TVA Taika
Palaa takaisin.

Taika seuraa.

FIN & S TVA JK2 BRAINS FJOLLE FIN 12404/95

  4.10.1994 - 17.11.1999

In Memoriam

Taika on 4-vuotias mustavalkoinen työlinjainen narttu, Norjan tuonti. Erittäin keskittymiskykyinen, työskennellessään pitkäjännitteinen, kiihkeä ja saalisviettinen harrastuskoira. Sillä on terveet lonkat ( A-A) ja silmät.

Taikalla on kesään 98 asti keskitytty tokoiluun. Se on ollut tokon maajoukkueessa v. 1996, 1997 ja 1998.

Kilpailu-uran ohessa Taikalla on ollut kahdet pennut, ensimmäinen pentue, isänä ruotsalainen KVA & TVA Gränsvallarens David, syntyi 2.2.98, ja toinen 11.9.99, isänä S KVA Gränsvallarens Ezzet. Taikan ensimmäisessä pentueessa on - pentujen ollessa 7-vuotiaita - kuusi Suomen Tottelevaisuusvaliota, kolme Suomen Käyttövaliota, ja yksi Suomen & Ruotsin Agilityvalio.
Taikan toisessa pentueessa on, niiden ollessa 5-vuotiaita, viisi Suomen Käyttövaliota, seitsemän Suomen Tottelevaisuusvaliota, ja yksi Suomen ja Ruotsin Agilityvalio. SM-tasolla (toko ja pk) on T-ja M-pentueiden mitalisaldona nyt 8 x SM-1, 3 x SM-2, 2 x SM-3 ja SM-4.

TAUSTAA

Taikan kasvattaja on J. Oulie, Norja, kennel Brains. Kennelillä on suhteellisen pieni määrä pentueita, mutta siitä huolimatta useita kasvatteja kilpailee ylimmässä luokassa sekä paimennuksessa, että tokossa ja pk:ssa. Tokossa kennelillä on ollut useita maajoukkuetason koiria, saavutuksina mm. Pohjoismaiden Mestaruus-kultaa, -hopeaa, MM-pronssia jne. Kaikki kennelin kasvatit ovat läheistä sukua Taikalle, suurin osa vähintään sisarpuolia. Brains -kennelin menestys alkoi jo ensimmäisestä pentueesta - siitä jokainen saavutti tottelevaisuusvalion arvon Ruotsissa ja / tai Norjassa. Mm.Tanskan EM:ssä 1997 nähtiin neljä kennelin kasvattia: KANS & POHJ TVA Brains Birk, POHJ TVA Brains Chinook, POHJ TVA Brains Dennie-Daim ja FIN & S TVA Brains Fjolle.

Taikan emä, ELIT CH Blenda, on Norjan tunnetuimpia periyttäjänarttuja. Se on itse Norjan tottelevaisuusvalio, on kilpaillut agilityssa maajoukkuetasolle saakka ( Norjan maajoukkue-edustaja ), ja kilpailee Norjan mestaruustasolla paimennuksessa. Blendan ensimmäisestä pentueesta on jokainen vähintään oman maansa tottelevaisuusvalio, ja sen jälkeläisistä useita on edennyt maajoukkuetasolle asti. Sen pennuissa on myös agility- ja käyttövalioita ( haku & jälki ).

Taikan isä on Ikaros. Se on edustanut Norjaa paimennuksen maajoukkueessa useita kertoja, lisäksi se on sijoittunut useamman kerran paimennuksen Norjan mestaruuskisoissa, mm. hopeaa v. 96.

Taikan täyssisaruksista kaksi kilpailee tokon erikoisvoittajaluokassa, Brains Franklind Norjassa ja Brains Flingan Ruotsissa. Ne ovat kummatkin tottelevaisuusvalioita maassaan. Taikan veli, S KVA Fido, kilpailee Ruotsin Mestaruustasolla PK- hakukokeessa.

TAIKAN SAAVUTUKSIA

Tokossa mm.

 • Suomen maajoukkue-edustaja - 96, -97, -98
 • FIN TVA 1v 7 kk:n iässä
 • 2 x CACIOB, 4 x vara-CACIOB
 • Suomen Mestaruus -hopea
 • Pohjoismaiden Mestaruuskisoissa 8. (- 98 ) ja 12. (- 96 ) sijat
 • Joukkue SuomenMestaruus -kultaa 1997 & 1999, pronssia - 98
 • Uudenmaan Piirinmestaruudet -96 & -97
 • Bordercollieiden Rotumestaruus, sijoituksia kansainvälisissä kokeissa, rotuyhdistyksen / seuran vuoden tokokoira, mm. Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet Vuoden Tokokoira kolme vuotta peräkkäin jne.
PK:ssa:
 • JK1 ja JK2 syksyllä 98;
 • 1.8.98 pajä 1: 96 / 190, 1.sija
 • 29.8.98 pajä 2: 93 / 164, 3.sija. Lisäksi Taika sai erikoispalkinnon 30 koiran joukosta;
 • ` Paras Tottelevaisuus´, tuomarina Keijo Kodis, jonka arvostelu alkoi:
  Erittäin keskittymiskykyinen ja voimakasviettinen koira, ja pari joka tekee saumatonta yhteistyötä...
Agilityssa: