UUTISET 1999-2000
Palaa takaisin.
  
  

  UUDEMMAT UUTISET V. 2001 -


  Tao kiittää tässä talvisissa maisemissa kaikista onnitteluistaan & TVA-lahjoistaan!

  Samalla Kennel Tending toivottaa kaikille Suomen koiraharrastajille

  RAUHAISAA JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!!!

  Toivomme erityisesti kasvateillemme omistajineen aktiivista, harrastustäyteistä ja menestyksekästä vuotta 2001!


 • 2.12.00 Messariviikonloppuna la 2.12 klo 18.00 yhdistetyt Taon valiojuhlat ja pikkujoulut Tending-teamille meillä! Tao tarjoaa täytekakkua; pikkujoulut nyyttäri-periaatteella. Ilmoittakaahan tulostanne etukäteen Riitalle tai Pekalle, ja tervetuloa!!
 • 12.11.00 Pai ja Marjatta siirtyivät tänään tokossa avoimeen luokkaan: alokasluokassa 189 p, 1-tulos ja 3. sija! Paljon onnea!!
 • 5.11.00 Taosta ( T. Too Much Magic ) tuli SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO! Erikoisvoittajaluokan pisteet mukavat 275,5, siihen nähden että Tao meni paikallaistumisessa maihin (-30 p) 3 sekuntia ennen liikkeen loppumista!
 • Taosta löydät uuden kuvan Valiot-sivulta.
 • 5.11.00 Pai suoritti tänään ex tempore-tyylillä BH -käyttäytymiskokeen: Marjatta lähti vain katsomaan kisoja; mutta päätyikin itse kokeeseen - eli hyväksytty BH! Hyvä Marjatta & Pai!
 • 4.11.00 Rölli ( T. True-Blue Troll ) ja Satu Harberg kisasivat tänään viestin 3-luokassa: maasto 198 p, tottis 89 = 287 p. Rölli oli myös viestiosuuden nopein koira, ja voitti luokkansa. Hienoa!!!
 • 4.11.00 Jekku ja Katri kisasivat menestyksekkäästi agilityssa: aamuradalla 3-luokassa 5 vp, iltaradalla 0 vp ja 3. sija! Onnea!! Jekusta on uusi kuva täällä Menestyneet-sivulla.
 • 3.11.00 Velhon pennut ovat kaikki uusissa kodeissaan. Toivomme pennuille ja uusille omistajille kaikkea hyvää ja menestyksekästä harrastus-ja kisakoiran uraa tulevaisuudessa!
  Tänään myös aloitimme kasvattiporukalla "tokon hallikauden". Olemme vuokranneet Järvenpäästä sisähallin tottelevaisuuskoulutukseen maaliskuun loppuun saakka. Eli treenien merkeissä tavataan!
 • 22.10.00 Pai ( Tending Magician Man ) ja Marjatta Tuikkanen aloittivat tänään kisauransa tokossa: 189 p, 1-tulos ja 2. sija! Onnea!!
 • 14.10.00 Rudy ja Marko kilpailivat tänään tokossa; avoimessa luokassa huippupisteet 196,5 ja luokkavoitto! Onnea siirtymisestä voittajaluokkaan!!
 • 8.10.00 Raffe, 1 v,( Tending More Snow White ) suoritti tänään Agneta Hellsten-Erikssonin ohjaamana hyväksytysti käyttäytymiskokeen; tsemppiä PK-kisoihin ensi kaudelle, Anki ja BH Raffe!!
 • 1.10.00 Tao kisasi tänään tokon erikoisvoittajaluokassa: 1-tulos, 284 p, ja ensimmäinen sija.
 • 30.9.00 Rudy ja Marko kilpailivat tokossa: 1-tulos, 187 p ja luokkavoitto! Hienoa Marko ja Rudy!
 • 24.9.00 Vikka ( T. Magic Maker ) ja Nina saivat tänään toisen alokasluokan ykkösensä tokossa; 180 p! Onnea siirtymisestä avoimeen luokkaan!!
 • 23.9.00 Rölli ( T. True-Blue Troll ) kilpaili tänään voittaja-viestillä: 1-tulos 275 pistettä ja VK3! Tottis 94 p, esineet 21 p ja viesti 160 p. Hienoa Satu ja Rölli!!
 • 23.9.00 Taolle ( T. Too Much Magic ) 1-tulos tokon erikoisvoittajaluokasta: 279,5 p ja 3. sija ( 12 erivoin kilpailijaa ). Taosta löydät uuden kuvan tokon Menestyneet -palstalta!
 • 17.9.00 Pentueemme isä, Gränsvallarens Ezzet, voitti NOM-hopeaa haussa Palveluskoirien Pohjoismaiden Mestaruuskisoissa Norjassa! Grattis, Jonny & Ezzet!!! Myös Ezzetin emä, S TVA Gränsvallarens Akela, tuli Ruotsin käyttövalioksi haussa viikko sitten! Grattis till brukschampionatet, Malin & Akela!!
 • 16.9.00 Uudenmaan piirinmestaruuskisat tokossa: Joukkue-PM -hopeaa ja kaksi luokkavoittoa tiimille! Noita ja Leea voittivat avoimen luokan: 1-tulos; 192 p ja 1. sija (22 koirakkoa) Aiko ja Virve voittivat voittajaluokan: 1-tulos; 289 p ja 1. sija (11 koirakkoa) Joukkuepisteissä menikin tiukille; tasapisteet voittajajoukkueen kanssa, 664,5 pistettä, eli kymmenen joukkueen joukosta Keravan Koiraharrastajat tulivat hopealle! Hyvä Leea ja Virve!!!
 • 16.9.00 Cosmo ( T. Magic Mind ) ja Petri kilpailivat ensimmäistä kertaa tokon avoimessa luokassa: heti 1-tulos 178 p ja luokkavoitto! Hieno aloitus avoimessa, onnea!!
 • 14.9.00 Vikka ( T. Magic Maker ) ja Nina Keski-Korpela saivat tänään upeat pisteet tokon alokasluokasta, 1-tulos, 196 p! Kaikki muut kymppejä paitsi hyppy. Onnea myös luokkavoitosta, Nina & "Tepsu"!!
 • 11.9.00 Velho sai tänään kahdeksan pentua; 3 urosta ja 5 narttua! Emä ja pennut voivat hyvin!!
 • 10.9.00 Glen-Fly kilpaili tokossa, avoimessa luokassa, Rahkosen Jaanan ohjaamana: 188 pistettä, 1-tulos ja luokkavoitto piirinmestaruuskisassa! Onnea hyvästä yhteistyön aloituksesta tokossa, Jaana ja Rudy!!
 • 9.9.00 Aiko ( T. The Talisman ) ja Virve starttasivat tänään ensimmäistä kertaa tokon voittajaluokassa: 1-tulos, 270,5 pistettä ja luokkavoitto! Hienoa, Virve ja Aiko!!
 • Milla ( T. Trick Of Magic ) käväisi tänään näyttelyssä saadakseen pakollisen näyttelytuloksen TVA-titteliinsä (avo 1, avk 5 ), eli Milla on nyt ihan virallisestikin FIN TVA!
 • 1.-3.9.00 TENDING-leiri Keuruulla: kolme päivää aktiivista koirien koulutusta ja vilkasta keskustelua koirista! Erityiskiitokset kouluttajillemme, Päivi Lindqvist, PK-haku, Marko Koskensalo, PK-haku, Pentti Lavikainen, toko, ja vieraallemme Malin Edlund Ruotsista, hyvistä koulutusvinkeistä! Sää suosi, leirikeskus oli keskellä maaseutuidylliä, ja ahkerat leiriläiset kouluttivat koiriaan tai opiskelivat teoriaa jopa aamu-yhdeksästä ilta-yhdeksään...Malin näytti iltanäytöksenä Davidin, muutaman vuoden takaisen Ruotsin Mestarin kanssa, mihin bordercollie parhaimmillaan pystyy, ja innosti varmaan meitä jokaista kouluttamaan koiriamme yhä paremmin ja pidemmälle. Tack för råden, Malin! Leirillä muistimme vielä kannustuspalkinnoin viime vuoden parhaita kasvattejamme seuraavissa lajeissa: TOKO: Tending Tiger Power ja Minna Vilpponen PK: Tending True-Blue Troll ja Satu Harberg AGILITY: Tending Trick Or Treat ja Katri Helminen Lisäksi uudet tottelevaisuusvaliomme, Tending Trick Of Magic ja Trick Or Treat saivat Malinilta "Gränsvallarens Davids Champion Pris"- palkinnot, ja "Tending-valio" -pokaalit. Kaikkia Tending-leiriläisiä kiitämme hienosta yhteishengestä, joka sinetöi leirin onnistumisen, ensi vuonna uudelleen! Leiristämme löydät myöhemmin kuvakertomuksen Jutut-palstalta!
 • 2.9.00 Jekulle ja Katrille PM-hopeaa! Piirinmestaruuskisoissa hieno 1-tulos erikoisvoittajaluokassa, 281,5 pistettä ja toinen sija - onnea!!
 • 1.9.00 Velhon sulhanen, Gränsvallarens Ezzet, valittiin Ruotsin NOM-joukkueeseen hakukokeeseen Pohjoismaiden Mestaruuskisoihin! Velho itse on keikkunut - yhdellä ainoalla kisallaan - Ruotsin Top Ranking-listalla tokossa neljänkymmenen parhaan joukossa pisteillä 299,5!
 • 26.-27.8.00 Tending-tiimi kisasi aktiivisesti ja menestyksellä viikonloppuna:
 • 27.8.00 Jekusta tuli tänään FIN TVA!!! Jekku ( T. Trick Or Treat ) ja Katri kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 284,5 p ja 1. sija. Paljon onnea tottelevaisuusvalion arvosta, Katri & Jekku!! Uuden kuvan Jekusta löydät Valiot -sivulta.
 • 27.8.00 Erkki kilpaili tänään tokossa sekä Millalla että Mitzulla piirinmestaruus- kisassa, tuomarina R. Dahlbom: Mitzu ( T. Mystique ) sai ensimmäisessä alokasluokan kilpailussaan 1-tuloksen, ja sijoittui luokassaan toiseksi. Milla oli ainoa erikoisvoittajaluokan koira, joka sai tänään ykköstuloksen, 268,5 pistettä, ja voitti piirinmestaruuden!! Onnea, Erkki, Milla & Mitzu!
 • 26.8.00 Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet ry:n Mestaruuskilpailut tokossa, tuomarina Rolf Dahlbom. Tao, Noita ja Vikka sijoittuivat kukin luokissaan! Erivoi: Tao ( T. Too Much Magic ) 2. sija - SBCAK:n Mestaruus-hopeaa! ( tosin 2-tuloksella, istuminen nolla!) Avo: Noita ( T. The Troll-Drum ) 1. sija ja koko kisan kirkkain 1-tulos; 186 p, hyvä Leea & Noita!!! Alo: Vikka ( T. Magic Maker ) 1. sija - Nina ja "Tepsu" aloittelivat tokouraansa; 1-tulos jäi paikallamakuun kömmähdyksen päähän, mutta hieno alku kilpailemiselle 11 -kuisella koiralla!! Eli ei hullummin, kaksi ensimmäistä ja yksi toinen sija Tending- koirille, arvostelun ollessa aika lailla tiukkaa! Meillä oli kiva porukka viettämässä kesän viimeistä (?) hellepäivää Hyvinkäällä; kaikille tsemppiä jatkoon!
