UUTISET 2001 -02
Palaa takaisin.
  
  

  UUDET UUTISET V. 2004 -


  Kennel Tending toivottaa kaikille Suomen koiraharrastajille, ja erityisesti kasvateillemme omistajineen
  Oikein Hyvää Joulua ja Menestyksekästä Vuotta 2003!

 • 19.12.02 "FIN TVA" BH Tending Magic Maker`lla, "Vikalla" alkoi juoksu, ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin se astutetaan jouluna - lue lisää pentuesivulta!
 • 7.-8.12.02 Tokon Pohjoismaiden Mestaruus-kisat, Tukholma: Suomelle Joukkue-pronssia, ja kolmoisvoitto bordercollieille! PM-kultaa vei Ruotsin bordercollieuros Lizzroy`s Loy, toiseksi tuli bc Brainwaiwe`s Java Norjasta, ja PM-pronssille kiri moninkertainen mitalisti entuudestaan, B. Halley myös Norjasta. Parhaista suomalaispisteistä vastasi tällä kertaa Pärssisen Pipa flatti Masun kanssa, 274,5 p, ja sijoitus oli 8. Ykkösen sai myös Maarit Kitillään. Virve ja Aiko tekivät muutoin oikein hyvää sarjaa sunnuntaina, mutta valitettavasti tunnistusnoudossa Aiko valitsi viereisen kapulan oikean sijasta, eli kakkostulos. Myös muilla suomalaisilla meni harmittavasti joku liike nollille; arvostelu oli kuulemma hyvin tiukkaa, eikä "kiitettäviä" juuri ropissut hyvistäkään suorituksista. Onnea kuitenkin Suomen joukkueelle PM-pronssista!!
 • 8.12.02 Mocca (T. Weird Whizz) ja Anne voittivat tänään agilityn 2-luokan hienolla nollatuloksella - 17.80! Oikein paljon onnea Anne & Mocca!
 • 7.12.02 Messukeskuksen kansainvälisessä tokossa toiseksi tulivat hienosti 1-tuloksella (vain kaksi ykköstulosta koko päivänä!) Tigru (FIN TVA HK2 Tending Tiger Power) ja Minna. Pisteitä kertyi 274 ja samalla Vara-Caciob! Jättionnittelut Minna & Tigru! Neljänneksi tulivat Kati ja Rho (T. White Wicca) ja viidenneksi vielä Nina ja Vikka. Voiton vei Anu ja knn Ida - onnea :-)
 • 7.12.02 Tending-pikkujoulut tiimiläisille Riitan ja Pekan luona messariviikonloppuna la 7.12! Ilmoittakaahan tulostanne etukäteen puhelimitse tai mailitse - tervetuloa!!! - kiitos hauskasta illasta ja lahjoista kaikille, ja tapaamisiin taas treenien merkeissä heti tammikuun alusta!
 • 30.11.02 Velhon pennut ovat lähteneet uusiin koteihinsa! Toivotamme kaikille G-pennuille omistajineen vauhdikasta yhteiseloa :-) ja menestystä tulevaisuudessa!
 • 16.11.02 Jyväskylän kansainvälisessä tokossa käytiin jännittävä kilpailu: Welmu (T. White Warlock)tuli toiseksi saaden Vara-CACIOBin, ja vieläpä tasapistein voittajan kanssa! Pisteitä kertyi upeat 299,5! Oikein paljon onnea Satulle ja Welmulle, kuten myös voittajakoirakolle, Anulle & knn Idalle! Kilpailussa 4:ksi (12 koirakkoa) tuli Minna ja Tigru (Fin TVA HK2 T. Tiger Power) myös 1-tuloksella, pistein 269,5 - onnea Minna & Tigru!!
 • Sähköpostin kanssa ongelmia viime viikolla ja viikonloppuna -eli jos olet mailaillut "jotain tärkeää" enkä ole vastannut, niin lähetätkö viestisi uudelleen :-))
 • 9.-10.11.02 Katri & Jekku jatkoivat tasaista työtä agilityssa Kemin Joukkue-SM:ssä; kolme nollarataa ja yksi 3. sija maxi-kolmosissa - onnea!
 • 3.11.02 Katrilla ja Jekulla hieno agilitypäivä! Oulussa neljällä radalla yksi nollavoitto, yksi nolla-tulos ja 2. sija, ja vitonen ja 3. sija - hienoa Katri & Jekku!!
 • 2.11.02 Kati ja Rho (BH T. White Wicca) kilpailivat ensimmäistä kertaa tokon erikois- voittajaluokassa ja heti 1-tulos! Tasan 256 p, kun tunnistusnouto meni nollille, mutta sehän riittää :-) Oikein paljon onnea Kati & Rho!! Uusi kuva löytyy täältä!
 • 2.-3.11.02 Valmennusrenkaan syysleiri Tampereella: Julkujärven leirikeskuksessa Tampereen kupeessa pidettiin tämän vuoden renkaan syysleiri. Käytännön koulutus oli jaettu kahteen ryhmään; harjoituskisaan jonka Mäntysen Markku arvosteli, ja "ongelmaliikkeiden hionta" -ryhmään, jota Lavikaisen Pena veti. Luennot "minun tapani kouluttaa" esittivät Sari ja Maarit. Lisäksi katsottiin ja kommentoitiin Amsterdamin MM-tokoa videolta, mietittiin ensi kevään leiriä ja syötiin hyvin :) T-läisistä paikalla olivat Leea ja Riitta - tosin ilman koiraa kumpikin tällä kertaa, Satu & Welmu, Marjatta & Pai, Nina & Vikka ja Lentsu & Jatsi.
 • 1.11.02 Juhlimme porukalla Vikkaa ja Welmua "valiojuhlissa" Valkeakoskella! Ninalle kiitos mahtavista täytekakuista ja Satulle shampanjasta :-) Ja onnea vielä kerran Nina & Vikka ja Satu & Welmu tokomenestyksestänne - ja tsemppiä jatkoon!
 • 27.10.02 Merlin (BH Tending Wise Man) siirtyi tänään tokossa erikoisvoittajaluokkaan! Pia ja Merlin kilpailivat tokon voittajaluokassa Lahdessa, pisteitä kertyi (ruudun nollasta!) huolimatta 269,5, ja siis luokan ainoa 1-tulos ja luokkavoitto. Oikein paljon onnea Pia ja Merlin; tsemppiä erivoihin!!
 • Samassa kisassa Miro (Tending Seer Man) kilpaili ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, ja 1-tulos 168 p! Kaukokäskyjen 0 pudotti pisteitä - mutta hienosti muuten! Onnea siirtymisestä voittajaluokkaan Soili & Miro!!
 • 27.10.02 Mahdollisesti etsimme sopivaa sijoituskotia työlinjaiselle tuontipennulle (kevät -03). Jos olet kiinnostunut, ja sinulla on jo hieman aikaisempaa kokemusta koulutuksesta ja kisaamisesta - ota yhteyttä Kennel Tending
 • 27.10.02 Ensi vuoden Tending-leiri! Pidetään nelipäiväisenä to-su 7.-10.8.03 Tampereen suunnalla. Tiimiläiset; varatkaahan päivät jo almanakkaanne :-)
 • 20.10.02 BH TENDING MAGIC MIND on uusi SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Cosmo sai tänään kolmannen erikoisvoittajaluokan ykkösensä Turun tokokisoissa, sijoittuen luokassaan samalla toiseksi. M-pentujen kolmas tottelevaisuusvalio :-) Jättionnittelut Janita ja Petri - yhteistyöllä & yhteiskilpailemisella Cosmo Tva:ksi!!
 • 20.10.02 Raffe on nykyään titteliltään HK2 BH Tending More Snow White :) - eli Anki ja Raffe kilpailivat tänään hakukokeen 2-luokassa; vaikka tottiksessa pisteitä pudotti esteiden kierrot ja esineruutukaan ei mennyt tänään aivan nappiin, niin hakumaasto oli kuitenkin lähes täydet, 168 p, ja koulutustunnus HK2 - onnea Anki & Raffe siirtymisestä hakukokeessa ylimpään luokkaan!!
 • 20.10.02 B-pentujen & Ruotsin tuontiemme Pentupäivä Opaskoirakoululla! Aamukaffeen ja -teen jälkeen siirryimme koirakoulun tottiskentälle, jossa jokainen pentu yksitellen esitti osaamistaan, ja tottisliikkeet videoitiin. Olipas vauhdikkaita ipanoita ja iloista meininkiä :-) Sääkin suosi; vaikka aamulla oli reilusti pakkasta, niin keli lauhtui, ja aurinko paistoi. Makkaran grillaamisen yhteydessä siirryimme taas sisätiloihin ja katsoimme äskeisiä tottistreenejä videolta ja juttelimme lisää. Poliisikoiran alku "Mari" treenasi huumeiden etsintää sisätiloissa ja päältähakua ihmisten keskuudessa. Katsoimme porukalla videon opaskoirien koulutuksesta, jonka jälkeen Pekka esitteli koulun tilat ja kertoli vielä lisää opaskoirien kasvatuksesta ja koulutuksesta. Kolmen jälkeen iltapäivällä me kasvattajat jouduimme lähtemään kotiin Velhon pentuja katsomaan, mutta Minna ja Jari vetivät kaikille vielä lähimetsässä esineruututreenit - kiitos kummallekin! Kiitos myös Jannelle avusta :) Olipas hauska nähdä kaikki B-pennut & Nori & Mitzi - kiitos kun saavuitte paikalle!
 • 19.10.02 FIN TVA JK3 PR1 Tending Trick Or Treat on uusi SUOMEN AGILITYVALIO! Jekku ja Katri kilpailivat tänään agilityn kolmosluokassa - ja 0-tulos, 1. sija!! Säännöissä määrätty yksi vuosi oli juuri tullut täyteen Jekun ensimmäisestä nollavoitosta, ja tänään siis saatiin se tarvittava voitto Agilityvalion arvoon. Jättionniottelut Katri ja Jekku!!! Uusi kuva Jekusta löytyy täältä!
 • 19.10.02 Rho (BH Tending White Wicca) ja Kati kilpailivat agilityn 1-luokassa Vääksyssä - 0-tulos erittäin nopealla ajalla ja luokkavoitto!! Onnea Kati & Rho!!
 • 15.10.02 Aiko (FIN & S TVA HK2 Tending The Talisman) ja Virve on valittu edustamaan Suomea tokon maajoukkueeseen Pohjoismaiden Mestaruus-kilpaluihin Tukholmaan! Onnea koko Suomen joukkueelle matkaan ensi joulukuussa!
 • 9.10.02 Velholle pentuja! Kahdeksan pirteää pentua - Lue lisää!
 • 6.10.02 Vikalla ja Welmulla ykköset kasassa SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION arvoon!!! Vikka (BH Tending Magic Maker) ja Nina kilpailivat tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa Kyröskoskella; 1-tulos jättihienoin pistein 305 ja luokkavoitto!!! Kolmas erivoin ykkönen, ja näin uusi Suomen Tottelevaisuusvalio tiedossa - jättionnittelut & halaukset Nina & Vikka :-)) Welmu (Tending White Warlock) ja Satu kilpailivat Liperissä; myös 1-tulos 268,5 pistettä, 2. sija!!! Myös Welmulle tämä oli kolmas erivoin ykkönen - juuri kaksi vuotta täyttäneen W-pentueen ensimmäinen valio!!! Toiset jättionnittelut & halaukset Satulle ja Welmulle ykkösten erittäin nopeasta kasaamisesta TVA:n arvoon!!! :-))) Uudet valokuvat Vikasta ja Welmusta löytyvät Valio-palstalta!
 • 6.10.02 Myös palveluskoirien hakukokeessa kilpailtiin tänään tuloksekkaasti! Raffe (BH Tending More Snow White) ja Anki kilpailivat PK-hakukokeessa ensimmäistä kertaa; tuloksena 1-tulos 286 pistettä ja 1. sija!! Henkilöhaku täydet 170 p, esineruutu täydet 30, ja tottis 86 pistettä - samalla koulutustunnus HK1. Isot onnittelut haku-uran menestyksekkäästä avauksesta Anki & Raffe!!! Aiko (FIN & S TVA TSM-02 HK1 T. The Talisman) ja Virve taas kilpailivat hakukokeessa Lahdessa; he kilpailivat ensimmäistä kertaa 2-luokassa. Koulutustunnus HK2 pistein 248 - tottis upeat 98 p, maasto 150; 2. sija / 13 koirakkoa. Onnea siirtymisestä PK-hakukokeessa ylimpään luokkaan, Virve & Aiko!!!
 • 5.10.02 Jekku (FIN TVA JK3 PR1 T. Trick Or Treat) ja Katri ahkeroivat tänään kahdessa lajissa piirinmestaruus-kisoissa; ja hienoin tuloksin! Aamupäivällä tokossa erikoisvoittajaluokassa pm-hopeaa pistein 250,5, ja iltapäivällä agilityssa 3-luokassa myös piirinmestaruus-hopeaa !!! Oikein paljon onnea Katri & Jekku!!
 • 28.9.02 Mocca (T. Weird Whizz) ja Anne starttasivat tokon alokasluokassa - ja millaisin pistein!:-) 1-tulos 196 p, ja luokkavoitto, jättionnittelut Anne & Mocca!!
