UUTISET 2017
Palaa takaisin.
   
  
  
  Tending-bordercollieita, www.heiniseppa.fi
 • 13.1.18 Carille (Karioka Of Tending) tänään agilityn 3-luokan hyppyradalta hienosti serti - ja näin Carilla on kisatulokset kasassa SUOMEN HYPPYVALION arvoon!! Hurjan paljon onnea Sami & Cari!!

 • 13.1.18 Siri (Tending Bright) ja Timo kisasivat agilityn 1-luokassa; kaksi voittoa, joista toinen voitto nollalla, toinen yhdellä kiellolla. Paljon onnea Timo & Siri!!
 • 9.1.18 Sini (Tending Decider) ja Anna kisasivat agilityn 1-luokassa; hienosti nollavoitto ja samalla siirto kakkosiin! Oikein paljon onnea Anna & Sini!!
 • 9.1.18 Ihme (FI TVA FI AVA Tending Mirage) ja Maiju kisasivat agilityn 3-luokassa, ja jälleen nollarata! Onnea Maiju & Ihme!!
 • 6.1.18 A-pentujen pentutreffit, Turku

  A-pennut (Cari - Thor/Flix) omistajineen viettivät pentutreffejä paimennuksen sytyttelytreeneissä ja tokoillen - tässä kuvia vauhdikkaista kakaroista; kuvat Hannele Rontu. Lotta Lehtinen -kiitos!

 • 6.1.18 Maku (BH Tending Uppercut) ja Arja kisasivat agilityn 1-luokassa; hienosti kaksi kertaa nollavoitto, ja siirto 2-luokkaan!! Paljon onnea Arja & Maku!!
 • 6.1.18 Fizz (FI TVA FI AVA Tending Piraya) ja Emmi kisasivat agilityn 3-luokassa; ja nollavoitto!! Paljon onnea Emmi & Fisu!!
 • 6.1.18 Myös Thor (`FI AVA` Tending Gale) ja Niinu kisasivat agilityn kolmosissa; heillekin hienosti nollavoitto!! Paljon onnea Niinu & Thor!!
 • 30.12.17 Trix (Tending Breezy) ja Oili starttasivat ensimmäiseen EVL-kisaansa tokossa, ja heti upea 1-tulos 309,5 pistettä! Hurjan paljon onnea Oili & Trix!!
 • 28.12.17 Ihme (FI TVA FI AVA Tending Mirage) ja Maiju kisasivat agilityn 3-luokassa, ja hienosti tuplanolla! Paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 23.12.17
  "My Christmas wishes fly to you, Like lovely snowflakes from the blue, Spilling gently from my heart, Falling softly through the dark, Until they find your candlelight, Through whispering winds that sing of night. May peace and joy wrap you in, Blankets of love, where hope has been. And may your kind and gentle ways, Be blessed with happy, peaceful days, Becoming more beautiful with every thought, Like every flake the earth has caught."
  Kennel Tending toivottaa kasvattiemme ja yhteistyökoiriemme omistajille
  ja kaikille koiraharrastajille

  Hyvää Joulua ja Menestyksekästä Vuotta 2018! Kiitämme lämpimästi kasvattiemme ja yhteistyökoiriemme omistajia tästä vuodesta!
  Joulutervehdyksien sijaan lahjoitimme summan Suomen Luonnonsuojeluliiton tueksi.
  "Lumen hopeinen valo, sininen hiljaisuus. Lämmin tupa, rauhaa täynnä mieli. On niin joulu." -Satu Pusa-


 • 16.12.17 Hip (BH Tending Verve) ja Pirjo kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hienosti ykköstulos 278,5 pistettä ja luokkavoitto! Hurjasti onnea Pirjo & Hip!!
 • 16.12.17 Luu (FI TVA FI AVA Tending Impressive) ja Anu kisasivat tokon erikoisvoittajassa; upea 1-tulos 310 pistettä!! Lämpimästi onnea Anu & Luu!!
 • 16.12.17 Ihme (FI TVA FI AVA JK1 Tending Mirage) ja Maiju tokoilivat myös EVL-luokassa; heillekin hieno ykkönen 292 pistettä!! Isot onnittelut Maiju & Ihme!!
 • 16.12.17 Trix (Tending Breezy) ja Pete kisasivat agilityn 2-luokassa; nollavoitto, ja siirto hienosti kolmosluokkaan!! Oikein paljon onnea Pete & Trix!!
 • 16.12.17 Huima (tending Rocket) ja Lotta kisasivat agilityn 1-luokassa; nollavoitto hyppyradalta - paljon onnea Lotta & Huima!!!
 • 9.12.17 Kurko (BH Tending Wisdom) ja Nina kilpailivat ensimmäistä kertaa agilityn 3-luokassa; heti nollarata, 3. sija ja SERT-A!! Isot onnittelut Nina & Kurko!!
 • 9.12.17 Maku (BH Tending Uppercut) ja Arja kisasivat agilityn 1-luokassa ja hienosti nollavoitto!! Paljon onnea Arja & Maku!!
 • 6.12.17 Ysistä (FI AVA Tending Native) tänään AGILITYN HYPPYVALIO!! Nollavoitto hyppyradalla Tampereen kisoissa - paljon onnea Anttu & Ysi!!
 • 6.12.17 Ihme (`FI TVA FI AVA`Tending Mirage) ja Maiju kisasivat agilityn 3-luokassa; tuplanolla sijoin 3. ja 5.! Paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 6.12.17 Myös Ilolle (FI AVA Tending Quest) ja Lotalle agilityn 3-luokasta tuplanolla!! Paljon onnea Lotta & Ilo!!
 • 6.12.17 Titti (FI TVA Tending Thrill) ja Satu kilpailivat tokon erikoisvoittajassa; hieno ykköstulos pistein 296, ja luokkavoitto!! Luokan toiseksi tuli Piu (`FI TVA` Tending Yep) pistein 289,5! Paljon onnea Satu, Titti & Piuppa!!
 • 3.12.17 Cari (Karioka Of Tending) ja Sami kisasivat agilityn 3-luokassa; hienosti nolla- voitolla hyppyserti! Paljon onnea Sami & Cari!!
 • 3.12.17 Kurko (BH Tending Wisdom) ja Nina kilpailivat agilityn 2-luokassa; nollavoitto ja hienosti nousu kolmosiin!! Oikein paljon onnea Nina & Kurko!!
 • 2.12.17 Misu (Tending Pleasure) ja Pipsa kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; upea 1-tulos 308,5 pistettä ja 2. sija - isot onnittelut Pipsa & Misu!!
 • 28.11.17 Moi! (Tending Gourage) aloitti kilpailu-uransa tokossa Espanjassa alokasluokassa (käyttäytymisosuus & toko-osuus) ja siirto FCI luokka 1:seen! Congratulations Gonzalo & Moi!
 • 28.11.17 Woody (Tending Runway) ja Görill kilpailivat viikonloppuna Norjassa tokon alokasluokassa; kaksi kertaa hyvä 1-tulos, 181 pistettä ja 2. sija lauantaina, ja 189 pistettä ja 1. sija sunnuntaina, samalla Club Champion 2017 alokasluokassa. Congratulations Görill & Woody!!
 • Tässä vielä kuvasatoa talvileiriltämme, kuvat Maarit Karhu-Teiskonen ja Hannele Rontu - kiitos!!

 • 24.-26.11.17 T-Talvileiri ja pikkujoulutreenit Strömforsissa Vietimme ihan huippumukavan loppuvuoden treeniviikonlopun Strömforsissa, agilitya ja tokoa treenaillen. Sunnuntaina oli perinteinen "pikkujoulutreenimme", jolloin treenasimme pareittain ja pienryhmittäin reilun kahdenkymmenen ohjaajan voimin - T-kasvattejamme lienee paikalla ollut lähes neljäkymmentä!! Lauantai-iltana treenien jälkeen oli vuorossa sauna ja illallinen (erittäin hyvä sellainen, kiitos siis paikan pitäjille!) ja ilta kului mm. keskusteluringissä aiheena "mitä päivän treeneissä oli parasta" kullekin osallistujalle. Onnistumisista olikin erityisen kiva kuulla, ja osa koirita taisi olla erityisen onnellisia, kun päivän mittaan olivat päässeet treenaamaan sekä aksaa että tokoa! Mitä enemmän sen parempi sopii monelle T-koiralle motoksi:) Hyvän aamiaisen jälkeen sunnuntaina oli vuorossa dna-näytteiden otto (koirista, ei ohjaajista..:) ja aamu-kymmeneltä päästiin taas aloittamaan treenit. Kotimatkalle pääsimme viiden maissa, ja ennätimme jo hieman suunnittelemaan ensi vuoden leirejäkin! Kasvattajia joululahjottiin aivan upealla Tending-treenikassilla sisältöineen - lämmin kiitos!!! Iso kiitos kaikille paikalla olleille superkivasta ja pikkujoulutunnelmaisesta viikonlopusta, kiitos aktiivisesta treeneihin osallistumisesta - ja kiitos kuuluu myös Strömforsin isäntäväelle, ja tietenkin myös Berralle tämän vuoden "pikkujoulupipoista"!

 • 18.-19.11.17 Tokon Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut 2017, Norja T-koirille kaksoisvoitto, ja kolme kasvattiamme neljän parhaan joukossa! Emmille ja Fizz`lle PM-kultaa!!! Satulle ja Priimalle PM-hopeaa!!! Oili ja Zip PM-4!!

  Norjan Lilleströmissä kilpailtiin tokon Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut 2017. Suomen joukkue onnistui jälleen kerran todella upeasti, ja kisan kärjessä kaikki olivat suomalaiskoirakoita : ) Jo lauantaina kärkipaikan ottaneen Fizz`n (FI TVA FI AVA JK3 BH Tending Piraya) johtosija säilyi hienosti loppuun saakka, kun nuori Fisu teki myös sunnuntaina upean kehäsuorituksen - pisteet 283,25 - ja PM-kultaa!!! Lämpimästi onnea Emmi ja Fisu, kertakaikkiaan huikea suoritus!! PM-hopealle kiri erittäin kauniilla suorituksella Satu ja Priima (FI TVA Tending Trusty), joilla olikin selvä piste-ero seuraaviin sijoihin pistein 280,75. Upeaa Satu & Priima, todella mahtava suoritus, onnea : ) Kisan neljännelle sijalle tulivat Oili ja Zip (FI TVA FI AVA Tending Occult) hiuksenhienosti puoli pistettä pronssista hävinneenä. Zip tekee aina yhtä upeaa työtä, ja pystyy pysymään kärjessä arvokisasta toiseen ja vuodesta toiseen; upeaa Oili & Zip, onnea!! Kilpailun 11. sijalle pistein 255,5 tulivat Mika ja Kaitsu (Tending Fireball), jolla jokunen harmittava pikkuvirhe pudottivat pisteitä muuten tasaisen hyvästä suorituksesta. Suomen PM-joukkueelle jälleen upeasti PM-joukkuekultaa : )) Hurjan paljon onnea!! Myös Suomen joukkueen Carita ja Marianne tulivat hienosti sijoille 3. ja 5, eli aikamoista suomalaisjuhlaa muutenkin tämän vuoden PM-kisassa siis : ) Meiltä kasvattajilta vielä kerran lämpimät onnittelut PM-kullasta ja -hopeasta Emmille & Fisulle ja Satulle & Priimalle - maajoukkueen ensikertalaiset 2017, ja nyt jo palkintokorokkeella, hyvä te!: ))

 • 17.-18.11.17 Agilityn EO-karsinnat, Pietarsaari Ensimmäisiin EO-karsintoihin vuodelle 2018 osallistui lähes 100 maksikoirakkoa - ratojen yhteistuloksissa hienosti 3. oli Gaia (Tending Kayo) Juhan ohjaamana, ja 5. Thor (Tending Gale) Niinun ohjaamana! Lämpimästi onnea ohjaajille! Gaialle näin myös EO-joukkuepaikka : )
 • 18.11.17 Sisulle (HK1 JK1 BH TK2 Tending Valor) pk-hakukokeen 1-luokasta HK1-koulutustunnus ja 1-tulos pistein 276 - henkilöetsintä 164/170, esineet 30/30, tottis 83 p. Paljon onnea Minna & Sisu!!
 • 18.11.17 Woody (Tending Runway) ja Görill kilpailivat tokossa isossa Norjan Kennelliiton tapahtumassa, H.P. Pettersens Walking Cup`ssa - ja voittivat sen pistein 196,5! Luokassa oli lähes 40 osallistujaa. Congratulations Görill & Woody!!
 • 18.11.17 Maku (BH Tending Uppercut) ja Arja kilpailivat tokon voittajaluokassa; hienosti 1-tulos 266 pistettä ja siirto näin erikoisvoittajaan!! Hurjan paljon onnea Arja & Maku!!
 • 18.11.17 Hopi (POHJ TVA Tending Fly-Fly) täytti upeat 16 vuotta! Paljon onnea edelleen pirteälle Hopille! :)
 • 12.11.17 Puuma (POHJ TVA FI KVA M-17 JK3 Tending Intense) ja Mari kisasivat pk-jälkikokeen 3-lk:ssa; hienosti JK3-koulari 265 p, päivän ainoana tuloksen saaneena koirana. Nyt on SM-tulokset kasassa ensi vuoden pk-sm-kisaan : ) Paljon onnea Mari & Puuma!!
 • 12.11.17 Ihme (FI TVA FI AVA JK1 Tending Mirage) ja Ilo (FI AVA FI AVA (H) Tending Quest) kilpailivat tänään agilityn 3-luokassa, ja hienosti kummallekin nollavoitto! Paljon onnea myös ohjaajille, eli Maiju ja Lotta : )
 • 11.11.17 A-pentujen (Cari-Thor/Flix) pentupäivä Lahdessa A-pentueemme omistajineen vietti pentupäivää Lahdessa tokoilun merkeissä; pennut ovat hieman vajaat 5 kk ikäisiä, ja tosi päteviä ja vauhdikkaita kakaroita ovatkin : ) Ehdimme treenata kaksi kierrosta kaikkien kanssa, päälle vielä juttelut ja kahvittelut. Kiitos kaikille - alla vielä treeniväläyksiä, kuvaajana Hannele Rontu.

 • 11.11.17 Roima (JK2 BH Tending Panther) on UUSI SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Tänään erikoisvoittajaluokassa ykköstulos 281 pistettä, ja tulokset tottelevaisuusvalion arvoon upeasti suoralla ykkösputkella!! Hurjasti onnea Mari & Roima!! (kuva Ansu Leiman).
 • 11.11.17 Fizz (FI TVA FI AVA JK3 BH Tending Piraya) ja Emmi kisasivat agilityn 3-luokassa; hienosti tuplanollavoitto!! Isot onnittelut Emmi & Fisu, hyvä te!!
 • 11.11.17 Huimalle (tending Rocket) ja Lotalle tänään hyppyradan nollavoitto agilityn 1-luokassa - paljon onnea Lotta & Huima!!
 • 11.11.17 Kuri (Tending Edge) ja Sirke starttasivat tokokisauralleen; tänään alokasluokasta 1-tulos 169,5 pistettä. Paljon onnea Sirke & Kuri!!
 • 11.11.17 Chin Chin (Tending Drumfire) ja Santtu starttasivat agilityn 1-lk:ssa; hyppyradalta hieno nolla - paljon onnea Santtu & Chin Chin!!
 • 11.11.17 Kurko (Tending Wisdom) ja Nina kilpailivat agilityn 2-luokassa; hienosti kaksi voittoa, toinen nollalla, toinen vitosella - yhtä siis vielä uupuu siirtymisestä 3-luokkaan : ) Paljon onnea Nina & Kurko!!
 • 6.11.17 REM (BH Tending Supreme) ja Henna kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hienosti ykköstulos 286 pistettä ja luokkavoitto ja TK2!! Oikein paljon onnea Henna & REM!!
 • 5.11.17 Woody (Tending Runway) ja Görill aloittivat tokokisauransa Norjassa hienosti luokkavoitolla alokasluokassa; pisteitä kertyi 176. Congratulations Görill & Woody!!
 • 4.11.17 Ihme (`FI TVA FI AVA` JK1 BH Tending Mirage) ja Maiju kisasivat agilityn 3-luokassa; hienosti tuplanolla sijoin 1. ja 3. - ja samalla sm-nollat kasassa : ) Oikein paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 4.11.17 Sini (Tending Decider) ja Anna ennättivät aloittaa agilitykisauransa; ja heti nollavoitto 1-luokassa! Paljon onnea Anna & Sini!!
 • 29.10.17 Rika (KANS & POHJ TVA EE AVA FI AVA Tending Eagle Eyed) ja Anne kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hienosti 1-tulos 284,5 ja luokkavoitto! Onnea!! Ensi kuussa 11 vuotta täyttävä kasvattimme jäi samalla myös eläkkeelle hienosta toko-urastaan. Rika on monivuotinen tokon maajoukkue-edustaja ja Eestin Mestari tokossa, ja niin Kansainvälinen kuin Pohjoismaidenkin tottelevaisuusvalio - ja kahden maan agilityvaliokin se on. Lämpimät kiitokset Annelle kasvattimme kouluttamisesta ja sen kanssa kilpailemisesta näin korkealle tasolle!
 • 25.10.17 Nappi (FI KVA FI TVA JK3 BH Tending Mystic) kilpaili pk-jälkikokeen 3-luokassa; 1-tulos pistein 282 (96 + 186), 1. sija, ja näin PK-SM-tulokset kasassa ensi vuodelle : )
 • 25.10.17 Paljon nollaratoja lokakuun aikana kasvateillemme agilityssa : ) - Thorille (Tending Gale) HSKH:n kisoissa 3-lk:ssa Ojangossa kaksi kertaa 0-rata ja 2. sija. - Pulmulle (Tending Quickfire) myös kaksi nollarataa Ojangossa, ja sijat 3. + 3. - Fizz`lle (Tending Piraya) 3-luokassa nollavoitto, toisessa kisassa 2 x nollavoitto - Gaialle (Tending Kayo) kaksi nollavoittoa 3-luokassa - Rhealle (Tending Gifted) nollarata 3-luokassa ja 3. sija - Islalle (Tending Priceless) 3-luokassa nollarata ja 3. sija Lämpimästi onnea ohjaajille ja koirille!!
 • 22.10.17 Jack (HK3 JK2 BH Tending Fiery Jack) suoritti tänään hyväksytysti pelastusjälki B-kokeen. Paljon onnea Leea & Kaiku PEJÄ B:stä!! Myös Kaiku (FI KVA HK3 HK2 Tending Overpower) suoritti PEJÄ B:n hyväksytysti Maaritin (Saarto) ohjaamana! Onnea oikein paljon!!
 • 22.10.17 HD (Tending Furious) ja Elina kisasivat agilityn 3-luokassa - nollarata ja 3. sija paljon onnea Elina & HD!!
 • 22.10.17 Misu (JK1 BH Tending Pleasure) ja Pipsa kilpailivat paimennuksen 1-luokassa; hyväksytty tulos 54 pistettä!! Paljon onnea Pipsa & Misu!!
 • 19.10.17 Jack (HK3 JK2 BH Tending Fiery Jack) suoritti tänään hyväksytysti Virta-testin, eli pelastuskoirakon käyttöönottotarkastuksen viranomaiskäyttöön. Isot onnittelut Leea & Jack!! Kuva: Auvo Kuusinen
 • 15.10.17 Puuma (POHJ TVA FI KVA M-17 Tending Intense) ja Mari kisasivat pk-jälkikokeen 3-lk:ssa; tottis 94 p, kaikki esineet, mutta jäljellä kaksi välikeppiä jäi - silti hienosti koulari JK3, paljon onnea Mari & Puuma!!
 • 14.10.17 Ness (Tending Catlike) ja Maija kisasivat tokon avoimessa luokassa; upea 1-tulos 300 pistettä ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Maija & Ness!!
 • 14.10.17 Vim (BH Tending Vim) ja Elina tokoilivat voittajaluokassa; ykköstulos 282,5 pistettä ja hienosti siirtyminen erikoisvoittajaan!! Paljon onnea Elina & Vim!!
 • 14.10.17 Tintti (Tending Rusty) ja Riikka kisasivat tokon avoimessa luokassa; heillekin upea ykkönen pistein 302 ja 1. sija!! Lämpimästi onnea ja tervemenoa voittajaan Riikka & Tintti!!
 • 14.10.17 Pyry (`FI TVA FI KVA` JK3 Tending Swift) ja Maria kilpailivat pk-jälkikokeen 3-luokassa; hienosti jälleen JK3 ykköstuloksella 275 pistettä (kaikki kepit, mutta vain yksi esine). SM-tulokset myös ensi kauden pk-SM:iin näin kasassa : ) Hurjasti onnea Maria & Pyry!!
 • 8.10.17 Sisu (BH Tending valor) ja Minna kilpailivat pk-jälkikokeen 1-luokassa; hienosti JK1-koulari ykköstuloksella pistein 286, ja 1. sija!! Lämpimästi onnea Minna & Sisu!!
 • 8.10.17 Fruudi (Tending Zeal) ja Marjo kisasivat agilityn 1-luokassa; nollarata ja 3. sija! Paljon onnea Marjo & Fruudi!!
 • 8.10.17 Taff (FI TVA PL TVA Tending Tough) ja Joanna kisasivat Puolassa Polish Championship for Border Collie - tokokilpailussa, ja Taff sijoittui toiseksi pistein 287!! Congratulations Joanna & Taff!!
 • 7.10.17 Priima (`FI TVA Tending Trusty) ja Satu kilpailivat tokon piirin mestiksissä, ja hienosti Suur-Savon kennelpiirin mestaruus-kultaa erikoisvoittajassa pisteillä 302!! Oikein paljon onnea Satu & Priima!!
 • 1.10.17 Fire (Tending Wonderful) ja Wera kilpailivat Saksassa; hieno ykköstulos tokon ylimmässä luokassa 301,5 pistettä, ja luokkavoitto! Kolme ensimmäistä starttia EVLssä kaikki siis 1-tuloksia :) Congratulations Wera & Fire!!
 • 30.9.17 Viia (Tending Variety) ja Olli tokoilivat avoimessa luokassa piirin kisoissa; hyvä ykköstulos 280 pistettä ja 2. sija - paljon onnea Olli & Viia!!
 • 1.10.17 Taff (FI TVA PL TVA Tending Tough) ja Joanna kilpailivat tokon Puolan mestaruus-kilpailuissa - Taff sijoittui hienosti hopealle, ja sai tittelin "Polish viceMaster". Congratulations Joanna & Taff!!
 • 1.10.17 Fani (POHJ TVA JK3 M-13 Tending Outshine) on astutettu onnistuneesti Sveitsin tokomaajoukkueen Peakilla - josta tuore treenivideo täällä!
 • . Talvelle/keväälle 2017-18 suunnitteilla ja toiveissa myös pari muuta mielenkiintoista yhdistelmää, - ole mieluusti yhteydessä, jos haluat lisätietoja!
 • Muistutukseksi: - T-kenttävuoro tottis/tokotreeneihin sunnuntaisin klo 18-21/Järvenpää enää lokakuun loppuun! - 25.-26.11.17 T-Talvileiri Strömforsissa; HUOM! Ilmoittautuneet- varmistakaa vielä spostilla osallistumisenne jos ette ole sitä vielä tehneet /Riitta
 • Tässä joitain videoita bc-nuorisostamme: Kinda 13 viikkoa pk-touhuissa Keeper 8 kk paimentaa Whip 7 kk paimentaa Whip 7 kk tokoilee Trombi 12 vk tokoilee Trombi 12 vk tarkkuusruudussa
 • 1-10 Kit (NOM-15 POHJ TVA FI KVA FIN TVA SE KVA EE TVA DK TVA SE TVA M-15 Tending Dayfly) kilpaili FH-kokeen ylimmässä luokassa; upeasti 90 pistettä- ja siis Kitn kolmas 1-tulos lajissa, ja Kit on näin Suomen ensimmäinen bordercollie joka on SUOMEN KÄYTTÖVALIO FH-jäljellä!! Lämpimästi onnea Hanna & Kit, olette kertakaikkiaan upeita!!
 • 30.9.17 Fizz (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Piraya) ja Emmi kilpailivat pk-jälkikokeen 3-luokassa; hienosti Piirinmestaruus-kultaa ykköstuloksella 271!! Kaikki kepit ja hyvä jana, tottis 92 p, mutta esineissä tällä kertaa vain yksi esine. Hurjan paljon onnea Emmi & Fisu!!
 • 30.9.17 Trix (Tending Breeze) ja Oili kisasivat tokon voittajaluokassa; 1-tulos 277 pistettä ja siirto erikoisvoittajaan :) Paljon onnea Oili & Trix!!
 • 30.9.17 Jeti (Tending Crux) ja Sini kisasivat tokon alokasluokassa; täydet 200/200 pistettä, luokkavoitto ja 1. sija, TK1! Isot onnittelut Sini & Jeti!!
 • 30.9.17 Twixy (FI AVA FI AVA-H Tending Keen) ja Janne ovat kisanneet agilityn 3-luokassa hyvällä menestyksellä syksyn mittaan; JAU:n seuranmestaruus, tuplanollavoitto, nollavoitto piirinmestaruuksien ekalla radalla... Tatzi (FI AVA FI TVA PPR1 Tending Rival) voitti myös JAU:n veteraanimestaruuden Jannen ohjaamana. Oikein paljon onnea Janne, Twixy & Tatzi!!
 • 28.9.17 Nappi (FI KVA FI TVA JK3 Tending Mystic) kilpaili pk-jälkikokeen 3-luokassa; 5/6 keppiä kun yksi keppi jäi, kaikki esineet ja tottis 93 p -> 267 pistettä ja JK3-koulari.
 • 23.9.17 Maggie (`FI TVA` FI AVA`Tending Mist) on saanut agitulokset kasaan SUOMEN HYPPYVALION ARVOON!! Isot onnittelut Outi & Maggie!!
 • 22.-24.9.17 Tending-syysleiri Jämillä Syksyn Tending-leiriä leireiltiin Jämin upeissa maisemissa, ja upeassa syyssäässä : ) Ryhmät jäljellä, ek:ssa, haussa ja tokossa starttasivat maastoihin ja kentille päivittäin, ja lauantaina meillä oli myös paimennuskoulutuspäivä , kouluttajana Keski-Korpelan Petri, ja ja samana päivänä oli myös pk-tottisvuoro tottisteluun. Kiitos Pete antoisasta paimennuskoulutuksesta! Illat menivät mökeillä mukavasti saunoten, syöden ja seurustellen, mutta upeat syysilmat kutsuivat myös muuhun aktiviteettiin- leirillä myös patikoitiin ja maastopyöräiltiin Jämin reiteillä, ja osa porukkaa ennätti myös Seikkailupuistoon korkeusliukua kokeilemaan : ) Suurkiitos Riitta leirijärjestelyistä!! Oli huippukiva leiri - jälleen kerran!!