 • 20.8.00 Cosmo ja Petri siirtyivät tokossa tänään avoimeen luokkaan huipputuloksella 200 pistettä / 200 p - eli täydet pisteet kisassa ja luokkavoitto! Onnea!
 • Palveluskoirien SM-kisoissa Oulussa Satu ja Rölli olivat viestin kuudensia koulutustunnuksella; 252 pistettä. Viestiosuus meni nappiin, mutta vain yksi esine. Glen-Fly Marko Koskensalon ohjaamana saivat myös koulutustunnuksen hakukokeesta; kaikki kolme maalimiestä, ja tottis 88 p, mutta ei esineitä!
 • 13.8.00 Ensimmäisenä M-pentueesta ennätti kisoihin Tending Magic Mind eli Cosmo (ikää 11 kk!) Petri Rinteen ohjaamana: tokossa alokasluokan voitto pistein 190! Onnea hienosta tuloksesta, Petri ja Cosmo! Tigru ja Minna kisasivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 283 pistettä ja toinen sija, jatkakaahan samaan tahtiin... Myös Katri ja Jekku kilpailivat tänään; kansainvälisen tokon voitto, mutta harmillisesti puolen pisteen päähän ykkösestä ja CACIOBista! Tsemppiä seuraavaan!
 • 6.8.00 Milla ( T. Trick Of Magic ) sai Erkki Valtosen ohjaamana tänään kolmannen ykköstuloksen tokon erikoisvoittajaluokasta, 270,5 pistettä, ja luokkavoitto! Milla on siis nyt SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!( Tosin näyttelyyn se ei vielä ole ehtinyt osallistua! ) Jättionnittelut, Erkki & Milla!!!
 • 26.7.00 Palasimme takaisin Ruotsin ja Norjan reissultamme; Velhon astutus onnistui hyvin, joten pidetään peukkuja! Ensimmäinen viikko meni bordercollie-leirillä Ruotsissa, lähinnä paimennuksen parissa, useampaa tokokisaa käytiin myös katselemassa, tapailtiin tuttuja BC-ihmisiä (mm. Velhon kasvattaja Norjassa), vierailtiin ruotsalaisen opaskoirakouluttajan luona jne. Ruotsissa olivat koirakot juuri kvalifoituneet Ruotsin Mestaruuskisoihin - joihin on siis PK-puolella erittäin vaikea päästä; Velhon sulhasen Ezzetin lisäksi PK-hakuun pääsi kisaamaan Brains Fido, Taikan täysveli ja Velhon puoliveli, ja PK-jäljelle Brains Gena, puolisisko.
 • Velho osallistui myös yhteen tokokisaan Ruotsissa, ja on nyt RUOTSIN TOTTELEVAISUUSVALIO, S TVA, pisteillä 299,5.
 • 22.7.00 Milla ja Erkki kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa: huikeat pisteet 299, 1-tulos ja ensimmäinen sija, onnea!
 • 15.7.00 Jekku ( T. Trick Or Treat ) suoritti hyväksytysti paimennuksen perusradan! Onneksi olkoon, Katri ja Jekku - aivan upeata!!
 • 13.7.00 Tigru ( T. Tiger Power ) ja Minna kilpailivat ensimmäistä kertaa tokon erikoisvoittajaluokassa: 289 pistettä, 1-tulos ja ensimmäinen sija! Onnea Minna ja Tigru!! Uusi kuva Tigrusta on Menestyneet-palstalla!
 • 4.7.00 Milla ( Tending Trick Of Magic ) kilpaili tänään Erkki Valtosen ohjaamana erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos ja luokkavoitto! Ruutu oli 0, mutta silti hyvä ykkönen 258,5 pistettä - Onnea!!
 • 3.7.00 Velholla ( FIN TVA Brains Hyasinth Velho ) alkoi juoksu, ja lähdemme keskiviikkona astuttamaan sitä S KVA Gränsvallarens Ezzetillä Ruotsiin. Lue lisää; Pentueet Ezzet on viime vuoden Ruotsin Mestaruus -hopeamitalisti haussa, ja on jälleen tänä vuonna kvalifoitunut RM-kisoihin pk-hakuun. Eli seuraavat kolme viikkoa vietämme Ruotsissa ja Norjassa!
 • 18.6.00 Aiko ( T. The Talisman ) ja Virve edustivat PK-rotuottelussa Suomen Bordercolliet & Australian kelpiet ry:tä. Bordercollieille 5. sija!! Aikolle tottiksesta upeat pisteet 96, mutta haun henkilöetsintä tuottikin vaikeuksia monelle, ja yksi ukko jäi metsään Aikoltakin. Koulutustunnus; 248 p ja 3.sija!
 • 17.6.00 Tigru ( Tending Tiger Power ) sai tänään huippupisteet pk-haun 2-luokassa: 295 pistettä, 1. palkinto, 1. sija ja HK2!! Tottis oli 97 ja maasto 198 p, onnea Minna & Tigru!
 • 11.6.00 TOKON JOUKKUE-SM-PRONSSIA 2000!!! Nuorista koiristamme koostuva Keravan Koiraharrastajien tokojoukkueemme tuli Pieksämäen Joukkue-SM:ssä ( 170 koirakkoa!) pronssille; joukkueessa kilpailivat Tending The Troll-Drum, Tending The Talisman, Tending Too Much Magic, Brains Hyasinth Velho ja vahvistuksena spn Prico`s Ofelia. Nuorilla Tending-koirilla meni hienosti: avossa ( n. 60 koirakkoa ) Virve ja Aiko sijoittuivat neljänneksi 1-tuloksella 170,5 p ja Leea & Noita kuudenneksi tuloksella 170 p. TAO voitti voittajaluokan (n. 40 koirakkoa )pisteillä 280!! ja siirtyi erikoisvoittajaluokkaan kolmella peräkkäisellä ykkösellä voittajasta! Taon täysveli Tiger Power teki voittajassa erittäin näyttäviä ja nopeita suorituksia, 9/10 -linjaa, - mutta viimeinen liike 0, josta lähti -50 p! Tigru = päivän paras voittaja-lk:n koira oikeasti, vai mitä Minna?
