UUTISET 2003
Palaa takaisin.
  
  

  UUDET UUTISET V. 2004 -


  Kennel Tending toivottaa kaikille Suomen koiraharrastajille, ja erityisesti kasvateillemme omistajineen
  Nero,Tao ja Velho joulukuussa -03.
  Rauhaisaa Joulua ja Menestyksekästä Vuotta 2004!

  7.12.03 Aiko (FIN & S TVA HK3 TSM-02 T. The Talisman) ja Virve olivat tänään hyvällä ykköstuloksella 279 p neljänsiä Messukeskuksen KV tokossa; onnea oikein paljon Virve & Aiko! Myös Rho (T. White Wicca) teki loistavaa sarjaa viimeisenä kisassa (juoksuaika) mutta sitten tokavika liike katkaisi hienon pistesarjan, eli ohjattu nouto valitettavasti nolla :-(. Kaiken kaikkiaan hieno ja jännittävä kisa, jossa paljon hyviä suorituksia!
 • 6.12.03 Kiitos Marjatalle ja Mikalle pikkujoulujärjestelyistä - olipas meillä taas hauskaa :-) Riitta ja Pekka kiittävät tiimiläisiä aivan upeista joululahjoista (viinilasit, kynttelikkö ja ihana iso savulasia oleva lautanen, joihin kaikkiin oli puhallettu T-logo - ja lisäksi pullollinen ihka aitoa (?) T-viiniä; "...auf Schloss Tending Estate...Magic Potions since 1994...":) Kaikkea upeeta te keksittekin!!! :-))))
 • 30.11.03 Jekulle (FIN TVA FIN AVA JK3 PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katrille tänään agilityssa kaksi nollarataa 3-luokassa; hyvää tasaista työtä, onnea!!
 • Tending-pikkujoulut Marjatan & Mikan luona Tuusulassa messariviikonlopun lauantaina, eli 6.12! Tervetuloa koko T-tiimi, ilmoittautuminen etukäteen joko Marjatalle, tai Riitalle ja Pekalle!!
 • 23.11.03 Mari (Tending Blue Bravura) ja Sepposen Harri voittivat tänään agilityn 1-luokan nollatuloksella Kotkassa! Oikein paljon onnea, Harri & Mari!!
 • 23.11.03 Yoko (Tending Brownie) ja Juha saivat tänään nollavoiton agilityn 2-luokassa Turussa! Hienoa Juha & Yoko, isot onnittelut!!
 • 22.11.03 FIN TVA BH TENDING MAGIC MIND ON UUSI SUOMEN AGILITYVALIO!!! Cosmo sai agilityn 3-luokassa tänään nollavoiton Janitan ohjaamana!! Huippuhienoa, oikein jättisuuret onnittelut Janitalle, Petrille & Cosmolle FIN AVA-tittelistä!! Cosmosta löytyy uusi kuva Valiot-palstalla!
 • 22.11.03 Noita (FIN KVA FIN TVA M-03 HK3 EK3 JK1 T. The Troll-Drum) suoritti tänään hyväksytysti pelastushakukokeen (PEHA) Hangossa, Leea ohjaajanaan. Lämpimät onnittelut teille, Leea & Noita, taas uudesta saavutuksesta; teillä on mahtava vuosi takananne; PK-hakukokeen SM-kulta, neljä perättäistä 1-tulosta uudessa lajissa PK-etsintäkokeesta, joista viimeisenä SBCAK ry:n mestaruus 3-luokassa, ja vielä loppusyksystä JK1 ja tämä PEHA-koe. ONNEA!!!! Noidasta löytyy uusi kuva Menestyneet-palstalla!
 • 15.11.03 Luca (Tending Spellbound) ja Johanna suorittivat tänään BH-kokeen hyväksytysti!! Hyvä Johanna & BH Luca; menestystä PK-uralle jatkoon!!
 • 15.11.03 Yokolle (Tending Brownie) ja Juhalle tänään nollarata ja luokkavoitto agilityn 1-luokassa - samalla siirto kakkosluokkaan! Oikein paljon onnea, Juha & Yoko!!
 • 4.11.03 Video-ilta Riitan ja Pekan luona klo 18.00; Ruotsin Mestaruuskisat toko/PK + mahd. muita Ruotsin bc-videoita, soittakaa etukäteen tulostanne :-)
 • 2.11.03 Noita ja Leea starttasivat tänään PK-jälkikokeen 1-luokassa; 1-tulos 283 p (tottis 89, maasto 194 p), JK1 ja 1. sija. Oikein paljon onnea Leea & Noita!!!
 • 1.-2.11.03 Tokon Pohjoismaiden Mestaruuskisat, Tanska; Suomen maajoukkueella pientä epäonnea matkassa, ja Tanska kiri sunnuntaina Suomen ohi joukkuepisteissä. Norjalais-bordercollieille Brainwaive`s Java (joka on Ruotsin tuonti-sijoitusnarttumme Abban emän sisko) ja Ulvinmyras Uno kaksoisvoitto henkilökohtaisessa kisassa. V-pentujemme isöäiti KANS & POHJ TVA S KVA Mitzi II sai PM-pronssia, ja oli paras ruotsalaiskoirakko. Norja vei siis ylivoimaisesti joukkue-kultaa tänä vuonna. Henkilökohtaisen kisan voitto tuli pisteillä 275. Suomalaiskoirakoista parhaiten onnistui Tiina & Q, pisteitä kertyi 263 - onnea!!! Virve ja Aiko, joukkueen toiseksi parhaat, saivat kasaan 255,5 p, ja harmittavasti jäivät puolen pisteen päähän 1-tuloksesta ja Tanskan Tva:n arvosta! Aiko oli suorittanut perinteisen hyvin sille vahvat noutoliikkeet, kaukoissa yksi lisäkäsky, muuten hyvät, mutta arvostelu oli ollut kovin tiukkaa kautta linjan, kertoi Virve heti sunnuntain suorituksen jälkeen, ja oli tyytyväinen näin hyvään 2-tulokseenkin. Welmulla ja slkn Masulla oli ollut taas huonoa tuuria, ja kummallakin yksi kallis nolla, Masulla ruutu, ja Welmulla kaukokäskyt :-( Vaikka siis suomalaisilla oli näin hieman epäonnea tämän vuoden PM-reissumatkalla, niin kaikki joukkuelaiset esittivät erittäin hyviä yksittäisiä liikkeitä - toko on vaativa laji ja on hyvin vaikeaa saada kaikki kymmenen erivoin liikettä "natsaamaan" yhteen kisaan. Ensi vuonna PM-kisat taitavat olla, pitkästä aikaa, taas Suomessa :-), ja MM/EM-kisojen pitopaikasta ei ole vieläkään varmaa tietoa, Espanjaa ja Italiaa ollaan ehdoteltu. Helsingin Messarissa joulukuussa, Turun Messukeskuksessa tammikuussa, Kajaanin Pallohallissa tammikuussa ja Hollolan parkkihallissa helmikuussa karsitaan ensi vuoden maajoukkuepaikoista.
 • 1.11.03 Woomille (PPR1 Tending Wishmaster ja Petelle luokkavoitto agilityn 3-luokassa; valitettavasti vain yksi rima putosi, eli tulos 5 vp ja aika -11,12. Onnea Pete & Woomi!!!
 • 26.10.03 Yoko ja Juha uusivat eilispäivän voittonsa agilityradalla! Myös tänään Purina-hallilla nollatulos agilityn 1-luokassa ja 1. sija. Todella upea rata; hyvä Juha & Yoko!!
 • 26.10.03 Miro (Tending Seer Man) ja Soili kilpailivat agilityn 3-luokassa, ja tuloksena ensimmäinen 0-rata kolmosissa, onnea Soili ja Miro, tsemppiä jatkoon! Mirosta löytyy uusi kuva Menestyneet-palstalla!
 • 25.10.03 Sisarukset Matti ja Vikka M-pentueesta kilpailivat tänään palveluskoirien hakukokeessa 3-luokassa; ja Mahtavin tuloksin :)! Matti (FIN TVA HK2 BH PPR1 T. Mack The Knife) ja Päivi voittivat 3-luokan 1-tuloksella pistein 279 (tottis 91 p, esineet 22 p ja henkilöetsintä 166 p), samalla HK3-koulari - jättionnittelut Päivi & Matti!!! Vikalle ("FIN TVA" HK2 BH PPR1 T. Magic Maker) Ninan ohjaamana myös 1-tulos ja 3. sija!! Pisteitä kertyi 275 (tottis 89 p, esineet 30 p ja henkilöetsintä 156 p) ja HK3. Oikein isot onnittelut Nina ja Vikka!! Ja kummallekin oikein paljon onnea ensi kaudelle, kohti Kva-arvoa ja PK-SM-kisoja :) Sekä Matista että Vikasta löytyy uusi kuva Menestyneet-palstalla!
 • 25.10.03 Yoko (Tending Brownie) starttasi tänään ensimmäistä kertaa agilitykisoissa, Juha Oreniuksen ohjaamana. Hieno aloitus, ykkösissä erittäin nopea nollarata ja luokkavoitto!! Aivan upeaa, Juha & Yoko, isot onnittelut ja tsemppiä jatkoon!!!
 • 19.10.03 V-pentujen pentupäivät Valkeakoskella Aamupäivällä meillä oli varattuna kaksi tuntia maneesiaikaa tottiskoulutuksiin, ja V-naperot esittivätkin aikamoisen vauhdikkaita ja intensiivisiä tottiksia ikäisikseen! Huippuhienoa, ei kun jatkatte samaan tahtiin :) Lampaanlihasopan ja ruokatauon jälkeen osa porukkaa siirtyi metsään esineruutu- treeneihin, muutama pellolle tekemään peltojälkiä, ja moni kävi kokeilemassa paimentamista, ja kivasti pennut syttyivätkin hommaan; osahan oli tietenkin harrastanut paimentamista jo ennenkin. Woomi näytti ensin pennuille paimenkoiran mallia, ja samoin V-pentujen emä Vikka (jonka muutaman viikon takaista hyväksyttyä perusratasuoritusta ihailtiin myös videolta :) - pennuilla taitaa tosin olla edessä pari ahkeraa treenikesää lampailla, ennen kuin aivaan samaan yltävät! Myöhään iltapäivällä sitten kahviteltiin ja katseltiin videoita, jonka jälkeen porukka alkoi hajaantua kukin tahoilleen. Kiitos Ninalle ja Petelle! Kiitos kaikille pentupäiväläisille, tosi mukavaa että tulitte niin runsaslukuisina paikalle!!!
 • 19.10.03 Rölli (FIN KVA VK3 JK2 T. True-Blue Troll) jatkaa koularien keräämistä PK-puolella; tänään kisattiin taas uudessa lajissa, erikoisjäljellä, ja vaikka itse esineiden ilmaisu jäljellä tuotti ongelmaa (koira ei saa ilmaista erikois- jäljellä esineitä menemällä maahan ja ottamalla ne suuhunsa) niin itse jälkityöskentely sujui niin hyvin, että saaliiksi saatiin koulutustunnus FH1!!! Erikoissuuret onnittelut erikoisjäljen koularista, hyvä Satu & Ari & Rölli!!!
 • 12.10.03 Fiina (FIN TVA HK1 BH T. Mostly Myth) ja Päivikki kilpailivat tänään PK-hakukokeen 2-luokassa; henkilöetsintä 158 p, esineet täydet 30 p, ja tottis 82 p = 270 p, 1-tulos ja koulari HK2!!! Hienoa Päivikki & Fiina, nyt sitten siirryitte PK-puolellakin ylimpään luokkaan - jättionnittelut!!!
 • 12.10.03 Tänään tokossa paljon tuloksia :-) Turun sisähallitokossa kaikkien luokkien luokkavoitot Tending-tiimille! Alokasluokassa starttasi ensimmäistä kertaa nuori Glenda, Tending Gazelle, Laura Salosen ohjaamana; hieno suoritus ja hienot pisteet 195 p, ja luokkavoitto! Paljon onnea siirtymisestä avoimeen luokkaan, Laura & Glenda!!
