UUTISET 2013/2014
Palaa takaisin.
   
  
  
  Tending-bordercollieita, www.heiniseppa.fi

 • 23.12.14
  "The Christmas season fills our hearts with joy; Bright, happy days bring special kinds of pleasure. We're wrapped in the excitement of it all, The sights, the sounds, the smells, the tastes we treasure. Yet when we have some quiet time to think About our finest blessings all year through, We focus on our family and our friends, And appreciate the gift of knowing you!" (Joanna Fuchs)
  Kennel Tending toivottaa kaikille koiraharrastajille, ja erityisesti kasvateillemme ja yhteistyökoirillemme omistajineen

  Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2015!
  Joulutervehdyksien sijaan lahjoitimme tänä vuonna summan Suomen Luonnonperintösäätiölle, luonnontilaisten metsien hyväksi.

  Vuosi on taas lopuillaan, ja seuraava vuosi aivan kulman takana. Huurteiset peltoaukiot ympäröivät taloamme, ja koirat nauttivat lumen laikuttamilla pelloilla juoksemisesta. On tulossa valkea joulu!

  Alkuvuotena laitettiin alulle kaksi Tending-pentuetta, ja kevät kuluikin mukavissa merkeissä, kun Puuma ja Zip hoitivat hienoja pieniä bordercollien alkuja, jotka sitten lähtivät maailmalle toukokuussa. Viides Tending-sukupolvi lähti maailmalle P-pentueen myötä, kun Tva Puuma- Tva Rimma- Kva Tva Toivo- Kva Tva Vikan kautta mennään Taikaan. Zipin B-pentujenkin takaa löytyy jo kolme polvea omia kasvattejamme. Lämmin kiitos vielä narttujen omistajille yhteistyöstä, nämä pentueet ovat meille tärkeitä!

  Keväällä ja kesäkaudella treenasimme ahkerasti, ja treenikauden kohokohtia olivat T-kevät- ja syysleirit Jämijärvellä, ja Tending-kesäleirimme heinäkuussa. Oli todella hienoa nähdä niin paljon T-koirien omistajia leireilemässä ja treenaamassa!

  Kesällä pyörähti arvokisakausi käyntiin, ja upeaa menestystä tuli; tokon SM-kisoissa kaksi mitalia, kultaa Kaaokselle ja pronssia Piulle ohjaajineen... Pk-SM-kilpailuissa tuli kaksi SM-kultaa, Merkalle ja Ässälle ohjaajineen, ja kaksi pronssia, Hiskille ja Huille ohjaajineen. MM-tokossa kaksi mitalia, hopeaa Zenille ja pronssia Pepperille, ja PM-tokossa upeasti mitalivärisuora Kaaokselle, Macille ja Fanille ohjaajineen. Kisamenestys yllätti meidät jälleen, samalla se muistuttaa meitä siitä, miten paljon töitä näiden mitalien eteen on tehty. Siihen ei kaikki ohjaajat - eivätkä kaikki koiratkaan aina - pysty, ja olemme menestyksestä yhä edelleen, kaikkien näiden hienojen vuosien jälkeenkin, iloisia ja otettuja!

  Hyvää vuotta jalostukselle ei valitettavasti mitata mitalein; vuoden jälkimmäinen puolisko toi meille paljon murhettakin; ensin haikeutta kun moni hieno iäkäs Tending-kasvatti päätyi paimentamaan pilvilampaita, sitten murhetta kun vielä hyvässä keski-iässä oleva kasvattimme jouduttiin lopettamaan onnettomuuden takia, ja sitten isoa surua kun saimme epilepsiaa S-pentueeseemme ja ocd:n P-pentueeseemme. S-pennut ja niiden emä jäävät siis tämän myötä pois jalostuskäytöstämme, pentueen isä oli jätetty jo aiemmin sen jättämien muiden epilepsiatapausten takia. Joskus sitä onneakin tarvittaisiin niin kipeästi kun yhdistelmää suunnittelee- pelkkä sen hetkinen tieto suvuista ja taustoista ei aina takaa onnistunutta yhdistelmää, kuten nytkin saimme huomata :( Pian parisenkymmentä vuotta kasvatustyötä takana päin, ja vaikka vuosien varrella on joutunut ymmärtämään että elävien olentojen jalostuksessa ei aina kaikki mene toiveiden mukaan, niin silti nuoren koiran sairastumista on edelleen hyvin vaikeaa hyväksyä. Ehkä tämä muistuttaa meitä kasvattajia siitä, että pitää muistaa iloita että suurin osa kasvateista on terveitä, hyväluonteisia ja onnellisia koiria - ettei sellaista pitäisi koskaan liikaa itsestäänselvyytenä. Jos joku tarvitsee (esim. jalostuksellisista syistä) lisätietoja, annamme niitä mielellämme.

  Pimeinkin vuodenaika kääntyy kohti valoa pikkuhiljaa näin joulun alla, ja me odottelemme jo ensi vuotta, uusia suunnitelmia ja mieluisia treeni-, kisa- ja T-tapaamisia omien koiriemme ja teidän kaikkien kasvattien omistajien kanssa! Koirat ja koiraharrastus tekevät elämästä rikasta monella tapaa. Koirasukupolvet vaihtuvat, on onnen ja ilon hetkiä ja surun ja pettymyksen hetkiä - ne kaikki kuuluvat koiraharrastuksen ja -kasvatuksen kirjoon ja rikkauteen.

  Emmepä kaksikymmentä vuotta sitten tienneet, kun pieni mustavalkoinen bordercollien narttupentu saapui Norjasta meidän luoksemme Suomeen, kuinka iso rooli näillä paimenilla on elämässämme ja sydämissämme myöhemmin. Varmaan moni muukin tunnistaa tämän saman tunteen, ja on ihmetellyt miten vauhdikkaasti pieni bordercollie valtaa kotimme ja vapaa-aikamme ja tekee monestakin hetkestä merkityksellisen. Ehkä juuri sinunkin koirastasi löytyy - joko perimän kautta tai ihan muuten vain - hippunen tätä taikaa!

  Vuonna 2004, kymmenen vuotta sitten, kirjoitimme: "Taikan ja Velhon lapset, lapsenlapset ja tulevaisuudessa toivottavasti myös lapsenlapsenlapset muistuttavat meitä aina kantanartustamme - ensimmäiset muistorikkaat kymmenen vuotta tämän meille niin rakkaan rodun ystävinä, harrastajina ja kasvattajina ovat nyt siis takanapäin. Ne ovat olleet - surutkin mukaan lukien - hyviä, täysiä vuosia!"

  Tästä on kulunut toiset kymmenen vuotta, ja olemme päässeet Taikan lapsissa viidenteen polveen asti. Ne muistuttavat meitä tänä päivänä Taikasta edelleen, ja siitä, miksi aloimme kasvattaa. Tästä on hyvä jatkaa.

  Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2015!!
  "Koira tulee illalla kotiin. Kun se kiertyy paikalleen ja nukahtaa, alkaa sen sydänlämpö levitä huoneisiin." (Risto Rasa)

 • 20.12.14 T-treenipäivä Ylöjärvellä Ylöjärvellä Koirakoutsin lämpimässä hallissa vietettiin mukava T-treenipäivä agilityn ja tokon merkeissä - aamupäivä alkoi kolmella peräkkäisellä agilityryhmällä, ja sitten siirryimme tokoilemaan, jossa aika sitten hurahtikin lähemmäs iltaa :) Iso kiitos kaikille hyvistä treeneistä, ja Riitta K:lle kiitos päivän järkkäämisestä!!
  Hikka seuraa. Terttu seuraa. Fizz aksaa.

  Häiriötreeniä. Tikka aksaa.

 • 20.12.14 Lauantai-iltaa istuttiin T-teamin vuosikokouksen ja pikkujoulujen merkeissä Leean luona Nurmijärvellä; ahkerimmat tulivat paikalle suoraan Ylöjärven treenipäivästä :) Kiitos kaikille tosi kivasta illasta joulutunnelmissa!
  Pikkuoulutunnelmissa. Jack, Fly ja Kaiku.

 • 20.12.14 Myrkky (FI TVA HK3 Tending Ace Maker) ja Minna kilpailivat tokon erivoi-luokassa; hieno ykkönen 300 pistettä ja 1. sija, ja samalla VarPSin seuranmestaruus!! Oikein paljon onnea Minna & Myrkky!!
 • 20.12.14 Snoopy (Tending Spirited) ja Reetta kisasivat tokon erivoi-luokassa, ja eka ykkönen siellä pistein 268!! Paljon onnea Reetta & Snoopy!!
 • 1.-3-.8.14 Tottelevaisuuden Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut, Tukholma Kaikki mahdolliset PM-mitalit Suomeen; Kulta, hopea ja pronssi!!!! Suomen joukkueelle PM-joukkuekultaa!!!!!!!! Christa ja Kaaos(T. Able Tiger) tokon PM-1!!! Jessica ja Mac (T. Knight) tokon PM-2!! Heidi ja Fani (T. Outshine) tokon PM-3!! Nina & Ässä (T. Hotspur) tokon PM-5!! Katja & Zen (T. Airborne) tokon PM-6!! - seitsemän T-bordercollieta 10 Pohjoismaiden parhaaksi sijoittuneen joukossa :)
  Kolmoisvoitto!. Suomen kultajoukkue.

 • Tokon PM-kilpailut kisattiin Tukholmassa perinteisesti ison näyttelyn yhteydessä, ja joukkue starttasi matkaan torstaina. Perjantai-iltana olivat viralliset harjoitukset, ja lauantaina kilpailtiin puolet ja sunnuntaina puolet liikkeistä arvotussa järjestyksessä. Suomalaiskoirakot näyttivät parastaan, ja lauantaipäivän jälkeen kärki oli mukavaa katsottavaa; Christalla Kaaoksen kanssa reilu johto, sitten Heidi Fanin kanssa, sitten ruotsalaiskoirakon jälkeen Jessica Macin kanssa, sitten Tarja, Katja, Satu ja Nina lähes samoin pistein. Kovin tasaista siis! Sunnuntaiaamu oli jännittävä, koska Heidi ja Fani starttasivat heti aamun toisena - ei helpoin paikka! Pari veti hyvää tasaista työtä kaikkien liikkeiden osalta, ja näin päivän pohjat oli tehty :) eli 284,25 pistettä, hieno ykkönen!! Christa pääsi kehiin Kaaoksen kanssa ennen puoltapäivää, ja pienestä ohjatun mokasta huolimatta kertakaikkiaan aivan upea sarja, eli pisteitä 293!! Ihan uskomattoman hienoa! Jessica takoi Macin kanssa seuraavaksi toiset huippulukemat 286,25 pistettä! Nyt Suomella oli kolmen kärki, ja loppupäivä meni jännittäessä pysyvätkö nämä sijoitukset..! Kaikki Suomen koirakot tekivät vahvaa ykkössarjaa; seuraavaksi kehässä Tarja ja Zici, ja vaikka kaukot eivät olleet aivan parhaimmillaan, niin silti ykkönen muuten tosi hienolla liikesarjalla 270,75! Katjalle ja Zenille myös hyvää tasaista työtä 277 p ja 6. sija, ja Nina ja Ässä paransivat koko ajan, eli sunnuntain sarjalla pisteitä kasaan 277,75, ja näin hienosti viidennelle sijalle!! Satulle ja Piulle myös ehjä sarja lukuunottamatta zetaa, jossa Piu ei istunut, mutta heillekin 1-tulos 269! Ja se olikin sitten siinä :) Yksikään muunmaalainen koirakko ei enää mennyt kolmen kärjen ohitse, ja niin kolmoisvoitto Suomeen - kultaa, hopeaa, pronssia!!! - oli varma, ja samoin PM-joukkuekulta!!! 1. Christa ja Kaaos, 2. Jessica ja Mac, 3. Heidi ja Fani, 5. sija Ninalle ja Ässälle, 6. sija Katjalle ja Zenille, 9. sija Tarjalle ja Zicille, ja 10. sija Satulle ja Piulle - eli kaikki seitsemän suomalaiskoirakkoa - ja 7 Tending-koirakkoa - 10 parhaan joukossa Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailuissa!! Aivan upeaa teiltä kaikilta!! Jo monena vuotena peräkkäin on tullut MM- ja PM-tasolla joukkuemitali, ja usein se kaikista kirkkain vielä - ja joukkueen ydinporukka on ollut viime vuodet hyvin sama, eli nostamme hattua tälle mahtavalle joukkueelle taitavia ohjaajia! Onnittelemme lämpimästi vielä kerran mitalikolmikkoa upeasta kolmoisvoitosta; Christa, Jessica ja Heidi!! Christalle ja Kaaokselle iso halaus kultamitalista, ylivoimaisella piste-erolla näissä kisoissa, ja Kaa oli aivan parhaimmillaan - taitavalle ja näyttävälle koiralle, jolla on lähestulkoon "jo kaikkea", mutta juuri PM-kulta uupui, sen kyllä soi! Jessica ja Mac näyttivät hurjan hienoa osaamistaan edelleen, MM-kisoissa MM-4 hiuksenhienolla erolla pronssista, ja nyt sitten PM-hopea, te todella osaatte!! Mac on karismaattinen ja kiihkeä kisakoira, joka tekee töitä isolla sydämellä. Iso iloinen onnittelurutistus teille!! Heidille ja Fanille näin ensimmäinen arvokisamitali tokossa, vaikka MM-kisoissa tämä pari väläyttelikin jo osaamistaan! PM-pronssi on aivan huikea saavutus, ja olemme niin ylpeitä sinusta ja Fanista ja miten hienosti arvokisatokoilu teiltä sujuu - Fani on todellinen luottopeli lajissa kuin lajissa, ja tuntuu että se on aina parhaimmillaan isoissa mittelöissä! Onnea!! ISOT onnittelut Suomen kultajoukkueelle!!! Te teitte sen taas, ja aina se on yhtä hieno asia, aina sen eteen on tehty hurjan paljon työtä, ja aina menestys on todella jouduttu ansaitsemaan, koska koiraurheilussa mikäänhän ei tule ilmaiseksi.... Kultajoukkueen nelijalkaisten kasvattajina iloitsemme ja kiitämme siitä, että kasvateillamme on näin poikkeukselliset ohjaajat monella tapaa - osaaminen ja taito tekevät joukkueesta hyvän, mutta hyvä yhteishenki tekee siitä vielä vahvan. Meidän joukkuetta ei ole helppo voittaa!:) Kaikki kuvat; Maarit Karhu-Teiskonen - kiitos!
  Christa ja Kaa. Jessica ja Mac. Heidi ja Fani.

  Kaa ruutuun. Zen noutaa.

  Tarja ja Zici. Nina ja Ässä. Satu ja Piu. Jessica ja Mac. Fani.

 • 14.12.14 Meg (POHJ TVA FI AVA FI AVA-H Tending Pawnee) ja Pete kilpailivat agilityn 3-lk:ssa; hienosti nollavoitto 1./51!! Paljon onnea Pete & Meg!!
 • 14.12.14 Skyella (Tending Fireball) on ykköstulokset kasassa SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION arvoon!!! Tänään kolmas perättäinen 1-tulos - vaikka paikkaistuminen nolla - ja 258,5 pistettä. Upeaa Mika & Skye, hyvää työtä :) Hurjasti onnea!!!
 • 13.12.14 Ihme (`FI TVA`Tending Mirage) ja Maiju kisasivat tokon erivoi-luokassa; ja 1-tulos 273,5 pistettä ja 3. sija - paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 13.12.14 Routa (FI TVA BH Tending Umbra) ja Marjaana kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ja hyvä ykköstulos 281 pistettä!! Paljon onnea Marjaana & Routa!!
 • 13.12.14 Maggielle (FI TVA BH Tending Mist) ja Outille agilityn kolmosluokassa tänään nollarata ja 3. sija - ja sert!! Paljon onnea Outi & Maggie!!
 • 13.12.14 Pulmulle (FI TVA Tending Quickfire) ja Niinulle tuplanolla agilityn 3-luokassa, onnea Niinu & Pulmu!!
 • 13.12.14 Fox (FI KVA VK3 JK3 BH Tending Inflame) ja Marja tokoilivat erivoi-luokassa; ja tänään hienosti 281 pistettä ja 3. sija! Yhtä uupuu enää tva-tittelistä :) Paljon onnea Marja & Fox!!
 • 13.12.14 Frida (Tending Shine) ja Päivi kisasivat tokon erikoisvoittajassa, hienosti ykkönen pistein 280,5 pistettä!! Isot onnittelut Päivi & Frida!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - ilmottauduthan T-pikkujouluihin 20.12 (Leean luona Nurmijärvellä) T-listan kautta tai Riitalle! - 6.1.15 T-treenipäivä tokossa Jyväskylässä, ilmot Marja R tai T-listan kautta!
 • 7.12.14 Varma (Tending Thrive) ja Essi kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hyvä ykköstulos 189 p ja 2. sija - paljon onnea Essi & Varma siirtymisestä tokossa voittajaluokkaan!!
 • 6.12.14 Rai (FI AVA FI AVA-H Tending Qui Vive) ja Santtu kisasivat agilityn 3-luokassa, ja hienosti tuplanolla - paljon onnea Santtu & Rai!!
 • 29.11.14 Kaaos (POHJ TVA MM1-12 TSM-13-14 Tending Able Tiger) ja Christa kilpailivat tokon evl- luokassa ja heille upea ykkönen 315 pistettä!! Isot onnittelut Christa & Kaa!!
 • 29.11.14 Knox (NO TVA Tending Knockout) ja Görill kilpailivat Norjassa tokon elit-luokassa; ja ykköstulos 261 pistettä ja 3. sija Club Championship-kilpailussa - congratulations Görill & Knox!!
 • 29.11.14 Kaizer (Tending Feat) ja Pia ovat kilpailleet Tanskassa ensimmäistä kertaa tokon 3-luokassa; ykköstulos ja 2. sija, ja tämä pari on näin kovaa vauhtia matkalla kohti Tanskan Tva-arvoa (DK LPCH)! Huge congrats Pia & Kaizer!!
 • Pia ja Kaizer.
 • 23.11.14 Nori (Tending Mystery) ja Brigitte kilpailivat Saksassa ensimmäisissä tokon karsintakisoissa maajoukkueeseen; hienosti 1-tulos 280,5 pistettä! Aiemmin kesällä Nori kilpaili Landesmeisterschaft-kilpailussa, ja voitti kisan pistein 311, ja Norin titteli siis nykyään on Landessieger Obedience 2014 :) Congratulations Brigitte & Nori!! Samalla myös Saksan terveiset tämän kuvan myötä, oli todella mukava nähdä Nori viikonloppuna Eckernfordessä!
 • Brigitte ja Nori.
 • 23.11.14 Ysille (Tending Native) ja Antulle hieno nollavoitto ajalla -19.30 agilityn kakkosluokassa; paljon onnea Anttu & Ysi!!
 • 23.11.14 Cap (Tending Norther) ja Massimo ovat kilpailleet tokossa Italiassa; "excellent" (1 palkinto) 2-luokassa, ja tämä pari siirtyi nyt ylimpään luokkaan tokossa! Congratulations!!
 • 23.11.14 Puuma (POHJ TVA JK3 Tending Intense) ja Mari kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno ykköstulos 310,5 pistettä ja luokkavoitto! Isot onnittelut Mari & Puuma!!
 • 23.11.14 Riolle (Tending Noted) ja Sarille tänään agilityn 2-luokassa nollarata hyppyradalta! Paljon onnea Sari & Rio!!
 • 23.11.14 Into (FI TVA FI AVA Tending Jackknife) ja Lotta kisasivat tokon erivoi-luokassa; oikein hyvä ykkönen 291,5 pistettä ja 2. sija - paljon onnea Lotta & Into!!
 • 23.11.14 Mac (POHJ TVA TSM-12 Tending Knight) ja Jessica tokoilivat myös erikoisvoittajassa; heillekin hieno ykkönen 290 pistettä - paljon onnea Jessica & Mac!!
 • 23.11.14 Capolle (FI AVA FH1 JK2 Tending Hobgoblin) ja Liisalle tänään nollarata agilityn kolmosissa - onnea Liisa & Capo!!
 • 22.11.14 Ruut (FI TVA Tending Lunar) ja Susan tokoilivat erikoisvoittajassa, ja tänään ykköstulos 270 pistettä!! Oikein paljon onnea Susan & Ruut!!
 • 22.11.14 Routa (FI TVA BH Tending Umbra) ja Marjaana kisasivat tokon erivoi-luokassa; 277 pistettä ja 4. sija - paljon onnea Marjaana & Routa!!
 • 22.11.14 Luu (FI TVA FI AVA Tending Impressive) ja Anu kilpailivat tokon erikoisvoittajassa Ojangossa; hieno ykkönen 303 pistettä ja luokkavoitto!! Hurjasti onnea Anu & Luu!!
 • 22.11.14 Samassa luokassa toiseksi tuli Ihme (FI TVA Tending Mirage) Maijun kanssa; pisteitä myös hienot 294, ja 2. sija - paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 22.11.14 Heidi (Tending Xplorer) ja Silvia kilpailivat Italiassa tokon ylimmässä luokassa; hyvä ykköstulos 288 p ja 4. sija /30 koirakkoa! Congratulations Silvia & Heidi!!
 • 22.11.14 Numa (Tending Joy) kilpaili erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos pistein 293,5 ja luokkavoitto!
 • Muutamia videolinkkejä pentukoirien (Puuman ja Zipin pennut) treeneistä hieman iäkkäämmän T-koiran (Pohj Tva Tending Fly-Fly 13 v) tokotteluun: P- ja B- pennut tokoilee Zap 7,5 kk Hopi 13 v tokoilee
 • 16.11.14 Rai (FI AVA FI AVA-H Tending Qui Vive) ja Santtu kisasivat agilityn 3-luokassa; nollarata ja 3. sija /41 kisaajaa. Paljon onnea Santtu & Rai!!
 • 16.11.14 Ilolle (Tending Quest) ja Lotalle agilityn 3-luokassa tuplanolla; ja nyt siis SM-nollat kasassa :) Isot onnittelut Lotta & Ilo!!
 • 16.11.14 Pulmu (FI TVA Tending Quickfire) ja Niinu kisasivat agilityn kolmosissa, ja kaksi nollarataa; ja sijat 5. ja 2. - ja samalla hyppyserti :) Paljon onnea Niinu & Pulmu!!
 • 15.11.14 Bordercollieiden tokon rotumestaruus Pieksämäellä Bordercollieiden rotumestaruus kisattiin hallikokeena Pieksämäellä. Hienoja tuloksia :) Rotumestaruus-kultaa Riitalle ja Tikalle (FI TVA JK2 BH Somollis Tikka) pistein 306,5! Rotumestaruus-hopea Katjalle ja Zenille (POHJ TVA FI KVA TSM-10 M-11 PM-12 Tending Airborne) pistein 303,5!! Ja vielä kolmannelle sijalle, eli rotumestaruus-pronssille Niina ja Mira (FI TVA Tending Esprit) pistein 290,5. Lämpimästi onnea hienoista ykköstuloksista ja loistavista suorituksista ohjaajille ja koirille!!
 • 9.11.14 Moca (Tending Missile) suoritti hyväksytysti BH-käyttäytymiskokeen Katjan ohjaamana! Hyviä jälkitreenejä ensi kaudelle Katja & Moca :)
 • 9.11.14 Gaialle (FI AVA FI AVA-H Tending Kayo) ja Annalle nollavoitto agilityn kolmosluokassa, paljon onnea Anna & Gaia!!
 • 9.11.14 Samalla radalla toiseksi tuli Twixy (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Janne myös nopealla nollalla! Onnea Janne & Twixy!!
 • 9.11.14 Myös Raille (FI AVA FI AVA-H Tending Qui Vive) ja Santulle hieno nollavoitto agilityn 3-luokassa- isot onnittelut Santtu & RaiRai!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - 20.12 T-treenipäivä agilityssa ja tokossa Ylöjärvellä lämpimässä hallissa (yht. Riitta K) - 20.12 illalla T-Teamin vuosikokous ja pikkujoulut Leean luona Vihdissä, ilmot T-listan kautta
 • 9.11.14 Kaiku (FI KVA HK3 JK1 Tending Overpower) ja Leea kisasivat pk-jälkikokeen 2-luokassa ja hienosti JK2-koulutustunnus pistein 283!! Tottis 84 p, jälki 170 p ja esineet 29 p. Hurjasti onnea siirtymisestä myös jälkikokeessa ylimpään luokkaan Leea & Kaiku!!
 • 9.11.14 Knox ( NO TVA Tending Knockout) ja Görill kilpailivat tokon ylimmässä luokassa Norjassa; 1-tulos 273 pistettä, ja 5. sija / 19 kisaajaa. Congratulations Görill & Knox!!
 • 8.11.14 P- ja B-pentujen pentupäivä a-Qilityn hallissa Lahdessa Vietimme antoisan pentupäivän Lahden uudessa a-Qilityn treenihallissa kahden T-pentueellisen voimin, eli Puuman P-pennut ja Zipin B-pennut - ja yhtä lukuun ottamatta kaikki olivat paikalla :) Ja olivatpa pentuset taitavia; ovat toki taitavilla ohjaajillakin :) - ilo oli seurata treenejä! Onnistuneita treenejä kaikille edelleen, ja tässä vielä pentupäivän kuvasatoa - ja P-pennuista ehdittiin jo koostamaan pieni treenivideokin: P-pentue
  P -ja B-pennut omistajineen. Zip ja B-pennut.

  Puuma, Rimma ja P-pennut. Tesu ja Isla. Emmi ja Fizz.

  Anne ja Iti treenaa. Fizz.

  Heidi ja Super treenaavat. Misu. Super seuraa.

  Treenaamassa. Iti.

  Pete ja Trix. Merkkitreeniä.

 • Ja syyspimeän keskelle pari hieman aurinkoisempaa marraskuun treeniä :) Taff (Tending Tough) tokoilee: Taff Puuma (Tending Intense) paimentaa: Puuma
 • 8.11.14 Skye (Tending Fireball) ja Mika ovat kilpailleet kaksi kertaa erikoisvoittajaluokassa; ja heti kaksi ykköstulosta; 268 p (tunnari nolla) ja 2. sija, ja 293,5 p ja 1. sija!! Oikein paljon onnea Mika & Skye hienosta aloituksesta erivoi-luokassa!!
 • 26.10.14 Rai (FI AVA FI AVA-H Tending Qui Vive) ja Santtu kisasivat agilityn kolmosissa, ja hienosti nollavoitto 56 kisaajan luokassa! Isot onnittelut Santtu & Rai!!
 • 26.10.14 Jedi (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juha kisasivat agilityn 3-lk:ssa, ja tänään hienosti tuplanolla sijoin 3. ja 8. Lempäälässä! Paljon onnea Juha & Jedi!!
 • 26.10.14 Luu (FI TVA FI AVA Tending Impressive) ja Anu kilpailivat agilityn 3-luokassa, ja nollarata ja sija 2.! Paljon onnea Anu & Luu!!
 • 26.10.14 Riski (FI & SE TVA JK3 EK1 HK2 Tending Icon) ja Sirke kilpailivat ensimmäistä kertaa pk-hakukokeen 3-lk:ssa, hienosti HK3-koulutustunnus ja 1-tulos pistein 282 ja 2. sija!! Loistavaa Sirke & Riski, hienoja pk-kisatuloksia tänä syksynä, ja Kva-kello kilahtelee jo kahdessa pk-lajissa :)
 • 26.10.14 Jake (Tending Tremor) ja REM (Tending Supreme) ja Elina kisasivat tokon alokas- ja avoimessa luokassa tänään; Jaken kanssa upea 1-tulos alokkaassa pistein 196 ja luokkavoitto, ja REMin kanssa avoimen luokan ykkönen pistein 165,5 (seisominen nolla) ja 2. sija. Isot onnittelut Elina & REM & Jake!!
 • 26.10.14 Kit (POHJ TVA FI KVA JK3 EK3 HK1 FH1 Tending Dayfly) ja Hanna kilpailivat FH-jäljen ylimmässä, 2-luokassa; hienot pisteet jälleen FH:sta; 88 ja 2-tulos! Hieno tulos jäisellä pellolla! Hurjan paljon onnea Hanna & Kit!!
 • 25.1014 Dina (FI TVA Tending Dinah) ja Leena kisasivat tokon erivoiluokassa Keski-Pohjanmaan piirinmestaruudesta; Dinalle 1-tulos 269,5 pistettä (ohjattu nouto nolla) ja hienosti piirinmestaruus-kultaa!! Isot onnittelut Leena & Dina!!
 • 25.10.14 Jedi (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juha kisasivat agilityn 3-luokassa, ja tänään hienosti hyppyradalta nollavoitto!! Hurjasti onnea Juha & Jedi!!
 • 25.10.14 Kita (POHJ TVA EE TVA Tending Kickstart) ja Kata kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno ykköstulos pistein 305 ja 1. sija - paljon onnea Kata & Kita!!
 • 19.10.14 Pyry (`FI TVA` JK1 BH Tending Swift) ja Maria kilpailivat pk-jälkikokeen 2-luokassa; hieno JK2-koulutustunnus pistein 282; tottis 91 p ja maasto 191. Lämpimästi onnea JK2:sta ja siirtymisestä pk-jäljellä ylimpään luokkaan!!
 • 19.10.14 Skyey (Tending Skyey) ja Roland kilpailivat Ruotsissa pk-hakukokeen alemmassa luokassa; hienosti luokkavoitto ja siirto ylempään (högre class) luokkaan haussa! Congratulations Roland & Skyey!!
 • 19.10.14 Luu (FI TVA FI AVA Tending Impressive) ja Anu kisasivat tokon erivoi-luokassa, ja hieno ykköstulos 303 pistettä, ja luokkavoitto! Isot onnittelut Anu & Luu!!
 • 19.10.14 Heidi (Tending Xplorer) ja Silvia kisasivat tokossa kv ylimmässä luokassa, ja hienosti ykköstulos pistein 277,5 ja 2. sija! Congratulations Silvia & Heidi!!
 • 19.10.14 Ihme (`FI TVA` Tending Mirage) ja Maiju kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hyvä ykkönen pistein 291,5 ja 2. sija - paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 18.10.14 Riski (FI & SE TVA JK3 EK1 HK1 Tending Icon) ja Sirke kilpailivat pk-hakukokeen 2-lk:ssa ja hieno HK2-koulari ykköstuloksella 282 pistettä, ja siirto haussa ylimpään luokkaan! Oikein paljon onnea Sirke & Riski!!
 • 18.10.14 Luu (FI TVA FI AVA Tending Impressive) ja Anu kilpailivat agilityn 3-luokassa, ja kaksi nollarataa ja sijat 2. ja 7.! Paljon onnea Anu & Luu!!
 • 18.10.14 Into (FI TVA FI AVA BH Tending Jackknife) ja Kati kisasivat myös agilityssa kolmosissa, ja nollarata ja 3. sija - onnittelut Kati & Into!!
 • 18.10.14 Frida (Tending Shine) ja Päivi tokoilivat voittajaluokassa, ja hienosti 1-tulos 272 pistettä (vaikka hyppynouto nolla) - paljon onnea Päivi ja Frida siirrosta tokossa ylimpään luokkaan!!
 • 11.10.14 Zici (POHJ TVA FI AVA FI AVA-H PM-11 Tending Jetblack) ja Tarja kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ja upeasti täydet pisteet eli 320!! Lämpimästi onnea hienosta suorituksesta & hienosta ykkösestä Tarja & Zici!!
 • 11.10.14 Kit (POHJ TVA FI KVA JK3 EK3 HK1 FH1 Tending Dayfly) ja Hanna kilpailivat FH-jäljen 2-luokassa, ja upeasti 1-tulos pistein 90!! Valiokello sanoo tiktak siis tästäkin lajista :) Hurjan paljon onnea Hanna & Kit!!
 • 10.10.14 Italian Albairatessa vietettiin pienimuotoinen T-treenipäivä, ja paikalla oli kolme kasvattiamme, Tending Highlight, T. Xplorer ja T. Norther. Mukavaa oli; paljon hyviä treenejä ja paljon hyvää syötävää :) Thank you, Silvia & Massimo!!
  Heidi seuraa. Heidi seuraa. Cap seuraa.

  Cap tunnarissa. Nina, Silvia, Massimo ja me.

 • Tulevia T-tapahtumia: - 8.11 P- ja B-pentujen pentupäivä Lahdessa - T-Teamin vuosikokous ja pikkujoulut marras/joulukuussa, pvm ilmoitetaan piakkoin! - suunnitteilla 20.12 toko- ja agilitytreenipäivä Ylöjärvellä, yht. Riitta K. Alustavasti vuodelle 2015: - Tending-tokotreenipäivä suunnitteilla tammikuussa Keski-Suomessa, tietoa myöhemmin - T-Teamin kevätleiri 15.-17.5.15 - T-kesäleiri to-su 23.-26.7.15 Hartola
 • 5.10.14 U- ja N-pentujen treenipäivä Espoossa Kaikki U- ja N-pennut (HIP-Iiro & HIP-Harald) ulkomaan kasvatteja lukuun ottamatta kokoontuivat Niinun agilitykoulutukseen Agility Sport-areenalle. Näppäriä ja nopeita jokainen :) Kuvat Leena Partanen
  U- ja N-pentueet. Ysi hyppää.

  Routaa putkeen. Näp hyppää.

 • 5.10.14 Priima (Tending Trysty) ja Satu tokoilivat avoimessa luokassa; 1-tulos 173 p (hyppy nolla) ja siirto voittajaluokkaan - paljon onnea Satu & Priima!!
 • 5.10.14 Taff (Tending Tough) kilpaili Joannan ohjaamana KV 2-luokassa, ja sijoittui sisähallikisassa toiseksi - congratulations Joanna & Taff!!
 • 4.10.14 Intolle (FI TVA FI AVA Tending Jackknife) ja Katille agilityn 3-luokassa tripla- nolla sijoin 4., 5. ja 6 - paljon onnea Kati & Into!!
 • 4.10.14 Frida (Tending Shine) suoritti hyväksytysti BH-kokeen Päivin ohjaamana. Onnea ja hyviä jälkitreenejä!!
 • 29.9.14 Pieni uuhilaumamme lähti Sipoon kesälaitumilta, ja paimennuskausi täällä meillä on siis ohitse! Suurkiitos paimennusporukallamme, erityisesti Marjo ja Jessica, ja iso kiitos Camilla & Mikael!!
  Lampaat autosta ulos. Lampaat syysaamuna. Pieni uuhilaumamme.

  Mac paimentaa.

 • 26.-28.9.14 T-Teamin syysleiri Jämijärvellä Tending-porukka leireili aurinkoisena syysviikonloppuna Jämijärvellä, jossa keskityttiin erityisesti palveluskoirapuolen maastolajien treenaamiseen; hakua, jälkeä, ek:ta ja esineitä, toki myös pk-tottis ja tokoryhmiä pyöri päivittäin. Sekä lauantaina että sunnuntaina starttasi kymmenkunta omatoimi-treeniryhmää eri lajeja treenaamaan, ja mukavaa oli! Kiitos kaikille hyvästä treeniseurasta, ja treeniajatuksista- ja vinkeistä! Päivällä syötiin hyvin seisovasta pöydästä, ja illat menivät mökeillä istuskellen, saunoen ja jutellen. Keväällä taas uudelleen :)
  Lalli ilmaisee. Hakuporukka tulossa piilolta.

  Näp luoksetulossa. Pk ilmoittautuminen.

  Aamulla mökkien edessä. Lounaalla.

  Puuma jäljellä. Puuma jäljellä.

  Emmi ja Fidzi jäljellä. Palaveria jäljen jälkeen. Kit noudossa.

  Hanna ja Hikka seuruussa. Isla seuraa. Nero-pappa noudossa. Nappi seuraa.

  Roima seuraa. Ilmoittautuminen pk tottikseen. Panu ja Hai.

  Kelpo pistolle lähdössä. Hakuporukka palaamasta metsästä.


 • 28.9.14 Zip (POHJ TVA FI AVA Tending Occult) ja Oili kilpailivat tokossa Ruotsissa - kisa oli samalla Ruotsin maajoukkuekarsinta - ja kahtena päivänä peräkkäin 1-tulokset Ruotsin elit-luokassa, vaikka tunnari ei tällä kertaa onnistunutkaan. Onnea Ruotsin tokoykkösistä Oili & Zip!!
 • 28.9.14 Maggie (`FI TVA`Tending Mist) ja Outi kisasivat agilityn 3-luokassa; hyvä nollarata ja 2. sija - paljon onnea Outi & Maggie!!
 • 27.9.14 Pyry (`FI TVA`BH Tending Swift) ja Maria kilpailivat pk-jälkikokeen 1-luokassa; hieno JK1-koulari pistein 292 (tottis 96 p, maasto 196 p)! Hurjasti onnea JK1:stä ja siirtymisestä jäljellä kakkosiin Maria & Pyry!!
 • 20.-21.9.14 NOM Palveluskoirien Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut, Jämijärvi Katri & Mervi (Tending Luminary) PK-jälkikokeen NOM-5! Marja, Kirsi & Fox (Tending Inflame) PK-viestikokeen NOM-5!! Palveluskoirien NOM-kilpailuissa edusti neljä Tending-koirakkoa SM-kisatulosten perusteella; jäljellä Suomea edustivat Katri & Tending Luminary ja Hanna & Tending Live Wire (varakoirakkona Elina & Tending Outmatch), hakukokeessa Kaarina & Tending Lucky One (haun varalla Leea & Tending Overpower) ja viestikokeessa Marja, Kirsi & Fox (Tending Inflame). Jälkikoirat tekivät Jämijärvellä varsin tasaista työtä kaikki, joten eroja tuli jana- työskentelyssä ja esineillä. Sekä Mervi että Hui tekivät jäljellä hyvää työtä, kummallakin onnistui jälki ja kaikki kepit löytyivät toisena päivänä, toisen päivän jäljeltä yksi välikeppi jäi kummaltakin. Merville kolme esinettä neljästä, kun valitettavasti Hui toi vain kaksi (=nom-kisassa nolla). Kummallakin koirakolla oli kisan parhaimpiin lukeutuva tottis. Mervi nousi hienosti sijalle 5. sunnuntain onnistuneen jäljen jälkeen kokonaispistein 604!! Paljon onnea Katri & Mervi, loistava suoritus!!! Myös viestikokeessa koirat juoksivat hyvin - Foxille ehjä juoksu kumpanakin päivänä, ja hyvä tottis, mutta esineistä harmillisesti nolla. Tämä riitti viidenteen sijaan viestillä pistein 491 - onnea Marja & Kirsi & Fox, todella hienoa että viesti sujui niin hyvin kisapäivinä!! Hakukokeessa Kaarinalla ja Hiskillä oli onnistunut lauantai, ja esineetkin löytyivät, mutta sunnuntain henkilöetsintä ei mennyt aivan nappiin, ja pari putosi 9. sijalle, silti parhaana suomalaiskoirakkona hakukoirista. Haun kärkeen menivät norjalais-bordercolliet varmoilla suorituksillaan. Lämpimät onnittelut kaikille hyvistä suorituksista ja myös tuloksista, tällä tasolla kisaaminen on ylipäätään todella upeaa - ja niin pienestä kiinni joskus!
 • 21.9.14 Mac (POHJ TVA TSM-12 PM-13 Tending Knight) ja Jessica kilpailivat Uudenmaan piirin mestaruuskilpailuissa tokossa - ja hienosti piirinmestaruus-kultaa pistein 300 (15 kilpailijaa). Hurjan paljon onnea Jessica & Mac!!
 • 21.9.14 Myös Kita (POHJ TVA Tending Kickstart) ja Kata kilpailivat piirin kisoissa; ykköstulos yhdellä nollalla pistein 263,5, ja 4. sija! Onnea Kata & Kita!!
 • 21.9.14 Io (FI TVA HK1 BH Tending Hit) ja Elina kilpailivat pk-hakukokeen 2-luokassa; upea HK2-koulutustunnus pistein 295 (tottis 98, maasto 168 + 29) ja 1. sija - lämpimästi onnea Elina & Io, ja tervemenoa ylimpään luokkaan hakukokeessa :)
 • 21.9.14 Maggie (FI TVA Tending Mist) ja Outi kisasivat agilityn 3-luokassa; hienosti nollarata, 2. sija ja sert! Isot onnittelut Outi & Maggie!!
 • 21.9.14 Cap (Tending Norther) aloitti tokokisauransa Italiassa Massimon ohjaamana 1-luokassa; excellent ja 1. sija!! Congratulations Massimo & Cap!!
 • 20.9.14 Zac (FI TVA JK2 BH Tending Awesome) ja Marko kisasivat Salpauselän piirin- mestaruuskisoissa tokossa; hyvä ykköstulos 289,5 pistettä ja piirinmestaruus- pronssia!! Isot onnittelut Marko & Zac!!
 • 20.9.14 Piu (`FI TVA`Tending Yep) ja Satu kilpailivat tokossa piirin mestaruus-kisoissa; hieno ykköstulos 297,5 pistettä ja piirin mestaruus-kultaa Pohjois-Savon kennelpiirissä! Satu kilpaili myös Titin (Tending Thrill) kanssa avoimessa luokassa, ja myös sieltä luokkavoitto pistein 181,5 pistettä! Hurjasti onnea Satu & Piuppa & Titti, ja myös VARPSin joukkuekullasta!!
  Piu ja Titti. Outi ja Satu ja pm-mitalistikoirat.

 • 20.9.14 Maggie (FI TVA Tending Mist) ja Outi kilpailivat myös tokon piirinmestaruudesta; heille myös hieno ykkönen pistein 289, ja 2. sija - ja samalla piirinmestaruus-hopeaa!! Lämpimästi onnea Outi & Maggie, ja onnea myös joukkuekullasta!!
 • 20.9.14 Veikka (FI KVA JK3 EK3 Tending Aviator) ja Hanna kisasivat pk-etsintäkokeen 3-lk:ssa; hieno 1-tulos 281 pistettä ja EK3-koulari, tottis 94 ja maasto 187 (vaikka ohjaaja onnistui hukkaamaan yhden jälkikepin!) - isot onnittelut Hanna & Veikka!!
 • 20.9.14 Pulmulle (FI TVA Tending Quickfire) ja Maaritille tänään agilityn 2-luokassa kaksi nollavoittoa, ja siirto kolmosluokkaan!! Hienoa Maarit & Pulmu, paljon onnea!!!
 • 20.9.14 Fruudi (Tending Zeal) suoritti hyväksytysti BH-kokeen Marjon ohjaamana, hienoa Marjo & Fruudi, onnea!!
 • 20.9.14 Riski (FI TVA SE TVA JK3 HK1 Tending Icon) ja Sirke kilpailivat jälkikokeen 3-luokassa; hienosti 1-tulos 282 pistettä ja JK3-koulari, ja sm-tuloksetkin nyt kasassa! Lämpimästi onnea Sirke & Riski!!
 • 20.9.14 Cho (VK1 BH Tending Mayday) ja Marjatta ja Anni kisasivat pk-viestikokeen 2-luokassa; ja ykköstulos 276 pistettä ja VK2-koulari!! Samalla siirto kolmosluokkaan viestillä. Tottis 82 p, maasto 168 (ainoa koira joka juoksi) ja esineet 26 p. Paljon onnea Marjatta & Anni ja Cho!!
 • 17.9.14 Cari (Karioka Of Tending) aloitti kisauransa agilityssa Samin ohjaamana; hienosti nollavoitto agilityn 1-luokassa - paljon onnea Sami & Cari!!
 • 17.9.14 REM (Tending Supreme) suoritti hyväksytysti BH-käyttäytymiskokeen Elinan ohjaamana, onnea Elina & REM ja tsemppiä pk-puolen treeneihin!!
 • 14.9.14 Fani (FI TVA JK3 M-13 Tending Outshine) ja Heidi kisasivat Helsingin piirinmestaruus- kilpailuissa; upeasti piirinmestaruus-kultaa pistein 297,5 (ja caciob, jota Fani ei valitettavasti voinut vastaanottaa). Hurjasti onnea Heidi & Fani!!
 • Heidi ja Fani, kuva Juuso Kuparinen.
 • 14.9.14 Knox (NO TVA Tending Knockout) ja Görill kilpailivat Norjan karsintakilpailussa Norjan tokomaajoukkueeseen; hieno ykköstulos 299 pistettä ja 2. sija!! Huge congrats Görill & Knox, well done :)
 • 14.9.14 Rika (KANS TVA EE & FI & LV & DK TVA EE AVA Tending Eagle-Eyed) osallistui agilityn MM-kilpailuihin Luxemburgissa Eestin maajoukkueessa; kummaltakin joukkueradalta hyvät nollat, ja Eestin joukkue tuli toiseksi joukkuekisan agilityradalla!! Paljon onnea Anne & Rika agilitymenestyksestä!!
 • 14.9.14 Veikka (FI KVA JK3 EK3 Tending Aviator) ja Hanna kisasivat pk-etsintäkokeen 3-luokassa, ykköstulos pistein 272 ja EK3-koulari, ja piirinmestaruus-hopeaa!! Paljon onnea Hanna & Veikka!!
 • 13.9.14 Luu (Tending Impressive) on uusi SUOMEN AGILITYVALIO!!! Tänään Anun ohjaamana nollavoitto ja serti, ja hienosti AVA-arvo :) Suurensuuret onnittelut Anu & Luu!!
 • 13.9.14 Pingu (FI TVA JK3 HK2 EK2 Tending Rogue) ja Saara kisasivat pk-jälkikokeessa piirinmestaruus-kisoissa; JK3-koulari pistein 246 (välikeppi ja yksi esine jäi), ja piirinmestaruus-pronssia!!! Hurjan paljon onnea Saara & Pingu!!
 • 13.9.14 Kit (POHJ TVA FI KVA JK3 EK3 BH Tending Dayfly) ja Hanna kisasivat hakukokeen 1-luokassa; ja mainiosti 1-tulos pistein 277 (tottis 97, maasto 180 p) ja HK1-koulari!! Isot onnittelut Hanna ja Kit!!
 • 7.9.14 Ihme (`FI TVA`Tending Mirage) ja Maiju kisasivat tokon erikoisvoittajassa; ykköstulos 269 pistettä ja 1. sija - paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 7.9.14 Puh (FI TVA JK3 BH Tending Crusader) ja Marjatta ja Anni kisasivat pk-jälkikokeen 3-luokassa; upeasti JK3-koulari 1-tuloksella pistein 283!! Kaikki kepit ja esineet, ja tottis 88 pistettä - ja 1. sija. Hienoa Marjatta & Anni & Puh, paljon onnea!!
 • 7.9.14 Fixu (JK1 BH Tending Madcap) ja Kirsi kilpailivat pk-jälkikokeen 2-luokassa; ja JK2-koulari pistein 242!! Samalla Fixu siirtyi jäljellä ylimpään luokkaan :) Isot onnittelut Kirsi & Fixu!!
 • 7.9.14 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Jannelle JAUn kisoissa agilityn 3-luokassa hienosti kaksi nollavoittoa!! Jannelle ja Tatzille (FI TVA FI AVA FI AVA (H) PPR1 PAIM1 Tending Rival) myös kaksi hyvää nollarataa, ja sijat 2. ja 5.!! Todella hienoa, hyvä Janne & Twixy & Tatzi!!
 • 7.9.14 Gaialle (FI AVA FI AVA-H Tending Kayo) ja Annalle JAUn kisoissa nollavoitto, ja nolla ja 2. sija - paljon onnea Anna & Gaia!!
 • 6.9.14 Rika (KANS TVA EE & FI & LV & DK TVA EE AVA Tending Eagle-Eyed) voitti tokon Eestin Mestaruus-kultaa pistein 290, tuomarina Saksan Uwe Wehner. Tämä oli Rikan seitsemäs mestaruuskulta, ISOT onnittelut Anne & Rika!!
 • Viikko sitten Rika voitti agilityn Eestin Mestaruus-kilpailuissa pronssia, ja edustaa myös tänä vuonna agilityn maajoukkueessa MM-kilpailuissa. Paljon onnea Anne & Rika hienoista tuloksista!!
 • 6.9.14 Mira (FI TVA Tending Esprit) ja Niina kilpailivat tokon erivoi-luokassa; piirinmestaruuskilpailuissa hienosti piirinmestaruus-kultaa pistein 293,5!! Lämpimästi onnea Niina & Mira!!
 • 6.9.14 Mervi (FI TVA FI KVA JK3 M-14 Tending Luminary) ja Katri kilpailivat myös alueensa piirinmestaruuskisoissa tokossa; hienosti erivoin ykkönen pistein 306,5, ja piirin- mestaruus-kultaa!! Mervin tytär Terttu (Tending Tigerlily) kilpaili myös alokasluokassa Katrin ohjaamana; Terttu voitti alokasluokan pistein 185,5!! Hurjasti onnea Katri & Merkka & Terttu hienoista tuloksista!!
  Mervi ja Terttu.
 • 6.9.14 Pingu (FI TVA JK3 HK2 EK2 Tending Rogue) ja Saara kisasivat pk-etsintäkokeen 3-luokassa; heille upeasti EK3-koulari ja ykköstulos pistein 278! Mahtavaa Saara & Pingu, isot onnittelut!!
 • 6.9.14 Nomi (FI KVA FI TVA JK3 Tending Outrunner) ja Tarja kisasivat tokon pm-kisoissa; tänään piirinmestaruus-pronssia pistein 278!! Paljon onnea Tarja & Nomi!!
 • 6.9.14 Puumalle (POHJ TVA JK3 BH Tending Intense) ja Marille JK3-koulutustunnus tänään pk-jälkikokeesta pistein 261 (yksi välikeppi jäi). Paljon onnea Mari & Puuma!!
 • 6.9.14 Nappi (JK2 BH Tending Mystic) starttasi ensimmäistä kertaa pk-jälkikokeen ylimmässä luokassa; ja JK3-koulutustunnus pistein 255 (tottis 89, yksi välikeppi ja yksi esine jäi).
 • 6.9.14 Gaialle (FI AVA FI AVA-H Tending Kayo) ja Annalle kolme nollavoittoa agilityn 3-luokassa! Paljon onnea Anna & Gaia!!
 • 31.8.14 Hope (FI TVA Tending Zinger) on uusi SUOMEN HYPPYVALIO AGILITYSSA!! Tänään Jaakon ohjaamana tuplanolla Ojangon kisoissa! Hurjan paljon onnea Jaakko & Hope!!
 • 31.8.14 Kuuralle (Tending Illusion) ja Henrille agilityn kakkosluokasta hieno nolla- voitto!! Paljon onnea Henkka & Kuura!!
 • 31.8.14 Luu (FI TVA Tending Impressive) ja Anu kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa piirinmestaruus-kisoissa; hienosti piirinmestaruushopeaa pistein 301,5!! Isot onnittelut Anu & Luu, samalla myös joukkuepiirinmestaruus!!
 • 31.8.14 Taito (Tending Skill) on uusi SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Tänään tokon piirinmestaruuskilpailuissa hienot 292,5 pistettä ja pm-pronssia!! Lämpimät onnittelut Katille ja uudelle tottelevaisuusvaliolle Taitolle!!
 • 31.8.14 Skye (Tending Fireball) ja Mika kisasivat tokon voittajaluokassa; upea 1-tulos 294,5 pistettä ja luokkavoitto, samalla siirto erikoisvoittajaluokkaan! Oikein paljon onnea Mika & Skye!!!
 • 31.8.14 Fixu (Tending Madcap) ja Kirsi kisasi tokon alokasluokassa ykköstuloksen 177 pistettä, ja 3. sija! Paljon onnea Kirsi & Fixu!!
 • 31.8.14 Gaialle (FI AVA FI AVA-H Tending Kayo) ja Juhalle kolme nollavoittoa Ojangon kilpailuissa agilityn 3-luokassa! Paljon onnea Juha & Gaia!!
 • 30.8.14 Puuma (POHJ TVA JK3 BH Tending Intense) ja Mari kisasivat pk-jälkikokeen 3-luokassa, ja hyvä ykköstulos ja JK3-koulari pistein 285 (tottis 94, jälki 169, esineet 22 p). Kva-kellokin käynnistyi samalla :) Hurjasti onnea Mari & Puuma!!
 • 30.8.14 Nomi (FI KVA FI TVA JK3 Tending Outrunner) on NORJAN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Tarja ja NOmi kisasivat tokon ylimmässä luokassa Norjassa, ja tuliaisina siis NO TVA :) Hurjan paljon onnea Tarja & Nomi!!
 • 30.8.14 Riski (FI TVA SE TVA JK3 HK1 BH Tending Icon) ja Sirke kisasivat pk-etsintäkokeen 1-luokassa, ja hieno ykköstulos 286 pistettä, EK1-koulari ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Sirke & Riski!!
 • 30.8.14 Paavolle (Tending Zest) ja Hannalle tokon erivoi-luokasta ykköstulos 264,5 pistettä (tunnari nolla) - onnea Hanna & Paavo!!
 • 30.8.14 Merville (FI TVA FI KVA JK3 M-14 Tending Luminary) ja Katrille hieno HK1-koulutustunnus pk-hakukokeen 1-luokasta pistein 290, ja 1. sija!! Lämpimästi onnea Katri & Mervi!!
 • 30.8.14 Io (FI TVA BH Tending Hit) ja Elina kisasivat pk-hakukokeen 1-luokassa, ja hyvä HK1-koulari ykköstuloksella 282 pistettä, ja 2. sija!! Hurjan paljon onnea Elina & Io!!
 • Tulevia tapahtumia: - HUOM! Muistutus; T-Teamin syysleiri 26.-28.9.14!! - Tervetuloa treenailemaan (pk-maastot, pk-tottis, toko) ja mökkeilemään syyskuun viimeisenä viikonloppuna! Pikaiset ilmoittautumiset (lomakkeella) Riitta K:lle.
 • Tässä vielä Maarit Karhun hienoa kuvakavalkadia tokon Maailman Mestaruus-kilpailuista!
  Tarja ja Zici. Rika. Pepper seuraa.

  heidi ja Fani. Zen menossa ruutuun. Mac ja Jessica.

  Ässä juoksee ruutuun. Kaaos seuraa. Kita ja Kata seuruussa.

  Piu ohjatussa. Heidi ja Fani, kisan jälkeen.

 • 24.8.14 Mira (FI TVA Tending Esprit) ja Niina kisasivat agilityn 1-luokassa, nollarata ja sertin myötä siirto kakkosiin!! Paljon onnea Niina & Mira!!
 • 24.8.14 Kit (POHJ TVA FI KVA EK3 JK3 HK1 FH1 BH Tending Dayfly) ja Hanna kilpailivat pk-etsintäkokeen 3-luokassa; huipputulos 296 p (tottis 98, maasto 198) ja samalla he voittivat piirinmestaruus- kultaa!! Hurjasti onnea Hanna ja Kit hienosta EK3-tuloksesta!! Myös Pingu (FI TVA JK3 HK2 EK1 Tending Rogue) ja Saara kisasivat PK-etsintäkokeessa, 2-luokassa. Heillekin upea ykkönen ja EK2-koulari pistein 290! (tottis 93 p, maasto 197 p) - hienoa Saara ja Pingu, joka siirtyi ylimpään luokkaan jo kolmannessa pk-lajissaan! Paljon onnea!!
  Saara ja Pingu ja Hanna ja Kit.
 • 24.8.14 Nikelle (Tending Zenith) ja Riikalle agilityn ykkösluokassa nollavoitto, ja samalla siirto kakkosiin - paljon onnea Riikka & Nike!!
 • 24.8.14 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Jannelle tänään hieno nollavoitto 1./71 agiradalta Uudenmaan piirinmestaruuskisoissa! He voittivat myös piirinmestaruus-joukkuekultaa JAUn riveissä!! Paljon onnea Janne & Twixy!! JAUn joukkueessa pm-kultaa olivat voittamassa myös Capo (FI AVA JK2 FH1 BH Tending Hobgoblin) Liisan ohjaamana - paljon onnea Liisa & Capo!! Samoissa kisoissa kolmosen hyppyradan voitti Rai Rai (FI AVA FI AVA-H Tending Qui Vive) Santun ohjaaamana - isot onnittelut Santtu & Rai!!
 • 23.8.14 Ruut (FI TVA Tending Lunar) ja Susan kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hyvä ykköstulos 283,5 pistettä ja 2. sija - lämpimästi onnea Susan & Ruut!!
 • 17.8.14 Ysi (Tending Native) ja Anders kilpailivat agilityn 1-luokassa, ja viikonloppuna hienosti kolme nollarataa; kaksi nollavoittoa ja yksi 2. sija! Samalla Ysi siirtyi agilityssa 2-luokkaan! Oikein paljon onnea, Anttu & Ysi!!
 • 17.8.14 Riski (FI TVA SE TVA JK3 HK1 Tending Icon) ja Sirke tokoilivat Ruotsissa kansainvälisessä tokokokeessa (elit-lk) - hienosti 292,5 p ja kv-kisan voitto!! Hurjasti onnea Sirke & Riski!!
 • 16.8.14 Ihme (`FI TVA`Tending Mirage) ja Maiju kisasivat agilityn kakkosluokassa, ja nollavoitto!! Paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 14.8.14 Fruudi (Tending Zeal) ja Marjo kilpailivat tokon alokasluokassa; hienosti hyvä ykköstulos 184 pistettä!! Hurjan paljon onnea Marjo & Fruudi!!
 • 10.8.14 Valle (FI & SE TVA FI AVA BH Tending Vangurd) on uusi SUOMEN HYPPYVALIO!! Valle kilpaili TSAU:n kisassa, ja 3-luokan hyppikseltä hienosti 2. sija! Isot onnittelut Solkki ja Valle FI AVA-H:n tittelistä!!
  Solkki ja Valle.
 • 10.8.14 Taito (Tending Skill) ja Kati kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ja ykköstulos 263,5 pistettä! Paljon onnea Kati & Taito!! Yhtä uupuu enää tva-arvosta :)
 • 10.8.14 Pyry (`FI TVA` Tending Swift) ja Maria kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hienosti 284,5 pistettä, 1. sija ja tokon piirinmestaruus-kultaa! Hurjan paljon onnea Maria & Pyry!!
 • 9.8.14 Cho (BH Tending Mayday) ja Tuikkaset kilpailivat pk-viestikokeen 1-luokassa; hieno ykköstulos ja VK1-koulari pistein 295 (tottis 95, maasto täydet 200 p) - hurjan paljon onnea Marjatta, Mika ja Anni!!
 • 9.8.14 Skye (Tending Fireball) ja Mika ovat kisanneet tokon avoimessa luokassa; hieno ykköstulos 196,5 pistettä!! Isot onnittelut Mika & Kaitsu!!
 • 2.8.14 Rhettille (Tending Chimera) ja Niinulle agilityn 3-luokassa nollarata ja 2. sija!! Onnea Niinu & Rhett!!
 • 2.8.14 Pirulle (Tending Passionate) ja Teemulle agilityn 3-luokassa nollarata ja 4. sija - onnea Teemu & Piru!!
 • 1.-3-.8.14 Tottelevaisuuden Maailman Mestaruus-kilpailut, Helsinki Kaksi MM-mitalia; MM-hopea ja MM-pronssi!!!! Suomen joukkueelle MM-joukkuekultaa!!!!!!!! Katja & Zen (T. Airborne) tokon MM-2!!! Silvia & Pepper (T. Highlight) tokon MM-3!! Jessica & Mac (T. Knight) tokon MM-4!! Tarja & Zici (T. Jetblack) tokon MM-6!! - kuusi T-bordercollieita 20 maailman parhaan finaaliin päässeen tokokoiran joukossa :)
  Suomen kultajoukkue. Katja ja Zen, hopeamitalistit.

  Pepper, Freez, Zen mitalistit. Palkintojenjako. Silvia ja Pepper.

  Suomen upea joukkue. Jessica ja Mac. Silvia ja Pepper seuruussa. Katja ja Zen seuruussa. Jessica ja Mac seuruussa.

 • Hyvä "meidän joukkue"!!! Kahden huikaisevan joukkuekisapäivän (jotka olivat samalla karsintapäivät yksilökisan finaaliin) jälkeen Suomelle tiukalla taistolla ja Katjan ja Zenin upealla onnistumisella MM-joukkuekultaa!!! Onnittelemme ja huudamme hurraata Suomen upealle kultajoukkueelle - Katja & Zen, Tarja & Zici, Jessica & Mac, Nina & Ässä, Christa & Kaaos ja Satu & Piu, sekä hienot varakoirakot Hanna & Fidzi, Kata & Kita ja Heidi & Fani!!

  Suomen joukkuelaiset tekivät tasaista tulosta, mutta epäonnikin hieman vainosi Christan Kaaoksen epäonnistuessa ruudussa harmillisesti. Nina ja Ässä saivat tarkat 256 p ykköstuloksen, ja Jessica ja Mac nappasivat hienon 277 p tiukalla arvosteluskaalalla, jolla olivat kärjessä pitkään. Torstaina myös Satulle ja Piulle ykköstulos 258 pistettä, ja sitten saimmekin jännittää joukkueen kahta viimeistä koirakkoa. Emmekä turhaan, sillä Tarja ja Zici tempaisivat komeat 278 pistettä, ja Zen joukkueen viimeisenä koirakkona Katjan luotsaamana sitten täytti kaikkien odotukset huikealla 284 tuloksella, ja oli päivän 2. paras!! Myös Italian Pepper Silvia ohjaajanaan meni kirkkaasti finaaliin (281 p),samoin Eestin Anne ja Rika (274 p). Kata ja Kita jäivät hiuksenhienosti ykkösestä, mutta tämäkin pari esitti monta erittäin kaunista ja huoliteltua liikettä kisakehissä! Näin finaalipäivälle oli pääsemässä kuusi Tending-koirakkoa, kun myös Suomen joukkueen varakoirakko Heidi ja Fani onnistuivat hienosti torstaina, ja pääsivät näin maajoukkueen ensikertalaisina finaaliin pistein 269. Perjantaista oli siis tulossa jännittävä päivä!!
  Ja Suomelle MM-joukkuekultaa pistein 839!!! Huikeasti, hienosti ja upeasti kultaa!! Hyvä Suomen joukkue!!

  Perjantai olikin paljolti suomalaisjuhlaa ja T-koirien juhlaa, kun järjestään kaikki onnistuivat liikkeissä todella hienosti! Toki maailman kärki on hyvää muuallakin, ja niinpä 10 parhaan kärjestä käytiin varsin tiukka kamppailu. Saksalaiset, venäläiset ja norjalaiset esittivät hienoja suorituksia hekin, ja myös Italian kasvattimme Pepper ja Eestin kasvattimme Rika olivat kärjen tuntumassa lähes koko kisan ajan. Saksan Freez`lle - joka siis sattuu myös olemaan toiveissa olevan pentueemme isäuros - ei kukaan mahtanut mitään, ja Sandra ja Freez voittivatkin lopulta melkoisen ylivoimaisesti. Seuraavat sijat valmistuivat vasta viimeisen liikkeen, paikalla istumisen jälkeen, ja Katja ja Zen, jotka olivat tehneet huikean hienoa ja varman näköistä työtä koko päivän istuivat kympin edestä ja MM-hopea oli näin varma! Pisteitä 277!! Italian Pepper vetäisi istumisessa puolta pistettä pidemmän korren kuin Mac, ja näin Pepper tuli MM-pronssille pistein 274,5. Macin saadessa istumisesta yhdeksikön, ja näin pisteet 273,75 - ja upeasti kuitenkin MM-4. sija. Tarja ja Zici pääsivät vielä hienosti 6. sijalle pistein 272,5. Annen Rika harmillisesti meni maihin istumisessa ja putosi näin kärjen tuntumasta... Heidikin jäi nippanappa ykkösestä Fanin kanssa kun ohjattu nouto hieman epäonnistui, mutta heille aikamoinen startti kansainvälisissä mittelöissä, tämähän oli vasta alkua :)

  Suomen tokokoirakot pärjäsivät jälleen kerran upeasti, ja MM- ja PM-mitalisarja sai jatkumoa. Teitä kaikkia oli todella iso ilo katsoa kehissä, eleetöntä ja hallittua ohjaamista ja näyttävän korrektisti työskenteleviä koiria. Tätä toko on parhaimmillaan! Kiitos Suomen joukkuelaiset, olette menestyksenne ansainneet!! Onnittelemme lämpimästi kaikkia teitä, ja eritoten tietenkin Katjaa ja Zeniä, joille upea MM-hopea; tämä koirakko on niittänyt menestystä niin tokossa kuin pk-puolellakin, ja mitalisaldokin alkaa olla aikamoinen vuosien varrelta :) Katja on tehnyt paljon loistavaa työtä Zenin kanssa, ja olemme olleet erittäin iloisia että juuri tämä pari, ohjaaja ja koira,päätyivät aikanaan yhteen. Heitä on ollut aina upea seurata kisoissa!!
  Silvia and Pepper, congratulations!! We really believed you when we sold this lively black-and-white female puppy "to other side of Europe", as we thought at that time (now we have of course happily noticed that the distance is not a hindrance to see each other often!) but we couldn`t ever image how far you would go with peppery Pepper! You have done so great work with her, and we are really proud of you two!!

  Jessica ja Mac, Tarja ja Zici, lämpimät onnittelut hienoista sijoituksistanne tällä tasolla!! Kummaltakin koiralta löytyy sekä voimaa että balanssia, ja vuosi vuoden jälkeen näiden ohjaajien ja koirien työskentely näyttää yhä hiotummalta.

  Onnea Suomen joukkue, "meidän joukkue":) ja nauttikaa menestyksestänne!!:)

 • 1.-3-.8.14 Palveluskoirien Suomen Mestaruus-kilpailut, Jokela Kaksi SM-kultaa ja kaksi SM-pronssia!! T-Team Sport Dogs ry:lle joukkue-SM-pronssia!!! Katri & Mervi (T. Luminary) pk-jäljen SM-1!! Nina & Ässä (T. Hotspur) pk-etsintäkokeen SM-1!! Kaarina & Hiski (T. Lucky One) pk-haun SM-3!! Hanna & Hui (T. Live Wire) jälkikokeen SM-3!! Elina & Tupla (T. Outmatch) jälkikokeen SM-4!! Leea & Kaiku (T. Overpower) hakukokeen SM-4!! Marja & Kirsi & Fox (T. Inflame) viestikokeen SM-4!! Hanna & Kit (T. Dayfly) jälkikokeen SM-5!! - kahdeksan T-bordercollieita viiden parhaan joukossa eri lajeissa SM-kisoissa :)
  Nina ja Ässä, Katri ja Mervi, Hanna ja Hui. kuva T. Rannikko. T-Teamin joukkue, kuva T. Sihvonen.

  Kaarina ja Hiski, kuva T. Sihvonen. Jäljen mitalistit. kuva T. Sihvonen. Nina ja Ässä, kuva T. Rannikko.

 • Jokelan Liikuntakeskuksessa järjestettiin Palveluskoirien Suomen Mestaruus-kilpailut varsin helteisissä merkeissä. Kilpailu alkoi perjantaina etsintäkoekoirien ja viestikoirien tottiksilla, ja T-koirien osalta hienosti - Nina nappasi Ässän kanssa parhaat tottispisteet, 94 p, etsintäkokeesta, ja Marja teki Foxin kanssa saman viestillä, 91 pistettä! Lauantaina jatkettiin tottiksilla, kun hakukokeen ja jälkikokeen maastoon pääsijät karsittiin. Hakukokeen parhaat tottispisteet menivät Minnalle ja Myrkylle (T. Ace Maker), pisteet 89, ja heti seuraavina Kaarina ja Hiski, 88 p, ja Leealle ja Kaikulle vielä 86 pistettä. Jälkikokeen parhaat tottispisteet Hannalle ja Huille, 94,5 pistettä, ja 90 p tai yli myös Elinalle ja Tuplalle, Katrille ja Merville ja Hannalle ja Kitlle. Viikonlopun maastot olivat varsin raskaita helteisen sään vuoksi, ja arpaonnen vuoksi moni T-koira starttasi viimeisten joukossa päivän kuumimpaan aikaan. Etsintäkokeessa Nina teki joka osa-alueella upeaa ja suvereenia työtä Ässän kanssa, keräten hyviä pisteitä niin hausta, jäljeltä, pudotetusta esineestä kuin tarkkuusetsinnästäkin. Sunnuntaina hyvissä ajoin lopputulos oli selvillä; heille uskomattoman upeasti etsintäkokeen SM-kultaa pistein 281!! Myös viestikokeen tulokset ratkesivat sunnuntaina suht aikaisin, ja Fox juoksi Marja ja Kirsi ohjaajinaan ehjät osuudet viestillä, ja kun kaksi esinettäkin nousi, se riitti hienoon sijoitukseen SM-4!! Jälkimaastoista saimme pitkään odottaa tuloksia viimeisten osalta, ja keppejä nousi hyvin monelle T-koiralle, vaikka keli oli raskas. Merville ja Huille kaikki kuusi keppiä, ja Tuplalle ja Kitlle viisi yhden välikepin jäädessä. Esineruudun tuloksia joutui vielä jännäämään, ja niin vain Katrille ja Merville kaikki kolme esinettä, ja SM-kulta jälkikokeessa oli heidän pistein 284,5!! Hanna ja Hui kipusivat upeasti pronssille vain puolikkaan pisteen hopeasta hävinneenä (272,5 p). Elina ja Tupla hienosti vielä SM-nelosia, ja Hanna ja Kit, kaksinkertainen NOM-mitalisti jäljellä, vielä SM-5!! Neljä Tending-bordercollieta viiden parhaan joukossa PK-jäljellä :) Ja viidennen kerran peräkkäin jälkikokeen SM-kulta kasvatillemme - hyvä Nero (2010), Zen (2011), Tupla (2012), Fani (2013) ja nyt Mervi tänä vuonna!!! Hakukoirien maastoja saimme jännittää pisimpään, kun Kaarina ja Hiski starttasivat hakumetsään viimeisten joukossa. Kolme maalimiestä nousi, ja pisteitä 155, yhteensä siis 263 - tasapisteet hopealle tulleen kanssa, ja kun maastopisteet ratkaisevat, niin Kaarinalle ja Hiskille toistamiseen mitali hakukokeessa, tänä vuonna siis SM-pronssia!!!! Hiskiä ennen ennättivät Leea ja Kaiku suorittaa henkilöhaun, ja heille myös pisteitä 155 metsästä, ja lopputulos 258 p riitti SM-4 -sijaan!! Myös Minna ja Myrkky löysivät kaikki maalimiehet, mutta esineet jäivät uupumaan, ja heille näin 8. sija. Päivän kruunasi vielä T-Teamin SM-joukkuepronssi; joukkueessamme oli kolme varsin komeasti pärjännyttä koiraa, kun sen muodostivat Mervi, Hiski ja Tupla :) Hauskasti myös peräti kolme mitalikoiraa oli tällä kertaa samasta pentueesta, kun sisarukset Mervi, Hui ja Hiski loistivat kaikki palkintopallilla :) Kahdeksan T-bordercollieta oli kaiken kaikkiaan viiden parhaan joukossa eri pk-lajeissa, ja me kasvattajat olemme siitä todella iloisia - upeaa osaamista!! Viisi SM-mitalia, neljä henkilökohtaista ja yksi joukkue, tietenkin kruunasi viikonlopun:) HURJAN PALJON onnea mitalisteillemme, Nina & Ässä, Katri & Mervi, Hanna & Hui ja Kaarina & Hiski!! Onnea SM-pronssijoukkueellemme, Kaarina, Katri, Elina!! Lämpimästi onnea kaikille hienoja tuloksia tehneille - aikamoinen tulossaldo tämän vuoden PK-SM-kisoissa kasvateillemme, josta lämmin kiitos taitaville ja aktiivisille koirien ohjaajille!! Kuvat Tiia Sihvonen, Timo Rannikko
 • 3.8.14 Taito (Tending Skill) ja Kati kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; upea erikoisvoittajaluokan ykkönen pistein 310,5, ja luokkavoitto!! Paljon onnea Kati & Taito!!
 • 24.-27.7.14 Tending-leiri Hartolassa Tending-kesäleiri vietettiin nelipäiväisenä Hartolassa tokon, agilityn, jäljen ja haun merkeissä. Tokokouluttajina toimivat Christa ja Ansu ja myös moni T-läinen yksittäisissä pienryhmissä, ja agilitykoulutus hoidettiin myös "omin voimin", eli Timo, Juha, Pete, Panu ja Emmi kouluttivat ryhmiä. Leea veti hakuryhmää, ja jälkeä kouluttivat Pekka ja Hanna T. Myös useita omatoimiryhmiä starttasi maastoihin. Helteistä huolimatta saimme paljon onnistuneita treenejä - tosin hiki virtasi, ja helpolla ei päästy :) Iltaisin istuttiin koulutuskentän laitaan juuttuneina juttelemassa, ja hämärän myötä siirryttiin nuotiopaikalle. Supermukavaa oli jälleen kerran, siksi huippua tämä meidän porukka kyllä on!! Isot kiitokset menevät kaikille kouluttajillemme, etenkin tokossa lämmin kiitos kaikille lisäapua tarjonneille, kun koulutettavien määrä nousi huikeisiin lukemiin... Kiitos Nina ja Timo ja kaikki te, jotka olitte auttamassa leirijärjestelyissä. Kasvattajat kiittävät myös ihanasta lahjasta! Meillä oli aurinkoinen ja antoisa kesäleiri - syyskuussa syysleirillä tavataan sitten taas :) Kuvasatoa ja leiritunnelmia (kuvat Maarit K-T & Riitta & Pekka)

  Illanviettoa. Tokotreeneissä. Fixu seuraa.

  Ihme ohjatussa noudossa. Mumrikken ruudun häiriötreenissä. Pikkuinen Karma seuraa.

  Hanna ja pikkuinen Zap kaukokäskyissä . Rimma keinulla. Iti leikkii. Taff noutaa.

  Malgosia ja Rocky tekevät häiriötreenejä Christan valvovien silmien alla. Pekka aksaamassa Vertin kanssa näytösluontoisesti :) . Heidi, Katri ja Leea palkintojenjaossa, joukkue-SM-kultaa pk:ssa 2013!.

  Kasvattajat kiittävät lahjasta!. Iltanuotiolla. Iltanuotiolla.

 • 20.7.14 Capo (FI AVA JK2 FH1 BH Tending Hobgoblin) ja Liisa kisasivat agilityn 3-lk:ssa; tänään hienosti nollavoitto agilityradalla! Hurjan paljon onnea Liisa & Capo!!
 • 20.7.14 Rocky (Tending Nimbus) ja Malgosia tokoilivat tällä kertaa Tsekeissä, ja hienosti 265 pistettä "excellent" ja 2. sija KV 2-luokassa; ja näin tämä pari siirtyi ylimpään luokkaan tokossa!! Congratulations Malgosia & Rocky!!
 • 19.7.14 Maggie (`FI TVA`Tending Mist) ja Outi kisasivat agilityn kakkosluokassa ja ja nopealla nollalla siirto kolmosiin!! Lämpimästi onnea Outi & Maggie!!
 • 19.7.14 Moca (Tending Missile) ja Katja aloittivat tokokisauransa hienolla 1-tuloksella, tänään alokasluokasta 186,5 pistettä!! Isot onnittelut Katja & Moca!!
 • 17.7.14 Puuma (`FI & NO TVA`JK3 BH Tending Intense) on uusi RUOTSIN ja samalla POHJOISMAIDEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Hieno ykköstulos Ruotsin elit-luokassa pistein 302,5!! Hurjan paljon onnea Mari & Puuma!!
 • 14.7.14 Capo (FI AVA JK2 FH1 BH Tending Hobgoblin) ja Liisa kilpailivat agilityn 3-luokassa; ja hienosti nollavoitto ja H-sert hyppyradalta!! Paljon onnea Liisa & Capo!!
 • 12.7.14 P-pentueen treenitapaaminen vietettiin tokon ja paimennuksen merkeissä, tässä linkki pentujen tokoiluun: Pentutreenit Ja tässä vielä kuvia Pätevistä P-pennuista (kuvat Emmi Lavikka).
  Pipsa ja Misu treenaavat kaukoja. Fizz noutaa. Roima seuraa.

  Isla luoksetulossa. Misu luoksetulossa.

  Misu paimentaa. Fizz paimentaa.

 • Tulevia tapahtumia: - HUOM! Muistutus; ilmot Tending-kesäleirille pikaisesti Ninalle!
  - T-Teamin syysleiri syyskuun viimeisenä viikonloppuna, infoa tulossa myöhemmin!
 • 5.-6.7.14 Tokon Suomen Mestaruus-kilpailut, Pori Tending-koirakoille SM-kultaa ja -pronssia!! Christa & Kaaos SM-1!! Satu & Piu SM-3!! Anni & Puh Nuorten SM-1, sarja 13-17 v!!
  Christa ja Kaaos ja Satu ja Piu, sm-mitalistimme!. Palkintojen jako finaalipäivänä.

  Anni ja Puh, nuorten SM-kultaa. Lauantain erivoin palkintojenjako.

 • Tokon SM-kilpailut kisattiin varsin helteisissä merkeissä ja aurinkoisessa säässä Porin hyvin järjestetyissä kisoissa. Joukkue-SM-kilpailu kisattiin lauantaina hiekkakentällä, ja yksilö-finaalipäivä stadionin nurmella. Joukkuepäivä oli varsin jännittävä ja tasaväkinen; TAMSK vei ansaituisti voiton, ja T-Teamin 2-joukkuekin oli hienosti sijalla 4.; Satu & Priima, Anne & Lee, Sari & Rio, Christa & Kaaos ja Jessica & Mac - ja kaikilla hienot ykköstulokset! Onnittelut!! Alokasluokassa kovatasoisen ja ison luokan kolmanneksi sijoittui Priima (Tending Trusty) Satun ohjaamana pistein 196! Alokasluokan neljäs pistein 195,67 oli Skye (Tending Fireball) Mikan ohjaamana! Vielä hienon ykköstuloksen 189,67 p sai REM (Tending Supreme) alokkaasta ohjaajanaan Elina. Avoimessa luokassa kilpailivat T-joukkueissa Lee & Anne, 178.83 pistettä ja hienosti 6. sija! Sarille ja Riolle (T. Noted) 177.33 pistettä ja 8. sija, ja Tarjalle ja Spotille (T. Sunspot) 171 pistettä, ja Riikalle ja Nikelle (T. Zenith) 169 pistettä. Voittajaluokan toiseksi tuli hienosti Snoopy (Tending Spirited) Reetan ohjaamana pistein 279! Erikoisvoittajaluokan - ja samalla karsinnan finaalipäivälle- voitti upeasti yhteistyönarttumme Tikka (S. Tikka) Riitan ohjaamana pistein 304! Hurjasti onnea Riitta & Tikka!! Toisena Numa (T. Joy) pistein 301,5 ja kolmantena Metku (A. Fly) Annen kanssa, 300,5 p. Erikoisvoittajaluokassa tuli paljon hienoja ykköstuloksia, jonka myötä moni T-koirakin, jonka olisimme mieluusti nähneet finaalissa, karsiutui niukasti pois. Tässä vielä 1-tulosten erivoissa saaneiden kärki ja T-koirien tulokset: 1 304.00 EVL 1 482 31 Somollis Tikka borcol Kivimäki Riitta 2 301.50 EVL 1 452 Tending Joy borcol Jantunen-Korri Riitta 3 300.50 EVL 1 503 Agdalavallarnas Fly borcol Talasmäki Anne 298.00 EVL 1 432 Tending Intense borcol Leiviskä Mari 296.00 EVL 1 490 50 Tending Yep borcol Taskinen Satu 295.00 EVL 1 478 Tending Pantheress borcol Korri Pekka 295.00 EVL 1 408 45 Tending Able Tiger borcol Enqvist-Pukkila Christa 293.00 EVL 1 428 Tending Luminary borcol Büchtmann Katri 293.00 EVL 1 410 43 Tending Jackknife borcol Selkämaa Kati 291.50 EVL 1 434 43 Tending Mirage borcol Ojamies Maiju 290.00 EVL 1 475 Tending Xenon borcol Rannikko Timo 288.50 EVL 1 441 9 Tending Outshine borcol Pesonen Heidi 288.00 EVL 1 406 11 Tending Occult borcol Huotari Oili 287.50 EVL 1 430 44 Tending Hotspur borcol Manner Nina 287.00 EVL 1 416 Tending Dayfly borcol Närhi Hanna 286.50 EVL 1 402 45 Tending Knight borcol Svanljung Jessica 286.00 EVL 1 447 18 Tending Kickstart borcol Kainulainen Katariina 283.00 EVL 1 481 44 Tending Airborne borcol Kiviaho Katja 281.00 EVL 1 422 11 Tending Awesome borcol Vuorenmaa Marko 279.50 EVL 1 472 5 Tending Icon borcol Viitanen Sirke 270.50 EVL 1 412 34 Tending Dinah borcol Partanen Leena 269.00 EVL 1 436 48 Tending Ripper borcol Rajala Elina 267.00 EVL 1 484 Tending Ardent borcol Mäkinen Heikki 266.50 EVL 1 504 Tending Jetblack borcol Melakari Tarja 258.00 EVL 1 420 Tending Ace Maker borcol Vilpponen Minna Sunnuntain finaaliin pääsi siis lauantain 20 parasta koirakkoa, ja karsinta oli kova koska yli 100 koirakkoa kilpaili lauantaina. Finaali oli tasaväkinen ja jännittävä, mutta niin vain kävi, että jo neljännen kerran SM-kisassa mitalipallille ylsi Christa Kaaoksen kanssa - ja jo toistamiseen korkeimmalle mitalikorokkeelle!! Kaaos oli huikaisevan varma ja näyttävä sunnuntain finaalissa, ja voitto tuli ylivoimaisesti pistein 309,75. Hurjan paljon onnea Christa & Kaaos!! Toiseksi kiri kauniilla suorituksella Hanna-Mari Tosin kanssa - onnea!, ja kolmas sija taas T-koirakolle, eli Satu Piun (Tending Yep) kanssa saivat pronssia; intensiivisistä, upeaa suoritusta, joilla SM-3. sija oli varmasti ansaittu!! Isot onnittelut Satu & Piuppa!! Iloksemme vasta tänä keväänä erivoissa startannut Tikka oli Riitan kanssa vielä SM-4, ja Rimma (T. Pantheress) sijoittui Pekan ohjaamana vielä kuudenneksi! Tässä vielä kärjen ja T-koirakoiden tuloksia sunnuntain finaalipäivältä: 1 17 Tending Able Tiger borcol Enqvist-Pukkila Christa 295.00 309.75 302.38 2 5 Borderness Just Tosi borcol Ikonen Hanna-Mari 292.00 306.50 299.25 3 13 Tending Yep borcol Taskinen Satu 296.00 302.25 299.13 4 19 Somollis Tikka borcol Kivimäki Riitta 304.00 282.75 293.38 6 2 Tending Pantheress borcol Korri Pekka 295.00 284.25 289.63 8 6 Tending Outshine borcol Pesonen Heidi 288.50 284.50 286.50 10 7 Tending Jackknife borcol Selkämaa Kati 293.00 277.00 285.00 1 Tending Mirage borcol Ojamies Maiju 291.50 275.75 283.63 18 Tending Intense borcol Leiviskä Mari 298.00 261.00 279.50 10 Tending Xenon borcol Rannikko Timo 290.00 269.00 279.50 12 Tending Joy borcol Jantunen-Korri Riitta 301.50 254.75 278.13 4 Tending Luminary borcol Büchtmann Katri 293.00 258.00 275.50 Hienoja tuloksia tuli finaalipäivänä siis todella paljon!! Olosuhteet olivat hyvät, ja finaalin yksittäisliikkeet tehtiin kahdessa erässä, joka oli hyvin koiraystävällistä etenkin näin kuumassa säässä. Kiitämme järjestäjiä ja pitkän päivän tehneitä tuomareita! Sunnuntaina kisattiin myös Nuorten SM-kilpailu tokossa ja Annika ja Puh (Tending Crusader) voittivat hienosti nuorten SM-kultaa 13-17 vuotiaiden sarjassa erikoisvoittajaluokassa!! Hienoa Anni & Puh, hurjasti onnea!! Onnittelemme lämpimästi myös Christaa ja Kaaosta ja Satua ja Piuta upeista suorituksista, ja kaikkia muitakin SM-finaalin yltäneitä!! Olette tehneet todella upeaa työtä, ja suorituksianne oli iso ilo katsoa! ONNEA Christa, jo neljännen kerran mitaleilla SM-mittelöissä!! Kaaos oli NIIN hieno sunnuntaina!! ONNEA Satu - ekaa kertaa Piun kanssa SM-palkintopallilla, ja tämähän on vasta alkua :)!!
 • 5.7.14 Pepper (It.Ob.Ch Tending Highlight) ja Silvia kilpailivat tokossa Italiassa; ja hieno 1-tulos ja luokkavoitto pistein 290,5 pistettä! Congratulations Silvia & Pepper! Ja pienenä ennakkotietona, että Pepperille on toiveena saada T-pentue loppusyksylle, ja isäuroskin on jo valittu Saksasta! Lisätietoja voi kysellä, ja infoa sivuillemme tulossa myöhemmin!
 • 5.7.14 Kuuralle (Tending Illusion) ja Henrille tänään Finnish Open-karsintaradalta nollarata ja 3. sija ja siirto kakkosluokkaan!! Paljon onnea Henri & Kuura!!
 • 29.6.14 Rovaniemellä kisattiin agilityn maajoukkuekarsinnat MM- ja PM-joukkueeseen. Finaalipäivälle pääsi useita T-bordercollieita, ja hienosti kymmenen parhaan sakkiin kolme koiraa; Gaia (Tending Kayo) Annan ohjaamana sijalle 6., Rhett (Tending Chimera) (pian 10 v!) Niinun ohjaamana sijalle 7., ja Twixy (Tending Keen) Jannen ohjaamana sijalle 8.!! Rai Rai (Tending Qui Vive) ja Santtu sijoittuivat vielä sijalle 11.! Lämpimät onnittelut ohjaajille monista hienoista radoista!!
 • 28.6.14 SBCAK ry:n rotumestaruus bordercollieille ja australian kelpieille, Hyvinkää Kit`lle (Tending Dayfly) ja Hannalle upealla 1-tuloksella 3-lk:ssa bordercollieiden rotumestaruus pk-jäljellä pistein 290 - tottis 97, kaikki kepit ja esineet; 193 p. Hurjan paljon onnea Hanna & Kit!! Nomille (Tending Outrunner) ja Tarjalle rotumestaruus-hopeaa pk-jäljellä pistein 273; 78 + 195! Isot onnittelut Tarja & Nomi!! Ässälle (Tending Hotspur) ja Ninalle rotumestaruus-hopeaa pk-hakukokeessa; tottis 94 p, maasto 185 (yksi esine jäi) ja yht. 1-tulos 279 pistettä!! Paljon onnea Nina & Ässä!! Pk-hakukokeen 2-luokassa kilpailivat Pingu (Tending Rogue) ja Saara; heille hieno HK2-koulutustunnus ja 1-tulos pistein 279 (tottis 90, maasto 189 p), 1. sija ja siirto ylimpään luokkaan hakukokeessa - isot onnittelut Saara & Pingu!! PK-jälkikokeen 2-luokassa kilpaili Nappi (Tending Mystic), ja JK2-koulari 1-tuloksella pistein 280; tottis 89 ja maasto 191 pistettä, ja 1. sija, ja myös siirto 3-luokkaan.
  Rotumestaruusmitalistit Tarja & Nomi, NIna & Ässä, Hanna & Kit. Palkitut T-koirat ohjaajineen.

 • 28.6.14 Kaizer (Tending Feat) alotti tokokisauransa Tanskassa Pian ohjaamana; 169,5 p (max 180) ja 2. sija/22 koirakkoa! Congratulations Pia & Kaizer for a nice start in obedience!!
 • 28.6.14 Ihme (`FI TVA`Tending Mirage) ja Maiju tokoilivat erikoisvoittajaluokassa; hieno 1-tulos 298 pistettä ja 1. sija!! Isot onnittelut Maiju & Ihme!!
 • 28.6.14 Taito (Tending Skill) ja Kati kisasivat tokon voittajaluokassa; upea 1-tulos 312 pistettä ja luokkavoitto!! Hurjasti onnea Kati & Taito myös siirtymisestä evl:ään!!
 • 25.6.14 G-pentueen (Tending Kayo -Mawlch Tip) pentuetapaaminen Vantaalla G-pentueen kaikki neljä pentua olivat paikalla treenitapaamisessa agilityn ja tokon merkeissä. Nuoret koirat olivat nopeita ja innokkaita tekemään, ja näyttivät todella lupaavilta :) Pääsimme treenaamaan AgilityAkatemian hallissa, ja kahvittelimme vielä porukalla treenien jälkeen - iso kiitos Annalle ja Juhalle!!
  Gaia ja pennut. Rhea. Hai. Thor.