 • S TVA GK VALLH PR Viggo, Ruotsin tuontimme "Abban" isä, voitti hopeaa paimennuksen Ruotsin Mestaruuskisoissa (naudat) syyskuussa.
 • 24.9.02 Tiimi-ilta; brittiläisiä tokovideoita; koulutusvinkkejä & Cruft`sin toko. Kiitokset Marille Englantiin videoista :-)
 • 22.9.02 Cosmo (BH T. Magic Mind) ja Janita kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 283,5 pistettä ja 2. sija! Onnea Janita & Cosmo!!! Cosmosta löytyy uusi kuva täältä!
 • 22.9.02 Woomi (T. Wishmaster) kilpaili paimennuksessa 1-luokassa; 4. sija (10 koiraa osallistui) - onnea Petri & Woomi!!
 • 22.9.02 Palveluskoirien käyttäytymiskokeen (tottelevaisuus ja kaupunkiosuus) suorittivat tänään hyväksytysti Merlin, Rho ja Nero! Merlin on nyt siis BH Tending Wise Man - onnea Pia & Merlin! Rho`nkin titteli on BH Tending White Wicca - onnea Kati & Rho! Myös Nero suoritti BH-kokeen; BH Tending Shaman :-) Tsemppiä kaikille PK-puolelle jatkoon!
 • 21.9.02 Tänään kilpailtiin Piirinmestaruuskisoissa tokossa eri puolilla Suomea: Tigru (FIN TVA HK2 T. Tiger Power) ja Minna saivat piirinmestaruus-hopeaa Pohjois- Savon piirissä erikoisvoittajassa pistein 255,5! Oikein paljon onnea Minna & Tigru!! Samalla tuli myös joukkue-hopeaa. Tao (FIN & DK TVA HK1 T. Too Much Magic) sai pm-pronssia Uudenmaan piirissä ( erivoissa 13 koirakkoa) pistein 286, kaukokäskyt meni vitoseksi, kun herra hieman arvaili asentoja :-) Nilla ja bptn Henna voittivat pm-kultaa pistein 288,5; paljon onnea!!!
 • 21.9.02 Jekku ja Katri kilpailivat PK-jäljellä 3-luokassa; koulutustunnus JK3 ja pisteitä 260! Hyvä Katri & Jekku!
 • 15.9.02 Milla (FIN TVA T. Trick Of Magic) ja Erkki kilpailivat tokossa erivoissa; 284,5 p ja 1. sija! Onnea Erkki & Milla!!
 • 15.9.02 Fiina (BH T. Mostly Myth) ja Päivikki kilpailivat tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 267 p (paikallaistuminen 0) ja luokkavoitto!!! Hienoa Päivikki & Fiina, ja pidetään peukkuja seuraavaan kisaan :-)
 • 15.9.02 Cosmolle (BH T. Magic Mind) ja Janitalle tokon Varsinais-Suomen piirinmestaruus- kisoissa pm-hopeaa erikoisvoittajaluokassa (13 koirakkoa), samalla myös Joukkue-kultaa; isot onnittelut!!!
 • 14.9.02 Jekulla (FIN TVA JK3 PR1 T. Trick Or Treat) ja Katrilla mahtava agility-viikonloppu; 3-luokassa kaksi nollavoittoa!!! Jättionnittelut Katri & Jekku!!
 • 14.9.02 Mocca (T. Weird Whizz) ja Anne kilpailivat agilityssa; 1-luokassa 0-tulos ja luokkavoitto - samalla siirto kakkosiin!! Oikein paljon onnea!
 • 7.-8.9.02 Palveluskoirien Pohjoismaiset Mestaruuskisat, Hyvinkää: Palveluskoirien PM-kisoissa miteltiin Tanskan, Norjan, Ruotsin ja Suomen voimin kansallisten lajien, IPO:n ja pohjoismaisen suojelukokeen paremmuudesta. Kirkkaimmat mitalit taisivat kansallisissa lajeissa mennä "muille maille"; Ruotsiin ja Norjaan, mutta tässä hieman kisapäivien kulusta: Hakukokeen osalta lauantaipäivä alkoi esineruudulla, ja seuraavaksi oli hakumaasto, joka osoittautui hyvin vaativaksi ja raskaaksi. Sunnuntaina oli tottis (joka oli sovellelma viidestä liikkeestä, kun mailla on erilaiset tottikset) ja vielä toinen hakumaasto. Hakukokeen kärkisijat menivät norjalaiskoirakoille; toisena oli narttujemme sukulainen N KVA Mesna-Borderen Dennis Norjasta, ja kolmantena paras ruotsalainen, S KVA Brains Fido, joka on taas T-& M-pentujemme emän täysveli. M-ja W-pentujemme isä, S KVA Gränsvallarens Ezzet (sija 5.) sai sunnuntaina parhaat maastopisteet ja löysi kumpanakin päivänä kaikki maalimiehet - valitettavasti vain lauantaina norjalaistuomari hylkäsi yhden maalimiehen näytön, kun koira ei mennyt sinne suorinta reittiä...! Noita (FIN KVA FIN TVA HK3 Tending The Troll-Drum) oli tällä kertaa hakukokeen paras suomalaiskoirakko pistein 466,0; lauantaina kaksi maalimiestä (keskimmäinen jäi metsään) ja sunnuntaina löytyi kaikki kolme. Noita oli työskennellyt kummatkin radat halukkaasti ja parantaen vielä sunnuntaille :-) Pisteitä oli mennyt liian vauhdikkaista näytöistä, ja myös väärinkäsityksistä ulkomaisten tuomarien kanssa mm. siitä, mikä on koiran luoksetulokäsky! Viestikokeen sunnuntaipäivän rata teki tepposet kilpailijoille, ja vain kaikista ensimmäisenä juossut Ruotsin koira juoksi loppuun; kaikki muut eksyivät välille. Rata leikkasi edellisen päivän viestiradan kanssa. Pai (FIN KVA FIN TVA VK3 Tending Macician Man; sija 4) oli kuitenkin viestin paras suomalaiskoirakko pistein 353,0; Pai juoksi lauantaina viestin toiseksi nopeimman ajan.
 • 8.9.02 Jekulle (FIN TVA JK3 PR1 Tending Trick Or Treat) ja Katrille agilityn 3-luokassa tänään 0-tulos ja 3. sija - onnea Katri & Jekku!!
 • 7.9.02 Vikka (BH T. Magic Maker) ja Nina kilpailivat tänään tokon Pohjois-Hämeen piirinmestaruus -kisoissa: Erikoisvoittajaluokassa 1-tulos 285,5 p ja pm-hopeaa!! Jättionnittelut Nina ja Vikka!!!
 • 7.9.02 Velho (POHJ TVA FIN & S & DK TVA Brains Hyasinth Velho) kävi tänään ultrassa - pentuja tulossa :-)
 • 1.9.02 Tending Sure-Fire, "Fjolle", valmistui Tullin Koirakoulun kursseilta huumekoiraksi. Uusi kuva Fjollesta Virkakoirat-sivulla!
 • 1.9.02 Petri ja Woomi (T. Wishmaster) kilpailivat agilityn 2-luokassa: ekalla radalla 5 vp ja 2. sija, toisella radalla samoin 5 vp ja 4. sija; kummallakin radalla nopein aika! Onnea ja tsemppiä seuraaviin kisoihin, Pete & Woomi!!
 • 31.8.02 Erkki on kilpaillut Millan (FIN TVA T. Trick Of Magic) kanssa tokon erikoisvoittaja- luokassa; ensin Kouvolassa luokkavoitto 1-tuloksella pistein 279, ja tänään Imatralla Kymen piirin piirinmestaruuskilpailuissa ainoana ykköstuloksen saaneena Tokon Piirinmestari!!! Pisteitä kertyi 257 (ohjattu nouto 0) ja samalla myös Joukkue-kultaa. Onnea uusille piirinmestareille; Erkille & Millalle!!!
 • 31.8.02 Bordercolliet & Australiankelpiet ry:n Mestaruuskilpailut tokossa: Velho (POHJ TVA S & FIN & DK TVA Brains Hyasinth Velho)ja Pekka SBCAK:n tokomestari :-) pisteillä 294,5; 1-tulos, kp ja 1. sija erikoisvoittajaluokassa! Erivoi oli anottu kansainväliseksi, eli Velho sai myös CACIOB:in. Luokassa kilpaili 10 koirakkoa, ja vaikeuksia tuotti monelle ruutu ja tunnistusnouto, nollista huolimatta nähtiin paljon hienoja suorituksia! Voittajaluokassa toiseksi sijoittuivat ensimmäistä kertaa luokassa kilpaileva Rho (T. White Wicca) ja Kati Mäntyniemi. 1-tulos 259 p, kp ja siis 2. sija! Oikein paljon onnea Kati ja Rho!! SBCAK:n avoimessa luokassa toiseksi sijoittui Romi, Tending Superstition ja Mirja, pistettä vaille 1-tuloksella, kun hyppy 0. Onnea Mirja & Romi!! Kolmanneksi tuli vielä Luca (T. Spellbound) ja Johanna. Alokasluokan voitti hienoin pistein Miro (T. Seer Man) ja Soili, pisteitä kertyi 194, ja siis kp ja 1. sija! Jättionnittelut Soili & Miro!!! Oikein paljon onnea myös kaikille muille luokissa sijoittuneille, ja erikoismaininta vielä Tristanista (Viber Comedy Of Errors) joka siirtyi tänään tässä kisassa eläkkeelle pitkästä ja hienosta tokourastaan!
 • 31.8.02 Cosmo (BH Tending Magic Mind) ja Petri kilpailivat tänään agilityn 3-luokassa - ja nolla voitto!!!! Jättionnittelut Petri ja Cosmo!! Ensimmäinen askel kohti AVA-titteliä on otettu :-)
 • 25.8.02 Ruotsin Mestaruus-kilpailuissa tänä viikonloppuna meni aikamoinen mitalisaalis bordercollieille; PK-jäljen voitti BC, hakukokeessa kulta ja pronssi bordereille, tokossa kulta ja hopea bordercollieille! Omien koiriemme ja kasvattiemme sukulaisista pärjäsivät mm. S KVA Gränsvallarens Ingo "Inte" (PK-haku pronssia) S KVA Gränsvallarens Ezzet (PK haku 4. sija), Tonedo`s Black Fly (PK-jälki 6. sija), KANS & POHJ TVA S KVA Young Paul`s Mitzi ll (tokossa SM-kultaa), Brainwaiwe`s Krollie (tokossa hopeaa), Brainwaiwe`s Ebonnie (tokossa 5. sija). Grattis till alla våra vänner till Sverige!!!
 • 24.8.02 Tendingläiset tokoilivat tänään runsain 1-tuloksin! :-) Helsingissä kilpailtiin tokon pääkaupunkiseudun piirinmestaruuksista: Pm-pronssia ja Joukkue-hopeaa!! Noita (FIN KVA FIN TVA HK3 T. The Troll-Drum) meni pk-kisojen välissä "kylmiltään" tokoilemaan, ja pm-pronssia! Pisteitä kertyi erikoisvoittajaluokassa 275 (kun tunnari valitettavasti 0!). Siis 1-tulos ja 3. sija, onnea Leea & Noita! Alossa ja avoimessa luokassa kilpailivat vuoden ikäiset S-veljekset Miro, Luca ja Romi; kaikille 1-tulos ja sijoitus! Johannalle ja Lucalle (T. Spellbound) avoimessa 177,5 pistettä ja 2. sija, onnea siirtymisestä voittajaluokkaan Johanna & Luca!! Myös Mirja ja Tending Superstition kilpailivat ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa; 1-tulos ja 3. sija pistein 169,5 - samoin onnea ykkösestä ja siirrosta voittajaan, Mirja & Romi! Soili ja Miro (T. Seer Man) kilpailivat alokasluokassa; 1-tulos ja 3. sija pistein 183! Oikein paljon onnea Soili ja Miro ekasta toko-ykkösestä, ja tsemppiä kisauran jatkoon!! SBCAK:n joukkueelle (Noita, Merlin, Romi ja Luca) joukkue-hopeaa, vaikka joukkue vajaa!! Jättionnittelut Leea, Pia, Johanna ja Mirja!! Myös muualla päin Suomea tokoiltiin mainioin tuloksin :-) Päivikille ja Fiinalle (BH Tending Mostly Myth) tokon erikoisvoittajaluokassa ensimmäinen 1-tulos!!! 265,5 p (hyppynouto 0) ja luokkavoitto - vau! Tosi paljon onnea ekasta ykkösestä Päivikki & Fiina!! Fiinasta uusi kuva täällä!
 • Satu ja Welmu jatkoivat 1-ja voittoputkeaan tokon erivoissa; 11 koirakon luokassa 284 pistettä ja 1. sija!! Oikein paljon onnea Satulle & Welmulle!!