 • Avoimessa luokassa voiton vei Glendan täyssisko, Jasmin (Tending Gowan) Mäkisen Miian ohjaamana; 1-tulos 186,5 p ja siis 1. sija. Lämpimät onnittelut siirtymisestä tokossa voittajaluokkaan, Miia & Jasmin!! Voittajaluokassa starttasivat ensimmäistä kertaa Hopi (Tending Fly-Fly) ja Päivi. Pisteitä kertyi 250,5 (ruutu harmittavasti nolla!) ja luokkavoitto! Onnea, ja tsemppiä seuraavaan kisaan! Erikoisvoittajaluokassa kisasivat Jatsi (FIN TVA BH Tending Blackie) ja Lentsu; 1-tulos 257 p (hyppynouto valitettavasti nolla) ja 1. sija. Paljon onnea Lentsu ja Jatsi!! Onnea vielä kerran koko Turun T-tokoporukalle; treenaatte yhdessä ja tulosta tulee; aika upeata :-) Jatkakaa samaan malliin!!
 • 12.10.03 Luca (Tending Spellbound) ja Johanna kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa, ja ensimmäinen 1-tulos :-) Pisteitä kertyi 279, ja 2. sija. Oikein paljon onnea, Johanna & Luca!! Lucasta löytyy uusi kuva Menestyneet-palstalla!
 • 12.10.03 Romi (BH Tending Superstition) ja Mirja kilpailivat ensimmäistä kertaa tokon voittajaluokassa, 1-tulos 255,5 p ja luokkavoitto!! Isot onnittelut siirtymisestä erikoisvoittajaluokkaan, Mirja & Romi!!!
 • 11.10.03 Rölli siirtyi tänään PK-jäljellä ylimpään luokkaan! Rölli kisasi Satun ohjaamana jälki-kakkosessa; tottis 91 p, esineet täydet 30 p ja jälki 144 p (yksi välikeppi jäi) = 265 p ja JK2, samalla luokkavoitto ja siirto kolmosiin - isot onnittelut Satu & Rölli!!!
 • 5.10.03 Tino (BH Tending Flash Flyer) ja Joni starttasivat tänään ensimmäistä kertaa PK-hakukisoissa; koulutustunnus HK1!!! (Tottis 89 p, maasto 155 p). Isot onnittelut kisauran aloituksesta ja ekasta koularista, Joni & Tino!!!
 • 5.10.03 Jatsi (FIN TVA BH Tending Blackie) ja Lentsu kisasivat KV tokossa erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 289 p, 2. sija ja Vara-Caciob! Oikein paljon onnea Lentsu & Jatsi!! Rho (FIN TVA HK1 BH T. White Wicca) sijoittui samassa kisassa kolmanneksi; 286 p ja 1-tulos erikoisvoittajasta; paljon onnea Kati & Rho!! Aikolla (FIN & S TVA TSM-02 HK3 Tending The Talisman) meni tunnistus- nouto harmittavasti nollille, mutta kuitenkin vielä 1-tulos 261 p - ei muuta kuin tunnari kuntoon ja tsemppiä jatkoon :-)) Virve & Aiko!! Onnea myös kaikille muillekin tutuille hyvistä 1-tuloksista (hyvä Christa, Nilla ja Niina!), ja etenkin KV-kisan voittajalle; hyvä Katja! :)
 • 4.10.03 Rölli (FIN KVA VK3 T. True-Blue Troll) ja Satu kilpailivat PK-jäljen 1-luokassa; hieno 1-tulos 285 p (tottis 91 p, jälki 165 p ja esineet 29 p) ja 2. sija - oikein paljon onnea Satu ja Rölli; tsemppiä jälkiuralle! :-)
 • 4.10.03 Merlin (FIN TVA BH Tending Wise Man) ja Pia osallistuivat valmennus- renkaan leirin yhteydessä pidettäviin tokokisoihin (tuomari M. Mäntynen); 1-tulos 274,5 p ja 2. sija! Onnea Pia & Merlin!!
 • 2.10.03 Tänään Orimattilassa suoritettiin perusratoja; kaksi uutta Tending-koiraa joilla hyväksytyt paimennuksen perusradat! Raffe (FIN TVA BH HK2 T. More Snow White) Anki ohjaajanaan suoritti paimennuksen perusradan; oikein paljon onnea Anki & Raffe!! Vikka (FIN TVA BH HK2 T. Magic Maker) Nina ohjaajanaan suoritti myös perusradan hyväksytysti! Hyvä Nina ja Vikka - onnea!!! Tending-M-pentueessa on nyt kolmella sisaruksella perusradat suoritettuina :) Uudet kuvat Raffesta ja Vikasta löydät täältä!
 • 28.9.03 Romi (Tending Superstition) Mirja ohjaajanaan suoritti tänään hyväksytysti BH-kokeen! Onnea Mirja & Romi, ja menestystä PK-uralle!!!
 • 28.9.03 Nori (JK1 BH Tonedo`s Flashing Meg) siirtyi tokossa voittajaluokkaan! Tänään avoimesta luokasta 1-tulos 166 p ja luokkavoitto - onnea Minna & Nori; ja tsemppiä ylempien luokkien treeneihin!!
 • Paimennuksen Junior-SM-kilpailut
  Matti paimentaa.
  Tending Mack The Knife
 • 27.9.03 Tänä viikonloppuna mitellään Orimattilassa paimennuksen Suomen Mestaruus- kilpailut. Ohessa kilpailtiin myös Junior-SM-mestaruudesta; Matti (FIN TVA HK2 BH PPR1 Tending Mack The Knife) voitti paimennuksen Junior-SM-hopeaa!!! Pisteitä kertyi kisaradalta 82 p; hieno hakukaari, hyvä lampaiden haku ja kuljetus, upea kiinniotto ja häkitys!! Hirveästi onnea Päivi & Matti!! Aivan upeaa :-)
 • 27.9.03 Fiina (FIN TVA HK1 BH Tending Mostly Myth) on uusi tokon Etelä-Pohjanmaan Piirinmestari!!! Tänään tokon erikoisvoittajaluokassa 264 p (tunnari 0) ja siis luokkavoitto ja piirinmestaruus!! Jättionnittelut Päivikki & Fiina!!
 • 27.9.03 Merlin (FIN TVA BH Tending Wise Man) ja Pia kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 263 p (kun hyppynouto 0) ja luokkavoitto, ja "Kisan paras yhteistyö"-palkinto! Oikein paljon onnea, Pia ja Merlin!!
 • 20.9.03 Jekku ja Katri kilpailivat tänään PK-jäljen 3-luokassa, ja hieno 1-tulos!! Jälki täydet 170 p, esineet täysi 30 p, ja tottis 85 p - lopputulos siis JK3 285 p, ja luokkavoitto, ja Jekku palkittiin vielä kisojen parhaana koirana! Isot onnittelut Katri & Jekku, kohti kolmoisvalion arvoa näin!! :-)
 • 20.9.03 Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet ry: Mestaruuskisat PK-lajeissa: Aiko (FIN & S TVA HK3 TSM-02 Tending The Talisman) on SBCAK ry:n PK-haku-mestari!! Aiko totteli kisojen parhaat pisteet, 95 p, ja sai maastosta upeat 195 p, eli kokonaispistemäärä 290, hieno 1-tulos ja HK3 ja luokkavoitto (1/8)! Aiko palkittiin myös mestaruuskisojen parhaana koirana - jättionnittelut Virve ja Aiko!!! Noita (FIN KVA FIN TVA HK3 EK3 M-03 T. The Troll-Drum) ja Leea kilpailivat vaihteeksi etsintäkokeessa, josta Noidalle 4. perättäinen 1-tulos! Noita on siis SBCAK ry:n PK-etsintäkokeen mestari!! Tottis 92 p, ja maasto erittäin hyvä 188 p, siis 1-tulos 279 p, EK3 ja voitto. Jättionnittelut Leea & Noita!!! Nero (JK3 BH Tending Shaman) sijoittui Riitan ja Pekan ohjaamana toiseksi PK-jälken 3-luokassa; siis PK-jäljen mestaruushopeaa tottispistein 90 p, ja maasto 156 p; 2-tulos ja koulari JK3. Sijoitusnarttumme BH Tonedo`s Flashing Meg eli Nori voitti PK-jäljen 1-luokan! Minna ja Nori saivat tottiksesta 84 p, ja maasto 168, yht. 252 p ja koulari JK1 ja 1. sija! Onnea Minna ja Nori oikein paljon Pk-kisauran aloittamisesta ja hienosta suorituksesta!!! Myös Rho (FIN TVA BH Tending White Wicca) starttasi Katin ja Samun ohjaamana ensimmäistä kertaa PK-hakukokeessa ja voittivat haku-ykkösen!! Tottis 77 p (Rho kiersi harmillisesti harjaesteen) ja maasto hienot 185 p, eli yht. 262 p, HK1 ja 1. sija. Oikein paljon onnea Kati, Samu ja Rho, ja tsemppiä PK-uralle jatkoon!!! Vikka (FIN TVA HK1 BH T. Magic Maker) ja Nina voittivat hakukokeen 2-luokan! Maastosta lähes täydet 197 p, tottis 76 p ja yhteensä 1-tulos 273 p ja HK2, ja siis luokkavoitto :-)Isot onnittelut teille siirtymisestä hakukokeessa ylimpään luokkaan!! Jättiyhteisonnittelut vielä kaikille; oli mahtavaa nähdä niin monta T-koiraa paikalla ja vaihteeksi siis PK-kisoissa :-) - ja kisaavan näin menestyksekkäästi!!
 • 17.9.03 Viisi Tending-bordercollieta toimii nyt virkakoirina! Nuorista G-pennuistamme Tending Gownsman eli "Tarmo" on tullin huumekoirakurssien loppusuoralla, ja työpaikka eteläisessä tullipiirissa odottaa sitä. Nuoresta iästään huolimatta Tarmo on jo osoittautunut erittäin eteväksi huume-etsinnöissä, ja siltä odotetaan paljon. Uusi kuva Tarmosta löytyy Virkakoira-sivultamme!
 • 14.9.03 Welmu (T. White Warlock)ja Satu voittivat piirinmestaruus-kultaa tokossa! Welmu voitti erikoisvoittajaluokan hienoin pistein 299, taisipa olla 10. peräkkäinen 1-tulos tälle parille tokossa...:-) Jättionnittelut Satu & Welmu!!
 • 14.9.03 Luca (Tending Spellbound) siirtyi tokossa erikoisvoittajaluokkaan! Johanna ja Luca kilpailivat tänään voittajaluokassa, ja 1-tulos pistein 283,5, ja luokkavoitto!! Oikein paljon onnea, Johanna & Luca!!! Tsemppiä erivoihin :-)
 • 14.9.03 Jekku ja Katri kilpailivat tänään agilityn piirinmestaruudesta; perusradalta yksi riman pudotus, eli 5 vp sieltä, mutta hyppyradalta puhdas 0 vp, ja luokkavoitto! Lopputuloksena piirinmestaruus-hopeaa, isot onnittelut Katri & Jekku!!
 • 13.-14.9.03 PK-NOM, Ruotsi; Noita ja Leea kilpailivat PK-hakukokeessa, valitettavasti lauantaina epäonnisesti; Noita yksinkertaisesti oli kadonnut metsään heti henkilöetsinnän alussa! (Seuraavan koirakon aikana alueelta oli poistettu ulkoilijoita, joten ei tiedä, oliko Noita seurannut näitä ihmisiä myös ja häiriintynyt sitten tästä). Sunnuntaina, kisan toisessa henkilöetsinnässä, sitten taas normaalimpi päivä, eli kaikki 3 maalimiestä ja hyvät työskentelypisteet. M-ja W-pentujemme isä, ruotsalainen S KVA Gränsvallarens Ezzet oli voittanut hakukokeen NOM-kultaa!! Lisäksi suomalaisille jälkikoirille kaksoisvoitto, IPO-koirille kaksi mitalia ja viestikoiralle pronssia, joten Suomen NOM-joukkueella meni kokonaisuudessaan hienosti!