  Rhea ruudussa. Hai aksaa. Thor seuraa. Turma.

 • 24.6.14 Maggielle (`FI TVA`Tending Mist) ja Outille hienosti nollavoitto agilityn 2-luokassa! Paljon onnea Outi & Maggie!!
 • 24.6.14 Pulmulle (FI TVA Tending Quickfire) ja Maaritille samoin nollavoitto agilityn 2-luokassa, hienoa Maarit ja Pulmu, paljon onnea!!
 • 15.6.14 Agilityn SM-kilpailun yksilöpäivänä moni T-koira ohjaajineen teki hienoja ratoja; lauantain yksilökisan hyppyradalta hienosti kaksoisvoitto Twixylle (T. Keen) ja Jannelle ja Gaialle (T. Kayo) ja Juhalle, ja yli 200 maxikoiran joukosta hyvän nollan tekivät myös Ässä (T. Hotspur) ja Nina; sija 12. ja 30 parhaan sakissa vielä RaiRai, Tatzi, Luu, Rhett, Jedi ja Meg jotka kaikki pääsivät näin finaaliradalle. Finaaliradan jälkeen yhteistuloksissa Tatzi (T. Rival) oli hienosti 11., Ässä 13., Gaia 15. ja Rhett 16. ja Meg 20. - eli monta T-bordercollieita 20 parhaan koiran joukossa!
 • 15.6.14 Lille My (POHJ TVA Tending Jynx) ja Lillian tokoilivat kansainvälisessä tottelevaisuuskokeessa elite-luokassa Norjassa, ja hieno ykkönen 302,5 pistettä ja 1. sija ja CACIOB!! Nuori Snusmumrikken (Tending Starlike) kilpaili myös samassa luokassa Lillianin ohjaamana ja 281 pistettä ja ja 2. sija ja vara-CACIOB!! Congratulations Lillian & Lille My & Snus!!
 • 14.6.14 Zen (TSM-10 M-11 KANS TVA FI KVA FI TVA DK & EE TVA Tending Airborne) ja Katja kilpailivat pk-jälkikokeen kolmosluokassa; ja hienosti 1-tulos 271 pistettä (tottis 93, jälki 166 ja esineet 12 p). Paljon onnea Katja & Zen!!
 • 14.6.14 Rocky (Tending Nimbus) ja Malgosia tokoilivat 2-luokassa (KV) ja heille excellent pistein 262, ja 2. sija - congratulations Malgosia & Rocky!!
 • 14.6.14 Megille (POHJ TVA FI TVA FI AVA SM-11 Tending Pawnee) ja Petelle hienosti agilityn joukkue-SM-kultaa BATin joukkueessa!! Hurjan paljon onnea Petelle & Megille ja koko BAT:in joukkueelle!!
 • 14.6.14 Jedille (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juhalle tänään upeasti agilityn joukkue-SM-hopeaa KKK:n riveissä!! Lämpimästi onnea Juhalle & Jedille ja koko KKK:n joukkueelle hienosta saavutuksesta!!
 • 14.6.14 Kit (POHJ TVA FI KVA FI & SE & DK TVA JK3 EK3 FH1 Tending Dayfly) ja Hanna kisasivat pk-jäljen piirinmestaruus-kilpailuissa; tänään upealla tuloksella piirinmestaruus-kultaa pistein 295; tottis 96, maasto 199 p :) Hurjan paljon onnea Hanna & Duktig Kit!!
 • Marja ja Fox ja Hanna ja Kit.
 • 14.6.14 Foxille (FI KVA JK3 VK3 BH Tending Inflame) ja Marjalle hienosti piirinmestaruus-pronssia 1-tuloksella 271 - yksi välikeppi jäi, joten maasto 180, ja tottis 91 pistettä. Suurensuuret onnittelut Marja & Fox!!
 • 14.6.14 Kita (POHJ TVA FI & S & N & EE TVA Tending Kickstart) ja Kata kilpailivat tokon evl-luokassa, ja hieno ykkönen 300,5 pistettä! Isot onnittelut Kata & Kita!!
 • 14.6.14 Pingu (FI TVA JK3 HK1 BH Tending Rogue) ja Saara kisasivat pk-etsintäkokeen 1-luokassa, ja hienosti EK1-koulutustunnus (tottis 83, maasto 165 p) - lämpimästi onnea Saara & Pingu!!
 • 14.6.14 Snusmumrikken (Tending Starlike) ja Lillian kilpailivat Norjassa tokon ylimmässä luokassa, 1-tulos 258 pistettä (ruutu nolla) ja 1. sija! Congratulations Lillian & Snus!!
 • 13.6.14 Tampereen agilityn SM-kisaviikonlopun perjantain A-radalla hienosti nollavoitto Gaialle (FI AVA Tending Kayo) ja Juhalle, ja Twixylle (FI AVA Tending Keen) ja Jannelle hienosti nolla ja 3. sija, kun koirakkoja pitkälti toistasataa! B-radalla hienosti viidennelle sijalle Jedi (Tending Eager) Juha ohjaajanaan! Isot onnittelut!!
 • 12.6.14 Zen (POHJ TVA FI KVA FI TVA EE TVA DK TVA NO TVA TSM-10 M-11 PM-12 Tending Airborne) ja Katja kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa, upea ykkönen pistein 306 ja luokkavoitto!! Paljon onnea Katja & Zen!! Samassa kisassa tokoilivat toiseksi Piu (`FI TVA` Tending Yep) ja Satu myös hienolla ykkösellä 301,5, ja 2. sija - paljon onnea Satu & Piu!!
 • Ja luokan kolmanneksi tuli vielä Fox (FI KVA JK3 VK3 BH Tending Inflame) Marjan ohjaamana, joille myös ykköstulos 285,5, ja Tva-kellokin alkoi tikittää :) Onnea Marja & Fox!!
  Piu, Zen ja Fox palkintopallilla.
 • 11.6.14 Luu (FI TVA Tending Impressive) ja Anu tokoilivat erikoisvoittajaluokassa, ja hieno ykkönen 295 pistettä ja 2. sija - isot onnittelut Anu & Luu!!
 • 11.6.14 Lallilla (`FI KVA`JK3 HK1 BH Tending Inspirer) on erivoin ykköstulokset kasassa SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION arvoon!!! Tänään todella hieno erikoisvoittajaluokan ykkönen pistein 297,5 ja 1. sija kun edellinen ykkönen 1.5 oli 295 pistettä! Lämpimästi onnea TVA-ykkösistä Taina & Lalli!!
 • 9.6.14 Tikka (`FI TVA`JK2 BH Somollis Tikka) ja Riitta tokoilivat erikoisvoittajaluokassa, ja hieno ykkönen täydet 300 pistettä, ja 1. sija - paljon onnea Riitta & Tikka!!
 • 8.6.14 Taff (Tending Tough) ja Joanna kilpailivat Hollannissa Joop de Reus Memorial Cup-kilpailussa, joka on kaksipäiväinen iso eurooppalainen tokokilpailu, jossa on lauantaina avoin kilpailu/karsintapäivä ja sunnuntaina finaalikilpailu lauantain parhaille. Taff kilpaili KV 1-luokassa, ja se tuli lauantaina toiseksi pistein 256,5 päästen finaaliin, ja sijoittui myös sunnuntaina toiseksi edelleen excellent`llä, 238 pistettä. Congratulations Joanna & Taff!!
 • Taff finaalipäivänä
  Joanna ja Taff palkintopallilla Hollannissa.
 • 8.6.14 Ja myös pikkuinen Zap (Tending Brand), 10 viikkoa, esittelee osaamistaan kaukoissa ja seuruussa :) Zap treenaa
 • 8.6.14 Megille (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Petelle kilpailivat kolmosissa tänään nollavoitto hyppyradalla - onnittelut Pete & Meg!!
 • 8.6.14 Intolle (FI TVA FI AVA BH Tending Jackknife) ja Katille agilityn 3-luokassa nollarata ja 3. sija! Onnea Kati & Into!!
 • 8.6.14 Zen (TSM-10 M-11 KANS TVA FI KVA FI TVA DK & EE TVA Tending Airborne) ja Katja kisasivat pk-jälkikokeen 3-luokassa; upea 1-tulos ja koulutustunnus JK3 pistein 295!! Tottis 96 p, jälki 169 p ja esineet 30 p, ja 1. sija. Hurjan paljon onnea Katja & Zen!!
 • 8.6.14 Kaaos (FI TVA SE TVA MM1-12 MM2-13 TSM-13 Tending Able Tiger) ja Christa kisasivat tokon evl-luokassa, ja upea ykkönen pistein 309! Myös X:lle hieno ykkönen avoimesta luokasta pistein 192, ja 1. sija! Isot onnittelut Christa & Kaa & X!
 • 8.6.14 Hui (FI KVA FI TVA JK3 BH Tending Live Wire) ja Hanna starttasivat pk-kisakauteen; kolmosluokan jälkikokeessa hieno ykköstulos 294 pistettä (tottis 96, jälki 169 ja esineet 29 pistettä). Isot onnittelut Hanna & Hui!!
 • 8.6.14 Rika (KANS TVA EE & FI & LV & DK TVA EE AVA Tending Eagle-Eyed) ja Anne kilpailivat lauantaina tokon erivoi-luokassa, ja luokkavoitto pistein 287. Sunnuntaina pari kilpaili KV agilitykisassa, joista hyppyradalta nollavoitto, ja agiradalta nolla ja 2. sija - ja hienosti vara-CACIAG!! Paljon onnea Anne & Rika!!
 • 8.6.14 Ässä (FI & DK TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur) ja Nina vepeilivät tänään aloluokassa; täydet 100 p ja siirto avo-luokkaan! Paljon onnea Nina & Ässä!!
 • 8.6.14 Puh (FI TVA JK3 BH Tending Crusader) ja Marjatta ja Annika kilpailivat pk-jälkikokeen 3-lk:ssa; hienosti koulutustunnus JK3 (tottis 88 p, maasto 156 p; kuutoskeppi ja yksi esine jäi). Paljon onnea Marjatta, Anni ja Puh (pian 10 vuotta!).
 • 7.6.14 Twixy (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen)ja Janne kilpailivat agilityn 3-luokassa; hienosti tuplanollavoitto agiradoilta! Janne ja Twixy ovat myös siirtyneet agilityn TR-listan kärkeen!! Todella mahtavaa, hurjan paljon onnea!!
 • 7.6.14 Myrkky (FI TVA HK3 BH Tending Ace Maker) ja Minna kisasivat pk-hakukokeen kolmosluokassa, ja heille HK3-koulutustunnus pistein 267 - ja nyt ovat tulokset pk-SM:iin kasassa! Paljon onnea Minna & Myrkky!!
 • 7.6.14 Puuma (FI & NO TVA JK3 BH Tending Intense) ja Mari kilpailivat pk-jälkikokeen 3-luokassa; heille myös hienosti JK3-koulutustunnus pistein 268, yksi keppi harmittavasti jäi - tottis oli upeasti täydet 100 pistettä!! Paljon onnea Mari & Puuma!!
 • 7.6.14 Myös Riskille (FI & SE TVA JK3 BH Tending Icon) ja Sirkelle hyvä koulutustunnus jälkikokeen 3-luokasta pistein 267! Paljon onnea Sirke & Riski!!
 • 7.6.14 Rio (Tending Noted) suoritti hyväksytysti BH-käyttäytymiskokeen Sarin ohjaamana! Paljon onnea Sari & Rio!!
 • 5.6.15 Mukavia uutisia Norjasta; (POHJ TVA Tending Jynx) Lille My, on valittu Norjan tokomaajoukkueeseen! Congratulations Lillian & Lille My!!
 • 5.6.14 Puolan tokoterveisin; Joanna & Tending Tough "Taff" ja Malgosia ja Tending Nimbus "Rocky":
  Taff ja Rocky ohjaajineen. Taff ja Rocky.

 • 4.6.14 Routa (FI TVA BH Tending Umbra) ja Marjaana kisasivat tokon evl-luokassa, ja 1-tulos 275 pistettä - paljon onnea Marjaana & Routa!
 • 3.6.14 Pyryllä (BH Tending Swift) on ykköstulokset SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION arvoon!! Pyry tokoili Marian kanssa erikoisvoittajassa hienoin pistein 313, ja 3. sija. Hurjan paljon onnea Maria & Pyry!!!
 • 3.6.14 Tikalla on kasassa ykköstulokset SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION arvoon!! Tikka (JK2 BH Somollis Tikka) ja Riitta kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa, ja hieno ykkönen 306 pistettä! Ja näin Tva-ykköset ovat kasassa - hurjasti onnea Riitta & Tikka!!
 • 1.6.14 Heidi (Tending Xplorer) ja Silvia tokoilivat Italiassa kansainvälisessä tokokokeessa; ylimmässä luokassa -tulos 270,5 p, ja 1. sija - ja samalla CACIOB!! Congratulations Silvia & Heidi!!
 • 1.6.14 Rika (KANS TVA EE & FI & LV & DK TVA EE AVA Tending Eagle-Eyed) ja Anne kilpailivat Ruotsissa tokon elit-luokassa; hienosti kaksi ykköstä peräkkäisinä päivinä pistein 287 ja 294 - ja kumpanakin päivänä luokkavoitto Ruotsissa!! Näin Rikasta tuli RUOTSIN JA POHJOISMAIDEN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Hurjan paljon onnea Anne & Rika!!
 • 1.6.14 Intolle (FI TVA FI AVA BH Tending Jackknife) ja Katille tänään agilityn 3-luokassa nollarata ja 4. sija - paljon onnea Kati & Into!!
 • 1.6.14 Kuura (Tending Illusion) ja Henri kisasivat agilityn 1-luokassa, ja nollavoitto! Paljon onnea Henri & Kuura!!
 • 1.6.14 Teema (Tending Quantum) on uusi SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Tänään tokon erivoi-luokasta kolmas ykköstulos 265,5 pistettä (tunnari nolla) ja TVA-ykköset näin kasassa!! Suurensuuret onnittelut Maria & Teema!!!!
 • 1.6.14 Zac (FI TVA JK2 BH Tending Awesome) ja Marko Vuorenmaa kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa, ja hieno ykkönen 291 pistettä ja 1. sija - paljon onnea Marko & Zac!!!
 • 1.6.14 Ilo (Tending Quest) ja Lotta kisasivat agilityn 3-luokassa; agiradalta nolla ja 7. sija, ja hyppikseltä nolla ja 2. sija - ja parilla myös SM-nollat kasassa!! Paljon onnea Lotta & Ilo!!
 • 31.5.14 Intolle (FI TVA FI AVA BH Tending Jackknife) ja Katille agilityn 3-luokassa nollarata ja 2. sija - onnittelut Kati & Into!!
 • 29.5.14 Pulmu (Tending Quickfire) on uusi SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!!! Tänään Maaritin ohjaamana hieno ykkönen 287 pistettä ja luokkavoitto, ja TVA!!! ISOT onnittelut Maarit ja Pulmu, hienoa!!!
 • By.
 • 29.5.14 Fixu (BH Tending Madcap) ja Kirsi kilpailivat pk-jäljen 1-luokassa tänään; hieno 1-tulos ja JK1-koulari pistein 293 (tottis 93 p, maasto täydet 200 p!). Loistavaa Kirsi & Fixu, paljon onnea!!!
 • 29.5.14 Nappi (BH Tending Mystic) kilpaili myös jälkikokeen 1-luokassa; tottis 86 p, maasto 164 p; yksi keppi jäi ja takajälki - eli 250 p ja JK1-koulutustunnus.
 • 29.5.14 Titti (Tending Thrill) aloitti tokokisauransa Satu ohjaajanaan; hieno ykköstulos alokasluokassa 197 pistettä!! Lämpimästi onnea Satu & Titti!!
 • 29.5.14 Zici (POHJ TVA FI AVA Tending Jetblack) ja Tarja kilpailivat tokon erivoi-luokassa; heille hieno 1-tulos 300,5 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Tarja & Zici!!
 • 29.5.14 Pyry (BH Tending Swift) ja Maria tokolivat erivoi-luokassa pistein 264 ja 1. sija - paljon onnea Maria & Pyry!!
 • 29.5.14 Ässä (FI & DK TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur) ja Nina kisasivat tänään agilityn 3-luokassa, ja hienosti tuplanolla ja SM-nollat ovat nyt kasassa!! Sijat radoilta 4. ja 5. Paljon onnea Nina & Ässä!!
 • 29.5.14 By (Tending Neat) ja Leena kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hyvä ykköstulos 186 p ja 1. sija - isot onnittelut Leena & By!!
 • 27.5.14 Taff (Tending Tough) ja Joanna kilpailivat 1-luokassa tokossa (kv) ja heille 257,5 pistettä ja 3. sija - congratulations Joanna & Taff!!
 • 27.5.14 Capo (FI AVA JK2 BH Tending Hobgoblin) ja Liisa kilpailivat agilityn kolmosissa, ja ja myös heille hienosti nollarata ja 2. sija Vihdissä - paljon onnea Liisa & Capo!!
 • 26.5.14 Megille (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Petelle nollarata agilityn 3-luokassa ja 2. sija Porvoon kisoissa - paljon onnea Pete & Meg!!
 • 25.5.14 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen)ja Jannelle tuplanolla agilityn 3-lk:ssa; ja sijat 1. ja 3.! Isot onnittelut Janne & Twixy!!
 • 25.5.14 Nomi (FI KVA FI & EE TVA JK3 BH Tending Outrunner) ja Tarja kilpailivat tänään palveluskoirien piirinmestaruus-kilpailuissa pk-jäljen 3-luokassa; Nomille hienosti piirinmestaruus-kultaa pistein 281!! Kaikki kuusi keppiä ja kolme esinettä, ja tottis 87. Hurjan paljon onnea Tarja & Nomi!!
 • 25.5.14 Jedi (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juha kisasivat agilityn 3-lk:ssa, ja hienosti nollavoitto, ja myös kaksi vitosta sijoin 1. ja 2.! Nyt ovat sm- ja karsintatulokset kasassa! Hurjasti onnea Juha & Jedi!!
 • 25.5.14 Capolle (FI AVA JK2 FH1 BH Tending Hobgoblin) ja Liisalle tänään agilityn 3-luokasta nollarata ja 7. sija (41 koirakkoa) - paljon onnea Liisa & Capo!!
 • 24.5.14 Rocky (Tending Nimbus) ja Malgosia kilpailivat tokon (KV) 1-luokassa, pisteitä kertyi 227 ja excellent ja 4. sija (14 koirakkoa). Congratulations Malgosia & Rocky!!
 • 24.5.14 Rio (Tending Noted) ja Sari kilpailivat tokon avoimessa luokassa; 178 pistettä ja luokkavoitto! Paljon onne Sari & Rio!!
 • 24.5.14 Rimmalle (POHJ TVA JK2 BH Tending Pantheress) ja Marille tokon erikoisvoittajaluokasta hieno ykköstulos 290!! Hurjan paljon onnea Mari & Rimma!!
 • 24.5.14 Myös Jokulle (POHJ TVA JK2 BH Tending Highflyer) ja Tesulle tokon erivoi-luokasta hyvä ykkönen 284 pistettä - paljon onnea Tesu & Joku!!
 • 24.5.14 Jedille (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juhalle hienosti triplanolla agilityn 3-luokassa; sijat 2., 3. ja 8.! Isot onnittelut Juha & Jedi!!
 • 21.5.14 Pulmu (Tending Quickfire) ja Maarit kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 265,5 pistettä, ja valiokello kilahti jo toisen kerran :) Paljon onnea Maarit & Pulmu!!
 • 21.5.14 Jedille (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juhalle tänään tuplanolla agilityn kolmosluokassa - onnea Juha & Jedi!!
 • Muutama kuva vielä T-kevätleirin paimennustreeneistä, kuvaajana Leena Partanen:
  By. Fixu.

  Fixu

 • 19.5.14 Varma (Tending Thrive) aloitti tokokisauransa hienolla 1-tuloksella 197 pistettä, ja luokkavoitto!! Oikein paljon onnea Essi & Varma, hieno suoritus!!
 • 19.5.14 Myös Skye (Tending Fireball) ennätti kisaamaan toisen alokasluokan kisansa; Mikan ohjaamana hieno ykköstulos 195 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Mika & Skye!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - Tending kesäleiri 4 pv, kaikki lajit 24.-27.7.14 Hartolassa, lisäinfoa tulossa; tiedustelut Riikka R! - paimennustreenikausi starttaa viikolla 22 Sipoon laitumellamme; paimennusporukkaan mahtuu vielä, ota yhteyttä Marjo H. - kesäkuussa tokon yhteistreenejä/harkkakisoja ennen SM-kisaa (päivät tiedotetaan myöhemmin) - T-Teamin syysleiri alustavasti syyskuun 26.-28.9.14, myöhemmin lisätietoa
 • 16.-18.5.14 T-Teamin kevätleiri, Jämi Tending-porukan kevätleiri pidettiin Jämillä, ja pääsimme nauttimaan alueen upeista maastoista perjantain ja lauantain aurinkoisissa ja sunnuntaina varsin helteisissäkin säissä! Joka päivä pyöri useita jälki- haku, pk-tottis- ja tokoryhmiä, ja Anne T:n avustuksella saimme myös mahdollisuuden paimentaa ja näin pari paimennusryhmääkin treenasi. Lisäksi treenattiin esineitä, viestiä ja ek:ta; parhaimmillaan lauantaina pyöri 14 eri treeniryhmää eri lajeissa päivän aikana! Osallistujamäärä leirillä vaihteli päiväkävijöiden mukaan 30-40 välillä, ja koiria oli tietenkin vielä enemmän paikalla. Asuimme isoissa hienoissa mökeissä, ja ruokakin oli erittäin hyvää Jämi-keskuksessa, jossa kokooonnuimme treenien väliin syömään seisovasta pöydästä. Iltaohjelmaksi riitti Hanna N:n tarjoilemat kakkukahvitukset lauantai-iltana (Kitn kaks-Kva-arvoa juhlistettiin!) saunominen pitkien treenipäivien jälkeen ja mökkien terasseilla iltaa istuskeleminen ja lämpimistä kevätilloista nauttiminen. Mukavaa oli! Suurkiitos Riitta K ja Taina kevätleirin järjestelyistä!! Leiripipot olivat hauska yllätys (kiitos myös Heidi!). Annelle iso kiitos paimennusmahdollisuudesta! Ja kaikille leiriläisille ISO kiitos ihan parhaasta treeniseurasta!! Tässä vielä kuvakavalkadia T-kevätleirin tunnelmista:
  REM jäljen jälkeen. Riski. kelpo seuraa.