 • 17.-18.8.02 Palveluskoirien Suomen Mestaruus-kilpailut; Kolme Tending -koiraa osallistui - KOLME MITALIA!!!! FIN KVA FIN TVA VK3 BH TENDING MAGICIAN MAN & Marjatta & Mika Tuikkanen - VIESTIKOKEEN SM-KULTAA!!! Pisteitä kertyi 275 p, 1-tulos ja kirkas voitto :-) FIN KVA FIN TVA HK3 TENDING THE TROLL-DRUM & Leea Jalava - HAKUKOKEEN SM-HOPEAA!!! Pisteitä kasassa 276 p, 1-tulos ja hopeasija :-) FIN KVA VK3 TENDING TRUE-BLUE TROLL & Satu Harberg ja Ari Tammi - VIESTIKOKEEN SM-PRONSSIA!!! Pisteitä 263 p, ja jo toisen kerran pronssia viestillä :-) Uskomatonta jälleen - kultaa, hopeaa, pronssia :-))) Vuoden 2002 Toko /PK- SM:ssä tendingläisille siis yhteensä 6 mitalia... Onnittelemme lämpimästi Paita, Noitaa ja Rölliä ohjaajineen, ja ennen kaikkea kiitämme lämpimästi teitä; Marjatta & Mika, Leea, Satu ja Ari kasvattiemme eteenpäin viemisestä kilpalu-uralla. Leea & Noita edustivat Keravan Koiraharrastajia, joille myös Joukkue-kultaa - onnea KKH!!! Pai palkittiin SM-kilpailujen erikoispalkinnolla "Parhaat maastopisteet" - onnea! Kaikki kolme kasvattiamme valittiin näin myös NOM-joukkueeseen Pohjoismaiden Mestaruus -kilpailuihin - jatkamme siis peukkujen pitämistä! :-)
 • 17.8.02 Satu ja Welmu (alle 2-v!) voittivat Jyväskylän kansainvälisen tokon erikoisvoittajaluokan!! Pisteitä kertyi hienot 293,5, ja siis 1. sija (10 erivoin kisaajaa) ja CACIOB! Jättipaljon onnea, Satu & Welmu!!! Welmusta uusi kuva täällä!
 • 17.8.02 Annelle ja Mocalle jälleen voitto agilityn 1-luokassa vitos-tuloksella - onnea Anne & Mocca!!
 • 10.8.02 Anne ja Mocca kilpailivat tänään agilityssa Mikkelissä; 5-tuloksella luokkavoitto 1-luokassa! Onnea Anne & Mocca!!
 • 4.8.02 F-ja B-pentujemme isästä S TVA GK VALLH PR Tonedo`s Black Flash`sta tuli tänään Ruotsin Käyttövalio PK-hakukokeessa! "Swippo" voitti suuren kansainvälisen PK-tapahtuman hakukokeen, ja valittiin samalla koko kisan parhaimmaksi koiraksi kaikista lajeista!! Grattis Helena & Swippo!!
 • 31.7.-4.8.02 Tending-leiri Haukkuapajassa Joka syksyn "kohokohta" Tending-leiri on taas ohi. Melkein 30 bordercollieta treenasi aamu-yhdeksästä usein iltamyöhään paimennusta, PK-hakua, PK-jälkeä, tokoa ja agilitya. Eikä viimeisenä päivänä, sunnuntaina, tainnut näkyä väsymystä muissa kuin ohjaajissa valveilla vietettyjen öiden jälkeen :-) Koulutusryhmät pyörivät erittäin hyvien kouluttajien voimin, kaikki SM-tason kilpailijoita, vielä kerran jättikiitos Annika, Pipa, Päivi, Sirke, Juha, Jari!!! Kouluttajina siis toimivat: Annika Parvio - paimennus Piritta Pärssinen - toko (Riitta Jantunen-Korri - pentutottis) Päivi Nietosvaara - PK-haku Sirke Viitanen - PK-haku Juha Orenius - agility (myös; Janita Leinonen, Petri Rinne) Jari Veijalainen - PK-jälki (Pekka Korri - PK-jälki) Torstai pyhitettiin paimennukselle, josta meille piti erittäin hyvän luennon ja antoisat käytännön harjoitukset kokenut paimennuskouluttaja ja -kilpailija SM- ja EM-tasolta, Annika Parvio. Pipa urakoi tokon parissa hyvin täysiä päiviä perjantaiaamusta eteenpäin, ja piti myös erittäin kiinnostavan luennon tokokoulutuksesta ja siitä "mitä ei kannata tehdä ja kannattaa tehdä" - kuuntelimme korvat hörössä ja otimme opiksemme! :-) Päivi ja Sirke urakoivat hellepäivinä hakumetsässä ja jälkikouluttajat Jari ja Pekka samoin. Jari piti esitelmän koirapoliisien kokemuksista jäljen opettamisessa ja treenaamisessa, ja samoja menetelmiä sitten sovellettiin käytäntöön metsässä. Juha taas sai intensiivisella ja innostuneella koulutustavallaan agilityharrastajat täysillä mukaansa, ja uusia ideoita ja korjattavaa ohjaustapoihin taisi löytyä :-) Sannalle vielä erityiskiitos hienosta leiristä, lampaiden lainasta ja paimennuspäivän extra-hienosti sujuneista järjestelyistä!! Myös viime vuoden parhaat palkittiin perinteiseen tapaan: Vuoden Tokokoira 2001 FIN & S TVA Tending The Talisman ja Virve Sormunen Vuoden Agilitykoira 2001 Tending Trick Or Treat ja Katri Helminen Vuoden PK-koira 2001 FIN KVA Tending True-Blue Troll ja Satu Harberg Valiopokaalein palkittiin uudet käyttövaliot Tending Magician Man ja Tending The Troll-Drum. Edellisen leirin jälkeen oli saavutettu myös kaksi uutta Suomen Tva:n arvoa, onnea jälleen Paille ja Noidalle ohjaajineen :-) Tendingläisiä kiitämme hienosta leirihengestä ja hyvin sujuneista treeneistä, odotellaan syksyn pentutapaamista ja kisatapahtumia! Myöhemmin leiristä lisää juttua ja kuvia Jutut-sivulla!
 • 4.8.02 Rölli (FIN KVA Tending True-Blue Troll) ja Satu kisasivat tänään PK-viestin 3-luokassa, Uudenmaan piirinmestaruuskilpailuissa. 1-tulos ja voitto! Pisteitä 276 (190+86), ja siis 1. sija ja pm-kultaa! Jättionnittelut Satu & Rölli!
 • 4.8.02 Jekku (FIN TVA JK3 PR1 T. Trick Or Treat) ja Katri kilpailivat agilityn 3-luokassa; 0-tulos ja 2. sija! Onnea Katri & Jekku!!
 • 3.8.02 Cosmo (T. Magic Mind) ja Petri kilpailivat tänään agilityn piirinmestaruus- kisoissa Turussa, tuloksena hienosti 3-luokassa 0-tulos ja hopeasija!! Oikein paljon onnea, Petri ja Cosmo!! Onnea myös Janitalle & Teklalle voitosta! :-)
 • 29.7.02 Velholla (POHJ TVA & FIN & S & DK TVA SM-3 Brains Hyasinth Velho) alkoi juoksu tänään, ja lähdemme ensi viikolla sitä Ruotsiin astuttamaan S KVA SM-2 NM-2 Gränsvallarens Ezzetillä. Odotettavissa siis loppusyksylle norjalais-ruotsalainen työlinjainen BC-pentue :-) Lue lisää!
 • 27.7.02 Petri ja Woomi (T. Wishmaster) kilpailivat tänään paimennuksessa; 1-luokassa 3. sija!! Oikein paljon onnea Pete & Woomi, ja tsemppiä jatkoon paimennustreeneissä ja -kisoissa! Hieno aloitus!!
 • 20.7.02 Tampereen Pirkkahallilla Rho (Tending White Wicca) ja Kati voittivat 1-luokan vitostuloksella, -18 sek alle ihanneajan. Pete kilpaili Woomilla (Tending Wishmaster) 2-luokassa; 0-tulos ja 2. sija, -16 sek alle ihanneajan. Nopeita ja sujuvia ratasuorituksia; hyvä Kati & Rho, hyvä Pete & Woomi!
 • * Tässä vielä uusi kuva SM-tokon mitalikolmikosta vasemmalta oikealle: * SM-3 Velho, SM-1 Aiko ja SM-2 Tao. Lisää kuvia ja juttua täältä!
 • 16.7.02 Cosmo ja Petri olivat Norjassa kisaamassa agilitya; 3-luokassa kuusi 0-rataa, hienoa!
 • 13.7.02 Moccalle tänään luokkavoitto 5-tuloksella agilityn 1-luokassa Lappeenrannassa! Hyvä Anne ja Mocca!!
 • 7.7.02 Tokon MM-kisat Amsterdam; Suomelle joukkue-hopeaa!!!! Noita starttasi 4-päiväisen kisan viimeisenä juoksun takia; harmittavasti ohjattu nouto 0, ja 2-tulos. Kuitenkin kolme suomalaista 12 parhaan koirakon joukossa: Oikein lämpimät onnittelut koko Suomen hienolle joukkueelle!! Tokon henkilökohtainen maailmanmestari on John Eklöf ja bc Lizzroy`s Loy, Ruotsi vei myös joukkue-kullan, Norja kolmas.
 • 7.7.02 Anne ja Mocca (T. Weird Whizz) voittivat Janakkalassa maxi-1 -radan agilityssa 0-tuloksella! Onnea Anne ja Mocca!!!
 • Sunnuntaina 7.7. klo 17.00 Aikon, Taon ja Velhon kolmoisvoittoa juhlitaan mitalijuhlissa Järvenpäässä! Tiimiläiset tervetuloa! Ilmoitattehan etukäteen tulostanne Virvelle tai Riitalle!
 • 3.7.02 Erkki kilpaili tänään tokossa kummallakin koirallaan - kaksi luokkavoittoa :-) Tending Mystique voitti voittajaluokan; 1-tulos 282 pistettä, kp ja 1. sija! Mitzu siirtyi näin tokossa erikoisvoittajaluokkaan. FIN TVA Tending Trick Of Magic kilpaili erikoisvoittajaluokassa; huippupisteet 307 p, kp ja luokkavoitto! Oikein paljon onnea, Erkki & Milla ja Mitzu, hienosta kilpailumenestyksestä!!!
 • 30.6.02 Uskomatonta, mutta totta :-))) Tendingläisille kolmoisvoitto tokon henkilökohtaisissa SM:ssä!!! TOKON SUOMEN MESTARUUS -KULTAA: FIN & S TVA HK1 TENDING THE TALISMAN JA VIRVE 1-tulos 296,25 p TOKON SUOMEN MESTARUUS -HOPEAA: FIN & DK TVA HK1 TENDING TOO MUCH MAGIC JA RIITTA 1-tulos 284,75 p TOKON SUOMEN MESTARUUS -PRONSSIA: POHJ TVA FIN & S & DK TVA BRAINS HYASINTH VELHO JA PEKKA 1-tulos 258,5 p SM-kisojen yksilökilpailujen päivä Uudessakaupungissa oli pitkä, ja säältään aika vaihteleva. Liikkeet tehtiin normaalista hieman poikkeavassa järjestyksessä, ja kolmessa osiossa. Eritoten ruutuun lähetys ja tunnistusnouto tuottivat monelle ongelmia - näistä huolimatta nähtiin paljon iloisia ja vauhdikkaita suorituksia. Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia meitä kisapaikalla kannustaneita, ja onnitella myös muita ystäviämme ja tokotuttujamme heidän omista hyvistä suorituksistaan. Kiitos kaikille hienosta kisaviikonlopusta!!! :-) Lopuksi vielä jättionnittelut tuoreelle Suomen Mestarille; HYVÄ VIRVE JA AIKO!!!
 • 29.6.02 Tokon Joukkue-SM Uudessakaupungissa: Keravan Koiraharrastajat 1-joukkue SM-kultaa!!! Keravan Koiraharrastajat 2-joukkue SM-5 tasapistein 4. sijoittuneen joukkueen kanssa! 1-joukkueen ylemmissä luokissa kilpailivat Tending Mack The Knife ja Päivi, 1-tulos 293,5 p ja voittajaluokan voitto 1./30!! Tending Magician Man ja Marjatta, 254 p, kun ohjattu nouto nolla, 8./36 erivoissa! Jättionnittelut koko joukkueelle; Päivi & Matti, Marjatta & Pai, Maarit & Ripsa, Janni & Nuno ja Kari & Patu!!! Olipas upeaa :-)) Keravan 2-joukkueessa 1-tuloksen saivat: Tending The Talisman ja Virve, 263 p (kaukokäskyt...:) ja 6. sija erivoissa! Tending White Wicca ja Kati, 186 p ja 2. sija avoimessa luokassa!! Tending Spellbound ja Johanna, 185,5 p alokasluokassa! Mirolla (Tending Seer Man) oli harmillisesti huonoa tuuria, kun alokasluokan paikalla- makuuryhmä kaasutteli tiehensä :-), mutta yksittäisliikkeet menivät hienosti 9-10 -linjaa. Raffe (Tending More Snow White) varasti taas kaksi noutoa nollille innostuksissaan voittajaluokassa; siitä huolimatta erittäin hyvä 2-tulos. Lämpimät onnittelut koko 2-joukkueelle; te teitte kaikki erinomaista työtä!!! :-))
 • Kiitokset vielä SM-viikonlopun "suur-urakoitsijoille" erittäin hyvin järjestetystä tapahtumasta; eli kiitokset menevät tuomareille, liikkeenohjaajille ja ennen kaikkea Koirakerho Rähmä-Käpälien ry:n aktiiveille kisajärjestäjille!
 • 29.6.02 Mocca (Tending Weird Whizz) Anne kilpailivat viikonloppuna agilityssa; 1-luokassa hienosti 0-tulos ja luokkavoitto, toisella radalla 5 vp ja 2. sija! Hienoa Anne ja Mocca, jatkakaa samaan tahtiin!!