 • 10.6.00 Tokon henkilökohtainen SM Pieksämäellä: Velho sijoittui -parhaana bordercolliena- 8:ksi. Kakkostulos; lempiliike hyppynouto = 0!. Pekka oli kuitenkin hyvin tyytyväinen Velhoon, joka oli yksi nopeimpia koiria koko kilpailussa.
 • 10.6.00 Röllille ( T. True-Blue Troll ) BC:n PK-Rotumestaruuskisoissa viestin 3-luokan voitto, koulutustunnus pisteillä 259!
 • 8.6.00 Jekulle toinen ykkönen tokon erikoisvoittajaluokassa! Hyvä Katri & Jekku! Luokkavoitto 285,5 pisteellä, onnea!!
 • 1.6.00 Jekku ja Katri kilpailivat tänään erikoisvoittajaluokassa: 1-tulos, upeat 293 pistettä ja luokkavoitto! Hienoa Katri ja Jekku!!!
 • 1.6-3.6.00 Tokon valmennusrenkaan leiri Taavetissa: treeniä, treeniä, treeniä... Ruotsalaiskouluttajan peruttua huolehdimme itse ohjelmasta, erityisesti perjantain harjoituskisat liikkeenohjaajana oikea tuomari, ja me rengaslaiset arvostelijoina jäi mieleen! Harvemmin virallisissa kisoissa saakaan niin aiheellista kritiikkiä / kiitosta! Lauantain yleisellä tokoleirillä toimimme kouluttajina kahden muun kouluttaja- parin kanssa. Meillä oli mielenkiintoinen päivä erilaisten koirien ja niiden innostuneiden ja mukavien ohjaajien kanssa. Kiitos teille koko porukalle hienosta päivästä - eiköhän näistäkin koirakoista useampi ponnistele kohti huippua! Tendingläisistä mukana olivat Magic Maker, Magician Man, Troll-Drum, Mystique, Tiger Power, Too Much Magic, Trick Of Magic ja tietysti Velho ohjaajineen. Muutaman leiriläisen kommentti olikin jälkeenpäin, "että eihän siellä ollut muita kuin bordercollieita" - kun tämä meidän aktiivipoppoo oli joka kehässä suorittamassa jotain liikettä; lähes aamusta iltaan..!
 • 23.5.00 Jekku ( T. Trick Or Treat ) ja Katri olivat ekaa kertaa kisaamassa PK-jäljen 3-luokassa. Tuloksena 254 pistettä ja koulutustunnus JK3, lisäksi Jekku sai vielä luokkavoiton, ja oli koko kokeen paras koira! Onnea koulutustunnuksesta!
 • TULEVIA TAPAHTUMIA:
 • 21.5.00 Pentupäivät Opaskoirakoululla, Vantaalla klo. 10.00. Tottistreenit, videointi + analyysi aamupäivällä, iltapäivällä maastoon. Kiitos kaikille osallistujille hienosta päivästä! Tottelevaisuustreeneistä riitti puhuttavaa iltapäivän puolelle,jonka jälkeen grillailtiin pihalla ja tehtiin kierros Opaskoirakoululla. Myöhään iltapäivällä siirryttiin maastoon, jossa treenattiin hakua ja keskusteltiin innokkaasti treeni- metodeista; päivä päätettiin ilta-seitsemän jälkeen. Eli leirillä nähdään tämän porukan kanssa!! Syyskuun ensimmäinen viikonloppu, 1.-3.9, Tending-leiri Keuruulla. Kouluttajina mm. Päivi Lindqvist / haku, Eija Muhonen / jälki, Pentti Lavikainen / toko. Mahdollisesti myös ruotsalaisapua koulutuksiin! Touko-kesäkuun vaihteessa paimennuspäivä!
 • 13.5.00 Tao kilpaili Riitan ohjaamana Helsingissä tokon voittajaluokassa: luokka olikin ennätyssuosittu: 14 kilpailijaa! Taolle 1-tulos 286 p ja luokkavoitto!
 • 6.5-7.5.00 Tending-team kisasi aktiivisesti tänä viikonloppuna: kaksi 1-tulosta tokossa ja kaksi koulutustunnusta pk-kokeen 3-lk:ssa!
 • 7.5.00 Tao ( T. Too Much Magic ) kilpaili tänään ensimmäistä kertaa tokon voittaja- luokassa: 1-tulos 263 p ( kaukokäskyt harmittavasti nolla; -50 p ) ja kolmas sija. Velho ja Pekka kisasivat erikoisvoittajassa, 1-tulos 284 p, ja hienosti luokkavoitto ( 11 kilpailijaa ).
 • 6.5.00 Noita ja Leea olivat tänään pk-haun 3-luokan kisoissa: jäivät harmittavasti yhden pisteen päähän ykköstuloksesta, 269 p! Tottelevaisuus oli 90 p, henkilöetsintä 167; kolme pistettä vajaa täydet, mutta vain yksi esine! Hyvä koulutustunnus joka tapauksessa, tsemppiä seuraavaan kertaan, Leea & Noita!!
 • 6.5.00 Rölli ( T. True-Blue Troll ) ja Satu kilpailivat voittaja-viestillä: koulutustunnus VK3 pisteillä 249! Hyvä Rölli!!
 • 15.4.00 Noita ( T. The Troll-Drum ) ja Leea osallistuivat ensimmäisiin 3-luokan haku- kisoihinsa: tuloksena 257 p, ja koulutustunnus HK3!! Henkilöetsintä meni aika nappiin; 4 pistettä vajaa täydet. Onnea Leea & Noita!!!