  Hikka luoksetulossa. Riski hypyllä. Puh A-esteellä.

  Puuma noutaa 2 kg. Mökin kuistilla. Mökillä ja Puuman pennut.

  T-leirin pipot ja pipomannekiinit!. Hanna ja Kitn kaksoisvalio-kakku. By poseeraa. Lalli esineruudussa.

  treenausta. Titti luoksetulossa. Jake seuraa.

  Tokoryhmä, Satu ja Titti vuorossa. Riski esineruudussa. Hiski esineruudussa. REM jäljestää.

  Hiski A-esteellä. Hiski ja 2 kg kapula. Fani ja 2 kg kapula. Fixu seuraa.

  Super 7 vk leikkii. Super 7 vk seuraa.

 • 18.5.14 Jedille (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja JUhalle agilityn 3-luokan kisoista Järvenpäässä tuplanolla hyppyradoilta ja sijat 3. ja 5. - paljon onnea Juha & Jedi!!
 • 18.5.14 Myrkky (FI TVA Tending Ace Maker) ja Minna kilpailivat pk-hakukokeen kolmosluokassa, ja heille hienosti HK3-koulari ja ykköstulos pistein 278!! Oikein paljon onnea Minna & Myrkky!!
 • 18.5.14 Ässä (FI & DK TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur) ja Nina kisasivat agilityn 3-luokassa, hienosti nollarata ja 3. sija - paljon onnea Nina & Ässä!!
 • 18.5.14 Meg (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Pete kilpailivat agilityn kolmosissa; nollavoitto agiradalla ja hyppyradalta nolla ja 3. sija - isot onnittelut Pete & Meg!!
 • 18.5.14 Maggie (`FI TVA`Tending Mist) ja Outi kisasivat agilityn kakkosluokassa; hienosti nollavoitto ajalla -17.50! Paljon onnea Outi & Maggie!!
 • 17.5.14 Pulmu (Tending Quickfire) ja Maarit kilpailivat agilityn 1-luokassa; ja hienosti nollavoitto ja siirto kakkosiin! Seuraavaksi heti startti kakkosissa, ja nollarata ja 2. sija! Lämpimästi onnea Maarit ja Pulmu!!
 • 17.5.14 Skyey (Tending Skyey) ja Roland kisasivat Ruotsissa pk-jäljellä; ja heille hieno tulos 560 p/ max 600, ja 1. sija!! Samalla pari siirtyi "högre class" luokkaan jäljellä. Congratulations Roland & Skyey!!
 • Roland ja Skyey.
 • 12.5.14 Tikka (JK2 BH Somollis Tikka) ja Riitta tokoilivat erikoisvoittajaluokassa; hieno ykkönen pistein 299 - isot onnittelut Riitta & Tikka!!
 • Suomen tokomaajoukkue on valittu: Enqvist-Pukkila Christa ja bordercollie Tending Able Tiger Kiviaho Katja ja bordercollie Tending Airborne Manner Nina ja bordercollie Tending Hotspur Melakari Tarja ja bordercollie Tending Jetblack Svanljung Jessica ja bordercollie Tending Knight Taskinen Satu ja bordercollie Tending Yep 1. varakoirakko Hanna & Fidzi, ja T-koiria on varakoirakkoina: Kainulainen Katariina ja bordercollie Tending Kickstart Pesonen Heidi ja bordercollie Tending Outshine Rantanen Anu ja bordercollie Tending Impressive Lämpimät onnittelut joukkuelaisille ja varakoirakoille!!
 • 11.5.14 Kita (FI & NO TVA Tending Kickstart) on UUSI RUOTSIN ja POHJOISMAIDEN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Kata ja Kita kisasivat viikonloppuna Ruotsissa elit-luokassa, ja sekä lauantaina että sunnuntaina ykköstulos!! Lauantaina 283,5 pistettä ja 2. sija, ja sunnuntaina 273 pistettä (kun metalli nolla). Isot onnittelut Kata & Kita!!
  Kita. Kita ja Kata.

 • 10.5.14 9-viikkoiset Puuman ja Zotin P-pennut tapasivat pentutreffeillä, aika somia, eikö? :)
  P-pentue, kuva T. Åberg.
 • 10.5.14 Veikka (FI KVA JK3 HK2 EK1 Tending Aviator) ja Hanna kilpailivat pk-etsintäkokeen 2-luokassa; upea ykköstulos 296 pistettä (tottis 99, maasto 197) - ja samalla siirto EK:ssa kolmosluokkaan! Suurensuuret onnittelut Hanna & Veikka!!
 • 9.5.14 Skye (Tending Fireball), 10 kk, ja Mika aloittivat komealla suorituksella tokokisauransa; täydet 200 pistettä alokasluokasta, ja luokkavoitto!! Hurjasti onnea Mika & Skye!!
 • 9.5.14 Rakas Nero Nerokkaamme (FI KVA M-10 JK3 Tending Shaman) täytti komeat 13 v ja pääsi päivän kunniaksi tottistelemaan; kapulan pito edelleen kunnossa, ja seuraaminen ei (edelleenkään :D)!
  Nero. Nero.

 • 7.5.14 Fixu (Tending Madcap) suoritti hyväksytysti BH-kokeen Kirsin ohjaamana. Paljon onnea suoritetusta BH:sta, ja menestystä pk-kisauralle Kirsille ja Fixulle!!
 • 4.5.14 Tässä vielä Maarit Karhun Tending-koulutuspäivässä ja valmennusrenkaan leirillä ottamia kuvia kasvateistamme - kiitos Maarit!
  Frida. Taito. Roima 9 vk.

  Puuma. Mervi.

  Maggie. Roima ja Isla.

  Zen. ED. Riski.

 • 4.5.14 Kelpo (Tending Nimbler) aloitti kisauransa tokossa Annan ohjaamana ykköstuloksella 162,5 pistettä (maahanmeno nolla). Paljon onnea kisauran aloittamisesta Anna & Kelpo!!
 • 4.4.14 Meg (POHJ TVA FI AVA Tending Pawnee) ja Pete kisasivat agilityn kolmosissa, ja hyppikseltä nollarata ja sijoitus 2./59! Paljon onnea Pete & Meg!!
 • 3.5.14 Rocky (Tending Nimbus) ja Malgosia kilpailivat tällä kertaa Riikassa tokossa; (kv) 1-luokassa excellent pistein 257 (max 280) ja 1. sija 16 kisaajan luokassa. Congratulations Malgosia & Rocky!!
  Malgosia ja Rocky palkintojenjaossa Riikan kisassa, tuomarina Pernilla Tallberg. Malgosia ja Rocky.

 • 3.5.14 Lille My (KANS & POHJ TVA Tending Jynx) ja Lillian kilpailivat tokossa Norjassa; elit-luokassa (NKK) hyvä ykköstulos 282 pistettä ja 2. sija. Edellisenä viikonloppuna Lille My kilpaili pk-hakukokeen ylimmässä luokassa Norjassa; lauantaina sijoitus oli 4. ja sunnuntaina 3., ja on toiveena että My kvalifoituu Norjan mestaruus-kilpailuihin hakukokeessa! Congratulations Lillian & Lille My!!
 • 3.5.14 Vuoden ensimmäinen käyttövalio:) Iloksemme Kit (POHJ TVA FI & DK & SE TVA FI KVA JK3 EK3 Tending Dayfly) sai tänään kolmannen ykköstuloksensa pk-etsintäkokeen 3-luokasta Hannan ohjaamana; hieno ykkönen 286 pistetä (tottis 95, maasto 191 pistettä) ja tuloksena siis SUOMEN KÄYTTÖVALION arvo etsintäkokeessa!!! Kit on siis kaksois-KVA nyt - kiitos Hanna hienoista tuloksista Kitn kanssa, ja hurjan paljon onnea!!
 • 3.5.14 Twixy (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen)ja Janne kilpailivat agilityn 3-lk:ssa, ja Purinalla hienosti kaksi nollarataa ja sijat 1. ja 2.! Paljon onnea Janne & Twixy!!
 • 3.5.14 Pyry (BH Tending Swift) ja Maria tokoilivat ensimmäistä kertaa erikoisvoittajassa; hienosti ykköstulos 267,5 pistettä vaikka tunnari nolla. Hurjan paljon onnea Maria & Pyry!!
 • 3.5.14 Ruut (FI TVA Tending Lunar) ja Susan kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ja hieno ykköstulos 295,5 pistettä ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Susan & Ruut!!
 • 1.5.14 Tending-koulutuspäivä, kouluttajana Varvara Bolshakova
  Taito ruudussa. Pulmu treenaa.

  Kappa treenaa. valo treenaa kaukoja. Kappa.

  Meillä oli hyvä ja tehokas tokon koulutuspäivä Järvenpäässä, kouluttajana tokon maajoukkuelainen Venäjällä, Varvara Bolshakova. Paikalla oli useita nuoria kasvattejamme, joiden kanssa käytiin lävitse niin tokon tekniikkaopetusta kuin mielentilaakin tokossa. Yllättäen sääkin suosi, joten pääsimme treenaamaan suurimman osan päivää auringonpaisteessa.
 • 2.5.14 Rio (Tending Noted) ja Helena kisasivat agilityn 1-luokassa Purinalla; hienosti nollarata, 2. sija ja siirto kakkosluokkaan!! Paljon onnea Helena & Rio!!
 • 1.5.14 Tikka (JK2 BH Somollis Tikka) ja Riitta tokoilivat ekaa kertaa erikoisvoittajaluokassa; ja heti ykköstulos 263,5 pistettä (ruutu nolla) - isot onnittelut evl-ykkösestä Riitta & Tikka!!
 • 1.5.14 Kuura (Tending Illusion) ja Henri Nygren kilpailivat agilityn 1-luokassa, ja hienosti nollavoitto hyppyradalla! Paljon onnea Henri & Kuura!!
 • 1.5.14 Ässälle (FI & DK TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur) ja Ninalle agilityn 3-luokassa nollarata Kirkkonummen kisassa! Onnea Nina & Ässä!!
 • 1.5.14 REM (Tending Supreme) ja Elina kilpailivat tokon alokasluokassa; hieno ykköstulos 193 p ja 2. sija - lämpimästi onnea Elina & REM!!
 • 26.4.14 Myös Italiassa kilpailtiin viimeinen karsintaviikonloppu tokon Italian maajoukkueeseen. Pepper (It.Ob.Ch Tending Highlight) ja Silvia voittivat lauantaina karsintakilpailun pistein 291, ja sunnuntaina he sijoittuivat toiseksi pistein 290,5 - varsin tasaista siis :) Kaikkien karsintakilpailujen jälkeen Silvia ja Pepper ovat kvalifointilistan kärjessä Italiassa - congratulations Silvia & Pepper!!
  Silvia ja Pepper kehässä. Palkintojenjako.

 • 26.4.13 Kevään viimeinen tokon karsintakisa maajoukkueeseen kilpailtiin Vantaan Ojangon hallissa reilun kahdenkymmenen koirakon voimin. Kokeessa toimi kaksi tuomaria, Carina Ranne ja Pirkko Bellaoui. Kilpailun voitti hienolla ykköstuloksella 283 pistettä Kita (T. Kickstart) Kata ohjaajanaan! Toiseksi tuli Ässä (T. Hotspur) ja Nina pistein 280. Kisan jaetulle kolmannelle sijalle tulivat Tiltu Derin ja Hanna Fidzin kanssa. Tässä vielä 1-tulokset T-koirien osalta: Katariina Kainulainen Tending Kickstart 283 p Nina Manner Tending Hotspur 280 p Anu Rantanen Tending Impressive 267 p Elina Rajala Tending Ripper 266 p Heidi Pesonen Tending Outshine 261.5p Paljon onnea kisan kärjelle, eritoten Katalle & Kitalle ja Ninalle & Ässälle, todella hienoa!! Onnea myös kaikille muille ykkösten tekijöille.
  Kisan parhaat.
 • 26.4.14 Dina (FI TVA Tending Dinah) ja Leena kisasivat tokon erikoisvoittajassa, ja hyvä ykköstulos 281 pistettä ja 1. sija! Paljon onnea Leena & Dina!!
 • 26.4.14 Twixy (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen)ja Janne kisasivat agilityn 3-luokassa; hienosti kaikilta neljältä radalta nollat, ja kahdelta agiradalta ja yhdeltä hyppyradalta vielä voitot!! Isot onnittelut Janne & Twixy!!
 • 26.4.14 Maggiella (Tending Mist) on ykköstulokset tokossa kasassa SUOMEN TOTTELEVAISUUS- VALION arvoon!! Tänään erikoisvoittajaluokassa ykkönen 265,5 pistettä!! ISOT onnittelut Outi & Maggie, hienosti tehty!!!
 • 26.4.14 Nori (Tending Mystery) on kvalifoitunut Saksan mestaruus-kisoihin (DM) tokossa; hienolla 4. tilalla pistekeskiarvolla 307,75. Viidessa eri maassa kilpailee nyt kasvattejamme mestaruus/maajoukkue- tasolla :)
 • 26.4.14 Mira (Tending Esprit) ja Niina kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno ykköstulos 292 pistettä ja sija 2.! Paljon onnea Niina & Mira!!
 • 20.4.14 Tallinnassa kilpailtiin kansainvälinen tokokoe 13 koirakon voimin ja kahdella tuomarilla ylimmässä luokassa. Kilpailun, ja samalla CACIOBin voitti Rika (KANS TVA EE & FI & LV & DK TVA EE AVA Tending Eagle-Eyed) Annen ohjaajamana hienoin pistein 301,25. Oikein paljon onnea Anne & Rika!! Kisan toiseksi tulivat Fani (FI TVA JK3 BH Tending Outshine) ja Heidi pistein 293,5, ja heille vara-CACIOB! Lämpimästi onnea Heidi, ja uusi EE TVA Fani!!!
  Palkintojenjako. Rika ja Fani.

 • 20.4.14 Maggie (Tending Mist) ja Outi kisasivat agilityn 1-luokassa; tänään hienosti nollavoitto ykkösissä tuloksella -20,40, ja samalla siirto kakkosluokkaan! Oikein paljon onnea Outi & Maggie!!
 • 20.4.14 Juipille (Tending Erlking) ja Elinalle kaksi nollarataa agilityn 3-luokassa! Paljon onnea Elina & Juippi!!
 • 19.4.14 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen)ja Jannelle upeasti triplanolla Purinan pääsiäiskisoissa; sijat 1./71, 2./59 ja 3./64! Hurjasti onnea Janne & Twixy!!
 • 19.4.14 Capo (FI AVA JK2 FH1 BH Tending Hobgoblin) ja Liisa kisasivat agilityn 3-lk:ssa; ja nollarata - onnea Liisa & Capo!!
 • 18.4.14 Ässälle (FI & DK TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur) ja Ninalle agilityn 3-luokassa nollarata ja 4. sija! Onnittelut Nina & Ässä!!
 • 17.4.14 Pulmu (Tending Quickfire) ja Maarit kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; upea 1-tulos 297,5 pistettä ja luokkavoitto!! Hurjan paljon onnea Maarit & Pulmu!!!
 • 17.4.14 Priima (Tending Trusty) ja Paavilaisen Satu aloittivat upeasti kisauransa tokossa; tänään hienot 195 pistettä alokasluokassa, ja 1. sija!! Lämpimästi onnea Satu & Priima!!
 • 15.4.14 Taff (Tending Tough) kilpaili tokossa Joanna Heweltin ohjaamana; 1-luokassa hienot pisteet 259, excellent ja 1. sija!! Congratulations Joanna & Taff!! Taff, 11 kk iässä; 1-lk kisa
 • Joanna ja Taff kisoissa. Joanna ja Taff kisoissa.

 • 13.4.14 Luu (FI TVA Tending Impressive) ja Anu kisasivat agilityn kolmosissa, ja hienosti sm-nollat agilityn SM:iin kasassa!! Tuplanolla tänään; agiradalta sija 2., ja hyppyradalta sija 4, ja lisäksi hyppy-serti! Isot onnittelut Anu & Luu!!
 • 13.4.14 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen)ja Jannelle tuplanolla- voitto Janakkalassa tänään, sekä agirata että hyppis 1. sija! Agiradalta vielä hienosti kaksoisvoitto, kun Tatzi (FI TVA FI AVA FI AVA (H) PPR1 PAIM1 Tending Rival) sai myös nollan, ja 2. sijan, hyppikseltä Tatzille sija 9. Paljon onnea Janne & Twixy & Tatzi!!
 • 13.4.14 Skyey (Tending Skyey) ja Roland Sjösten kisasivat Ruotsissa tänään pk-jäljellä; tottis oli 227,5 pistettä, ja jälki 66,5 pistettä, ja he aloittivat kisauransa luokkavoitolla!!
 • Roland ja Skyey.
 • 13.4.14 Myrkky (FI TVA HK3 BH Tending Ace Maker) ja Minna kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno ykköstulos 291 pistettä ja 1. sija - hurjan paljon onnea Minna & Myrkky!!
 • 13.4.14 Rimmalle (POHJ TVA JK2 BH Tending Pantheress) ja Timolle agilityn 3-luokassa nollarata tänään - paljon onnea Timo & Rimma!!
 • 6.4.14 Hope (FI TVA Tending Zinger) ja Jaakko ovat kilpailleet agilityn 3-luokassa; pari on saanut nyt hienosti sm-nollat kasaan, ja ensimmäiset sertinsä niin agi- kuin hyppyradaltakin. isot onnittelut Jaakko & Hope!!
 • 5.4.14 Rika (KANS TVA EE & FI & LV & DK TVA EE AVA Tending Eagle-Eyed) ja Anne kilpailivat agilityn ylimmässä luokassa; hienosti nollarata ja 2. sija! Onnea Anne & Rika!!
 • 5.4.14 Juipille (Tending Erlking) ja Elinalle triplanolla tänään agilityn 3-luokassa! Lämpimät onnittelut, Elina & Juippi, hieno juttu!!
 • 30.3.14 Taff (Tending Tough) ja Joanna kisasivat tokon 1-luokassa; hienosti pisteitä 259, excellent ja luokkavoitto!! Congratulations Joanna & Taff!!
 • 30.3.14 Vallelle (FI & SE TVA Tending Vanguard) ja Solkille tänään hyppyserti agilityn 3-luokassa, sijoitus hienosti 3./61 koirakkoa!! Isot onnittelut Solkki & Valle!!
 • 30.3.14 Kit (Tending Dayfly) on palkittu Keski-Suomen kennelpiirin Vuoden PK-koirana, ja Keski-Suomen Palveluskoirayhdistyksen Vuoden jälkikoirana! Hyvä Hanna ja Kit!!
 • 30.3.14 Hiski (Tending Lucky One) on palkittu Pohjois-Hämeen kennelpiirin parhaana palveluskoirana! Hienoa Kaarina & His!!
 • 29.3.14 Ruut (FI TVA Tending Lunar) ja Susan kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa Ojangossa, ja hieno ykköstulos 301,5 pistettä ja luokkavoitto!! Hurjasti onnea Susan ja Ruut!!
 • Muistathan ilmoittautua: - Varvara Bolshakovan tokokoulutuspäivä 2.5.14 - koirakko/kuunteluoppilas - ilmot Riitalle huhtikuun puoleen väliin mennessä - T-kevätleiri (pk-maastot + tottis/toko) Jämijärvellä 16.-18.5.14 - ilmot Kivimäen Riitalle maaliskuun loppuun mennessä
 • 23.3.14 Rio (Tending Noted) ja Helena kisasivat agilityn 1-luokassa; upeasti nollavoitto Ojangossa 46 kisaajan luokassa - paljon onnea Helena & Rio!!
 • 23.3.14 Mira (FI TVA Tending Esprit) ja Niina kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno ykkönen heille, 300,5 pistettä ja luokkavoitto!! Hurjan paljon onnea Niina & Mira!!
 • 22.3.14 Tokon 4. karsintakilpailu, Turku Turun TSAU:n hiekkapohjaisessa hallissa kisattiin toiseksi viimeinen karsintakilpailu Suomen maajoukkueeseen. Kaksi kehää ja kaksi tuomaria (Ralf Björklund ja Tuija Sere) takasivat sujuvan kilpailun, johon oli ilmoittautunut 25 koirakkoa.Tending-bordercolliet olivat hienosti kisan kärjessä! Karsinnan voitti heti kisan alkupäässä startannut Piu (Tending Yep) Satun ohjaamana todella kauniilla suorituksella, ja toiseksi tulivat Katri ja Mervi (T. Luminary) ja kolmanneksi Jessica Macin (T. Knight) kanssa, kummallakin koirakolla oli paljon vauhdikkaita ja näyttäviä liikesuorituksia. Kisan neljäntenä ja viidentenä palkittiin vielä Kata & Kita (T. Kickstart) ja Anu & Luu (T. Impressive). Hurjan isot onnittelut kärjelle!!
  Satu & Piu. Kärkiviisikko. Jessica ja Mac. Katri & Mervi.