 • 24.9.17 P-pentueemme täytti komeat 12 vuotta (POHJ TVA Rimma, POHJ TVA Meg, AVAt Piru ja Kitty, KVA TVA Vic ja KVA TVA Padi!) ja tämän kunniaksi Rimma juhlisti synttäreitään 12-v treenillä (ja monen puolta nuoremmankaan kanssa ei EVL-liikkeet sujune yhtä hienosti : ) Rimma 12-v
 • 19.-24.9.2017 Pelastuskoirien IRO MM-kilpailut, Itavalta IRO MM-kilpailuissa koirakot kilpailevat kansainvälisen pelastuskoirakoeohjeen (IPO-R) säännöillä haku-, jälki- ja rauniokokeissa. Hakukokeessa, johon Jack (HK3 JK2 BH Tending Fiery Jack) ja Leea osallistuivat, kilpaili 69 koirakkoa. Leea ja Jack onnistuivat erittäin hyvin ensimmäisissä KV kisoissaan, ja hienosti sija 9./69! Tottis 88 pistettä, henkilöetsintä 173, yhteensä siis 261 p, ja RH-FL B-koulutustunnus. Lämpimästi onnea Leea & Jack!!

 • 24.9.17 Kit (NOM-15 POHJ TVA FI KVA FIN TVA SE KVA EE TVA DK TVA SE TVA M-15 Tending Dayfly) ja Hanna kilpailivat tokon piirinmestaruus-kilpailuissa; Kit, 11-v, hienosti piirin mestaruus-pronssia ykköstuloksella 262,5! Lämpimästi onnea Hanna & Kit! Kit on nyt 47 kertaa kilpaillut EVL-luokassa - hurjan hieno kisaura takana siis tokossakin, tällä upeasti menestyneellä PK-puolen konkarilla : )
 • 23.9.17 Hip (BH Tending Verve) ja Pirjo kilpailivat tokon voittajaluokassa; hienosti ykköstulos 282 pistettä, ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Pirjo & Hip!!
 • 23.9.17 Fire (Tending Wonderful) ja Wera olivat kilpailleet tokon ylimmässä (FCI 3-lk) Saksassa; tänään hieno ykkönen 296,5 pistettä!! Tämä oli uroksen toinen 1-tulos EVL:ssä. Congratulations Wera & Fire!!
 • 23.9.17 Nyös Hippu (Tending Roadrunner) ja Riitta ovat ennättäneet tokoilemaan; Pohjois-Hämeen piirin mestaruus-kisoissa hyvä ykköstulos 186 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Riitta & Hippu!!
 • 17.9.17 Pyry (`FI TVA` JK3 Tending Swift) ja Maria kilpailivat pk-jälkikokeen 3-luokassa; upea 1-tulos 293 pistettä (tottis 97, maasto 196!)! Vau, tosi hienoa Maria & Pyry!!
 • 16.-17.9.17 Pohjoismaiden Mestaruudet pk-puolella, NOM, kisattiin tänä vuonna Tanskassa. NOM-joukkueessa edusti kaksi Tending-koirakkoa, Hanna ja Tending Dayfly "Kit" - joille tämä oli jo 6. NOM-kisamatka!!- ja Mari ja Tending Intense "Puuma", ja kummatkin koirakot kisasivat jäljellä. Tanskan maastot eivät osoittautuneet helpoiksi, ja lauantaina vain tanskalaiskoirakot löysivät kaikki kepit, Kitn ja Puuman mennessä yliajalle. Tottiksissa Puuma oli jälkikoirien paras, ja Kit toiseksi paras, ja esineitä nousi Puumalle kolme, ja Kitlle kaksi. Sunnuntain jäljet onnistuivatkin sitten paremmin, ja Kitlle hienosti kaikki 8 keppiä, ja Puumalle 7. Lopputuloksissa Kit oli hienosti NOM-6, ja Puuma kahdeksas. Lämpimästi onnea kummallekin koirakolle - ja eritoten tietenkin Hannalle ja Kitlle upeasta NOM-6 sijasta!! Kit 11-v NOM-tottis

  Kuvat: Sanna Alho

 • 17.9.17 Iti (EE TVA FI TVA Tending Bonfire) voitti kansainvälisen tokokokeen (Helsingin piirinmestaruus, samalla KV koe) tänään Annen ohjaamana upein pistein 303! Samalla heille myös CACIOB :) Isot onnittelut Anne & Iti!!
 • 17.9.17 Ness (Tending Catlike) ja Maija kisasivat H:gin piirinmestaruuksissa alo-lk:ssa, ja upeasti täydet 200 pistettä ja luokkavoitto!! Hurjan paljon onnea Maija & Ness, samalla heille myös joukkuepiirinmestaruus HSKH:n riveissä!!
 • 16.9.17 Pulmu (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Quickfire) voitti Maaritin ohjaamana agilityn piirinmestaruuden Suursavon kennelpiirissä!! Oikein paljon onnea Maarit & Pulmu!!
 • 16.9.17 Ihme (FI TVA FI AVA Tending Mirage) ja Maiju starttasivat pk-jälkikokeessa; 1-luokassa hieno ykkönen pistein 282 ja JK1-koulutustunnus! Tottis 88 p, ja maasto 194. Hurjan paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 10.9.17 Varma (FI & SE TVA JK2 BH Tending Thrive) ja Essi kilpailivat tokon EVL-luokassa; ykköstulos 274 pistettä! Paljon onnea Essi & Varma!!
 • 9.9.17 Huima (Tending Rocket) ja Lotta starttasivat agilityn 1-luokassa; Huimalle ensimmäinen nollarata agilityssa - onnea Lotta & Huima!!
 • 9.9.17 Iti (EE TVA FI TVA Tending Bonfire) voitti pistein 289 EESTIN MESTARUUDEN tokossa!! Rika (KANS & POHJ TVA Tending Eagle Eyed) tuli pisteilla 268,5 kolmanneksi, ja Eestin Mestaruus-pronssia!! Kilpailu oli kansainvälinen, joten Itille myös CACIOB. Lämpimästi onnea Anne, Iti ja Rika!!
 • 3.9.17 Sisu (Tending Valor) ja Minna tokoilivat voittajaluokassa; hieno ykköstulos 289 pistettä, ja 1. sija - ja näin Sisu siirtyi tokossa erikoisvoittajaluokkaan! Hurjasti onnea Minna & Sisu!!
 • 2.9.17 Pyry (`FI TVA` JK3 Tending Swift) sai ykköstulokset kasaan SUOMEN KÄYTTÖVALION arvoon!!! PK-jälkikokeen 3-luokassa hieno ykköstulos 292 pistettä!!! Oikein paljon onnea Maria & Pyry, hienoa : ) !!!
 • 2.9.17 Woody (Tending Runway) kilpaili Norjassa Görill`n ohjaamana tokon alo-luokan; 1-tulos 168 pistettä ja 2. sija - congratulations Görill & Woody!!
 • 2.9.17 Fizz (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Piraya) ja Emmi ennättivät jälkikisaamaan viikon sisään toisenkin kerran - tällä kertaa ensimmäinen startti 3-luokassa, josta heti JK3-koulari ykköstuloksella: 274 pistettä!! Kva-kello kilahti näin käyntiin : ) hurjasti onnea!!
 • 2.9.17 Luu (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Impresse) ja Anu kisasivat tokon piirin kisoissa; hienosti piirinmestaruus-hopeaa pistein 282!! Isot onnittelut Anu & Luu!!
 • 2.9.17 Piu (Tending Yep) ja Titti (Tending Thrill) ja Satu kilpailivat tokon piirinmestaruus-kilpailuissa; Piulle hienosti Pohjois-Savon Piirinmestaruus-kultaa pistein 297, ja Titille piirinmestaruus-hopeaa pistein 287,5. Isot onnittelut Satu & Piuppa & Titti!!
 • 31.8.17 Roima (JK1 BH Tending Panther) ja Mari kisasivat PK-jälkikokeen 2-luokassa; hieno 1-tulos 295 pistettä - maasto 195, ja tottis peräti täydet 100!! ISOT onnittelut Mari & Roima!! Roiman tottis löytyy täältä!
 • 29.8.17 Fizz (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Piraya) ja Emmi kisasivat pk-jälkikokeen 2-lk:ssa; upea ykköstulos ja JK2-koulari pistein 292!! Hurjan paljon onnea Emmi & Fisu!!
 • 27.8.17 Kurko (Tending Wisdom) ja Nina tokoilivat voittajaluokassa; upea 1-tulos 300,5 pistettä ja 1. sija!! Siirto erikoisvoittajaan siis : ) Isot onnittelut Nina & Kurko!!
 • 27.8.17 Huima (Tending Rocket) ja Lotta starttasivat tokokisauralleen; hienosti 1-tulos 175,5 pistettä!! Paljon onnea Lotta & Huima!!
 • 27.8.17 Ysi (FI AVA Tending Native) ja Anders voittivat agilityn piirinmestaruuden; kaksi nollarataa ja sijat 1. ja 2.! Samalla menolippu sm-kisaan ensi vuodelle : ) Paljon onnea Anttu & Ysi!!
 • 26.8.17 Rim (Tending Wishful) ja Maarit kisasivat tokon voittajaluokassa; ykköstulos pistein 272,5 pistettä (vaikka yksi nolla!) ja luokkavoitto!! Oikein paljon onnea Maarit & Rim, kohti erikoisvoittajaa : )
 • 26.8.17 REM (Tending Supreme) ja Henna ovat voittaneet Nuorten toko-SM avoimen luokan 1-tuloksella 261 pistettä!! Hurjan paljon onnea Henna & REM!!
 • 21.8.17 Hiski (FI KVA FI TVA HK3 EK3 JK3 M-15 Tending Lucky One) on suorittanut hyväksytysti pelastusjälkikokeen, eli Hiskillä on nyt PEJÄ-A suoritettuna. Paljon onnea Kaarina & His!!
 • 21.8.17 Luu (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Impresse) ja Anu ovat kilpailleet agilityn 3-luokassa; upeasti triplanolla!! Ja sijat 2 x 1. sija agiradoilla, ja hypäriltä 2. sija. Hurjasti onnea anu & Luu!!
 • 21.8.17 Ihme (FI TVA FI AVA Tending Mirage) ja Maiju kisaisivat myös agilityn kolmosluokassa; nollarata ja 2. sija - onnea Maiju & Ihme!!
 • 20.8.17 Terttu (Tending Tigerlily) ja Katri kilpailivat pk-jälkikokeen 1-luokassa; aikas hieno aloitus jäljellä, eli upea ykköstulos 297 pistettä : )) Hurjasti onnea Katri & JK1 Terttu!!
 • 19.8.17 Kurkolle (Tending Wisdom) tänään agilityn 2-luokassa nollavoitto!! Paljon onnea Nina & Kurko!!
 • 13.8.17 Thor (Tending Gale) on saanut sertit kasaan AGILITYN HYPPYVALION arvoon!! Isot onnittelut NIinu & Thor nollavoitosta!!
 • 12.8.17 Iti (EE TVA FI TVA Tending Bonfire) ja Anne kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno ykköstulos 292 pistettä ja 1. sija! Paljon onnea Anne & Iti!!
 • 12.8.17 Moca (Tending Missile) ja Katja kisasivat agilityn 1-luokassa; kaksi nollarataa ja sijat 1. ja 2. Paljon onnea Katja & Moca!!
 • 12.8.17 Ihme (FI TVA FI AVA Tending Mirage) ja Maiju ovat kisanneet agilityn 3-luokassa; nollarata ja 4. sija, ja viikkoa aiemmin nolla ja 3. sija! Paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • Loppuvuoden T-tapahtumat: - kenttävuoro tottis/tokotreeneihin sunnuntaisin jatkuu klo 18-21/Järvenpää lokak loppuun - T-Teamin syysleiri Jämillä 22.-24.9.17 (ilmot Riitta K!) - T-talvitokot & -aksat /pikkujoulut marraskuun lopulla Strömforsissa
 • 5.-6.8.17 Palveluskoirien Suomen Mestaruus-kilpailut, Paimio Marille ja Puumalle PK-jäljellä SM-kultaa!!! Hannalle ja Kitlle PK-jäljellä SM-hopeaa!!! T-Team Sport Dogs ry:lle SM-joukkuekultaa!!!!