 • 25.3.00 Jekku ja Katri kilpailivat tänään agilityn 3-luokassa: 3,39 vp ja 3.sija! Iltakisassa 5 vp okserin putoamisesta, joten hyvää tasaista työtä Jekulta!
 • 19.3.00 Tao siirtyi voittajaluokkaan tokossa: 1-tulos 184 p ja luokkavoitto!
 • 17.3.00 Aiko (T. The Talisman ) oli Keravan Koiraharrastajien paras alempien luokkien tokokoira v. 1999. Velho valittiin seuran "Vuoden Tokokoiraksi".
 • 12.3.00 Jekku ( T. Trick Or Treat ) siirtyi tänään tokossa erikoisvoittajaluokkaan! Onnea Katri & Jekku!! Ykköstulos 260,5 p ja toinen sija!
 • 4.-5.3.00 Tokon viikonloppukisat Kotkassa, tuomarina Markku Mäntynen: Tiimille 4 luokkavoittoa!!
 • 5.3.00 Velho ja Pekka uusivat erikoisvoittajaluokassa edellisen päivän luokka- voittonsa: ykköstulos 283,5 p. Noidalle ( T. The Troll-Drum ) ja Leealle avoimessa luokassa hieno ykköstulos 186 p ja luokkansa paras. Samalla he siirtyivät tokossa voittajaluokkaan - Onnea Leea & Noita!!! Hieno päätös talven tokoilulle, hakumetsät odottaa!
 • 4.3.00 Velho voitti aamupäivän erikosvoittajaluokan ykköstuloksella pistein 286,5. Riitalle ja Taolle myös ykkönen avoimessa ja luokkavoitto.
 • 20.2.00 Taolle ( T. Too Much Magic ) tokon avoimessa luokassa ykköstulos ( 168 p - nuori herra varasti innostuksissaan noudon nollille! ) ja toinen sija, Riitan ohjaamana.
 • 12.-13.2.00 Tendingläisetkin alkaavat hitaasti herätä talviunestaan, ja useampikin koira & ohjaaja aloittelivat v. 2000 kisakauttaan tokossa mainioin tuloksin!
 • 13.2.00 Jekku ( Tending Trick Or Treat ) ja Katri kilpailivat tänään tokon voittajaluokassa, josta hieno ykköstulos 283,5 p ja 2. sija!!
 • Noita ( Tending The Troll-Drum ) ohjaajanaan Leea Jalava, nappasivat tänään komean luokkavoiton tokon avoimessa luokassa: 184 p ja 1. sija.

 • 12.2.00 Rölli ( Tending True-Blue Troll ) ja Satu siirtyivät tänään tokossa voittajaluokkaan! Kolmas ykköstulos tuli pisteillä 177, ja toinen sija. Onnea Satu & Rölli!!
 • 29-30.1.00 Tokon valmennusrenkaan tapaaminen Luumäellä. Keskustelua ja muutosehdotuksia tokosääntöjen kansallisiin luokkiin. Luennot "Koirien vieteistä" (A-M Valkama) ja "Henkisestä valmentautumisesta"(T. Koskinen). Käytännön harjoitukset ulkona, onneksi sää suosi; ruutu, tunnistusnouto ja kaukokäskyt erityishuomion kohteena. Myös pari 4-kuista M-pentua, Mitzu ja Pai, tulivat näytille ja esittivät jo opittuja taitojaan.
 • 20.1.00 Tuuli-ilmaisu hakukokeen henkilöetsinnässä Sven Järverudin mukaan /Päivi Lindqvist. Teoria-ilta tiimiläisille.
 • 8.1.2000 Pentutapaaminen hakua harrastaville pennuille KKH:n majalla klo 11.00. Ohjelmassa tottista ja henkilöetsintää. Normaalit hakutreenit pennuille jatkuvat viikonloppuisin lumitilanteen mukaan.

  Kiitos kaikille aktiivisille osallistujille antoisasta päivästä! Lauha sää suosi metsätreenejä, ja tottiksessakin saatiin hyvät treenit pennuille, jäisestä kentästä huolimatta. Pennuilla oli erittäin hyvä asenne koulutukseen - ja ohjaajilla samoin: päivä vierähti iltaan koulutusasioista - mistäs muusta - keskustellen!

  Tammikuun loppupuolella Päivi Lindqvistin pitämä tiimin teoria-ilta, aiheena tuuli-ilmaisu henkilöetsinnässä ja mielikuvakoulutus esineruudussa ja tottiksessa (Inki Sjöstenin mukaan +video).

 • 1.1.2000 Milla ( T. Trick Of Magic ) ohjaajanaan Erkki Valtonen, oli vuoden 1999 Imatran Kennelkerhon sekä Vuoden Tokokoira että Vuoden Käyttökoira! Onnea!
 • 5.12.99 Rölli ( T. True-Blue Troll ) ohjaajanaan Satu Harberg saivat tänään 245 p viestin voittajaluokasta - eli Röllillä on nyt koulutustunnus VK3 ( ensimmäisenä bordercollienarttuna Suomessa! ) Onnea Satu & Rölli!
 • 20.11.99 Jekku ( Tending Trick Or Treat ) ja Katri siirtyivät tänään agilityssa 3- luokkaan! Tosi hienoa, onnittelut! Eli siis nolla-KUMA ja toinen sija, ja tuleva kausi 2000 jatkuu kolmosessa!!
 • 7.11.99 Onnea Minnalle ja Tigrulle ( T. Tiger Power ) viikonlopun hienoista tuloksista! Lauantaina HK1 ja luokkavoitto hakukisoissa ja tänään sunnuntaina kolmas tokon voittajaluokan ykkönen - 280 p ja 1. sija - ja siirto erikoisvoittajaluokkaan!!!