  Tässä Tending-koirakkojen ykköstulokset: 1. Satu Taskinen / Tending Yep, borcol 298,5 EVL1 2. Katri Büchtmann / Tending Luminary, borcol 296,5 EVL1 3. Jessica Svanljung / Tending Knight, borcol 293 EVL1 4. Katariina Kainulainen / Tending Kickstart, borcol 290,5 EVL1 5. Anu Rantanen / Tending Impressive, borcol 288,5 EVL1 7. Nina Manner / Tending Hotspur, borcol 285 EVL1 8. Maiju Ojamies / Tending Mirage, borcol 280 EVL1 9. Heidi Pesonen / Tending Outshine, borcol 277,5 EVL1 13. Timo Rannikko / Tending Xenon, borcol 271 EVL1 14. Elina Rajala / Tending Ripper, borcol 269,5 EVL1 16. Mari Leiviskä / Tending Pantheress, borcol 267,5 EVL1 18. Sirke Viitanen / Tending Icon, borcol 259,5 EVL1 Lämpimät onnittelut vielä kerran, etenkin Satu & Piu, Katri & Mervi ja Jessica & Mac!! Isot onnittelut myös kaikille muille hyvin sijoittuneille ja hyviä suorituksia ja ykkösiä tehneille, teitä oli monta :)
 • Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet ry:n Vuoden tokokoira 2013 on Zen (Tending Airborne), ja toinen Mac (Tending Knight)! Vuoden PK-koira on Kit (Tending Dayfly) ja toinen Hiski (Tending Lucky One). Isot onnittelut ohjaajille!!
 • 16.3.14 Nori (BH Tending Mystery) on Saksassa kilpaillut tokon ylimmässä luokassa; ja hienoja ykköstuloksia 292 p, 282 p ja 313 pistettä. Näillä tuloksissa Norin pitäisi kvalifoitua VDH-Saksan Mestaruuskilpailuihin tokossa. Congratulations Brigitte & Nori!!
 • 16.3.14 Pepper (IT TVA Tending Highlight) ja Silvia ovat kilpailleet Italian karsintakisoissa tokon maajoukkueeseen. Heillä oli kahden peräkkäisen kisapäivän karsintaviikonloppu, ja 30 kisaajan joukossa Pepper voitti lauantain karsinnan pistein 288, ja sijoittui sunnuntain kisassa kolmanneksi pistein 286,5. Congratulations Silvia & Pepper!!
 • 16.3.14 Valle (FIN & SE TVA BH Tending Vanguard) on uusi SUOMEN AGILITYVALIO!!! Tänään Solkin ohjaamana nollavoitto agilityn 3-luokassa TSAU:n kisoissa - hurjan paljon onnea Solkki ja Valle (11 v!!) - todella hienoa!!
 • 16.3.14 Ässälle (FI & DK TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur) ja Ninalle agilityn 3-luokassa nollarata ja 5. sija! Paljon onnea Nina & Ässä!!
 • 16.3.14 Rimmalle (POHJ TVA JK2 BH Tending Pantheress) ja Timolle agilityn 3-luokassa myös nollarata tänään - onnea Timo & Rimma!!
 • 16.3.14 ED (Tending Soulmate) ja Christa kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hieno ykköstulos 193 pistettä!! Alokasluokassa starttasi X (Somollis Goofy) myös Christan kanssa, ja heille myös upea ykkönen 195 pistettä!! Isot onnittelut Christa & ED & X!!
 • 15.3.14 Maggie (Tending Mist) ja Outi kisasivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; ja ykkös- tulos 272 pistettä (ohjattu nouto nolla) - isot onnittelut Outi & Maggie!!
 • 15.3.14 Jetta (Tending Alight) ja Suvi kilpailivat tokon erikoisvoittajassa; hieno ykkönen 293 pistettä ja luokkavoitto!! Hurjasti onnea Suvi & Jetta!!
 • 15.3.14 Luulle (FI TVA BH Tending Impressive) ja Anulle agilityn 3-luokassa nollavoitto!! Isot onnittelut Anu & Luu!!
 • 9.3.14 Jedi (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juha kilpailivat agilityn kolmosissa; nollarata ja 2. sija - paljon onnea Juha & Jedi!!
 • 9.3.14 Nike (Tending Zenith) ja Riikka kisasivat agilityn 1-luokassa Vantaalla, ja hienosti nollavoitto! Oikein paljon onnea Riikka & Nike!!
 • 8.3.14 Taff (Tending Tough) aloitti tokokisauransa Joannan ohjaamana; Beginner Class`ssa 86,5 p (max 100), ja excellent! Congratulations Joanna & Taff, well done!!
 • 8.3.14 Rika (KANS TVA EE & FI & LV & DK TVA EE AVA Tending Eagle-Eyed) ja Anne kilpailivat agilityn ylimmässä luokassa; kaksi hienoa nollarataa, ja sijat 2. ja 4.! Paljon onnea Anne & Rika!!
 • 8.3.14 Tokon 3. maajoukkuekarsintakilpailu, Lempäälä Lempäälässä kisattiin 36 koirakon ja kahden tuomarin voimin tokon maajoukkuekarsintakisa. Tuomareina toimivat Riitta Räsänen ja Jaana Tala, jotka vetivät TAMSKin järjestämän kisan lävitse varsin mukavassa tahdissa. Mattopohjaisessa hallissa järjestettiin hyvätasoinen koe, ja ykköstuloksia tulikin varsin paljon. Järjestelyt pelasivat erittäin hyvin, vaikka toki päivä oli suhteellisen pitkä etenkin viimeisinä starttaaville, joten etenkin viileämmissä halleissa oleville karsinnoille toivoisi aikataulutusta kahteen eri kisaajaryhmään - etenkin jos päivä sattuu olemaan kylmä, mitä se nyt ei toki ollut - niin odotteluaika olisi silloin inhimillisempää sekä kaksi että nelijalkaisille, jotka usein joutuvat odottelemaan häkeissä ja autoissa. Kisan voitti upealla suorituksella Jessica Macin (T. Knight) kanssa, toisena Heidi Fanin (T. Outshine) kanssa - tällä parilla oli todella monta kaunista liikettä - ja kolmantena Katja Zenin (T. Airborne) jotka myös onnistuivat tekemään hienoa liikesarjaa. Kisassa neljänneksi tuli vielä Satu Piun kanssa (T. Yep) ja heillä myös erittäin hyvää kehätyöskentelyä! Hurjan paljon onnea kaikille sijoittuneille ja etenkin tälle kisan kärjelle! Mac oli supervireessä, kuten myös kärjen muutkin koirat, oli ilo katsoa niiden työskentelyä :)
  Mac, fani ja Zen ohjaajineen, tuomarit Riitta Räsänen ja Jaana Tala. Kärkikolmikko.

  Tässä vielä Tending-koirakkojen ykköstulokset: 1. 301,5 EVL1 Jessica Svanljung Tending Knight 2. 295,0 EVL1 Heidi Pesonen Tending Outshine 3. 292,5 EVL1 Katja Kiviaho Tending Airborne 4. 291,5 EVL1 Satu Taskinen Tending Yep 6. 287,5 EVL1 Riitta Jantunen-Korri Tending Joy 7. 285,0 EVL1 Katariina KainulainenTending Kickstart 8. 282,5 EVL1 Anu Rantanen Tending Impressive 9. 282,0 EVL1 Nina Manner Tending Hotspur 10. 280,5 EVL1 Elina Rajala Tending Ripper 278,0 EVL1 Tarja Melakari Tending Jetblack 270,5 EVL1 Christa Enqvist-Pukkila Tending Able Tiger 268,5 EVL1 Maiju Ojamies Tending Mirage 267,0 EVL1 Kati SelkämaaTending Jackknife 261,5 EVL1 Sirke Virtanen Tending Icon 261,0 EVL1 Timo Rannikko Tending Xenon 260,5 EVL1 Therese Åberg Tending Highflyer Lämpimästi onnea kaikille ykköstuloksen tekijoille ja kaikille suorituksiinsa tyytyväisille!
 • 8.3.14 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Jannelle hienosti triplanolla agilityn 3-luokassa Ojangossa, agiradoilta sijat 1./60 ja 4./56, ja hyppikseltä 1./57! Hurjasti onnea Janne & Twixy!!
 • 8.3.14 Meg (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Pete kilpailivat agilityn kolmosluokassa Ojangossa, ja tuplanolla hyvin sijoituksin 6. (agirata) ja 2. (hyppis). Paljon onnea Pete & Meg! Hyppiksellä Ojangon kolmosissa siis hienosti neloisvoitto T-koirille; 1. Twixy, 2. Meg, 3. Rai (T. Qui Vive) ja 4. Siima (T. Lightning). Onnea kaikille oikein paljon!!
 • 1.3.14 Rocky (Tending Nimbus) ja Malgosia starttasivat tokokisauralleen; hienosti Beginner class`ssa pisteitä 86.5/100 (excellent) ja 4. sija - paljon onnea Malgosia & Rocky!! Congratulations!!
 • 1.3.14 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Jannelle upea tuplanolla- voitto Ojangossa; 1./68 ja 1./78 koirakosta! Myös Tatzille (FI TVA FI AVA FI AVA (H) PPR1 PAIM1 Tending Rival) tuplanolla sijoin 11./78 ja 11./71 - isot onnittelut Janne & Twixy & Tatzi!!
 • 1.3.14 Meg (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Pete kisasivat myös agilityn 3-lk:ssa Ojangossa, ja hienosti tuplanolla, sijoin 3. ja 8.! Paljon onnea Pete & Meg!!
 • Tokon valmennusrenkaaseen on valittu uusina kuusi koirakkoa, joiden joukossa on Snoopy (Tending Spirited) Reettan kanssa, Maggie (Tending Mist) Outin kanssa, ja Tikka (Somollis Tikka) Riitan kanssa! Onnea valituille!!
 • 23.2.14 Norjan Bo`ssä kilpailtiin ensimmäinen tokon maajoukkuekarsintakoe Norjan joukkueeseen; Lillian ja Lille My (POHJ TVA Tending Jynx) tulivat jaetulle neljännelle tilalle pistein 266,5, ja Görill ja Knox (NO TVA Tending Knockout) sijalle 10. (35 kilpailijaa) pistein 260,5. Congratulations!!
 • 23.2.14 Ilolle (Tending Quest) ja Lotalle agilityn 3-luokassa tuplanolla, ja sijat 5. ja 7.! Isot onnittelut Lotta & Ilo!!
 • 23.2.14 Rio (Tending NOted) ja Helena Tiainen kilpailivat agilityn 1-luokassa; hienosti nollarata ja 3. sija - paljon onnea Helena & Rio!!
 • 23.2.14 Into (FI TVA FI AVA BH Tending Jackknife) ja Kati kisasivat agilityn 3-luokassa, nollarata ja 4. sija - onnea Kati & Into!!
 • 22.2.14 Nappi (BH Tending Mystic) tokoili avoimessa luokassa; 188 pistettä ja 1. sija.
 • 22.2.14 Into (FI TVA FI AVA BH Tending Jackknife) ja Kati tokoilivat erikoisvoittaja- luokassa - ja hieno ykköstulos 300 pistettä ja 1. sija!! Paljon onnea Kati & Into!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - T-kevätleiri (pk-maastot + tottis/toko + paimennus) Jämillä 16.-18.5.14; ilmoittautuminen on alkanut, ilmot Kivimäen Riitalle!
 • 16.2.14 Knox (NO TVA Tending Knockout) ja Görill on valittu Norjan "Elit-ryhmään", tokon maajoukkuevalmennusryhmään - onnea! Ryhmään kuuluu myös Lillian ja Lille My (Tending Jynx).
 • 16.2.14 S-pentujen treenitapaamisessa treenattiin Katjan johdolla taitavia kakaroita, paikkana Jyväskylän Haukkuvaara-halli. Tässä pari kuvaa pentuetreeneistä:
  S-pentuja ja emä Zen, kuva R. Laitinen. Paikallaoloja, kuva R. Laitinen.

 • 16.2.14 Rimmalle (POHJ TVA JK2 BH Tending Pantheress) ja Timolle tänään agilityn 3-luokassa nollarata, ja 3. sija - paljon onnea Timo & Rimma!!
 • 16.2.14 Fox (FI KVA VK3 JK3 BH Tending Inflame) ja Marja kisasivat tokon voittajaluokassa; hienosti ykköstulos 272 pistettä ja 1. tulos - ja siirto erikoisvoittajaluokkaan! Isot onnittelut Marja & Fox!!
 • 15.2.14 Luu (FI TVA BH Tending Impressive) ja Anu kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ja hyvä 1-tulos 288 pistettä - paljon onnea Anu & Luu!!
 • 15.2.14 Puh (FI TVA JK3 BH Tending Crusader) ja Anni kisasivat agilityn 2-luokassa; hienosti nollarata ja 2. sija - hyvä Anni & Puh, Onnea!!
 • 27.1.14 Zip (POHJ TVA FI AVA Tending Occult) on onnistuneesti astutettu Ruotsissa Diolla, pidämme peukkuja :)
 • 26.1.14 Ruut (FI TVA Tending Lunar) ja Susan kisasivat Ojangossa kaksi tokokisaa erikois- voittajaluokassa; aamukisassa 251,5 p ja 2. sija (kaukot nolla), ja iltakisassa sitten hienosti ykkönen 277,5 pistettä ja 1. sija - paljon onnea Susan & Ruut!!
 • 25.1.14 Seinäjoella kilpailtiin 2. tokon maajoukkuekarsintakilpailu Suomen tokomaajoukkueeseen Reilut 30 koirakkoa kilpaili erikoisvoittajaluokassa, ja tulostaso oli varsin hyvä! Viisi ensimmäistä sijaa menivät Tending-koirakoille, voiton vei pistein 295 Tarja ja Zici. Kisan toiseksi tulivat Christa ja Kaaos vain yhdellä pisteellä häviten, ja kolmansia olivat Jessica ja Mac. Kisan neljänneksi sijoittuivat Satu ja Piu, ja vielä viidennelle sijalle Mari Puuman kanssa!! Ykkösiä tuli muutenkin varsin runsaasti.
  Kisan viisi parasta, kuva J. Löytynoja.
  Tässä karsintakisan ykköstuloksen saaneet T-koirakot: 1.Tarja Melakari Tending Jetblack 295 p 2.Christa Enqvist-Pukkila Tending Able Tiger 294 p 3.Jessica Svanljung Tending Knight 289,5 4.Satu Taskinen Tending Yep 289,5 5.Mari Leiviskä Tending Intense 288 8.Katja Kiviaho Tending Airborne 284,5 11.Katariina Kainulainen Tending Kickstart 275 13.Katri Büchtmann Tending Luminary 272 15.Heidi Pesonen Tending Outshine 267 16.Sirke Viitanen Tending Icon 265,5 17.Elina Niemi Tending Hit 264,5 Lämpimästi onnea kaikille ykkösen tekijöille ja muille suorituksiinsa tyytyväisille! Erityis-isot onnittelut kisan kärjelle, hyvä Tarja & Zici, Christa & Kaa, Jessica & Mäkinen, Satu & Piuppa ja Mari & Puuma!! Todella hienoja suorituksia, paljon onnea!!!!
 • 19.1.14 ED (Tending Soulmate) ja Christa saivat tokokilpailu-uralleen täydellisen aloituksen :) kun alokasluokasta tänään täydet 200 pistettä! Hurjan paljon onnea Christa & ED!!
 • 18.1.14 Intolle (FI TVA FI AVA FI AVA (H) BH Tending Jackknife) ja Katille agilityn 3-lk:ssa hienosti triplanolla sijoin 8., 6. ja 5.! Paljon onnea Kati & Into!!
 • 18.1.14 Luu (FI TVA BH) ja Anu kisasivat agilityn kolmosluokassa, ja hyppyradalta nolla ja 8. sija - onnittelut Anu & Luu!!
 • 12.1.14 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Jannelle agilityn 3-luokassa Ojangossa hienosti tuplanolla sijoin 1. ja 3.!! Paljon onnea Janne & Twixy!!
 • 12.1.14 Rika (KANS TVA EE & FI & LV & DK TVA EE AVA Tending Eagle-Eyed) ja Anne kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; upea ykköstulos 312,5 pistettä ja luokkavoitto!! Hurjan paljon onnea Anne & Rika!!
 • 12.1.14 Pyry (BH Tending Swift) ja Maria kisasivat tokon voittajaluokassa; hieno ykkönen 292 pistettä ja 1. sija!! Hurjasti onnea siirtymisestä tokossa erikoisvoittajaluokkaan!!
 • 12.1.14 Jedille (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juhalle tänään agilityn 3-luokassa nollarata ja 4. sija - paljon onnea Juha & Jedi!!
 • 11.1.14 Ihme (`FI TVA` Tending Mirage) ja Maiju kisasivat agilityn 1-luokassa; ja hienosti nollavoitto, serti ja siirto kakkosiin!! Isot onnittelut Maiju & Ihme!!
 • 11.1.14 Maggie (BH Tending Mist) ja Outi kisasivat ensimmäistä kertaa tokon erikoisvoittaja- luokassa; hyvä ykkönen 287 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Outi & Maggie, tva-kello kilahti ensimmäisen kerran :)
 • 11.1.14 Rai Rai (Tending Qui Vive) ja Santtu kisasivat tokon avoimessa luokassa; ja ykköstulos 164 pistettä, ja samalla siirto voittajaluokkaan!! Paljon onnea Santtu & Rai, hienoa!!
 • 6.1.14 F- ja T-pentujen pentupäivä Porvoossa Vietimme isolla porukalla mukavan treenipäivän Porvoossa eri-ikäisten pentujen ja näiden omistajien kesken. T-pentue "Merkkarit" olivat paikalla isommalla porukalla, ja kylläpä olivatkin taitavia :) Myös nuorempi pentujengi näytti parastaan, joten odotamme näistä kakaroista paljon! Kiitos kaikille todella mukavasta päivästä, kiva kun tulitte paikalle!

  Pentupäivän porukka.

  T-pentue Merkkarit ja emä-Mervi. Skye isä-Ässän ja äippä-Ritnin kanssa.

  Titti treenaa. Hikka treenaa. Skye ja noudon pito. Skye seuraa.

  jake seuraa. Titti treenaa. Priima noudossa. Pieni Cass seuraa.

 • 6.1.14 Snoopy (BH Tending Spirited) ja Reetta kisasivat tänään tokon voittajaluokassa; hieno 1-tulos 300 pistettä!! Hurjan paljon onnea Reetta & Snoopy, ja tervemenoa erivoihin :)
 • 5.1.14 Rimma (POHJ TVA JK2 BH Tending Pantheress) ja Nina kisasivat agilityn 3-luokassa Eckerössä; vitosella nollavoitto!! Paljon onnea Nina & Rimma!!
 • 5.1.14 HIPin pentujen pentutapaaminen Lahdessa Treenipäivässä treenasivat HIPin kahden pentueen eri-ikäisiä pentuja. Sisähallissa Lahdessa saimme hyvät tokotreenit, ja koirilla oli intoa ja osaamista! Äippä-koira Hip taisi kyllä aksakontaktejakin hieman vahvistella:) Kiitos kaikille tosi kivasta päivästä!

  Pentupäivän porukka. By seuraa. Kelpo.

  HIP. Marjaana ja Routa. Sari ja Rio. Söpö Näp.

 • Tulevia T-tapahtumia: - HIPn pentujen pentupäivä Lahdessa su 5.1.14 - F- ja T-pentujen pentupäivä Porvoossa 6.1.14 - Varvara Bolshakovan tokokoulutuspäivä 2.5.14 - T-kevätleiri (pk-maastot + tottis/toko) Jämijärvellä 16.-18.5.14 - Tending kesäleiri (kaikki lajit) Hartolassa 24.-27.7.14
 • 29.12.13 Jedille (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juhalle tänään agilityn kolmosissa nollarata ja 6. sija (84 kisaajaa) - paljon onnea Juha & Jedi!!
 • 29.12.13 Maarit Karhun ottamia hienoja treenikuvia lauantailta Jessican hallilta, jolloin juhlittiin Jessican ja Macin Pohjoismaiden mestaruus-kultamitalia - tottakai myös porukalla treenaten :)

  Timo ja Valo. Piu hyppynoudossa. Nappi seuraa. Päivän sankari Mac makkara otsassa :).

  Puuma häiriöseuruussa. Titti kaukoissa. Tesun ja Jokun treenivuoro.

  Paikkamakuussa. Treeniporukka.

 • 19.12.13
  "Christmas Dog"
  - kaikille nuorille Tending-kasvateillemme :) "Tonight's my first night as a watchdog, And here it is Christmas Eve. The children are sleeping all cozy upstairs, While I'm guardin' the stockin's and tree. What's that now---footsteps on the rooftop? Could it be a cat or a mouse? Who's this down the chimney? A thief with a beard--- And a big sack for robbin' the house? I'm barkin', I'm growlin', I'm bitin' his butt. He howls and jumps back in his sleigh. I scare his strange horses, they leap in the air. I've frightened the whole bunch away. Now the house is all peaceful and quiet again. The stockin's are safe as can be. Won't the kiddies be glad when they wake up tomorrow And see how I've guarded the tree". (Shel Silverstein)
  Kennel Tending toivottaa kaikille koiraharrastajille, ja erityisesti kasvateillemme ja tuontikoirillemme omistajineen

  Rauhallista Joulua ja Menestyksekästä Uutta Vuotta 2014!
  Joulutervehdyksien sijaan lahjoitimme tänä vuonna summan Helsingin Eläinsuojeluyhdistykselle, kodittomien eläinten hyväksi .

  Vuosi 2013 on loppusuoralla, ja mieluusti muistelemme tätä vuotta! Siihen sisältyi paljon hyviä asioita, uusia pentueita maailmaan, kun Mervi-Theo ja Ritni-Ässä - yhdistelmien hienot pennut syntyivät kesällä, ja aivan loppuvuodesta lähtivät uusiin koteihinsa myös Gaia-Tip yhdistelmän reippaat pikkupentuset. Pentueet olivat meille erityisen tärkeitä - sitähän ne toki ovat aina - mutta saimme Mervin kautta nyt vihdoin jatkoa toisesta kantanartustamme Velhosta, ja Taikan ensimmäisen pentueen linja jatkui taas ensimmäistä kertaa meillä Rölli-Sina-Ässä (jokaisella myös SM-kulta!) -polven kautta. Gaian kautta taas saimme jatkoa Englannin tuonti-Skyelle, joka on linjoiltaan varsin arvokas, koska sen takana olevaa ns harrastuslinjaa on hyvin vähän enää rekisteröitynä Englannissakaan. Kasvattimme ovat pysyneet varsin terveinä, joka on aina meitä kasvattajia se eniten ilahduttava asia, ja monta kasvattiamme myös kuvattiin luustoltaan terveeksi. Ja kisamenestystä ja harrastusiloa - sitä riitti jälleen paljon tällekin vuodelle!