  Kuvat: Hannele Rontu, Sporttirakki, Riitta J-K Palveluskoirien SM-kilpailut vietiin hyvässä aikataulussa ja hyvillä maastoilla (kiitokset!) lävitse Turun alueen yhdistysten voimin. Sää oli varsin vaihtelevaa, mutta koirien kannalta pääosin varsin mainiota, lukuunottamatta sunnuntain muutamaa todella kovaa sadekuuroa. Tending-koirakkoja starttasi jäljellä, etsintäkokeessa ja viestillä, kaikki jälkikoirat myös maastoihin päästen. Lauantain tottiksissa Puuma (T. Intense) tempaisi upeat 93 pistettä, Kit (T. Dayfly) 88 p, Nappi 92,5 (Tending Mystic) ja Hiski (T. Lucky One) 84,5 p. Noin viidestäkymmenestä startanneesta koirakosta karsittiin 20 parasta maastoon. Cho (T. Mayday) juoksi hienon, toiseksi nopeimman viestiosuuden lauantaina saaden viestiltä lähes täydet, mutta harmillisesti onni ei jatkunut enää sunnuntaina, jolloin esineistä yksi nousi (sekin vasta liian myöhään), ja tottiskin jouduttiin viemään lävitse todella kovassa rankkasateessa. Etsintäkokeessa Ässä (T. Hotspur) aloitti jäljellä hienosti, mutta valitettavasti tarkkuusetsintä epäonnistui, ja vaikka sunnuntaina haku ja tottis onnistuivat hienosti, se ei paria enää mitaleille pystynyt nostamaan - silti hieno tulos ja koulari jo paljon mitaleita saalistaneelle super-veteraanikoiralle, joka on näyttänyt upeaa osaamistaan lajissa kuin lajissa vuosien varrella! Näissä kisoissa meidän veteraanit muutenkin näyttivät osaamistaan - Hiski kohotti pistesijojaan sunnuntaina, kun hyvä esineruutu, kaunis jana ja kaikki kepit nostivat maastopisteet niin korkealle, että erittäin hieno 280 pisteen raja meni rikki SM-kilpailuissa - ja mahtavasti sija 7. erittäin korkeatasoisessa jälkikisassa! Isot onnittelut Kaarina ja His, joka on niittänyt SM-sijoituksia ja mitaleita monena vuotena, monessa eri lajissa, ja päättää pikkuhiljaa pk-kisauraansa - tämä koirahan on kuin Kone, me kasvattajat olemme aina sanoneet : ) Napille kaksi esinettä, kaikki kepit, mutta janalta pistemenetyksiä - ja loppupisteet hyvät 265,5! Hyvä Naps :) PK-jälkikisan kärkeen kiilasivat sitten hienolla työskentelyllään kaikkia ihastuttanut tuoreempi tulokas Puuma, ja upea ja kokenut Kit ohjaajineen, joille kummallekin aivan superhienot maastot - kaikki esineet ja kaikki kepit, ja vielä onnistuneet janat! Jännittäväksi käyneessa kisassa Puuman loppupisteet olivat sitten huippukorkeat 290, ja Kitn 287; janapisteitä kun jouduimme jännittämään aika pitkään. Marille ja Puumalle siis upeasti SM-KULTAA, ja Hannalle ja Kitlle SM-HOPEAA!! Kummankin koiran upeat tottelevaisuusosuudet ja varmat maastot riittivät siis varsin pitkälle! Lämpimästi onnea ohjaajille SM-mitaleista, oli aivan loistosuoritukset tänä viikonloppuna!! HURJASTI ONNEA (myös maajoukkuepaikoista!) : ))) Lisäksi Puuma palkittiin vielä koko SM-kisan parhaimmasta tuloksesta, ja Kit parhaista maastopisteistä :) Loistavaksi (viikon)lopuksi T-Team Sport Dogs ry:n joukkueemme - jossa edusti neljä kasvattiamme Kit, Puuma, Hiski ja Cho ohjaajineen - voitti vielä SM-joukkuekultaa!! Iso kiitos ohjaajille jotka joukkueessa edustivat, ja onnittelut vielä kerran!

  Puuman ja Kitn SM-mitalit olivat senkin takia meille kasvattajille historialliset, että tämä oli 12. vuosi peräkkäin kun Tending-kasvattejamme on ollut mitaleilla PK-SM-jäljellä, se on ihan hurjaa kuin ajattelee - jälki on kuitenkin yleensä ollut se suosituin laji palveluskoirien Mestaruus-kokeissa ja kaikista karsituin. Näinä vuosina on tullut 8 kultaista mitalia, ja useana vuotena useampi mitali, joinakin jopa kaikki kolme. Toki mitaleita on tullut myös etsintäkokeessa, haussa ja viestillä... Meillä on ollut ilo saada porukkaamme osaajia pk-puolelta, ja kuten Hanna N, Kaarina, Katri, Elina, Leea, Marjatta, Nina, Hanna T, Hanna O, Anne, Tarja, Satu H, Katja - ja moni moni muu on upeilla esimerkeillään näyttänyt useammankin mitalin kera - kyllä se pk-maastoissa rämpiminen on vain kivaa :) ja kansallisissa lajeissa tämä(kin) rotu on varsin parhaimmillaan. Vanhoina pk-harrastajina meitäkin toki hieman painaa huoli uudesta pk-SM-kisasäännöstä; meillähän on nyt yhtälö, että viime vuosien sm-jäljen n 50 erittäin tasokasta SM-kisaajaa tarvitsisivat yhden vuoden sisään kaikkiaan n 200 (-300) 3-luokan jälkikoepaikkaa saadakseen jälleen nuo sm-tulokset kasaan - jäljellä kun sattuu ja tapahtuu ja ei missään tapauksessa voi laskea että osaavakaan koira aina automaattisesti onnistuisi tuloksen saamaan. Kolmosluokan jälkikoepaikkoja ei ehkä vain joka vuosi ole satamäärin tarjolla :( joten ei helpoin yhtälö siis... toivomme kovasti että harrastajat eivät silti luopuisi lajistaan ja tulosten tavoittelemisesta, koskien ihan kaikkia meidän kansallisia lajeja. Pk-lajit mittaavat rotujemme tiettyjä käyttöominaisuuksia tavalla, johon muut lajit eivät samalla lailla pysty, ja siksikin toivomme että te siellä metsämaastossa rämpijät - jatkakaa siis kiitos edelleen!! : )

 • 6.8.17 Fizz (FI TVA FI AVA FI AVA-H JK1 BH Tending Piraya) ja Emmi kilpailivat SBCAK ry:n paimennuskilpailuissa 1-luokassa sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina pisteet 64, sunnuntaina 80 pistettä ja hienosti PAIM1-koulutustunnus : ) Lisäksi Emmi ja Fisu voittivat luokan kumpanakin päivänä -hurjan paljon onnea Emmi & Fizz!!
 • 28.-30.7.17 Agilityn European Open, Italia Agilityn EO:hon lunasti tänä vuonna paikkansa varsin moni T-bordercollie kasvattajien iloksi : ) Niinu ja Thor (T. Gale)ja Pulmu (T. Quickfire), Santtu ja Rai (T. Qui Vive), Juha ja Gaia (T. Kayo) ja Rhea (T. Gift). Upeasti EO maksikoirien finaaliin pääsivät Niinu & Thor, Juha & Rhea ja Santtu & Rai! Onnea!! Hienoilla radoilla Finland Team Large 1 maksijoukkueiden voittoon ja EO-joukkuekultaa!! Onnea Juha & Gaia, Jaakko & Dao, Janita & Fu ja Pasi & Wiu!

 • 29.7.17 Misu (BH Tending Pleasure) ja Pipsa kilpailivat PK-jälkikokeen 1-luokassa; tottis 80 p, esineet täydet 30 p, mutta jäljellä kaksi välikeppiä jäi - pisteet 240, ja JK1-koulutustunnus!! Oikein paljon onnea Pipsa & Misu!!
 • 26.7.17 Roima (BH Tending Panther) ja Mari kilpailivat PK-jäljen 1-luokassa; Upea 1-tulos 295 pistettä; maasto 199 pistettä, ja tottis 96!! Hurjasti onnea Mari & Roima JK1-koularista ja loistavista pisteistä!!
 • 26.7.17 Fizz (FI TVA FI AVA FI AVA-H JK1 BH Tending Piraya) ja Emmi suorittivat hyväksytysti SPKY:n paimennuksen perusradan - joka on siis samalla Suomen Paimenkoirayhdistyksen jalostuksellinen koe bordercollieille. Hienosti tehty Emmi & Fisu!!:)
 • 27.7.17 Erittäin paljon myöhässä olevia päivityksiä; Carille suloisia pentuja kesäkuun lopulla, T-kesäleiristä kuvia ja vielä tulospäivityksiä - jos en muista kaikkia tuloksia, ole hyvä ja laitathan tulemaan uudelleen : )
 • 20.-23.7.17 Tending-kesäleiri Hartolassa T-kesäleiri pidettiin jälleen Hartolassa nelipäiväisenä, ja päivät täyttyivät tokon, agilityn, jäljen, ek:n haun ja viestin treenaamisesta! Kouluttajina meillä olivat tokossa Oili, Maarit H ja Satsu, joille lämpimät kiitokset! Agilitya koutsasi Saija M, jolle myös iso kiitos hyvistä treeneistä! Myös omatoimiryhmissä treenattiin ahkerasti. Sääkin suosi, ihme kyllä - yhtä sateista päivää lukuunottamatta. Kasvattimme omistajat olivat järjestäneet meille pienen yllätyksen lauantai-illalle - lämmin kiitos muistamisesta, vaikka me kasvattajat emme varsinaisesti leikissä loistaneetkaan :D Lauantaina-iltana palkittiin uudet valiot, muistettiin arvokisamitalisteja, ja palkittiin v. 2016 parhaat T-koirat tokossa, pk:ssa ja agilityssa. Onnea Oili & Zip, Santtu & Rai ja ja Tarja & Nomi!!! Iso kiitos taas kaikille leiriläisille, oli supermukavaa nähdä teitä ja treenata kanssanne! Ootte te vain upeita:) Tässä leirikuvia (kuvat Maarit K-T ja Riitta J-K):

 • 21.7.17 Myrsky (Tending Dracon) ja Outi starttasivat tokouralleen; hieno 1-tulos alokasluokassa 191,5 pistettä!! Oikein paljon onnea Outi & Myrsky!!
 • 20.7.17 Ihmeelle (FI TVA FI AVA Tending Mirage) Maijun ohjaamana agilityn 3-luokasta nollarata ja 3. sija - onnea Maiju & Ihme!!
 • 24.7.17 Maku (Tending Uppercut) ja Arja kilpailivat tokon avoimessa luokassa; heille hieno 1-tulos 314 pistettä!! Paljon onnea Arja & Maku!!
 • 17.7.17 Frida (FI TVA Tending Shine) ja Päivi kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 263 pistettä (harmillisesti kiertoestenouto nolla) - paljon onnea Päivi & Frida!!
 • 15.7.17 Taff (FI & PL TVA Tending Tough) ja Joanna kilpailivat Saksassa isossa tokotapahtumassa; Taff voitti "CaniFit Cup`n" hienoin pistein 311!! Congratuklations Joanna & Taff!!
 • 9.7.17 Tintti (Tending Rusty) ja Riikka kisasivat tokon alokasluokassa; upea 1-tulos 197 pistettä ja luokkavoitto!! Lämpimästi onnea Riikka & Tintti!!
 • 2.7.17 Just (Tending Win) ja Lentsu kisasivat tokon voittajaluokassa; hieno ykköstulos 296,5 pistettä!! Hurjasti onnea Lentsu & Just!!
 • 2.7.17 Jackille (HK3 JK2 BH Tending Fiery Jack) ja Leealle PELASTUSKOIRIEN SM-HOPEAA!! SM-kilpailun maasto 188 pistettä, ja tottis 92 - yhteensä siis 280, ja toinen sija!! Hurjasti onnea Leea & Jack!!!
 • 2.7.17 Routa (FI TVA JK1 Tending Umbra) kävi pk-jälkikokeen 2-luokassa; hienosti JK2-koulari!! Tottis 87, jäljeltä kaikki 6 keppiä, mutta vain yksi esine, joten pisteitä maastosta 183. Paljon onnea Marjaana & Routa!!
 • 24.6.17 Joku (POHJ TVA JK2 Tending Highflyer) on uusi SUOMEN AGILITYVALIO!! Tänään agilityn 3-luokassa nollarata, 2. sija ja SERT!! Isot onnittelut Tesu & Joku!!! Islalle (Tending Priceless) 3-lk:ssa samalta radalta samalla ohjaajalla nollavoitto : )
 • 16.6.17 Varma (FI & SE TVA JK1 Tending Thrive) ja Essi kilpailivat myös pk-jälkikokeen 2-luokassa; hienosti JK2 1-tuloksella pistein 286!! Isot onnittelut Essi & Varma!!
 • 2.7.17 Rai Rai (FI AVA Tending Qui Vive) ja Santtu agilityn maajoukkueeseen!! Agilityn maajoukkuekarsinnoissa pari lunasti jälleen paikkansa Suomen maksikoirien maajoukkueeseen!! Hurjan paljon onnea Santtu & Rai!!!!
 • 25.6.17 E-pentueen pentupäivä
  E-pentueen (Muusa-Riski) pentupäivää vietettiin tokoilun merkeissä Järvenpäässä, ja kaikki neljä -Syy, Kuri, Jana ja Etna - olivat omistajineen paikalla. Saatiin hyvät treenit, ja koko porukka pääsi loppuun poseeraamaan yhteiskuvissa (joka olikin päivän vaikein osuus : )
 • Tokon Maailman Mestaruus-kilpailut, Belgia Oilille ja Zipille (Tending Occult) MM-pronssia!!! Suomen joukkueelle upeasti MM-kultaa!!