 • 13.9.03 Vikka (T. Magic Maker) ja Nina kilpailivat Pirkanmaan alueen piirinmestaruustokossa; - tuloksena pm-pronssia! Onnea Nina & Vikka!!
 • PK-SM 2003, Joensuu
  Palkintojenjako SM-03. Noita ja Leea SM-kultaa!.
  Tässä vielä uusia kuvia Noidasta (FIN KVA FIN TVA HK3 EK3 M-03 Tending The Troll-Drum) ja Leeasta PK-SM-kisojen hakukokeen palkintojenjaossa, Joensuussa 2003.

 • HUOM1! Maanantaina 8.9.03 alkavat viikottaiset Tending-tottiskoulutukset klo 18.00!!
 • HUOM2! Sähköpostini takkuilee edelleen! Jos olet lähettänyt mailia, enkä ole vastannut, niin ole hyvä, ja kokeile mailin lähettämistä uudelleen...:-)
 • 7.9.03 Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet ry:n Mestaruuskisat tokossa Lappeenrannassa; kaksoisvoitto erikoisvoittajaluokassa :-) eli Tending White Warlock on uusi SBCAK:n Tokomestari pistein 287,5!!! Oikein paljon onnea Satu ja Welmu!!! Toiseksi luokassa tulivat Tending Mystique ja Suvi - isot onnittelut myös teille!!
 • Alokasluokassa kilpailivat Mari (Tending Blue Bravura) ja Harri; 1-tulos 160 p (kun hyppy harmillisesti nolla) - onnea Harri & Mari!!
 • 7.9.03 Jekku (FIN TVA FIN AVA JK3 PPR1 T. Trick or Treat) ja Katri kilpailivat PK-jäljellä 3-luokassa; tottispisteet hienot 93 (3-luokan parhaat!), esineet kaikki kolme = 28 p ja jäljeltä 5 keppiä = 144p, kun porolauma sotki alkujäljen! Lopputulos jäljen epäonnesta huolimatta JK3 265 p, ja sijoitus 3./17 jälkikoirasta! Onnea Katri ja Jekku, ja tsemppiä seuraaviin kisoihin!!!
 • 7.9.03 Jasmin (Tending Gowan) kilpaili tokon alokasluokassa; Miia ohjaajanaan Jasmin paransi edellistä 1-tulostaan yhdellä pisteellä...tällä kertaa siis kasassa täydet 200 pistettä ja luokkavoitto :-) Oikein paljon onnea Miia & Jasmin!!
 • 6.9.03 TENDING BLACKIE ON UUSI SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Lentsu kilpaili tänään Jatsin kanssa tokon erikoisvoittajaluokassa, ja vaikka yksi liike nolla, niin silti 1-tulos 257,5 p ja luokkavoitto!! Jatsi tuli tottelevaisuus- valioksi ennätysnuorena, 1 v 4 kk iässä, ja vieläpä puhtaalla 1-putkella; B-pentueen ensimmäinen valio, ja Tending-kennelin 19. Tottelevaisuusvalio.... Isot ja lämpimät onnittelut teille, Lentsu & Jatsi, ja me toivotamme teille tokourallanne menestystä jatkoon!!!
 • Jatsista löytyy uusi kuva ValioGalleriasta!
 • 6.9.03 Miro (BH Tending Seer Man) ja Soili siirtyivät agilityssa ylimpään, 3-luokkaan!!! Tänään nollavoitto kakkosissa, jättionnittelut Soili & Miro!!!
 • 4.9.03 Jenni ja Yoko (Tending Brownie) kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hieno 1-tulos 184,5 p, ja samalla siirto voittajaluokkaan!! Oikein paljon onnea, Jenni & Yoko, ja hyviä treenejä kohti tokon ylempiä luokkia!!
 • 30.-31.8.03 Jekku ja Katri kilpailivat agilityn SM-kisoissa; lauantain hyppyradalla 0 vp ja -9,16 ja 6. sija/50 koirakkoa. Sunnuntaina varsinainen SM-kisa koostui perus- ja hyppyradasta; Jekun perusradan tulos 5 (rima putosi) ja hyppyradalta 0 vp, lopputulos siis 5, ja sijoitus 21./92 maxikoirakkoa. Onnea Katri ja Jekku tasaisen hyvästä agilitymenestyksestä koko viikonloppuna!
 • 31.8.03 Tva-M-sisarukset kilpailivat tänään ansiokkaasti, mutta vaihteeksi PK-puolella! Hyvä Matti, Vikka ja Fiina ohjaajineen!!! FIN TVA BH HK1 PPR1 Tending Mack The Knife ja Päivi kilpailivat hakukokeen 2-luokassa; 1-tulos, upeat pisteet 295, koulari HK2 ja 1. sija!!! FIN TVA BH Tending Magic Maker ja Nina kilpailivat hakukokeen 1-luokassa; 1-tulos 279 p (henkilöetsintä 164 p, esineet 28 p ja tottis 87 p) ja HK1!! FIN TVA BH Tending Mostly Myth ja Päivikki kilpailivat myös ensimmäistä kertaa hakukokeen 1-luokassa; 247 p (tottis upeat 96 p :-) ja HK1-koulari myös!! Oikein Isot Yhteisonnittelut teille kaikille menestyksekkäästä päivästä!!!
 • 31.8.03 Jatsi (BH Tending Blackie) kilpaili Lentsun ohjaamana Varsinais-Suomen piirinkisoissa; hyvä 1-tulos erikoisvoittajaluokasta 275,5 p, vaikka ruutu sählättiinkin liialla innolla nollille... Samalla piirinmestaruus-kisoissa 4. sija. Onnea Lentsu & Jatsi!! Piirinmestaruus-kulta meni myös samaan osoitteeseen; onnea Jukka & Kara!
 • 31.8.03 Mitzu (FIN TVA Tending Mystique) ja Suvi kisasivat taas Kymen alueen piirinmestaruus- kisoissa; vaikka pisteet eivät ykköseen tällä kertaa riittäneetkään, niin piirin- mestaruuspronssia, ja samalla joukkue-pronssia! Tsemppiä seuraavaan, Suvi & Mitzu!!
 • 30.8.03 TENDING WISE MAN on uusi SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Hyvä Merlin ja Pia!! Tänään erikoisvoittajaluokan 1-tulos 270 p, samalla Merlinillä on siis kasassa ykköset Tva:n arvoon!! Jättionnittelut!!! Uusi kuva Merlinistä löytyy täältä!
 • 28.8-30.8.03 Terveisiä Ruotsin Mestaruuskisoista!! Olimme seuraamassa alusta loppuun tämän vuoden Ruotsin Mestaruuskilpailuja tokossa, kansallisissa PK-lajeissa, IPOssa ja agilityssa. Perjantai kului lähinnä kolmen tokokehän laidalla, jossa n. 70 Ruotsin parhaasta tokokoirasta karsittiin 15 seuraavan päivän finaaliin. Lauantaina olimme taas kannustamassa tuttuja koirakoita PK-puolen kehien laidalla. Työlinjaiset bordercolliet menestyivät :-) Tokon Ruotsin Mestareiksi leivottiin viime vuoden voittaja, eli Ruotsin tuontimme Abban & V-pentueemme isoäiti KANS & POHJ TVA S KVA Young Paul`s Mitzi II. Mitzi oli aivan upeassa vedossa, ja näytti tassunpohjiaan (kevyesti!) nuoremmilleen. Se oli karsintapäivän ylivoimaisesti paras 311,75 pisteellään, ja lauantain pienoinen sähellys tunnistusnoudossa ei pystynyt kaatamaan sen ylivoimaa, ja näin kultamitali meni toistamiseen, peräkkäisinä vuosina, tokossa Sofie Åkerbergille ja Mitzille. Tokon hopea meni bcu Krydds Viperille, ja pronssia sai taas tumma trikkinarttu, bc Kelliegårdens Ammie. Palveluskoirien hakukoe meni aivan viime metreillä huikean jännittäväksi pistetaisteluksi! M-ja W-pentujemme isä, bcu S KVA Gränsvallarens Ezzet ja bcu S KVA Memoars Faidon olivat saaneet tasapisteet henkilöetsinnästä, lähes täydet 290 p. Faidonilla oli kuitenkin esineruudusta paremmat pisteet. Ezzet, jolla on erittäin hyvä tottelevaisuus, kiri tottis- kehässä hyviä pisteitä toisensa perään eri liikkeistä, ja uskalsimme jo povata Ezzetille Ruotsin Mestaruus-kultaa. Mutta niin vain kävi, että kisojen viimeisenä startannut veteraani, erittäin kokenut ja yksi Ruotsin menestyksekkäimpiä hakukoiria kautta aikojen, 10-vuotias Faidon, piti niukan johtonsa, ja 606,25 pisteellä se voitti kultamitalin. Hakukokeessa neljänneksi sijoittui bcn S KVA Duchess, joka on F-ja B-pentujemme isän puolisisko. Viidenneksi sijoittui S KVA Brains Fido, oman Taikamme täysveli, viime vuoden NOM-pronssimitalisti. Vielä 9-vuotiaana "still going strong", ja tottispäivän nopein luoksetulo ja maastossa erittäin näyttävä henkilöetsintätyöskentely! Palveluskoirien jälkikokeen kultamitalisti - ehkä hieman odotetustikin - oli bcu Måsarps Cap, joka oli Ruotsin Brukshundklubbenin v. 2002 Paras jälkikoira. Jälkikokeessa viidenneksi sijoittui muuten F-ja B-pentujemme isoäiti Chess, tämäkin vielä kymmenennellä ikävuodellaan oleva erittäin pirteä ja temperamenttisen oloinen veteraaninarttu! Viestillä hopeaa sai kisojen ensikertalainen, nuori bcu Hemsjö Zammy. S-pentujemme isä, S KVA S TVA Gandarves Simba juoksi hyvin viestiosuudet, ja teki yhden päivän parhaimmista tottiksista, mutta valitettavasti epännistunut esineruutu pudotti sen mitaleilta. Myös agilityssa bordercolliet juhlivat; kultaa bcu Asphagens Donille! Tämä vuosi oli viimeinen, kun Ruotsissa kilpailtiin mestaruuksista näin isojen kisojen mittakaavassa; eli ainakin vanhojen kisaajien mukaan paikalla oli myös historian havinaa; ensi vuonnahan toko ja agility ja PK hajaantuvat Ruotsissa omiksi arvokisoikseen.
 • HUOM! Sähköpostini kanssa on ollut ongelmia koko viime viikon, viikonvaihteen ja ongelmat jatkuvat edelleen! Jos en ole vastannut mailiisi, (tai koneesi ilmoittaa lähetyksen jälkeen että sähköpostilaatikkoni on täynnä) niin oletko hyvä ja kokeilet viestin lähettämistä uudelleen myöhemmin, tai soita 040-5528585!
 • 24.8.03 Noita ja Leea tekivät sen :-))) Eli siis kirkastivat viime vuoden hopeisen SM-mitalinsa PK-hakukokeessa kultaiseksi! Tänä vuonna kilpailtiin Joensuussa palveluskoirien Suomen Mestaruudesta. Noita (FIN KVA FIN TVA HK3 EK3 Tending The Troll-Drum) teki eilen lajinsa toiseksi parhaan tottiksen, 93,5 pistettä, ja sitten alettiinkin jännätä tämän päivän maasto-osuuksia...Aamun henkilöetsinnästä kaikki kolme maalimiestä, ja pisteet hienot 163! Iltapäivällä esineruutu, kaikki kolme esinettä ja 29 pistettä. Pisteiden loppusaldo hienot 285,5 - ja kirkas kultamitali hakukokeessa, ja Leea ja Noita ovat uusia Suomen Mestareita 2003!! Jätti-sylillinen ONNEA, Leea & Noita, te teitte sen! :-) Viestikoirillamme oli sen sijaan epäonnea; Marjatan Pai, v. 2002 PK-viestin kultamitalisti, loukkasi itsensä (onneksi vain lievästi!) edellisenä keskiviikkona, eikä pystynyt osallistumaan tämän vuoden SM-kisoihin. Seuraavana vuonna sitten, Marjatta ja Pai! Satu ohjasi Röllin lajinsa toiseksi parhaille tottispisteille lauantaina, mutta sunnuntaina Rölli valitettavasti eksyi viimeisellä viestiosuudella - sääli, kun vasta muutama viikko sitten Rölli voitti niin hienoin pistein piirinmestaruuden viestillä! Mutta tsemppiä tästä huolimatta jatkoon!