 • 26.6.02 Fiina (BH Tending Mostly Myth) ja Päivikki tokoilivat tänään iltakisoissa; voittajaluokasta 1-tulos 284 p ja luokkavoitto!! Onnea Päivikki & Fiina hienoista pisteistä ja siirtymisestä erikoisvoittajaluokkaan!!
 • 21.6.02 Tampereen PK-juhannuskisoissa Röllille (FIN KVA Tending True-Blue Troll) PK-viestiltä hieno 1-tulos 281 p (tottis 91 p, maasto 190 p) ja 1. sija! Vain reilu viikko pentujen lähdön jälkeen - onnea Satu & Ari & Rölli!!
 • 16.6.02 Neljä kasvateistamme hyväksyttiin Tokon valmennusrenkaaseen näyttökokeen ja kilpailukirjan perusteella; Tending The Troll-Drum ja Leea Jalava, Tending Magician Man ja Marjatta Tuikkanen, Tending Magic Maker ja Nina Keski-Korpela, ja Tending White Warlock ja Satu Kokko. Onnea kaikille valituille!
 • 15.6.02 Cosmo (BH Tending Magic Mind) ja Petri kilpailivat tänään agilityn 3-luokassa; 0-tulos ja 3. sija - onnea Petri & Cosmo!! Menestyneet-palstalla kuva Cosmosta! Rho (Tending White Wicca) ja Kati kisasivat myös agilityssa, mutta 1-luokassa; 5-tulos ja 2. sija - onnea Kati & Rho!!
 • 14.6.02 Ruotsin kuulumisia: M- ja W-pentuidemme isä S KVA Gränsvallarens Ezzet on taas kvalifoitunut Ruotsin mestaruuskisoihin PK-hakuun, kuten myös sen täysveli S KVA Eddie. T- ja M-pentujemme emän täysveli S KVA Brains Fido on samoin kvalifoitunut hakukokeeseen. S-pentujemme isä S KVA S TVA Gandarves Simba on sekä PK-viestin että PK-hakukokeen kvalifointilistan kärjessä. Velhon puolisisko S KVA Brains Gena on kvalifoitunut PK-jäljelle, ja S KVA S TVA Tonedo`s Black Fly, F- ja B-pentujemme isän täyssisko, samoin. Ruotsin Mestaruus -tokoon on kvalifoitunut useita kasvattiemme lähisukulaisia, kuten KANS & POHJ TVA Brainwaiwe`s Ebonnie, ja Tva:t Gränsvallarens Emil, G. Knipa, G. Iambo. F -ja B-pentujemme isä, S TVA Tonedo`s Black Flash, voitti viime viikonloppuna certin PK-hakukokeessa, ja pienen Abban isä, S TVA Viggo, voitti samana viikonloppuna paimennuksessa certin.
 • 9.6.02 Noidasta (Tending The Troll-Drum) tuli tänään SUOMEN KÄYTTÖVALIO!!! Se on siis nyt viralliselta titteliltään FIN TVA FIN KVA HK3. PK-hakukokeesta tänään hakumaastosta lähes täydet 167 p, kaksi esinettä, ja tottis 89 p, eli yhteensä 274 pistettä, 1-tulos ja 1. sija! Jättionnittelut Leea & Noita!!!
 • 9.6.02 Cosmo (Tending Magic Mind) ja Petri kilpailivat tänään agilityssa: 0-tulos, 2. sija ja siirto 3-luokkaan!! Oikein paljon onnea, Petri & Cosmo!!!
 • 9.6.02 Paimennuspäivä Kiikalassa Vietimme kesäistä paimennuspäivää Salon suunnalla nuorten ja hieman vanhempienkin koirien voimin; pennut ja aloittelijat - 3-kuukauden ikäisestä Nori-pennusta alkaen - harjoittelivat niin, että lampaat olivat vielä häkissä, ja hieman kokeneemmat koirat treenasivat kuljetuksia ja pieniä hakuja laitumella. Osanotto oli innokasta, ja oli hienoa katsoa, kuinka nuoret koirat syttyivät lampaisiin! Aamupäivä kului Glyn Jonesin paimennusvideota katsoen, ja siitä keskustellen, ja iltapäivä kului laitumella. Välillä syötiin - kiitos Päivi hyvästä sopasta! - ja kahviteltiin, ja juotiin maljat Pain TVA & KVA-arvon kunniaksi, ja sitten taas treenattiin. Kiitos Päivi ja Tapio hienosta päivästä, ruoasta, opeista, vaivannäöstänne ja etenkin lampaiden "lainasta"! :-) Myöhemmin valokuvia paimennuspäivästä Jutut-sivulla!
 • 8.6.02 Rho & Kati ja Mocca & Anne kilpailivat Stadigames`ssa agilityn 1-luokassa; kummallekin 5 vp, ja varsin nopeat ajat; Rho sijalle 5. ja Mocca sijalle 6. Tsemppiä vain kummallekin jatkoon!
 • 26.5.02 Tao kilpaili KV tokossa Espoossa; 1-tulos 270 p (yksi liike nolla :-( KP ja 3. sija.
 • 26.5.02 Mocca (Tending Weird Whizz) ja Anne Niemelä kilpailivat tänään agilityssa 1-lk:ssa; vitostuloksella luokkavoitto, onnea Anne & Mocca!
 • 25.5.02 Paista tuli tänään uusi SUOMEN KÄYTTÖVALIO!! Tänään viestikokeen 3-luokasta 1-tulos 296 pistettä (tottis 97 p, maasto 199 p) ja 1. sija. Pai on siis nyt, 2-vuotiaana, FIN TVA & FIN KVA, ja vieläpä aika näyttävän vauhdikas sellainen :-) Jätti-isot onnittelut, Marjatta & Mika ja Pai!!!
 • 23.5.02 Tänään kaksi luokkavoittoa tokon iltakisoissa: Tending White Wicca eli Rho kilpaili tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 189 p, kp ja 1. sija. Hyvä Kati & Rho!! Matti (BH PR1 Tending Mack The Knife) ja Päivi kilpailivat toisaalla tokon voittajaluokassa; 1-tulos hienoilla pisteillä 304, kp ja 1. sija. Paljon onnea siirtymisestä erikoisvoittajaluokkaan, Päivi & Matti!!
 • 22.5.02 Romille (Tending Superstition) ja Mirjalle tänään tokon alokasluokasta 1-tulos, 184 pistettä, kp ja luokkavoitto! Onnea Mirja & Romi!!
 • 19.5.02 Paille (FIN TVA BH VK3 T. Magician Man) ja Marjatalle tänään PK-viestikokeen 3-luokasta koulutustunnus VK3, 1-tulos 288 p ja 1. sija! Oikein paljon onnea, Marjatta & Pai!!!
 • 18.5.02 Ruotsista saapui tänään "Abba" Suomeen! Abba on 8-viikon ikäinen musta-valkoinen narttupentu, joka jatkossa ehkä tuntee nimekseen "Mitzi"; kuuluisan isoäitinsä mukaan. Sen emä on Ulf Kalborgin kasvatti Brainwaiwe`s Kitty, elit-luokan tokokoira, jonka täyssisaruksiin kuuluu mm. KANS & POHJ TVA B. Halley, kaksinkertainen Pohjoismaiden Mestari tokossa, ja monta muuta TVA:ta Ruotsissa ja Norjassa. Abban isä on Sofie Åkerbergin kasvatti S TVA Viggo, joka oli viime vuonna SM-4 tokossa Ruotsissa, ja on nyt Ruotsin joukkueen varakoirana MM-kisoihin Amsterdamiin. Ennen kaikkea Viggo on kunnostautunut paimennuskisoissa, ja ilmeisimmin sen tuleva ura keskittyy paimennukseen tokon sijasta. Viggon emä on siis KANS & POHJ TVA Mitzi, viime vuosien mitalisti arvokisoissa, Kittyn isä on taas KANS & POHJ TVA Aico, EM-kultamitalisti -98, ja tunnetaan myös nimellä "Pohjoismaiden nopein" :-) Pikku-Abballa on siis aikamoinen sukutaulu; paimennusvalioiden lisäksi siellä on myös kaksi Ulfin S/N TVA-narttua, KANS KVA Relko jne. Pikku-likalle toivomme kaikkea hyvää tulevaisuudessa!
 • 13.5.02 Jekku ja Katri kilpailivat tänään PK-jäljellä 3-luokassa. Pisteitä 267,5 ja koulutustunnus JK3, ja 1. sija. Onnea, ja tsemppiä seuraavaan kertaan, Katri & Jekku!
 • 9.-10.5.02 Tokon valmennusrenkaan leiri: Valmennusrenkaan leiri oli tänäkin vuonna Messilässä, Lahdessa. Kouluttajina toimivat Sofie Ruotsista ja Kjell-Gunnar Norjasta, kummatkin ovat olleet tokon maajoukkueessa, Sofiella lisäksi useita mitaleja PM/MM-tasolla. Paljon paneuduttiin ihan perusasioihin; noutokapulojen purekelemattomuus, perusasentojen suoruus, stressaantuneiden koirien rauhoittaminen jne. Vietimme Messilässä kaksi hyvin aurinkoista päivää; kasvateistamme olivat paikalla Tao, Aiko, Tigru ja Merlin ja uusina kokelaina Noita, Welmu ja Pai.
 • Tack så mycket, Sofie & Kjell-Gunnar!!!
 • 5.5.02 Pentupäivä Opaskoirakoululla: Opaskoirakoululla vietettiin pentupäivää S- ja F-pentueille, joista kummastakin oli hienosti jokaikinen paikalla :-) Jopa Johan lähti ajelemaan Vaasasta huumekoiran-alun Fjollen kanssa, ja antoi meille pienen treeninäytöksen huumeiden etsinnästä. Aamupäivällä treenasimme tottista, jotka videoitiin, ja iltapäivällä tehtiin jälkeä ja esineruutua, ja muutama lähti vielä Leean & Noidan mukana hakutreeneihin. Sää ei suosinut, mutta onneksi sen verran sade taukosi, ettei aivan kastuttu, ja makkaratkin saimme nuotiolla paistettua :-) Kiitos kaikille mukavasta päivästä, oli hauskaa nähdä kaikki "pojanjolpit" S-pentueesta, ja puolivuotiset "kauhukakarat" F-pentueesta! Myös pikkuinen Nori kävi esittäytymässä tiimiläisille Minnan kanssa - tosin sen päivästä taisi suurin osa kulua vielä torkkuen :)
 • Myöhemmin kuvia & lisää juttua pentupäivästä "Jutut"-sivulla!
 • 5.5.02 Vikka (BH T. Magic Maker) ja Nina kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 266 pistettä ja luokkavoitto!! Jättionnittelut Nina & Vikka!!!
 • 4.5.02 Tending Spellbound eli "Luca" aloitti tänään kisauransa ensimmäisenä S-pennuista, hieman vajaan yhden vuoden ikäisenä. Luca ja Johanna Maukonen kilpailivat tokossa; hienosti alokasluokan 1-tulos 183 p ja luokkavoitto! Paljon onnea ja tsemppiä kisauralle, Johanna & Luca!!! Tao ja Aiko tokoilivat erikoisvoittajaluokassa: Taolle 1-tulos, 293 pistettä ja 1. sija! Aiko ja Virve jatkoivat taas 1-putkeaan; 1-tulos 276 pistettä ja 2. sija. Onnea Virve & Aiko!!
 • 3.5.02 Ruotsin tuontimme "Nori" saapui tänään Suomeen! Norin oikea nimi on Tonedo`s Flashing Meg, ja sen emä on parin vuoden takainen Ruotsin Mestari PK-jälkikokeessa, S KVA S TVA Tonedo`s Black Fly, jolla on hurja määrä sertejä PK-jälkikokeissa, ja ollut mm. maajoukkueessa. Sen emä on myös Mestaruus -tason PK-koira, S KVA & TVA Chess. Flyn isä on S KVA Sputnik, joka on taas hakukokeen Ruotsin Mestari ja NOM-mitalisti. Norin isä on paimennuksessa Ruotsin mestaruus-tasolla kilpaileva Zören, ja Norin kolmen polven sukutaulussa onkin KVA -ja TVA -koirien lisäksi mm. viisi Paimennusvaliota. Tervetuloa Suomeen, Nori!
 • 28.4.02 Aikosta RUOTSIN TOTTELEVAISUUSVALIO! Aiko (FIN TVA HK1 Tending The Talisman) ja Virve kilpailivat Västeråsissa, Ruotsissa, kansainvälisessa tottelevaisuuskokeessa; tuloksena 1-tulos 287 pistettä ja 3. sija, ja Aiko on siis nyt myös S TVA! Jättionnittelut Virve ja Aiko; hienosti tehty!!
 • 21.4.02 Tänään tokon erikoisvoittajaluokassa "kolmoisvoitto" :-) Velho ja Pekka voittivat luokan pistein 303,5, siis 1-tulos, kp ja 1. sija! Veljekset Tao & Aiko antoivat kohteliaina poikina siis Velho-tätille voiton; kummallekin yksi nolla muuten hyvään sarjaan! Aikolle (FIN TVA HK1 T. The Talisman) ja Virvelle 1-tulos 287 p, kp ja 2. sija, onnea Virve & Aiko!! Ja Taolle (FIN & DK TVA HK1 T. Too Much Magic) ja Riitalle 1-tulos 269 p, kp ja 3. sija.
