuloa tiimiimme!
Palaa takaisin.