 • 24.8.03 Tinka (Tending Wizard) ja Sanna starttasivat tänään paimennuskisan 1-luokassa; hyväksytty tulos 62 p - oikein paljon onnea Sannalle ja Tinkalle!!!
 • 23.8.03 Tending Flash Flyer eli Tino suoritti tänään Joni Oilingin ohjaamana BH-kokeen hyväksytysti! Oikein paljon onnea Joni & BH Tino, ja tsemppiä PK-haku-uralle!
 • 20.8.03 Tending Gowan eli Jasmin ennätti Miia Mäkisen ohjaamana aloittaa ensimmäisenä G-pennuista kilpailu-uransa! Aloitus olikin upea, eli tokon alokasluokasta lähes täydet 199 p ja luokkavoitto!! Isot onnittelut, Miia & Jasmin!!!
 • 17.8.03 Rho ("FIN TVA" BH Tending White Wicca) ja Kati voittivat tänään Etelä-Hämeen piirinmestaruuden tokossa! Erikoisvoittajaluokasta hieno 1-tulos, 310,5 p, ja siis samalla luokkavoitto ja piirinmestaruus! Oikein paljon onnea Kati & Rho!!
 • 7.8-10.8.03 Tending-leiri Lempäälässä Hiidenhelmessä: Aivan ensiksi kiitos kaikille aika upeasta :-) leiristä, neljä päivää kiiti kuin siivillä! Tokon, agilityn, paimennuksen, PK-haun ja PK-jäljen ryhmät pyörivät päivittäin, lisänä vielä pentutottis, esineruutu ja PK-viestin treenit. ERITYISKIITOKSET: - kaikille kouluttajillemme; tokossa Pipa Pärssinen, Mari Heinonen, lisäksi Pia Miettinen ja Satu Kokko - PK-haussa Päivi Nietosvaara ja Agneta Hellsten-Eriksson - PK-jäljellä Jari Veijalainen (ja Pekka Korri) - agilityssa Juha Orenius, Jukka Leppälä, lisäksi Kati Mäntyniemi, Petri K-K - paimennuksessa Petri Keski-Korpela, Nina Keski-Korpela, Päivi N, Katri Helminen - PK-viestillä Marjatta Tuikkanen Ilman teitä tämä leiri ei olisi ollut mahdollinen! Ja erityisISOT kiitokset tietenkin leirivastaavillemme, Petelle ja Ninalle, jotka huolehtivat leirijärjestelyistä! Riitta ja Pekka kiittävät vielä leiriläisiä muistamisesta; nämä lahjat tulevat näkymään esillä paljon jatkossa :-) Kiitos Helmisen Katrille kaikesta eläinlääkinnällisestä avusta :-) Lisäksi kiitos sponsorillemme, Eukanuballe, ja Ruokosen Satulle! Tending-leiristä lisää myöhemmin, mutta tässä vielä Vuoden 2002 Tending-koirat: Vuoden 2002 Tending-tokokoira: FIN & S TVA HK3 TSM-02 Tending The Talisman & Virve Sormunen Vuoden 2002 Tending PK-koira: FIN KVA FIN TVA VK3 M-02 Tending Magician Man & Marjatta Tuikkanen Vuoden Tending Agility-koira: FIN AVA FIN TVA JK3 PPR1 Tending Trick Or Treat & Katri Helminen Saimme palkita peräti yhdeksän uutta valiota viime leirin jälkeen: Suomen Agilityvalio Tending Trick Or Treat Ja tokossa valionarvoon tarvittavat ykköset olivat tulleet seuraaville: Tending Magic Maker Tending White Warlock Tending More Snow White Tending Mack The Knife Tending Magic Mind Tending Mostly Myth Tending White Wicca Tending Mystique Onnittelut vielä kerran! :-) Juttua ja kuvia leiristä tulossa!
 • 10.8.03 Jatsi (BH Tending Blackie) ja Lentsu käväisivät Tending-leirin treenien lomassa tokokisoissakin; ensimmäisessä erivoin kisassaan Jatsi sai heti 1-tuloksen - vaikka hyppynouto 0 - ja pisteitä silti 276,5 ja 3. sija! Oikein paljon onnea Lentsu ja Jatsi!!
 • 9.8.03 Mocalle (Tending Weird Whizz) ja Annelle tänään agilityn 3-luokassa ensimmäinen nollavoitto!!! Jättionnittelut Anne & Mocca, hienoa työtä!!
 • 4.8.03 Sina (Tending Bluey) ja Elina kilpailivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 173,5 p ja luokkavoitto! Sina siirtyi näin tokossa voittajaluokkaan - paljon onnea, Elina & Sina!!
 • 3.8.03 Palveluskoirien Uudenmaan ja Helsingin piirinmestaruuksista kilpailtiin tänään; T-sisarukset Aiko ja Rölli menestyivät :-) FIN & S TVA TSM-02 HK3 Tending The Talisman voitti Uudenmaan piirinmestaruuden hakukokeen ylimmässä luokassa!! Virve ja Aiko tekivät aivan upean 1-tuloksen PK-hakukokeessa; tottis 93 p, esineet 30 p ja henkilöetsintä 167 p = 290 p, ja oli näillä pisteillä myös pm-kisojen paras koira! Jättionnittelut Virvelle ja Aikolle!! FIN KVA VK3 Tending True-Blue Troll voitti Uudenmaan piirinmestaruuden viestikokeen 3-luokassa!! Satu ja Rölli saivat myös kasaan hienon 1-tuloksen 282 p - tottis 92 p, esineet 19, ja viestimaasto täydet 170 p! Jättionnittelut Satu & Rölli!!! Uusi kuva Aikosta PK-menestyneet-palstalla!
 • 29.7.03 Lomaterveisiä Ruotsista :-) Kiertelimme parisen viikkoa naapurimaamme koiratapahtumissa ja tapailimme tuttuja BC-kasvattajia ja -omistajia. Tässä lyhyesti kuulumisia, myöhemmin sitten kuvien kanssa enemmän :-) - Vadstenassa vietettiin isoa "toko-happeningiä"; 4 päivää KV tokokisaa peräkkäin. Tuttuja huippukoiria naapurimaistamme näkyi palkintopalleilla joka päivä, ja useimmat Norjan/Ruotsin maajoukkueen koirat olivat ainakin jonain päivänä paikalla. Helteisen tokokisan säväyttäjiä olivat tutut nimet edelleenkin, eli mm. bcn Mitzi ja bcn Krolley Ruotsista, bcu Leo ja bcu Halley Norjasta. Ns. hattutempun teki Jonte (Jon Eklöf) uudella BC:llaan Qasey, kun kilpaili sen kolmena perättäisenä päivänä hienoin 1-tuloksin elit luokkaan! - Kungsbackassa kilpailtiin kahtena päivänä kansainvälisessä palveluskoirakokeessa. Oli mielenkiintoista seurata ns. Suomenkin vanhoilla säännöillä käytäviä kokeita. Bordercollieita sijoittui mm. hakukokeessa ja jäljellä palkintopalleille! - Kalmarissa vietettiin jättisuurta paimennuskilpailutapahtumaa; 4 päivää peräkkäin paimennuskisoja vuorotellen lampailla ja naudoilla! Suuri osa Ruotsin huippukoirista oli paikalla, ja mm. V-pentueemme isä Viggo teki sekä lammas -että nautakisoissa erittäin onnistuneet radat. Ruotsin Mestaruuskisoihin PK:ssa on pistekvalifoinnit saatu valmiiksi; M-ja W-pentueemme isä S KVA Gränsvallarens Ezzet on taas mukana PK-hakukokeen mestaruuskisoissa, samoin S-pentujemme isä S KVA S TVA Gandarves Simba. Simba on kärjessä toisessakin lajissa, viestikokeessa. Myös T-ja M-pentueemme emän, Taikan, täysveli Brains Fido, on kvalifoitunut erittäin hyvin pistein Ruotsin Mestaruus-kisoihin hakukokeeseen. Lisäksi F-ja B-pentujemme isä, S KVA S TVA Tonedo`s Black Flash, on sairastumisestaan huolimatta ( punkin aiheuttama borrelioosi) kvalifointilistalla samaan lajiin; aika hienosti, kun miettii että hakukokeessa ei pääse mestaruuskisoihin kuin n. 15 parasta koirakkoa koko Ruotsista! PK-jäljellä on mestaruuskisoihin kvalifoituneet kasvattiemme sukulaisista mm. nartut Chess, Tonedo`s Black Fly ja Speedy Jazzie, Pk-viestille myös Speedy Jet. Muina mukavina uutisina; V-pentujemme isä Viggo oli voittanut pari viikkoa sitten paimennuskilpailut ylimmässä luokassa Ruotsissa ja saanut paimennuscertin, ja Ruotsin tuontinarttumme Norin isä Zören oli taas valmistunut Ruotsin Paimennusvalioksi tänä kesänä, mikä on aika harvinainen titteli Ruotsissa, eli paimennusvalioita ei kovin monta naapurimaassamme vuosittain valmistu!
 • Myöhemmin kuvia ja lisää juttua näistä kisoista ja bordercollieista sivuillamme :-)
 • 27.7.03 Miro (BH Tending Seer Man) ja Soili starttasivat agilityn 2-luokassa; nollatulos ja luokkavoitto! Onnea onnea, Soili & Miro - 3-luokka enää yhden sijoitusnollan päässä :-))
 • 26.7.03 Paimennuskisat Tammisaaressa; 1-luokassa starttasi Päivin ohjaamana FIN TVA HK1 PPR1 BH T. Mack The Knife; hyvät pisteet 84 ja 2. sija (11 koiraa). ONNEA Päivi ja Matti, aivan upeaa!!! 1-luokassa neljänneksi tuli Matin täyssisko "FIN TVA" BH T. Magic Maker "Vikka" pistein 64, Ninan ohjaamana. Onnea Nina ja Vikka kisauran aloituksesta paimennuksessa!
 • 20.7.03 Welmu ("FIN TVA" T. White Warlock) ja Satu kilpailivat kansainvälisessä tottelevaisuuskokeessa; erivoin 1-tulos upeat 304 p, 1- sija ja CACIOB!!! Oikein paljon onnea, Satu & Welmu!!
 • 19.-20.7.03 Woomi (Tending Wishmaster) suoritti lauantaina Peten ohjaamana hyväksytysti PAIMENNUKSEN PERUSRADAN! Jättionnittelut Pete ja PPR1 Woomi, tosi hienoa!! Woomi starttasi myös viikonloppuna paimennuskisojen 1-luokassa, saldona 66 p lauantaina, ja sunnuntaina 77 p (ja 4. sija).
 • 19.7.03 Fiina (FIN TVA BH Tending Mostly Myth) starttasi ensimmäistä kertaa paimennuskisoissa, 1-luokassa, Päivikin ohjaamana; hyväksytty 67 p, (ja häkitys täysi kymppi :)! Onnea Päivikki ja Fiina ja tsemppiä tällekin uralle jatkoon :-)
 • 13.7.03 Noidalla ja Leealla hieno kisaviikonloppu :-) Eilen PK-etsintäkokeen kakkosluokasta 1-tulos ja siirto kolmosluokkaan, tänään jo kolmosluokasta 1-tulos!!! Noidalla tottis tänään 92 p, maasto 186 p, ja yhteispisteet 278 ja 2. sija ja EK3. Aivan upeaa Leea & Noita :-)
 • 12.7.03 Noita (FIN KVA FIN TVA HK3 T. The Troll-Drum) ja Leea kilpailivat PK-etsintäkokeen 2-luokassa; tottis 93 p ja maasto hienot 196 p! Lopputulos siis 289 p, 1. sija ja EK2-koulari - oikein paljon onnea Leea & Noita!!