 • Tokon MM-kilpailut pidettiin tänä vuonna Belgian Oostendessa, ja ulkona nurmikentillä. Torstaina aloitettiin paikallaoloilla, ja perjantai ja lauantai oli MM-joukkuekisapäivät, jolloin samalla oli karsinta sunnuntain yksilö-finaaliin. Jännitystä riitti siis neljälle päivälle!! Tending-koirakkoja matkaan lähti Oilin ja Zipin lisäksi Mika ja Kaitsu (T. Fireball), Emmi ja Fizz (T. Piraya), Satu ja Priima (T. Trusty), Nina ja Ässä (T. Hotspur), ja muiden maiden joukkueiessa Taff (T. Tough), Rocky (T. Nimbus), Iti (T. Bonfire) ja Nori (T. Mystery). Lauantaina ratkesi joukkuemestaruus, ja Suomelle ylivoimaisesti joukkuekultaa!! Hyvä Suomi : ) Joukkueeseen kuului myös - upeita suorituksia tehden - Maarit & Stjerne (MM-2!), Carita & Hurja ja Marianne & Lahja. Lämpimästi onnea koko Suomen mahtavalle tokojoukkueelle!! Perjantaipäivän paras koirakko olivat Oili ja Zip (301,75 p), ja kolmanneksi tuli vielä Joanna Taffin (295 p) kanssa. Myös Satu ja Priima saivat hyvän ykkösen, 279 pistettä, joka valitettavasti ei sitten aivan riittänyt finaaliin. Lauantain kilpailun toiseksi tuli upeasti Emmi Fizz`n kanssa, pistein 301. Myös Kaitsu sai ykkösen, 270,5 p, samoin Iti 261 p, ja Ässä 257! Ässäkin päätti näin hienosti ykköstulokseen tokon arvokisauransa! Näin finaalissa oli upeasti kolme T-koirakkoa Zip, Fizz ja Taff. Oili ja Zip tekivät edelleen hienoa tasaista työtä, ja heille sunnuntaina 276 pistettä - ja sehän riitti upeaan MM-pronssiin : ) Tämä pari pystyy parhaimpaansa vuodesta toiseen - Oili ja Zip, olette upeita!! ONNEA hurjan paljon!! Emmi ja Fizz ja Joanna ja Taff tekivät hienot MM-finaalidebyytit, päätyen sijoille MM-11. ja MM-12. Onnea!! Suomalaiset pitivät siis edelleen yllä tokon ykkösmaan mainetta - hyvä te!! Kuvat: Marianne Forsell

 • Agilityn Suomen Mestaruus-kilpailut, Lappeenranta Juhalle ja Gaialle (Tending Kayo) SM-kultaa!!! Santulle ja Rai Raille (Tending Qui Vive) SM-pronssia!!!

 • Agilityn SM-kilpailut pidettiin tänä vuonna Lappeenrannassa, ja hienosti kaksi Tending- kasvattiamme sai kivuta palkintokorokkeelle tämän vuoden SM-kisassa : ) SM-finaaliin pääsi tänä vuonna kasvateistamme Janne ja Twixy (Tending Keen, jotka olivat hienosti ekalla SM-radalla kolmansia), Niinu ja Pulmu (Tending Quickfire), Pekka ja Siima (Tending Lightning), Juha ja Gaia ja Santtu ja Rai Rai. SM-nollat olivat saaneet hienosti kerättyä kasaan myös T- Mist, Mirage, Moxie, Gale, Neat, Quest ja Gifted. Kahden SM-radan yhteistuloksella Juha Ja Gaia nousivat hienolla finaaliradallaan SM-kultaan asti, ja Santtu ja Rai saivat upeasti SM-pronssia. Todella hienosti : ) ISOT onnittelut Juhalle & Gaialle ja Santulle ja Rai Raille SM-menestyksestä!!
 • Muistutukseksi; T-kesäleirin 20.7-23.7.17 ilmot 21.6 mennessä lomakkeella Nina M (tai tiedustelut myös Riitta J-K). Tokoa koutsaavat Oili H, Maarit H ja Riitta K ja agilitya Saija Mustonen. Tervetuloa leirille!
 • 14.6.17 Zap (Tending Brand) ja Hanna tokoilivat erikoisvoittajaluokassa; heille upea ykkönen 304,5 pistettä ja 2. sija. Zapilla on nyt tokotulokset kasassa SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION arvoon!! Hurjan paljon onnea Hanna & Zap!!
 • Alla hienot nuoret pojat Zap ja Roima palkintojenjaossa kokeen jälkeen : )
 • 14.6.17 Roima (Tending Panther) ja Mari kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; upea ykköstulos 305 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Mari & Roima!!
 • 11.6.17 Kit (NOM-15 POHJ TVA FI KVA FIN TVA SE KVA EE TVA DK TVA SE TVA M-15 Tending Dayfly) ja Hanna kilpailivat FH-jäljellä 2-luokassa - ja hienosti Rotumestaruus-hopeaa pistein 71!! Paljon onnea Hanna & Kit!!
 • 4.6.17 Tuuri (POHJ TVA FI KVA HK3 JK2 EK1 Tending Conqueror) on lähes 13 vuoden iässä saavuttanut uuden valion arvon - ja on nyt FI RTVA, Suomen Rally-tokovalio! Tänään Tampereella hienot 99 pistettä, 1. sija - ja ennätyksellisesti 13 kisalla valioksi, kun laji on aloitettu keväällä 2016 :) Lämpimästi onnea Sirke & Tuuri! Ja me kasvattajathan olemme aina erityisen iloisia, kun näiden hyväkuntoisten pappa- ja mummo- koirien kanssa edelleen treenaataan ja kisataankin - vaikka vain niiden omaksi iloksi!
 • 4.6.17 Rim (Tending Wishful) ja Maarit kisasivat agilityn 1-luokassa; hienosti nollavoitto!! Paljon onnea Maarit ja Rim!!
 • 4.6.17 Velipoika Kurko (Tending Wisdom) kisasi myös Ninan ohjastamana JAUn kisoissa - Heillekin hienosti nollavoitto 1-luokassa, SERT ja siirto kakkosiin : ) Oikein paljon onnea Nina & Kurko!!
 • 4.6.17 Luu (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Impressive) ja Anu kilpailivat agilityn 3-luokassa; eilen nollarata ja 2. sija, tänään hienosti nollavoitto!! Paljon onnea Anu & Luu!!
 • 3.6.17 Roima (Tending Panther) ja Mari starttasivat ensimmäistä kertaa tokon erikoisvoittajassa; hienosti heti 1-tulos 279 pistettä! Isot onnittelut Mari & Roima!!
 • 3.6.17 Maku (Tending Uppercut) suoritti hyväksytysti BH-kokeen Arjan ohjaamana. Onnea Arja & Maku, ja hyviä pk-puolen treenejä kesälle : )
 • 27.-28.5.17 Tokon SM-kilpailut, Vantaa T-Team Sport Dogs 1-joukkueelle SM-joukkuehopeaa!!! Team Sport Dogs 2-joukkueelle joukkuekisan 4. sija!!! Yksilö-SM:ssä kaksi mitalia!!! Mika & Kaitsu SM-1!! Oili & Zip SM-3!!

  Vantaan Ojangossa HSKH:n järjestämänä vietettiin toko SM-viikonloppua, ja järjestelyitähän voi vain kehua : ) T-koirakkoja oli iso määrä niin alemmissa kuin ylemmissäkin luokissa, ja hienoa tulosta tuli, ei voi muuta sanoa!:) Lauantaina kilpailtiin erikoisvoittajaluokka - ja samalla karsinta finaaliin - ja alokasluokka. Tokon SM-finaaliin pääsi peräti 12 kasvattiamme, ja myös jalostusnarttumme : ) Lauantain erikoisvoittajan voitti upeilla pisteillä 308,5 Satu & Priima (T. Trusty), kolmanneksi sijoittui Oili Zipun (T. Occult) kanssa, ja neljänneksi vielä Mika Kaitsun (T. Fireball) kanssa. Alokasluokassa kisasi monta nuorta kasvattiamme hienoin tuloksin, Riitan ja Hipun (T. Roadrunner) sijoittuessa kolmanneksi huippupistein 198. Onnea!! Tässä erikoisvoittajaluokan lauantain ykköset (ei järjestyksessä) kasvattiemme ja yhteistyökoiriemme osalta: TENDING XENON 278,5 p TENDING MIRAGE 287 p TENDING HOTSPUR 280,5 TENDING YEP 281,5 TENDING MIST 275 p TENDING INTENSE 282 p TENDING THRIVE 256,5 TENDING FIREBALL 297,5 p TENDING IMPRESSIVE 283,5 p TENDING MYSTIC 278 p TENDING OCCULT 298,5 p TENDING ICON 258,5 p TENDING THRILL 263 p TENDING TRUSTY 308,5 p TENDING PIRAYA 280,5 p SOMOLLIS TIKKA 289,5 p Lämpimästi onnea kaikille hienoista suorituksista! SM-finaalin pääsyn karsintarajaksi tuli n 267 pistettä. Tässä alon hienoja tuloksia: TENDING ROADRUNNER 198 p TENDING CRUX 194,3 p TENDING ROUGH 194 p GINGERBELL VERY IMPORTANT 194 p TENDING CATLIKE 193,5 TENDING CLEVER 184,8 p TENDING UPPERCUT 180,8 p Sunnuntaina kilpailtiin ulkokentillä avo- ja voi-luokat, ja hallissa SM-finaali. Avo-palkintopallille ylsi tasapistein 2. sijalle kaksi kasvattiamme, Maarit Rimin (T. Wishful) ja Pirjo Hipin (T. verve) kanssa, pisteitä 310,5! Onnea hurjan paljon!! Voittajaluokan voitti hienolla suorituksella Pipsa Misun (T. Pleasure) kanssa, pistein 305! Isot onnittelut Pipsa & Misu!! Tässä siis avon hurjan hienot T-tulokset (olikos tämä meidän W- ja V-pentueiden välinen mittelö samalla : )) : TENDING WISHFUL 310,5 p TENDING VERVE 310,5 p TENDING VENTURE 308,5 p TENDING WISDOM 306 p TENDING WIN 304,5 TENDING VALOR 303 p SM-finaalissa kilpaili 20 parasta edellisen päivän koirakkoa, ja koirat tekivät kyllä loistavaa työtä toisenakin päivänä. Mika ja Kaitsu esittivät parastaan kumpanakin päivänä, ja upeaksi hiotulla suorituksella taas sunnuntaina pisteitä 292! Tämä riitti kokonaiskilpailun voittoon, eli SM-kultaa Mikalle ja Kaitsulle 2017!! Oili ja Zip pisteille 286,5 nopeilla ja näyttävillä liikesarjoilla, ja kokonaiskilpailussa SM-pronssia!! Lämpimästi onnea SM-mitalisteillemme!!! Myös muille T-koirakoille erittäin hyviä tuloksia; tässä tulossatoa vielä sunnuntailta: TENDING PIRAYA 290 p (ja SM-6. sija!!) TENDING HOTSPUR 286,25 (ja SM 7. sija!) TENDING INTENSE 279,5 p (SM-9. sija!) TENDING YEP 277,25 p (SM-10. sija!) TENDING XENON 273,5 p TENDING MIST 270,25 p TENDING IMPRESSIVE 268,5 p SOMOLLIS TIKKA 266,75 TENDING MIRAGE 259,75 p TENDING TRUSTY 253,5 p (SM-8. sija) TENDING MYSTIC 239,75 p Päivän kruunasi joukkueidemme hyvät sijoitukset: 1-joukkueemme sai SM-hopeaa, ja 2-joukkueemme SM-4. sijan - kaikkien kärjen joukkueiden väliset piste-erot olivat todella pienet! Lisäksi sekä kulta- että pronssijoukkueessa oli kasvattejamme; kultajoukkueessa Knox, Super, Ness ja Käpy ohjaajineen, ja pronssijoukkueessa Priima ja Rim ohjaajineen : ) Isot onnittelut joukkueillemme upeista suorituksista; kaikille hienot 1-tulokset joukkuekisasta!! Kiitos kun edustitte T-Teamia! Huikea SM-kisaviikonloppu on taas takana; kaksi yksilömitalia ja yksi joukkuemitali ja hurjasti hienoja suorituksia ja tuloksia ja sijoituksia kasvateillemme... Onnittelut vielä kerran taitaville ohjaajille ja päteville pienille bordercollieille : )