 • 14.4.02 Raffelle ja Ankille taas luokkavoitto tokon voittajaluokassa! Tänään 291 pistettä, ja siis 1-tulos, kp ja 1. sija; onnea Anki & Raffe!!
 • 14.4.02 Jekulle (FIN TVA JK3 PR1 T. Trick Or Treat) ja Katrille agilityn 3-luokasta 0-tulos ja 3. sija - hyvä Katri & Jekku!!
 • 7.4.02 Tänään ykköstuloksia tokossa saivat Anki & Raffe ja Marjatta & Pai: Raffe (BH T. More Snow White) siirtyi tokossa erikoisvoittajaluokkaan! Voittajasta (9 kilpailijaa) hienot pisteet 300,5, 1-tulos ja luokkavoitto - oikein paljon onnea, Anki & Raffe!!! Pai kilpaili erivoissa (11 kilpailijaa); 275 p ja 1-tulos (ohjattu nouto nolla) ja 4. sija - hyvä Marjatta & Pai! Onnittelut myös kaikille muille tutuille hienoista pisteistä :-)
 • 31.3.02 Woomille (T. Wishmaster) ja Petelle agilityn 2-luokassa vitoskuma ja 3. sija, onnea!
 • 25.3.02 Tiimi-ilta; tokon voi- ja erivoi-liikkeiden opetus ja yleiset ongelmat
 • 24.3.02 Tänään Tending-porukkaa tokoili sekä Nokialla että Kouvolassa erivoi-luokassa: Tending Magician Man on uusi SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Jättionnittelut Marjatalle ja Paille :-) M-pentueen ensimmäinen valio, ja vielä puhtaalla 1-putkella - kaikkiaan 10 kisaa, kaikki 1-tuloksia, ja Paista tuli siis tänään TVA pistein 269! Paista löytyy uusi kuva täältä! Noita ja Leea keräsivät tänään huippupisteet erikoisvoittajassa Nokialla; 304 p, kp ja 2. sija! Onnea Leea ja Noita - kuin myös Soili ja bptn Venla - hienoista ykkösistä. Velho (POHJ TVA Brains Hyasinth Velho) ja Pekka voittivat Kouvolassa tokon erivoi-luokan pistein 290, 1-tulos, kp ja 1. sija! Aiko (FIN TVA T. The Talisman) ja Virve tulivat kolmannelle sijalle, 277 p ja 1-tulos, kp. Toiseksi tulivat Anu ja knn Ida, onnea kaikille! Taolle (FIN & DK TVA T. Too Much Magic) myös 1-tulos, 266 pistettä, mutta hyppynouto nollille (-30 p) vinon heiton ja esteen kiertämisen takia :-(
 • 23.3.02 Welmu siirtyi tänään tokossa erikoisvoittajaluokkaan! T. White Warlock ja Satu Kokko saivat voittajaluokasta 281,5 p, 1-tulos, kp ja 1. sija! Oikein paljon onnea, Satu & Welmu!!
 • 22.3.02 Pai (VK3 BH T. Magician Man) palkittiin LPKY:n "Parhaana Viestikoirana" ja "Parhaana Tokokoirana"; se oli myös "Vuoden Tulokas 2001".
 • 22.3.02 Noita oli KKH:n "Vuoden Palveluskoira 2001", ja Tao KKH:n "Vuoden Tokokoira" Raffe palkittiin parhaana alokasluokan tokokoirana, Noita parhaana voi-luokan koirana ja Aiko parhaana erivoi-luokan koirana.
 • 21.3.02 S-& F-pentujen Pentupäivä Opaskoirakoululla 5.5.02. Myös muut kasvattien omistajat tervetulleita! Paimennuspäivä Kiikalassa 9.6.02!
 • 19.3.02 Rölli kävi tänään ultrassa; pentuja tulossa!! (FIN KVA T. True-Blue Troll - S TVA GK VALLH PR Tonedo`s Black Flash)
 • 17.3.02 Noita (FIN TVA HK3 Tending The Troll-Drum) ja Leea Jalava valittiin Suomen tokomaajoukkueeseen MM-kisoihin Amsterdamiin, Hollantiin.
 • 16.3.02 Pai (VK3 Tending Magician Man) oli Suomen Border Colliet & Australian Kelpiet ry:n "Vuoden Palveluskoira-tulokas" -kilpailun voittaja.
 • Rölli (FIN KVA VK3 Tending True-Blue Troll oli SBCAK:n "Vuoden Palveluskoira" - kilpailun toinen, ja paras BC-narttu.
 • 3.3.02 Tokoilimme sunnuntaina ahkerasti :-) Valitettavasti moni porukastamme joutui jäämään pois kisasta narttujen juoksun ym. harmillisten yhteensattumien vuoksi, emmekä saaneet joukkuettakaan kasaan. Muutamia hienoja tuloksia tuli silti: Erikoisvoittajaluokassa toiseksi tuli Pai (T. Magician Man) ja Marjatta, upein pistein 297! Paljon onnea Marjatta & Pai!! Jaetulle kolmannelle sijalle tulivat Velho ja Noita: POHJ TVA Brains Hyasinth Velho & Pekka; 1-tulos ja 292 p, ja FIN TVA HK3 Tending The Troll-Drum & Leea; 1 -tulos ja 292 p myös! Kummallakin tökki tällä kertaa sama liike; kaukokäskyt...:-) Christa ja Rocky voittivat erivoin; onnea kaikille hienoista pisteistä! Erityisonnittelut Katjalle ja Roolle (Stillmoor Make A Wish); Roosta tuli tänään Tva!! Avoimessa kilpailivat Tending White Wicca ja Kati Mäntyniemi: 172,5 p ja 1- tulos (varasti harmillisesti noutoliikkeen = 0). Onnea Kati & Rho siirtotuloksesta voittajaluokkaan! Merlin (T. Wise Man) ja Pia kilpailivat myös avoimessa luokassa; 1-tulos ja 183,5 pistettä - onnea Pia ja Merlin!!
 • 27.2.02 S-pentujemme isästä, S KVA S TVA Gandarves Simbasta tuli Ruotsin "Vuoden Palveluskoira"! Samalla se teki Svenska Brukshundklubbenin historiaa voittamalla sekä "Vuoden Hakukoira" että "Vuoden Viestikoira" -tittelit! M-ja W-pentujemme isä S KVA Gränsvallarens Ezzet oli Hakukoirakilpailun 3. S KVA Brains Fido, T- ja M-pentujemme emän täysveli, oli taas Paras Hakukoira 5. G. Ezzerin puolisisko "Skrållan" oli Ruotsin Vuoden Tokokoira! F-pentujemme isän, "Swipon" täyssisko Tonedo`s Black Fly oli Ruotsin jälkikoirakilpailun 4. ja Vuoden Palveluskoira -kilpailun 6.
 • 27.2.02 Fiina (BH T. Mostly Myth) oli vuoden 2001 Lapuan Koiraharrastajien "Vuoden Tulokas" ja siskonsa Vikka (BH T. Magic Maker) Nokian Palveluskoiraharrastajien "Vuoden Tokokoira".
 • 25.2.02 Olemme tuomassa Ruotsista bordercollien narttupentua keväällä, ja etsimme sijoituskotia.
 • 24.2.02 Jekku (FIN TVA JK3 PR1 Tending Trick Or Treat) ja Antti Helminen voittivat tänään valjakkohiihdossa sarjan "Miehet 10 km, naruluokka" - oikein paljon onnea Antti & Jekku!!
 • 23.2.02 Petri ja Woomi suoraan kolmella agility-kisalla 2-luokkaan! Tänään agilityn 1-luokassa ensin 5 vp, kuma ja 3. sija, sitten seuraavassa startissa 5 vp, kuma ja 4. sija, ja siirto kakkosiin. Onnea Petri & Woomi!
 • 23.2.02 Röllistä (FIN KVA VK3 T. True-Blue Troll ) tuli HVK:n (Helsingin Vetokoirakerho) menestynein palveluskoira v. 2001. Onnea Satu & Rölli!
 • 21.2.02 Palasimme Ruotsista astutusmatkalta (FIN KVA T. True-Blue Troll & S TVA GK VALLH PR Tonedo`s Black Flash). Pidetään peukkuja, että pentuja tulee! Ruotsissa kävimme mm. tottis-, haku- ja esineruututreenejä seuraamassa, BC-kennelvierailulla jne. Saimme todeta paikallisten BC-ihmisten kanssa, että "Snabb och smart - Border collie så klart!" :-)
 • 16.2.02 Vikalle (T. Magic Maker) ja Woomille (T. Wishmaster) kaksoisvoitto agilityn 1-luokassa Kirkkonummella! Vikka voitti luokan 0-tuloksella 17 sek alle ihanneajan Ninan ohjaamana, ja sai samalla sertin siirtyen 2-luokkaan. Woomi tuli toiseksi myös 0-tuloksella (-15 s) Petri Keski-Korpelan ohjaamana, ja sai näin 0-kuman ihkaensimmäisissä kisoissaan; Onnea Nina & Petri & ja "pikkulikat"! Pai ja Marjatta kilpailivat toisaalla agilitykisoissa voittaen myös hekin 1-luokan 0-tuloksella, ja siirtyen samalla 2-luokkaan. Onnea Marjatta & Pai!!
 • 10.2.02 Noidalle (T. The Troll-Drum) ja Leealle taas tokossa 1-tulos; erivoi 286,5 p, kp ja 2. sija! Hienoa Leea & Noita! Pai (T. Magician Man) ja Marjatta jatkoivat 1-putkeaan: ensimmäistä kertaa erikoisvoittajaluokassa, ja 270,5 p, 1-tulos, kp ja 3. sija. Onnea Marjatta & Pai!! Uusi kuva Paista!
 • Cosmo (T. Magic Mind) ja Petri siirtyivät tänään tokossa erikoisvoittaja- luokkaan! Vaikka tunnistusnouto meni nollille (-40 p) niin silti 1-tulos 256 p ja 3. sija. Onnittelut ja tervemenoa erivoihin, Petri & Cosmo!!!
 • 9.2.02 Vikka ja Noita tokoilivat tänään 1-tuloksin! Kummallakin harmittavasti yksi nollaliike pudotti pisteitä. Vikka (T. Magic Maker) Nina ohjaajanaan siirtyi tänään tokossa erikoisvoittajaluokkaan; voittajaluokassa 256,5 p, 1-tulos, kp ja 2. sija! Onnea onnea Nina & Vikka!! Noita ja Leea voittivat erikoisvoittajaluokan; pisteitä 261 (ohjattu nouto 0) ja siis 1-tulos, kp ja 1. sija - onnea Leea & Noita!!
 • 9.2.02 Röllillä (FIN KVA VK3 SM-3 Tending True-Blue Troll) alkoi juoksu; lähdemme Ruotsiin sitä astuttamaan - lue lisää!
 • 20.1.02 Aiko ja Noita starttasivat vuoden ekoissa tokokisoissaan 1-tuloksin: Aiko (Tending The Talisman) ja Virve voittivat erikoisvoittajaluokan; pisteitä kertyi 290, ja ensimmäinen sija! Noita (T. The Troll-Drum) ja Leea tulivat toiseksi samassa luokassa; 258 p, (ohjattu nouto 0, kun Noita ei hahmottanut kapuloita maneesissa) kuitenkin 1-tulos ja 2. sija. Paljon onnea Virve & Aiko ja Leea & Noita "kaksoisvoitosta" ja hyvin alkaneesta tokon kisakaudesta!!
 • 13.1.02 Tinka (Tending Wizard) ja Sanna Lento-Wehrt aloittivat agility-uraansa: 1-luokassa 5-kuma ja 3. sija! Onnea Sanna & Tinka!
 • 11.1.02 SUUNNITELTUJA TENDING-TAPAHTUMIA V. 2002: - Tending-tottistreenit alkavat lauantaisin Keravalla 12.1.02 --> - kilpailupsyykkaus -luento tammi-helmikuussa? - osallistuminen Pornaisten tokon joukkuekisaan maaliskuussa - pentupäivä S- ja F-pennuille huhti-toukokuussa Opaskoirakoululla - paimennuspäivä kesäkuun alussa; videoita, teoriaa + käytäntöä Kiikalassa - osallistuminen tokon Joukkue-SM:iin Uudessakaupungissa - joukkueen kokoaminen agirotuun? - Tending-leiri 1.-4.8.02 Rymättylän Haukkuapajassa, lajeina PK-haku & jälki, paimennus, toko, agility - Tending-pikkujoulut joulukuussa

  KENNEL TENDING
  toivottaa kaikille Suomen koiraharrastajille


  RAUHAISAA JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!!!

  Ja erityisesti kasvateillemme omistajineen toivomme aktiivista ja menestyksekästä vuotta 2002!


 • 16.12.01 Vikka (T. Magic Maker) ja Nina kilpailivat tänään agilityssa: 1-luokassa 5 vp & kuma ja 3. sija - onnea Nina ja Vikka!!
 • Rudy (FIN KVA HK3 Glen-Fly) sai kolme terhakkaa pentua; kaksi narttua ja yhden uroksen! Lue lisää Pentueet-sivulta
 • Tending -pikkujoulut kasvattien omistajille 8.12 Ankin luona Vantaalla! Ilmoittautukaa etukäteen Ankille / meille, tervetuloa!!