 • 7.7.03 Sina (Tending Bluey) ja Elina olivat käyttäytymiskokeessa, tuloksella hyväksytty BH! Onnea Elina ja BH Sina - tsemppiä haku- & jälkitreeneihin teillekin!
 • 6.7.03 Mitzi (Ruotsin tuontimme Abba) suoritti tänään BH-kokeen hyväksytysti! Hyvä Maija ja Mitzi!! Tsemppiä jälkitreeneihin :-)
 • 5.7.03 SBCAK ry voitti Agirodussa aloittelevien maxi-koirien mestaruuden; joukkueessa kisasi kaksi nuorta kasvattiamme samasta pentueesta, Tending Brownie "Yoko" Juha Oreniuksen ohjaamana, ja Tending Blue Bravura "Mari" Harri Sepposen ohjaamana. Oikein paljon onnea Juhalle & Yokolle ja Harrille ja Marille ja koko SBCAK ry:n joukkueelle!!!
 • 4.7.03 Rho ("FIN TVA" BH Tending White Wicca) ja Kati kilpailivat agilityssa; nollatulos ja luokkavoitto huippunopealla ajalla -19.45! Samalla Rho siirtyi agilityssa kakkosluokkaan - onnea Kati & Rho!!
 • 28.6.03 Paimennuspäivä Kiikalassa; Tänään vietettiin Tending-porukalla paimennuspäivää Kiikalassa Päivi ja Tapio Nietosvaaran lammastilalla. Maalaismaisemassa treenattiin ruotsalaiskouluttajien Jonas Gustafssonin ja Mosse Magnussonin oppien mukaan, joista Päivi piti teoriakoosteen päivän alkajaisiksi. Kaikki koirat, niin pennut kuin vanhemmatkin, pääsivät kokeilemaan paimennusta, aivan ensikertalaiset koirat tosin turvallisesti ensin niin, että lampaat olivat häkissä, ja sitten niin, että koira tuotiin lammashäkin sisäpuolelle, mutta kytkettynä. Päivä meni paimennusharjoituksissa, välillä käytiin syömässä keittoa ja pannukakkua (kiitos kestityksestä, Päivi!), ja taas jatkettiin treenejä. Illalla sitten keskityttiin juhlimiseen ja kakunsyöntiin, kun juhlimme Päivin Matin (FIN TVA HK1 BH PPR1 Tending Mack The Knife) TVA:n arvoa. Kiitos Päivi ja Tapio hienosta päivästä paimennuksen parissa!!
 • 28.6.03 Mocca (Tending Weird Whizz) ja Anne aloittivat hienosti kisauraansa agilityn kolmosluokassa; heti SM-nollatulos, ja 4. sija! Onnea! Mocasta löytyy uusi kuva Menestyneet-palstalta!
 • 25.6.03 Jatsi (BH Tending Blackie) ja Lentsu kilpailivat tänään tokon voittaja- luokassa; 1-tulos 289 p ja luokkavoitto!! Onnea Lentsu ja Jatsi siirrosta tokon erikoisvoittajaluokkaan - tosin Jatsi joutuu vähäisen ikänsä takia siinä kisaamista vielä odottelemaan :-)
 • 22.6.03 Mirolle (BH T. Seer Man) Soilin ohjaamana luokkavoitto agilityn 2-luokassa nollatuloksella ajalla -16.78! Onnea Soili & Miro!!
 • 14.-15.6.03 Tokon Suomen Mestaruus-kisat Pihtiputaalla JOUKKUE-SUOMEN-MESTARUUS-KULTAAAAAA!!!!! JOUKKUEPÄIVÄN ERIVOIN KOLME ENSIMMÄISTÄ SIJAA W-SISARUKSILLE!!! SM-PRONSSIA HENK. KOHT. KISASSA!!!!
 • Tending-joukkue; kuva K. Sihvonen. Tending-joukkue; kuva K. Sihvonen.
  Kati & Rho SM-pronssia; kuva K. SIhvonen. Su erivoi Welmu, Merlin, Rho; kuva K. Sihvonen.

 • 15.6.03 KERAVAN KOIRAHARRASTAJIEN 2-JOUKKUE "TEAM TENDING" VOITTI JOUKKUE-SM-KULTAA :-) tänään Pihtiputaan Kennelkerhon hienosti järjestämissä SM-kisoissa. Joukkue koostui seuraavista T-koirista: alo-lk: Tending Wishmaster "Woomi" ja Petri Keski-Korpela; 1-tulos, 179 p avo-lk: Tending Blackie "Jatsi" ja Leena Välimäki; 1-tulos, 184,5 p ja 4. sija avo-lk: Tending Fast Fly "Seita" ja Samu Mäntyniemi; 1-tulos, 170,5 p erivoi-lk: Tending White Wicca "Rho" ja Kati Mäntyniemi; 1-tulos, 294 p ja 3. sija erivoi-lk: Tending The Talisman "Aiko" ja Virve Sormunen; 1-tulos, 285,5 p Koko joukkue teki aivan erinomaiset ykkostulokset, ja fiilis oli mahtava koko päivän! Kisa-aamun ja päivän aikana mitaleista laskettiin moneen kertaan leikkiä, mutta sitten kun se kulta olikin illansuussa aivan totta, taisi meidän porukkammekin hetkeksi hiljentyä... Aivan mahdottoman isot onnittelut koko joukkueelle upeista, tasaisen hienoista kehäsuorituksista ja Joukkue-kultamitalista!!! ONNEA!!!!! Keravan Koiraharrastajien 1-joukkue tuli hopealle, onnea oikein paljon!! Joukkuepronssia voitti hienosti Australianpaimenkoirien 2-joukkue; onnea Junton perheelle ja Sintin perhejoukkueelle :-) Paljon muitakin T-koiria kilpaili joukkuekisassa hyvin tuloksin (pahoittelen, jos näin puolen yön jälkeen reissusta juuri saapuneena pisteet eivät ole aivan oikein, tai muistankokaan edes kaikkia tuloksia :-) Tending Bluey "Sina" Elinan Niemen ohjaamana teki tokodebyyttinsa Pihtiputaalla; 1-tulos 167,5 p hyppyliikkeen nollasta huolimatta - onnea Elina & Sina!! Tending Fly-Fly "Hopi" kilpaili avoimessa luokassa, 1-tulos 167 p, ja ihastutti erittäin energisellä ja vauhdikkaalla suorituksellaan, hyvä Päivi & Hopi!! Tending Mystique "Mitzu" starttasi erikoisvoittajaluokassa päivän viimeisten kisaajien joukossa, ja hieno 1-tulos 275 p erittäin iloisella ja nopealla suorituksella, onnea Suvi & Mitzu!! Suvin joukkue sijoittui lisäksi neljänneksi joukkuekisassa! "Jackpotin" räjäytti vielä Woi Wau-pentueemme (W-pentujemme omistajien keksimä lempinimi tälle pentueelle!) sisarusten T. Wise Man, T. White Warlock ja White Wicca ottaessa kolmoisvoiton 51 koirakon erikoisvoittajaluokassa!!! Merlin voitti erikoisvoittajaluokan Pian ohjaamana pistein 298 (ja samalla joukkue-hopeaa!), veli Welmu oli toinen Satu ohjaajanaan pistein 295, ja sisko Rho oli kolmas pistein 294! Tällä kertaa on kasvattajienkin langettava ylenpalttiseen kehumiseen :-) ja sanottava, että Woi Wau-sisarukset tekivät ihan uskomattoman upeaa, nopeaa ja tasapainoista työtä erivoin kehässä...siis ihan yksinkertaisesti woi wau teitä! ONNEA!!!
 • 14.6.03 Tokon Suomen Mestaruus-kilpailut, henkilökohtainen kisa; SM-kisaa käytiin niin auringonpaisteessa kuin rankkasateessakin, pitkä ja jännittävä päivä, ja aivan upeita suorituksia nähtiin...Neljä tendingläistä oli lopputuloksissa 10 parhaan koirakon joukossa :-) TENDING WHITE WICCA JA KATI MÄNTYNIEMI SM-PRONSSIA!!!!! Kati ja "Rho" onnistuivat tekemään aivan loistavan suorituksen SM-kisapäivänä; samassa paketissa sekä energinen nopeus että tekninen tarkkuus. Kati ja Rho olivat väliaikatiedoissa kärjen joukossa ihan koko ajan, ja upeat 302,5 pistettä toivat tokon pronssimitalin! Jättisylillinen onnea :-) Aiko (T. The Talisman) ja Virve jatkoivat hienoa tasaista työtään; 285,25 p ja 6. sija! Neliöseuraamisen yksi väärä asento ja hyppynoudossa kolaus (?) pudottivat pisteitä muuten niin hyvästä suorituksesta. Welmu (T. White Warlock) ja Satu johtivat upean ekan osion jälkeen kisaa, valitettavasti ohjatun noudon nolla pudotti heidät kärkisijoilta...271 p, ja 7. sija. Velho päästikin tällä kertaa lapsukaisensa ohitseen, ja Pekan ohjaamana SM-kisoissa kuitenkin hyvä 1-tulos 269,5 p ja 8. sija. Kisan voitti hienolla kisakunnollaan vakuuttanut "Q" Tiinan ohjaamana, ja hopeasija meni "Elkelle" ja Helille - oikein paljon onnea!! Iso kiitos myös Pihtiputaan Kennelkerholle erittäin hyvin järjestetyistä kisoista näyttävine alku- ja loppuseremonioineen, ja tietenkin kiitos myös pitkät päivät - ja erittäin hyvällä, tiukalla linjalla - ahkeroineelle tuomarikunnalle ja jättiurakan tehneille liikkeenohjaajille.
 • 14.6.03 Mocca (T. Weird Whizz) ja Anne kilpailivat tänään agilityn 2-luokassa; upea nollavoitto, ja siirtyminen ylimpään, 3-luokkaan agilityssa!!! Oikein paljon onnea Anne & Mocca!!!
 • 10.6.03 Miro (Tending Seer Man) suoritti tänään Soilin ohjaamana hyväksytysti BH-kokeen! Paljon onnea Soili ja BH Miro ja tsemppiä hakutreeneihin :-)
 • 28.6.03 Tending-paimennuspäivä! Paimennuspäivää vietetään Päivi ja Tapio Nietosvaaran lammastilalla Kiikalassa, ja samalla juhlitaan Matin TVA-juhlia :-) Kaikki tendingläiset tervetuloa treenaamaan tai kokeilemaan paimennusta - ilmoittautuminen etukäteen joko Päiville (tai meille)!
 • 8.6.03 G-pentujen pentupäivä Opaskoirakoululla; kimppatreenejä, yhdessäoleilua, kahvittelua ja videointia, sekä Koirakoulun toiminnan ja tilojen esittely. Kiitos kaikille oikein mukavasta pentupäivästä (josta sitten muodostuikin G-ja S-pentujen yhteinen päivä:-). Mukavaa oli; nautittiin lämpimästä ja aurinkoisesta säästä, grillattiin makkaraa ja juteltiin, ja siinä välissä vähän treenailtiinkin (tottis + esineruutu)! Hyviä treenejä teille edelleen pentujenne kanssa, nähdään kaikki viimeistään Tending-leirillä elokuun alussa!
 • 7.6.03 Matti (FIN TVA BH PPR1 T. Mack The Knife)starttasi tänään ensimmäistä kertaa PK-hakukisoissa Nietosvaaran Päivin ohjaamana; aivan upea 1-tulos 295 p ja HK1 ja 1. sija!! Henkilöetsintä täydet 170 p, esineruutu 28 p, ja tottis 97 p. Jättionnittelut Päivi & Matti hienosti menneestä kisasta ja onnea jatkoon!!