 • 28.5.17 Ysille (Tending Native) ja Andersille nollarata ja 2. sija agilityn 3-luokassa - onnea Anttu & Ysi!!
 • 27.5.17 PROlla (FI AVA Tending Moxie) ja Elinalla on nollat kasassa agilityn SM-kisaan. Paljon onnea Elina & PRO!!
 • 27.5.17 HD (Tending Furious) ja Elina starttasivat agilityn 3-luokassa; heti nollarata ja 3. sija! Paljon onnea Elina & HD!!
 • 22.5.17 Fizz (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Piraya)ja Emmi kilpailivat WAO:ssa (World Agility Open) Hollannissa; hienoja ratoja, kolme nollarataa sijoituksin 5, 1. ja 1. kovassa seurassa!! Hurjasti onnea Emmi & Fizz!! Tässä kooste Fisun hienoista radoista: Fisu WAO-radat
 • 20.5.17 Hikka (JK2 BH Tending Thunderbolt) ja Hanna kilpailivat tänään pk-jälkikokeen 3-luokassa; hienosti JK3-koulari 1-tuloksella; tottis 86 ja maasto 199 pistettä!! Hurjasti onnea Hanna & Hikka!!
 • 20.5.17 Kurko (Tending Wisdom) ja Nina kisasivat agilityn 1-luokassa, ja nollavoitto! Paljon onnea Nina & Kurko!!
 • 20.5.17 Ysille (Tending Native) ja Andersille jälleen nollavoitto agilityn 3-luokassa - paljon onnea Anttu & Ysi!!
 • 12.-14.5.17 Tending-kevätleiri Jämillä Kevätleiriämme leireiltiin kaikin puolin aurinkoisissa merkeissä Jämin upeissa maisemissa. Ahkerimmat starttasivat treeninsä perjantai-aamupäivällä, ja perjantaina iltapäivän ja illan mittaan lisää treenaajia liittyi joukkoon, ja lauantai ja sunnuntai menikin uutterasti treenaten. Kevätleirillä pääsimme myös paimentamaan (kiitos Anne!) ja lauantaina ja sunnuntaina starttasikin paimennusryhmät harjoittelemaan lampailla. Lisäksi treenattiin toki kaikkia maastolajeja; haku- jälki- ja ek-ryhmät pyörivät päivittäin, viestiäkin treenattiin, ja tietenkin myös pk-tottista ja tokoa. Lauantaina saimme isot kehätreenitkin pyörimään tokon sm:iä ajatellen. Suurikiitos taas järjestämisestä vastanneelle Riitta K:lle, ja Tainalle ja Annelle myös!! Ihan superleiri oli taas - iltaisin mökeissä oli tyytyväisen väsynyttä porukkaa, sekä kaksi- että tietenkin nelijalkaisia :) Leirikuvia (kuvat Maarit Karhu-Teiskonen, Minna Mynttinen ja Riitta J-K):

 • 14.5.17 Ysille (Tending Native) ja Andersille nollavoitto agilityn 3-luokassa - paljon onnea Anttu & Ysi!!
 • 14.5.17 Kuura (Tending Illusion on uusi SUOMEN AGILITYVALIO!! Isot onnittelut ohjaajalle Henrille, ja tietenkin myös omistaja-Ninjalle!!
  I-pentueessamme (Pohj Tva Jk2 Tending Pantheress-Eryri Roi) on kaikki pentueen pennut nyt valioita : ) Pentueessa on neljä Suomen Käyttö- ja Tottelevaisuusvaliota; Tending Intense, Icon, Insprirer ja Inflame, ja Suomen Tottelevaisuus- ja Agilityvalio Impressive - ja nyt siis vielä Suomen Agilityvalio Illusion. Hyvä te : ) Iso kiitos myös emä-Rimman omistajalle Marille, joka on järjestänyt monia pentuetapaamisia ja treenejä vuosien varrella I-pennuille, ja auttanut omistajia tavoitteissaan! Kiitos Mari!
 • 15.4.17 Luu (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Impressive) ja Anu kisasivat agilityn 3-luokassa; agilityradalla nolla ja 2. sija - paljon onnea Anu & Luu!!
 • 14.5.17 Iti (EE TVA FI TVA Tending Bonfire) ja Anne kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno ykkönen 298 pistettä ja 1. sija! Myös Rika (KANS & POHJ TVA Tending Eagle-Eyed) sai ykköstuloksen Annen ohjaamana, pisteitä kertyi 276,5 ja 2. sija! Oikein paljon onnea Anne, Iti & Rika!!
 • 29.4.17 Sisu (Tending Valor) ja Minna kisasivat tokon avoimessa luokassa; hienosti 1-tulos pistein 303,5 ja luokkavoitto! Paljon onnea Minna & Sisu!!
 • 6.5.17 Fizz (FI TVA FI AVA JK1 Tending Piraya) on agilityssa nyt Suomen Hyppyvalio!! Tänään Sipoossa agilityn 3-luokassa hyppyradalta nollavoitto ja hyppyserti, ja Fisulla on näin 3-vuotiaana jo kolme valionarvoa :) Hurjan paljon onnea Emmi & Fizz!!
 • 5.5.17 Routa (FI TVA BH Tending Umbra) ja Marjaana kilpailivat pk-jälkikokeen 1-luokassa; hienosti JK1-koulutustunnus (tottis 78, maasto 176 p) - isot onnittelut Marjaana & Routa!!
 • 1.5.17 Kaizer (Tending Feat) on uusi TANSKAN ELITE CHAMPION, eli Tanskan Tottelevaisuusvalio FCI:n ylimmästä tottelevaisuuskoeluokasta! Congratulations Pia & Kaizer!!
 • 29.4.17 Kurko (Tending Wisdom) ja Nina kisasivat tokon avoimessa luokassa; hieno ykköstulos 293 pistettä! Oikein paljon onnea Nina & Kurko!!
 • 26.4.17 Cari (Karioka Of Tending) on onnistuneesti kaksoisastutettu molemmilla uroksilla, Tending Gale ja Welshriverdee Power Flix!
 • 24.4.17 Suomen tokon maajoukkue on valittu - ja maajoukkueessa on kolme Tending-kasvattiammme, Tending Fireball, Occult ja Trusty!! Varakoirakoiksi on valittu Tending Piraya, Hotspur ja Intense! Lämpimästi onnea uusille joukkuelaisille, ja tietenkin koko Suomen joukkueelle!!
 • 24.4.17 Luulle (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Impressive) ja Anulle tokon erikoisvoittajassa luokkavoitto pistein 280! Isot onnittelut Anu & Luu!!
 • 22.4.17 Luulle (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Impressive) ja Anulle nollavoitto agilityn 3-luokassa hyppyradalla - paljon onnea Anu & Luu!! Luun kisarata täältä!
 • 22.4.17 Hip (Tending Verve) ja Pirjo tokoilivat; hienosti 306 pistettä avoimessa luokassa ja luokkavoitto! Paljon onnea Pirjo & Hip!!
 • 15.4.17 Kurko (Tending Wisdom) ja Nina kilpailivat agilityn 1-luokassa; hienosti nollarata ja 2. sija - paljon onnea Nina & Kurko!!
 • 15.4.17 Pipsa (Tending Clever) aloitti kisauransa tokossa Minnan ohjaamana; ykköstulos 174,5 pistettä alokasluokassa ja 2. sija - isot onnittelut Minna & Pipsa!!
 • 15.4.17 Thorille (Tending Gale) ja Niinulle hieno nollavoitto agilityn 3-luokassa- oikein paljon onnea Niinu & Thor!!
 • 14.4.17 Janakkalan hallille olivat Tikan ja Leen omistajat Riitta K ja Anne T järjestäneet pentutreffit tokon merkeissä - iso kiitos Riitta & Anne järjestämisestä ja koutsaamisesta : ) Nuoret Tikka-Taff pennut olivat varsin päteviä, ja pikkuiset Lee-Messit - jolleivat nyt ihan vielä kaikkea osanneetkaan, niin ihania olivat ainakin : )

 • 14.4.17 Ysi (Tending Native) on uusi SUOMEN AGILITYVALIO!! Tänään Andersin ohjaamana nollavoitto ja SERT agilityn kolmosluokassa - hurjan paljon onnea Anttu & Ysi, hienoa!!
 • 14.4.17 Zap (Tending Brand) ja Hanna kilpailivat tänään erikoisvoittaluokassa; hienosti 1-tulos 266,5 pistettä ja luokkavoitto! Isot onnittelut Hanna & Zap!!
 • 14.4.17 Nori (Tending Mystery) on valittu ohjaajansa Brigitten kanssa Saksan tokomaajoukkueeseen!! Nori on saanut myös virallisesti Saksan Tottelevaisuusvalion arvon. Congratulations Brigitte & Nori!!
 • 1.4.17 Kolmas agilityn EO-karsinta agilityn European Open kilpailuihin kisattiin viikonloppuna; maksikoirien kokonaiskisan toiseksi tulivat Niinu Thorin (Tending Gale) kanssa, ja heille näin upeasti EO-joukkuepaikka!! Hurjan paljon onnea Niinu & Thor!! Ysi (Tending Native) ja Anttu olivat hienosti vielä karsinnan kokonaiskilpailun 5.!! Onnea Anttu & Ysi!! Suomen 2017 EO-joukkueessa on näin viisi Tending bordercollieta; Tending Qui Vive (Rai Rai), Tending Kayo (Gaia), Tending Quickfire (Pulmu), Tending Gifted (Rhea) ja Tending Gale (Thor). Onnittelemme lämpimästi ohjaajia ja tervemenoa kesällä Italiaan : )
 • 1.4.17 Tokon valmennusrenkaaseen on valittu uusia koirakoita; renkaan näyttökoe oli helmikuussa, ja viisi uutta koirakkoa pääsi renkaaseen - valittujen joukossa ovat Hanna & Zap (Tending Brand), Kata & Karma (Tending Brilliant) ja Mari & Roima (Tending Panther) - paljon onnea uusille valmennusrenkaaseen valituille!!
 • 26.3.17 HSKH:n iltakisassa erikoisvoittajaluokan voitti Riski (FI & SE TVA FI KVA Tending Icon) Sirken ohjaamana pistein 269,5 ja luokkavoitto! Hyvä Sirke & Riski, onnea!! Iltakisan alokkaassa hienoja suorituksia ja hienoja ykkösiä; voiton vei pistein 198 Christa ja Ciao (Gingerbell Very Important). Oikein paljon onnea Christa & Ciao!! Toiseksi tulivat pistein 197,5 myös kisauralleen ensimmäistä kertaa startanneet Mirjami ja Käpy (Tending Rough). Isot onnittelut Mirjami & Käpy!! Alokasluokan kolmanneksi tulivat Maija ja Ness (Tending Catlike) pistein 195, ja 3. sija - ja myös heidän ensimmäinen kisastarttinsa. Hurjasti onnea & Maija & Ness!! Kisavideo Nessistä löytyy täältä!
 • Aikas upea aloitus kaikilta nuorilta koirilta : )