 • Ankille suurkiitos pikkujoulujen hienoista ja jouluisista puitteista! Juhlien kohokohta oli tietenkin joulupukin käynti :-) Kiitos tendingläisille hienoista "T-Coach" -tuoleista! :)
 • 25.11.01 Tending Wild Witch, "Hamppu" kävi huumekoirakurssin hyväksytysti lävitse marraskuussa. Hamppu on koko ajan työskennellyt huumekoirana eteläisessä tullipiirissä tehden useita löytöjä, mutta nyt se on myös virallisesti oikea virkakoira!
 • 18.11.01 Tending -porukka kokoontui tokokisoissa Vääksyssä: Noita (Tending The Troll-Drum) uusi FIN TVA!!! Tänään hieno 1-tulos 291,5 p, KP ja 3. sija, jättionnittelut Leea ja Noita!! Noita oli pentueensa 7. TVA / KVA 3-vuotiaana!!! Nyt siis koko T-pentue on valioita :-) Taolle "hilkulle veti" ykkönen ja KP ja 4. sija, kun tunnari nolla! Pai (VK3 BH Tending Magician Man) ja Marjatta kilpailivat ensimmäistä kertaa voittajaluokassa; hieno 1-tulos 289 p, KP ja 2. sija, onnea Marjatta & Pai, ja tervemenoa erikoisvoittajaan!! Raffe ( BH Tending More Snow White ) ja Anki kilpailivat avoimessa luokassa: 179 p ja 1-tulos, hyppyliike harmittavasti nolla. Raffe siirtyi näin voittajaluokkaan tokossa, onnea Anki & Raffe!!
 • 10.11.01 Rho (T. White Wicca) ja Kati kilpailivat tokossa; alo-luokassa hieno 1-tulos 190 pistettä ja toinen sija! Rho siirtyi samalla avoimeen luokkaan tokossa. Oikein paljon onnea, Kati & Rho!!!
 • 4.11.01 Cosmolle (T. Magic Mind ) ja Petrille tänään 0-voitto agilityn 2-luokassa huippunopealla ajalla; onnea Petri & Cosmo!!
 • 3.11.01 Noita (T. The Troll-Drum) ja Leea kilpailivat tänään tokossa Helsingin piirinmestaruudesta; hienosti erivoin 1-tulos 263 p, ja kovassa seurassa pm-hopeaa (häviten vain 3 p kullasta...). Paljon onnea, Leea & Noita!!! Myös Merlin (T. Wise Man) ja Pia kilpailivat tokon avoimessa luokassa: 1-tulos 178 p; onnea Pia & Merlin, ja tervemenoa seuraavaan luokkaan! :-)
 • 21.10.01 Welmu (T. White Warlock) Satu ohjaajanaan voitti tänään tokossa avoimen luokan! Pisteitä kertyi 183,5 p, siis 1-tulos ja 1. sija - onnea Satu & Welmu!
 • 20.10.01 Jekku suoritti tänään hyväksytysti pelastusjälkikokeen! Pelastusjälki on 1500 m pitkä, 2.5 h vanha jälki harhajälkineen ja esineineen, eli melkoisen vaikea suoritus! Lisäksi Jekku suoritti hyväksytysti tottelevaisuusosuuden, jossa on meluhäiriötä ym. Jättionnittelut, Katri & Jekku!!
 • 14.10.01 Jekku (FIN TVA JK3 PR1 T. Trick Or Treat) ja Katri Helminen menestyivät hienosti agilitykisoissa Oulussa; lauantaina 3-luokassa 0-tulos ja luokkavoitto, tänään 0-tulos ja 6. sija! Paljon onnea, Katri & Jekku!! Myös Vikka (BH T. Magic Maker) ja Nina kilpailivat tänään agilityssa; 1-luokassa 5 vp ja KUMA, ja 2. sija - onnea Nina & Tepsu! Fiina ja Päivikki jatkavat 1-sarjaa; tokon avoimessa luokassa 1-tulos 174 p ja 2. sija. Onneksi olkoon, Päivikki & Fiina!!
 • 13.10.01 Matti (BH PR1 T. Mack The Knife) ja Päivi kilpailivat tokon avoimessa luokassa: 1-tulos 172 p, ja luokkavoitto (tuomarina Rolf Dahlböm)- onnea Päivi & Matti!!
 • 7.10.01 Fiina ja Päivikki siirtyivät tänään tokossa avoimeen luokkaan: 1-tulos 191 p ja 1. sija! Hienoa Päivikki & Fiina, tsemppiä seuraavaan luokkaan!
 • 28.-30.9.01 Tokon valmennusrenkaan syysleiri Keuruulla: Ohjelmassa oli kahdelle päivälle jaettu harjoituskilpailu, jonka Mäntysen Markku arvosteli, luennot aiheista "Minun tapani kilpailla" (T. Koskinen) ja "Minun tapani kouluttaa tokoa" (P. Korri). Lisäksi erilaisia palaverejä koskien itse valmennusrengasta, tokovideoiden katselua ja mukavaa yhdessäoloilua.
 • 23.9.01 Fiina (BH T. Mostly Myth ) ja Päivikki kilpailivat tänään tokossa: alo 1-tulos, hienot 190 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea, Päivikki & Fiina!
 • 22.9.01 Palasimme Ruotsista: astutus meni hyvin, joten pidämme peukkuja! Olimme mukana niin tottis -ja maastotreeneissä, kuin paimennustreeneissäkin; samoin oli mielenkiintoista myös nähdä bordercollieiden "pentuharjoituksia" Ruotsissa. Erittäin temperamenttinen ja vahvaluonteinen urosvalintamme Black Flash osoittautui mielihyväksemme kotioloissa hyvin rauhalliseksi ja fiksuksi perhekoiraksi.
 • 16.9.01 Rho (Tending White Wicca) ja Kati Mäntyniemi aloittivat tänään kisauransa tokon alokasluokassa: hieno 1-tulos 184 p ja toinen sija!! Onnea Kati ja Rho!!
 • FIN KVA HK3 Glen-Fly`lla alkoi juoksu; lähdemme Ruotsiin sitä astuttamaan. Lue lisää: Pentueet-sivulta
 • 15.9.01 Noita (T. The Troll-Drum ) ja Leea kilpailivat tänään erikoisvoittajaluokan tokossa; 1-tulos 279 p ja 2. sija! Hyvä Leea, hyvä Noita!!! Noidasta löydät uuden kuvan Menestyneet- palstalta!
 • 13.9.01 Matti (T. Mack The Knife ) ohjaajanaan Päivi Lindqvist suoritti tänään hyväksytysti paimennuksen perusradan - oikein paljon onnea, Päivi & Matti!!! Perusradan läpäisivät myös Tapio & Luumu, ja Ninni & Dunia - onnea myös teille! Paimennuskuvan Matista löydät Menestyneet- sivulta!
 • 9.9.01 Pohjoismaiden Mestaruuskisat PK:ssa ( NOM )Tanskassa; Rölli juoksi hienosti ehjät viestiosuudet sekä lauantaina että sunnuntaina vaativilla radoilla sijoittuen 4:ksi, ja oli näin myös tuomassa viestin Joukkue-Kultaa Suomeen! Onnea! Lauantain tottis-osuudella Röllillä oli myös viestikoirien toiseksi parhaat pisteet.
 • NOM-hopeaa hakukokeessa voitti M- ja W-pentujemme isä, S KVA GK VALLH PR Gränsvallarens Ezzet; NOM-kultaa haussa voitti taas Ezzetin täysveli G. Eddie!!
 • 8.9.01 Pai ( T. Magician Man ) ja Marjatta ja Mika kilpailivat tänään ensimmäistä kertaa voittajaluokassa PK-viestillä. Hienosti 1-tulos 271 p ( 80+191 ) VK3 -koulutustunnus ja luokkavoitto! Lämpimät onnittelut, Marjatta & Mika & Pai!!
 • Kennel Tending onnittelee myös tuoretta BC- nelosvaliota: jättionnittelut Tekla ( Decathlete`s Black Velvet ) ja Janita! Siinäpä esimerkkiä Cosmo-pojalle! :-)
 • 7.9.01 Velhon täysveli samasta pentueesta, Brains Happy Hemp, oli voittanut tokon Norjan Mestaruus -kultaa pisteillä 307, kuulemma upea suoritus!!
 • 6.9.01 Tending -sähköpostituslista perustettiin!
 • 31.8.-2.9.01 Tending-leiri Rymättylän Haukkuapajassa Tending-leiri oli tänä vuonna Turun kauniissa saaristossa; Rymättylässä. Kolme aika tiivistahtista päivää täyttyivät koulutuksella, jutustelulla mukavassa seurassa, hyvällä ruoalla ja päivän päätteeksi aina grillaamisella ja ilta- saunomisilla porealtaineen. 24 bordercollieta isäntineen ja / tai emäntineen osallistuivat kouluksiin, joita vetivät: PK-haku & tottelevaisuuskoulutus-luento: Päivi Lindqvist PK-jälki: Lena Hallgren, Ruotsi & Pekka Korri Tottelevaisuus: Malin Edlund, Ruotsi & Riitta Jantunen-Korri Paimennus: Katri Helminen & Malin Edlund Agility: Janita Leinonen & Petri Rinne Esineruutu: Pekka Korri, Malin Edlund, Lena Hallgren Leirillä palkittiin perinteisesti edellisen vuoden parhaat koirakot, ja uudet valiot. V. 2000 Paras Agility-koira: FIN TVA JK3 PR1 Tending Trick Or Treat V. 2000 Paras PK-koira: FIN KVA VK3 Tending True-Blue Troll v. 2000 Paras Tokokoira: FIN TVA JK3 PR1 Tending Trick Or Treat Seuraavat uudet valiot palkittiin Tending Valio -pokaalein, ja Gränsvallarens Davids Champion Pris`lla: FIN TVA HK2 Tending Tiger Power FIN TVA HK1 Tending The Talisman FIN KVA VK3 Tending True-Blue Troll FIN TVA HK1 Tending Too Much Magic Kiitokset kouluttajillemme, Päivi, Katri, Janita ja Petri ! Tack för träningar, Malin och Lena! Kiitos kaikille hienosta leiriviikonlopusta ja mukavasta yhdessäolosta - tavataan taas ensi vuonna!
 • 25.-26.8.01 Tokossa kilpailtiin piirinmestaruuksista; 2 uutta piirinmestaria; Milla & Velho!
 • 26.8.01 Uudenmaan Piirinmestaruus -kisat: Velholle (POHJ TVA, FIN & S & DK TVA Brains Hyasinth Velho) ja Pekalle Uudenmaan Piirinmestaruus! Kymmenen erivoi -koiran joukossa oli peräti 6 SM-tasolla kisaavaa koiraa. Velholle pisteitä kertyi 275,5 (tuomari Rolf Dahlböm). Avoimen luokan voitti suvereenisti Raffe (T. More Snow White) ja Anki. Pisteitä kertyi 184, siis 1-tulos ja 1. sija! Onnea Anki & Raffe! Alokasluokassa kilpailivat Merlin (T. Wise Man ) ja Pia - 1-tulos 171 p ja luokkavoitto!! Onnea Pia & Merlin avoimeen luokkaan siirtymisestä! Joukkueemme Keravan Koiraharrastajat voittivat myös Joukkue-pm-kultaa!
 • 25.8.01 Milla ( FIN TVA Tending Trick Of Magic ) ja Erkki Valtonen voittivat Kymenläänin piirinmestaruus -kultaa!! 276,5 pistettä ja 1. sija siis erikoisvoittaja- luokassa! Onnea Erkki & Milla!! Samalla he voittivat myös Joukkue-pm-kultaa.
 • 18.-19.8.01 Palveluskoirien Suomen Mestaruus -kisat Lahdessa: SM:ssä kilpaili kaksi Tending-koiraa, siskokset Rölli ja Noita. Röllille ( FIN KVA T. True-Blue Troll ) Suomen Mestaruus -pronssia!!! PK-viestillä. Satu teki Röllin kanssa sunnuntaina hienon tottiksen; 92 p, ja maastosta tuli 170 p. Jättionnittelut Satu, Ari ja Rölli!!! Hienoa! Noita säväytti lauantaina hakukokeen - ja koko lauantain! - parhaalla tottiksella; 94,5 p! Valitettavasti henkilötetsinnässä Noita löysi vain kaksi maalimiestä, jossa toista näyttöä ei hyväksytty. Onnea myös toiselle BC-mitalistille; Sari & Zorro!