 • 7.6.03 Nero (JK2 BH Tending Shaman)kilpaili Riitan ja Pekan ohjaamana ensimmäistä kertaa PK-jäljen ylimmässä luokassa; koulutustunnus JK3 pistein 240. Jäljeltä kaikki kuusi keppiä, mutta esineruudusta vain yksi esine, ja tottis (useita asentovirheitä!) 80 pistettä. Kiitos HPH:n porukalle erittäin hyvin järjestetyistä ja hyvin sujuneista kisoista! Uusi kuva "JK3 Nerosta" löytyy täältä!
 • 30.5-1.6.03 TOKON MM-KILPAILUT SAKSASSA, DORTMUNDISSA - SUOMELLE JOUKKUE-PRONSSIA! :-) Erityis-isot onnittelut koko Suomen tokomaajoukkueelle; Tiina & Q, Pipa & Masu, Anu & Ida, Satu & Welmu, Maarit & Kit ja Heidi & Remo hienosta 1-putkesta MM-kisoissa, ja Joukkue-Pronssista! Kokon Satu ja Welmu (Tending White Warlock) kilpailivat jo perjantaina, ja heille 1-tulos 274,33 pistettä, ja päivän sijoituksissa 6. paras. Welmu keräsikin kiitosta paikanpäällä olleilta vauhdikkuudellaan ja iloisuudellaan :-) Arvostelu oli ollut tiukkaa ainakin alkupään liikkeissä, mm. seuraamisessa ja neliökävelyssä, eikä päälle 300 p ykköstuloksia tullutkaan kuin muutama koko kisassa. Henkilökohtaisen MM-kilpailun voiton vei ruotsalainen BC Nezzy, toisena oli ruotsalainen BC Lizzroys`s Loy, ja pronssille tuli V-pentujemme isoäiti BC Mitzi - neljäntenä paras "muunmaalainen", Norjan BC Leo. Ruotsi vei ylivoimaisesti MM-joukkuekultaa tänä vuonna. Satulle ja Welmulle vielä kerran spesiaali-onnittelut 1-tuloksesta & joukkue-pronssista!
 • 1.6.03 Tinka (Tending Wizard) ja Sanna suorittivat tänään BH-kokeen hyväksytysti läpi! Tosi hienoa, Sanna & BH Tinka - olipas mukava yllätys :-) Tsemppiä jälkien ajoon ja onnea vielä kerran!
 • 1.6.03 Miro (Tending Seer Man) ja Soili siirtyivät tänään agilityssa 2-luokkaan! Nollavoitto ajalla -14,99 ykkösluokassa, ja menolippu kakkosiin :-) Paljon onnea Soili & Miro, ja menestystä seuraavassakin luokassa!!
 • 29.5.03 Noita (FIN KVA FIN TVA HK3 T. The Troll-Drum) ja Leea kilpailivat tänään palveluskoirien etsintäkokeessa 1-luokassa; hienosti 1-tulos 283 ja koulutustunnus EK1!! Jäljeltä jäi yksi keppi löytymättä, mutta henkilöhaku ja esineet ja tarkkuusetsintä täydet pisteet, ja tottis vielä 93 p. Isot onnittelut Leea & Noita!!!
 • 29.5.03 Yoko (Tending Brownie) ja Jenni Vuorinen starttasivat ensimmäisissä tokokisoissaan erinomaisella menestyksellä; upeat 195 p alo-luokassa ja 2. sija! Hienoa Jenni & Yoko, onnea tokourallenne jatkoonkin:-)
 • 29.5.03 Hopi (Tending Fly-Fly) ja Päivi starttasivat tänään ensimmäistä kertaa tokon avoimessa luokassa - 1-tulos 169 p ja luokkavoitto 1/11 :-) Paljon onnea Päivi & Hopi taas luokanvaihdosta!!
 • 29.5.03 Nori (Tonedo`s Flashing Meg) ja Minna suorittivat tänään hyväksytysti käyttäytymiskokeen! Onnea onnea Minna & BH Nori, ja tsemppiä PK-jälkiuralle!!
 • 29.5.03 Jekku ja Katri kilpailivat agilityn 3-luokassa; taas SM-nolla ajalla -8,56 ja 4. sija! Onnea Katri & Jekku!!
 • 25.5.03 Woomi (Tending Wishmaster) ja Petri siirtyivät tänään agilityssa kolmosiin :-) Woomille nollavoitto agilityn 2-luokassa ajalla -15,16. Saman päivän iltakisoissa eka startti kolmosissa tuotti 5 vp ja edelleen päivän nopeimman ajan - isot onnittelut Pete & Woomi nollavoitosta ja luokanvaihdosta!
 • 25.5.03 Tending Blue Bravura eli Mari aloitti Sepposen Harrin kanssa tokossa kilpailemisen hienosti 1-tuloksella; siis alokasluokan ykkönen 163 p - oikein paljon onnea ykkösestä ja tsemppiä teille kisauraan jatkossakin!
 • 25.5.03 Aiko (FIN & S TVA HK2 TSM-02 T. The Talisman) ja Virve kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; upea 1-tulos 301 p ja ensimmäinen sija! Hienoa Virve & Aiko!!
 • 20.5.03 Mitzu (Tending Mystique) kilpaili Suvin kanssa tokon erikoisvoittajaluokassa; hurjan hienot pisteet 307,5, luokkavoitto ja palkittiin kokeen parhaana koirana! Mitzusta tuli näin SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO upealla pistesuoralla 314,5 p - 293 p -307,5 p!!! Kiitos Suvi Mitzun eteenpäinviemisestä tokossa, ja isot onnittelut valionarvosta!! Menestystä teille jatkoon! Uusi kuva Mitzusta löytyy ValioGalleriasta! M -pentueen seitsemäs Tva! :-)
 • 20.5.03 Tao kilpaili tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 293 p ja 2. sija. Luokan voitti Christa ja knu Rocky - onnea :-)
 • 17.-18.5.03 Vietimme Turussa pentutapaamisen ja tottiskoulutuksen merkeissä oikein mukavaa viikonloppua; oli hauska nähdä kaikkia Röllin, Velhon, Taikan ja Rudyn lapsia, Vikan yhtä lapsukaista Vallea, Englannin tuontipentuamme Unaa, ja Cosmon & Teklan seitsemää vielä pentulaatikossa asuvaa aivan ihanaa pikkuista :-)) Lämpimät kiitokset Lentsulle ja Jukalle viikonlopun järjestelyistä ja kasvattajien "hoitamisesta" :-))
 • 18.5.03 Vikka ("FIN TVA" BH T. Magic Maker kilpaili tokon erikoisvoittajaluokassa Turussa; hieno 1-tulos 292 pistettä ja 1. sija - oikein paljon onnea Nina & Vikka!!
 • Samoissa kisoissa Jatsi (BH Tending Blackie) ja Lentsu kilpailivat avoimessa luokassa; samoin hienot 191 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Lentsu & Jatsi!
 • 18.5.03 Jekku ja Katri kisasivat tänään agilityn 3-luokassa; SM-nolla ja 4. sija - onnea!
 • 17.5.03 Tao (FIN & DK TVA HK1 T. Too Much Magic) ja Riitta kilpailivat tokossa erikoisvoittajaluokassa Siuntiossa; 1-tulos 291 pistettä ja luokkavoitto.
 • 17.5.03 Woomi (Tending Wishmaster) ja Pete kilpailivat tänään agilityn 2-luokassa; 5 vp; ajalla -10,84, ja 4. sija - tsemppiä seuraavaan, Pete & Woomi!!
 • 14.5.03 Mitzi (Ruotsin tuontimme Abba) kilpaili tänään tokon avoimessa luokassa Maijan ohjaamana - hyvä 1-tulos 180,5 pistettä!! Onnea Maija & Mitzi!!!
 • 13.5.03 Jekku (FIN TVA FIN AVA PPR1 JK3 T. Trick Or Treat) ja Katri kilpailivat tänään PK-jäljellä 3-luokassa. Koulutustunnus JK3 ja 269 p! Harmillisesti vain yhden pisteen päähän 1-tuloksesta! Tsemppiä jatkoon, Katri & Jekku!!
 • Suunnitteilla Tending-pentutapaaminen Turussa 17.-18.5.03. Ilmoittautuminen meille tai Välimäen Leenalle - tervetuloa ja nähdään treenien ja yhdessäoleilun merkeissä!!
 • 10.5.03 Woomi (Tending Wishmaster) starttasi tänään Keski-Korpelan Petrin kanssa ensimmäistä kertaa tokon alokasluokassa Jokelassa; 1-tulos ja huippupinnat 198 p - ja luokkavoitto! Oikein paljon onnea Pete & Woomi!!!
 • 10.5.03 Mitzu ja Suvi kisasivat tänään toisaalla erikoisvoittajaluokassa; hieno 1-tulos 293 p ja 3. sija. Onnea Suvi ja Mitzu :-) Pai (FIN KVA FIN TVA M-02 VK3 T. Magician Man) ja Marjatta kilpailivat myös erivoissa samoissa kisoissa; 1-tulos 287 p ja 4. sija! Onnea Marjatta & Pai!! Myös Tigru (FIN TVA HK2 T. Tiger Power) ja Minna saivat 1-tuloksen erikoisvoittajaluokassa; 262 p - onnea!
 • 10.5.03 Tinka (T. Wizard) ja Sanna kilpailivat agilityssa Ahvenanmaalla; hienosti nollakuma ja luokkavoitto 1-luokassa! Onnea Sanna & Tinka!!
 • 4.5.03 Mitzu (Tending Mystique) ja Suvi kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; aivan upea 1-tulos 314,5 pistettä ja 1. sija!! Jättionnittelut Suvi ja Mitzu, ja onnea jatkoon!!
 • Uusi kuva Mitzusta löytyy Menestyneet-sivulta!
 • 4.5.03 Hopi (Tending Fly-Fly) ja Päivi Heino kilpailivat ensimmäistä kertaa tokon alokasluokassa; 1-tulos ja upeat pisteet 191, ja 2. sija! Oikein paljon onnea Päivi & Hopi, ja tsemppiä seuraavaan luokkaan!! :-)
 • 4.5.03 Myös Tinka kilpaili Sannan ohjaamana tokossa alokasluokassa; 1-tulos 165 p, vaikka yksi nollakin joukossa! Onnea siirtymisestä tokossa avoimeen luokkaan, Sanna & Tinka!!
 • 4.5.03 Nero (JK1 BH Tending Shaman) ohjaajineen kilpailivat tänään PK-jäljellä 2-luokassa; koulutustunnus JK2 pistein 259 + luokkavoitto (maastosta 5 keppiä, kaikki esineet ja tottis 80 p) - Nero siirtyi jäljellä ylimpään, 3-luokkaan!
 • 3.5.03 Mocca (Tending Weird Whizz) ja Anne kisasivat tokon avoimessa luokassa ensimmäistä kertaa; 1-tulos ja hienot 186 p, ja luokkavoitto - hurjasti onnea siirtymisestä voittajaluokkaan Anne & Mocca!!!
 • 3.5.03 Matti (FIN TVA BH T. Mack The Knife) ja Päivi kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; hyvä 1-tulos 289,5 p ja luokkavoitto! Onnea Päivi & Matti!!!
 • 3.5.03 Tinka (Tending Wizard) ja Sanna kilpailivat tokon alokasluokassa tänään; 1-tulos 164,5 p - oikein paljon onnea Sanna & Tinka!!
 • 2.-4.5.03 Tokon Valmennusrenkaan leiri Julkujärven leirikeskuksessa Ylöjärvellä: Leiriviikonlopun kouluttajina toimivat Ulf Kalborg Ruotsista (mm. Ruotsin Mestaruus-kultaa, maajoukkueessa bc Shielalla ja Vimsanilla) ja Heidi Billkväm Norjasta (Norjan Mestaruus-kultaa, maajoukkueessa pc Santilla). Tokon teoriaa ja käytännön koulutusta, ongelmien ratkomista (seuraaminen ja tunnistusnouto taisivat olla number one`ja ongelmissa :-) Luento henkisestä valmentautumisesta sunnuntaina. Tendingläisiä oli monta paikalla; koirista Tao, Velho, Noita, Tigru, Merlin, Pai, Welmu, Aiko, Vikka ja Jatsi ohjaajineen, ja maajoukkuejohtajan Christan mukana vielä pikkuinen leirimaskotti-V.I.P! :-)
 • 27.4.03 TENDING MACK THE KNIFE ON UUSI SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Päivi ja Matti kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa Inkoossa; 1-tulos 282 p ja 2. sija!! Ja Matin kolmas ykkönen tässä luokassa :-) Jättionnittelut Päivi ja Matti TVA:n tittelistä!!! Pentueen kuudes TVA...hurjaa!!! :-))
 • 27.4.03 Woomi (Tending Wishmaster) ja Keski-Korpelan Pete kilpailivat agilityn 2-luokassa; nollavoitto hienolla ajalla -16 sek! Onnea Pete ja Woomi!!!
 • 27.4.03 Cosmo (FIN TVA BH T. Magic Mind) ja Rinteen Petri kilpailivat agilityn 3-luokassa; Ensimmäiseltä radalta 0-tulos ja 2. sija! Eli Petrillä ja Cosmolla on nyt kasassa karsintanollat SM:iin! Toiselta radalta vielä toinen 0-tulos ja 3. sija. Oikein paljon onnea hienosta agilitymenestyksestä Petri & Cosmo, me pidämme peukkuja teille jatkoon :-)
 • 27.4.03 Mitzi (Ruotsin tuontimme Abba) ohjaajanaan Maija Kallio kilpailivat tänään ensimmäistä kertaa tokon alokasluokassa; 1-tulos 160 p ja 3. sija! Onnea hyvästä kisauran aloituksesta Maija & Mitzi!!
 • 26.4.03 Jatsi (Tending Blackie) ja Lentsu suorittivat tänään BH-kokeen hyväksytysti! Paljon onnea, ja tsemppiä myös PK-treeneihin jatkossa :-)
 • 26.6.03 Nero (BH Tending Shaman), ohjaajanaan Riitta (tottis) ja Pekka (maasto) starttasi tänään ensimmäisissä jälkikisoissaan; JK1, 268 p ja 2. sija. Tottis 90 p, jäljeltä 5 kapulaa + täydet pinnat janalta = 150 p, ja esineruutu 28 p.
 • 20.4.03 Miro (Tending Seer Man) ja Soili kilpailivat tänään agilityn 1-luokassa; 0-tulos ja luokkavoitto!! Oikein paljon onnea, Soili ja Miro!!
 • 20.4.03 Raffen (T. More Snow White) valiojuhlat - kiitos Ankille ja Erkalle hienoista juhlista:-)
 • 19.4.03 Kaikki Vikan ja Viggon seitsemän pentua ovat lähteneet uusiin koteihinsa; onnea kaikille pienten V-pentujen kanssa! Lisää Pentueet-sivulla!
 • Päivitetty myös pentuesuunnitelmien muutoksia.
 • 18.4.03 Mocca ja Anne kilpailivat agilityn 2-luokassa; nopealla ajalla -21,59 ja yksi kontaktivirhe; 5 vp ja 3. sija - onnea Anne & Mocca!!
 • 14.4.03 Mascottsway Una tuli tänään Suomeen Englannista! Unan emä on ISDS-rekisteröity Mascottsway Rose, tottelevaisuuskokeen ylimmässä luokassa Englannissa, C-luokassa, kisaava narttu, joka myös paimentaa. Unan isä on Englannin tämän hetken yksi tunnetuimpia paimenpuolen menestyjiä, Derek Scrimgeour`in Ben, joka sijoittui vuonna 2002 maailman ehkä arvostetuimmassa paimennuskilpailussa, Supreme Championship`in Finaalissa, viidenneksi. Ben on siis myös Englannin maajoukkueen jäsen paimennuksessa. Toivotamme kaikkea hyvää tulevaisuuteen pienelle Unalle ja uudelle ohjaajalleen Jennille Turun suunnalle! Unasta tulee myöhemmin enemmän tietoja ja kuvia sivuillemme.
 • Englannin matkamme aikana vierailimme paikallisissa tokotreeneissä ja tutustuimme kilpaileviin bordercollieihin ja working sheepdog`eihin, kävimme yhden tokokurssin Robert Harlow`in luona, ja vietimme pitkän päivän "ulkoilmakauden avajaistokokisassa" Englannissa; osallistujina yli 650 koiraa, suurin osa BC:ta ja working sheepdog`ja. Thank you Mags for this lovely little puppy; Una was so great in aeroplane, just sleeped all the time! And Mari, my special thanks to you; without your help Una wouldn`t been in Finland today!!!
 • 13.4.03 BH TENDING MOSTLY MYTH on uusi SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Fiina tuli valioksi 1-tuloksella 262 p - jättionnittelut Päivikki ja Fiina!!!! Uusi kuva Fiinasta ValioGalleriassa!
 • Viides tottelevaisuusvalio M-pentueessamme - aivan upeaa :-) Samassa kansainvälisessä tokokisassa toiseksi sijoittui ja VARA-CACIOBin voitti "Fin Tva" BH Tending White Wicca huippupistein 298,5 - oikein paljon onnea Kati ja Rho!! Caciobin sai Tiina & Q - lämpimät onnittelut :-) Lohjalla tokon erikoisvoittajaluokan voitti Noita (FIN KVA FIN TVA Tending The Troll-Drum) Leean ohjaamana - 1-tulos pistein 275,5; onnea Leea ja Noita!!
 • 6.4.03 Tänään tokoiltiin Vääksyssä, ja hurjan hienoja tuloksia :-)) Erikoisvoittajaluokan voitti Welmu ("FIN TVA" Tending White Warlock) ja Satu, upein pistein & upealla suorituksella 308!!! Oikein paljon onnea Satu & Welmu!!! Kolmanneksi sijoittui Velho ja Pekka, pistein 298,5! Erivoi-luokan toiseksi sijoittui tuore maajoukkuelainen Anu ja knn Ida, onnea :-) Erikoisvoittajaluokassa oli monta upean vauhdikasta ja teknisestikin hyvää suoritusta: Pai (FIN KVA FIN TVA VK3 SM1 T. Magician Man) ja Marjatta saivat kasaan myös hienot pisteet 298 ja sija 4. - onnea Marjatta & Pai!! Raffe ("FIN TVA" HK2 T. More Snow White) ja Anki myös huippupinnat 297,5!! Kolmas hyvä ykkönen peräkkäin, hienoa Anki & Raffe!! Rho ("FIN TVA" BH T. White Wicca) ja Kati saivat viikon sairasloman jälkeen (Rhota puri kyy hakumetsässä) ja pakollisen treenitauon jälkeen myös kasaan erittäin hyvät 296 pistettä :-)) Onnea Kati ja Rho!!! Matilla (BH T. Mack The Knife) ja Päivillä oli hieman epäonnea, kun Matin toinen etujalka oli ruudun ulkopuolella, josta nolla (-40 p) - kuitenkin 1-tulos 261 p! Toinen askelma kohti Tva:n arvoa - onnea Päivi ja Matti!!! Tokon avoimessa luokassa kilpaili ensimmäistä kertaa Seita (Tending Fast Fly) ja Samu, ja heti hieno 1-tulos 183,5 pistettä ja 2. sija! Oikein paljon onnea, Samu & Seita!!
 • 6.4.03 Jekku (FIN TVA FIN AVA JK3 PPR1 Tending Trick Or Treat) ja Katri kilpailivat tänään agilityn 3-luokassa; sm-0-tulos ja 4. sija - ja samalla viides sm-nollatulos ja pääsylippu agilityn maajoukkuekarsintoihin & SM:iin :-)) Onnea Katri & Jekku!!!
 • 4.4.03 Suomen edustusmaajoukkue tokon MM-kilpailuihin valittu: Joukkueessa on mukana Tending White Warlock "Welmu" ja Satu Kokko! Ensimmäinen varakoirakko on Tending The Talisman "Aiko" ja Virve Sormunen! Muut joukkueen jäsenet ovat Pipa ja sknn Masu, Anu ja knn Ida, Tiina ja bcn Q, Maarit ja akn Kiti, Heidi ja aku Remo; onnea kaikille joukkueeseen valituille!
 • 30.3.02 Tending Team kilpailemassa Pornaisissa isoissa tokokisoissa: Erikoisvoittajaluokassa yli 20 koirakkoa; Velho (POHJ TVA FIN & S & DK TVA Brains Hyasinth Velho) ja Pekka voittivat pistein 296. Raffe (HK2 BH T. More Snow White) sai kasaan ykköset SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION ARVOON!!! 1-tulos hyvin pistein 283,5 - jättionnittelut Anki ja Raffe!!!! Hienoa :-) Uusi kuva Raffesta ValioGalleriassa!
 • Ykkösiä tuli erikoisvoittajaluokassa monta; Noita ja Leea keräsivät kasaan hyvän ykkösen 281 pistettä! Paille (FIN KVA FIN TVA VK3 T. Magician Man) ja Marjatalle 1-tulos 265,5 pistettä! Taolle ja Riitalle 1-tulos 261 p (kun kaukokäskyt nolla :-) Alokasluokassa hienot 187 pistettä keräsivät Minna Leppälä ja Ruotsin tuontinarttumme Tonedo`s Flashing Meg eli Nori. Onnea Minna ja Nori hyvästä 1-tuloksesta! Ensimmäistä kertaa kisassa starttasi Tending Blackie eli Jatsi ohjaajanaan Leena Välimäki. Samoin he saivat hyvän 1-tuloksen 181 pistettä! Onnea Lentsu ja Jatsi!! Kaikille yhteisesti paljon onnea sunnuntain hienoista tokotuloksista!!!!
 • 29.3.02 Anne ja Mocca kilpailivat agilityn 2-luokassa, ja hilkulle jäi kolmosiin nousu; radan viimeinen rima tuli alas, 5 vp ja 3. sija - tsemppiä seuraavaan!!
 • 28.3.02 Uudenmaan kennelpiirin vuosikokouksessa erityispalkittiin Aiko (S & FIN TVA HK2 SM-1 T. The Talisman)ja Virve viime vuoden tokomenestyksestä kukin ja SKL:n maljalla.
 • 28.3.02 Tao (FIN & DK TVA HK1 T. Too Much Magic) palkittiin Keravan Koiraharrastajien Parhaana Tokokoirana.
 • 22.3.03 Mocca (T. Weird Whizz) ja Anne kisasivat tänään agilityn 2-luokassa; nollavoitto ajalla -15.88! Paljon onnea, Anne & Mocca!!
 • 16.3.03 Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet Ry listasi Vuoden Koira-kilpailujen parhaat: SBCAK:n Vuoden Tokokoira on FIN & S TVA HK2 Tending The Talisman. Tokokoirakisan kakkonen on POHJ TVA FIN & S & DK TVA Brains Hyasinth Velho ja kolmonen FIN & DK TVA HK1 Tending Too Much Magic. Onnea Virve & Aiko :-) Tokokoirakisan neljäs oli FIN KVA FIN TVA HK3 Tending The Troll-Drum, ja viides `FIN TVA` Tending White Warlock. FIN TVA Tending Trick Of Magic ja FIN TVA BH Tending Magic Mind olivat vielä kymmenen parhaan tokokoiran joukossa; kaikkiaan siellä oli siis 7 tendingläistä :-) SBCAK:n Vuoden Palveluskoira -kisassa viiden parhaan joukossa oli 3 Tending-BC:ta; kolmanneksi sijoittunut FIN KVA FIN TVA VK3 SM1 Tending Magician Man, ja vielä sisarukset FIN KVA FIN TVA HK3 Tending The Troll-Drum ja FIN TVA FIN AVA JK3 PPR1 Tending Trick Or Treat. Vuoden PK-tulokas oli HK2 BH Tending More Snow White. Myös Vuoden Agilitykoira -kisassa oli kymmenen parhaan koiran joukossa kaksi Tending-koiraa, FIN TVA BH Tending Magic Mind ja FIN TVA FIN AVA JK3 PPR1 Tending Trick Or Treat. Lämpimät onnittelut kaikille sijoittuneille!!!
