UUTISET 2005
Palaa takaisin.
  
     
  
 • 28.12.05
  Rho juhlinnan kohteena.
  Keravalla vietettiin Rhon (FIN AVA FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca) AVA-valiojuhlia! Rho näytti olevan hyvin tyytyväinen saamiinsa lahjoihinsa (mm. leluja!); me ihmiset taas keskityimme enemmän tähän syömis- ja juomispuoleen :-) Kiitos Kati ja Samu mukavista valiojuhlista!!
 • "Have yourself a merry little Christmas Let your heart be light, From now on our troubles Will be out of sight. Here we are as in olden days, Happy golden days of yore, Faithful friends who are dear to us Gather near to us once more. Through the years We all will be together If the Fates allow, Hang a shining star On the highest bough, And have yourself A merry little Christmas now."
  Kennel Tending toivottaa kaikille Suomen koiraharrastajille, ja erityisesti kasvateillemme ja sijoituskoirillemme omistajineen

  Joulurauhaa ja Onnellista Uutta Vuotta 2006!
  Vuosi 2005 on jäämässä taaksepäin. Mitä tapahtui vuoden aikana? Saimme maailmalle yhden Tending-pentueen Tulevaisuuden Toivoja lisää - sitähän ne toki ovat, kun isänäkin niillä on Toivo :) T-tiimi tapasi toisiaan monissa eri tapahtumissa, niin kisoissa kuin pentupäivillä, T-leirillä, tiimi-illoissa, pikkujouluissa- ja aina oli yhtä mukavaa! Olette te vaan siis upea porukka :) Kantanarttumme Taika ja Velho kasvattivat jälkeläistensä tittelimäärää edelleen ; Taikan ja Velhon pennuilla on nyt jo 38 eri valion arvoa (Kva, Tva, Ava)! Myös Taikan lapsenlapset keräilevät valionarvoja huimaa vauhtia; eli niitäkin on tullut peräti viisi pelkästään vuoden 2005 aikana! Menestystä tuli v. 2005 monessa lajissa; tokossa Jatsin Suomen Mestaruus-kulta, Welmun SM-pronssi, kolme Tending- bordercollieta tokon maajoukkueessa. PK-puolella myös kaksi mitalia, kultainen ja hopeinen, ja Pai edusti myös maajoukkueessa voittaen pk-viestillä Pohjoismaiden mestaruuden . Agilityssa Cosmo edusti Suomen maajoukkueessa, tuloksena PM-5, ja koirahiihdon SM-kisasaldona oli kolme mitalia, kaksi kultaa Tinolle, ja Jarrulle yksi hopeinen. Kahdeksan arvokisamitalia yhden vuoden aikana - me kasvattajat voimme taas vain ylpeinä hämmästellä kasvattiemme ja heidän omistajiensa saavuttamia huikeita tuloksia! Silti kaikkia näitä tuloksia tärkeämpää on tieto, että kasvattimme voivat hyvin, ovat parhaissa mahdollisissa kodeissa, ja niiden annetaan toteuttaa rodulle tyypillistä työntekotarvettaan, oli se työ sitten minkä- merkkinen harrastuslaji tahansa, tai `ihan oikea työ`, kuten paimennus, tai virkakoirana toimiminen tullilla tai poliisilla. Kiitämme lämpimästi kasvattiemme ja jalostuskoiriemme omistajia taas tästä kuluneesta vuodesta.
  "I`m dreaming of a white Christmas with every Christmas card I write :) May your days be merry and bright And may all your Christmases be white!"
 • 13.12.05 Pai (FIN KVA FIN TVA VK3 M-02-05 NOM-05) on Suomen Palveluskoira- liiton Paras Palveluskoira -kilpailun 3.! Hienoa :)
 • 11.12.05 Hyviä Ruotsin kuulumisia :) Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janita kilpailivat eilen Ruotsissa ison Tukholman näyttelyn yhteydessä olleessa kansainvälisessä agilitykilpailussa: ja nollavoitto!!! Cosmolle siis myös Ruotsin CACIAG. Oikein isot onnittelut Janita ja Cosmo! Tänään kisatuissa Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailuissa Janita ja Cosmo olivat Suomen maxikoirien parhaat, sijoitus oli 5.
 • 11.12.05 Merlin (FIN TVA BH Tending Wise Man) ja Pia kilpailivat tänään myös Tukholmassa, isossa kansainvälisessä tokokokeessa; hienosti 1-tulos 288,5 pistettä!! Näin Merlinistä tuli myös Ruotsin Tottelevaisuusvalio!! Super-suuret onnittelut Pia & Merlin!!
 • 10.12.05 T-tiimin pikkujouluja vietettiin tunnelmallisissa merkeissä Gumbostrandissa, vanhan "kanalan"(!) kauniisti kunnostetuissa tiloissa. Syötiin hyvin, juteltiin ja kerrattiin menneen vuoden tapahtumia. Perinteiseksi jo muodostunut(!) "Pohjoismaiden Mestaruus-kisan kultamitalistin tietovisa" pidettiin, uhreina tällä kertaa Marjatta ja Mika - he voittivat tietysti tending-tietämyksestään kuohuvaa juomaa :) Möreä-ääninen pukki jakoi lahjat kilteille (= tuloksia aikaansaaneille??:-) tiimiläisille, ja niin runonlausuntaa (kohteena kasvattajat..) kuin spontaania joululaulun laulamisiakin kuultiin... Lämmin kiitos kaikille mukana olleille, erityskiitokset tietenkin Jessicalle - ja meiltä kasvattajilta vielä kiitos tiimiläisille joululahjasta!!
 • 10.12.05 Rho (FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca) on uusi SUOMEN AGILITYVALIO!!
 • Kati ja Rho kilpailivat agilityn 3-luokassa, ja hienosti nollavoitto - ja nyt kun vuosikin on tullut täyteen ensimmäisestä voitosta, tuli Rhosta siis FIN AVA! Lämpimät onnittelut Kati & Rho, todella hienoa!! Uusi kuva Rhosta löytyy täältä!
 • 10.12.05 Yoko (`FIN AVA`Tending Brownie) ja Jouni kilpailivat agilityn 3-luokassa; tänään myös nollavoitto! Paljon onnea!!
 • 6.12.05 T-tiimi-iltaa vietettiin 14 innokkaan tokokilpailijan voimin; katselimme Pohjoismaiden Mestaruus-kisaa videolta, maajoukkueiden treenejä, ja joukkueenjohtaja Christa kertoi meille harjoitusten & kilpailun kulusta, ja arvostelusta arvokisatasolla. Kiitos kaikille mukanaolleille, ja erityiskiitos Christalle!!
 • 6.12.05 Cosmolle (FIN & S AVA FIN & S TVA BH T. Magic Mind) agilityn 3-luokassa tänään kaksi nollatulosta, toisella radalla (52 koiraa) 1. sija, ja toisella radalla 3. sija (48 koiraa). Myös pari viikkoa sitten Cosmo sai nollavoiton, eli hyvältä näyttää siis meno tulevia PM:iä ajatellen :) Paljon onnea Janita & Copo!!
 • 6.12.05 Romi (HK1 BH Tending Superstition) ja Mirja kilpailivat pk-hakukokeen 2-luokassa; hienosti 1-tulos 270 p (tottis 80 p, maasto 190 p) ja HK2! Super-isot onnittelut siirtymisestä hakukokeessa ylimpään luokkaan!!
 • 4.12.05 Toivo (FIN TVA JK3 BH Tending Versatile) ja Anne kilpailivat tänään agilityn 2-luokassa; hienosti nollavoitto!! Onnea onnea Anne & Toivo!!
 • 4.12.05 Suunnitteilla T-tiimiläisille tokoviikonloppu Turun suunnalle tammikuun lopulla 2006: Lauantaina 21.1 tokon maajoukkuekarsintakisa, sunnuntaina 22.1 toko- koulutuspäivä sisähallissa klo 11.00 eteenpäin, kouluttajina Leena Välimäki, Satu Taskinen ja Riitta Jantunen-Korri. Kiinnostuitko? - ilmoitathan etukäteen Riitalle!
 • ***Huom! Sähköpostini on takkuillut säännöllisesti viime viikkoina - jos siis olet mailannut, enkä ole vastannut - ole hyvä ja lähetä viestisi uudelleen :)
 • 27.11.05 Sina (FIN TVA HK3 JK1 BH Tending Bluey) ja Elina tehtailevat edelleen tuloksia PK-hakukokeessa; tänään taas 1-tulos 270 p (tottis 92 p, maasto 178 p) ja 2. sija. Enää yhtä uupuu KVA:n arvosta :) Jättisuuret onnittelut, Elina & Sina!!
 • 25.11.05 T-Tiimi-ilta tokon merkeissä Itsenäisyyspäivän iltana 6.12! Ohjelmana: Videot Tokon PM, Norja + tokon KV-koe, Norja + muutama välähdys agilityn Norjan mestaruuskisoja :) Tokon maajoukkuejohtaja Christa Enqvist on lupautunut kertomaan meille arvokisojen kulusta, ja eroavaisuuksista tavalliseen tokokisaan nähden. Ilmoittautumiset torstaihin 1.12 mennessä Riitalle!
 • PM-mitalikolmikko.
 • 23.11.05 Norjan terveisiä :) Puolentoista viikon Norjan reissuumme sisältyi muutaman mahdollisen tulevaisuuden siitosuroksen katsastaminen, tuttujen tapaamista, ja kisa- ohjelmana yli 200 koirakon "tavallinen" tottelevaisuuskoe, (jossa erikoisvoittajaluokka oli samalla KV-koe), agilityn Norjan Mestaruus- kilpailut, ja tokon Pohjoismaiden Mestaruuskilpailut.  Jatsi palkittiin PM:ien parhaana suomalaiskoirana. Pihka tunnistusnoudossa. Ulvinmyras Uno Norjan joukkueesta. Jatsi valmistautumassa hyppynoutoon.
  Suomen joukkue. Norjan kultajoukkue.
 • 20.11.05 Tokon Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut, Hamar, Norja Tokon PM-kilpailut pidettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti yksipäiväisenä, - järjestelyjen sujuvuuden vuoksi itse kisapäivä tosin sujui yllättävänkin joutuisasti, ainoastaan palkintojenjako olisi voinut alkaa ripeämmin. Kisapaikkana oli "Vikingskipet-halli" Hamarissa, jossa oli samalla myös iso koiranäyttely. PM-kilpailu vietiin läpi Suomen, Ruotsin ja Norjan joukkuein - Tanska loisti edelleen poissaolollaan :( Pohjoismaiden Mestaruus-kisan mitalit menivät tänä vuonna Ruotsiin ja Norjaan; Anna Dahlin ja bcn Chili voittivat kultaa, toinen oli Norjan bcu Brains Kello Kuul ja kolmas Norjan bcu Ulvinmyras Uno ohjaajineen. Joukkue-kulta meni Norjalle. Arvostelu oli tiukkaa kautta linjan, eli yseillä ja kympeillä eivät juuri juhlineet edes aivan kärkipään koirakot. Suomalaista parhaiten menestyi, ja päätyen vielä hienolle PM-6 -sijalle; Leena Välimäki ja edellisen vuoden Pohjoismaiden Mestari FIN & S TVA TSM-05 PM-04 Tending Blackie. Heille 1-tulos 273 pistettä kauniilla, tasaisella työskentelyllä - ja samalla Jatsista tuli myös Norjan ja POHJ TVA!!! Lämpimät onnittelut Lentsu & Jatsi!! Myös Päivi Lamminen ja Pihka (P-pentueemme emä FIN TVA JK3 Cabaroo Flamin Flamenco) saivat 1-tuloksen 268 pistettä, ja sijoitus oli 7. Myös Merja ja bptn Sissi saivat vielä ykköstuloksen, Teijan ja apkn Sintin jäädessä harmittavan niukasti 1-tuloksesta. W-pentueemme wauhdikkaat sisarukset Welmu ja Rho esittivät hienoja liikkeitä kisakehässä, mutta valitettavasti kummatkin yhden nollan tehden, joka sitten pudotti loppupisteet hyviin kakkostuloksiin. Suomen joukkueelle siis PM-pronssia tänä vuonna, mutta ehkäpä ensi vuonna sitten jo näytetään Ruotsille ja Norjalle - sen verran taisi jäädä tänä vuonna hampaankoloon :-)
  Sigma. Sigma.
  Norjan tuliaisena (tosin hyvin pitkään harkittuna sellaisena :) Suomeen saapui Sigma Keladatter - tuonti on tavallaan eräänlaista "paluuta juurille", koska Sigman emä on (omien Brains-narttujemme emän pennun pentu) Norjan maajoukkueessa viime vuodet edustanut POHJ TVA N & S & DK TVA Brains I-kela. I-kela on mm. v. 2005 tokon Norjan Mestari, ja viime vuoden EM-hopeamitalisti. Sigman isä on taas KANS & POHJ TVA Ulvinmyras Uno, joka sekin on ollut useita kertoja arvokisoissa palkintopallilla, viimeksi nyt viime viikonloppuna PM-pronssilla. Hurmaava nuorineiti tämä Sigma, vai mitä :) Sen uusi sijoituskoti sijaitsee Samu ja Kati Mäntyniemen luona Keravalla.
 • 20.11.05 Woomi (PPR1 Tending Wishmaster) ja Pete kilpailivat agilityn 3-luokassa, ja nollavoitto tänään Lohjalla! Hienoa Pete & Woomi, lämpimät onnittelut!!
 • 19.11.05 Mitzu (FIN TVA Tending Mystique) ja Suvi voittivat tänään tokon piirinmestaruus-kultaa!!. Hieno 1-tulos 291,5 p, ja siis 1. sija. Special-suuret onnittelut Suvi & Mitzu!!
 • 19.11.05 Sina (FIN TVA HK3 JK1 BH Tending Bluey) ja Elina kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; upeat pisteet 312,5 ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Elina & Sina!!
 • 13.11.05 Veeti (BH Tending Volition) ja Hanna kilpailivat hakukokeen 1-luokassa; hieno 1-tulos 285 p (tottis 85 p, maasto täydet 200 p) ja koulari HK1. Isot onnittelut Hanna & Veeti!!
 • 13.11.05 Toivo (FIN TVA JK3 BH Tending Versatile) ja Anne kisasivat agilityn 2-luokassa, ja nollavoitto! Paljon onnea Anne & Toivo!!
 • 13.11.05 Ilo (Tending Carline) ja Piia kilpailivat tänään tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 164 pistettä (hypyn ollessa nolla) ja näin siirto voittajaluokkaan! Onnea onnea Piia & Ilo!!
 • 12.11.05 Sina (FIN TVA HK2 JK1 BH Tending Bluey) ja Elina kilpailivat ensimmäistä kertaa pk-hakukokeen ylimmässä luokassa; heti hieno 1-tulos 286 p (tottis 95 p, maasto 191 p) ja luokkavoitto!! Todella hienoa, Elina ja HK3 Sina! Tällä kaudella kolme hakukisaa takana, ja tuloksina ykköset 294, 292, ja 286 pistettä :) Hurjan paljon onnea!!
 • 12.11.05 Naru (Tending Gnome Man) ja Pekka kisasivat agilityn 3-luokassa; tänään nollatulos ja 3. sija - onnea Pekka & Naru!!
 • 12.11.05 Tending-tiimin pikkujoulut vietetään tänä vuonna Gumbostrandissa, Etelä-Sipoossa! Ajankohta v. 2005 tonttuilu-tapahtumalle on lauantai 10. joulukuuta, ilmoitathan etukäteen tulostasi Riitalle tai Pekalle! :)
 • 11.11.05 Pihkan ja Toivon pennut lähtivät uusiin koteihinsa - talo hiljeni! Pentuesivua päivitetty!
 • 6.11.05 V.I.P (FIN TVA Tending Vigor) ja Christa kilpailivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; upeat pisteet 312, ja luokkavoitto! Hurjasti onnea Christa & Vip!!
 • 5.11.05 Merlin (FIN TVA BH Tending Wise Man) ja Pia kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno 1-tulos 293 pistettä ja 1. sija. Paljon onnea Pia & Merlin!!
 • 5.11.05 Jekku (FIN & S AVA FIN TVA JK3 PPR1 Tending Trick Or Treat) ja Katri kilpailivat agilityn 3-luokassa; nollatulos ja 2. sija. Jekulla on nyt sm-nollat kasassa - isot onnittelut, Katri & Jekku!!
 • 30.10.05 Nori (JK3 BH Tonedo`s Flashing Meg) ja Minna kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; 1-tulos 260,5 pistettä ja 3. sija. Isot onnittelut Minna & Nori ensimmäisestä erivoin ykkösestä!! Uusi kuva Norista löytyy täältä!
 • 30.10.05 Katla (Tending Charmer) siirtyi tänään tokossa erikoisvoittajaluokkaan! Katla ja Jessica kilpailivat Helsingin Lauttasaaren kisoissa, voittaja- luokasta kertyi pisteitä 259, 1-tulos (vaikka kaksi nollaa!!) ja 2. sija. Lämpimät onnittelut siirrosta erivoihin, Jessica & Katla!!
 • 29.10.05
  Pai juhlinnan kohteena.
  Tuusulassa juhlittiin tänä iltana Pain (FIN KVA FIN TVA VK3 M-02-05 NOM-05 Tending Magician Man) SM- & PM-kultamitaleja. Pai siis lienee nyt tämän hetken maailman paras viestikoira :) Kiitos Marjatta ja Mika tosi mukavista juhlista ja maukkaista tarjoamisista!
 • 23.10.05 Viivi (Tending Vivid) ja Annika kilpailivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 177 pistettä, ja luokkavoitto! Onnittelut siirtymisestä tokossa voittajaluokkaan, Annika & Viivi!!
 • 23.10.05 Seita (Tending Fast Fly) ja Samu kisasivat agilityn 3-luokassa, ja tänään nollavoitto! Paljon onnea, Samu & Seita!!
 • Rho ja Kati kilpailivat myös agilityn 3-luokassa; nollatulos ja 3. sija! Onnea!
 • 23.10.05 Welmu (`FIN TVA`Tending White Warlock) ja Satu tokoilivat erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 275,5 (ruutu nolla, kun Welmun häntä oli ruudun ulkopuolella), 2. sija; onnea Satu & Welmu, ja hyviä treenejä kohti PM-kisoja!
 • 22.10.05 Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harri kilpailivat agilityn 3-luokassa; hienosti kaksi nollavoittoa!! Isot onnittelut Harri & Mari!!
 • 22.10.05 Naru (Tending Gnome Man) ja Pekka kisasivat agilityn 3-luokassa; nollatulos ja 3. sija! Onnea Pekka & Naru!!
 • 22.10.05 Sina (FIN TVA HK1 JK1 BH Tending Bluey) ja Elina kilpailivat pk-hakukokeen 2-luokassa; upea 1-tulos 292 (tottis 100 p (!!), maasto 192 p), HK2 ja 1. sija. Oikein paljon onnea, Elina & Sina!!
 • 22.10.05 Rho (FIN TVA HK1 BH T. White Wicca) ja Kati kisasivat tänään agilityssa; 3-luokassa nollatulos ja 3. sija - onnea Kati & Rho!!
 • 16.10.05 Jekku (FIN & S AVA FIN TVA JK3 PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katri kilpailivat agilityn 3-luokassa; kaksi nollarataa, ja sijoitukset 3. ja 4. Onnea Katri & Jekku!!
 • 15.10.05 Tänään kaksi uutta käyttövaliota :-)) Jarrulla (VK3 JK3 BH Tending Goblin Guy) on ykköset kasassa Suomen Käyttövalion arvoon!! Jarru kilpaili tänään pk-viestikokeen 3-luokassa ohjaajinaan Minna & Pete; kilpailun ainoa 1-tulos 286 pistettä (tottis 88 p, maasto 198 p), VK3, 1. sija, ja FIN KVA! Lämpimät onnittelut hienosta saavutuksesta nuoren koiran kanssa Minna & Pete - ja menestystä jatkoon!! Fiina (FIN TVA HK3 PPR1 BH Tending Mostly Myth) on uusi Suomen Käyttövalio!!! Fiina ja Päivikki kisasivat tänään pk-hakukokeen 3-luokassa; hienosti 1-tulos 281 p (tottis 94 p, maasto 187), koulari HK3 ja 1. sija. M-pentueemme viides FIN KVA!! Hurjan paljon onnea Päivikki & Fiina, aika mmmmahtavaa :-))
 • Uudet kuvat Jarrusta ja Fiinasta löytyvät täältä!
 • 11.10.05 Raffella (FIN KVA FIN TVA HK3 PPR1 BH Tending More Snow White) alkoi juoksu tänään - lue lisää!
 • 9.10.05 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janita voittivat agilityn 3-luokassa Varsinais-Suomen piirinmestaruus-kultaa, ja myös joukkue-kultaa. Isot onnittelut Janita & Cosmo!!
 • Tending-tiimiläisten talvikauden tottis-treenit alkavat tammikuun alusta Keravalla lämpimässä sisähallissa. Ilmoittautumiset lokakuun loppuun mennessä Riitalle! Syksyllä mahdollisuus myös treenivuoroon maneesissa, kysy lisää!
 • 1.-2.10.05 Paimennuksessa kilpailtiin tänä viikonloppuna Ruotsin Mestaruus-kilpailut lampailla. Ruotsin Mestaruuden voitti Fleet (isä Ruotsin tuonti- uroksellemme Viskille (BH Saint). Myös V- & C-pentujemme isä Viggo pääsi lauantain karsinnan perusteella arvostettuun mestaruusfinaaliin. Lauantaina kilpailtiin myös nuorten paimenkoirien Ruotsin Unghunds-cup; siinä toiseksi sijoittui Raffen (T. More Snow White) tuleva sulhanen Cmms Kvikk.
 • 2.10.05 Rho (FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca) ja Kati kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hienot pisteet 309 p, ja luokkavoitto! Paljon onnea Kati & Rho!!
 • 1.10.05 Toivo (FIN TVA JK3 BH Tending Versatile) ja Anne kilpailivat pk-jälkikokeen 3-luokassa; hienosti 1-tulos 281 pistettä (tottis 94 p, maasto 187 p) ja JK3-koulari!! Ensi vuoden PK-SM:iin on siis näin tulokset kasassa :-) Hyvä Anne & Toivo, onnittelut vielä kerran!!
 • 1.10.05
  Raffe lahjapöydän vieressä.
  Lauantai-iltana juhlittiin Itä-Vantaalla Ankin ja Erkan luona Raffen (FIN KVA FIN TVA HK3 PPR1 T. More Snow White) KVA-juhlia. Juhlinnan kohde Raffe sai oman nakein koristellun kakun, ja tietenkin paljon lahjoja:) Kiitos Anki runsaista tarjoamisista ja huippumukavista juhlista!!
 • 1.10.05 Lauantaina vietettiin paimennuskauden päättäjäisiä yhteistreenien merkeissä; Keski-Korpelan Petri tuli kouluttamaan ryhmäläisiä, ja hyviä neuvoja jäi mieleen ensi kauttakin varten. Kiitos Pete & Nina!
 • Tuuri paimentaa. Paimennusporukkaa.
  Nina, Pete & Hip. Vimma paimentaa.
 • 25.9.05 Joonalle (T. Galliard) toinen ykkönen erivoi-luokassa! 266,5 pistettä ja 1. sija, ja Joonalla on nyt ykköset kasassa SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION arvoon!! Hurjasti onnea Anna-Bella ja Joona upeasta viikonlopustanne, ja TVA:n arvosta!!! Uusi kuva Joonasta löytyy täältä!
 • 24.-25.9.05 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH T. Magic Mind) ja Janita osallistuivat Suomen maajoukkue-edustajina agilityn Maailman Mestaruus -kilpailuihin Espanjassa. Monta hienoa nollarataa, ja parhaimmillaan MM-yksilökisan sijoitus oli 8. ennen viimeistä kilpailurataa- joka sitten valitettavasti päättyi hylkäykseen :-( Tsemppiä teille kovasti treeneihin kohti PM-kisaa!!
 • 24.9.05 Jekku (FIN & S AVA FIN TVA JK3 PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katri kilpailivat PK-jälkikokeen 3-luokassa; 267 pistettä ja JK3, eli harmittavasti vain muutama piste 1-tuloksesta! Onnea hyvästä koularista, ja tsemppiä jatkoon, Katri & Jekku!!
 • 24.9.05 Joona (JK2 BH Tending Galliard) ja Anna-Bella kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; hienot pisteet 301, ja luokkavoitto - onnea A-B & Joona!!
 • 22.9.05 Pihkalle ja Toivolle pentuja! Lue lisää.
 • 21.9.05 Laku (BH Tending Blackart) ja Tesu & Timo kilpailivat pk-jälkikokeen 1-luokassa; hieno 1-tulos 283 p, ja koulari JK1! Paljon onnea!!!
 • 18.9.05 Palveluskoirien Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut, Tanska Paille (FIN KVA & FIN TVA M-02-05 VK3 T. Magician Man) ja Marjatalle & Mikalle palveluskoirien viestikokeen Pohjoismaiden Mestaruus-kultaa!!!

  Pai.
  Hurjan isot onnittelut Marjatta, Mika & Pai!!! Olitte upeita! :)

 • 18.9.05 Welmu (`FIN TVA` Tending White Warlock) ja Satu kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; 1-tulos 282 p, ja tokon piirinmestaruus-kultaa!! Samalla myös joukkue-piirinmestaruus-kulta - hienoa Satu & Welmu, paljon onnea!!
 • 18.9.05 Sina (FIN TVA JK1 BH Tending Bluey) ja Elina kilpailivat pk-hakukokeen 1-luokassa; upeat pisteet 294 ja HK1 - tottis 97 pistettä, ja maasto 197 pistettä! Luokkavoitto, ja samalla kisojen paras tulos! Isot onnittelut Elina & Sina!!
 • 18.9.05 Vikke (BH Tending Virtuoso) ja Anne kilpailivat tokon avoimessa luokassa; 173 p ja 2. sija - onnea Anne & Vikke, ja tervemenoa voittajaluokkaan :-)
 • 17.9.05 V.I.P (FIN TVA Tending Vigor) ja Christa kilpailivat tänään Kirkkonummella agilityn 3-luokassa; 0 vp ja 2. sija - hyvä Christa & Vip!!
 • 17.9.05 Jasmin (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) ja Miia kilpailivat pk-jälkikokeen 3-luokassa; koulutustunnus JK3 pistein 264 (tottis 87 p, maasto 177 p; yksi keppi jäi löytymättä) - onnittelut Miia & Jasmin!!
 • 17.9.05 Rhett (Tending Chimera) ja Niina-Liina Linna starttasivat tänään ensimmäiseen tokokokeeseensa; alokasluokasta 1-tulos 166 p (hyppy harmillisesti nolla) ja siirtyivät näin tokossa avoimeen luokkaan - paljon onnea, Niinu & Rhett!!
 • 15.9.05 Vuk (Tending Cantrip) suoritti tänään hyväksytysti BH-käyttäytymiskokeen Milan ohjaamana - onnea Mila & BH Vuk, tsemppiä pk-treeneihin :)
 • 15.9.05 Myös Una (Mascottsway Una) läpäisi BH-kokeen hyväksytysti - hienoa Jenni & BH Una - menestystä jatkoon!!
 • 11.9.05 Jekku (FIN & S AVA FIN TVA JK3 PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katri voittivat tänään Suomen Bordercolliet & Australienkelpiet ry:n rotumestaruuden agilityssa!! Hurjasti onnea Katri & Jekku!!
 • 11.9.05 Jasmin (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) kilpaili tokon piirinmestaruuskisoissa erikoisvoittajaluokassa Jaana Varhon ohjaamana; 1-tulos 269,5 pistettä ja 4. sija. Paljon onnea Jaana & Jasmin!!
 • 11.9.05 Jarru (JK3 VK3 BH T. Goblin Guy) ja Minna & Pete olivat kilpailemassa piirinmestaruus-kisoissa pk-jäljellä 3-luokassa. Hienosti 1-tulos 275 p, JK3, (tottis 91 p, maasto 184 p) ja piirinmestaruus-pronssia!! Isot onnittelut!!
 • 11.9.05 Jatsi (FIN & S TVA PM-04 TSM-05 BH Tending Blackie) ja Lentsu kisasivat tänään tokossa piirinmestaruus-kisoissa; Jatsille erikoisvoittajaluokasta upea 1-tulos 311,5 p, ja piirinmestaruus-kultaa!! Lisäksi myös joukkue-kultaa! Lämpimät onnittelut Lentsu & Jatsi!!
 • 11.9.05 Samoissa piirin kisoissa kilpailivat myös Hopi (FIN TVA BH Tending Fly-Fly) ja Päivi; tokon erivoin 1-tulos 258,5 p - ruutu valitettavasti nolla, kun Hopi juoksi sinne kehänauhan ulkopuolelta:( Onnea silti ykkösestä Päivi & Hopi!!
 • 11.9.05 Luca (`FIN TVA`BH Tending Spellbound) ja Johanna kilpailivat tokossa erikoisvoittajaluokassa; hieno ykköstulos 311,5 p ja luokkavoitto!! Oikein paljon onnea Johanna & Luca!!!
 • 10.9.05 Ilo (Tending Carline) ja Penttisen Piia starttasivat ensimmäistä kertaa tokokisoissa; alokasluokassa 1-tulos 173 p (vaikka liikkeestä seisominen nolla!) ja 2. sija. Paljon onnea Piia & Ilo, ja menestystä myös jatkoon!!
 • 10.9.05 Rölli (FIN KVA VK3 JK3 FH1 T. True-Blue Troll) ja Liia kilpailivat pk-jälkikokeen 3-luokassa; 260 p, JK3 ja 1. sija! Onnea Liia & Rölli!!
 • 4.9.05 Joona (JK2 BH Tending Galliard) ja Anna-Bella kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; parin ensimmäinen erivoin 1-tulos 257,5 pistettä (ruutu nolla) - onnea oikein paljon, A-B & Joona!!!
 • 4.9.05 Viski (BH Saint) ja Pia starttasivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; heille myös eka erivoin 1-tulos, 261,5 pistettä!! Paljon onnea Pia & Viski!!
 • 4.9.05 Uuno (Tending Gadfly) ja Kari kilpailivat agilityn 2-luokassa; taas nollavoitto ajalla -10,88 - hienoa Kari & Uuno!!
 • 4.9.05 Vallelle (`FIN TVA`BH Tending Vanguard) ja Evalle myös tänään 1-tulos tokon erikoisvoittajaluokasta; 257,5 p (ohjattu nouto nolla) ja 1. sija - kuin varmemmaksi vakuudeksi eilisen Tva-arvon päälle :-) Onnea Eva & Valle!!
 • 4.9.05 Jatsi (FIN & S TVA PM-04 TSM-05 BH Tending Blackie) ja Lentsu kilpailivat tänään agilityssa - nollavoitto 1-luokassa, ja siirto kakkosiin!! Hyvä Lentsu & Jatsi!!
 • 3.9.05 Valle (Tending Vanguard) sai ykköset kasaan Suomen Tottelevaisuusvalion arvoon!! Tänään erikoisvoittajaluokasta 1-tulos 258 p (paikalla istuminen nolla) - tva-ykköset tulivat siis vain neljällä kisalla ja vajaan kuukauden sisään :) Lämpimät onnittelut Eva & Valle hienosta kisaputkestanne!! Uusi kuva Vallesta löytyy täältä!
 • Näin nuorten V-veljesten sarjassa on jo kolme tottelevaisuusvaliota!
 • 3.9.05 Tänään kilpailtiin Uudenmaan piirinmestaruuskilpailut tokossa: V.I.P (`FIN TVA` Tending Vigor) voitti erikoisvoittajaluokassa pm-hopeaa hienoin pistein 299, paljon onnea Christa ja Vip!! Pm-pronssia sai eläkeikäänsä lähestyvä mummeli-Velhomme (POHJ TVA Brains Hyasinth Velho) Pekan ohjaamana, pistein 288,5. Piirin ulkopuolelta erivoissa hienot pisteet nappasi Merlin (FIN TVA BH Tending Wise Man) - 300,5 pistettä!! Hienoa Pia & Merlin!!
 • 3.9.05 Uuno (Tending Gadfly) ja Kari kilpailivat agilityn 2-luokassa; nollavoitto -10,86 - paljon onnea Kari & Uuno!!
 • 3.9.05 Jippo (JK3 BH Tending Blueberry) osallistui myös Uudenmaan pm-kisaan tokon avoimeen luokkaan; 1-tulos 173 pistettä ja 4. sija. Näin Jippo siirtyi tokossa voittajaluokkaan Päivi ohjaajanaan. Onnea & Päivi & Jippo!!
 • 1.9.05 Hip saapui viikonloppuna Suomeen!
 • 28.8.05 Glenda (BH Tending Gazelle) on uusi SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Laura ja Glenda kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa, ja 1-tulos hienoilla pisteillä 299, ja luokkavoitto!! Lämpimät onnittelut Laura & Glenda Tva:n arvosta, hieno juttu!! :) Uusi kuva Glendasta löytyy täältä!
 • 28.8.05 Valle (BH Tending Vanguard) ja Eva kilpailivat myös tänään tokon evl- luokassa; 1-tulos 265,5 p (paikalla istuminen nolla), ja enää siis yhtä uupuu tälläkään parilla Tva:n arvosta!! :) Paljon onnea Eva & Valle!!
 • 28.8.05 Helsingissä kilpailtiin pk-jälkikokeen 3-luokan kisa varsin sateisessa säässä; hienoja tuloksia kuitenkin T-koirille! 3-luokan voitti 1-tuloksella 278 pistettä (tottis 91 p, maasto 187 p) Jippo (JK3 BH Tending Blueberry) ja Päivi. Isot onnittelut Päivi & Jippo!! Kilpailussa toiseksi tuli Rölli (FIN KVA VK3 JK3 BH T. True-Blue Troll) Liia ohjaajanaan; heillekin 1-tulos 271 pistettä - onnea Liia & Rölli!! Ja 3-luokan kolmas oli Nori (JK3 BH Tonedo`s Flashing Meg) ja Minna, pisteet harmittavasti muutama piste vajaa 1-tulos, eli 266 (tottis 83 p, maasto 183 p) ja JK3-koulari - onnea Minna & Nori!!
 • 27.8.05 Kansainvälisen tottelevaisuuskokeen (joka oli samalla Helsingin piirinmestaruus- kilpailu ja ns. maajoukkuekatselmus-koe) voitti tänään Rho (FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca) Kati ohjaajanaan. Erikoisvoittajaluokassa kertyi pisteitä 294, ja siis 1. sija ja CACIOB. Hurjasti onnea Kati & Rho!! Helsingin piirinmestaruus-hopeaa voittivat Merlin (FIN TVA T. Wise Man) ja Pia, pistein 252,5 (yksi liike valitettavasti nolla). Onnea Pia & Merlin!! Piirin kultaa meni Annalle ja bptn Sumulle, onnea myös heille!
 • 20.21.8.05 Palveluskoirien Suomen Mestaruus-kilpailut, Vantaa

  Pai, Marjatta, Mika & Annika.
  Pai (FIN KVA TVA M-02-05 VK3 T. Magician Man), Marjatta ja Mika SM-1!!! Rölli (FIN KVA VK3 JK3 FH1 T. True-Blue Troll), Liia ja Laura SM-2!!! Nero (JK3 BH Tending Shaman) ja Pekka SM-4!!! Raffe (FIN KVA TVA HK3 T. More Snow White) ja Anki SM-6!!!

  Palveluskoirien SM-kisoja kilpailtiin Vantaan Hakunilassa aurinkoisissa merkeissä; ainostaan sunnuntai-aamupäivällä rankkasade haittasi joitain maasto-suorituksia. Jäljellä ei aivan nappisuorituksia monta tullut, mutta muissa lajeissa sateli aivan kiitettävästi ykköstuloksiakin. T-koirista viestikoirat veivät komeasti kaksoisvoiton! Marjatta, Mika ja Pai voittivat jo toista kertaa Suomen Mestaruuden tässä lajissa, hyvällä 1-tuloksella 276 p. Pai oli viestiosuuden ylivoimaisesti nopein koira tällä kertaa. Hurjasti onnea Marjatta, Mika & Pai!! Viestikokeen hopeaa vei toinen vanha konkari, viime vuoden Suomen Mestaruuden voittanut Rölli, tällä kertaa kera uusien ohjaajien, Liian ja Lauran. Paljon onnea Liia, Laura - ja koko Tammikallion porukka - ja Rölli!! Ainoa jälkikoiramme, Nero, suoriutui myös kunniakkaasti osuudestaan, n. 50 kisaajan joukossa 4. sija! Pekka joutui ohjaamaan Neron tottiksen lauantaina vuorokauden varoitusajalla, siitä hatunnosto :) Kaikki esineet ja 5 keppiä jäljeltä riittivät tänä vuonna siis pitkälle tässä lajissa, 255 p ja JK3. Hakukoiristamme parhaiten onnistui Raffe, jolle Ankin ohjaamana hienosti 1-tulos 270,5 pistettä, ja hakukokeen 6. sija. Myös Päivi Matin (FIN KVA TVA M-04 HK3 T. Mack The Knife) kanssa saavutti koulutustunnuksen HK3 pistein 257, ja vielä 10. sija - tottiksessa pari pientä virhettä pudotti pisteitä, ja maastossa Matin yli-innokkuus hieman kostautui pisteissä :) Päivi ja Matti voittivat HVK:n joukkueessa hienosti SM-joukkue-kultaa päivän päätteeksi. Päivikki teki Fiinan (FIN TVA HK3 PPR1 T. Mostly Myth) kanssa hienon tottisosion lauantaina; päivän toiseksi parhaat tottispisteet, 94 p, hakukoirista - valitettavasti henkilöetsinnässä sitten aika loppui kesken. Lämpimät onnittelut kaikille SM-kisassa tänä vuonna menestyneille - ja ylipäätään kaikille mukaan päässeille - on hieno saavutus olla kisaamassa tällä tasolla! Lopuksi "perheen kesken" special-onnittelut vielä Juhalle ja bpmu Toopelle - suojelussa SM-hopeaa ja maajoukkuepaikka, ei yhtään hullummin :-)

 • 21.8.05 Mitzu (FIN TVA Tending Mystique) ja Suvi kilpailivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 261,5 pistettä ja luokkavoitto!! Onnea Suvi & Mitzu!!
 • 16.8.05 Uuno (Tending Gadfly) ja Kari kilpailivat ensimmäistä kertaa tokossa, ja hieno aloitus tokouralle :) Alokasluokasta kertyi pisteitä 194,5, ja luokkavoitto! Oikein paljon onnea, Kari & Uuno!!
 • 16.8.05 V.I.P:llä (Tending Vigor) ON YKKÖSET KASASSA SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION ARVOON!! Vip ja Christa kilpailivat tänään erikoisvoittajaluokassa, ja huippupisteet 316,5 ja luokkavoitto!! Hurjasti onnea valionarvosta Christa & Vip!!
 • Uusi kuva Vipistä löytyy täältä!
 • 16.8.05 Laku (BH Tending Blackart) ja Tesu kilpailivat agilityn 3-luokassa viikonloppuna; 0-tulos ja 3. sija! Onnea Tesu & Laku!!
 • 14.8.05 Jatsi (FIN & S TVA PM-04 TSM-05 BH Tending Blackie) ja Lentsu kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos upein pistein 307, ja 1. sija! Isot onnittelut Lentsu & Jatsi!!
 • 14.8.05 Luca (`FIN TVA`BH Tending Spellbound) ja Johanna kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos hienoin pistein 296 ja toinen sija!! Oikein paljon onnea Johanna & Luca!!
 • 13.8.05 Hieno uutinen Ruotsista :) Matti (FIN KVA FIN TVA M-04 HK3 PPR1 T. Mack The Knife) ja Päivi olivat kilpailemassa siellä paimennuskisoissa; lauantaina 81 p, ja Matti on näin Gk VallH Pr, eli suorittanut Ruotsin virallisen paimennuksen perusradan hyväksytysti! Myös sunnuntaina II palkinto avoimesta luokasta (öppen klass). Isot onnittelut Päivi & Matti!!
 • 13.8.05 Tänään kilpailtiin Suomen Bordercolliet & Australien Kelpiet ry:n yhdistys- mestaruudesta tokossa: SBCAK ry:n Tokomestarit 2005 ovat Welmu (`FIN TVA` T. White Warlock) ja Satu! Voitto tuli hienoin pistein 299,5 erikoisvoittajaluokasta. Hurjasti onnea Satu & Welmu!!
 • 13.8.05 V.I.P (Tending Vigor) ja Christa kilpailivat tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 273 pistettä ja luokkavoitto! Onnea Christa ja Vip!!
 • 11.8.05 Vikke (Tending Virtuoso) suoritti tänään hyväksytysti BH-kokeen Annen ohjaamana! Onnea Anne & BH Vikke, ja tsemppiä jälkitreeneihin!
 • Hienoja pk-tuloksia tänä viikonloppuna :)
 • 7.8.05 Jarru (VK3 JK2 Tending Goblin Guy) ja Minna ja Pete kilpailivat pk-jälki- kokeen 3-luokassa; upea 1-tulos 293 pistettä - tottis 94 p, maasto 199!! Samalla kisojen paras tulos - isot onnittelut Minna & Pete & JK3 Jarru!!
 • 7.8.05 Jasmin (`FIN TVA" JK2 BH Tending Gowan) ja Miia kilpailivat pk-piirinmestaruus- kilpailuissa tänään, ja samalla ensimmäistä kertaa pk-jäljen 3-luokassa; JK3-koulari pistein 253 (kaikki kepit, mutta valitettavasti vain 1 esine), ja piirinmestaruus-pronssia!! Paljon onnea Miia & JK3 Jasmin!! Jasminista uusi kuva täällä!
 • 6.8.05 Tänään kilpailtiin palveluskoirien Helsingin ja Uudenmaan piirinmestaruuksista! Raffe (FIN TVA HK3 BH PPR1 Tending More Snow White) voitti pk-hakukokeessa piirinmestaruus-kultaa!!! Tottis 86 p, henkilöetsintä 166 p, ja esineet 30 p, yhteensä hienot 282 pistettä ja 1-tulos! Samalla RAFFESTA TULI UUSI SUOMEN KÄYTTÖVALIO!!! Hurjasti onnea Anki & Raffe piirinmestaruudesta ja kva-tittelistä!! M-pentueemme viides kaksoisvalio, ja neljäs TVA & KVA :-)) Raffesta uusi kuva ValioGalleriassa!
 • 6.8.05 Uudenmaan piirinmestaruus-hopeaa pk-jäljellä: JK3 Tending Blueberry "Jippo" ja Päivi!! Jäljeltä löytyi kaikki kepit, esineistä kaksi kolmesta, ja maastopisteet näin 187. Tottis 90 p, ja kokonaispisteet 277; Ykköstulos ja samalla ensimmäinen kiinnitys kva-titteliin! Onnea oikein paljon, Päivi & Jippo!!!
 • 5.8.05 Valle (BH Tending Vanguard) ja Eva kilpailivat ensimmäistä kertaa tokon erikoisvoittajaluokassa; heti 1-tulos 265 pistettä ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Eva & Valle - Vallesta löytyy uusi kuva täältä!
 • 4.8.05 V.I.P (Tending Vigor) ja Christa kilpailivat tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 269 p (ruutu nolla) - onnea Christa ja Vip!! Uusi kuva Vipistä löytyy täältä!
 • 4.8.05 Pai (FIN KVA FIN TVA M-02 VK3 Tending Magician Man) valittiin Suomen NOM- maajoukkueeseen PK-viestille Tanskaan. Onnea reissuun Marjatta, Mika & Pai! :)
 • 27.-31.7.05 Tending-kesäleiri Punkalaitumen Hiidenhelmessä
  Jatsi T-leirin juoksukilpailuissa. Piia ja Ilo treenaavat tokoa. Vip agilitytreeneissä. Niinu ja Rhett tokotreeneissä.
  Tending-leiri pidettiin tänä vuonna 4-päiväisenä "uudessa" Hiidenhelmessä, Punkalaitumella. Nelisenkymmentä ihmistä koirineen jakaantui päivittäin 6-8 treeniryhmään, ja hakuryhmät, jälkiryhmät, agilityryhmät ja tokoryhmät starttasivat kaksikin kertaa päivässä kentille ja maastoihin. T-leirin kouluttajina toimivat tänä vuonna: Agility: Mikko Aaltonen, K & S Mäntyniemi, N-L & T Linna, T. Åberg, T. Rannikko PK-jälki: Reijo Härkönen, Pekka Korri PK-haku; Leea Jalava Toko; Virve Sormunen, Kati Mäntyniemi, Christa Enqvist, Suvi Ratavaara Lämpimät kiitokset kouluttajillemme!! Eritoten Reijon jälki- ja Mikon agilitykoulutus keräsivät ryhmät erittäin täysiksi, eli he ahkeroivat lähes aamusta iltaan. Koulutusten lisäksi aikaa jäi -ihme kyllä :) - hieman muuhunkin, eli iltaohjelmana oli torstaina yhdistetty tietovisa ja ryhmäkilpailu, jossa niin koirat kuin ohjaajatkin joutuivat hommiin, aina 2 kg kapulan heittokilpailusta (ohjaajat!) saappaan ja limupullon noutoihin (koirat!). Perjantaina järjestettiin koirien juoksukilpailu, ja Tending-kennelin nopeimmaksi koiraksi julistettiin näin Toivo (Tending Versatile)! Ohjaajien nopeuksia ei mitattu, mutta mainioita juoksutyylinäytteitä kyllä nähtiin..:-)) Lauantai-iltana palkittiin vuoden 2004 parhaat T-koirat tokossa, PK:ssa, agilityssa ja paimennuksessa: - Leena Välimäki & FIN & S TVA PM-04 TSM-05 Tending Blackie; Vuoden 2004 Tokokoira - Päivi Nietosvaara & FIN KVA TVA PPR1 M-04 T. Mack The Knife; Vuoden 2004 PK-koira - Juha Orenius & `FIN AVA` Tending Brownie; Vuoden 2004 Agilitykoira - Petri Keski-Korpela & PPR1 Tending Wishmaster; Vuoden 2004 Paimenkoira Lisäksi palkitsimme uudet valionarvot saaneet: Tottelevaisuusvaliot: - Tending Bluey - Tending Fly-Fly - Tending Gowan - Tending Versatile Agilityvalio: - Tending Brownie - Tending Blue Bravura Käyttövaliot: - Tending Mack The Knife - Tending Magic Maker Iltaisin kokoonnuimme saunan jälkeen nuotiopaikalle, ja lauantai-iltana Aaltosen Mikko piti makkaranpaiston lomassa erittäin mielenkiintoisen puheenvuoron henkisestä valmentautumisesta arvokisoihin - mikä on tie menestykseen?, ja pääsimme kaikki tenttaamaan Mikkoa vielä lukuisilla lisäkysymyksillä :) Turinat iltanuotiolla tapasivat jatkua pikkutunneille, mutta aamulla taas treeniryhmät starttasivat nurisematta yhdeksältä treeneihin. Koko leiriä vietettiin helteisissä ja aurinkoisissa säissä, ja hyvin aurinkoisissa merkeissä muutenkin; kesän parhaat neljä päivää siis :-)) Kiitos kaikille, ja erityiskiitos Pete, Kati, Nina, Samu - ilman teitä näin ison leirin järjestäminen ei olisi ollut mahdollista!! Ensi vuoden kesäleirillä tavataan taas!!
 • 30.7.05 Valle (BH Tending Vanguard) ja Solkki kilpailivat agilityn 1-luokassa; nollavoitto, ja samalla siirto agilityssa 2-luokkaan!! Paljon onnea, Solkki & Valle!!
 • Huom huom! Ruotsin reissumme aikana on sähköpostini tyypilliseen tapaansa tukkeutunut, ja välttämättä puhelimellakaan ei ole saanut kiinni! Jos et siis ole saanut vastausta mailiisi, ole hyvä ja mailaa/soita minulle uudelleen :)
 • 23.-24.7.05 Agilityn maajoukkue-karsinnat: Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) maxikoirien MM/PM-maajoukkueeseen!!!

  Cosmo karsintaradalla, kuva J- Jääskeläinen. Janita & Cosmo, kuva J. Jääskeläinen.
  Cosmo oli kahden päivän yhteenlasketuissa lopputuloksissa maxikoirien 2. - kaiken kaikkiaan maxikoiria kilpaili karsinnoissa 99. Hurjat onnittelut Janitalle ja Cosmolle, olitte upeita!! :)

 • 23.7.05 Tullin huumekoirana toimiva kasvattimme, Tarmo (Tending Gownsman) on tehnyt Suomen suurimman huumausainelöydon, 320 kg hasista, joka oli kätketty erittäin taitavasti rekan välipohjaan, ja lasti oli löydetty vasta 8 tunnin etsimisen jälkeen. Ilman Tarmoa ja sen sinnikkyyttä lasti olisi päätynyt välittäjien kautta katukauppaan, jossa sen arvo olisi kohonnut jopa 4 miljoonaan euroon.
 • 23.7.05 Kansainvälinen tottelevaisuuskoe, Varkaus: Erikoisvoittajaluokan voitti huimin pistein 305,5 Merlin (FIN TVA BH Tending Wise Man) ja Pia, heille myös CACIOB! Paaaljon onnea, Pia & Merlin!!! Toiseksi sijoittui, vara-CACIOBin saaden, velipoika Welmu (`FIN TVA` Tending White Warlock) ja Satu, edelleen hienoin pistein 304!! Onnea Satu & Welmu!!! Erikoisvoittajaluokassa viidenneksi sijoittui vielä Tigru (FIN TVA HK2 Tending Tiger Power) 1-tuloksella 256 pistettä - onnea Minna & Tigru!!
 • 20.7.05 Toivo (JK3 BH Tending Versatile) on uusi Suomen Tottelevaisuusvalio!!! Anne ja Toivo kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa, ja 1-tulos pistein 274 (vaikka yksi liike nolla!) ja luokkavoitto! Hurjasti onnea Anne & Toivo - näin nuori koira, ja jo TVA ja PK-jäljellä ylimmässä luokassa!! Toivotamme tälle parille paljon menestystä myös jatkossa! :)
 • 20.7.05 Valle (BH Tending Vanquard) ja Eva kilpailivat tokon voittajaluokassa; hieno 1-tulos 291,5 pistettä, luokkavoitto, ja Valle on näin erikoisvoittaja- luokan koira!! Lämpimät onnittelut Eva & Valle!!
 • 20.7.05 Katla (Tending Charmer) ja Jessica kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hienosti 1-tulos 184 pistettä ja 1. sija - paljon onnea Jessica ja Katla!! Loitsu (Tending Nominee) ja Taina kilpailivat samoissa kisoissa, myöskin avoimessa luokassa, ja pisteitä yksi vähemmän :) eli 183 p, ja 2. sija luokassa - myös Tainalle ja Loitsulle lämpimät onnittelut!! Sekä Katla että Loitsu siirtyivät samalla tokossa voittajaluokkaan :)
 • 16.7.05 Rho (FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca) ja Kati kilpailivat agilityn 3-luokassa, ja nollavoitto!! Onnea oikein paljon, Kati & Rho!! Samalla radalla toiseksi tuli Mari (Tending Blue Bravura) ja Harri, ja neljänneksi vielä Naru (Tending Gnone Man) ja Pekka - onnea!!
 • 16.7.05 Fiina (FIN TVA HK3 PPR1 BH Tending Mostly Myth) ja Päivikki kilpailivat pk-hakukokeen 3-luokassa; hieno 1-tulos 289 pistettä (tottis 95 p, maasto 194 p) HK3 ja 1. sija - hurjasti onnea Päivikki ja Fiina!!! Nyt on M-pentueemme pennuista viidellä tulokset kasassa palveluskoirien Suomen Mestaruus -kilpailuihin! :)
 • 16.7.05 Uutta tietoa Tanskasta; Cosmo on ollut Dania Cup- finaalin kolmas! Agilityradalta tänään myös 2. sija - hyvä Janita & Copo!! :)
 • 16.7.05 Toivo (JK3 BH Tending Versatile) ja Anne kilpailivat jälkikokeen 3-luokassa; koulutustunnus JK3 pistein 250; tottis 90 p, mutta vain viisi keppiä jäljeltä. Onnea koularista Anne ja Toivo!!
 • 16.7.05 Cosmo (FIN & S TVA FIN & S AVA BH Tending Magic Mind) ja Janita ovat voittaneet kaksi isoa agilitykilpailua Tanskan ylimmässä luokassa! Kummallakin radalla on kisaajia ollut n. 100 eri puolelta Eurooppaa, mukana myös monien maiden maajoukkue-edustajia. Oikein paljon onnea, Janita & Cosmo!!
 • 11.7.05 Nori (JK2 BH Tonedo`s Flashing Meg) ja Minna kilpailivat tänään ensimmäistä kertaa PK-jälkikokeessa 3-luokassa; hienosti 1-tulos 273 pistettä ja JK3, ja 2. sija!!! Hurjasti onnea Minna & Nori!!
 • 10.7.05 Veeti (BH Tending Volition) ja Hanna kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hieno 1-tulos 180 p, ja 2. sija! Paljon onnea Hanna & Veeti, ja tervemenoa tokossa voittajaluokkaan!!! :)
 • 7.7.05 MARILLA (TENDING BLUE BRAVURA) ON NOLLAVOITOT KASASSA SUOMEN AGILITYVALION ARVOON!! Mari ja Harri kilpailivat tänään agilityn 3-luokassa, ja nollavoitto! Ensimmäisestä nollavoitosta on nyt kulunut vaadittu vuosi, ja näin Marille AVA-arvo!! Hurjan isot onnittelut Harri & Mari!!! Uusi kuva Marista löytyy täältä!
 • 5.7.05 Pihkalle alkoi juoksu - lue lisää!
 • 2.-3.7.05 Tottelevaisuuskokeen Suomen Mestaruus-kilpailut, Kuopio Jatsille (FIN & S TVA PM-04 TSM-05 BH Tending Blackie) ja Lentsulle SM-kultaa!!! Welmulle (`FIN TVA`Tending White Warlock) ja Sadulle SM-pronssia!!

  Lentsu & Jatsi, tokon Suomen Mestarit 2005. Satu & Welmu, Lentsu & Jatsi.

  Lentsu & Jatsi sunnuntain palkintojenjaossa. Satu & Welmu lauantain palkintojenjaossa.

  Tottelevaisuuskokeen Suomen Mestaruus-kilpailuja vietettiin helteisenä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kuopiossa. Pitkä ja kuuma viikonloppu alkoi lauantaina Joukkue-SM-päivänä ja yksilö-SM-karsintana. Kaiken kaikkiaan koirakoita oli n. 250 lauantaina, joista n. 70 tavoitteli erikoisvoittajaluokassa finaalipaikkaa sunnuntaille. Tendingläisillä ei ollut "omaa" joukkuetta tänä vuonna, ja niinpä suurin osa kasvateistamme kilpailikin erivoin karsinnassa. Joukkue-SM-kisan voitto meni Jokelaan - lämpimät onnittelut Teija & muu poppoo! - ja toinen ja kolmas sija menivät Ouluun; onnea!! Lauantain erikoisvoittajaluokan karsintakisassa tuli paljon 1-tuloksia T-koirille, ja tänä vuonna finaaliin pääsemiseksi pitikin olla lauantailta 1-tulos. Erikoisvoittajaluokan voitti upeasti hienoin pistein 308,50 Welmu (Tending White Warlock) ja Satu!! Toinen oli Teija apkn Sintin kanssa (297 p), kolmas Päivi bcn Pihkan kanssa (296 p), neljäs Leena Jatsin (Tending Blackie) kanssa (295 p), viides Kati Rhon (Tending White Wicca) kanssa (291 p), ja kuudentena vielä Johanna Lucan (Tending Spellbound) kanssa (285,5 p)! Tässä yksittäisiä T-läisten tuloksia lauantaina: Alokasluokka/la: Vikke (Tending Virtuoso) ja Anne: alo 1; 189 p ja hienosti 5. sija -onnea!!! Loitsu (Tending Nominee) ja Taina: alo1; 171 p Erikoisvoittajaluokka/la: Welmu (Tending White Warlock) ja Satu: evl 1; 308,5 p ja 1. sija Jatsi (Tending Blackie) ja Lentsu: evl 1; 295 p ja 4. sija Rho (Tending White Wicca) ja Kati: evl 1; 291 p ja 5. sija Luca (Tending Spellbound) ja Lentsu: evl 1; 285 p ja 6. sija Jasmin (Tending Gowan) ja Miia: evl 1; 276 p ja 10. sija Mitzu (Tending Mystique) ja Suvi: evl 1; 274 p Hopi (Tending Fly-Fly) ja Suvi: evl 1; 272 Velho (Brains Hyasinth Velho) ja Pekka: evl 1; 267,50 p Merlin (Tending Wise Man) ja Pia: evl 1; 265 p Toivo (Tending versatile) ja Anne: evl 1; 258 p Sunnuntaina, SM-finaalissa, Suomen 20 parhaan tokokoiran joukossa starttasi sitten 9 Tending-koiraa; Welmu, Jatsi, Rho, Luca, Jasmin, Mitzu, Hopi, Merlin ja Toivo. Lämpimät onnittelut ohjaajille hienosta saavutuksestanne, pääsystä finaaliin!! SM-kilpailu vietiin lävitse liike kerrallaan, ja päivä oli pitkä ja varmaankin myös raskas sekä koirille että ohjaajille. Eritoten ruutu ja tunnistusnouto osoittau- tuivat hyvin ratkaiseviksi liikkeiksi. Moni koira nollasi valitettavasti tunnarin, ja näin aivan viime metreillä kärkiviisikonkin järjestys vielä muuttui. Tending Blackie, "Jatsi" ja Lentsu olivat kärjessä lähes koko kisan ajan, ja voittivat vuoden 2005 tokon Suomen Mestaruuden näin pistein 285,50. Aivan hurjasti onnea Lentsu ja Jatsi, olitte upeita! :) Toiseksi ja hopealle tulivat Merja ja bptn Sissi, paljon onnea! Ja pronssille kiri Tending White Warlock, "Welmu", Satu ohjaajanaan, kauttaaltaan hienolla ja tasaisella suorituksella, pistein 274,50. Paaaaljon onnea, Satu & Welmu!! :) Viisi T-koiraa sijoittui 10 parhaan joukkoon; SM-kilpailun kuudes olivat hienosti Pia ja Merlin, 7. Kati ja Rho, ja 8. Suvi Mitzun kanssa. Kiitos jokaiselle T-tiimiläiselle jännittävistä, antoisista ja hienoista hetkistä SM-kisaviikonloppuna! Kiitos Kuopion Palvelus- ja Seurakoiraharrastajille mainiosti järjestetyistä kisoista! Vuoden päästä sitten Hämeenlinnassa taas tavataan SM-tokon merkeissä :)

 • 29.6.05 Vuk (Tending Cantrip) ja Mila kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hieno 1-tulos 186 pistettä, ja luokkavoitto!! Paljon onnea, Mila & Vuk!!
 • 26.6.05 "Juhannuksen jatkoja" vietettiin sunnuntaina yhteisten T-tottistreenien, paimennustreenien ja grillinyyttäreiden merkeissä; samalla siirrytään pikkuhiljaa kesätauolle tokon yhteistreeneistä, kiitos kaikille treeneissä kävijöille treeniseurasta! Paimennusporukkalaiset jatkavat innokkaasti harjoituksia läpi kesän...:-)
 • Merlin noudossa. Tuuri paimentaa. Grillaamaan!
  Tuuri paimentaa.

 • 22.6.06
 • Kaunista keskikesää ja suven juhlaa näiden kuvien myötä! - klikkaa kuvat suuremmiksi -

 • 19.6.05 Jarru (VK3 JK2 BH Tending Goblin Guy) ja Minna & Pete kilpailivat pk-viestin 3-luokassa; Jarrulle upeasti kolmas 1-tulos 276 p (tottis 89 p, maasto 187 p) putkeen!!! Harmillisesti tämä 3. ykkönen ei vielä riitä Suomen Käyttövalion arvoon, koska kisojen ylituomari on sattunut olemaan joka kisassa sama! Nyt kuitenkin Jarrulla on koularit kasassa SM-kisoja varten - onnea vielä hurjasti Viiden porukoille ja hienolle Jarrulle ykkösputkesta!!
 • 19.6.05 Tikki (Tending Nonesuch) ja Maria kilpailivat tokon avoimessa luokassa; pisteitä kertyi hienot 183,5 ja 2. sija! Isot onnittelut Maria & Tikki siirrosta tokossa voittajaluokkaan!!
 • 19.6.05 Jasmin (`FIN TVA`JK2 BH Tending Gowan) ja Miia kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa - 1-tulos 272 pistettä (paikalla istuminen nolla) ja 2. sija! Paljon onnea, Miia & Jasmin!!
 • 19.6.05 Hopi (FIN TVA BH Tending Fly-Fly) ja Päivi kilpailivat tänään tokon erikois- voittajaluokassa, 1-tulos 260 p (yksi liike nolla). Onnea Päivi & Hopi!!
 • 18.6.05 Agilityn Joukkue-SM, Jyväskylä Agilityn joukkue-SM-kilpailuissa kultaa voitti MAH:n joukkue Mikkelistä, jossa kilpaili myös Mari (Tending Blue Bravura) Harrin ohjaamana, heille nollatulos. Joukkue-hopeaa vei HAU, jonka joukkueessa kilpailivat Seita (Tending Fast Fly) Samun ohjaajamana, ja Rho (Tending White Wicca) Katin ohjaamana, kumpikin pari nollan tehden. SM-kisojen yhteydessä kisatussa iltakisassa toiseksi sijoittui Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA Tending Magic Mind) ja Janita, ja viidenneksi Jekku (FIN & S AVA FIN TVA JK3 PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katri, kummmatkin nollatuloksilla. Lämpimät onnittelut kaikille nollan tehneille kasvateillemme ohjaajineen!
 • 18.8.05 Vikke (Tending Virtuoso) ja Anne kilpailivat tokon alokasluokassa; 1-tulos 177,5 pistettä ja 2. sija! Onnea Anne & Vikke!!
 • 16.6.05 Tending-leiri nelipäiväisenä torstaista sunnuntaihin 28.7.-31.7.05 Punkalaitumella! Kouluttajina mm. Mikko Aaltonen (agility), Reijo Härkönen (pk-jälki), Leea Jalava (pk-haku), Virve Sormunen, Christa Enqvist jne (toko). Huom! Ilmoittautumiset Kati Mäntyniemelle 1.7.05 mennessä! Tervetuloa leireilemään kaikki T-läiset - kesän huipputapahtuma on käsillä!!:-))
 • 12.6.05 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janita kisasivat agilityn 3-luokassa; 0 vp ja 1. sija, ja toiselta radalta 0 vp, ja 2. sija - onnea onnea Janita & Cosmo!!
 • 12.6.05 Pai (FIN KVA FIN TVA M-02 T. Magician Man) ja Marjatta ja Mika kilpailivat pk-viestikokeen 3-luokassa; VK3-koulari pistein 263! Paljon onnea Marjatta, Mika & Pai!!
 • 12.6.05 Paimennuspäivä; lampaat saapuivat, ja paimennustreenit päästiin aloittamaan! Samalla pidettiin paimennuskoulutuspäivä, iso kiitos Nina & Pete!! :)

  Pässipojat. Vikka paimentaa. Pete pitää paimennusluentoa.
  Nori paimentaa. Paimennuspäivän grilli-ilta.

 • 12.6.05 Katla (Tending Charmer) ja Jessica Svanljung starttasivat ensimmäistä kertaa tokokisoissa; alokasluokassa upeat 191 p ja luokkavoitto!! Isot onnittelut, Jessica ja Katla!!
 • 11.6.05 Meillä on uusi Suomen Tottelevaisuusvalio :) Hopi (Tending Fly-Fly) saavutti tänään FIN TVA:n arvon!!! Päivi ja Hopi kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa, 1-tulos 272,5 pistettä (paikalla istuminen nolla) ja luokkavoitto!! Hurjan isot onnittelut teille, Päivi & Hopi - uusi kuva Hopista löytyy täältä!
 • 11.6.05 Mari (Tending Blue Bravura) ja Harri kilpailivat agilityn 3-luokassa; tänään 2 x 0 vp ja 1. sija & 2. sija! Paljon onnea, Harri & Mari!!
 • 11.6.05 Myös Rho (FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca) ja Kati kilpailivat agilityn 3-luokassa; kaksi x 0 vp ja 3. sija & 6. sija! Onnea Kati & Rho!! Samoin Seita (Tending Fast Fly) ja Samu kisasivat agilityn 3-luokassa; 0 vp, ja 5. sija! Onnea Samu & Seita!!
 • 11.6.05 Naru (Tending Gnome Man) ja Pekka starttasivat agilityn 3-luokassa; 0 vp ja 2. sija, onnea Pekka & Naru!! Mari, Seita, Rho, Naru, Jekku, Woomi, Cosmo ja Yoko ovat kasvateistamme saaneet nollat kasaan ensi viikonlopun agilityn SM-kisoihin - tsemppiä kaikille ohjaajineen matkaan! :)
 • 11.6.05 Valle (BH Tending Vanguard) ja Solveig Wilen kilpailivat agilityn 1-luokassa; hienosti 0 vp ja 1. sija - oikein paljon onnea Valle & Solkki!!
 • 8.6.05 Una (Mascottsway Una) suoritti tänään hyväksytysti paimennuksen perusradan Jennin ohjaamana - valtaisat onnittelut Jenni & Una hienosti menneestä radasta!! Uusi kuva Unasta täällä!
 • 5.6.05 Jasminilla (JK2 BH Tending Gowan) ja Miialla oli hieno viikonloppu; eilen he siirtyivät jälkikokeessa 3-luokkaan, ja tänään Jasmin sai ykköset kasaan Suomen Tottelevaisuusvalion arvoon!!! Tokon erikoisvoittajaluokassa luokkavoitto hienoin pistein 296,5 - lämpimät onnittelut Miia & Jasmin TVA-ykkösistä!!! Täältä löytyy uusi kuva Jasminista!
 • 5.6.05 Viski (BH Saint) ja Pia kilpailivat tokon voittajaluokassa; hienosti 1-tulos 280 p, ja luokkavoitto!! Paljon onnea ykkösestä ja luokanvaihdosta, Pia & Viski, ja tervemenoa erikoisvoittajaluokkaan :)
 • 5.6.05 Uuno (Tending Gadfly) ja Kari kilpailivat agilityn 1-luokassa: 0 vp ja 3. sija, ja samalla siirto 2-luokkaan - isot onnittelut Kari & Uuno!!
 • 5.6.05 Gisa (JK1 BH Tending Gramary) ja Katja kilpailivat tänään tokon voittaja- luokassa; 1-tulos 262 p (yksi liike nolla), luokkavoitto, ja niin tämäkin pari siirtyi tokossa ylimpään, erikoisvoittajaluokkaan!! Tosi hienoa Katja & Gisa, onnea oikein paljon!!
 • 5.6.05 Jekusta tuli tänään Ruotsin Agilityvalio!!! Jekku (FIN TVA FIN AVA JK3 PPR1 Tending Trick Or Treat) ja Katri kilpailivat tänään Ruotsin puolella agilityn ylimmässä luokassa; hienosti kaksi nollatulosta, toiselta radalta 2. sija, ja toiselta luokkavoitto, joka tietää siis Ruotsin AVA-arvoa!!! Hurjasti onnea Katri ja Jekku uudesta valionarvosta!!!
 • 4.6.05 Jasmin (JK1 BH Tending Gowan) ja Miia kilpailivat PK-jälkikokeen 2-luokassa; JK2-koulutustunnus (tottis 90 p, maasto 165 p, 6-keppi jäi) ja siirto jäljellä ylimpään luokkaan!! Isot onnittelut Miia ja JK2 Jasmin!!
 • 2.6.05 C-pentueestamme ensimmäisenä ennätti kisaamaan Vuk (Tending Cantrip), joka starttasi tänään tokossa Mila ohjaajanaan; alokasluokasta 1-tulos 167 p (yksi liike nolla). Onnea oikein paljon kisauran aloituksesta, ja menestystä jatkoon Mila & Vuk!!
 • 2.6.05 Una (Mascottsway Una) ja Jenni kilpailivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 183 p ja 2. sija - isot onnittelut Jenni & Una siirrosta voi-luokkaan!!
 • 28.-29.5.05 Olipas jännittävä viikonloppu! Tokon EM-kilpailut kisattiin 3-päiväisenä, ja lopputuloksena Suomelle joukkuepronssia!! Tänä viikonloppuna myös hurjasti muita tokotuloksia ja pk-koulareita T-tiimille :-)
 • 29.5.05 Joona (JK1 BH Tending Galliard) ja Anna-Bella kilpailivat pk-jälkikokeen 2-luokassa - 1-tulos 274 p (tottis 94 p, maasto 180 p), JK2 ja 2. sija. Lämpimät onnittelut siirtymisestä jäljellä ylimpään luokkaan!!!
 • Satu & Welmu, kuva P. Lamminen. Lentsu & Jatsi, kuva P. Lamminen. Suomen joukkue, kuva V. Pohjamo. Kati & Rho, kuva P. Lamminen. Pihka, kuva P. Lamminen.
 • 29.5.05 Tokon EM-kisojen viimeinen päivä: Kati ja Rho starttasivat heti aamun kolmantena parina; hienosti 1-tulos 276 pistettä! Pisteitä pudotti seuraamisen kuutonen (Rhon upea seuraaminen oli ilmeisesti näille tuomareille liiankin "intensiivinen" :) . Näillä pisteillä Rho oli kuitenkin päivän 5. paras! Myös Merjalle ja bptn Siriukselle ykköstulos, n. 262 pistettä! Ja juuri tullutta tietoa! Suomelle Joukkue-pronssia!!!! Paljon onnea Suomen joukkueelle!! :-)) Joukkuekisan voitti Norja, toisena Ruotsi, neljäntenä Italia! Henkilökohtainen Euroopan Mestaruus meni norjalaiselle bordecollienartulle Anne Loppa, n. pistein 308. Toinen oli Ruotsin Jonte bcn Qeisillään, kolmas norjalainen bcu Leo, neljäs Norjan bcn Brains Ikela, ja viides Päivi & Pihka Suomesta!! Onnea hurjasti :))
 • 29.5.05 Yoko ("FIN AVA" Tending Brownie) kilpaili tänään ensimmäistä kertaa tokon erikois- voittajaluokassa: heti 1-tulos 269 p ja luokkavoitto! Isot onnittelut Jenni & Yoko!! Uusi kuva Yokosta löytyy täältä!
 • 29.5.05 Rölli (FIN KVA VK3 JK2 FH1 T. True-Blue Troll) ja Satu kisasivat jälkikokeen 3-luokassa; JK3-koulari pistein 251 (tottis 81, maaasto 170) - hyvä Satu & Rölli!!
 • 29.5.05 Luca ("FIN TVA" Tending Spellbound) ja Johanna kilpailivat erikoisvoittajaluokassa tokossa; hyvä 1-tulos 282,5 pistettä ja luokkavoitto, hienoa Johanna & Luca!!
 • 28.5.05 Toivolla (JK3 BH Tending Versatile) ja Annella jatkuu tulosrikas viikonloppu; pari starttasi tänään ensimmäistä kertaa tokon erikoisvoittajaluokassa, ja 1-tulos 257 p!! Näin kohti Tva:n arvoa, hyvä Anne & Toivo!!
 • Uusi kuva Toivosta täällä!
 • 29.5.05 Vikke (Tending Virtuoso) ja Anne starttasivat toko-uralleen; alokasluokassa 1-tulos 164,5 p (yksi liike nolla) ja 2. sija! Paljon onnea, Anne & Vikke!!
 • 28.5.05 Naru (Tending Gnome Man) ja Pekka kilpailivat agilityn 3-luokassa; hienosti nollavoitto!! Oikein paljon onnea, Pekka & Naru!!
 • 28.5.05 Tokon EM-kuulumisia: Arvostelu tuntui, syystä tai toisesta, kiristyneen toiselle päivälle. Päivän parhaana palkittiin norjalainen bc Brains Kello Kuul, jolle 282,5 pistettä. Toisena viime vuoden Ruotsin Mestari bcn Kes, jolle 282,17 p. Kolmas sija sveitsiläiselle koirakolle. Näistä lauantain koirista yksikään ei siis mahtunut em-kisojen tähän mennessä kisanneiden kolmen parhaan joukkoon. Suomalaisista "tuleen" joutuivat tänään Welmu ja Sintti. Hieman epäonnisen paikalla- makuun jälkeen Sadulle ja Welmulle 1-tulos, n. 260 p. Eritoten luoksetulo, ohjattu nouto ja metalli olivat kuulemma upeita! Apkn Sintille ja Teijalle 247,67 p - pisteitä tarkennetaan aina sitä mukaa kun uutisia maailmalta tulee :) Huomenna starttivuorossa Kati Rhon kanssa, ja Merja ja Sirius. Onnea huomiselle!
 • 28.5.05 Jippo (JK2 BH Tending Blueberry) ja Päivi kilpailivat jälkikokeen 3-luokassa; 255 p (tottis 89 p, täydet pisteet esineruudusta, 5 keppiä - harmillisesti kallis 6. keppi jäi), ja JK3-koulari! Onnea Päivi & Jippo, ja menestystä PK-puolella jatkoon!! Täällä on uusi kuva Jiposta!
 • 28.5.05 Nero (JK3 BH Tending Shaman) pk-jälkikisoissa 3-luokassa; 260 p ja JK3 ja 3. sija. Tottis 90 p, viisi keppiä, täydet janalta, mutta harmillisesti yksi esine jäi.
 • 28.5.05 Vikka (FIN KVA FIN TVA HK3 BH PPR1 T. Magic Maker) ja Nina kilpailivat pk-hakukokeen 3-luokassa; hienosti hyvä 1-tulos 280 p (tottis 82 p, maasto 198 p) ja HK3! Isot onnittelut Nina & Tepsu, hieno startti kisakaudelle :)
 • 28.5.05 Mitzu (FIN TVA Tending Mystique) kilpaili Suvi ohjaajanaan tokon erikois- voittajaluokassa; upeat pisteet 306, ja 2. sija! Paljon onnea Suvi & Mitzu!!
 • 28.5.05 Toivo (JK2 BH Tending Versatile) ja Anne starttasivat tänään ensimmäisiin pk-jälkikolmosen kisoihinsa! Pisteitä kertyi 243 (tottis 85 p, maasto 158 p, kaksi keppiä jäi) ja JK3! Onnea ekasta 3-luokan koularista, ja tsemppiä jatkoon, Anne & JK3 Toivo!! Täältä löytyy uusi kuva Toivosta!
 • 27.5.05 Tokon Euroopan Mestaruus-kisat alkoivat tänään Itävallassa. Kilpailu on kolmipäiväinen (pe-la-su) ja kisapaikkana (kuulemma kovin kuuma!) sisähalli. Perjantaina suomalaiskoirakoista ensimmäisenä starttasi Jatsi. Lentsulla ja Jatsilla oli ehkä hieman epäkiitollinen tehtävä olla koko EM-kisojen ensimmäinen kisakoirakko. Pisteitä kertyi n. 252; muuten hyvää työtä tehnyt Jatsi valitettavasti nollasi ruudun (varasti ruudusta ennen kutsua). Päivän toinen suomalaiskoirakko oli Päivi Pihkan
 • kanssa, joille hienosti n. 286 pistettä, ruudun ja noutojen ollessa erityisen hyviä. Muiden maiden kärkikoirakoista hyvää työtä ovat tehneet Norjan bcu Leo, tänään 294,83 pistettä, ja Ruotsin Jonte Eklöfin bcn Qeisi, jolle 301,167 pistettä. Hetki sitten tuli perjantaipäivän sijoitukset: perjantain parhaaksi varmistui Jonte Qeisillään, toinen oli Oysten Odegard Leolla, ja kolmas Päivi Pihkan kanssa!!! Huomenna lisää jännitettävää; suomalaiskoirakoista starttaa silloin Welmu ja Sintti!
 • 22.5.05 V.I.P (Tending Vigor) ja Christa kilpailivat tänään agilityn 2-luokassa; nollavoitto ja samalla siirto 3-luokkaan!! Tosi hienoa, hyvä Christa ja Vip!!
 • 22.5.05 Hopi (BH Tending Fly-Fly) ja Päivi kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno 1-tulos 291 pistettä ja luokkavoitto! Isot onnittelut Päivi & Hopi!!
 • 22.5.05 Glenda (BH Tending Gazelle) ja Laura kilpailivat myös tokon erivoissa: 1-tulos 279 p (yksi liike nolla) ja 2. sija - paljon onnea Laura & Glenda!!
 • 21.5.05 Jarru (VK3 JK2 BH Tending Goblin Guy) ja Minna & Pete kilpailivat pk-viestikokeen 3-luokassa; hienosti 1-tulos 286 p ja VK3 (tottis 88 p, maasto 198 p) - hurjasti onnea Minna & Pete & Jarru!!!
 • 21.5.05 Sina (FIN TVA BH Tending Bluey) ja Elina starttasivat ensimmäistä kertaa PK-puolella; jälki-ykkösen kisoissa tänään koulutustunnus JK1 pistein 265 (tottis 91 p, maasto 174 p) - paljon onnea Elina & Sina!!
 • 15.5.05 Laku (BH Tending Blackart) ja Tesu kilpailivat agilityn 3-luokassa; 0 vp ja 4. sija - onnea onnea Tesu & Laku!!
 • 15.5.05 Merlin (FIN TVA BH Tending Wise Man) ja Pia kilpailivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 283,5 p ja luokkavoitto!! Paljon onnea, Pia & Merlin!!
 • 14.5.05 Uuno (Tending Gadfly) ja Kari kilpailivat agilityn 1-luokassa; 0 vp ja 3. sija - onnea onnea Kari & Uuno!!
 • 14.5.05 Una (Englannin tuontimme Mascottsway Una) starttasi tänään ensimmäisissä paimennuskisoissaan Jennin ohjaamana; hienosti 59 p ja 3. sija (vaikka hakukaaren leikkauksesta johtuen hakupisteet 0) - isot onnittelut Jenni & Una!!
 • 14.5.05 Loitsu (Tending Nominee) ja Taina Huhti kilpailivat tokon alokasluokassa; 1-tulos ja luokkavoitto!! Hurjasti onnea, Taina & Loitsu!!
 • 14.-15.5.05 Vietimme viikonlopun paimennusleirillä, jossa kouluttajana toimi Gunnel Boström Ruotsista. Kyseessä oli nuorten aloittelevien koirien kurssi, ja Vimma (Tending Cult) oli yksi kuudesta kurssikoirasta. Kurssi toimi samalla paimennuksen aluekouluttajien koulutuskurssina. Iso kiitos Päiville kurssin järjestämisesta, tulkkaamisavusta ja kaikesta kannustuksesta :)!!
 • 12.5.05 Myös Narulle (Tending Gnome Man) nollavoitto agilityn 3-luokassa viime viikonloppuna! Paljon onnea Pekka & Naru!!
 • 8.5.05 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janita kilpailivat agilityn 3-luokassa; 0 vp ja luokkavoitto - hyvä Janita & Copo!!
 • 7.5.05 Nero (JK3 BH Tending Shaman) kauden ensimmäisissä PK-jälkikisoissa; 3-luokassa koulari JK3 pistein 250, ja 2. sija. Parantamisen varaa jäi :)
 • 5.5.05 Mitzu (FIN TVA Tending Mystique) palkittiin Rovaniemen käyttökoirat ry:n Vuoden tokokoirana ja Tokon kerhonmestarina 2004!
 • 5.5.05 Jekulle (FIN TVA FIN AVA JK3 PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katrille agilityn 3-luokassa 0 vp, ja 2. sija - onnea Katri & Jekku!!
 • 5.5.05 Yokolle (Tending Brownie) ja Juhalle Tampereen agilitykisoissa 3-luokassa nollavoitto - onnea!!
 • 5.5.05 N- ja C-pentujen pentupäivä Pentupäivää vietettiin aurinkoisissa ja lämpimän keväisissä tunnelmissa Etelä-Sipoon Gumbostrandissa. Aamu aloiteltiin aamukaffeella ja jutustelulla, jonka jälkeen siirryttiin ulos tottistreeneihin. Oli ilo katsella niin hyviä tottiksia - hyvä te!:) Iltapäivä vierähtikin pitkälle tottistreenien parissa, ja grillin ääreen päästessä ruoka jo maistuikin. Grillailun jälkeen jatkettiin vielä esineruututreeneillä. Oli tosi kiva nähdä teitä kaikkia niin runsaslukuisina paikalla!! Kiitos kun tulitte! Jessica; suurkiitos pentupäivän paikan tarjoamisesta & järjestelyavusta!!!
  N- ja C-pennut pentupäivillä.
  Rhett seuraa. Iltapäivän grillaustauko.
 • 5.5.05 Toivo (JK1 BH Tending Versatile) ja Anne kilpailivat PK-jälkikokeen 2-luokassa; hienosti koulari JK2 1-tuloksella 280 p (tottis 86, maasto 194), onneksi olkoon Anne & Toivo siirtymisestä jäljellä ylimpään luokkaan!!
 • 5.5.05 Viski (BH Saint) ja Pia kilpailivat tänään tokon avoimessa luokassa; hyvä 1-tulos 185 pistettä ja luokkavoitto!! Hyvä hyvä, Pia & Viski, onnea siirtymisestä tokossa voittajaluokkaan!! :)
 • 5.5.05 Woomilla (Tending Wishmaster) ja Petellä on nyt nollat kasassa agilityn SM:iin ja karsintakisoihin! Tänään 3-luokassa 0 vp ja 3. sija - tosi hienoa, onnea Pete & Woomi!!!
 • 5.5.05 Welmu (Tending White Warlock) ja Satu kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno 1-tulos 294,5 pistettä ja 1. sija! Isot onnittelut Satu & Welmu!!
 • 5.5.05 Naru (Tending Gnome Man) ja Pekka kilpailivat tänään agilityn 3-luokassa; hienosti kaksi nollarataa, ja vaadittavat tulokset SM:iin ja karsintoihin on nyt siis kasassa! Paljon onnea Pekka & Naru!!
 • 1.5.05 Rho (FIN TVA HK1 BH T. White Wicca) ja Kati kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno 1-tulos 292 p ja 1. sija!! Oikein paljon onnea, Kati & Rho!!!
 • 1.5.05 V.I.P (Tending Vigor) ja Christa kilpailivat agilityn 2-luokassa; jälleen 0 vp ja luokkavoitto! Paljon onnea Christa ja Vip!!
 • 24.4.05 Tokon valmennusrenkaaseen valittiin tänä keväänä uusia koirakoita, ja näyttökokeen perusteella renkaaseen pääsi neljä T-koiraa: FIN TVA Tending Mystique, FIN TVA BH Tending Bluey, Tending Vigor ja JK1 BH Tending Versatile. Lämpimät onnittelut kaikille renkaaseen valituille!
 • 24.4.05 V.I.P (Tending Vigor) kilpaili Christan ohjaamana agilityn 2-luokassa; hienosti 0 vp, ja 1. sija! Isot onnittelut Christa & Vip!!
 • 24.4.05 Merlin (FIN TVA BH Tending Wise Man) ja Pia kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; 1-tulos 263,5 pistettä (ruutu harmillisesti nolla) ja luokkavoitto! Onnea onnea, Pia & Merlin!!
 • 23.4.05 YOKOLLA (TENDING BROWNIE) ON NOLLAVOITOT KASASSA SUOMEN AGILITYVALION ARVOON!! Yoko kilpaili Juhan ohjaamana, ja vaikka nollavoittoja on heillä jo vaikka kuinka paljon :), niin nyt vihdoin on vasta vuoden aikaraja ensimmäisestä nollavoitosta ohi, ja valionarvoon oikeuttava tulos näin voitiin ottaa vastaan. Lämpimät onnittelut Juhalle ja Yokolle!! Uusi kuva Yokosta löytyy täältä!
 • 23.4.05 Toivo (JK1 BH Tending Versatile) ja Anne kilpailivat agilityn 1-luokassa; nollavoitto, ja siirto kakkosiin!! Paljon onnea Anne & Toivo!!
 • 23.4.05 Veeti (Tending Volition) ja Hanna olivat tänään BH-kokeessa; hyväksytty BH - onnea Hanna & Veeti! Tsemppiä kohti PK-kisoja!:-)
 • 23.4.05 Myös Viski (Saint) ja Pia suorittivat hyväksytysti BH-kokeen! Hyvä Pia & BH Viski, ja tsemppiä hakutreeneihin ja kohti kisoja :)
 • 18.4.05 Palasimme tänään -toivottavasti tuloksekkaalta! - Ruotsin reissultamme. Osallistuimme myös bordercollieleirille Ruotsissa; ensimmäisen päivän ohjelmana oli paimennusta, seuraavina päivinä treenattiin PK-lajeja ja tottista. Lisäksi yhtenä päivänä olimme seuraamassa Ruotsin MH-testiä, jonka kaikki osallistujat olivat bordercollieita. Urosvalintamme Raffelle, S KVA Teo, kilpaili tämän viikon aikana myös kaksi voittajaluokan hakukisaa Ruotsissa; kummassakin kilpailussa huippupisteet, cert ja luokkavoitto! Täällä lisää kuvia Teosta! Raffelle (FIN TVA HK3 BH PPR1 Tending More Snow White) odotamme ja toivomme pentuja kesäkuussa.
 • 18.4.05 Suomen Bordercolliet ja Australiankelpiet ry on julkistanut Vuoden Koira - kilpailujensa tulokset: Vuoden Tokokoira - kuuden parhaan joukossa oli viisi T-koiraa 1. FIN & S TVA PM-04 BH Tending Blackie 2. "FIN TVA" Tending White Warlock 4. FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca 5. FIN TVA BH Tending Bluey 6. "FIN TVA" Tending Spellbound Vuoden Agilitykoira - seitsemän parhaan koiran joukossa oli 5 T-koiraa 1. Tending Blue Bravura 2. FIN TVA AVA JK3 PPR1 Tending Trick or Treat 3. FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca 6. Tending Fast Fly 7. BH Tending Blackart Vuoden PK-koira - viiden parhaan koiran joukossa oli 4 T-koiraa :) 2. FIN TVA HK3 PPR1 BH Tending More Snow White (5 kilpailua) 3. FIN KVA TVA HK3 EK3 JK2 M-03-04 Tending The Troll-Drum (4 kilpailua) 4. FIN KVA TVA HK3 PPR1 Tending Magic Maker (4 kilpailua) 5. FIN KVA TVA HK3 M-04 Tending Mack The Knife (3 kilpailua) Vuoden PK-tulokas 1. HK1 BH Tending Superstition 2. JK1 BH Tending Galliard 3. JK1 BH Tending Gramary Lämpimät onnittelut kaikille Vuoden koira- kilpailussa sijoittuneille!
 • 17.4.05 Luca ("FIN TVA" Tending Spellbound) ja Johanna kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 282 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Johanna & Luca!!
 • 16.4.05 Valle (BH Tending Vanquard) ja Solveig Wilen kilpailivat agilityn 1-luokassa; hienosti 0-tulos ja 1. sija!! Onnea oikein paljon, Solkki ja Valle!!
 • 10.4.05 Yoko (Tending Brownie) kilpaili Juhan ohjaamana agilityn 3-luokassa; 0-tulos ja 2. sija, onnea Juha & Yoko!!
 • 10.4.05 Seita (Tending Fast Fly) ja Samu kilpailivat agilityn 3-luokassa; kaksi nollatulosta, joista toisessa myös 2. sija. Onnea Samu ja Seita!! Myös Rho (FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca) ja Kati kisasivat agilityssa; kolmosissa kaksi nollaa, ja toisella radalla sijoitus 4. - kolmosen radoilla oli kisaajia yli 70 kummallakin radalla. Onnea Kati & Rho!!
 • Helatorstaina 5.5.05 vietetään N- ja C-pentujen pentupäivää Etelä-Sipoossa; ilmoittautumiset Riitalle ja Pekalle!
 • Raffella alkoi vihdoin tämä kovasti odotettu juoksu :) Edessä siis astutusmatka Ruotsiin!!
 • 3.4.05 Joona (JK1 BH Tending Galliard) ja Anna-Bella kilpailivat tänään tokon voittajaluokassa; 1-tulos 258,5 p (yksi liike nolla) ja 4. sija, ja siirto erikoisvoittajaluokkaan!! Isot onnittelut A-B ja Joona!!
 • 2.4.05 Hienoja tokotuloksia Turussa: Hopi (BH Tending Fly-Fly) ja Päivi voittivat ison erikoisvoittajaluokan pistein 283,5! Samalla he voittivat TSAU:n seuran mestaruuden. Hurjasti onnea, Päivi & Hopi!!! Samassa kisassa ensimmäistä kertaa erivoissa kisasivat Glenda (BH Tending Gazelle) ja Laura; 1-tulos 281,5 pistettä ja 3. sija! Tosi hienoa Laura & Glenda, onnea oikein paljon!!
 • Uudet kuvat Hopista ja Glendasta täällä! Jatsi (FIN & S TVA PM-04 BH Tending Blackie) ja Lentsu kilpailivat myös erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 265 p (valitettavasti yksi liike nolla). Onnea "ykkösputken" jatkumisesta, Lentsu & Jatsi!!
 • 2.4.05 Yoko (Tending Brownie) ja Jenni kilpailivat tokon voittajaluokassa; 1-tulos 272 pistettä, ja he voittivat myös TSAU:n voittajaluokan seuran mestaruuden. Isot onnittelut siirtymisestä erivoi-luokkaan, Jenni & Yoko!!
 • 2.4.05 Gisa (Tending Gramary) palkittiin Jalasjärven Koiraharrastajien Vuoden 2004 tokokoirana ja Vuoden 2004 käyttökoirana!
 • 31.3.05 Welmu (Tending White Warlock) palkittiin Pohjois-Savon Kennelpiirin Vuoden toko-koirana 2004! Jatsi (FIN & S TVA PM-04 BH Tending Blackie) palkittiin Varsinais-Suomen kennelpiirissä PM-kullan johdosta.
 • Pääsiäispyhinä agilityharrastajamme tehtailivat nollia :)
 • 27.3.05 Rho (FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca) ja Kati kilpailivat agilityn 3-luokassa; nollatulos ja 2. sija - paljon onnea Kati & Rho!!
 • 27.3.05 Jatsi (FIN & S TVA PM-04 BH Tending Blackie) ja Lentsu kilpailivat 1-luokassa; tänään nollatulos ja 2. sija! Onnea Lentsu ja Jatsi!!
 • 26.3.05 Uuno (Tending Gadfly) ja Väisäsen Kari kilpailivat myös agilityn 1-luokassa; 0-tulos ajalla -8,20 ja 3. sija - onnea Kari & Uuno!!
 • 26.3.05 Riihimäen agilitykilpailun jättikokoisessa 3-luokassa kolmanneksi sijoittuivat nollatuloksella Seita (T. Fast Fly) ja Samu, neljänneksi Woomi (Tending Wishmaster) ja Pete, ja viidenneksi vielä Mari (T. Blue Bravura) ja Harri, kaikilla nollatulokset. Myös Rho Katin ohjaamana teki kaksi nollaa, ja Laku (Tending Blackart) Tesun ohjaamana yhden nollan kolmosissa!!
 • 20.3.05 Tänään hiihdettiin SPKL:n Joukkue-SM-kisat Joensuussa. Joni ja Tino edustivat Kymen Vetokoiraseuraa A-sarjan kovien koirakkojen joukossa; tuloksena A-sarjan joukkue-hopeaa! Onnea Joni & Tino, teillä oli hurjan hieno viikonloppu!!
 • 19.3.05 Koirahiihdon (SPKL) Suomen Mestaruus-kilpailut, Joensuu Jonille ja Tinolle SM-kultaa, Minnalle ja Jarrulle SM-hopeaa!!!
  Joni ja Tino, kuva L. Salonen. Minna ja Jarru, kuva L. Salonen.
  Suomen Palveluskoiraliiton koirahiihdon SM-kilpailut hiihdettiin Joensuussa, ja kaksi Tending-koirakkoa osallistui kisaan. Joni ja Tino (HK1 BH Tending Flash Flyer), hallitseva VUL:in SM-kisojen kultamitalipari, voittivat tänään huippuhienolla hiihdolla myös SPKL:n SM-kultaa!! Sarjassa miehet, B 10 km voittoaika oli 22,56! Minna ja Jarru (VK3 JK2 BH Tending Goblin Guy) paransivat pykälän viime talven SM-kisamenestystään, ja tänään upeasti SM-hopeaa naisten B-sarjassa! Aivan hurjan isot onnittelut Jonille & Tinolle ja Minnalle & Jarrulle SM-menestyksestä!!!
 • 13.3.05 Seita (Tending Fast Fly) ja Samu kilpailivat agilityn 3-luokassa JAU:n kisoissa; 0 vp ja 2. sija, onnea Samu & Seita!! Myös Rho (FIN TVA HK1 BH T. White Wicca) ja Kati kilpailivat kolmosissa saaden nollatuloksen, onnea!
 • 12.3.05 Tikki (Tending Nonesuch) ja Liikasen Maria starttasivat tänään ensimmäisissä tokokisoissaan; alokasluokassa 1-tulos 178 pistettä ja 2. sija - paljon onnea Maria & Tikki!!
 • Viikolla 12 jonain arki-iltana järjestetään "kuvausstudio" Opaskoirakoululla, jossa mahdollisuus otattaa T-koirastaan kunnon studio-muotokuva edullisesti. Kysele lisää Riitalta!
 • 6.3.05 Jarru (VK3 JK2 BH Tending Goblin Guy) ja Minna voittivat tänään hienolla ajalla koirahiihtokilpailun sarjassa Naiset B. Hurjasti onnea!!
 • 6.3.05 Seitalla (Tending Fast Fly) ja Samulla on nyt nollat kasassa agilityn SM- ja karsintakisoihin! Tänään kaksi nollaa 3-luokassa, onnea hurjasti Samu & Seita!!
 • 6.3.05 Naru (Tending Gnome Man) ja Pekka aloittivat v. 2005 agilitykisakauden 3-luokan 0-tuloksella, onnea Pekka & Naru!!
 • 5.3.05 Una (Mascottsway Una) siirtyi agilityssa 2-luokkaan! Tänään 1-luokassa Jennin ohjaamana 0 vp ajalla -12,79 ja 2. sija! Isot onnittelut luokanvaihdosta, Jenni & Una!!!
 • 5.3.05 Jatsi (FIN & S TVA PM-04 BH Tending Blackie) aloitteli tänään agility- uraansa Lentsun ohjaamana; 1-luokassa 0 vp ja 2. sija ajalla -18,20! Onnea Lentsu & Jatsi!!
 • 3.3.05 Fiina (FIN TVA HK3 BH PPR1 Tending Mostly Myth) palkittiin Lapuan koiraharrastajien vuoden 2004 tokokoirana!
 • 3.3.05 Kouvolan Seudun Seurakoirakerho ry:n Paras tokokoira 2. on Sina (FIN TVA BH Tending Bluey). Sina palkittiin myös Nastolan koiraharrastajat ry:n Vuoden kilpailukoirana 2004, ja Kymen kennelpiirin toiseksi parhaana tokokoirana.
 • Maajoukkuevalinnat v. 2005 tokon EM-kisoihin on tehty! Suomen tokon maajoukkueeseen on valittu Jatsi (Tending Blackie) & Lentsu, Welmu (Tending White Warlock) & Satu, Rho (Tending White Wicca) & Kati, Pihka & Päivi, Sintti & Teija ja Sirius & Merja. Lämpimät onnittelut kaikille joukkuelaisille, ja hyviä treenejä kohti Euroopan Mestaruus -kilpailuja!!
 • 28.2.05 Jatsi (FIN & S TVA PM-04 BH Tending Blackie) palkittiin tänään TKY:n (Turunmaan kennelyhdistys) vuoden 2004 tokokoirana!
 • 27.2.05 Jekku (FIN TVA AVA JK3 PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katri kilpailivat Ruotsin puolella; agilityn ylimmässä luokassa upeasti peräti kolme nollavoittoa!! Oikein paljon onnea, Katri & Jekku!!
 • 26.2.05 Tino (HK1 BH T. Flash Flyer) ja Joni kilpailivat tänään koirahiihdossa; sarjassa miehet B 7 km hieno aika 14,45 min ja voitto! Hyvä Joni & Tino!!
 • 24.2.05 Welmu (T. White Warlock) on Varkauden Palvelus- ja Seurakoirien (Varps) Vuoden tokokoira 2004!
 • 22.2.05 Jatsi (FIN & S TVA PM-04 BH Tending Blackie) on TSAU:n (Turun seudun agilityurheilijoiden) vuoden tokokoira!
 • 21.2.05 Marille (Tending Blue Bravura) ja Harrille viikonloppuna agilityn 3-luokassa 0-tulos, ja 2. sija - onnea Harri & Mari!!
 • 20.2.05 Cosmolle (FIN & S AVA FIN & S TVA T. Magic Mind) ja Janitalle agilityn 3-luokassa 0 vp ja 2. sija HAU:n kisoissa - hyvä Janita & Cosmo!!
 • 19.2.05 V.I.P (Tending Vigor) ja Christa kilpailivat tänään tokon voittajaluokassa; hienot pisteet 299, ja luokkavoitto! Isot onnittelut Christa ja Vip!!
 • 17.2.05 Woomi (PPR1 Tending Wishmaster) palkittiin Walat ry:ssä Vuoden Maxi- Agilitykoirana!
 • 16.2.05 Matti (FIN KVA TVA M-04 HK3 PPR1 T. Mack The Knife) palkittiin HVK:n (H:gin Vetokoirakerhon) Vuoden Palveluskoirana ja Vuoden hakukoirana! Jekku (FIN AVA TVA JK3 PPR1 T. Trick Or Treat) palkittiin taas v. 2004 Keski-Pohjanmaan kennelpiirin parhaana agilitykoirana!
 • 14.2.05 Woomille (PPR1 Tending Wishmaster) ja Petelle agilityn 3-luokassa su nollatulos, ja 4. sija (luokassa 65 koiraa) - onnea Pete & Woomi!!
 • 13.2.05 Joona (JK1 BH Tending Galliard) ja Anna-Bella voittivat Hollolan tokossa avoimen luokan - pisteitä kertyi hieno 1-tulos 189,5, ja siis 1. sija. Pari siirtyi samalla tokossa voittajaluokkaan, paljon onnea A-B & Joona!!
 • 13.2.05 Merlin (FIN TVA BH Tending Wise Man) ja Pia kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; 1-tulos 280 pistettä ja 3. sija - onnea Pia & Merlin!!
 • 13.2.05 Toivo (JK1 BH Tending Versatile) ja Anne jatkoivat kisamenestystään; tänään agilityn 1-luokassa 0 vp ja luokkavoitto!! Hyvä Anne & Toivo!!
 • 12.2.05 Hollolan tokossa kilpaili voittajaluokassa lähemmäs parikymmentä koiraa; V.I.P (Tending Vigor) ja Christa voittivat luokan pistein 301!! Isot onnittelut Christa ja Vip, oli upean näköistä menoa :-) ja tervemenoa erikoisvoittajaluokkaan!!
 • Velipoika Toivo (JK1 BH Tending Versatile) kilpaili myös voittajaluokassa Annen ohjaamana; pisteitä kertyi 284, ja 3. sija - näin myös tämä pari siirtyi tokossa erivoihin! Paljon onnea Anne & Toivo hienosta suorituksestanne!!
 • 12.2.05 Joona (JK1 BH Tending Galliard) ja Anna-Bella kilpailivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 176 pistettä, vaikka yksi liike nolla - onnea A-B & Joona!!
 • 7.2.05 Matille (FIN KVA FIN TVA HK3 M-04 PPR1 Tending Mack The Knife) vahvistettiin CACIT viime keväisestä palveluskoirien kansainvälisen hakukokeen voitosta!
 • 6.2.05 Viikonloppuna Mari (Tending Blue Bravura) kilpaili agilityn 3-luokassa; 0 virhepistettä ja voitto!! Onnea Harri & Mari!!
 • 6.2.05 Koirahiihdon (VUL) Suomen Mestaruus-kilpailut, Valkeakoski Joni ja Tino. Tinolle ( HK1 BH Tending Flash Flyer ) ja Jonille SM-kultaa!!! Tänä talvena hiihdettiin Valkeakoskella VUL:n koirahiihdon Suomen Mestaruus-kilpailut. Joni ja Tino kilpailivat sarjassa Miehet, B 10 km. Viime vuoden pronssimitali kirkastui näin kultamitaliksi - aivan hurjasti onnea, Joni & Tino!!!
 • 30.1.05 Laku (Tending Blackart) ja Tesu kilpailivat agilityn 3-luokassa HAU:n kisoissa; 0-tulos ja 4. sija - onnea!!
 • 30.1.05 Nori (JK2 BH Tonedo`s Flashing Meg) ja Minna kilpailivat ensimmäistä kertaa tokon voittajaluokassa; 1-tulos mahtavin pistein 297,5, ja 3. sija. Oikein paljon onnea siirrosta erikoisvoittajaluokkaan, Minna & Nori!!
 • Mitzu ruutuliikkeessä.
 • 29.-30.1.05 Turku; T-tokotreenipäivä ja Jatsin PM-juhla launtaina, ja tokon maajoukkuekarsinta sunnuntaina


  Merlin kaukokäskyissä. Jatsi hyppynoudossa. Palkintojenjako, tuomarina Markku Santamäki.
  Welmu ohjatun noudon palautuksessa kisassa. Unan seuraamistreeni. Tikin noutoharjoitus. Lentsu pitää luentoa. Viski seuraa.
 • 30.1.05 Tokon maajoukkuekarsintakoe Turun Winter Dog Show`ssa; Turussa kilpailtiin tämän talven viimeinen karsintakoe tokon maajoukkueeseen. Hienosti kaksoisvoitto T-koirille :-)) Kilpailun voitti upealla suorituksella Jatsi (FIN & S TVA PM-04 BH T. Blackie) ja Lentsu, pistein 300,5. Toiseksi sijoittuivat Welmu ("FIN TVA" T. White Warlock) ja Satu hyvin vauhdikkaalla ja teknisesti moitteettomalla suorituksella, pistein 275 ( vaikka yksi liike nolla!). Oikein isot ja lämpimät onnittelut Lentsulle & Jatsille, ja Sadulle & Welmulle!!
 • 29.1.05 Tokotreenipäivä Turussa, kouluttajina Leena Välimäki, Riitta J-K Kaksitoista aktiivista T-koirakkoa kokoontui sinnikkäästi treenaamaan tokoa melkoisen kylmästä tammikuisesta päivästä huolimatta. Lumessa ei sentään tarvinnut kahlata, kun oli halli käytössä! Aamupäivällä olivat vuorossa nuoret koirat ja pennut, iltapäivällä, Lentsun teorialuennon jälkeen, kilpailevat koirakot. Oli mukava nähdä miten paljon kaikki koirat olivat taas kehittyneet - kiitos kaikille aktiivisuudesta, ja erityiskiitos Lentsulle!!
  Juhla-Jatsi.
  Illalla juhlittiin Jatsin (FIN & S TVA PM-04 BH Tending Blackie) ja Lentsun tokon Pohjoimaiden Mestaruus-kultaa. Jatsi suorastaan hukutettiin lahjoihin - kannattaa siis olla hyvä :) - kiitos Lentsu & Jukka tosi kivasta illasta!!
 • 23.1.05 Joona (JK1 BH Tending Galliard) ja Anna-Bella kilpailivat tokon alokasluokassa; 1-tulos 185,5 pistettä ja 3. sija - onnea oikein paljon Anna-Bella & Joona!!
 • 22.1.05 Jekulle (FIN TVA FIN AVA JK3 PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katrille agilityn 3-luokassa 0-tulos ja 2. sija - onnea Katri & Jekku!!
 • 22.1.05 Koirahiihtokilpailut Imatralla - kaksi ensimmäistä sijaa T-läisille! Jarru (VK3 JK2 BH Tending Goblin Guy) ja Minna kilpailivat sarjassa Naiset B 5 km - ja voitto! Oikein paljon onnea, Minna & Jarru!! Tino (HK1 BH T. Flash Flyer) ja Joni kilpailivat sarjassa Miehet B,ja matka oli 10 km. He voittivat sarjansa ajalla 23.47 - isot onnittelut Joni & Tino!!
 • 16.1.05 Tokon maajoukkuekarsintakisa Kirkkonummella: Welmu (Tending White Warlock) ja Satu jatkoivat edelleen hienoa kisaputkeaan; tänään hyvä 1-tulos 285,5 pistettä erikoisvoittajaluokasta - paljon onnea!!! Kisan voitti Merja & Sirius, onnittelut!!
 • Alustavasti suunnitteilla erittäin hyväsukuisen työlinjaisen pennun tuonti Suomeen, ja täällä sijoitukseen. Ajankohtana loppuvuosi 2005. Kiinnostuitko - kysele enemmän: Kennel Tending
 • Vuoden 2005 T-tapaamisia & tapahtumia: - 29.1.05 Tokopäivä Turussa, kouluttajina Leena Välimäki, Riitta J-K + Jatsin PM-kultamitalijuhlat - 5.2 tai 6.2.05 pentutreenit pääkaupunkiseudulla - tokon intensiivikurssi 5 krt huhti- & toukokuussa, max 6 koirakkoa kouluttajina Virve Sormunen & Riitta J-K (tokon avo/voi/erivoi- uusien liikkeiden opettaminen esim. luokanvaihtajille; sekä teoria että käytäntö - tiedustelut & ilmoittautumiset; Riitta ) - N- & C- pentujen pentupäivä huhti-toukokuussa - 28.-31.7.05 Tending-kesäleiri 4-päiväisenä to-su Lempäälässä - suunnitteilla syysviikonloppuleiri pe-su /Haukkuapaja
 • 9.1.05 Tendingläisten kilpailukausi pyörähti hienosti käyntiin :) Viikonloppuna mm. kaksi kansainvälisen tokokisan voittoa & caciobia!
 • 9.1.05 Merlin (FIN TVA BH Tending Wise Man) ja Pia voittivat kansainvälisen tottelevaisuuskokeen erikoisvoittajaluokan tänään hurjin pistein 311!! Ensimmäisen sijan myötä siis CACIOB! Isot onnittelut Pia & Merlin!!!
 • 9.1.05 Viski (Ruotsin tuontimme Saint) starttasi tänään ihkaensimmäiseen toko- kisaansa, ohjaajanaan Pia Pursiainen. Heti 1-tulos 186,5 p ja luokkavoitto!! Hurjasti onnea hienosta kisauran aloituksesta Pia & Viski, ja tsemppiä jatkoon!!
 • 8.1.05 Tänään kilpailtiin tokon maajoukkuekarsintakisa erikoisvoittajaluokassa Kajaanin näyttelyn yhteydessä: Karsintakisan voittivat upealla 1-tuloksella 307,5 p + CACIOBilla Welmu (Tending White Warlock) ja Satu. Aikas hyvä startti kisavuodelle :) - jättionnittelut Satu & Welmu!!! Rho (FIN TVA HK1 BH Tending White Wicca) tuli Katin ohjaamana karsintakisan neljänneksi; harmillisesti yhden liikkeen nolla erottui muutoin hienosta pisterivistä; silti vielä 1-tulos 274! Hyvä Kati & Rho!!
 • 8.1.05 Kajaanin näyttelyn yhteydessä kisattiin myös agilitykilpailu; 3-luokassa nolla- tuloksella toiseksi sijoittui Seita (Tending Fast Fly) Samun ohjaamana - onnea!!!
 • 8.1.05 Tino (HK1 BH Tending Flash Flyer) ja Joni avasivat hienosti tänään Jyväskylässä koirahiihtokilpailukauden; naruluokassa Miehet, B 5 km hienosti voitto ajalla 10,45 (...nopeampi aika kuin A-sarjalaisilla! :-). Isot onnittelut Joni & Tino!!!
 • 8.1.05 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH T. Magic Mind) starttasi tänään kauden ensimmäisissä agilitykisoissaan; 58 koiran 3-luokassa upeasti nollavoitto! Oikein paljon onnea Janita & Cosmo!!!
 • 2.1.05 Tokotreenipäivä T-koirakoille (käytännön harjoituksia + teoriaa) Turussa 29.1.05. Kouluttajina Leena Välimäki & Riitta J-K. Ilmoitathan etukäteen tulostasi Riitalle mailitse tai puhelimitse! Tervetuloa tokoilemaan! :)
 • Näin joulunaluspäivinä hetki aikaa muistoille - sillä on kulunut kymmenen vuotta siitä, kun kantanarttumme Taika (FIN & S TVA JK2 Brains Fjolle) saapui pikkupentuna marras-joulukuun vaihteessa Suomeen. Se matkusti ensin Norjan maajoukkueen mukana Pohjoismaiden Mestaruuskisoihin Tukholmaan, ja sieltä sitten Suomen joukkueen matkassa Suomeen. Vuosina 1996,-97 ja -98 Taika itse edusti Suomen tokomaajoukkueessa. Taikan kuoleman jälkeen sen muistokirjoituksen (kirjoitettu joulukuussa 1999) viimeisiksi sanoiksi jäi: "Me tulemme aina muistamaan sinut pennuistasi, jotka tulevat jonain päivänä astumaan paikallesi kilpailukentillä. Me toivomme, että olet jonain päivänä iso-isoäiti kaltaisillesi, että et turhaan ollut lajisi uranuurtaja: ensimmäinen suomalainen bordercollie maajoukkuetasolla, ensimmäinen arvokisa- mitalisti. -Ja me uskomme, että sinun jälkeesi tulee muita." Ja sen jälkeen, tosiaan, tuli muita; Taikan lapset, lapsenlapset ja monet muut bordercolliet valloittivat askel kerrallaan kisakenttiä... Rodusta tuli näiden kymmenen vuoden aikana pidetty ja arvostettu harrastuskoira. Taika ehti saamaan kaksi pentuetta, joissa on nyt kolmetoista Suomen Tottelevaisuusvaliota, kuusi Suomen Käyttövaliota, kaksi Suomen Agilityvaliota. Sen lapsista neljä voitti tänä vuonna, 2004, ennätyksellisesti, Suomen Mestaruuden lajissaan; Tending The Talisman tokossa, Tending The Troll-Drum etsintäkokeessa, Tending Mack The Knife hakukokeessa ja Tending True-Blue Troll viestikokeessa. Ja aika tarkalleen kymmenen vuotta Taikan Suomeen tulon jälkeen sen oma lapsenlapsi Tending Blackie teki historiaa - ja voitti tokon Pohjoismaiden Mestaruuden joulukuun alussa 2004. Mitä voisimme enää sanoa? Te kasvattiemme omistajat, te teitte toiveemme todeksi! Te uskoitte Taikaan, ja samalla uskoitte tähän rotuun, josta ei kymmenkunta vuotta sitten vielä arvokisatasolla Suomessa edes tiedetty! Kiitos teille! Vuodet kultaavat muistot, kuten tapana on, ja myös Taika on niiden myötä saanut yllensä kullanhohtoisen sädekehän. Hyvä narttu muistetaan jälkeläisistään, ja tottahan se on; kasvatinomistajiemme tekemä työ ja menestys kasvattiemme kanssa on tuota sädekehää kasvattanut aikamoisiin mittoihin. Toinen Brains-narttumme, Velho, on joutunut täyttämään puolisiskonsa Taikan liiankin suuriin mittoihin kasvaneet tassunjäljet myös siitosnarttunamme - mutta hyvin se on näitä samoja tassunjälkiä seurannut, ja "velholaiset" valloittavat Suomen kisakenttiä hyvää vauhtia, aina arvokisakoitoksia myöten. Taikan ja Velhon lapset, lapsenlapset ja tulevaisuudessa toivottavasti myös lapsen- lapsenlapset muistuttavat meitä aina kantanartustamme - ensimmäiset muistorikkaat kymmenen vuotta tämän meille niin rakkaan rodun ystävinä, harrastajina ja kasvattajina ovat nyt siis takanapäin. Ne ovat olleet - surutkin mukaan lukien - hyviä, täysiä vuosia! Me kiitämme kasvattiemme ja sijoituskoiriemme omistajia - kaikkia teitä siellä ympäri Suomen! - myös tästä ikimuistoisesta vuodesta 2004, ja toivotamme lämpimästi Rauhaisaa Joulua
  Kennel Tending toivottaa kaikille Suomen koiraharrastajille, ja erityisesti kasvateillemme omistajineen
  Nero,Tao, Velho & Vimma joulukuussa -04.
  JOULURAUHAA JA MENESTYKSEKÄSTÄ VUOTTA 2005!  Vanhoja uutisia (2004)
  Vanhoja uutisia (2003)
  Vanhoja uutisia (2002-2001)
  Vanhoja uutisia (1999-2000)

Palaa takaisin.