 • 6.11.99 Kilpailukauden päättäjäisiksi me ensikertalaiset - Vilpposen Minna Tigrulla ja minä, Riitta Taolla - uskaltauduimme hakukisoihin Espooseen, jossa kaikki luokat, me tietty ykkösessä. Tottikset menivät nappiin, Tao 94 p ja Tigru 93 p. Hakurata olikin sitten tosi vaativa, ja yksi maalimies jäi kummaltakin - siitä huolimatta veljekset näyttivät parastaan, ja tuloksena koko kilpailun ainokaiset koulutustunnukset - ylemmissäkään luokissa eivät maalimiehet löytyneet. Minna Vilpponen / Tending Tiger Power 93 / 153 = 246 p, HK1 ja 1. sija Riitta Jantunen-Korri / Tending Too Much Magic 94 / 151 p, HK1, 2. sija Eli kovin tasaiset pojat meillä, vai mitä Minna? Taputukset Tigrulle ja Taolle! Ja nyt on Tending T-pentueen 7:stä koirasta sitten kuudella koulutus- tunnukset pk-puolelta!!!
 • 24.10.99 Tigru ( Tending Tiger Power ) ja Minna olivat tokon voittajaluokan kisoissa: ykköstulos pisteillä 284,5 p - ja luokkavoitto. Hyvä Minna ja Tigru!!!
 • 24.10.99 Jekulle ja Katrille tänään JK2-koulutustunnus jäljen 2-luokasta, ykköstuloksella 271 p! Eli Jekku siirtyy kisakauden päätteeksi jäljellä voittajaluokkaan! Onnea Katri & Jekku!! Jo kolmas narttu tästä pentueesta, joka siirtyi pk:ssa voittajaluokkaan ( Rölli; viesti, Noita; haku )!!
 • 10.10.99 Jekku (Tending Trick Or Treat) ja Katri saivat tänään pk-jälkikisoista 1-tuloksen 279 p, koulutustunnuksen JK1 ja luokkavoiton! Tosi hienoa! Pieni vedonlyöntimme on tuottanut jo tulosta; neljällä kasvatilla 7 pennun pentueesta jo "koularit" pk:sta! Iso kiitos pentujen ohjaajien aktiivisuudelle!
 • 10.10.99 Milla (T. Trick Of Magic) ja Erkki siirtyivät tokossa erikoisvoittaja- luokkaan! Onnittelut - kolmella peräkkäisellä ykköstuloksella ja luokkavoitoilla voittajaluokassa siirto ylimpään luokkaan - mahtavaa!!!
 • 9.-10.10.99 Tokon valmennusrenkaan leiriviikonloppu Luumäellä. La teoriaa ja kahteen otteeseen käytännön harjoituksia: tehtiin ryhmissä harjoituksia ja katsottiin toinen toisemme perään. Ilmeisesti nuorimmaisemme Tao muistuttaa aika paljon emäänsä Taikaa, koska monelle selvisi vasta harjoitusten loppuvaiheessa, että liikkeitä suorittikin nuori herra. Milla loisti nopeudellaan noudoissa ja ruudussa; varmaankin nuoret koirat lunastivat paikkansa ringissä!
 • 3.10.99 Noita ( Tending The Troll-Drum ) ja Leea olivat tänään hakukisoissa; ekoissa 2-luokan kilpailuissa 281 p, 1-tulos ja koulutustunnus HK2! Henkilöetsintä täydet 170 kera tuomarin ylistyksen, 2 esinettä; 23 p, ja tottis 88. Hienoa Leea ja Noita!!
 • 30.9.99 Nyt tiimistämme neljä kuuluu TOKON maajoukkuevalmennusrenkaaseen! Myös Erkki ja Milla valittiin valmennusrinkiin, eli lokakuun toisena viikonloppuna sitten tavataan Luumäellä!
 • 26.9.99 Milla, ohjaajanaan Erkki Valtonen, saivat toisissa voittajaluokan kisoissaan jälleen ykkösen; 266 p - ja taas luokkavoitto! Onnea!
 • 26.9.99 Jekulla ja Katrilla mainio kisaviikonloppu! Tänään tokon voittajaluokasta mahtava 294.5 p -ykköstulos luokkavoitolla, ja vielä agilityssa kakkosluokassa 1,43 vp ja KUMA -tulos. Onnea Katri ja Jekku!
 • 25.9.99 Jekku ( T. Trick Or Treat ) ja Katri olivat tänään agilityn 2-luokassa; 0 -kuma ja 3. sija - matkalla kohti kolmosluokkaa! Hienoa!
 • 18.-19.9.99 Mikä viikonloppu Tending -tiimiläisille! Kaksi koulutustunnusta pk-hausta ensikertalaisille, ja kaksi ykköstulosta voittaja-tokosta:
 • 19.9.99 Aiko ( T. The Talisman ) ja Virve sananmukaisesti yllättivät: ykköstulos ja luokkavoitto hausta - ja me tiedämme miten vähäisellä harjoittelumäärällä; näyttönarukin ostettiin pari viikkoa ennen kisaa!! Henkilöetsintä täydet 170, 2 esinettä ja PAHA1: 276 p, HK1/ 1-tulos/ 1. sija, ehkä kannattanee jatkaa "sivuharrastusta"!
 • 19.9.99 Tigru ( Tending Tiger Power ) ja Minna Vilpponen tempaisivat mahtavan tuloksen: tokon voittajaluokassa 314 pistettä ( max. 320 ) ja tietty luokkavoitto - voisiko sen paremmin enää juuri mennäkään? Onnea Minna ja Tigru, jatkakaa samaan malliin!!!
 • 19.9.99 Milla ( T. Trick Of Magic ) ja Erkki olivat tänään ekoissa tokon voittaja- luokan kisoissa - vain viikko avoimen viimeisen ykkösen jälkeen: tuloksena ykkönen 265 pistettä, luokkavoitto ja päälle vielä KERHON MESTARUUS! Eli komea kiertopokaali on seuraavan vuoden Erkin ja Millan hallussa, ja suunta on kohti erikoisvoittajaa...
 • 18.9.99 Noita ( T.The Troll-Drum ) ja Leea Jalava olivat tänään ensimmäisissä haku- kisoissaan: PAHA1 262 p, 3. sija ja koulutustunnus HK1! Henkilöetsintä meni nappiin 165 p, mutta esineitä ei noussut- yhdelläkään 1-lk:n koiralla- yhtä enempää. Mainio startti haku-uralle, hyvä Leea ja Noita!!!
 • 12.9.99 Milla ( Tending Trick Of Magic ) ohjaajanaan Erkki Valtonen, siirtyi tokossa voittajaluokkaan hienolla ykköstuloksella 192 p, ja tietenkin luokkavoitto! Onnea Erkki ja Milla!
 • 11.9.99 Taikan ja Ezzet`in ( S KVA Gränsvallarens Ezzet ) pennut syntyivät iltayöstä! Kokonaista kahdeksan pirteää pentua; 4 urosta ja 4 narttua!
 • 11.9.99 Uudenmaan piirinmestaruuskisat Tuusulassa; Velholle PIIRINMESTARUUS ja Keravan Koiraharrastajille JOUKKUE-PIIRINMESTARUUS! Tao ( Tending Too Much Magic ) voitti alokasluokan pisteillä 188, 1-tulos, 1. sija ja kp, Riitan ohjaamana - ja siirtyi samalla avoimeen luokkaan. FIN TVA Brains Hyasinth Velho voitti erikoisvoittajaluokan - ja samalla piirinmestaruuden - Pekan ohjaamana pisteillä 286, 1-tulos, 1. sija ja kp. Tiimistämme PM-3. oli Virve Amorella.
 • 11.9.99 Jekku ja Katri jatkavat hyvää tasaista työtä agilityn 2-luokassa: tänään aamukisoissa 0,10 vp ja KUMA ja iltakisoissa 5 vp, KUMA ( esteen ohituksesta!).
 • 4.9.99 Rölli ( Tending True Blue Troll ), ohjaajanaan Satu Harberg, siirtyivät pk-viestillä voittajaan! Koulutustunnus VK2 hyvällä ykköstuloksella, 280 pistettä ja luokkavoitolla, onnea Satu ja Rölli!
 • 29.8.99 Taikan parin viikon päästä syntyvien pentujen isä, S KVA Gränsvallarens Ezzet, voitti haussa HOPEAA Ruotsin Mestaruuskisoissa, mikä on aikamoinen saavutus siellä! Grattis till den stora framgången, Jonny och Ezzet!!!
 • 29.8.99 Erkille ja Millalle ( T.Trick Of Magic ) avoimessa luokassa luokkavoitto upealla 1-tuloksella 197 p! Yksi liike oli yhdeksän, kaikki muut kymppejä!
 • 14.8.99 Hieno päivä Tending-poppoolle! Kolme koirakkoa osallistui tokoon Helsingissä: Tao, (Tending Too Much Magic) Riitan ohjaamana ihkaensimmäisiin kisoihinsa ( viimeisenä pentueestaan!) alo-luokkaan, Rölli avoimeen ja Velho erikoisvoittajaan. Tao voitti alo-luokan pisteillä 191, 1-tulos ja KP, Rölli ja Satu Harberg saivat toisista avoimen kisoistaan taas ykkösen ja 4. sijan, ja Velho ja Pekka tulivat evl:ssä toiseksi 1-tuloksella 271 p, KP, Satun ja kokeneen Patran voittaessa pistein 278!
 • 14.8.99 Katrille ja Jekulle (T. Trick Or Treat) voittoisa agility-päivä! Oulun kisojen aamupäivänä maxi-1:sten voitto, Kuma ja Agility-Serti ja siirto 2. luokkaan! Iltapäivällä maxi-kakkosissa 0 vp, Kuma ja luokkavoitto siinäkin! Vau!
 • 8.8.99 Kymenläänin piirinmestaruuskisoissa starttasivat Erkki ja Milla (Tending Trick Of Magic) toiseen alo-luokan kisaansa. Tuloksena 183 p ja jaettu 1. sija. Ja näin siirto tokossa avoimeen, onnea eteenpäin!
 • 8.8.99 Satu ja Rölli kiirehtivät päivän varoitusajalla avoimeen, ja ykkönenhän sieltä tuli! 163 p ja 4. sija, vaikka seisominen meni nollille ( -20 ) väärän käskysanan takia. Niin sitä pitää!
 • 7.8.99 Satu ja Rölli, True-Blue Troll, siirtyivät tokossa avoimeen luokkaan! 187 pistettä, 1-tulos ja toinen sija, onnea!
 • 7.8.99 Rudy oli tänään pakollisessa näyttelyssä, ja KVA:n arvo on nyt totta! Näyttelystä käy 1/1, eli ykkösputki jatkui edelleen, hienoa Marko ja FIN KVA HK3 Glen-Fly!
 • 15.7.99 Jekku, Tending Trick Or Treat ja Katri olivat Kokkolassa agilityssa maxi-1-luokassa. Tuloksena hienosti 0- KUMA ja luokassaan toinen!
 • 8.7 - 14.7.99 Gränsvallaren -bordercollieleiri Ruotsissa. Paimennusta, hakua, tokoa. Lue lisää: JUTUT. Taika astutettiin S KVA Gränsvallaren Ezzetillä, joten pentuja odotellaan kovin syksyksi!
 • 10.7.99 Glen-Fly, Rudy, ohjaajana Marko Koskensalo, sai kolmannella peräkkäisellä voittajaluokan ykkösellä hausta käyttövalionarvoon vaadittavat tulokset!! Pisteitä tuli hienot 291; tottis 96 ja maasto 195. JÄTTIONNITTELUT MARKO & RUDY!!!
