UUTISET 2006
Palaa takaisin.
   
  
  
  Heini Seppä: Tao ja Vimma. www.heiniseppa.com

 • 29.12.06 Tending-treenit lämpimässä parkkihallissa alkavat 13.1.07 - ilmoittautumiset Riitalle! Treenit jatkuvat 7.4.07 asti. T-tokotreenit BAT-hallilla 30.12.06 - ilmoittautumiset Oilille!
 • 24.12.06
  "I'll be home for Christmas You can count on me Please have snow and mistletoe and presents on the tree Christmas Eve will find me Where the love light gleams I'll be home for Christmas If only in my dreams..."
  Kennel Tending toivottaa kaikille Suomen koiraharrastajille, ja erityisesti kasvateillemme ja sijoituskoirillemme omistajineen

  Joulurauhaa ja Onnellista Uutta Vuotta 2007!
  Vuosi 2006 jätti paljon muistoja mieliin; lampaiden haku keväällä ja alkukesän iltojen paimennustreenit pitkä kuuma kesä - ja bordercollien pentuja nukkumassa auringossa :) syksyn kuraiset koirantassut ja rapaisia tassunjälkiä lattialla, alkutalven kylmenevät yöt ja koiranunta tuhisevat omat koiramme... Unohtumattomia kisareissuja ja -kuulumisia, alkaen kesän agilityn SM-kisoista ja päättyen PK-SM-kisojen kautta tokon Pohjoismaiden Mestaruuskisoihin. SM-kulta tokossa ja kaksi PK:ssa, kaksi SM-hopeaa, neljä SM-pronssia; tokon EM- ja PM-pronssi, agilityn PM-pronssi! Aurinkoisia leiripäiviä ja mukavia tapaamisia treenien merkeissä leirinuotiolla istuskelua ja kahvitteluja treenien jälkeen - paljon naurua, ystävyyttä ja yhdessäoloa. Koiran kynsien rapinaa lattialla, intovinkunaa autossa ennen tottistreenejä kuudentoista tassun rummutus kiitolaukassa jäisellä pellolla - paljon hännänheilutusta, yhteistyötä ja iloa. Kiitämme kuluneesta vuodesta!
 • 17.12.06 Tending-tiimi-ilta tokon MM/PM-videoiden merkeissä Hyvinkäällä
  Christa ja Vip. Suomen tokomaajoukkue.
  T-porukka kokoontui Virven luokse Hyvinkäälle katsomaan videolta tokon MM- ja PM-kilpailujen suorituksia. Kisojen kulkua, järjestelyjä - mitä kaikkea tuleekaan ottaa huomioon ulkomailla kisattaessa - olivat meille kommentoimassa Jessica ja Kati tokon maajoukkueesta. Kiitoksia heille ja suurkiitos vielä Virvelle mukavasta illasta herkullisine tarjoiluineen!:)
 • Samana viikonloppuna sekä tokon että agilityn Pohjoismaiden Mestaruus-pronssia kasvateillemme :-)
 • 9.-10.12.06 Tokon Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut, Tukholma, Ruotsi Suomen tokomaajoukkueelle PM-joukkuehopeaa!!!! Christalle ja VIPille henk koht PM-pronssia!!!

  Christa ja Vip. Suomen tokomaajoukkue. Katla, Jatsi ja Vip palkintojenjaossa. Lentsu ja Jatsi kehässä.

  Joukkueiden palkintojenjako. Norjan joukkueen`sukulaiset`; Brains Kello Kuul, Tigern ja Lucky. Vip valokiilassa. Satu ja Welmu kehässä.

  Olimme mukana seuraamassa ja jännittämässä tokon PM-kisoja Tukholmassa. Joukkueessa edustivat Suomea siis Lentsu & Jatsi, Kati & Rho, Christa & VIP, Satu & Welmu, Päivi & Pihka, Jessica & Katla - viisi kasvattiamme ja yksi jalostusnarttumme! Lauantaina liikkeistä suoritettiin paikalla istuminen, seuraaminen, luoksetulo, ruutu ja tunnistusnouto. Näistä kaksi viimeistä liikettä osoittautui varsin ratkaiseviksi; ruutu oli melkoisen hankalassa paikassa keskellä kehää, ja liukkaalla matolla koirat liukuivat siitä vielä helposti ohi. Näin kävi harmillisesti myös Pihkalle, jonka takamus oli hieman ulkona ruudusta. Päivi ja Pihka taistelivat silti itselleen 1-tuloksen sunnuntaina, erinomaista! Myös kaikki muut Suomen joukkuelaiset tekivät hyvät 1-tulokset, ja kaunista katsottavaa kisa olikin :-) Lauantain jälkeen tilanne olikin kutkuttavan jännittävä; Ruotsi oli johdossa vain kolmisen pistettä Suomea edellä, ja kisan toisena ja kolmantena olivat Christa & VIP ja Lentsu ja Jatsi, ja viidentenä vielä Kati & Rho! Sunnuntain käänteinen suoritusjärjestys kasasi jännitystä loppua kohden: Katille ja Rholle henkeäsalpaava pelastus ohjatussa noudossa, kun koira kaarsikin ensin keskimmäiselle kapulalle. Loppupisteet 274 ja 8. sija. Jatsille harmillisesti pistemenetys paikallamakuussa; se nousi perusasentoon ennen loppukäskytystä, ja menetti näin turhia pisteitä; sunnuntain muut liikkeet menivätkin sitten kauniisti ja varmannäköisesti, pisteet hienot 279 ja 7. sija. Katla ja Welmu esittivät sunnuntaina useita hienoja liikkeitä; harmillisesti muutama pikkuvirhe pudotti pisteitä, kuten Katlalla neliöseuraamisen seisomisessa väärä asento... Kummallekin pisteitä kertyi 261 ja hieman päälle. VIP kohahdutti yleisöä upean energisellä esiintymisellään, ja tekninenkin puoli oli nappikunnossa. Pisteitä 287,5, ja sen myötä siis PM-PRONSSIA! Upeata! :-) Koko Suomen upealle maajoukkueelle valtaisat onnittelut PM-hopeasta!!!! Christalle ja Vipille vielä huisat suuret halaukset henkilökohtaisesta mitalista!! Vuosi 2006 tulee jäämään Suomen tokon historiaan näillä arvokisa-saavutuksilla.

 • 9.-10.12.06 Agilityn Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut, Ölstykke, Tanska Suomen agilitymaajoukkueen maksikoirille PM-joukkuepronssia!!!! Janitalle ja Cosmolle henk koht PM-pronssia!!!

  Janita & Cosmo. Janita & Cosmo.
  Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janita kilpailivat Suomen maksikoirien maajoukkueessa Tanskassa Pohjoismaiden Mestaruuskisoissa. Hienosti nollaradat niin yksilö- kuin joukkuekisassakin, ja tuloksena joukkuepronssin lisäksi vielä henkilökohtainen Pohjoismaiden Mestaruus- pronssimitali! Jättisuuret onnittelut PM-menestyksestänne, Janita & Cosmo!!

 • 7.12.06 Itsenäisyyspäivän pk-hakukokeessa Lohjalla kaksi 3-luokan 1-tulosta :) Veeti (HK2 BH Tending Volition) ja Hanna kilpailivat ensimmäistä kertaa kolmosluokan hakukokeessa, ja heti upea 1-tulos 292 p (tottis täydet 100 p, maasto 192 p), ja samalla koko "kinkkukisan" voitto, ehkäpä Veetikin saa siivun palkintona ollutta joulukinkkua itselleen... :) Hurjan paljon onnea Hanna & HK3 Veeti!!
 • Myös Glenda (S & FIN TVA HK2 PPR1 BH Tending Gazelle) ja Laura kilpailivat ekaa kertaa kolmosissa; heille myös hienosti 1-tulos; 270 p (tottis 87, maasto 183 p), oikein paljon onnea Laura & HK3 Glenda!!
 • 2.12.06 Tending-pikkujouluja vietettiin varsin hilpeissä merkeissä Gumbostrandin vanhassa kanalassa - kiitos Jessica! - ja mukavaa oli :) Tässä ensin kuva alkuillan... ja sitten loppuillan tunnelmista... :-))

 • 2.12.06 Padi (BH Tending Pathfinder) ja Tarja starttasivat tänään ensimmäisiin toko- kisoihinsa; hienosti alokasluokasta 188,5 pistettä ja luokkavoitto! Onnea upeasta tokouran aloituksesta Tarja & Padi!!
 • Myös siskolikka Rimma (Tending Pantheress) ja Mari kisasivat ekan toko- kisansa tänään; pisteitä kertyi 180, ja 3. sija!! Oikein paljon onnea Mari & Rimma, ja tsemppiä teillekin seuraavaan luokkaan!!
 • 2.12.06 Tuuri (BH PPR1 Tending Conqueror) ja Sirke jatkoivat tokoiluaan erikoisvoittaja- luokassa, eikä yhtään hullummin tuloksin :) Toisessa erivoin kisassa pisteitä kertyi hienot 290,5, ja jälleen luokkavoitto! Hurjan isot onnittelut Sirke & Tuuri!!
 • 2.12.06 Tikki (BH Tending Nonesuch) ja Maria kilpailivat agilityn 2-luokassa; nollarata ja 2. sija - isot onnittelut Maria & Tikki!!
 • Tokon MM-kuvasatoa, kisatunnelmia vielä Puolasta - kuvat Päivi Lamminen, kiitos!

  Christa ja Vip kehässä Päivi, Lentsu, Satu - onnellisia ilmeitä :). Satu & Welmu kehässä.

  Päivi & Pihka kehässä. Suomen joukkue. Lentsu & Jatsi kisan jälkeen. Jatsi ohjatussa noudossa.

 • T-tiimi-ilta tokossa sunnuntaina 17.12, ohjelmassa MM- ja PM-videoiden katselua, + maajoukkuelaiset ovat lupautuneet kommentoimaan kisojen kulkua; mitä tulee ottaa huomioon kisatessa isoissa arvokisoissa jne. Ilmoittautumiset Virvelle!
 • 25.11.06 Tending-tokotreenit BAT-hallilla Lauantai-iltana tokoilimme lämpimässä BAT-hallissa Vantaalla. Tässä muutama kuva treeneistä - kiitos Oili järjestelyistä!

  Meg seuraa. Rho merkillä. Rho seuraa.

 • 25.11.06 Tuuri (BH PPR1 Tending Conqueror) kilpaili ensimmäistä kertaa tokon erikoisvoittajaluokassa Sirken ohjaamana; heti 1-tulos 277 pistettä ja luokkavoitto :) Paljon onnea Sirke & Tuuri!!
 • 20.11.06 Mukavia uutisia Pentueet-sivulla
 • :-)
 • 20.11.06 Padi (Tending Pathfinder) ja Tarja suorittivat BH-kokeen viikonloppuna hyväksytysti - hyvä Tarja ja BH Padi, tsemppiä pk-jäljellä jatkoon :)
 • 20.11.06 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kilpailivat agilityn 3-luokassa; nollarata ja 6. sija, eli sm- ja karsintanollien keräys jatkuu :)
 • Tulevia T-tapahtumia: - la 25.11.06 tokon yhteistreenit BAT-hallilla, ilmoittaudu Oilille! - la 2.12.06 T-pikkujoulut Gumbostrandissa, ilmoittaudu Riitalle! - tulossa; T-tiimi-ilta; tokon MM-videon katselua - tulossa; tammikuun alusta halli-tottistreenit la-iltaisin, ilm. Riitalle!
 • 12.11.06 Tokon Maailman Mestaruus-kilpailut, Poznan, Puola Suomalaiset tokoilijat tekivät sen...uskomatonta mutta totta! Historiallisesti, Huikeasti ja HuippuHienosti Suomen tokomaajoukkueelle MM-joukkuekultaa!!!!!!! Päiville ja Pihkalle henk koht MM-hopeaa!!! Lentsulle ja Jatsille henk koht MM-pronssia!!!

  Joukkueiden palkintojenjako. Annelise Ytteberg; MM-mitalistit.
  Iloisina ja ylpeinä; historiallinen joukkue-MM-kulta Suomelle!! Joukkueessa siis Lentsu & Jatsi, Kati & Rho, Christa & VIP, Satu & Welmu, Päivi & Pihka, Merja & Sissi - neljä kasvattiamme ja yksi jalostusnarttumme, unohtamatta tietenkään jo vuosia loistavaa tokouraa tehnyttä bptn Sissiä! Myös joukkueen varakoirakot, Jessica & Katla, ja Tytti & Sintti, ovat tehneet upeaa työtä hienoin 1-tuloksin! Joukkueellamme on kolme pitkää kilpailupäivää nyt takana, monta hienoa suomalais- suoritusta; näissä kisoissa ykköstulos on ollut huippuhieno (ja harvinainen!) saavutus! Lauantaipäivän suomalaisjuhla, kaksi suomalaiskoirakkoa palkintopallilla, loi pohjan joukkueemme kultajuhlalle. Harmillisesti Norjan Kjellaug bc Lopalla kiri reilulla pisteen erolla MM:ien kärkeen, mutta ei liene syytä valittaa; kaksi mitalia kolmesta tuli Suomeen, ja lisäksi vielä se kauan, kauan tavoiteltu joukkue-kulta!! Kymmenen vuotta sitten tuosta mitalista vain haaveiltiin. Oma Taikamme oli silloin ensimmäisenä, ja ainoana, bordercolliena Suomen toko-maajoukkueessa. Tänä päivänä sen kaksi tyttären poikaa, Jatsi ja Vip, edustavat maajoukkueessa. Toinen kantanarttumme, Velho, joka täytti 10 v tänä syksynä, niin senkin kaksi pentua, Welmu ja Rho, ovat tokojoukkueessamme nyt, ja lisäksi vielä joukkueen varakoira, Katla, Velhon viimeisestä pentueesta. Suomen tokoilijat ovat tehneet hurjasti töitä viimeisten vuosien aikana, ja nyt voimme vain sanoa - tuo työ on tuottanut aivan huikeaa tulosta! Te olette tehneet - melkein - saavuttamattomasta mahdollisen! Me olemme ylpeitä niin kasvateistamme kuin kasvattiemme ja jalostusnarttujemme huippuhienoista ja taitavista ohjaajista. On uskomatonta ajatella että nyt, kymmenen vuotta tuosta vuodesta 1996, tämä hetki on todellinen - ja että myös me olemme olleet jollain lailla saaneet olla mukana tekemässä tätä todeksi.

 • Sylin täydeltä lämpimät onnittelut ja kiitokset koko Suomen joukkueelle.
 • 12.11.06 Rho starttasi juoksunsa takia viimeisenä; lienevätkö parhaat astutuspäivät vaikuttaneet koiraan, sillä näin hieman "juoksuhumuisena" kaksi nollaa, valitettavasti :( Henkilökohtaista MM-kultaa siis meni Norjaan, Kjellaug`lle ja bcn Lopalle.
 • 12.11.06 Suomen joukkueen koirakoista kehässä ovat olleet V.I.P ja Christa, heille myös 1-tulos 259 p, ja joukkueen varakoira nuori Katla (FIN TVA Tending Charmer) ja Jessica, heille hienosti myös 1-tulos 265 pistettä! Rho, jolla on juoksuaika, starttaa kisan viimeisenä...
 • 12.11.06 Ensimmäinen suomalaiskoirakko on tänään startannut; bptn Sissi 226 pistettä, ruutu valitettavasti nolla. Johtoon on mennyt Norjan joukkueen bcn Anne Loppa (joka on muuten tulevan pentueemme isän, Elviksen, emä) pistein 288, eli niukasti Pihkan ja Jatsin ohitse. Tosin Norjan joukkueen Gorill laittoi juuri viestiä, että Norjan joukkueella ei muutoin ole mennyt kovin hyvin, Lucky nollasi tunnarin, ja ei ykköstulosta, myös Tigernille 2-tulos. Ruotsin joukkueella sen sijaan useampia tasaisia ykkösiä 270 p pintaan. Jännitys tiivistyy.. monta hyvää koirakkoa vielä suorittamatta :)
 • Kuva, matre.org; scar; la-päivän palkintojenjako.
 • 12.11.06 Tarkempia MM-tokon pistepäivityksiä eilisestä: Pihkan pisteet siis 286,5, Jatsin 286. Eilispäivän kolmas oli Ruotsin joukkueen bcn Krolley (tuontinarttumme Mitzin emän täyssisko siis!) pistein 272, ja 4. siis Welmu. Eilen ei siis tullut kuin neljä 1-tulosta!
 • 11.11.06 Lisää väliaikatietoja, ja hienoja sellaisia :) Päivi ja Pihka (P-pentueemme emä) räväyttivät kisan johtoon pisteillä 287 ja risat! Päivän päätteeksi he siis johtavat kisaa, ja Lentsu & Jatsi toisena! Satu ja Welmu ovat päivän 4. parhaat :) Aivan uskomattoman hieno päivä suomalaisilla siis, nyt sitten vain jännittämään sunnuntaita, päätöspäivää :)
 • 11.11.06 Väliaikatietoja tokon MM-kilpailuista: Jatsi (POHJ TVA FIN & S & N TVA TSM-05 PM-04 Tending Blackie) ja Lentsu suoritusvuorossa tänään, heille hienolla suorituksella upea 1-tulos 287 pistettä!! Suomalaisista myös Welmulla (T. White Warlock) oli tänään kisavuoro; heille 1-tulos 263,5 pistettä - harmillisesti tunnari nolla! Mitkä pisteet olisikaan ilman yhtä nollaa...Päivän viimeisenä starttaa vielä Päivin Pihkan kanssa. Eilen perjantaina oli vain yksi suomalaiskoirakko vuorossa, apkn Sintille hieno 1-tulos 265 Teijan ohjaamana, ja vielä päivän 4. parhaat pisteet! Eilisen päivän paras oli kokenut ruotsalaisparivaljakko Kent Svartberg ja bcn Kes pisteillä 276 - eli tosi tosi tiukkaa arvostelua! Jäämme jännityksellä odottelemaan lisää tuloksia...:)
 • 11.11.06 Tikki (BH Tending Nonesuch) ja Maria kilpailivat agilityn ykkösluokassa; hienosti nollavoitto ja siirto kakkosiin :-) Jättionnittelut Maria & Tikki!!
 • 5.11.06 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kilpailivat tänään agilityn 3-luokassa - ja hienosti nollavoitto!! Oikein paljon onnea, Niinu & Rhett, todella hienoa!!
 • 5.11.06 Tikki (BH Tending Nonesuch) ja Maria kilpailivat tokon voittajaluokassa; 1-tulos 279 pistettä ja luokkavoitto! Iiisot onnittelut siirrosta tokon ylimpään luokkaan, Maria & Tikki!!
 • 5.11.06 Joona (`FIN TVA JK2 BH Tending Galliard) ja Anna-Bella kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 272 p (harmillisesti tunnari nolla) ja 3. sija. Onnea onnea A-B & Joona!!
 • 4.11.06 Vuk (BH Tending Cantrip) on uusi SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Vuk ja Mila kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; hienot pisteet 292,5 ja luokkavoitto!! Lämpimät onnittelut TVA:n arvosta Mila & Vuk, ja menestystä tokorintamalla myös jatkoon!!
 • 4.11.06 Sina (FIN KVA FIN TVA HK3 JK1 EK1 BH Tending Bluey) ja Elina tokoilivat tänään; tokon erikoisvoittajaluokassa 283 pistettä ja 1. sija. Paljon onnea Elina & Sina!!
 • 27.-29.10.06 D-pentueen tapaamisviikonloppu Kiikalassa

  D-pennut + Ben + Raffe omistajineen. Smilla paimentaa.
  Duktig D-pentueen tapaamisviikonloppua vietettiin paimennuksen, mutta myös tokoilun ja hakuilun merkeissä. D-pentueen isä Cmm`s Ben oli tullut Ruotsista paikalle omistajansa kanssa, ja myös muita sukulaiskoiria Ruotsista oli paikalla. Järjestelyissa oli moni mukana, kiitokset menevät ainakin Ankille, Päiville, Elisalle ja monelle muullekin, että pikku-deetkin pääsivät paimennustapahtumiin mukaan ja pentutapaaminen järjestyi. Tässä muutama kuva taitavista 4 kk ikäisistä pentusista, kuvaajina Päivikki, Katja ja Riitta.

 • Tinki 4 kk paimentaa. Tinki 4 kk paimentaa.

  Ben-isä paimentaa, Turo ottaa oppia. Kit, Tinki ja Ben.

 • 29.10.06 Iloisina uutisina; Tuuri ja Glenda suorittivat tänään hyväksytysti paimennuksen perusradan!! BH Tending Conqueror suoritti Sirken ohjaamana Piikkiössä paimennuksen perusradan hyväksytysti - hyvä PPR1 Tuuri!! Ja hyvä Sirke, oli erinomaisen hieno ja hallittu suoritus!! :-) FIN TVA HK2 BH Tending Gazelle ja Laura päätyivät täysin ennalta suunnittelematta "kokeilemaan" perusrataa, ja kyllä kannatti :) Hyväksytty perusrata, upea hakukaari ja sukkela suoritus sananmukaisesti muutenkin :-)) iiisot onnittelut Laura & PPR1 Glenda!!
 • Ennen perusratoja Piikkiössä myös kilpailtiin 1- ja 2-luokka paimennuksessa. Kakkosluokka starttasi ensin, jossa Una (BH PPR1 Mascottsway Una) sijoittui kolmanneksi Jennin ohjaamana pistein 41, aika valitettavasti loppui jakoon. 1-luokassa Vimma (Tending Cult) sai pisteitä kasaan 72 (tasapisteet kolmanneksi sijoittuneen kanssa), hakukaaren pisteet sitten ratkaisivat sijoituksen neljänneksi. Tuuri (BH Tending Conqueror) ja Sirke sijoittuivat pistein 70 viidenneksi ykkösluokassa.
 • 22.10.06 Sina (FIN KVA TVA HK3 BH Tending Bluey) ja Elina kisasivat pk-etsintäkokeessa; hieno 1-tulos 291 p (tottis 96 p, maasto 195 p), EK1-koulari ja 1. sija. Oikein paljon onnea Elina & Sina!!
 • 21.10.06 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kilpailivat agilityn 2-luokassa Kirkko- nummella; nollavoitto ja siirto kolmosiin!! Hienoa Niinu & Rhett, onnea!!
 • 15.10.06 Pentutottis-päivä (D-pennut 3,5 kk ja R-pennut 5 kk) Vantaalla

  Pentutapaaminen.

  Kit 3,5 kk luoksetulossa. Ryyd 5 kk seuraa. Pingu 5 kk seuraa.

  R-ja D-pentueen pennut kokoontuivat Itä-Vantaalle tottistapaamiseen. Päivä alkoi kahvittelulla, jonka jälkeen siirryttiin ulkokentälle treenaamaan tottista, jotka myös videoitiin. Pennut tekivät niin hienosti töitä, että analysointi jäi tällä kertaa aikas minimiin :) Treenien jälkeen siirryttiin taas sisälle syömään ja videoita katsomaan. Kiitos kaikille mukavasta päivästä, ja erityiskiitos Hannalle järjestelyavusta!!

 • 15.10.06 Cosmo (FIN TVA & AVA S TVA & AVA BH Tending Magic Mind) ja Janita kilpailivat agilityn 3-luokassa; kaksi nollavoittoa ja yksi 2. sija! Onnea Janita & Cosmo!!
 • 14.10.06 Fly (BH Tending Nimblewit Fly) ja Leea starttasivat ensimmäisiin pk-hakukisoihinsa; 1-tulos 271 p (tottis 85, maasto 186 p) ja HK1-koulari! Hurjasti onnea Leea & Fly, ja tervemenoa 2-luokkaan :)
 • 14.10.06 Pyörönmaalla juhlittiin :)

  Anne, Pia, Nina juhlahumussa:).
  Eli Toivon SM-kultaa, Vikan SM-pronssia, Viskin TVA-arvoa ja vielä T-Team Sport Dogs ry:n SM-joukkue-kultaa juhlistettiin lauantai-iltana. Mukavaa oli, niin kuin juhlinnan kohteitten ilmeistä pystyy päättelemään :-))

 • 8.10.06 Skye`n (FIN TVA BH Mascottsway Skye) juoksu alkoi, Skye on tarkoitus astuttaa FIN KVA FIN TVA M-04 HK3 PPR1 Gk Vallh Pr Tending Mack The Knife`lla.
 • 8.10.06 Valle (`FIN TVA BH Tending Vanguard) ja Solkki kilpailivat agilityn 3-luokassa; nollarata ja 3. sija - onnea Solkki & Valle!!
 • 7.10.06 Jatsi (POHJ & FIN & S & N TVA TSM-05 PM-04 Tending Blackie) ja Lentsu kisasivat agilityn 2-luokassa; nollarata ja 2. sija - onnittelut, Lentsu & Jatsi!!
 • 7.10.06 Viivi (Tending Vivid) ja Annika kilpailivat agilityn 1-luokassa; nollavoitto ajalla -22,24. Paljon onnea Annika & Viivi!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - 14.10.06 sm-mitalijuhlat Valkeakoskella, ilmoittaudu Ninalle! - 15.10.06 tokopäivä R- ja D-pennuille Vantaalla, ilmoittaudu Riitalle! - 27.-29.10.06 D-pentueelle paimennusviikonloppu + pentueen isän, Benin, ja tämän omistajan, Susannen, tapaaminen - ilmoittaudu Ankille!
 • 1.10.06 Rho (FIN TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca) ja Kati kisasivat kv tokokokeessa; hieno 1-tulos 296,5 pistettä ja 1. sija ja CACIOB!! Hurjan hieno 1-putki teillä, lämpimät onnittelut Kati & Rho!!
 • 1.10.06 Valle (`FIN TVA`BH Tending Vanguard) ja Eva kilpailivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; jälleen 1-tulos 268,5 pistettä - onnea Eva & Valle!!!
 • 30.9.-1.10.06 Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut, NOM, Porvoo: Pai (FIN KVA TVA M-02-05 NOM-05 VK3 Tending Magician Man) juoksi kaksi vahvaa viestiosuutta, häviten sunnuntaina mm. nopeiten juosseelle ruotsalais- koiralle vain n. 50 sek. Valitettavasti lauantaina esineruutu nolla - mutta loppusijoitus silti 4.! Hyvä Marjatta & Mika ja Pai!! Vikka (FIN KVA TVA HK3 Tending Magic Maker) kilpaili hakukokeessa Suomen joukkueessa. Lauantain maasto-osuudella keskimmäinen maalimies jäi, sunnuntaina sitten paremmin, eli kaikki maalimiehet nousivat ja hyvä tottis - sijoitus 8. Toivo (FIN KVA TVA M-06 Tending Versatile) teki hienon tottiksen (jälkikoirien paras!) ja kaikki esineet esineruudusta löytyi, mutta lauantain jälkimaastosta viimeinen keppi jäi, joka tiesi nollaa :( Sunnuntaina sitten kaikki kepit.
 • 27.9.06 Paimennuskausi päättyi nyt täällä meillä, ja lampaat lähtivät laitumelta. Kiitos kaikille paimennusporukkamme jäsenille kuluneesta kaudesta, ja erityis- kiitokset Camilla, Jessica, sekä tietenkin "Suuren Lampaiden Etsintäoperaation" elokuussa organisoinut Samu :) Ensi keväänä startataan sitten taas paimennustreeneihin jälleen!
 • 24.9.06 Suunnitellun pentueemme (i: FIN KVA TVA M-04 PPR1 HK3 Tending Mack The Knife) emä, Englannin tuonti BH Mascottsway Skye saavutti viikonloppuna Suomen Tottelevaisuusvalion arvon pistein 295! Hienoa Mari & Skye, onnittelut!!
 • 24.9.06 Viivi (Tending Vivid) ja Annika kilpailivat tokon voittajaluokassa; hienot pisteet 299,5 ja siis 1-tulos ja 1. sija! Samalla tämä pari siirtyi tokossa ylimpään luokkaan, hyvä Annika & Viivi, onnea oikein paljon!!
 • 24.9.06 Joona (FIN TVA JK2 Tending Galliard) ja Anna-Bella kilpailivat tokon erivoi-luokassa; taas hyvä 1-tulos 288,5 pistettä, ja 1. sija. Lisäksi he voittivat seuran mestaruuden! Lisäksi tämä pari valittiin uusina tokon valmennusrenkaaseen - isot onnittelut A-B & Joona!!
 • 24.9.06 Veljekset Tuuri (BH Tending Conqueror) ja Vimma (Tending Cult) starttasivat tänään paimennuskisoissa, ja ihan kunniakkaasti:) Tuurille kertyi 1-luokassa pisteitä 59, ja 4. sija Sirken ohjaamana, Vimmalle pisteitä 57 (leikkasi hakukaaressa) ja 5. sija. Woomi (FIN AVA PPR1 Tending Wishmaster) ja Pete kilpailivat paimennuksen 2-luokassa; 51 p ja 7. sija kakkosissa!
 • 23.9.06 Jippo (JK3 BH Tending Blueberry) on uusi SUOMEN KÄYTTÖVALIO!!! Jippo ja Päivi kilpailivat tänään pk-jäljellä Uudenmaan piirinmestaruus-kisoissa; 1-tulos 270 pistettä (5 keppiä, kaikki esineet, tottis 93 p), ja samalla piirinmestaruus-pronssia! Hienoa Päivi & Jippo, oikein paljon onnea!! Samalla Jiposta tuli B-pentueen viides valio :)) Jiposta löytyy uusi kuva täältä!
 • 23.9.06 Nero (FIN KVA JK3 BH Tending Shaman) voitti pk-jälkikokeessa piirinmestaruus- kultaa Uudenmaan piirissä. Jälkikokeen 3-luokassa kuusi keppiä, kaikki esineet, ja tottis 95 p, loppupisteet 292 p. Nero oli samalla koko kilpailun (Helsingin & Uudenmaan piirin mestaruus-kisat) paras koira.
 • 17.9.06 Joona (FIN TVA JK2 Tending Galliard) ja Anna-Bella kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; 1-tulos 281,5 pistettä ja 1. sija. Onnea oikein paljon A-B & Joona!!
 • 21.9.06 Palasimme Ruotsista, jossa olimme astuttamassa Maria (FIN AVA Tending Blue Bravura) Ruotsin agilitymaajoukkueen Elviksellä. Astutus onnistui hyvin, useana päivänä peräkkäin, joten ei muuta kuin peukut pystyyn :-)

  Elvis paimentaa. Elvis paimentaa.

  Elvis & Mari. Eteläruotsalainen luonnonsuojelu-alue lampaineen.

 • 20.9.06 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kilpailivat agilityn 2-luokassa; nollavoitto, ja 3-luokka on enää yhden sijoitusnollan päässä :) Hyvä Niinu & Rhett, onnea!!
 • 17.9.06 Jarrulla (Tending Goblin Guy) on ykköstulokset kasassa SUOMEN KÄYTTÖVALION arvoon!! Tänään Jarrulle pk-jälkikokeen 3-luokassa maastosta 180 pistettä, ja tottiksesta 93, tulos yhteensä siis 273 pistettä. Jarru on siis nyt kaksois-kva, sekä jäljeltä että viestiltä - aikamoinen saavutus näin nuorelle koiralle!! Hurjan paljon onnea Minna & Pete & Jarru, olette te vaan hyviä :)
 • 17.9.06 V.I.P (FIN TVA Tending Vigor) ja Christa kisasivat agilityn 3-luokassa; tänään nollatulos ja 2. sija! Onnea Christa & VIP!!
 • 17.9.06 Glenda (FIN TVA S TVA HK2 BH Tending Gazelle) ja Laura kilpailivat piirin- mestaruuskisoissa, tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 258,5 (yksi liike nolla) ja 3. sija, samalla piirinmestaruus-pronssia!. Paljon onnea Laura & Glenda!!
 • 16.9.06 Tikru (FIN TVA HK3 Tending Tiger Power) ja Minna kilpailivat pk-hakukokeen 3-luokassa; hyvä koulari 268 pistettä (tottis 77, maasto 191 p), eli läheltä liippasi 1-tulos - onnea Minna & Tikru, ja tsemppiä edelleen!!
 • 16.9.06 Lakulle (JK2 BH Tending Blackart) ja Tesulle agilityn kolmosluokassa kaksi nollarataa, ja kummallakin kerralla 2. sija! Hyvä Tesu & Laku!!
 • 16.9.06 Suomen Bordercolliet & Australian kelpiet ry:n tokomestaruus-kilpailut: SBCAK ry:n v. 2006 tokomestaruuden vei Rho (FIN TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca) Kati ohjaajanaan!! Erikoisvoittajaluokasta pisteitä kertyi 296,5, ja siis 1. sija! Hienoa Kati & Rho, jätti-isot onnittelut teille!! Tokomestaruus-kisojen voittajaluokan voitti Tuuri (BH Tending Conqueror) Sirke ohjaajanaan. Upeat pisteet 308, ja 1. sija, samalla tämä pari siirtyi tokossa erikoisvoittajaluokkaan!! Iiisot onnittelut; Sirke ja Tuuri(lla) pärjää aina:-)))
 • Kilpailuun osallistui vielä kolmaskin T-koira; Tino (HK1 BH Tending Flash Flyer) veikin sitten alokasluokan voiton, Anna ohjaajanaan. Pisteitä kertyi hienot 193 pistettä - hyvä Anna & Tino, paljon onnea alokasluokan voitosta!!
 • 16.9.06 Sina (FIN KVA FIN TVA HK3 BH Tending Bluey) ja Elina kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; upeat pisteet 306,5, ja 1. sija, ja samalla piirinmestaruus- kultaa!!. Lisäksi vielä joukkue-piirinmestaruus, joten huisan suuret onnittelut Elinalle ja Sinalle!!!
 • 10.9.06 Fiina (Tending Mostly Myth) ja Päivikki kilpailivat pk-hakukokeen 3-luokassa; 1-tulos 277 pistettä ja HK3 (tottis 79 p, maasto hienot 198 p!). Liika innokkuus pudotti tällä kertaa hieman pisteitä tottiksessa, mm. varastamiset noutoihin. Silti hyvä ykköstulos; paljon onnea Päivikki & Fiina!!
 • 9.9.06 Marin (FIN AVA Tending Blue Bravura) juoksu alkoi!! Pentue-sivulla lisätietoja!
 • 9.9.06 GLENDA (FIN TVA HK2 BH Tending Gazelle) ON UUSI RUOTSIN TOTTELEVAISUUSVALIO!! HOPI (FIN TVA BH Tending Fly-Fly) ON UUSI RUOTSIN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Glenda ja Laura, sekä Hopi ja Päivi olivat kilpailemassa Ruotsin puolella tokon elit-luokassa. Glendalle viime torstaina kisoissa 1-tulos 259,5 ja 2. sija, ja tänään toinen 1-tulos 266 p (tunnari nolla) ja 3. sija. Hopille tänään luokkavoitto ja 1-tulos 287,5 pistettä. Olipas tosi kivoja uutisia - tosi hienoa Laura ja Päivi, isot onnittelut niin ohjaajille kuin taitaville koirillekin S TVA-titteleistä!!!
 • 9.9.06 Viski (FIN TVA HK2 BH Saint) ja Pia kilpailivat ensimmäistä kertaa pk-hakukokeen 3-luokassa; hienosti heti 1-tulos; 272 p (tottis 87 p, maasto 185 p) HK3-koulari ja 3. sija. Hurjat onnittelut Pia & Viski!! Viskistä löytyy uusi kuva täältä!
 • 9.9.06 Ilo (BH Tending Carline) ja Piia kilpailivat tokon voittajaluokassa; 1-tulos 270 p ja 1. sija - ja samalla Ilo siirtyi tokossa ylimpään luokkaan!! 1-tuloksen lisäksi myös VARPS:in seuran mestaruus ja joukkue-piirinmestaruus :) Isot onnittelut Piia & Ilo!!
 • 9.9.06 Norjan kuulumisia; Norjan tokomaajoukkue on valittu, ja joukkueessa on mm. R-pentueemme isä Tigern, Ruotsin tuonnillemme Mitzille suunnitteilla olevan pentueen isä Lucky, ja mm. oman narttumme Velhon puolisiskon pentu Brains Kello Kuul.
 • 8.9.06 Paimennuskoulutus-ilta T-tiimille, kouluttajana Päivi Nietosvaara Päivi tuli vetämään meille paimennuskoulutus-iltaa tänne Sipooseen, ja kymmenkunta aktiivista tiimiläistä istui innokkaasti koko illan pellon laidalla (vesisateessa!!:) kuunnellen Päivin paimennusoppeja. Illan päätteeksi kaffeen äärellä Päivi sai vielä vastailla porukkamme kysymyksiin tämän lajin saloista. Päiville erittäin suuret ja lämpimät kiitokset kurssi-illasta!!
 • Rimma paimentaa. Paimennusporukkaa sadevarusteissa:). Päivi pitää kurssia. Matti, Tending Mack The Knife.

 • 6.9.06 Fly (BH Tending Nimblewit Fly) ja Leea kilpailivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 177 p, ja samalla Fly siirtyi voittajaluokkaan! Paljon onnea Leea & Fly!!
 • 4.9.06 Marille (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harrille agilityn kolmosluokassa kaksi nollavoittoa, ja yksi 2. sija! Isot onnittelut Harri & Mari!!
 • 4.9.06 Yoko (Tending Brownie) voitti Jounin ohjaamana piirinmestaruus-kultaa agilityn 3-luokassa Turussa - paljon onnea!!!
 • 4.9.06 Myös Narulle (FIN AVA Tending Gnome Man) ja Pekalle nollavoitto kolmosissa viikonloppuna, onnea Pekka & Naru!!
 • Paimennuskoulutusta paimennusryhmän porukalle perjantaina 8.9 klo 17.00 eteenpäin, kouluttajana Päivi Nietosvaara. Aloitetaan käytännön treeneillä, lopuksi teoriaosuus.
 • 3.9.06 Lakulle (JK2 BH Tending Blackart) ja Tesulle tänään Uudenmaan piirinmestaruus agilityn 3-luokassa!!! Isot onnittelut Tesu & Laku!!
 • 2.9.06 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kisasivat agilityn 2-luokassa; nollavoitto Riihimäen kisoissa! Onnea onnea Niinu & Rhett!!
 • 2.9.06 Tikki (BH Tending Nonesuch) ja Maria kilpailivat agilityn 1-luokassa; nollarata ja 1. sija! Paljon onnea Maria & Tikki!!
 • Vuoden arvokilpailut SM-tasolla alkavat olla pikkuhiljaa kisattu. T-koirien saldona tälle vuodelle on kokonaista 9 mitalia :) Yksi mitali koirahiihdossa, yksi mitali agilityssa, kaikki kolme tokon sm-mitalia ja vielä neljä mitalia palveluskoirien SM-kilpailuissa. Lisäksi tokon Joukkue-Suomen Mestaruus, ja nyt vielä palveluskoirien Joukkue-Suomen Mestaruus! Aika huikeaa :) Maajoukkue-edustuksiakin on tiedossa; agilityssa kolmesta MM-kisamatkaan lähetettävästä maxikoirasta kaksi on Tending-koiria, tokossa MM:iin matkaan neljä T-koiraa, ja PM-kisoihin peräti viisi...Palveluskoirien Pohjoismaiden Mestaruus- kisoihin lähtee Suomea edustamaan kolme T-koiraa, yksi hakuun, yksi jäljelle ja yksi viestille!

 • 26.-27.8.06 Palveluskoirien Suomen Mestaruus-kilpailut, Kuusankoski Toivolle ja Annelle pk-jäljen SM-kultaa!!!:-) Jarrulle ja Minnalle ja Petelle pk-viestin SM-kultaa!!!:-)) Vikalle ja Ninalle pk-hakukokeen SM-pronssia!!!:-))) Paille ja Marjatalle ja Mikalle pk-viestikokeen SM-pronssia!!!:-)))) T-Team Sport Dogs ry:lle palveluskoirien joukkue-SM-kultaa!!!:-)))))

  T-SM-mitalistit. Anne ja Toivo.

  Jarru ja Pai ohjaajineen. Nina ja Vikka. T-Team Sport Dogs - kultaa!.

  Palveluskoirien Suomen Mestaruus-kilpailuja kisattiin Kuusankoskella, kisapaikkana toimi hyvä urheilukeskus ja järjestelyt toimivat moitteettomasti. Lauantaina jäljen, haun ja viestin koirakoilla olivat tottisosuudet - ja päivän päätteeksi parhaat tottispisteet kaikista kilpailevista koirakoista oli pk-jäljellä Toivolla (Tending Versatile), hakukokeessa Sinalla (Tending Bluey) ja viestikokeessa Jarrulla (Tending Goblin Guy). Sunnuntai siis valkeni varsin jännittävissä tunnelmissa T-koirien osalta :) Sunnuntaina ensimmäisiksi hyviksi uutisiksi kuultiin, että Toivo oli jäljellä nostanut kaikki kuusi keppiä, ja myös jana oli onnistunut. Hakukoirillamme ei jatkunut ihan yhtä hyvin; täydet pisteet esineruudusta myöhemmin napsineen Sinan henkilöetsintä-osuudella yksi maalimies jäi kuin jäikin keskilinjan kääntymiskohdassa. Vikka (Tending Magic Maker) löysi kaikki maalimiehet, ja jaksoi vielä näytöillä raahata perässään ohjaajaa, jolla revähti pohje heti henkilöetsintä- osuuden alussa (hyvä Nina, sitkeästi sisulla loppuun!! :) Vikka toi myös kaikki kolme esinettä esineruudussa, siitä 29 p ja näin alkoi jännittäminen, että riittääkö 1-tulos 270 pistettä mitaleille hakukokeessa tänään. Esineruudussa Toivo toi kaksi esinettä, ja varmisti näin itselleen ensialuksi Suomen Käyttövalion-tittelin! Kun kakkosryhmässäkään startanneet jälkikoirat eivät onnistuneet aivan nappiin jäljellä, niin sm-mitali kirkastui kirkastumistaan - ja niin vain kävi, että tälle parille, aivan loistavalla tottelevaisuudella ja ja hienolla maasto-osuudella sm-kultaa pk-jälkikokeessa pistein 286,5!! Viestiltäkin alkoi kuulua tuloksia; Jarru, joka johti esineruudun jälkeen koetta, oli vahva myös viestiosuudella, ja kultaa tuli näin Minnalle ja Petelle ja Jarrulle ylivoimaisesti pistein 274! Myös edellisvuoden kultamitalisti Pai (Tending Magician Man) juoksi hienosti ja kiri muita viestiosuuksilla kiinni - näin sm-pronssia Tuikkasille ja Paille! Hakukoirien tulokset selvisivät viimeisimpien joukossa päivän mittaan, ja ilta- päivällä varmistui vielä Ninan ja Vikan sm-pronssi! T-koirakoille siis neljä sm-mitalia :) Päivän kruunasi sitten vasta palkintojenjaon alkamisen aikaan tullut tieto, että seuramme T-Team Sport Dogs ry - jonka joukkueessa kilpailivat Nina ja Vikka, Marjatta & Mika ja Pai, Anne ja Toivo, ja Elina ja Sina - voitti Joukkue-Suomen Mestaruuden!! :) Viisi pk-sm-mitalia; neljä henkilökohtaista ja yksi joukkuemitali...Enempää tuskin voi toivoa, vai mitä? :) Uskomattoman taitavat T-ohjaajat ja T-koirat tekivät tästä viikonlopusta jälleen meille kasvattajille yhden sellaisen unohtumattoman. Lämpimät onnittelut kaikille yhdessä ja erikseen; te olette menestyksenne ansainneet.

 • 27.8.06 Mitzu (FIN & S TVA Tending Mystique) ja Suvi kilpailivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; hyvä 1-tulos 290 pistettä ja 1. sija! Hieno tokoviikonloppu teillä, Suvi ja Mitzu, onnea!!
 • 27.8.06 Tokon Uudenmaan piirinmestaruus-kilpailut, Hyvinkää Erikoisvoittajaluokassa kilpaili Rho (FIN TVA FIN AVA HK1 Tending White Wicca) ja Kati; hieno 1-tulos 305 p, 2. sija ja piirinmestaruus-hopeaa! Paljon onnea Kati ja Rho!! Myös Katlalle (FIN TVA Tending Charmer) ja Jessicalle 1-tulos 258 p (valitettavasti ruutu nolla) erikoisvoittajaluokassa, onnea Jessica & Katla!! Rhett (Tending Chimera) ja Niinu voittivat upealla 1-tuloksella alokasluokan; 196 pistettä! Todella hienoa Niinu & Rhett!!! Myös nuori Norjan tuontimme Sigma sai Samun ohjaamana hyvän 1-tuloksen alokasluokasta; 186 pistettä! Hyvä Samu & Sigma!! Tällä joukkueella myös seuramme T-Team Sport Dogs ry voitti joukkue- piirinmestaruus-kultaa! :) Lämpimät onnittelut koko joukkueelle!!!
 • 27.8.06 Valle (`FIN TVA` Tending Vanquard) ja Eva kilpailivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; hienot pisteet 301, ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Eva & Valle!!
 • 26.8.06 Mitzu (FIN & S TVA Tending Mystique) ja Suvi kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa, kilpailu oli samalla seuranmestaruus: hieno 1-tulos 301,5 p pistettä, 1. sija ja seuran mestaruus! Hyvä Suvi ja Mitzu, onnittelut!!
 • 24.8.06 Pentuesuunnitelmia päivitetty!:)
 • 20.8.06 Jekulle (FIN & S AVA S AVA (H) FIN TVA PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katrille agilityn piirinmestaruus-hopeaa -lämpimät onnittelut Katri & Jekku!!
 • 20.8.06 Valle (`FIN TVA` BH Tending Vanguard) ja Eva kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa tänään; 1-tulos 269,5 ja 1. sija. Onnittelut Eva & Valle!!
 • 19.8.06 Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harri kilpailivat agilityn 3-luokassa; hienosti kaksi nollavoittoa, ja yksi toinen sija! Isot onnittelut Harri & Mari!!
 • 19.8.06 Mitzu (FIN & S TVA Tending Mystique) ja Suvi kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; upeat pisteet 305 ja 1. sija, ja samalla piirinmestaruus-kultaa!! Jättionnittelut Suvi & Mitzu!!
 • 19.8.06 Valle (`FIN TVA` BH Tending Vanguard) ja Solkki kisasivat tänään agilityn 3-luokassa; hienosti nollarata ja 2. sija TSAU:n kisoissa! Paljon onnea Solkki & Valle!!
 • 15.8.06 Norjan kuulumisia; viime viikonloppuna kilpailtiin Norjan mestaruuskisat tokossa; 15 lauantain parasta pääsi sunnuntain finaaliin. Tutuista/ sukulaiskoirista sijoittuivat: Hopeaa saavutti Brains Kello Kuul, jonka emä on Taikan ja Velhon puolisisko, ja neljännelle sijalle tuli hienosti R-pentueemme isä Kronvallarens Apropos-Tigern, ja viidennelle Mitzin sulhaskandidaatti Lucky. Sekä Tigern että Lucky olivat tehneet todella hyvät suoritukset viikonlopun aikana :)
 • 13.8.06 Uutisten myöhästynyttä päivittelyä; palailimme Saksan reissulta, johon sisältyi toki myös koiramaisia juttuja; saksalaisten bordercollieiden omistajien ja tokoihmisten tapaamisia. Mukaan mahtui myös pistäytyminen Saksan paimennuksen mestaruuskisoissa - saksanpaimenkoirille :), ja tutustuminen keski- eurooppalaisiin lammasrotuihin, joiden koko vaihteli -lähes- pienen hiehon koosta minikokoiseen vuoristolaisrotuun, joka oli kooltaan vain noin puolet suomenlampaasta. Mikä mahdollisuus pienten laidunten citypaimentajille :)

 • 13.8.06 Hienoina uutisina: Suomen tokomaajoukkue on valittu! Puolaan MM-kisoihin matkaa neljä T-koirakkoa; Jatsi, V.I.P, Welmu ja Rho ohjaajineen, lisäksi bptn Sissi ja P-pentueemme emä Pihka :) PM-kisoissa Tukholmassa Suomea edustaa peräti viisi T-koirakkoa, edellisten lisäksi myös Katla on joukkueessa!! Lämpimät onnittelut joukkueisiin valituille!!
 • 13.8.06 Jekulle (FIN & S AVA S AVA (H) FIN TVA PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katrille tänään nollavoitto agilityn 3-luokassa!! Hyvä Katri & Jekku!!
 • 12.8.06 V.I.P:lle (FIN TVA Tending Vigor) Christa ohjaajanaan nollavoitto tänään agilityn 3-luokassa! Onnea Christa & VIP!!
 • 12.8.06 Fly (Tending Nimblewit Fly) suoritti tänään hyväksytysti BH-kokeen Leea ohjaajana - hyvä Leea & BH Fly, hakukisat lähestyvät siis :-))
 • 7.8.06 Rhett (Tending Chimera) siirtyi tänään agilityssa 2-luokkaan Niinu ohjaajanaan; 1-luokassa 63 koirakon luokassa nollarata ja 3. sija! Paljon onnea Niinu & Rhett!!
 • 6.8.06 Puh (Tending Crusader) ja Marjatta kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hieno 1-tulos 190 pistettä ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Marjatta & Puh siirtymisessä tokossa voittajaluokkaan!!
 • 29.7.06 Tokon maajoukkuekarsintakisa Helsingissä; kisassa neljänneksi sijoittui Katla (FIN TVA Tending Charmer) Jessica ohjaajanaan hyvällä 1-tuloksella 288,5 p! Paljon onnea Jessica & Katla!!
 • 27.7.-31.7 Tending-leiri!! Kouluttajina mm. Elisabet Adsen Norjasta /toko, Ilona Erhiö/ haku, Jaana Silvo /jälki, Anja Lehtiö /agility ja omaa porukkaamme! Lämpimät ja SUURET kiitokset kaikille kouluttajillemme! Huippumukavat neljä päivää Punkalaitumen Hiidenhelmessä, ja täydellä teholla koulutusta koko aika :) Leiristä myöhemmin lisää juttua...!

  tokokoulutusta Elisabetin johdolla Laku agilityssa pentutokoa Satu & Ryyd

 • 22.-23.7.06 Agilityn maajoukkuekarsinnat, Vantaa - kaksi T-koiraa maxien maajoukkueeseen! Viikonlopun radoilla karsittiin agilityn maajoukkueet maailmanmestaruus- kilpailuihin Sveitsiin ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Tanskaan. Lauantain kahdelta radan tulosten perusteella sunnuntaille (jolloin 3 rataa) pääsi T-koirista FIN AVA Tending Gnome Man, FIN AVA Tending Blue Bravura, FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind ja `FIN AVA` Tending Brownie. 115 maxikoiraa kilpaili joukkueeseen pääsystä; monella karsintaradalla viiden parhaan joukkoon sijoittuneen joukossa näkyikin sitten Yoko, Cosmo ja Mari. Karsintakisan voitti pistein 124 Tending Brownie "Yoko" Jounin ohjaamana, ja kolmanneksi, pistein 123 tuli Tending Magic Mind "Cosmo" Janitan ohjaamana. Lisäksi Tending Blue Bravura "Mari" oli vielä karsintojen 12. Super-isot onnittelut ohjaajille joukkueeseen pääsystä ja loistavista suorituksista!! Vain kolme maxikoirakkoa pääsee edustamaan Suomea MM-kisaan, ja iloksemme siis tänä vuonna näistä on kaksi Tending-bordercollieta :)!!

  Yoko. Cosmo; kuvat S. Lindroos.

 • 19.7.06 Gisa (JK1 BH Tending Gramary) ja Katja kilpailivat pk-jälkikokeen 2-luokassa, ja koulutustunnus JK2 (tottis 85 p, maasto 151 p) ja samalla siirto ylimpään luokkaan jäljellä - paljon onnea Katja & Gisa!!
 • 15.7.06 Marille (FIN AVA Tending Blue Bravura) agilityn 3-luokassa toiselta radalta nollavoitto, toiselta 2. sija, onnea Harri & Mari!! Samoissa kisoissa Narulle (FIN AVA Tending Gnome Man) myös kolmosissa nollaradoilla 2. ja 3. sijat! Onnittelut Pekka & Naru!!
 • 15.-16.7.06 Viikonloppuna kolme uutta valionarvoa :)
 • 16.7.06 Viski (HK2 BH Saint) on uusi SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Pia kilpaili Viskin kanssa tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 273,5 pistettä ja luokkavoitto - ja näin Viskistä tuli FIN TVA :) Hyvä Pia & Viski - suurensuuret onnittelut teille valionarvosta!! Viskistä löytyy uusi kuva täältä!
 • 16.7.06 Nero-pojasta tuli tänään iloksemme kva :) Nero (JK3 BH Tending Shaman) sai tulokset kasaan SUOMEN KÄYTTÖVALION arvoon!! Rutikuivassa jälkimaastossa kaikki kepit, mutta esineruudusta nousi vain kaksi esinettä - maasto siis 182 pistettä. Tottis 92 p, ja lopputulos 274 p ja 1-tulos, ja 1. sija. Hyvä Nero Nerokkaamme :) Nerosta löytyy uusi kuva täältä!
 • 16.7.06 Sina (FIN KVA FIN TVA HK3 JK1 BH Tending Bluey) ja Elina kisasivat pk-hakukokeen 3-luokassa; 1-tulos 270 p (tottis 96 p, maasto 174; vain yksi esine) - ja 1. sija, ja kisan ainoa 1-tulos kaikissa lajeissa! Lämpimät onnittelut Elina & Sina, hienoa 1-putkea edelleen!! :)
 • 16.7.06 Jippo (JK3 BH Tending Blueberry) ja Päivi kilpailivat pk-jäljen 3-luokassa; JK3-koulari ja 3. sija pistein 244 (tottis 94, maasto 156 p). Onnittelut koularista, ja tsemppiä seuraavaan!!
 • 16.7.06 Valle (`FIN TVA` BH Tending Vanguard) voitti tänään tokon erikois- voittajaluokan pistein 276,5 p! Isot onnittelut Eva & Valle!!
 • 16.7.06 Cosmo (FIN & S TVA FIN & S AVA BH Tending Magic Mind) ja Janita jatkoivat tänään vepe-uraansa; VEPE:n alokasluokassa 1-tulos pistein 97/100! Hyvä Janita & Cosmo!!
 • 15.7.06 Laku (JK1 BH Tending Blackart) siirtyi tänään pk-jäljellä 3-luokkaan! Jäljen 2-luokassa JK2-koulari pistein 258 (tottis 80, maasto 178 p), paljon onnea Timo & Tesu & Laku, tsemppiä kolmosiin!!
 • 15.7.06 Jekku (FIN & S AVA FIN TVA JK3 PPR1 Tending Trick Or Treat) ja Katri kilpailivat agilityn ylimmässä luokassa Ruotsissa; tänään kaksi nollarataa; agilityradalta 2. sija ja hyppyradalta voitto - jonka seurauksena Jekku on nyt agilityn Ruotsin hyppyvalio - S AVA(H)!!! Hurjan isot onnittelut Katri ja Jekku!!
 • 15.7.06 Cosmo (FIN & S TVA FIN & S AVA BH Tending Magic Mind) suoritti tänään, Janita ohjaajanaan, hyväksytysti vesipelastuksen soveltavuuskokeen pistein 97/100! Onnittelut Janita & Cosmo!!
 • 12.7.06 Rhett (Tending Chimera) kilpaili agilityn 1-luokassa tänään Niinu ohjaajanaan; hieno nollavoitto (-19,40 sek). Paljon onnea Niinu & Rhett!!
 • 9.7.06 Janakkalassa agirodun yhteydessä kisatun Finnish Open - avoimen Suomen Mestaruus-kisan maxi-luokan voitti Yoko (`FIN AVA` Tending Brownie) Jouni ohjaajanaan ja kolmannelle sijalle avo sm:ssä tuli Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) Janita ohjaajanaan! Hienoa :) Isot onnittelut ohjaajille! Myös agi.fi-rankingin (yli 500 maxi-koirakkoa) johdossa on kaksi kasvattiamme; ykkösenä Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja kakkosena Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura).
 • 8.7.06 Rhett (Tending Chimera) kilpaili agilityssa Janakkalassa 1-luokassa (yli 90 koirakkoa!); hienosti nollavoitto!! Oikein paljon onnea Niina-Liina & Rhett!!
 • 7.7.06 Riihimäen agilitykisoissa Rholle (FIN TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca) kolmosluokassa nollarata ja 3. sija - samalla karsintanollat kasassa - hyvä Kati & Rho!!!
 • 5.7.06 Tuuri (BH Tending Conqueror) ja Sirke kilpailivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 161,5 p (yksi liike nolla) ja siirto näin voittaja- luokkaan! Onnea Sirke & Tuuri!!
 • 3.7.06 Somerolla kilpailtiin viikonloppuna paimennuksessa; tuomariksi oli kutsuttu Mosse Magnusson Ruotsista. Paimennuksen 2-luokassa hienosti toiseksi tuli Matti (FIN KVA TVA HK3 M-04 PPR1 Tending Mack The Knife) Päivi ohjaajanaan. Luokassa oli 13 kilpailijaa. Isot onnittelut, Päivi & Matti! Samassa 2-luokassa viidenneksi tuli Woomi (FIN AVA PPR1 Tending Wishmaster) Peten ohjaamana. Paljon onnea, Pete & Woomi!!
 • 2.-3.7.05 Tottelevaisuuskokeen Suomen Mestaruus-kilpailut, Hämeenlinna JÄTTIPOTTI :-))) Lauantaina T-Teamille tokon Joukkue-SM-kultaa!!!! Sunnuntain henkilökohtaisessa kisassa neloisvoitto!!!:) SM-1 Christa ja V.I.P, SM-2 Lentsu & Jatsi, SM-3 Kati & Rho ja SM-4 Satu & Welmu!

  SM-mitalistit, palkintojenjako. SM-mitalistikolmikko.

  Kuohuvaa :). Sunnuntaipäivän palkintojenjako. Christan ja VIPin seuraamisen tyylinäyte.

  Hämeenlinnassa kilpailtiin varsin helteisissä merkeissä tokon Suomen Mestaruudet; lauantaina joukkuekisa, jossa kisattiin ennätysmäisen suuren koiramäärän - yli 360 koirakkoa - voimin, ja sunnuntaina henkilökohtaisen sm-kisan finaalipäivä. Joukkueita oli 72! T-koiria kisasi eniten alokasluokassa ja -tietenkin- erikoisvoittajaluokassa, joka oli samalla karsintakisa sunnuntain finaaliin (tänä vuonna lauantain ja sunnuntain pisteet laskettiin yhteen henkilökohtaisessa SM-kisassa). Seuramme T-Team Sport Dogs lähetti matkaan kaksi joukkuetta, joissa kummassakin nähtiin loistavia suorituksia :) 2-joukkueemme, jossa kilpailivat Christa & Vip, Jessica & Katla, Kari & Uuno, Hanna & Veeti ja Päivi & Jippo voittivat joukkuekisan! Myös toinen joukkueemme oli vielä hienosti 7.! 2-joukkueestamme Kari ja Uuno (Tending Gadfly) voittivat upeasti alokasluokan, ja vielä täysin pistein - ei liene kovin usein sm:ssä tapahtunutta:) Erikoisvoittajaluokassa viiden parhaan koiran joukossa oli lauantaina kolme T-koiraa; Welmu, V.I.P ja Sina. Tässä osa kisatuloksista T-koirien osalta lauantaina: Uuno (Tending Gadfly) ja Kari: alo 1; 200 p :) ja 1. sija (115 koiraa) Tuuri (Tending Conqueror) ja Sirke: alo 1; 190,75 p ja 5. sija (samalla SM-joukkue-pronssia City-Belgien riveissä!!) Fly (Tending Nimblewit Fly) ja Leea: alo 1; 190 p ja 6. sija Faust (Tending Conjurer) ja Osmo: alo 1; 169,25 p Veeti (Tending Volition) ja Hanna; avo 1; 179,33 p ja 6. sija (98 koiraa) Vikke (Tending Virtuoso) ja Anne: avo 1; 176,33 p ja 9. sija (samalla SM-joukkue-hopeaa Oulun KAS:n riveissä!!) Jippo (Tending Blueberry) ja Päivi: avo 1; 175,67 ja 10. sija Welmu (T. White Warlock) ja Satu: evl 1; 288 p ja 2. sija (89 koiraa) V.I.P (T. Vigor) ja Christa: evl 1; 288 p ja 3. sija Sina (T. Bluey) ja Elina: evl 1; 282,5 p ja 5. sija Jatsi (T. Blackie) ja Lentsu: evl 1; 279 p ja 7. sija Rho (T. White Wicca) ja Kati: evl 1; 275 p ja 9. sija Lämpimät onnittelut kummallekin joukkueellemme - hienosta yhteishengestä, kaikesta tsemppaamisesta ja tietenkin upeista tuloksista!! Ja T-Teamin 2-joukkueelle iso hurraa-huuto SM-kullasta!!! :-))

  T-Teamin joukkue. Kari ja Uuno, alokasluokan voittajat.

  T-Teamille SM-kultaa.

  Sunnuntain henkilökohtaiseen SM-finaaliin starttasi 20 koirakkoa, + edellisen vuoden Suomen Mestarit Lentsu ja Jatsi. Päivästä tuli pitkä ja huikaisevan jännittävä - tiukka tuomarointi ja pitkä kuuma kisapäivä eivät paljon anteeksi antaneet kisaajille. Ensimmäisen yksittäisliike-osion jälkeen T-koiria oli jo johdossa, mutta pitääkö johtoasemat loppuun saakka... Ja ne pitivät!!! Kati ja Rho kirivät huippuhienoilla suorituksillaan sunnuntaipäivän ykköseksi (pisteet n. 294), toiseksi tuli Lentsu kauniisti ja tasaisen upeasti töitä tekevän Jatsin kanssa, kolmanneksi Christa suorastaan häikäisevässä vedossa olleen Vipin kanssa, ja neljäs oli Satu ja aina nopea ja näyttävä Welmu. SM-kokonais- kilpailuissa, kun lauantain ja sunnuntain tulokset laskettiin yhteen, niin Christa ja V.I.P kohosivat kärkeen, heille siis SM-kultaa!! SM-hopeaa Lentsulle ja Jatsille, SM-pronssia Katille ja Rholle, ja vielä SM-4 Sadulle ja Welmulle!!! Ihan uskomatonta...! Lopuksi: Mitä tähän enää voi sanoa? Ylisanat on jo käytetty, kaikki te uskomattoman taitavat ohjaajat jo paikan päällä halattu ja onniteltu..! Samana viikonloppuna joukkue-kultaa ja SM-yksilökultaa ja hopeaa ja pronssia... Kasvattiemme omistajat: - KIITOS!

 • 1.7.06 Iloisia uutisia! Raffen (FIN KVA FIN TVA HK3 PPR1 Tending More Snow White) pennut syntyivät! Katso Pentueet-sivu!
 • 1.7.06 Viski (HK1 BH Saint) ja Pia kilpailivat pk-hakukokeen 2-luokassa; hienosti 1-tulos ja HK2 pistein 276 (tottis 81 p, maasto 195 p) ja vielä luokkavoitto! Isot onnittelut siirtymisestä hakukokeessa ylimpään luokkaan, Pia & Viski!!
 • 26.6.06 Vikke (BH Tending Virtuoso) ja Anne kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hyvä 1-tulos 180 pistettä ja luokkavoitto - onnea oikein paljon Anne & Vikke!!
 • 24.6.06 Juhannuspäivää vietettiin T-porukalla tokotreenien, paimennusharjoitusten ja grillailun sun muun mukavanpidon merkeissä :)
  Vip juoksemassa ruutuun. Rho ohjatussa noudossa. Toivo seuraa.
  Puh luoksetulossa. Vimma paimentaa. Vimma paimentaa.

 • 24.6.06 Juhannuskisoissa Rokualla agilityn kolmosluokassa kaksi nollavoittoa Narulle (FIN AVA Tending Gnome Man) ja Pekalle, paljon onnea!!
 • 24.6.04 Lauantain radoilla Jekulle (FIN & S AVA FIN TVA JK3 PPR1 Tending Trick Or Treat) ja Katrille kaksi nollarataa agilityn 3-luokassa, ja 2. ja 3. sija - samalla Friskies Cup -osakilpailun voitto Rokualla, hienoa Katri & Jekku, isot onnittelut!!!
 • 23.6.06
 • Kaunista juhannusta ja keskikesää! - klikkaa kuvat suuremmiksi -

 • 17.6-18.6.06 Agilityn Suomen Mestaruus-kilpailut Lappeenrannassa.
  Harri ja Mari, kuva J. Nevalainen. Mari, kuva J. Nevalainen.
  Harrille ja Marille (FIN AVA Tending Blue Bravura) agilityn SM-pronssia!!!! Kolme Tending-bordercollieta 15 parhaan joukossa!! Laku (JK1 BH Tending Blackart) oli hienosti 8. Tesun ohjaamana ja Seita (`FIN AVA` Tending Fast Fly) vielä 14. Samun ohjaamana. Super-isot onnittelut kaikille agilityn SM:ssä menestyneille, ja special-onnittelut siis Harrille ja Marille sm-mitalista!!
 • 18.6.06 Valle (`FIN TVA` BH Tending Vanguard) voitti tänään tokon erikois- voittajaluokan pistein 284,5 p! Isot onnittelut Eva & Valle!!
 • 17.6.06 Lappeenrannassa agilityn SM:ien yhteydessä pidetyssä maxi-kolmosten "Cartivet-kilpailussa" (lähes 90 osallistujaa) kisan toiseksi tuli Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind), ja kolmanneksi Yoko (`FIN AVA` Tending Brownie). Hienoa!
 • Maxi-koirien joukkuekisassa hopealle sijoittui CityBelgien joukkue, jonka riveissä Laku (JK1 BH Tending Blackart) teki nollaradan! Hyvä Tesu & Laku!!

 • 17.6.06 Veeti (HK1 BH Tending Volition) ja Hanna kilpailivat pk-hakukokeen 2-luokassa; hyvä 1-tulos 286 pistettä (tottis 89 p, maasto 197 p) ja HK2-koulari ja 1. sija!! Isot onnittelut siirtymisestä hakukokeessa ylimpään luokkaan Hanna & HK2 Veeti!!
 • 14.6.06 Jasmin (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) ja Miia kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno 1-tulos 300,5 pistettä ja 1. sija, hyvä Miia & Jasmin!!
 • 11.6.06 Yokolle (`FIN AVA` Tending Brownie) nollavoitto Jounin ohjaamana Turun agilitykisoissa 3-luokassa - onnittelut!
 • Tending-leirille ilmoittautuminen kesäkuun 18. päivään mennessä Kati Mäntyniemelle! Leirimme on 4-päiväinen torstaista sunnuntaihin 27.-30.7 Punkalaitumen Hiidenhelmessä. Kouluttajina tänä vuonna Elisabet Adsen (hallitseva tokon Norjan mestari), Ilona Erhiö (pk-haku), Jaana Silvo (pk-jälki) ja agility (Anja Lehtiö + oma T-porukka).
 • 10.6.06 T-Tiimipäivä: Paimennuskurssi
  Katla paimentaa Meg häkkitreenissä, Minna opastaa Tuuri tekee töitä
  T-tiimin paimennuskoulutuspäivä pidettiin lauantaina, kouluttajana Minna Jokisaari. Kiitos Minna!! Alussa puhuttiin reilun tunnin verran teoriaa, sitten siirryttiin laitumelle. Toivottavasti saadaan uudet opit pian omaksuttua käyttöömme paimennustreeneissä! Vakiporukan harjoitustreeni-ilta siis aina perjantaisin klo 18.00 ->
 • 10.6.06 Sina (FIN KVA FIN TVA HK3 JK1 BH Tending Bluey) ja Elina kisasivat pk-hakukokeen 3-luokassa; taas hieno 1-tulos 292 pistettä (tottis 98 p, maasto 194 p) ja HK3 ja 1. sija!!! Jättionnittelut Elina & Sina!!!
 • 10.6.06 Mitzu (FIN & S TVA Tending Mystique) ja Suvi kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hyvä 1-tulos 285 pistettä ja luokkavoitto! Lämpimät onnittelut Suvi & Mitzu!!
 • 10.6.06 Glenda (FIN TVA HK1 BH Tending Gazelle) ja Laura kilpailivat tänään pk-hakukokeen 2-luokassa; koulari HK2, ja näin isot onnittelut Lauralle ja Glendalle siirtymisestä hakukokeessa ylimpään luokkaan!!
 • 10.6.06 Uuno (Tending Gadfly) ja Kari kisasivat agilityn 3-luokassa, hienosti taas nollarata, ja 2. sija (0.02 sek erolla voittajaan) - onnea onnea Kari & Uuno!!
 • 10.6.06 Veeti (HK1 BH Tending Volition) ja Hanna kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hieno 1-tulos 191 pistettä, ja luokkavoitto!! Paljon onnea Hanna & Veeti!!
 • 10.6.06 Valle (`FIN TVA`BH Tending Vanguard) ja Solkki kilpailivat myös agilityn 3-luokassa - ensimmäistä kertaa - ja heti nollarata! Vallesta löytyy uusi kuva täältä!
 • 5.6.06 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) voitti Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet ry:n yhdistysmestaruuden 2006 agilityssa! 3-luokan kisa oli sunnuntain StadiGamesien agilityrata, ja siinä kilpaili yli 70 koirakkoa. Janitalle & Cosmolle nollavoitto, ja samalla siis SBCAK ry:n mestaruus - hurjan paljon onnea Janita & Cosmo!! Hyppyradalla pari oli vielä 3. SBCAK ry:n mestaruuskisojen toiseksi tuli Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura) Harrin ohjaamana - paljon onnea Harri & Mari!!
 • 4.6.06 Tino (VKM-05 HK1 BH Tending Flash Flyer) ja Anna starttasivat tänään ensimmäiseen tokokisaansa; hienolla suorituksella alokasluokan 1-tulos 170 pistettä (vaikka yksi liike nolla) - paljon onnea Anna & Tino!!
 • 3.6.06 Uuno (Tending Gadfly) ja Kari kisasivat StadiGamesissa agilityn 3-luokassa; hienosti nollarata, ja 2. sija!! Isot onnittelut Kari & Uuno!! Uunosta löytyy uusi kuva täältä!
 • 3.6.06 Seitalle (`FIN AVA` Tending Fast Fly) ja Samulle nollarata agilityn kolmosissa - samalla myös karsintanollat kasassa, onnittelut!!
 • 3.6.06 Jasmin (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) ja Miia kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno 1-tulos 298,5 pistettä ja luokkavoitto! Oikein paljon onnea Miia & Jasmin!!
 • Myös Vallelle (`FIN TVA`BH Tending Vanguard) ja Evalle 1-tulos tokon erivoi-luokassa, ja 2. sija. Onnea Eva & Valle!!
 • 3.6.06 Tuuri (Tending Conqueror) suoritti tänään hyväksytysti BH-kokeen Sirken ohjaamana - hyvä Sirke & BH Tuuri :)
 • 29.5.06 Iloisia uutisia - Raffelle pentuja tulossa :) Lisäksi Raffen sulhanen Ben oli kilpaillut viime viikonloppuna PK-hakukokeen ylimmässä luokassa Ruotsissa, ja saanut kisassa hienon tuloksen ja pk-cert-pisteet.
 • 28.5.06 MITZU (FIN TVA TENDING MYSTIQUE) ON UUSI RUOTSIN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Tänään Ruotsissa kisanneet Suvi ja Mitzu saalistivat hienot 310 pistettä erikoisvoittajaluokasta, ja 2. sijan!! Jättionnittelut Suvi & Mitzu!!
 • Samoissa kisoissa P-pentueemme emä Pihka tuli Ruotsin, ja samalla Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalioksi täysin pistein :) Hienoa Päivi & Pihka!!
 • 28.5.06 Sinalle (FIN KVA FIN TVA HK3 JK1 BH Tending Bluey) ja Elinalle upea viikonloppu; eilen KVA hakukokeesta pistein 290, tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa luokkavoitto pistein 290 :) Aikas mahtavaa, hyvä Elina & Sina!!
 • 28.5.06 Seitalle (`FIN AVA` Tending Fast Fly) ja Samulle tänään agilityn 3-luokasta nollarata ja 2. sija - samalla sm-nollat kasassa, onnittelut Samu & Seita!!
 • 27.5.06 Pentupäivää (P-pennut + tuontimme) vietettiin tänään Opaskoirakoululla. Aurinkoinen sää hemmotteli meitä, ja päivä aloitettiin kahvittelulla, jota seurasi tottistreenit, ja Opaskoirakoulun tilojen esittely. Sen jälkeen laitettiin grilli lämpimäksi ja pidettiin ruokatauko, jonka jälkeen otettiin vielä esineruutua, ja innokkaimmat lähtivät paimennustreeneihin. Aika paljon yhden päivän aikana ehtiikin :) Kiitos kaikille, oli mukava nähdä teitä tänään!!
  Padi seuraa P-pennut + Sigma Pekka näyttää noutotreeniä

  Rimma seuraa Meg leikkii Sigman kontakti Sigma syttyy lampaille

 • 27.5.06 TENDING BLUEY ON UUSI SUOMEN KÄYTTÖVALIO!!! Sina ja Elina kilpailivat tänään PK-hakukokeen 3-luokassa; hieno 1-tulos 290 p (maasto 196, tottis 94 p) ja 1. sija. Sina on tullut upealla kisaputkella käyttövalioksi: pelkkiä ykkösiä kisauralla. Lämpimät onnittelut Elina ja Sina, todella hienoa työtä olette tehneet!! Samalla Sina on kennelimme kahdeksas Kva+Tva-kaksoisvalio, ja kaiken kaikkiaan yhdestoista kaksoisvalio myös Tva+Ava-valiot mukaan lukien :-) Sinasta löytyy valiokuva täältä!
 • 27.5.06 Valle (`FIN TVA` Tending Vanguard) ja Solkki kilpailivat agilityn 2-luokassa; hienosti kaksi nollavoittoa tänään, ja samalla siirto 3-luokkaan!! Hurjan paljon onnea Solkki & Valle, tsemppiä kolmosiin!!
 • 26.5.06 Lampaat laskettiin laitumelle täällä Sipoossa, ja samalla startattiin paimennuskauteen. Kaksi Tending-paimennusryhmää - pennut/kokemattomat koirat, ja hieman enemmän paimentaneet koirat tulevat tapaamaan säännöllisesti treenien merkeissä tämän kesän ja syksyn.

 • Uuhet Luca paimentaa Laidun
 • 25.5.06 Toivo (FIN TVA JK3 BH Tending Versatile) ja Anne kilpailivat tänään PK-jälkikokeessa 3-luokassa; upea 1-tulos 294 p (maasto 198, tottis 96 p) JK3 ja 1. sija - hurjasti onnea Anne & Toivo!! Samoissa kisoissa Nerolle (JK3 BH Tending Shaman) 2-tulos 255 p ja JK3-koulutustunnus.
 • 25.5.06 Vallelle (`FIN TVA`BH Tending Vanguard) ja Evalle tokon erikoisvoittaja- luokassa 1-tulos 278 pistettä, ja luokkavoitto!! Paljon onnea Eva & Valle!!
 • 23.5.06 Nerolle (JK3 BH Tending Shaman) tänään PK-jälkikokeen 3-luokasta 1-tulos 290 pistettä (maasto 196, tottis 94 p), ja 1. sija.
 • 21.5.06 Olemme saaneet uuden agilityvalion :-)) NARU (TENDING GNOME MAN) ON UUSI SUOMEN AGILITYVALIO!!! Lämpimät onnittelut Pekka ja Naru, hienoa työtä!! Naru on Tending-kennelin kahdeksas agilityvalio, ja ilahduttavan iso määrä T-koiria on saanut myös täksikin vuodeksi sm- ja karsintanollat kasaan - tsemppiä siis kesän agility- koitoksiin teille kaikille! Narusta löytyy valiokuva täältä!
 • 21.5.06 Myös Marille (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harrille jälleen nollavoitto agilityn 3-luokassa, onnittelut!!
 • 21.5.06 Glenda (FIN TVA HK1 BH Tending Gazelle) ja Laura kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hienot pisteet 303, ja ensimmäinen sija!! Tätä paria saa onnitella nykyään ihan jatkuvasti, tuntuu olevan niin hieno kisaputki päällä - lämpimästi onnea menestyksestä siis jälleen kerran:) Erikoisvoittajaluokassa kolmanneksi sijoittui Hopi (FIN TVA BH Tending Fly-Fly) ja Päivi 1-tuloksella 264 (harmillisesti yksi nolla) - onnea onnea Päivi & Hopi!!
 • 21.6.06 Una (BH Mascottsway Una) ja Jenni ilahduttivat meitä tänään voittamalla Tammisaaren paimennuskisoissa 1-luokan pistein 82! Seuraavalla kerralla tämä pari starttaa sitten 2-luokassa, hienoa Jenni & Una, paljon onnea!!
 • 21.5.06 Tikru (FIN TVA HK2 Tending Tiger Power) ja Minna kilpailivat tänään hakukokeen ylimmässä luokassa; pisteitä kertyi 256, ja hienosti koulari HK3!! Isot onnittelut Minna ja Tikru, tsemppiä myös jatkoon!! Tikrusta löytyy uusi kuva täältä!

 • Lentsu & Jatsi Katla tunnarissa
  Palkintojenjako
 • 20.5.06 Tokon maajoukkue-karsintakoe/KV-koe, Helsingin jäähallissa Kiitämme taas lämpimästi kasvattiemme omistajia hienoista hetkistä!! Viiden parhaan joukossa neljä T-koiraa :-)) Kilpailun voitti, CACIOBin saaden, Jatsi (POHJ TVA FIN & S & N TVA BH Tending Blackie) Lentsu ohjaajanaan. Pisteitä kertyi 303,5!! Toiseksi tuli, ansaiten vara-caciobin, nuori Katla (`FIN TVA` Tending Charmer) pistein 290, Jessica ohjaajanaan. Kolmanneksi sijoittui, pistein 289,5 V.I.P (FIN TVA Tending Vigor) ja Christa. Neljäs sija menikin sitten Norjaan, vieraanamme viikonlopun viettäneelle Lillianille ja hänen Norjan maajoukkueessakin edustaneelle bc KANS & POHJ TVA Shani`lle; pisteitä heille kertyi 287. Ja viidennelle sijalle tuli Welmu (`FIN TVA` Tending White Warlock), Satu ohjaajanaan, ja pisteet olivat 283,5. Lämpimät onnittelut kaikille sijoittuneille, ootte te vain hyviä!!!:) Hyper-superonnittelut menevät tietenkin Lentsulle ja Jatsille!! :-)
 • 20.5.06 Ilo (Tending Carline) Piia ohjaajanaan suoritti tänään hyväksytysti BH-kokeen! Hyvä Piia & Ilo, ja hyviä pk-puolen treenejä jatkoon!!
 • Tulevia tapahtumia: - 27.5.06 P-pentueemme ja nuorten tuontikoiriemme pentupäivä Opaskoirakoululla - 10.6.06 paimennuskoulutuspäivä, kouluttajana Minna Jokisaari - kesäkuun alussa aloittaa paimennustreeniryhmä harjoittelun täällä Sipoossa - Tending-leiri (toko, pk, agility) to-su 27.7-30.7.06 Punkalaitumella Muistathan ilmoittautua! :)
 • 14.5.06 Marille (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harrille tänään vielä kaksi nollavoittoa kolmosissa - onnea!!
 • 14.5.06 V.I.P (FIN TVA Tending Vigor) ja Christa jatkoivat agilitymenestystään: myös tänään nollavoitto 3-luokassa KKK:n kisoissa!! Todella hienoa:)
 • 13.5.06 Riihimäen agilitykisoissa T-menestystä; Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harri voittivat 3-luokan, Woomi (FIN AVA Tending Wishmaster) ja Pete olivat olivat samalla radalla kakkosia. Laku (JK1 BH Tending Blackart) ja Tesu saivat kaksi nollarataa; sijoitukset 3. ja 6. Lämpimät onnittelut kaikille!!
 • 13.5.06 V.I.P (FIN TVA Tending Vigor) ja Christa kilpailivat KKK:n järjestämissä agilitykisoissa 3-luokassa; nollarata ja 2. sija - onnittelut!! Vipillä nyt SM-ja karsintanollat kasassa!
 • 13.5.06 Viski (HK1 BH Saint) ja Pia kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 271,5 pistettä!! Paljon onnea Pia & Viski, yhtä uupuu...:-))
 • 12.5.06 V.I.P (FIN TVA Tending Vigor) ja Christa kilpailivat agilityn 3-luokassa; hienosti nollavoitto!! Isot onnittelut Christa ja Vip!!
 • 11.5.06 Faust (Tending Conjurer) suoritti tänään hyväksytysti BH-kokeen Osmo ohjaajana. Onnea Osmo & BH Faust, ja tsemppiä pk-hakutreeneihin :)
 • 11.5.06 Tokon valmennusrenkaaseen valittiin uusina jäseninä (karsintakokeen ja kilpailukirjan perusteella) FIN TVA JK3 BH Tending Gowan "Jasmin" & Miia Mäkelä, BH Tending Cantrip "Vuk" & Mila Oravecz ja `FIN TVA` Tending Charmer "Katla" & Jessica Svanljung. Lämpimät onnittelut!!
 • 10.5.06 Glenda (FIN TVA BH Tending Gazelle) ja Laura aloittivat tänään pk-hakukoe-uransa hienolla 1-tuloksella ja luokkavoitolla: 281 pistettä ja HK1, ja siirto 2-luokkaan - hurjasti onnea Laura & Glenda!! Samassa kokeessa starttasivat - myös ensimmäisissä pk-puolen kisoissaan - Viski (BH Saint) ja Pia. Pisteitä kertyi 267 (maasto 185 p, tottis 82 p) ja HK1. Paljon onnea Pia & Viski!!
 • 8.5.06 Rhon (FIN TVA FIN AVA HK1 Tending White Wicca) pennut syntyivät! Pentueet-sivu
 • 8.5.06 Saga (Tending Valkyrie) ja Saila suorittivat tänään hyväksytysti BH-kokeen - hyvä Saila & Saga!!
 • 7.5.06 Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harri voittivat agilityn 3-luokan Helsingissä BortK:n järjestämissä kisoissa - onnittelut!!
 • 6.5.06 Jippo (JK3 BH Tending Blueberry) ja Päivi kilpailivat pk-jäljen 3-luokassa; pisteitä 260 (tottis 85, maasto 175, yksi keppi jäi) ja JK3-koulari. Onnea ja tsemppiä seuraavaan, Päivi & Jippo!!
 • 6.5.06 Glenda (FIN TVA BH Tending Gazelle) ja Laura kilpailivat agilityn 1-luokassa; nollarata, 2. sija ja samalla nousu kakkosluokkaan! Paljon onnea Laura & Glenda!!
 • 1.5.06 V.I.P ja Christa kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno 1-tulos 310 pistettä ja 1. sija! Lämpimät onnittelut Christa ja Vip koko vappu- viikonlopun hienoista tuloksista!!
 • 1.5.06 Toivolle ja Annelle taas tänään agilityn 3-luokassa nollarata, ja 2. sija!! Onnea Anne & Toivo!!
 • 1.5.06 Vuk (BH Tending Cantrip) ja Mila kisasivat myös tokon erivoi-luokassa; 1-tulos 264 pistettä ja 2. sija!! Hyvä Mila & Vuk, yhtä ykköstä enää uupuu :)
 • 29.4.06 Katla (`FIN TVA` Tending Charmer) ja Jessica kisasivat tokon erikois- voittajaluokassa; hyvä 1-tulos 291 p ja 4. sija! Onnea Jessica & Katla!!
 • 29.4.06 Sina (FIN TVA HK3 JK1 Tending Bluey) ja Elina kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hyvä 1-tulos 290 pistettä! Hyvä Elina & Sina!!
 • 29.4.06 Tikki (Tending Nonesuch) suoritti tänään hyväksytysti bh-kokeen Maria ohjaajanaan! Hienoa Maria & Tikki, ja tsemppiä hakutreeneihin :)
 • 29.4.06 V-veljeksille nollavoitot agilityn 3-luokassa! V.I.P (FIN TVA Tending Vigor) ja Christa kilpailivat agilityn kolmosluokassa, ja heille nollavoitto aamuradalla! Paljon onnea Christa ja Vip!! Toivo (FIN TVA JK3 BH Tending Versatile) ja Anne kisasivat myös agilityn 3-luokassa, ja heille nollavoitto kolmosissa iltapäivällä!! Isot onnittelut Anne & Toivo!!
 • 28.4.06 Raffe (FIN KVA FIN TVA HK3 BH Tending More Snow White) on astutettu onnistuneesti Ruotsissa! Pentueet-sivulta voit lukea lisää!
 • Seita juhlii.
 • 23.4.06 Tänään illalla juhlittiin Seitan valiojuhlia Keravalla - hauskaa oli, niin koirilla kuin ihmisillä..:) Kiitos Samu ja Kati mukavista juhlista!!
 • 23.4.06 Welmu (`FIN TVA` Tending White Warlock) ja Satu kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; huippupisteet 309,5 ja 1. sija - hienoa Satu ja Welmu!! Erivoissa toiseksi tulivat Viski (BH Saint) ja Pia, 2-tuloksella, kun tunnari valitettavasti nolla. Tsemppiä seuraavaan, Pia & Viski!!

 • 22.4.06 Laku (JK1 BH Tending Blackart) ja Tesu kilpailivat JAU:n agilitykisoissa kolmosluokassa; nollarata ja 4. sija! Hyvä Tesu & Laku!!
 • Kiitämme EW-Sportia ja erityisesti Esa Vanhasta vaatesponsoroinnista!
 • 19.4.06 Suomen Bordercolliet & Australian Kelpiet ry palkitsi Vuoden koirat 2005: SBCAK Vuoden Tokokoira 1. FIN & S & TVA PM-04 TSM-05 BH Tending Blackie 2.`FIN TVA` Tending White Warlock 3. FIN & S TVA BH Tending Wise Man 4. FIN TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca. Vuoden tokokoiralistalla olivat myös Tending Mystique, T. Vanguard ja T. Galliard. SBCAK Vuoden PK-koira 1. FIN TVA HK3 JK1 BH Tending Bluey 2. FIN KVA FIN TVA M-02-05 NOM-05 VK3 Tending Magician Man 3. JK3 BH Tending Shaman SBCAK Vuoden PK-tulokas 1. FIN TVA HK3 JK1 BH Tending Bluey 2. HK1 BH Tending Volition SBCAK Vuoden Agilitykoira 1. FIN & S TVA FIN & S AVA BH Tending Magic Mind 3. FIN & S AVA FIN TVA JK3 Tending Trick Or Treat Kymmenen parhaan agilitykoiran joukossa olivat myös Tending White Wicca, Tending Fast Fly ja Tending Blackart. Lämpimät onnittelut kaikille sijoittuneille!
 • 14.-17.4.06 Hienoja tuloksia T-tiimiläisille pääsiäisen toko- ja agilitykisoissa! :)
 • 17.4.06 Glenda (FIN TVA BH Tending Gazelle) ja Laura kilpailivat agilityssa; nollarata ja 1. sija 1-luokassa!! Onnea Laura ja Glenda, teillä on ollut varsin menestyksekäs kisaputki!!:-)
 • 17.4.06 Toivo (FIN TVA JK3 BH Tending Versatile) ja Anne kisasivat agilityssa 3-luokassa; nollatulos ja 3. sija - hyvä Anne & Toivo!! Myös Seitalle (`FIN AVA` Tending Fast Fly) ja Samulle nollarata kolmosissa!
 • 16.4.06 Glenda ja Laura kilpailivat tänään agilityssa; nollarata ja 2. sija 1-luokassa!! Onnittelut Laura ja Glenda!!
 • 15.4.06 Turussa kilpailtiin tokossa tänään: Erikoisvoittajaluokassa hienon 1-tuloksen saivat Glenda (FIN TVA BH Tending Gazelle) ja Laura, 290,5 pistettä ja 2. sija. Samalla pari voitti TSAU:n Seuran mestaruuden!! Paljon onnea, Laura & Glenda!! Erikoisvoittajaluokan kolmanneksi tuli Hopi (FIN TVA BH Tending Fly-Fly) ja Päivi, 1-tuloksella 278,5 pistettä. Onnittelut Päivi & Hopi!! Ja ensimmäisen erivoin 1-tuloksensa sai nuori Vuk (BH Tending Cantrip) Mila ohjaajanaan - 257 pistettä (yksi liike nolla) ja 4. sija. Hyvä Mila & Vuk, kohti Tva:n arvoa näin :) Vukista löytyy uusi kuva täältä!
 • 15.4.06 Loitsu (BH Tending Nominee) ja Taina kilpailivat tokon voittaja- luokassa; 1-tulos 263 pistettä ja 3. sija. Lämpimät onnittelut Taina & Loitsu siirtymisestä näin ylimpään luokkaan tokossa!!
 • 15.4.06 Tokon maajoukkuekarsintakisat tänään Rovaniemellä: Katla (`FIN TVA` T. Charmer) ja Jessica kilpailivat erivoi-luokassa, ja heille 1-tulos 259 pistettä (harmittavasti tunnari nolla), ja hienosti 2. sija! Oikein paljon onnea, Jessica & Katla!! Karsintakisan voitti P-pentueemme emä Pihka (FIN & N TVA JK3 C. Flamin Flamenco), onnea Päivi & Pihka!!
 • 14.4.06 Seitalla (Tending Fast Fly) on nollavoitot nyt kasassa SUOMEN AGILITYVALION arvoon!! Seita ja Samu kilpailivat tänään Riihimäen kisoissa agilityn 3-luokassa. Ensimmäiseltä radalta nollatulos ja 4. sija, ja viimeiseltä radalta taas nolla, ja luokkavoitto :) Tosi hienoa, oikein lämpimät onnittelut Samu & Seita!!! Seitasta löytyy uusi kuva täältä! Riihimäen jättikokoisissa 3-luokissa nollia tuli myös Lakulle (JK1 BH Tending Blackart) Tesu ohjaajanaan, ja vielä 3. sija! Onnea!! Samoin Toivolle (FIN TVA JK3 BH Tending Versatile) ja Annelle nollarata, ja 5. sija. Vielä onnittelut myös Timolle ja bptn Sennalle, joka saavutti samaisessa kisassa myös AVA-arvon!
 • 14.4.06 Valle (`FIN TVA`BH Tending Vanguard) ja Eva kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; 1-tulos 272,5 pistettä! Onnea onnea, Eva & Valle!!
 • 14.4.06 Jatsi (POHJ & FIN & S & N TVA TSM-05 PM-04 Tending Blackie) ja Lentsu kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno 1-tulos 309 pistettä, ja luokkavoitto! Isot onnittelut, Lentsu & Jatsi!!
 • 9.4.06 Yoko (`FIN AVA` Tending Brownie) Jouni ohjaajanaan voitti agilityn 3-luokan kilpailun Turussa - onnea!
 • 10.4.06 Rho (FIN TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca) kävi tänään ultrassa :)
 • 8.4.06 Loitsu (Tending Nominee) suoritti tänään hyväksytysti BH-käyttäytymiskokeen Tainan ohjaamana - paljon onnea Taina & BH Loitsu, ja tsemppiä pk-puolen treeneihin!
 • 1.4.06 Marille (FIN AVA Tending Blue Bravura) kaksi nollavoittoa agilityn 3-luokassa! Isot onnittelut Harri & Mari!!
 • 30.3.06 Viski (BH Saint) palkittiin Ylöjärven koirakerhon Vuoden 2005 Tokokoirana.
 • 25.3.06 Tokon yhteistreenien "hallikauden päättäjäisiä" vietettiin Keravalla lauantai-iltana treenien, pentutapaamisen ja kahvittelun merkeissä. Kiitos kaikille ahkerille treenaajille, ulkotreenikausi kutsuu :)
  treeniporukkaa

  kahvitauolla

 • 23.3.06 Merlin (FIN & S TVA BH Tending Wise Man) palkittiin Helsingin kennelpiirin parhaana tokokoirana 2005.
 • 23.3.06 Welmu (`FIN TVA` Tending White Warlock) palkittiin Pohjois-Savon kennel- piirin Vuoden Tokokoirana 2005, ja myös VARPS:in Vuoden tokokoirana.
 • 19.3.06 Woomi (FIN AVA PPR1 Tending Wishmaster) ja Pete kilpailivat tänään Purinalla HAU:n kisoissa: Agilityn 3-luokassa kaksi nollarataa, toiselta radalta nollavoitto, ja toiselta 3. sija. Hienoa Pete & Woomi!! :) Myös V.I.P:lle (FIN TVA Tending Vigor) ja Christalle nollarata agilityn 3-luokassa! Onnittelut! Ja vielä Narulle, Lakulle ja Yokolle nollat kolmosluokassa Purinalla!:)


 • 18.3.06 Valkeakoskella olivat tänään juhlinnan kohteena Woomi (FIN AVA PPR1 Tending Wishmaster) ja Pete! Valiojuhlia vietettiin isolla porukalla (ja isoa kakkua syöden, kuten kuvasta näkyy:) aina iltaan asti, ja mukavaa oli! Kiitos Pete ja Nina!!
 • 18.3.06 Toivo (FIN TVA JK3 BH Tending Versatile) ja Anne kilpailivat ensimmäistä kertaa agilityn 3-luokassa; heti nollarata ja 3. sija Kirkkonummen kisoissa! Paljon onnea Anne & Toivo!! Toivosta löytyy uusi kuva täältä!
 • 18.3.06 Saga (Tending Valkyrie) ja Saila kilpailivat taas ensimmäistä kertaa tokon voittajaluokassa; heti 1-tulos 269,5 pistettä ja 1. sija! Onnea Saila ja Saga, ja tsemppiä kohti erikoisvoittajaluokkaa!!
 • 18.3.06 Nori (JK3 Tonedo`s Flashing Meg) ja Minna kilpailivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 277 pistettä, ja 4. sija - paljon onnea Minna & Nori!!
 • 18.3.06 Gisa (JK1 BH PPR1 Tending Gramary) palkittiin Seinäjoen Kennelkerhon Parhaana tokokoirana 2005.
 • 13.3.06 Sina (FIN TVA HK3 JK1 BH Tending Bluey) palkittiin Lahden Käyttökoirien Parhaana Palveluskoirana 2005, ja Parhaana Hakukoirana. Lisäksi se palkittiin KSSK:n kiertopalkinnolla toiseksi parhaana tokokoirana.
 • 12.3.06 WOOMI (PPR1 Tending Wishmaster) ON UUSI SUOMEN AGILITYVALIO!! Pete ja Woomi kilpailivat tänään Turussa, ja kahdelta kolmosen radalta nollatulokset, toiselta siis nollavoitto, ja toiselta 3. sija. Hurjan isot onnittelut Petelle ja Woomille AVA-arvosta, woi wau :) Uusi kuva Woomista löytyy ValioGalleriasta!
 • 12.3.06 V.I.P (FIN TVA Tending Vigor) ja Christa kilpailivat myös Turun agility- kisoissa; myös heille 3-luokassa kaksi nollarataa, ja sijoituksilla 3. ja 6. Onnittelut Christa ja V.I.P nollista!!
 • 12.3.06 Myös Yokolle (`FIN AVA` Tending Brownie) kaksi nollarataa kolmosluokassa, ja sijoitukset 2. ja 4 tänään - onnea!!
 • 11.3.06 Hopi (FIN TVA BH Tending Fly-Fly) ja Päivi kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno 1-tulos 292 pistettä ja luokka- voitto! Lämpimät onnittelut Päivi & Hopi!!
 • 11.3.06 Uuno (Tending Gadfly) ja Kari kilpailivat agilityn 2-luokassa; nollarata ja voitto, ja samalla siirto 3-luokkaan!! Hurjan paljon onnea Kari & Uuno, tsemppiä kolmosiin :) Syksyllä kolme vuotta täyttäneistä G-pennuista kilpailee nyt siis kaksi agilityn ylimmässä luokassa, neljä tokon ylimmässä luokassa, ja kolme pk-puolen ylimmässä luokassa. Yksi G-pentuelainen on virkakoira tullilla. Hyvä Great Geet!!:-)
 • 10.3.06 Palasimme Norjan reissultamme; astutus onnistui hyvin, joten toivomme parasta; että Rho-Tigern -pentusia tulisi maailmaan toukokuussa! Reissuumme sisältyi myös paikallisia koiratreenejä, kasvattajavierailu, ja yhden päivän vietimme Oslon Opaskoirakoululla tutustuen opaskoirien koulutukseen ja jalostustyöhön Norjassa. Varsin hedelmällinen reissu siis:-)) Matkamme aikana oli tullut paljon hienoja agilitytuloksia:
 • 8.3.06 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janita edustivat Suomea Cruftsin kansainvälisillä agilityradoilla Englannissa: tänään ensimmäiseltä radalta 8. sija, toiselta radalta upeasti 2. sija! Onnittelut Janita & Cosmo!!
 • 5.3.06 Yoko (`FIN AVA` Tending Brownie) ja Jouni kilpailivat agilityn 3-luokassa; nollavoitto TSAU:n kisoissa Turussa! Onnea!
 • 5.3.06 Naru (Tending Gnome Man) ja Pekka kilpailivat kaksi kolmosen rataa agilityssa, ja kummassakin nollavoitto! Hurjan paljon onnea Pekka & Naru!!
 • 4.3.06 Valle (`FIN TVA`BH Tending Vanguard) ja Solkki kilpailivat agilityn 2-luokassa; nollarata ja 2. sija. Hyvä Solkki & Valle!!
 • 4.3.06 Toivo (FIN TVA JK3 BH Tending Versatile) ja Anne kilpailivat myös agilityn 2-luokassa; hienosti nollavoitto, ja samalla siirto kolmosiin!! Isot onnittelut Anne ja Toivo!!
 • 26.2.06 Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harri kisasivat agilityn 3-luokassa; nollarata ja luokkavoitto, onnittelut!!
 • 1.3.06 Fiina (FIN KVA TVA HK3 BH PPR1 Tending Mostly Myth) on Lapuan koiraharrastajien Vuoden palveluskoira 2005!
 • 1.3.06 TSAU:n Vuoden Tokokoira on POHJ & FIN & S & N TVA TSM-05 PM-04 Tending Blackie, Vuoden Tokokoira 2. on FIN TVA BH Tending Fly-Fly, ja 3.`FIN TVA`BH Tending Vanguard :) KKH:n Vuoden Palveluskoira 2005 on FIN KVA TVA M-02 M-05 NOM-05 Tending Magician Man!
 • 26.2.06 Rhon (FIN TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca) juoksu alkoi, ja lähdemme ensi torstaina sitä Norjaan astuttamaan. Pitäkää peukkuja, että kaikki menee hyvin:) Mukavina uutisina Rhon sulhanen Tigern sai eilen 40 koirakon kansainvälisessä tokokokeessa Norjassa 298 pistettä, ja vara-CACIOBin! Astutussuunnitelmistamme enemmän täällä!
 • 25.2.-26.2.06 Suomen Palveluskoiraliiton koirahiihdon SM-kilpailut:
  Minna ja Jarru.
  Minnalle ja Jarrulle naisten B-sarjassa SM-hopeaa!!! Sarjassa hiihti 20 kilpailijaa, ja pari hävisi vain muutaman sekunnin kulta- mitalista. Jättionnittelut Minna ja Jarru SM-mitalista!! Sunnuntaina hiihdettiin SM-joukkuekisa. Minna ja Jarru kilpailivat OPKY:n joukkueessa, ja tällä kertaa A-sarjassa. He starttasivat viestikilpailun yhteislähdössä joukkueensa ensimmäisenä, ja tulivat A-sarjalaista ensimmäisenä maaliin :) Eli Joukkue-SM-kultaa tänään, isot onnittelut!!!
 • 25.2.06 Katla (Tending Charmer) ja Jessica kilpailivat tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa, ja hieno 1-tulos 305,5 pistettä, kp ja 1. sija!! Katlalla on nyt 1-tulokset kasassa Suomen Tottelevaisuusvalion arvoon!!! Hurjan isot onnittelut Jessica ja Katla, vain kolmella erikoisvoittajaluokan kisalla valiotulokset kasassa, todella upeata :)
 • Uusi kuva Katlasta löytyy ValioGalleriasta!
 • 25.2.06 Tuuri (Tending Conqueror) ja Sirke kilpailivat tokon alokasluokassa; hyvä 1-tulos 195,5 pistettä, ja jälleen luokkavoitto :) Isot onnittelut!!
 • 25.2.06 Mitzu (Tending Mystique) ja Suvi kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 292 pistettä, ja luokkavoitto! Paljon onnea Suvi & Mitzu!!
 • 24.2.06 Merlin (FIN & S TVA BH Tending Wise Man) palkittiin Keravan Koiraharrastajien Vuoden 2005 Tokokoirana!
 • 23.2.06 Palkitsemisia: Mitzu (FIN TVA Tending Mystique) on Rovaniemen käyttökoirat ry:n Vuoden Tokokoira sekä Lapin kennelpiirin Vuoden tokokoira 2005. Woomi (PPR1 Tending Wishmaster) on agilityssa Walat ry:n Vuoden 2005 Maxikoira. Vikke (BH Tending Virtuoso) on Pihtiputaan Kennelkerhon Vuoden Tokotulokas. Onnittelut ohjaajille!
 • 18.2.06 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janita voittivat jälleen agilityn 3-luokan, TSAU:n kisoissa tällä kertaa. Isot onnittelut!!
 • 12.2.06 Tänään kisattiin Hollolassa tokossa: Puh (Tending Crusader) starttasi tokouralleen Marjatan ohjaamana ja hienosti alokasluokassa 194 pistettä, ja luokkavoitto (lähes 40 kilpailijaa!). Lämpimät onnittelut upeasta kisauran aloituksesta, Marjatta ja Puh! C-pentueestamme oli toinenkin koira kilpailemassa Hollolassa; voittaja- luokassa starttasi Vuk (BH Tending Cantrip) Mila ohjaajanaan; 1-tulos 296,5 pistettä, ja heillekin luokkavoitto! Jättionnittelut Mila ja Vuk siirtymisestä tokossa erikoisvoittajaluokkaan!! Joona (`FIN TVA`JK2 BH Tending Galliard) ja Anna-Bella kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa sekä lauantaina että sunnuntaina; lauantaina 1-tulos 275 pistettä, sunnuntaina 1-tulos 286,5 pistettä, ja 3. sija. Oikein paljon onnea tasaisista 1-tuloksista A-B ja Joona!!
 • 12.2.06 Woomi (PPR1 Tending Wishmaster) ja Pete kilpailivat agilityn 3-luokassa; nollarata ja 5. sija - hyvä Pete & Woomi, ja tsemppiä seuraavaan :)
 • 4.2.06 Tikki (Tending Nonesuch) ja Maria kilpailivat agilityn 1-luokassa; nollarata ja ensimmäinen sija Kirkkonummen kisoissa! Hyvä Maria & Tikki!!
 • 29.1.06 Yokolle (`FIN AVA` Tending Brownie) ja Jounille nollavoitto agilityn 3-luokassa - paljon onnea!!
 • 29.1.06 Jarru (`FIN KVA` VK3 JK3 BH Tending Goblin Guy) ja Minna hiihtivät VUL:n kisoissa; lauantain harrastussarjassa Jarru sijoittui kolmanneksi ollen nopein B-koira, ja sunnuntaina omassa luokassaan (naiset b 5 km) sitten voitto ajalla 13.14! Paljon onnea Minna & Jarru!!
 • 28.1.06 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janita voittivat tänään hienosti kansainvälisen agilitykilpailun Ahvenanmaalla (kolmosluokissa n. 70 osallistujaa!) ja samalla CACIAGin. Isot onnittelut!! Seita (Tending Fast Fly) ja Samu saivat agilityn 3-luokassa nollaradan, ja 3. sijan Ahvenanmaan lauantain radalla. Onnea Samu & Seita!! Myös Rholle (FIN TVA AVA HK1 Tending White Wicca) ja Yokolle (`FIN AVA` Tending Brownie) nollaradat kolmosluokassa!
 • 22.1.06 Tuuri (Tending Conqueror) ja Sirke aloittivat tänään kisauransa tokossa - ja aika makea aloitus, täydet 200 p ja jaettu ensimmäinen sija tokon alokasluokassa! Huisan paljon onnea Sirke & Tuuri!!
 • 22.1.05 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janita olivat kilpailemassa Kemin kisoissa agilityn 3-luokassa; hienosti neljä nollarataa, josta kaksi luokkavoittoa ja yksi 2. sija. Mainiota Janita & Cosmo, ei muuta kuin jatkakaa samaa rataa :)
 • 29.-30.1.05 Turun tokoviikonloppu; tokon maajoukkuekarsintakisa lauantaina, ja tokon koulutuspäivä sunnuntaina
  Palkintojenjako. Jatsi merkillä. Vip kaukokäskyissä. Glenda seuraa. Welmu seuraa.
  Vuk seuraa. Loitsu seuraa. Lentsu ja Satu kouluttavat. Tikki leikkii.
 • 22.1.06 Turussa vietettiin tokon (ja pakkasen :) merkeissä viikonloppua. Lauantaina kilpailtiin ison kilpailijamäärin voimin tokon maajoukkuekarsintakoetta, tuomarina Rolf Dahlbom, ja sunnuntaina pidimme kuplahallissa Kaarinassa tokon koulutuspäivää, jossa käytiin liikkeittäin lävitse ylimmän luokan liikkeet. Kouluttajina toimivat Lentsu, Satu (suur-kiitos heille!!) Riitta ja Pekka. Oli mukava nähdä aktiivisia, ahkeria ja osaavia kasvattejamme omistajineen niin monta samalla kertaa! Päivä vierähtikin ahkerasti treenatessa - ja keväämmällä varmaankin tavataan taas kisojen merkeissä!
 • 21.1.06 Tänään kilpailtiin siis tokon toinen maajoukkuekarsinta Turussa, Turun näyttelyn yhteydessä messukeskuksessa: Erikoisvoittajaluokan voitti hienolla suorituksella Jatsi (FIN & S TVA PM-04 TSM-05 BH Tending Blackie) ja Lentsu pistein 296,5. Jättisuuret onnittelut, Lentsu & Jatsi!! Toiseksi kisassa tulivat Welmu (Tending White Warlock) ja Satu, myös hyvällä 1-tuloksella 285 pistettä - hyvä Satu & Welmu!! Ykköset saivat myös V.I.P (FIN TVA Tending Vigor) ja Christa, 266,5 p, ja Rho (FIN TVA AVA HK1 Tending White Wicca) pistein 265 (vaikka yksi liike nolla!) Onnittelut! Myös paljon muita hienoja suorituksia nähtiin! :)
 • 14.1.06
  P-pentuja + Sigma.
  Lauantai-illan hallitreeneissä kokoonnuttiin pentutreffeille; viisi P-pentua ja Norjan tuontimme Sigma ohjaajineen olivat paikalla, ja kovasti tokon alkeita opiskeltiin :) Samoissa merkeissä tavataan taas ensi kuussa!
 • 14.1.06 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) Janita ohjaajanaan voittivat agilityn 3-luokan kilpailun, ja toisella radalla tuli myös nollatulos ja 2. sija. Paljon onnea Janita & Cosmo!!
 • 14.1.06 Woomi (PPRI Tending Wishmaster) ja Pete kilpailivat myös agilityn 3-luokassa; kaksi nollarataa, ja sijoitukset 3. ja 4. Hyvä Pete & Woomi!!
 • 6.-7.1.06 T-tiimin tokoilu-vuosi pyörähti heti tammikuun alussa räväkästi käyntiin :)
 • 7.1.06 TSAU:n tokon toinen kilpailupäivä Turussa, ja erikoisvoittajaluokassa kolme ensimmäistä sijaa Tending-koirakoille: Katla (T. Charmer) ja Jessica kilpailivat toista kertaa erivoi-luokassa, ja upein pistein, 317, luokkavoitto!! Hurjan paljon onnea, Jessica & Katla; teillä oli hieno viikonloppu - mahtavaa työtä nuoren koiran kanssa!! Erikoisvoittajaluokassa toiseksi tulivat Jatsi (POHJ TVA FIN & S & N TVA PM-04 TSM-05 BH Tending Blackie) ja Lentsu, myös hienoin pistein 312,5 - isot onnittelut Lentsu & Jatsi!! Kolmanneksi tulivat Jasmin (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) ja Miia; pisteitä kertyi 292,5, ja siis kolmas sija, onnea Miia & Jasmin!!
 • 6.1.06 Kajaanissa kilpailtiin vuoden ensimmäiset tokon maajoukkue-karsintakisat: Hienosti kolmoisvoitto tendingläisille! :-) Rho (FIN TVA AVA HK1 BH Tending White Wicca) ja Kati voittivat hienoilla pisteillä 307 kilpailun, ja saivat myös CACIOB:in!! Kilpailussa toiseksi tulivat pisteen erolla - eli pisteitä kertyi siis 306 (+ vara-CACIOB) - velipoika Welmu (T. White Warlock) Satu ohjaajanaan. Ja kolmanneksi tulivat, vielä samalla pistemäärällä, eli 306 p, V.I.P (FIN TVA Tending Vigor) ja Christa! Jättisuuret onnittelut voittajakolmikolle!!! Karsintakisan viidenneksi, ykköstuloksen 279,5 p saaden, tuli vielä Toivo (FIN TVA JK3 BH Tending Versatile) ja Anne - hyvä Anne ja Toivo!! Ja kuudenneksi, vielä 1-tuloksella 258,5 p (tunnari valitettavasti nolla) tulivat Mitzu (FIN TVA Tending Mystique) ja Suvi. Onnea onnea!!
 • 6.1.06 Turussa TSAU järjesti ison kaksipäiväisen tokokisan heti kauden alkuun: Erikoisvoittajaluokan voitti Jasmin (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) ja Miia hienolla 1-tuloksella 301 pistettä! Onnea oikein paljon, Miia & Jasmin!! Toiseksi tulivat Katla (Tending Charmer) ja Jessica - Katla starttasi ensimmäistä kertaa erikoisvoittajaluokassa, ja heti 1-tulos 282 p, ja siis 2. sija. Isot onnittelut Jessica & Katla!! Katlasta löytyy uusi kuva täältä!
 • 6.1.06 Cosmolle (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) kaksi nollaa Riihimäen agilitykisojen suurissa 3-luokissa, ja sijoitukset 2. ja 4. Onnittelut Janita & Cosmo!!
 • 1.1.06 Ja oikein hyvää Uutta Vuotta kaikille! :) Tulevia T-tapahtumia kevätkaudella 2006: - 7.1.06 tokon talvikauden hallitreenit alkavat Keravalla, ja jatkuvat maaliskuun loppuun - 21. -22.1.06 tokopainotteinen viikonloppu Turussa kaikille tiimiläisille: lauantaina tokon maajoukkuekarsintakisa, sunnuntaina tokokoulutuspäivä, kouluttajina Leena Välimäki, Satu Taskinen ja Riitta Jantunen-Korri - huhti-toukokuussa P-pentueen ja tuontipentujemme pentupäivä - touko- ja kesäkuussa viikottaiset T-yhteistreenit /harkkakisat tottiksessa - 27. -30.7.06 Tending-leiri Punkalaitumella nelipäiväisenä
 • 28.12.05
  Rho juhlinnan kohteena.
  Keravalla vietettiin Rhon (FIN AVA FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca) AVA-valiojuhlia! Rho näytti olevan hyvin tyytyväinen saamiinsa lahjoihinsa (mm. leluja!); me ihmiset taas keskityimme enemmän tähän syömis- ja juomispuoleen :-) Kiitos Kati ja Samu mukavista valiojuhlista!!
 • 24.12.05
  "Have yourself a merry little Christmas Let your heart be light, From now on our troubles Will be out of sight. Here we are as in olden days, Happy golden days of yore, Faithful friends who are dear to us Gather near to us once more. Through the years We all will be together If the Fates allow, Hang a shining star On the highest bough, And have yourself A merry little Christmas now."
  Kennel Tending toivottaa kaikille Suomen koiraharrastajille, ja erityisesti kasvateillemme ja sijoituskoirillemme omistajineen

  Joulurauhaa ja Onnellista Uutta Vuotta 2006!
  Vuosi 2005 on jäämässä taaksepäin. Mitä tapahtui vuoden aikana? Saimme maailmalle yhden Tending-pentueen Tulevaisuuden Toivoja lisää - sitähän ne toki ovat, kun isänäkin niillä on Toivo :) T-tiimi tapasi toisiaan monissa eri tapahtumissa, niin kisoissa kuin pentupäivillä, T-leirillä, tiimi-illoissa, pikkujouluissa- ja aina oli yhtä mukavaa! Olette te vaan siis upea porukka :) Kantanarttumme Taika ja Velho kasvattivat jälkeläistensä tittelimäärää edelleen ; Taikan ja Velhon pennuilla on nyt jo 38 eri valion arvoa (Kva, Tva, Ava)! Myös Taikan lapsenlapset keräilevät valionarvoja huimaa vauhtia; eli niitäkin on tullut peräti viisi pelkästään vuoden 2005 aikana! Menestystä tuli v. 2005 monessa lajissa; tokossa Jatsin Suomen Mestaruus-kulta, Welmun SM-pronssi, kolme Tending- bordercollieta tokon maajoukkueessa. PK-puolella myös kaksi mitalia, kultainen ja hopeinen, ja Pai edusti myös maajoukkueessa voittaen pk-viestillä Pohjoismaiden mestaruuden . Agilityssa Cosmo edusti Suomen maajoukkueessa, tuloksena PM-5, ja koirahiihdon SM-kisasaldona oli kolme mitalia, kaksi kultaa Tinolle, ja Jarrulle yksi hopeinen. Kahdeksan arvokisamitalia yhden vuoden aikana - me kasvattajat voimme taas vain ylpeinä hämmästellä kasvattiemme ja heidän omistajiensa saavuttamia huikeita tuloksia! Silti kaikkia näitä tuloksia tärkeämpää on tieto, että kasvattimme voivat hyvin, ovat parhaissa mahdollisissa kodeissa, ja niiden annetaan toteuttaa rodulle tyypillistä työntekotarvettaan, oli se työ sitten minkä- merkkinen harrastuslaji tahansa, tai `ihan oikea työ`, kuten paimennus, tai virkakoirana toimiminen tullilla tai poliisilla. Kiitämme lämpimästi kasvattiemme ja jalostuskoiriemme omistajia taas tästä kuluneesta vuodesta.
 • "I`m dreaming of a white Christmas with every Christmas card I write :) May your days be merry and bright And may all your Christmases be white!"

  Vanhoja uutisia (2005)
  Vanhoja uutisia (2004)
  Vanhoja uutisia (2003)
  Vanhoja uutisia (2002-2001)
  Vanhoja uutisia (1999-2000)

Palaa takaisin.