 • 18.8.01 Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet yhdistyksen Mestaruuskilpailut tokossa kisattiin tänään Lempäälässä: Kolme kasvattiamme osallistui; kolme luokkavoittoa :-)Kilpailu oli samalla myös Rotuottelu australiankelpieiden, bordercollieiden, partacollieiden ja australianpaimenkoirien kesken. Arvatkaa ketkä voittivat :-) Alo-luokan voitti ensimmäisissä kisoissaan tokoillut Tending Wise Man ohjaajanaan Pia Miettinen. "Merlin" sai hienon 1-tuloksen 173 p, Kp luokkavoitto, ja samalla luokan paras bordercollie! Onnea Pia & Merlin hienosta kisauran aloituksesta! Voittaja-luokassa kilpailivat Vikka (Tending Magic Maker) & Nina Keski-Korpela. Vikka jäi hilkun päähän ykköstuloksesta erittäin kauniilla suorituksella: 250,5 p, luokkavoitto ja erikoispalkittiin siis myös luokan parhaana BC:na. Erikoisvoittajassa kilpailivat Aiko ja Velho. Velho sai tyytyä kolmanteen sijaan hyvällä 2-tuloksella, mutta Aiko ( FIN TVA HK1 Tending The Talisman ) ja Virve Väänänen korjasivat koko potin :-) 1-tulos 282 p, reilu luokkavoitto, luokan paras bordercollie, ja nyt siis myös SBCAK:n TokoMestari! Onnea Virve ja Aiko!! Toiseksi tulivat Katja ja Tristan - onnittelut! Varkaudessa kisattiin joukkue- ja henkilökohtaisista piirinmestaruuksista: Welmu ja Satu kilpailivat toista kertaa alokas-luokassa, vielä parantaen: 1-tulos 183 p ja luokkavoitto!! Onnea siirrosta avoimeen luokkaan ja Joukkue-Pm-kullasta!! Saman seuran Tigru ( FIN TVA HK2 Tending Tiger Power ) ja Minna olivat erikoisvoittajassa piirin paras koirakko, ja saivat näin tokon piirinmestaruus -kultaa! Samalla tuli siis myös Joukkue-kultaa - onnea Minna & Tigru!
 • 15.8.01 Welmu (Tending White Warlock ) ja Satu Kokko aloittivat kisauransa: tokon alokasluokassa 1-tulos 182 p ja 2. sija! Welmulla ikää 11 kk... Onnea Satu & Welmu!!!
 • 12.8.01 Maajoukkue-valintoja: Rölli, Tao ja Velho FIN KVA VK3 Tending True-Blue Troll valittiin Suomen PK-maajoukkueeseen NOM:iin (Pohjoismaiden Mestaruuskisat) Tanskaan. FIN & DK TVA HK1 Tending Too Much Magic valittiin edustamaan Suomea tokon maajoukkueeseen Pohjoismaiden Mestaruuskisoihin, Norjaan. POHJ TVA, FIN & S & DK TVA Brains Hyasinth Velho valittiin joukkueen varakoiraksi.
 • 9.8.01 Matti ( T. Mack The Knife ) ja Päivi Lindqvist suorittivat tänään hyväksytysti BH-käyttäytymiskokeen. Onnea, ja tsemppiä PK-uralle jatkossa!
 • 7.8.01 Tulimme Ruotsista; takana mukavia päiviä BC-tuttujemme kanssa, yhteistreenejä, ja löysimme yhden hienon uuden uros-ehdokkaankin nartuillemme! Lukuisien järjestelyjen ja hankaluuksien jälkeen kävimme myös Tanskassa, ja kiitos avuliaitten BC-ihmisten siellä kisaaminenkin järjestyi. Elokuun alussa Tanskassa vietettiin "Border collie Dag`ìa" ja tapahtuma sisälsi erikoisnäyttelyn BC:lle, Border Collie Klubbenin tottelevaisuuskokeen ja agilitykilpailun. Meillä oli ilo viettää päivä tokon hallitsevan maailmanmestarin Helle Poulsenin kanssa, jonka kanssa keskustelimme paljon hänen käyttämistään koulutusmenetelmistä ja tietenkin bordercollieista :-) Meillä oli onneakin matkassa; Elite -luokan ainoat ykkösen saaneet koirat tulivat tällä kertaa Suomesta :-) eli Velholla on uusi hieno titteli POHJ TVA, FIN & S & DK TVA Brains Hyasinth Velho! Ja Velho siis voitti samalla Tanskan bordecollieiden "Klubi-Mestaruuden". Tao tuli kilpailussa toiseksi, ja Tao on siis nykyään myös DK TVA.
 • 31.7.01 Raffe ( T. More Snow White ) ja Anki kisasivat tokon avoimessa luokassa: 1-tulos 194 p ja luokkavoitto! Hienoa Anki & Raffe!!
 • 23.7.01 Lähdemme pariksi viikoksi Ruotsiin tapaamaan tuttuja ja katsomaan muutamaa siitosuros-ehdokasta! Palaamme takaisin elokuun toisella viikolla.
 • 22.7.01 Cosmo ( T. Magic Mind ) sai kolmannen ykkösensä tokon avoimesta luokasta ja siirtyi siis voittajaluokkaan! Pisteitä kertyi 189,5 ja luokkavoitto. Onnea Petri ja Cosmo!!!
 • 21.7.01 Noita sai taas tänään 1-tuloksen PK-hakukokeen 3-luokassa! Tottis 80 p ( asentovirheitä ), maasto 193 p = 273 p, HK3 ja 1-tulos ja 1. sija. Hienoa Leea & Noita!
 • 3.7.01 Noita ( T. The Troll-Drum ) ja Leea kilpailivat tänään PK-hakukokeen 3-luokassa; 1-tulos, 2. sija ja HK3!! Tottis 90 p ja maasto 186 p = 276 p. Onnea Leea & Noita - aika hienoa, kun Noidan pennutkin ovat vasta 8 vk! :-)
 • 1.7.01 TOKON JOUKKUE-SUOMEN MESTARUUS -KULTAAAAA!!! Tending -tiimille! TAO henkilökohtaisissa SM-4!!! VELHO SM-5!!! Team Tending voitti Kouvolassa Joukkue-SM-kultaa Keravan Koiraharrastajien nimissä pistein 659! Paikalla oli yli 250 koiraa - enemmän kuin koskaan. Helteisenä päivänä jännitys säilyi viime minuuteille, kun Virve ja Aiko suorittivat liikkeitään päivän kolmanneksi viimeisenä parina... Joukkueemme: Tending Magic Maker / Nina Keski-Korpela Tending More Snow White / Agneta Hellsten-Eriksson Tending Magician Man / Marjatta Tuikkanen Tending The Talisman / Virve Väänänen Tending Too Much Magic / Riitta Jantunen-Korri Raffe ja Anki kisasivat alokas-luokassa, jossa oli yli 60 koirakkoa - ja luokkavoitto!!! Pisteet lähes täydet 198 p, 1-tulos ja siis 1. sija!! Raffe siirtyi samalla avoimeen luokkaan! Pai ja Marjatta & Vikka ja Nina kilpailivat avoimessa luokassa; kummallakin parilla oli jo siirtotulokset voittajaan; Paille pisteitä 170 ja 1-tulos, Vikalle 184 p ja jaettu 5. sija toisen Tending-koiran kanssa :-) Aika hienoa, kun avoimessa kisasi peräti 87 koirakkoa, ja kaksi tiimistä viiden parhaan joukossa... Aiko ja Virve suorittivat erivoin liikkeensä loppuiltapäivän helteessä; tulos 277,5 p, 1-tulos ja jaettu 4. sija ( 52 koirakkoa ). Tao sai tyytyä 2-tulokseen ruudusta varastamisen seurauksena... Anki, Marjatta, Nina ja Virve - me olemme ylpeitä teistä!! Raffe, Pai, Vikka, Aiko ja Tao - kaikki Taikan jälkeläisiä! Mitzu (T. Mystique ) ja Erkki kilpailivat myös avoimessa luokassa oman seuransa joukkueessa; 1-tulos 184 p ja jaettu 5. sija Vikan kanssa! Mitzu siirtyi samalla voittajaluokkaan tokossa. ONNEA ONNEA ONNEA kaikille yhteisesti!! Kiitos Kouvolan seudun seurakoirakerholle hienosti järjestetyistä kisoista!
 • 30.6.01 Tokon henkilökohtaisiin Suomen Mestaruus -kilpailuihin pääsi peräti neljä koirakkoa tiimistämme - 20 Suomen parhaan joukkoon! - pistekarsinnan perusteella! Aiko, Tigru, Tao ja Velho kilpailivat siis lauantaina yksilökisassa. Tao oli SM-4 pistein 278,75, 1-tulos! - varastaminen tunnistusnoutoon vei pisteet toiseksi viimeisessä liikkeessä. Velho oli SM-5 pistein 273,5, 1-tulos! Virve oli vielä hienosti 9. Aikon kanssa, myös 1-tuloksella 261,75, ja Minna Tigrun kanssa 14.! Jättionnittelut vielä mitalikolmikolle; Tiina, Maarit ja Maria!
 • 27.6.01 Väliaikatietoa Ruotsin SM-Kval-listoilta: hakukokeen karsinnoissa on johtoon mennyt huippupistein S-pentujemme isä, S KVA & TVA Gandarves Simba. Toisena on nyt M- ja W-pentujemme isä S KVA Gränsvallarens Ezzet, ja kolmantena S KVA Brains Fido! Tottelevaisuuskokeen Kval-listan ykkösenä on käyttämiemme uroksien, G. Davidin ja Ezzetin puolisisko, B. Ebonnie!
 • 27.6.01 Noidan ja Simban pennut ovat kaikki lähteneet uusiin koteihinsa! Menestystä kaikille pentujenne kanssa! Kotiin jäi kasvamaan Tending Shaman, "Nero".
 • 22.6.01 Rölli ja Satu & Ari voittivat PK-viestillä NOM-karsinnat Tampereella! Rölli kisasi viestin 3-luokassa, ja voitto tuli pistein 283; tottis 89 p, maasto 194 p, 1-tulos ja VK3. Taas onnittelut hienosta menestyksestä!!
 • Pai ( Tending Magician Man ) siirtyi viestillä voittajaluokkaan!! Pai, Marjatta ja Mika kisasivat PK-viestillä 2-luokassa; 283 p (tottis 90 p, maasto 193 p), 1-tulos, VK2 ja luokkavoitto! Onnittelut Marjatta, Mika & Pai!!
 • 17.6.01 Cosmo ( T. Magic Mind ) ja Petri saivat tänään 0-kuman agilityn 2-luokassa, ja voittivat vielä luokkansa! Onnea Petri & Cosmo!!
 • 16.6.01 Röllistä ( Tending True-Blue Troll ) tuli tänään SUOMEN KÄYTTÖVALIO! Rölli ja Satu & Ari kilpailivat Jyväskylässä NOM- maajoukkuekarsinnassa: 1-tulos VK3 287 p ( tottis = 98 p, maasto 189 p ) ja 2. sija PK-viestillä 3-luokassa. Jättionnittelut, Satu, Ari & Rölli - erityisesti myös NOM-karsintojen parhaista tottispisteistä!!! Rölli on nyt pentueensa kuudes TVA/KVA kolmen vuoden iässä :-)
 • 10.6.01 Mitzu (Tending Mystique ) kilpaili tokossa avoimessa luokassa: 180 p, 1-tulos ja luokkavoitto! Onnea Erkki & Mitzu!!
 • 10.6.01 Pai ( Tending Magician Man ) ja Marjatta & Mika Tuikkanen kilpailivat tänään pk-viestillä: 1-tulos 289 p ja VK1! Tottis 93 p, maasto 196 p ja 1. sija. Onnea Marjatta & Mika & Pai!!!
 • Fiina ja Päivikki kisasivat tokossa; 158 p ja 2. sija alo-luokassa, ei muuta kuin tsemppiä jatkoon!
 • 26.5.01 Jekku (T. Trick Or Treat) sijoittui agility-kisoissa toiseksi 5 vp:llä Ruotsin puolella Haaparannassa, hienoa!
 • 27.5.01 Aiko (T. The Talisman ) ja Virve saivat tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa hienon 1-tuloksen: 311,5 p ja 1. sija! Onnea Virve & Aiko!!
 • 24.-25.5.01 Tokon Valmennusrenkaan leiri Lahdessa; paikalla olivat meidän porukasta Riitta & Tao, Pekka & Velho, Virve & Aiko, Erkki & Milla, Minna & Tigru ja Pia & Ykä ja Merlin. Kouluttajina toimivat Nils-Rune Larsson ja John Eklöf, jotka kilpailevat bordercollieillaan huipulla Ruotsissa. Teoriaa ja käytännön harjoituksia; tunnin välein satoi rakeita / paistoi aurinko :-) Leirin lopuksi pe-iltana John antoi BC Loyllaan tottelevaisuus-treeninäytöksen, hieno koira!!
 • 16.5.01 Mitzu ( Tending Mystique ) kilpaili tokon avoimessa luokassa Valtosen Erkin ohjaamana; 1-tulos, 188 p ja luokkavoitto! Onnea!
 • 20.5.01 Vikka (Tending Magic Maker ) siirtyi tokossa voittajaluokkaan! 1-tulos 184,5 pistettä ja 2. sija - onnittelut, Nina & Vikka!!
 • 19.5.01 Veljeksille kaksoisvoitto tokon erikoisvoittajaluokassa :-) Aikolle ja Virvelle kertyi pisteitä 291, 1- tulos, KP ja luokkavoitto! Onnea Virve & Aiko!! Tao ja Riitta tulivat toiseksi luokassa myös 1-tuloksella 269,5 p.
 • 16.5.01 Cosmo (T. Magic Mind ) ja Petri nousivat tänään agilityssa 2-luokkaan, 0-kuma ja luokkavoitto!! Hienoa Petri & Cosmo!!