 • 25.3.17 Lauantain iltakisan erikoisvoittajan voittaja oli sama kuin sunnuntain, eli Riski (FI & SE TVA FI KVA Tending Icon) Sirken ohjaamana, pisteet komeat 300,5!! Onnea oikein paljon!! Avoimessa luokassa starttasi Rim (Tending Wishful) Maaritin kanssa, ja heille upea 1-tulos avoimessa, 312 pistettä ja luokkavoitto!! Onnea hurjasti Maarit & Rim!! Rimin kisa löytyy täältä!
 • 25.-26.3.17 Tokon maajoukkuekarsinta-viikonloppu, vantaa Tokoilijat pääsivät nauttimaan koko viikonlopun ajan harrastuksestaan Ojangon hallilla; päivisin kisattiin karsintakokeet tokon maajoukkueeseen, ja illalla hallilla pidettiin vielä normikisat kaikissa luokissa. Iso kiitos HSKH:laisille tälläisesta isosta tokotapahtumasta, oli ihan huippua : ) Kummatkin karsintapäivät kilpailtiin n 30 kilpailijan voimin, ja kahdessa kehässä jossa arvostelivat eri tuomarit kumpanakin päivänä. Tuomareille kiitos! Karsinnat olivat tämän talven viimeiset, joten tämän jälkeen valitaan uudet maajoukkuelaiset kaikkien karsintojen tulosten perusteella. Lauantaipäivän karsinnan voitti hienosti Priima (FI TVA Tending Trusty) Satun ohjaamana, ja tekivätkin todella hienon suorituksen - pisteitä kertyi upeat 293.5 pistettä!! Paljon onnea Satu & Priima!! Lauantain kolmanneksi tulivat Zip (Tending Occult) ja Oili pistein 291,5. ja neljänneksi vielä Kaitsu (T. Fireball) Mikan kanssa pistein 291, hienoja pisteitä, isot onnittelut! Karsinnan toiseksi tuli Maarit Stjernen kanssa, onnea myös heille! Tässä 1-tulokset vielä muiden T-koirakkojen osalta, paljon onnea kaikille!! Mari ja Puuma 268 p Satu ja Piu 267,5 p Satu ja Titti 261 p Nina ja Ässä 257,5 p Outi ja Maggie 256 p

 • Sunnuntain karsinnassa koirat jatkoivat pirteinä, ohjaajissa näkyi ehkä hieman jo taisteluväsymystä kellojen siirronkin myötä : ) Karsinnan voitti Maarit (lämpimästi onnea!!), ja kisassa toiseksi tuli Mika Kaitsun kanssa pistein 288,5 aina yhtä varmalla ja iloisella suorituksella, ja kolmanneksi Mari Puuman (T. Intense) kanssa, joka juoksuisena joutui odottelemaan varsin pitkän päivän - silti pisteitä heille hienot 283,3 todella kauniista suorituksesta! Satu oli Priiman kanssa hienosti vielä neljäs, pistein 273,5, ja Oili vielä jaetulla 6. sijalla Zipun kanssa pistein 272. Hurjasti onnea kaikille!! Ykkösiä napsivat myös Emmi & Fisu (268,5 p), Timo & Valo (266 p), Satu & Titti (259 p), ja Satu ja Piu (257 p). Kaikille hurjasti onnea ykkösistä!! Ja näin yksi karsintakisa-turnee on taas takanapäin - hengähdetään siis ensin syvään ja aletaan sitten valmistautua SM:iin : ) Kasvattajat kiittävät kaikkia rattoisasta seurasta talven kisareissujen ja kisapäivien aikana, ja toivottelevat hyviä treenejä ja kisaonnea edelleen!
 • 19.3.17 Ysi (Tending Native) ja Anders ovat kisanneet maaliskuun aikana agilityn 3-luokassa; kaksi nollarataa hypäreiltä ja sijat 3. ja 4.! Onnea Anttu & Ysi!!
 • 19.3.17 Zoe (Tending Wagtail) ja Louisa ovat kilpailleet Tanskassa tokon voittajaluokassa; hieno ykköstulo 308 pistettä ja luokkavoitto!! Congratulations Louisa & Zoe!!
 • 20.3.17 T-kevätleirin ilmot kaavakkeella 2.4 mennessä (tai ole tarvittaessa yhteydessä; Riitta K tai Riitta J-K!). Kevätleiri siis 12.5 alkaen Jämijärven upeissa maastoissa; majoitus mukavissa isoissa mökeissä, ja treenaamme pk-maastoja, tottista ja tokoa! Tervetuloa leireilemään!
 • Muistutukseksi T-tapahtumien päivämääriä: - kenttävuoro tottis/tokotreeneihin sunnuntaisin klo 18-21/Järvenpää huhtik. alusta - T-Teamin kevätleiri 12.-14.5.17 - T-kesäleiri to-su 20.-23.7.17 Hartola
 • 18.3.17 Nomi (POHJ TVA FI KVA FI TVA EE TVA SE TVA NO TVA M-16 Tending Outrunner) on palkittu Kymenläänin kennelpiirin parhaana palveluskoirana ja parhaana tokokoirana 2016! Paljon onnea Tarja & Nomi!!
 • 18.3.17 Tintti (Tending Rusty) ja Riikka starttasivat kisauralleen tokossa; ykköstulos 177 pistettä, ja hieno kehäkokonaisuus parilla pienellä mokalla : ) Oikein paljon onnea Riikka & Tintti!!
 • 18.3.17 Nappi (FI KVA JK3 BH Tending Mystic) on uusi SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO :) Tänään erikoisvoittajasta 1-tulos 274 ja 1. sija. Hyvä Naps; nyt KVA & TVA.
  kuvaaja Leena Partanen. kuvaaja Leena Partanen.

 • 12.3.17 Riski (FI SE TVA FI KVA HK3 JK3 EK2 Tending Icon) ja Sirke tokoilivat erikoisvoittajaluokassa, ja hieno ykkönen 295 pistettä ja 1. sija! Hurjan paljon onnea Sirke & Riski!! Samassa kokeessa toiseksi tuli Varma (FI & SE TVA JK1 Tending Thrive) Essin ohjaamana, heille pisteitä 294,5, ja siis 2. sija - paljon onnea Essi & Varma!!
 • 12.3.17 Iti (EE TVA FI TVA Tending Bonfire) ja Anne ovat voittaneet tokon erikoisvoittajaluokan upein pistein 304,5. Rika (KANS & POHJ TVA Tending Eagle-Eyed) 262,5 pistetta ja 4. sija. Paljon onnea Anne & Iti & Rika!!
 • 11.-12.17 Puolan tokon maajoukkuekarsinnossa on Taff (PL & FI TVA Tending Tough) hienosti voittanut lauantain karsinnan pistein 294,5 ja tullut sunnuntaina toiseksi pistein 286.5. He olivat karsintojen paras koirakko, joten MM-kilpailut kutsuvat kesällä : ) Congratulations Joanna & Taff!!
 • 11.-12.3.17 Puolan tokon maajoukkuekarsinnossa on Rocky (Tending Nimbus) vahvistanut viimeisessä karsintakisaviikonlopussa MM-maajoukkuematkalle pääsyn :) Kumpanakin päivänä 1-tulos, 271,5 ja 257,5 pistettä. Congratulations Malgosia & Rocky!!!
 • 12.3.17 Twixylle (FI AVA FI AVA-H Tending Keen) ja Jannelle kaksi nollarataa JAUn kisoissa agilityn kolmosluokassa, ja sijat 1. ja 2. Paljon onnea Janne & Twixy!!
 • 12.3.17 Tokon maajoukkuekarsintakoe, Tampere TAMSKin sujuvasti järjestämissä karsintakokeissa kilpaili kolmisenkymmentä erikoisvoittaja- luokan tokokoirakkoa. Arvostelu oli tiukahkoa, ja hyviä ykköstuloksia ei tullut monta. Kehät olivat selkeitä ja toimivat hienosti! Karsintakisan kakkoseksi pistein 283,5 tuli hienosti Mika Kaitsun (Tending Fireball) kanssa, heillä todella hieno suoritus, ja Kaitsulla sekä teknisesti taitavaa että iloista työskentelyä - isot onnittelut!! Viidenneksi sijoittui Satu Piun (Tending Yep) kanssa (276,5 p), ja heillä myös todella kaunis suoritus, onnea!! Karsintakokeen voittivat Carita ja Hurja, onnea myös heille! Tässä muut T-koirien ykköstulokset, lämpimät onnittelut ykkösistä! Satu Paavilainen & TENDING TRUSTY 269,5 (ja 6. sija) Anu Rantanen ja TENDING IMPRESSIVE 262,5 Pekka Korri ja TENDING KICKSTART 256 Timo Rannikko ja TENDING XENON 257,5 Lämpimät onnittelut kisan kärjelle, ja kaikille ykkösiä saalistaneille ja muutenkin suorituksiinsa tyytyväisille!!!
 • 11.3.17 Trix (Tending Breezy) ja Pete kilpailivat agilityn 1-luokassa JAUn kisoissa; upeasti triplanolla, ja vielä voitto joka radalla! Hurjasti onnea Pete & Trix!!
 • 11.3.17 Makulle (Tending Uppercut) ja Arjalle tänään tokon alokasluokasta 1-tulos 183 p ja 4. sija - onnea Arja & Maku!!
 • 11.3.17 Fizz`lle (FI TVA FI AVA PPR1 JK1 Tending Piraya) ja Emmille tänään nollavoitto agilityn 3-luokassa hyppyradalta! Paljon onnea Emmi & Fisu!!
 • 11.3.17 Knox (Tending venture) ja Elina kilpailivat tokon avoimessa luokassa; upea 1-tulos 315,5 pistettä ja luokkavoitto! Hurjan paljon onnea Elina & Knox!!
 • 5.3.17 Thor (`FI AVA`Tending Gale) ja Niinu kilpailivat agilityn 3-luokassa; hienosti kaksi nollavoittoa!! Paljon onnea Niinu & Thor!!
 • 5.3.17 Mac (POHJ TVA FI TVA DK TVA SE TVA NO TVA TSM-12 Tending Knight) ja Jessica tokoilivat tänään erikoisvoittajaluokassa; ykköstulos 275 pistettä (kiertoestenouto nolla). Paljon onnea ykkösestä Jessica & Mac, ja toivottavasti kisoja tulee lisää : )
 • 5.3.17 Jeti (Tending Crux) ja Sini starttasivat tänään ensimmäiseen tokokokeeseensa; hieno ykköstulos 184 pistettä ja luokkavoitto!! Oikein paljon onnea Sini & Jeti!!
 • 4.3.17 Fizz (FI TVA PPR1 JK1 Tending Piraya) on UUSI SUOMEN AGILITYVALIO!! Tänään ensimmäisessä mahdollisessa kisassa nollavoitto ja SERT-A, ja Fisusta tuli näin upeasti Suomen Agilityvalio - ja jo kaksi valioanarvoa ennen 3-v synttäreitä : ) Hurjasti onnea Emmi & Fizz!!

 • 4.3.17 Kitlle (NOM-15 POHJ TVA FI KVA FIN TVA SE KVA EE TVA DK TVA SE TVA M-15 Tending Dayfly) v 2016 ansioista Keski-Suomen Palveluskoirayhdistyksen vuoden PK-koiran palkinto, KSPKYn Vuoden PK-koira, ja piirin kunniapalkinto, ja viidennen kerran peräkkäin SBCAK ry:n Vuoden PK-koira! Upeaa Hanna & Kit!!
 • 19.2.17 Agilityn EO-karsinnat ja halli-SM, Vantaa Santulle ja Raille (Tending Qui Vive) agilityn halli-SM-hopeaa!! Ojangossa kilpailtiin toinen EO-karsintakisa European Openiin. Todella hienosti neljästä uudesta EO-maksijoukkueeseen pääsijästä kolme on Tending-kasvattejamme - eli Rai Rai (Tending Qui Vive) Santtu ohjaajanaan, Rhea (Tending Gifted) ja Juha, ja Pulmu (Tending Quickfire) Niinun ohjaamana!! Lämpimästi onnea kaikille joukkueeseen päässeille!! Agilityn halli-SM-kilpailussa hopealle tuli upeasti Santtu Rain kanssa, oikein paljon onnea!!
  Santtu ja Rai, kuva Agilityliitto. Rhea, kuva Agilityliitto.

 • 11.2.17 Rim (Tending Wishful) ja Maarit kilpailivat tokon avoimessa luokassa; upea 1-tulos 310 pistettä ja 1. sija - hurjan paljon onnea Maarit & Rim!!
 • 6.2.17 Numalle (FI & SE TVA PPR1 Tending Joy) nollavoitto agilityn 1-luokassa - kolmen viikon aikana nousu kakkosiin, hyvä Numa :)
 • 5.2.17 Ihme (FI TVA FI AVA Tending Mirage) ja Maiju kisasivat agilityn 3-luokassa; tänään hienosti tuplanolla, ja SM-nollat näin kasassa!! Onnea Maiju & Ihme!!
 • 4.-5.2.17 Puolan tokon maajoukkuekarsinnoissa Rocky (Tending Nimbus) ja Malgosia voittivat karsintakilpailun tänään hienoin pistein 294,5, ja eilen lauantaina olivat tulleet karsintakisan toiseksi pistein 287,5. Todella hieno viikonloppu heillä : ) Congratulations Malgosia & Rocky!! Joanna ja Taff (PL TVA FI TVA Tending Tough) voittivat lauantain karsintapäivän pistein 289,5! Congratulations Joanna & Taff!!
  W-pentue. Just.