 • 10.7.99 Tending True-Blue Troll, Rölli, ohjaajanaan Satu Harberg olivat pk-viestillä: Pisteitä kertyi 277, ykköstulos, VK1 ja luokkavoitto!!! Hienoa !!
 • 4.7.99 Glen-Fly, Rudy , oli hakukisoissa, 3- luokassa. Ykköstulos, pisteitä 287; tottis 96, maasto 191 !!!
 • 6.7.99 Tendind Trick Of Magic, Milla, ja Erkki Valtonen aloittivat kisauransa upeasti heti ekoissa tokokisoissaan: 195p, 1 - tulos ja luokkavoitto: Milla myös erikoispalkittiin: koko kisan paras koira!!!
 • 20.6.99 Rudy oli ekassa 3-luokan hakukisoissa: tottis 95, maasto 190 eli yhteensä 285. Hieno ykköstulos, upeaa Marko ja Rudy!!!
 • 20.6.99 Espoo, KV toko. Taikalle ykköstulos ja KP pisteillä 260 - arvostelu oli tiukkaa!!. Sijoitus oli kolmas, ja CACIOB jäi harmittavasti vain muutaman pisteen päähän!
 • 19.6.99 Mainio päivä Tending- kennelille! Tokokisat, joihin osallistui 5 tiimistämme - tuloksena kolme luokkavoittoa ja kaikille ykköset! ALO: Tending True-Blue Troll & Satu Harberg: 193 p, 1- tulos, luokkavoitto ja ERIKOISPALKINTO: Koko kokeen paras koira!! AVO: Tending The Troll- Drum & Leea Jalava: 184 p, 1 -tulos ja luokkavoitto! Tending The Talisman & Virve Väänänen: 166 p, 1- tulos ja kolmas sija. - Aiko siirtyi voittajaluokkaan tokossa!! EVL: Brains Fjolle: 292p, 1 -tulos ja luokkavoitto Toiseksi tuli Virve Amoren kanssa, 278.5 p ja kolmas oli Brains Hyasinth Velho: 263, 5 pistettä, 1- tulos.
 • 19.6.99 Jekku ja Katri siirtyivät tokossa voittajaluokkaan! Onnea! Viimeinen ykkönen tuli Kokkolassa, pisteet 190,5 p ja luokkavoitto! Aiemmat ykköset tulivat 13.5 99 190.5 p ja 1.6.99 184 p - ja myös luokkavoitoilla!!!
 • 13.6.99 TOKON JOUKKUE-SM-KULTAA!!!! Salossa vietettiin kesäkuisena sunnuntaina helteiset mestaruuskilpailut 182 kilpailijan voimin! Joukkueemme, Keravan Koiraharrastajat, koirakoilla oli starttiajat vasta iltapäivän kuumuudessa, joten jännitys säilyi illansuulle asti. Brains Fjolle, Taika, teki erikoisvoittajaluokassa tasaista työtä saaden pisteet 288, joilla johti luokkaa aivan viimeisiin koirakoihin asti. Lopussa Haarton Terhi ja Doris menivät 3 pisteellä ohi. Hyvä Terhi ja onnea vielä Oulun suunnalle!!! Vain 4 koirakkoa sai ykköset evl:stä päivän kuumuudessa - Virve ja Amore vielä myös; 255 p! 1. Keravan Koiraharrastajat: 642.5 p ja KULTAA 2. Suomen Belgianpaimenk.2 616.5 3. Varkauden Palvelus- ja seurakoirat 591 Varkauden joukkuessa oli paras alempien luokkien koira Tending Tiger Power, Tigru, ohjaajana Minna Vilpponen; 60 avoimen luokan koiran joukossa hienosti 7. !!
 • 30.5.99 Virve ja Tending The Talisman, Aiko, tulivat EUKANUBA-Cupin loppukilpailuissa kolmanneksi parhaana alempien luokkien koirana! Cupissa oli 3 osakilpailua, joissa Aiko ja Virve saavuttivat kaksi luokkavoittoa ja olivat yhden kerran toisia. Viimeisessä osakilpailuissa avoimessa luokassa 187 pistettä, ykköstulos ja luokkavoitto. Onnittelut!!
 • 23.5.99 Tending Tiger Power, Tigru, siirtyi tokossa voittajaluokkaan: avo 172 p, ykköstulos ja luokkavoitto! Onnea Minna ja Tigru!
 • 22.5.99 Rudy ja Marko kilpailivat tänään haku 2:ssa: tottis 97, henkilöhaku 170 ja esineet 22, yhteensä 289 p. Hienoa!
 • 18.5.99 Minnalle ja Tigrulle luokkavoitto avoimessa luokassa: 175.5 p ja ykkönen!
 • 16.5.99 Velho tokossa Helsingissä, erikoisvoittajaluokan ykkönen pistein 299 ja luokkavoitto!
 • 13.-16.5.99 Taika ja Velho valittiin kummatkin Suomen tokovalmennusrenkaaseen! Ensimmäinen leiri oli helatorstaina Juupajoella, kouluttajina Ulf Karlborg ja Nils-Rune Larsson. Myös nuorisoa oli mukana: meillä Tao, Tending Too Much Magic, ja Väänäsen Virvellä Aiko, Tending The Talisman. Aiko toimi monille Ulfin ideoille esimerkkikoirana - ja hyvin toimikin!! Leirillä oli mukavan rento fiilis, kaikkien kuitenkin perehtyessä tosissaan ruotsalaismetodien mukaisiin oppeihin.
 • 13.5.99 Jekulla, Tending Trick Or Treat, ja Katrilla oli hieno päivä: tokossa avoimessa luokassa ykköstulos pisteillä 190,5 ja luokkavoitto, ihka ekoissa agility-kisoissaan pari nappasi KUMAN 5 vp:llä ja 2.sijan!!

Palaa takaisin.