 • 13.5.01 S-pentueemme isä, Gandarves Simba, voitti Ruotsissa kaksi kansainvälistä PK-koetta peräkkäin, toisen voiton se sai hakukokeesta, toisen viestikokeesta! Ruotsin SM-Kval -listan ykkösenä hakukokeessa on S KVA Brains Fido, Taikan täysveli ja Velhon puoliveli, toisena on M & W-pentujemme isä, S KVA Gränsvallarens Ezzet; kummatkin huippupisteillä tietenkin! :-)
 • 13.5.01 Hamppu (T. Wild Witch ) oli tänään Hyötykoiraseminaarin "näytöstähti" - se antoi huumekoiranäytöksen sekä sisätiloissa että ulkona!
 • 9.5.01 Noidalle (T. The Troll-Drum) syntyi tänään 5 pirteää poikaa!! Isänä on S KVA & TVA Gandarves Simba, joka teki tänä keväänä Ruotsin uuden ennätyksen hakukokeen pistemäärässä! Katso Pentueet!
 • 6.5.01 Vikka (T. Magic Maker) suoritti tänään Nina Keski-Korpelan ohjaamana hyväksytysti käyttäytymiskokeen: Onnea Nina ja BH Vikka!!
 • 6.5.01 Velholle (Brains Hyasinth Velho) ja Pekalle luokkavoitto tokon erikois- voittajaluokassa: 1-tulos, 300 p, 1. sija ja KP.
 • 29.4.01 Jekulla ( T. Trick Or Treat ) hyvä kisaviikonloppu: agilityn 3-luokassa 5 vp, ja tokon erikoisvoittajaluokassa 1-tulos 279 p ja 2. sija - onnea Katri & Jekku!
 • 28.4.01 W-pentujen pentupäivä oli tänään Opaskoirakoululla - kiitos kaikille mukavasta päivästä! Tottistreeneissä oli hienoa nähdä kaikilla pennuilla iloinen ja vauhdikas tapa työskennellä! Myös Pk-maastot olivat kaikilla hyvin aluillaan. Päivästä myöhemmin Jutut-sivulla; kuvia ym!
 • 21.4.01 Viisi tiimistämme kisasi tokossa tänään = viisi 1-tulosta!! Raffe (Tending More Snow White) ja Anki kisasivat tänään ensimmäisessä tokokisassaan; tuloksena alo 1, 180 p, KP ja 3. sija - hienoa Anki & Raffe!! Matti (T. Mack The Knife) ja Päivi kilpailivat taas ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa: 167 p ja 4. sija - onnea Päivi & Matti! Erikoisvoittajaluokassa kilpailivat Tao, Tigru ja Aiko - ykköstuloksin!! Tao sai 298 pistettä, 1-tulos ja 2. sija. Tigru (T. Tiger Power) ja Minna keräsivät kokoon 281.5 p - onnea Minna & Tigru! Aiko (T. The Talisman), joka harmittavasti meni maihin paikallaistumisessa (-30 p!), sai kuitenkin hienot 280,5 p ja 1-tuloksen myös!! Hyvä Virve!!
 • 16.4.01 Cosmo ja Petri tekivät hienon 0-radan agilityn 1-luokassa, ja voittivat vielä luokkansa! Onnea Petri & Cosmo!!
 • 12.4.01 Suomen Border Colliet & Australian Kelpiet "Vuoden Tokokoira" -kisan kolme parasta bordercollieta olivat tendingläisiä; Tending Trick Or Treat "Jekku" (sija 2.), Brains Hyasinth Velho "Velho" (sija 3.) ja T. Too Much Magic "Tao" (sija 4.)- parhaana uroksena. Vuoden Palveluskoira -kisassa "Rölli" Tending True-Blue Troll oli kolmas (parhaana narttuna!).
 • 25.3.01 Vikka ( T. Magic Maker ) kilpaili tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 185 pistettä ja toinen sija! Onnea Nina & Vikka!!
 • 24.3.01 Fiina ( Tending Mostly Myth ) läpäisi tänään BH -kokeen hyväksytysti Päivikki Perko-Mäkelän ohjaamana! Hyvä Päivikki & BH Fiina - tsemppiä PK-hakutreeneihin jatkoon!!!
 • 18.3.01 Kolmoisvoitto tiimille Kouvola-cupin erikoisvoittajaluokassa!!!:-) Aikosta ( T. The Talisman ) tuli Suomen Tottelevaisuusvalio tänään!! Pentueensa 5. tottelevaisuusvalio...Aiko sijoittui kolmanneksi 1-tuloksella, ja pisteillä 274. Lisäksi Aiko voitti ylivoimaisesti 3-osaisen Kouvola-cupin loppukilpailun!!! Jättionnittelut Virve ja Aiko - vain kolmella erivoin kisalla TVA:ksi!!! Aikosta on uusi kuva Valiot-sivullamme: katso Valiot! Velho sijoittui Pekan ohjaamana tänään toiseksi erivoissa; 1-tulos ja pisteitä 291! Tao ( T. Too Much Magic ) voitti erivoi-luokan; 1-tulos, ja pisteitä kertyi 297,5!
 • 18.3.01 Cosmo ( T. Magic Mind ) ja Petri kisasivat agilityn 1-luokassa: luokkavoitto ja kuma! Onnea Petri & Cosmo!
 • 17.3.01 Tigru (T. Tiger Power ) ja Minna kisasivat tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 282 p ja luokkavoitto (10 koirakkoa; tuomarina M. Mäntynen). Onnea Minna & Tigru!!
 • 17.3.01 Muistutukseksi tiimiläisille: Tending-puseroiden tilaus maaliskuun loppuun mennessä!
 • 11.3.01 Tulimme Ruotsista astutusmatkalta; HK3 Tending The Troll-Drum astutettiin SvM- ja NOM- kultaa voittaneella S KVA S TVA Gandarves Simballa. Lue lisää: Pentueet
 • 11.3.01 Tending Trick Or Treat "Jekku" oli v. 2000 Suomen Kennelliiton Vuoden Tokokoira - kisan kuudes (paras bordercollie)!
 • 8.3.01 Tending White Fang eli Faro läpäisi hyväksytysti poliisin huumekoirien tasokokeen arvosanalla "erinomainen", ja välikuvattiin (terveet lonkat) - Faro on ollutkin jo poliisin käytössä etsinnöissä.
 • 4.3.01 Vikka ( Tending Magic Maker ) ja Nina kilpailivat tänään tokossa avoimessa luokassa; 173,5 p, 1-tulos ja toinen sija! Onnea Nina & Vikka!!
 • 26.2.01 M- ja W-pentueiden isä, S KVA Gränsvallarens Ezzet, sijoittui Ruotsin Vuoden Hakukoira -listalla toiseksi, ja Vuoden Paras Palveluskoira -listalla kuudenneksi ( jossa 10 parhaan koiran joukossa 7 oli BC:ta! ). Myös Ezzetin täysveli Eddie sijoittui Paras Hakukoira -listalla kymmenen parhaan joukkoon, samoin Taikan täysveli, S KVA Brains Fido.
 • 18.2.01 Tottelevaisuudessa kilpailtiin taas Kouvola-Cupissa: kaksi luokkavoittoa ylemmissä luokissa! Aiko ( T. The Talisman ) ja Virve kisasivat toista kertaa erikoisvoittaja- luokassa; taas 1-tulos ( 268,5 p - paikallaistuminen oli 0; -30 p ) ja luokkavoitto! Onnea Virve & Aiko - he johtavat nyt Cup`ia!!! Noita ( T. The Troll-Drum ) ja Leea siirtyivät kolmen peräkkäisen voi-kisan jälkeen erikoisvoittajaluokkaan!!! 1-tulos 270 pistettä ja 1. sija - hieno homma, Leea!! Pai ( T. Magician Man ) ja Marjatta siirtyivät tänään voittajaluokkaan!! Kolmas avoimen luokan ykkönen tuli pisteillä 179, ja 3. sija. Onnea Marjatta & Pai luokanvaihdosta!!!
 • 15.2.01 Poliisikoira Faro ( T. White Fang ) teki 5 kk ikäisenä ensimmäisen virallisen kotietsinnän, ja onnistui heti löytämään amfetamiinia huoneistosta!
 • 10.-11.2.01 Team Tending kilpaili viikonloppuna tokossa lukuisin 1-tuloksin niin Hollolassa, Helsingissä kuin Turussakin!
 • 11.2.01 Matti ( T. Mack The Knife ) ja Päivi kilpailivat tänään toista kertaa tokossa; ja alokasluokan 1-tulos huippupistein 198 ja samalla siirto avoimeen luokkaan!! Luokkavoitto, ja samalla kaksiosaisen Toko-Cupin voitto!!! Onnea Päivi & Matti upeasta suorituksesta! Noita ( T. The Troll-Drum ) ja Leea kilpailivat voittajaluokassa Helsingissä; voi 1-tulos 259 pistettä ja 4. sija, hyvä Leea & Noita! Cosmo ( T. Magic Mind ) ja Petri kilpailivat Turussa avoimessa luokassa: 178 p ja 1-tulos, ja 2. sija! Onnea Petri & Cosmo!! Pai ( T. Magician Man ) ja Marjatta kisasivat myös avointa luokkaa, mutta Hollolassa; hyvät pisteet 183 ja 1-tulos! Hienoa Marjatta & Pai!!
 • 10.2.01 Aiko ( Tending The Talisman ) ja Virve kilpailivat ensimmäistä kertaa tokon erikoisvoittajaluokassa, ja heti 1-tulos ja luokkavoitto! Pisteitä kertyi 274, ja luokassa kisasi peräti 12 koirakkoa! Onnea Virve & Aiko! Uusi kuva Aikosta löytyy Menestyneet- palstalta!
 • 4.2.01 Matti ( Tending Mack The Knife ) ja Päivi Lindqvist aloittivat kisa- uransa tänään tokossa: alo 1-tulos ja 171 p! Matti suoritti liikkeitä tasaista 9/10 -sarjaa, mutta viimeisessä liikkeessä, hypyssä, meni ohi esteen, josta sitten 0. Onnea alkaneelle kisauralle, Päivi & Matti!! Noita ( T. The Troll-Drum ) ja Leea kilpailivat tokon voittajaluokassa, jossa 1-tulos 256 p ja luokkavoitto! Onnea Leea & Noita!!
 • Tiimi-ilta 4.2.01 sunnuntai-iltana klo 17.00 Riitan & Pekan luona: Video: tokon erikoisvoittajan liikkeet, ja teoriaa NLP-tekniikasta.
 • 21.1.01 Team Tending kokoontui Kouvola-cupin ensimmäisessä osakilpailussa tokon merkeissä; ensimmäisten palkintojen ja sijoitusten kera! ALO: Tending Mystique & Erkki Valtonen, 1. palk., 189 p ja 2.sija --> siirto avoimeen luokkaan! AVO: Tending Magician Man & Marjatta Tuikkanen, 1.palk., 193 p ja 2.sija VOI: Tending The Talisman & Virve Väänänen, 1.palk., 303 p ja 1.sija --> siirto erikoisvoittajaluokkaan! ERIVOI: Tending Too Much Magic & Riitta, 1. palk., 273 p Brains Hyasinth Velho & Pekka, 1. palk., ja 261 p
 • Erikoisvoittajassa ongelmia tuotti hämärä maneesi ja ohjaajien syvyysnäkö teki näin tepposia; Velho pysäytettiin ruudun eteen ( -40 p ) ja Tao myös ( -20 p )! Pia & Ykä; onnea erivoin erinomaisesta suorituksesta!!!
 • 18.1.01 Tending Wild Witch "Hamppu", 4 kk, ohjaajanaan Martti Ravi, on tehnyt ensimmäisen huumausainelöytönsä postissa - löytö varmistettiin ennen paketin avausta aikuisella huumekoiralla. Hyvä aloitus, Hamppu!!
 • 13.1.01 Cosmo ( T. Magic Mind ) ja Petri Rinne suorittivat tänään BH-kokeen hyväksytysti; onnea Petri ja BH Cosmo - ja menestystä PK-kisoihin!
 • 10.1.01 SUUNNITELTUJA TAPAHTUMIA vuodelle 2001:
  Tiimi-ilta tammi/helmikuussa; aiheena Inki Sjöstenin tokovideo, pääosissa Ulf Kalborg ja KANS TVA Shiela. Lisäksi jännityksenhallinta kisatilanteessa, NLP-tekniikka.
  Pentupäivä toukokuussa 2001, Opaskoirakoululla

 • Tending-leiri 31.8.-2.9.01 Rymättylän Haukkuapajassa
  Tottiskoulutukset jatkuvat Järvenpään hallilla perjantai-iltaisin maaliskuun loppuun.
  Joukkueet tokon Joukkue-SM:iin 1.7.01 ja pm:iin syksyllä.
  Agirotu-joukkue Lappeenrantaan heinäkuussa?
  Huom! Autotarrat tulleet painosta; "Working Bordercollie" + logo!
 • 6.1.2001 Tigru & Minna saivat tänään kolmannen erikoisvoittajaluokan ykkösensä tokossa, ja Tigrusta tuli T-pentueen neljäs TOTTELEVAISUUSVALIO 2-vuotiaana!!! Tigru on siis nyt FIN TVA HK2 Tending Tiger Power! Jättionnittelut Minna ja Tigru! Vuoden ensimmäinen uusi TVA! Uuden kuvan Tigrusta löydät Valiot-sivulta.

Palaa takaisin.