 • 4.2.17 Tokon maajoukkuekarsinta, Seinäjoki
  Kuva Krista Karhu.
  Vuoden toinen maajoukkuekarsinta tokon maajoukkueeseen kilpailtiin Seinäjoella, Lakeuden Tokoilijoiden hyvin järjestämänä. Kehät pyörivät sujuvasti, tulospalvelu toimi nopeaan ja kotimatkallekin pitkänmatkalaiset pääsivät ajoissa! Paljon hienoja suorituksia ja hyviä ykkösiä T-koirakoille : ) Ensimmäisenä kisapäivän aikana 300 pisteen raja ylittyi upeasti Emmillä ja Fizzillä (T. Piraya), joka teki näyttävää suoritusta ja onnistui hurjan hienosti yksittäisliikkeissä; 302 p ja 3. sija! Onnea Emmi ja Fisu! Mikan Kaitsu (T. Fireball) teki todella vahvaa ja varmannäköistä suoritusta, heille piste enemmän, 303! Onnea oikein paljon Mika & Kaitsu upeista pisteistä ja 2. sijasta! Tässä muut T-koirakoiden ykköstulokset (ei järjestyksessä): Anu Rantanen TENDING IMPRESSIVE 274 EVL1 Satu Paavilainen TENDING TRUSTY 266,5 EVL1 Essi Degerstedt TENDING THRIVE 257 EVL1 Mari Leiviskä TENDING INTENSE 264 EVL1 Nina Manner TENDING HOTSPUR 272,5 EVL1 Oili Huotari TENDING OCCULT 286 EVL1 Maria Paasto TENDING SWIFT 278,5 EVL1 Pekka Korri TENDING KICKSTART 277 EVL1 Lämpimästi onnea kaikille ykköstuloksen saaneille, sijoittuneille (onnea Maarit (304 p!), Mika ja Emmi!!) ja onnea myös kaikille suorituksiinsa tyytyväisille!
 • 4.2.17 Thorilla (Tending Gale) on nollat kasassa SUOMEN AGILITYVALION ARVOON!! Niinu ja Thor kisasivat tänään agilityn 3-luokassa, ja hienosti sijat 1. ja 5.! Myös Pulmu (FI TVA FI AVA FI AVA-H Tending Quickfire) ja Niinu kisasivat agilityssa; Pulmulle kaksi nollarataa hienoin sijoin 1. ja 2.!! Oikein paljon onnea Niinu, Thor ja Pulmu!!
 • 28.-29.1.17 Agilityn EO-maajoukkuekarsinnat, Tampere T-kasvateillemme monia hyviä ratoja EO-karsinnoissa ( n 110 koiraa osallistui maxeissa); Radalla 1. neljäntenä oli Gaia (Tending Kayo), ja 10. sijalla Twixy (Tending Keen), ja 11. sijalla Ysi (Tending Native). Radalla 2. Gaia oli 5., Pulmu (Tending Quickfire) 6.! Radan 3. Gaia voitti, Twixy oli 12., ja Pulmu 15. sijalla. Gaia oli EO-karsintojen 2. - ja näin upeasti EO-joukkuepaikka!! Lämpimät onnittelut ohjaajille ja koirille!!
 • 28.1.17 Vim (BH Tending Vim) ja Elina tokoilivat avoimessa luokassa; upea 1-tulos 290 pistettä! Paljon onnea Elina & Vim!!
 • 28.1.17 Misu (BH Tending Pleasure) ja Pipsa kilpailivat voittajaluokassa; ykköstulos hienoilla pisteillä 286, ja samalla luokkavoitto! Oikein paljon onnea Pipsa & Misu!! Misun kisavideo täällä
 • 28.1.17 Napille (FI KVA JK3 BH Tending Mystic) tokon erikoisvoittajasta 1-tulos 277 p, ja 2. sija.
 • 22.1.17 Dream (Tending Willpower) ja Silvia aloittivat tokon kisauransa FCI luokassa 1; hienosti 1-tulos 280,5 pistettä, ja siirto 2-luokkaan! Huge congrats Silvia & Dream!!
 • 22.1.17 Numa (FI & SE TVA Tending Joy) kisasi agilityn 1-luokassa; nollavoitto hyppyradalla.
 • 21.1.17 Tokon maajoukkuekarsinnat, Kuopio
  karsinnan parhaat.
  Tokon maajoukkuekarsinnat käynnistyivät reilun kolmenkymmenen koirakon voimin Kuopiossa, tuomareina Tommi Varis ja Anne Nokelainen. Järjestelyt ja aikataulut pelasivat, ja moni Tending-koirakko teki hienon suorituksen ja hienon ykkösen : ) Kaitsu (Tending Fireball) tuli hienolla 295,5 pisteellä kolmanneksi Mikan ohjaamana, ja neljänneksi tuli Ässä (Tending Hotspur) Ninan ohjaamana pistein 288. Onnea oikein paljon "pojalle ja isälle" - ja ohjaajilleen : ) Karsinnan voitti Maarit, ja toiseksi tuli Carita - onnittelut!! Tässä ykköstulokset T-koirien osalta, onnea hurjan paljon ohjaajille, ja kaikille tuloksiinsa tyytyväisille!! Tending Fireball & Mika; 295,5 p Tending Hotspur & Nina; 288 p Tending Mirage & Maiju; 283 p Tending Occult & Oili; 280,5 p Tending Xenon & Timo; 279,5 p Tending Piraya & Emmi; 277 p Tending Trusty & Satu; 275,5 p Tending Kickstart & Pekka; 264,5 p Tending Mist & Outi; 263 p Tending Intense & Mari; 260 p Ja hyvällä tsempillä ja hyvillä treeneillä kohti seuraavia karsintoja : )
 • 15.1.17 Puolassa jatkettiin tokon maajoukkuekarsintoja (karsintakisa-viikonloppu), ja Taff (PL TVA FI TVA Tending Tough) voitti jälleen, pisteillä 282,5!! Congratulations Joanna & Taff!! Taff`n kisavideo löytyy täältä.
 • 15.1.17 Twixy (FI AVA FI AVA-H Tending Keen) ja Janne kisasivat agilityn 3-luokassa JAU:n kisoissa; hienosti kaksi nollarataa, ja sijat 1. ja 2.! Isot onnittelut Janne & Twixy!!
 • 15.1.17 Samoissa JAUn kisoissa Gaialle (FI AVA FI AVA-H SE AVA Tending Kayo) kolme nollarataa, ja kaksi kertaa 3. sija - paljon onnea Juha & Gaia!!
 • 14.1.17 Maku (Tending Uppercut) ja Arja starttasivat ensimmäisissä tokokisoissaan; alokasluokasta upeasti täydet 200 p /200, ja luokkavoitto! Paremminhan ei voisi aloittaa : ) paljon onnea Arja ja Maku!!
 • 14.1.17 Puolan tokon maajoukkuekarsinnoissa Taff (PL & FI TVA Tending Tough) ja Joanna ovat voittaneet kisan; neljäs karsintakilpailun voitto putkeen : ) Huge congrats Joanna & Taff!! Rocky (Tending Nimbus) ja Malgosia saivat myös 1-tuloksen karsintakisassa, ja 7. sija - he ovat nyt karsintarankingin 5. sijalla. Congratulations Malgosia & Rocky!!
 • 14.1.17 Fizz (FI TVA JK1 BH PPR1 Tending Piraya) ja Emmi aloittivat agikisavuoden hienosti; hyppyradan nollavoitolla Vantaan Ojangon kisoissa! Paljon onnea Emmi & Fisu!! Samalta radalta Rhealle (Tending Gifted) ja Juhalle nolla ja 2. sija, onnea Juha & Rhea!!
 • 14.1.17 Numa (FI & SE TVA PPR1 Tending Joy) starttasi agilitykisoissa ensimmäistä kertaa; 1-lk:ssa nollavoitto ja toiselta radalta vitosella 4. sija (ja ohjaaja kiittää agikoutsejaan Iinaa & Teroa!).
 • 13.1.17 W-pentueen pentupäivä Lahden A-Qility-hallissa W-pentujen omistajat tapasivat Lahdessa toko- ja aksatreenien parissa; pikkupentuina Italiasta Suomeen matkusti puolet Pepper-Freeze-pentueesta, ja todella kivoja ja taitaviahan nämä 2-v nuoret - Rim, Kurko ja Just - jo ovatkin : ) W-pentutreenivideo löytyy täältä.
  W-pentue. Just.

  Rim. Kurko.

 • 8.1.17 Ihme (FI TVA FI AVA Tending Mirage) ja Maiju kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno ykköstulos 296,5 pistettä ja 2. sija. Paljon onnea Maiju & Ihme! Ihmeen kisa täällä.
 • 8.1.17 Tänään Itille (FI TVA EE TVA Tending Bonfire) tokon erikoisvoittajaluokasta 1-tulos 293 pistetta ja luokkavoitto! Rikalle (KANS & POHJ TVA Tending Eagle-Eyed) 276,5 pistetta ja 4. sija. Paljon onnea Anne & Iti ja Rika!!
 • 8.1.17 Iti (FI & EE TVA Tending Bonfire) on valittu Eestin Kennelliiton Vuoden Tokokoiraksi 2016! Rika (KANS & POHJ TVA Tending Eagle-Eyed) oli sijalla 4. Isot onnittelut Anne, Iti ja Rika!!
 • 8.1.17 Fire (Tending Wonderful) starttasi kisauralleen Saksassa viime vuoden puolella; hyväksytty BH-koe, ja tokon KV 1-luokassa hieno yköstulos 306 pistettä, ja voitto! Congratulations Wera & Fire!!
 • 8.1.16 Lisää Saksan uutisia, kun Nori (Tending Mystery) voitti Saksan German Bundessieger-arvokilpailun; nartulla on nyt siis hieno titteli Obedience-Bundessieger 2016. Congratulations Brigitte & Nori!!
 • 8.1.17 Pulmulle (FI AVA FI TVA FI AVA-H Tending Quickfire) ja Niinulle 1. ja 3. sija agilityn 3-luokassa! Myös Thorille (Tending Gale) nollarata ja 2. sija. Paljon onnea Niinu & Pulmu ja Thor!!
 • 7.1.17 Gaialle (FI AVA FI AVA-H SE AVA Tending Kayo) myös tänään kolme hienoa nollaa agilityn kolmosissa; 1./53, 1./40 ja 2./71. Rhealle (Tending Gifted) myös kolme nollarataa (1./71, 1./54. ja 2./57 + agiserti ja hyppyserti! Oikein paljon onnea hienoista radoista!
 • 7.1.17 Ihmeelle (FI TVA FI AVA Tending Mirage) ja Maijulle kaksi nollarataa agilityn 3-luokassa, ja sijat 8. ja 9.! Onnea Maiju & Ihme!!
 • 6.1.17 Gaia (FI AVA FI AVA-H SE AVA Tending Kayo) ja Juha kilpailivat agilityn 3-luokassa; kolme nollarataa sijoin 1./67, 2./59 ja 3./65. Rhealle (Tending Gifted) kaksi nollarataa ja sijat 2./65 ja 3./59 + agiserti. Hurjan paljon onnea Juha & Gaia ja Rhea!!
 • 22.12.15
  "Niin kovin kaukainen on pieni kylä päällä maan. Sen tiet ja talot, puut on lumipuvussaan. On jäätä avaruus ja selkääni mä siivet sain. On kuu niin sininen mun lentomatkallain. Kuutamoon liukenee portaat pilvien, liukenen itsekin ja leijailen. On aikaa avaruus ja tuhat vuotta hetkinen. On tähdet kotimaa, saan tänään nähdä sen." (Avaruus - Walking in the Air)
  Kennel Tending toivottaa kasvattiemme ja yhteistyökoiriemme omistajille ja kaikille koiraharrastajille

  Ihanaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2017!
  Joulutervehdyksien sijaan lahjoitimme summan WWF:n tueksi.
  "We're surfing in the air We're swimming in the frozen sky We're drifting over icy mountains floating by We're walking in the air We're dancing in the midnight sky And everyone who sees us greets us as we fly" • Vanhoja uutisia (2015-16)

  Vanhoja uutisia (2013-14)

  Vanhoja uutisia (2012)

  Vanhoja uutisia (2010-11)

  Vanhoja uutisia (2009)

  Vanhoja uutisia (2008)

  Vanhoja uutisia (2007)

  Vanhoja uutisia (2006)

  Vanhoja uutisia (2005)
  Vanhoja uutisia (2004)
  Vanhoja uutisia (2003)
  Vanhoja uutisia (2002-2001)
  Vanhoja uutisia (1999-2000)

Palaa takaisin.