 • 11.3.03 Kennel Tending`in neljäs virkakoira valmistui :-) Tending Bluebell eli Mari valmistui poliisin huumekoiraksi tänä talvena ja on jo aloittanut työnsä poliisikoirana. Uusi kuva Marista löytyy täältä!
 • 9.3.03 Rho (Tending White Wicca) ja Kati kilpailivat tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa - pisteitä kertyi upeat 299 p ja 3. sija (13 koirakkoa luokassa). Ykkönen oli Rhon kolmas, ja näin sillä on ykköset kasassa Suomen Tottelevaisuusvalion arvoon!!! Jättionnittelut Kati & Rho hienosta ja nopeasta etenemisestä toko-uralla!! ValioGalleriasta löytyy uusi kuva Rhosta!
 • 7.3.03 Tullin huumekoira Tending Wild Witch eli Hamppu on saanut erityishuomiota tekemällä hyvin paljon huumelöytöjä eteläisen tullipiirin alueella. Viime viikolla Hamppu teki erittäin suuren löydön, kyseessä oli 2 kg erä huumausainetta.
 • 2.3.03 Cosmo (FIN TVA BH T. Magic Mind) voitti Janitan ohjaamana tänään agilityn 3-luokan: Onnea Janita & Cosmo nollavoitosta ja samalla sm-nollasta!!
 • 2.3.03 Jekku (FIN TVA FIN AVA JK3 PPR1 T. Trick Or Treat) ja Antti sijoittuivat hienosti toiseksi valjakkohiihtokisoissa; miehet B 10 kilometriä, naruluokassa - paljon onnea, Antti & Jekku!!
 • 2.3.03 Fiina (BH Tending Mostly Myth) on Lapuan Koiraharrastajien "Vuoden Tokokoira 2002" - onnea Päivikki ja Fiina!
 • 1.3.03 Vikka synnytti eilen seitsemän pienokaista!!! Viisi urosta ja kaksi narttupentua :-) Emä ja pennut voivat hyvin!! Uusi kuva Viggosta löytyy Pentueet-sivulta.
 • 23.2.03 Welmu ja Satu palkittiin seuransa VarPS:n Vuoden 2002 parivaljakkona; "säväyttävästä yhteistyöstä ja positiivisen huomion keräämisestä"! Onnea!
 • 18.2.03 Ruotsin kuulumisia; eli Svenska Brukshundklubben on valinnut Ruotsin Vuoden parhaat palveluskoirat eri lajeissa; PK-hakukokeessa, jälkikokeessa, viestikokeessa ja tokossa voitot menivät bordercollieille! Vuoden Palveluskoira ja Vuoden Hakukoira -tittelit voitti bcu S KVA S TVA Immer, joka on F -ja B-pentujemme sukulainen. Hakukoirakisan 3. oli M-ja W-pentujen isä S KVA GK VALLH PR Gränsvallarens Ezzet. Hakukoirakisan 4. paras oli T- ja M-pentuidemme emän S & FIN TVA Brains Fjollen täysveli S KVA Brains Fido. Vuoden Viestikoira -tittelin Ruotsissa voitti S-pentujemme isä, S KVA S TVA Gandarves Simba! Vuoden Jälkikoira oli bcu Måsarps Cap, ja Vuoden Tokokoira KANS & POHJ TVA Lizzroys Loy. Ruotsin Vuoden Paras Palveluskoira -listalla oli 20 parhaan koiran joukosta puolet bordercollieita, mm. 1., 3., 4. ja 5. sija. Näistä kymmenestä työlinjaisesta bordercolliesta viisi oli läheistä sukua kasvateillemme. Vuoden Paras Tokokoira Top-10-listalla juhlivat Loyn lisäksi mm. KANS & POHJ TVA S KVA Mitzi, KANS & POHJ TVA Brainwaiwe`s Ebonnie ja S & N TVA Brainwaiwe`s Krollie, jotka ovat kaikki lähisukulaisia kasvattamillemme tai omistamillemme koirille. Kahdentoista parhaan tokokoiran joukosta 9 oli työlinjan bordercollieita.
 • 16.2.03 Tendingläisille upea tokoviikonloppu, 10 erivoin ykköstä :-) Sunnuntaina tokoiltiin Hollolassa uudestaan, ja muutama tendingläinen osallistui siis kahtena päivänä peräkkäin erivoi-luokkaan, jossa tänäänkin yli 20 kisaajaa: Luokkavoiton vei hienosti, ja samalla toinen 1-tulos peräkkäisinä päivänä, Tending More Snow White, Raffe, Ankin ohjaamana! Pisteitä kertyi 289,5! Onnea Anki ja Raffe! Toiseksi sijoittui Pai (FIN KVA TVA T. Magician Man) ja Marjatta, pisteitä tänään hienot 284, onnea! Myös Noita (FIN KVA TVA T. The Troll-Drum) ja Leea ylsivät 1-tulokseen tunnistusnoudon vaikeuksista huolimatta, eli tänään hyvä 1-tulos 279 pistettä! Onnea kaikille erittäin hyvistä suorituksista tänään :-)
 • 15.2.03 Hollolan tokossa kilpaili useita Tending-bordercollieita erikoisvoittajaluokassa: Hurja ykköstulos-suma!! :-) Lauantain iltatokossa kilpaili erivoissa 23 koirakkoa! Voiton vei Welmu (Tending White Warlock) ja Kokon Satu Varkaudesta aivan upealla suorituksella, pisteitä 317 :-) Jätti-onnittelut, Satu & Welmu, erittäin näyttävästä & nopeasta, mutta samalla teknisesti tarkasta kisasuorituksesta! Varkauteen meni muitakin hienoja pistesaaliita :-) Tigru (FIN TVA HK2 Tending Tiger Power) ja Minna saivat kokoon täydet 300 pistettä, oikein paljon onnea upeasta ykkösestä!! Welmun pentuesisar Rho (BH Tending White Wicca) sai myös hienon 1-tuloksen, 293 p Mäntyniemen Katin ohjaamana. Onnea Katille & Rholle! Raffe ja Matti saivat ensimmäisen 1-tuloksensa erikoisvoittajaluokassa! Matti, Tending Mack The Knife ja Päivi saivat erittäin hyvällä suorituksella kasaan 279,5 p, kun paikalla istuminen valitettavasti nolla. Raffelle, HK2 BH Tending More Snow White ja Ankille 274 pistettä; paljon onnea sekä Päiville että Ankille ekoista ykköstuloksista tässä luokassa; uudet kuvat Raffesta ja Matista löytyvät Menestyneet-sivulta!
 • Pailla ja Noidalla oli huonoa onnea tunnistusnoudossa (kapulat olivat rivimuodostelmassa hyvin lähekkäin): Noidalle (FIN KVA FIN TVA HK3 T. The Troll-Drum) ja Leealle kuitenkin 1-tulos 268,5 p! Pai (FIN KVA FIN TVA VK3 T. Magician Man) ja Marjatta saivat myös 1-tuloksen, 260 p! Yhteisesti vielä kaikille onnea hienosta menestyksestä!!!
 • 15.2.03 Tending-tapahtumakalenteriin lisäys; paimennuspäivä Kiikalassa kesällä Nietosvaaran Päivin ja Tapion luona kaikille Tending-bordercollielle!
 • 9.2.03 Jekku ja Katri kilpailivat tänään agilityn 3-luokassa; 0-tulos ja 4. sija; samalla myös SM-nolla! Onnea!
 • Tulevia tapahtumia: - sisähallitreenit tottiksessa jatkuvat maaliskuun loppuun lauantaisin - pentupäivä G-pennuille huhti-toukokuussa Opaskoirakoululla - S KVA S TVA Tonedo`s Black Flash, F-& B-pentujen isä, ja omistajansa Helena tulevat vierailemaan Suomeen toukokuussa. Pentupäivät Turun suunnalla asuville Flashin jälkeläisille Turussa joko 15. tai 16.5 (sovitaan lähempänä tarkemmin), muille 17.5.03 pääkaupunkiseudun alueella. Tervetuloa kaikki F-ja B-pennut! - tokon valmennusrenkaan leiri toukokuussa, kouluttajana Ulf Kalborg - spesiaali-valmennuspäivä tai viikonloppu tokoon (erivoi) touko-kesäkuussa? - paimennuspäivä Kiikalassa - kesäkuun 14. Tending-joukkue tokon Joukkue-SM-kisoissa Pihtiputaalla - agirotuun Tending-joukkue heinäkuussa? - 7.-10.8.03 Tending-kesäleiri Tampereen suunnalla; lajeina toko, haku, jälki, viesti, agility ja paimennus; treenaus pienryhmittäin.
 • 26.1.03 Jekku (FIN TVA FIN AVA JK3 PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katri kisasivat tänään agilityn 3-luokassa; nollatulos ja 2. sija; samalla SM-0! Onnea Katri & Jekku!!
 • 25.1.03 Miro (Tending Seer Man) ja Soili kilpailivat agilityn 1-luokassa; hienosti 0-tulos nopealla ajalla (-16 s) ja luokkavoitto!! Paljon onnea Soili & Miro!!
 • 24.1.03 Vikka ("FIN TVA" BH Tending Magic Maker) kävi tänään ultrassa - pentuja tulossa!
 • 19.1.03 Tänään tokoiltiin Lahdessa; kaksi luokkavoittoa erikoisvoittajaluokassa! Merlin (BH Tending Wise Man) ja Pia kilpailivat ensimmäistä kertaa erivoissa; tuloksena aivan upea 1-tulos 313 p, ja luokkavoitto evl-luokkien ainoalla ykköstuloksella. Jättionnittelut Pia & Merlin!! Uusi kuva Merlinistä löytyy täältä!
 • Matti (BH PPR1 T. Mack The Knife) kisasi Päivin ohjaamana iltapäiväkisassa, myöskin ensimmäistä kertaa erikoisvoittajaluokassa. Pari harmillista nollaa pudotti pisteet ykköstuloksesta, mutta kuitenkin luokkavoitto, onnea!! Seita (Tending Fast Fly) ja Samu Mäntyniemi starttasivat tänään alokasluokassa. Hieno suoritus ja erittäin hyvä 1-tulos; 193 p ja 3. sija; hienoa Samu & Seita!
 • 19.1.03 Vääksyssä kilpaili agilityn 2-luokassa Mocca (T. Weird Whizz) ja Anne; ensimmäisellä radalla 5-tulos erittäin nopealla ajalla, toisella radalla 15 vp, mutta virheistä huolimatta luokkavoitto! Tsemppiä jatkoon Anne & Mocca!!
 • 18.1.03 Rho (BH Tending White Wicca) ja Kati kilpailivat Vääksyssä agilityn 1-luokassa; luokkavoitto nolla-tuloksella erittäin nopealla ajalla; paljon onnea Kati & Rho!!
 • Cosmo (FIN TVA BH T. Magic Mind)ja Petri kilpailivat Kirkkonummella agilityn kolmosluokassa; 0-tulos, 4. sija ja sm-nolla :-) Hyvä Petri ja Cosmo!!
 • 1.1.03 Tending- tottistreenit alkavat Keravalla lämpimässä sisähallissa lauantaina 4.1.03 ja siitä eteenpäin maaliskuun loppuun saakka. Nähdään treenien merkeissä!

 • Vanhoja uutisia (2002-2001)
  Vanhoja uutisia (1999-2000)

Palaa takaisin.