  Tokomenestyksen osalta vuosi oli aivan erityisen hieno, kiitos kasvattiemme taitavien ohjaajien. MM-kilpailuista tuli kaksi MM-mitalia, Kaaokselle ja Zenille ohjaajineen, ja joukkue-hopeaa Suomen "Tending-joukkueelle". Pohjoismaiden Mestaruus-kisoissa tuli myös kaksi PM-mitalia, Macille ja Zipille ohjaajineen, ja PM-joukkuekultaa. Ja tokon SM-kilpailuissa tuli kolmoisvoitto, kun Kaaos, Mac ja Zip olivat kärjessä. Ja lisäksi vielä Tending-joukkueellemme tokon SM-joukkuekultaa! Palveluskoirapuolella tuli myös hurjaa menestystä, kaikkiaan neljä SM-mitalia; Fanille ja Zenille mitalit jäljeltä, Hiskille hakukokeesta, ja vielä upeasti Tending-joukkueellemme PK-SM-joukkuekultaa! Myös agilityssa tuli hienoja saavutuksia, mm. MM-open hopeaa! Olemme kiitollisia monesta asiasta tänäkin vuonna; on ollut hienoa katsoa millä aktiivisuudella ja innolla nuorten T-koirien omistajat ovat lähteneet treenaamaan ja kilpailemaan. Kuten aina olemme sanoneet, tätä kautta saamme paljon jalostuksellista tietoa kasvateistamme - koirien käyttöominaisuuksien mittaus on välttämätön asia työkoirajalostukselle. Kiitettävän aktiivisesti kaikki kasvattiemme omistajat ovatkin kisanneet koiriensa kanssa - kiitämme ja iloitsemme, että tämä on asia josta teitä ei ole juuri tarvinnut patistella, pikemmin joskus päinvastoin :) Arvostamme myös iäkkäillä kasvateillamme kisaamista - se kertoo meille, että ne ovat terveitä, pirteitä ja käyttökunnossa, ja iäkkäällä koiralla kisaava ohjaaja kertoo meille taas, että hän on osaa arvostaa kisaamisessa oikeita asioita ja kisa-iloa, koska tietotaidon ja osaamistason nousu eri lajeissa tekee sen, että vanhempi koira ei välttämättä kuitenkaan aina pärjää nuorille. Välillä ne sitten toki näyttävät onnistuneesti rutiinin ja osaamisen voimalla agilityssakin tassunpohjiaan näille nuoremmille! Jalostusyhteistyöstä kiitämme lämpimästi jalostusnarttujen omistajia! On ollut uskomattoman mukavaa tehdä yhteistyötä teidän kanssanne, ja saada hienoja pieniä T-pentuja maailmalle kasvamaan :) Ilman teitä useampikin pennutusprojekti olisi jäänyt puolitiehen, joten todella osaamme arvostaa apuanne. Toivottavasti näistä vuoden 2013 pentusistakin saamme taas jatkoa kasvatustyöllemme, vuosien kuluttua. Kiitämme myös omia koiriamme; Neroa, Numaa ja Nappia. Ne opettavat meille paljon koko ajan, niin bordercollieiden sielunelämästä (joka poikakoirillamme on kyllä hyvinkin suoraviivainen:) kuin siitäkin, miten pitää jalat sananmukaisesti maassa kouluttajina ja kisaajina. Talven peltolenkeillä ne saavat meidän nauramaan juoksemisellaan ja tempauksillaan, ja koulutuskentillä olemme oppineet nauttimaan niiden kanssa touhuamisesta, meni treenit sitten hyvin tai joskus hieman huonomminkin. Jostain syystä niiden kanssa ei vain koskaan ole tylsää hetkeä; jo pelkät nuoren Napin hupaisat ilmeet saavat meidät hymyilemään. Napin lempinimikin on vaihtunut pentuajan pikku-Nappulasta isommaksi Napoleoniksi, ja ilmeisesti sekin osaa vaihdosta arvostaa :) Helsingin Messukeskuksen tokossa viime viikonloppuna saimme kasvattimme omistajalta (kiitos!) joululahjaksi valokuvakantisen muistikirjan, jonka kannessa luki painettuna otsake"Team Tending - yhtä suurta perhettä". Toki hieman vertauskuvallisenakin ajatuksena tuo lause kertoo hyvästä yhteisöllisyydestä, ja siitä, että yhteisön voima on se joka vie koiraharrastusta ja tasoa eteenpäin. Olemme kasvattajina iloisia ja otettuja siitä, että Tending-porukan henki näkyy yhteistreeneissä, kisoissa ja siinä, että toisia autetaan ja osataan iloita toistenkin onnistumisista. Jos joskus emme ole aina onnistuneet kasvatustyössämme niin hyvin kuin olemme toivoneet, niin yhdessä asiassa olemme siis mitä ilmeisimmin onnistuneet - yhdistämään ihmisiä! Ja se ei olekaan aivan vähän, kun jossain näin tärkeässä onnistuu. Kiitos teidän; kasvattiemme ja jalostuskoiriemme upeat omistajat ja ohjaajat!

  Ja vaikka valkea joulu taitaa täällä Etelä-Suomessa olla vain unelmaa, niin toivotamme lämmintä ja lempeää joulumieltä teille kaikille siellä ympäri Suomen (ja Euroopan!), Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2014!!
  Oli lempeä yö juuri joulun alla, kun satoi lunta ja sitä oli kaikkialla, se pyrysi kaduilla, taivahalla. Se vaimensi hämyn ja helinät sanan. Se hidasti askeleet kiiruhtajain. Oli tulossa valkea, lempeä joulu.

 • Muutamia videoita kasvateistamme; - Macin (Tending Knight) PM-kullan arvoinen kisasuoritus: Macin kisa lauantai Macin kisa sunnuntai - Taff (Tending Tough) 6 kk treenaa: Taff 5 kk iässä - Skye (Tending Fireball) 5 kk treenaa: Skye 5 kk
 • 14.12.13 Tokon 1. karsintakilpailu Suomen maajoukkueeseen, HKI messukeskus Messarissa kilpailtiin iltakisana kolmen kehän ja kolmen tuomarin voimin ensimmäinen tokon karsintakilpailu v. 2014 maajoukkueeseen. Koirakoita oli paikalle ilmoittautunut yli viisikymmentä, todella hieno määrä, mutta se toki tiesi myös aika pitkää iltaa. Juoksunartut pääsivätkin starttaamaan vasta aika myöhään, vaikka kehät pyörivätkin kaiken kaikkiaan varsin sujuvasti. Kehien matot olivat ohuita näyttelymattoja - ja liukkaitahan ne, ja koirat niitä väkisin joutuivat hieman varomaan - mutta tällä mentiin, ja olosuhteethan olivat tietenkin kaikille samat. 16 koirakkoa tästä kisaajamäärästä sai ykköstuloksen, joka tietenkin osaltaan kertoi myös kisapaikan haastavuudesta. Kisan voiton vei aivan upealla suorituksella Oili Zipin (T. Occult) kanssa, ja vain pisteellä häviten kakkokseksi tuli Christa Kaaoksen (T. Able Tiger) kanssa, heillä myös hienoa, varmaa ja nopeaa työskentelyä! Zip ja Kaaos hätyyttelivätkin ainoina kolmensadan pisteen rajaa. Kisan kolmanneksi tuli Toivolan Hanna Fidzin kanssa (joka on muuten sekin kasvattimme jälkeläinen:), ja neljäntenä ja viidentenä taas T-koiria, eli Heikki Unan (T. Ardent) ja Katja Zenin (T. Airborne) kanssa, heillekin pisteitä vielä yli 280. Tässä ykköstulokset T-koirakkojen osalta: 1. 297.50 EVL 1 53 Tending Occult borcol Oili Huotari 2. 296.50 EVL 1 25 Tending Able Tiger borcol Christa Enqvist-Pukkila 4. 281.50 EVL 1 40 Tending Ardent borcol Heikki Mäkinen 5. 280.50 EVL 1 10 Tending Airborne borcol Katja Kiviaho 6. 277.50 EVL 1 16 Tending Jetblack borcol Tarja Melakari 8. 272.00 EVL 1 39 Tending Intense borcol Mari Leiviskä 9. 272.00 EVL 1 29 Tending Hotspur borcol Nina Manner 11. 267.00 EVL 1 26 Tending Impressive borcol Anu Rantanen 13. 266.00 EVL 1 6 Tending Ripper borcol Elina Rajala 14. 264.00 EVL 1 38 Tending Xenon borcol Timo Rannikko 15. 262.00 EVL 1 49 Tending Luminary borcol Katri Büchtmann 16. 259.00 EVL 1 13 Tending Yep borcol Satu Taskinen
  Oili ja Zip. Kärkikolmikko.

  Lämpimät onnittelut kisan kärkikolmikolle, kaikille hyvin sijoittuneille, ykkösiä tehneille ja suorituksiinsa tyytyväisille!!! Oilille & Zipille ja Christalle & Kaaokselle superpaljon onnea; teitte todella hienoa työtä kehissä, sitä oli ilo katsoa!!
 • 13.12.13 Frida (Tending Shine) ja Päivi kilpailivat tokon avoimessa luokassa; ja ykköstulos (yksi liike nolla) ja siirto voittajaluokkaan! Paljon onnea Päivi & Frida!!
 • 6.12.13 Myrkky (FI TVA HK3 BH Tending Ace Maker) ja Minna kisasivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; hyvä ykköstulos 291 pistettä ja ensimmäinen sija! Paljon onnea Minna & Myrkky!!
 • 6.12.13 Maggie (Tending Mist) ja Outi kisasivat tokon voittajaluokassa; hieno ykköstulos 299,5 pistettä!! Hurjan paljon onnea Outi & Maggie!!
 • 6.12.13 By (Tending Neat) starttasi ensimmäiseen tokokilpailuunsa Leenan ohjaamana; alokasluokassa hienosti luokkavoitto pistein 171,5!! Isot onnittelut Leena & By!!
 • 1.12.13 Tending-pikkujouluja vietettiin Hyvinkään Hirvimajalla seurustellen ja syöpötellen, ja mukavaa oli :)
  Hirvimajalla. Suklaakakkuja tarjolla :).

 • 1.12.13 Nike (Tending Zenith) ja Juha aloittivat kisauransa agilityssa, ja hienosti 1-luokassa nollavoitto!! Isot onnittelut Juha & Nike!!
 • 30.11.13 Intolle (FI TVA FI AVA FI AVA-H BH Tending Jackknife) ja Katille agilityn 3-luokassa nollarata, onnea Kati & Into!!
 • 24.11.13 Into (FI TVA FI AVA FI AVA-H BH Tending Jackknife) ja Kati kisasivat tokon erikois- voittajaluokassa; hyvä ykköstulos 291 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Kati & Into!!
 • 24.11.13 Jedille (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juhalle agilityn kolmosluokassa tänään hypärin nolla ja 5. sija Purinalla - onnea Juha & Jedi!!
 • 24.11.13 Pepper (IT Tva Tending Highlight) ja Silvia kilpailivat Italiassa tokon ylimmässä luokassa; upea 1-tulos 309,5 pistettä, ja luokkavoitto!! Myös Heidi (Tending Xplorer) ja Silvia kisasivat tokon 2-luokassa; ykköstulos 265,5 pistettä (tunnari nolla) ja 3. sija - samalla siirto ylimpään luokkaan tokossa! Tokokisa oli Italian suurin tähän mennessä - lähes 100 koirakkoa! Congratulations Silvia & Pepper & Heidi!!
 • 24.11.13 Ihme (`FI TVA`Tending Mirage) ja Maiju kisasivat agilityn 1-luokassa; hienosti nollarata ja 2. sija - paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 24.11.13 Meg (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Pete kilpailivat agilityn 3-luokassa; ja kaksi nollarataa, ja sijat 2. ja 7.! Onnea Pete & Meg!!
 • 24.11.13 Capolle (FI AVA JK2 FH1 BH Tending Hobgoblin) ja Liisa kisasivat agilityn 3-luokassa; tänään nollarata - onnea Liisa & Capo!!
 • 23.11.13 Riski (FI TVA SE TVA JK3 Tending Icon) ja Sirke kisasivat tokon erivoi-luokassa; ykköstulos 277 pistettä ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Sirke & Riski!!
 • 23.11.13 Myös Puumalle (FI TVA NO TVA JK3 Tending Intense) ja Marille erivoin ykköstulos pistein 261 (yksi liike nolla) - onnea Mari & Puuma!!
 • 23.11.13 Nomi (FI TVA FI KVA JK3 Tending Outrunner) ja Tarja kisasivat tokon erivoi-luokassa; upea 1-tulos 311 pistettä!! Hurjasti onnea Tarja & Nomi hienosta tuloksesta!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - T-teamin pikkujoulut Hyvinkään Hirvimajalla 1.12 -ilmot T-listan kautta tai Riitalle - HIPin U- ja N- pentuetreffit Lahdessa 5.1.14
 • 16.-17.11.13 Tokon Pohjoismaiden Mestaruuskisat, Norja, Lilleström Suomelle PM-joukkuekultaa ja henk. koht. PM-kultaa ja PM-hopeaa!!! Jessicalle ja Macille (Tending Knight ) PM-kultaa!! Oilille ja Zipille (Tending Occult ) PM-hopeaa!! Tarja ja Zici (Tending Jetblack ) PM-4.!! Viisi suomalaiskoirakkoa (= viisi Tending-bordercollieta!) Pohjoismaiden kymmenen parhaan joukossa :)

  Suomen kultajoukkue. Kaksoisvoitto Suomeen - Jessica & Mac, Oili & Zip.

  Jessica ja Mac -PM-kultaa!. palkintojenjako.

  Suomen tokon maajoukkueessa 2013 edustivat Katja & Tending Airborne, Christa & Tending Able Tiger, Tarja & Tending Jetblack, Oili ja Tending Occult, Jessica & Tending Knight, Nina & Tendind Hotspur, ja joukkueen varakoirakko Satu & Tending Yep. Suomalaiskoirakkojen kisa sujui kauttaaltaan hienosti; jokainen koirakko sai ykköstuloksen varsin vaativissa halliolosuhteissa. Kuusi koirakkoa ylitti 270 pisteen rajan, mutta vain suomalaiskaksikko Jessica & Mac ja Oili & Zip kurottivat yli 280 pisteen; Mac 288,5 pistettä, ja Zip 282 pistettä. Jessica ja Mac pitivät johtoa koko kaksipäiväisen kisaviikonlopun ajan, uskomattoman upea suoritus, koska sunnuntain viimeisenä kisaajana starttaaminen ei liene ihan se helpoin tehtävä :) Jessica ja Mac osoittivat kuitenkin suvereenisti vahvuutensa ja ison osaamisensa, ja tuloksena PM-KULTAA!! Oili ja Zip nousivat sunnuntain huikeilla suorituksillaan johtopaikalle, ja pitivätkin sitä sitten melkein loppuun saakka - heille PM-HOPEAA!! Myös Tarja ja Zici nousivat sunnuntain hienolla liikesarjallaan kisan neljännelle sijalle pistein 273,5. Christalla ja Kaaoksella - muuten hurjan hienossa liikesarjassa - pisteitä pudotti ruudun (harmillisesti turha) korjauskäsky, Ässän pisteitä taas pudotti luoksetulon kaksoiskäsky varsin meluisassa hallissa - se on pienestä kiinni joskus! Christalle ja Kaaokselle kuitenkin vielä hieno 7. sija pistein 269,5, ja Nina ja Ässä olivat kisan kymmenensiä pistein 265. Myös varakoirakkona oleville Satulle & Piulle ykköstulos, samoin viimeisenä juoksuajan takia startanneelle Zenille, Katja ohjaajanaan, joilla harmillisesti myös muutama pikkuvirhe ja kaksoiskäsky pudottivat pisteitä hyvässä kokonaisuudessa. Norjan TVA-arvo on kuitenkin siis tuliaisina kaikilla :) SUOMELLE UPEASTI JOUKKUEKULTAA!!! Suomalaiskoirakot esittivät taas huikeaa osaamistaan, ja mitalisade jatkui :) Suomi voitti joukkuekisan PM:ssä jälleen ylivoimaisesti; LÄMPIMÄSTI ONNEA koko Suomen kultajoukkueelle, supertaitaville ohjaajille ja kaikille kilteille ja tottelevaisille kasvateillemme :)!!! Jessicalle ja Macille sylintäydeltä onnea, viime vuoden PM-hopea kirkastui kullaksi!! Teitte upean intensiivistä työtä PM-kisakehässä!! Oilille ja Zipille - maajoukkueen ensikertalaisille - suurensuuret onnittelut; uskalsimme odottaa tältä parilta paljon - emmekä turhaan :) Hienoa, energistä, mutta silti hallittua työskentelyä kautta koko kisan! ONNEA!! Kaikki kuvat Maarit Karhu -kiitos!

 • Jessica ja Mac. Oili ja Zip. Tarja ja Zici. Christa ja Kaaos. Nina ja Ässä. Mac.

 • 17.11.13 Rio (Tending Noted) ja Sari kisasivat tokon avoimessa luokassa; hyvä ykköstulos 189 p ja luokkavoitto!! Hurjan paljon onnea Sari & Rio!!
 • 17.11.13 Näp (Tending Ultimate) ja Sanna kisasivat agilityn 2-luokassa; hienosti nollavoitto agilityradalta ja siirto kolmosiin!! Paljon onnea Sanna & Näp!!
 • 16.11.13 TWixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Jannelle agilityn kolmosluokassa Ojangossa kaksi nollavoittoa!! Isot onnittelut Janne & Twixy!!
 • 16.11.13 Mumrikk (Tending Starlike) ja Lillian kisasivat Norjassa tokon 3-luokassa; hienosti ykköstulos pistein 274, ja 5. sija (17 kisaajaa) ja siirto elite-luokkaan!! Congratulations Lillian & Mumrikk!!
 • 16.11.13 Myös Lille My (POHJ TVA Tending Jynx) ja Lillian ovat ehtineet kisaamaan pk-hakukokeen ylimmässä luokassa Norjassa; toisena kisapäivänä 3. sija, ja toisena 1. sija ja cert! Congrats!!
 • 16.11.13 Into (FI TVA FI AVA FI AVA (H) BH Tending Jackknife) ja Kati kilpailivat agilityn 3-lk:ssa ja nollarata ja 7. sija - onnea Kati & Into!!
 • 10.11.13 Fyhr`s Cass (Lass- Kevin Evans Caleb) saapui Suomeen viikonloppuna; narttupentu on yhteisomistuksessa Talasmäen Annen kanssa, jonka paimennus- harrastus- ja kisakaverina Cass tulee toimimaan.
  Cass /kennel Fyhr`s.
 • 9.11.13 PRO (Tending Moxie) ja Elina kisasivat tokon avoimessa luokassa; hieno ykköstulos 192 pistettä, ja luokkavoitto!! Hurjasti onnea siirtymisestä voittajaluokkaan, Elina & PRO!!
 • 9.11.13 Rika (KANS TVA EE & FI & LV & DK TVA EE AVA Tending Eagle-Eyed) ja Anne kisasivat tänään Latvian Riikassa tokon ylimmässä luokassa KV kisassa; hienosti ykköstulos 277 pistettä, 1. sija ja CACIOB!! Lämpimät onnittelut Anne & Rika!!
 • 9.11.13 Pulmu (Tending Quickfire) ja Maarit kisasivat agilityn 1-luokassa; hienosti kaksi nollarataa, agilityradalta nollavoitto, ja hypäriltä nolla ja 3. sija - paljon onnea Maarit & Pulmu!!
 • 9.11.13 Jedille (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juhalle agilityn kolmosluokassa kaksi nollarataa ja sijat 3. hypäriltä ja 6. agilityradalta. Paljon onnea Juha & Jedi!!
 • 3.11.13 Knox (Tending Knockout) on NORJAN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Görill ja Knox kilpailivat tänään tokon ylimmässä luokassa Norjassa, isossa sisähalli- kisassa (jossa kilpaili mm. myös puolet Norjan tokomaajoukkueesta) - ja Knox voitti kisan hienolla ykköstuloksella 298 pistettä!! Huge congrats Görill & Knox!!!
  Palkintojenjako.
 • 2.11.13 Routa (FI TVA BH Tending Umbra) ja Marjaana kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ykköstulos 267,5 pistettä - onnea Marjaana & Routa!!
 • 2.11.13 Suomen Border Colliet & Australian Kelpiet ry:n yhdistysmestaruus tokossa kisattiin Ojangossa: Ässä (FI TVA KVA AVA AVA-H TSM-10 Tending Hotspur) on SBCAK:n mestari tokossa hienoin pistein 293 isosta kisaajamäärästä!!! Hurjan paljon onnea Nina & Ässä!! Luulle (FI TVA BH Tending Impressive) ja Anulle erikoisvoittajaluokan 2. sija, ja pisteet 287,5!! Paljon onnea Anu & Luu!! Luokan kolmanneksi tulivat Joku (POHJ TVA JK2 BH Tending Highflyer) ja Tesu, heille myös hyvät pisteet 282!! Paljon onnea Tesu & Joku!!
 • Erikoisvoittajaluokan neljänneksi (ja yhdistysmestaruuden 3. sijalle) tulivat Ruut (FI TVA Tending Lunar) ja Susan pistein 280,5!! Lämpimästi onnea Susan & Ruut!!
 • 2.11.13 Myös Kitalle (FI & NO & EE TVA Tending Kickstart) ja Katalle ykköstulos yhdistysmestaruuksissa pistein 260 (ruutu harmillisesti nolla) - onnea Kita & Kata!
 • 2.11.13 (POHJ TVA FI & DK & SE TVA FI KVA JK3 EK3 Tending Dayfly) ja Hanna kisasivat myös sbcak ry:n mestiksissä - ykköstulos 273,5 pistettä ja 6. sija erikoisvoittajaluokassa!! Onnea Hanna & Kit!!
 • 27.10.13 Zen (FI TVA FI KVA JK3 TSM-10 M-12 Tending Airborne) ja Katja kisasivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa hienoin pistein 304, ja luokkavoitto! Lämpimät onnittelut Katja & Zen!!
 • 27.10.13 Taito (Tending Skill) ja Kati kisasivat tokon avoimessa luokassa; upeat pisteet 198, ja 1. sija ja TK2! Paljon onnea Kati & Taito!! Muutamia videoita kasvateistamme; - Taiton (Tending Skill) kisasuoritus: Taiton kisa
 • - Taff (Tending Tough) 5 kk treenaa: Taff 5 kk iässä - Jontelle tehdyssä valmennusrenkaan koosteessa vilahtelee aikamoinen määrä kasvattejamme: Tack Jonte
 • 27.10.13 Luu (FI TVA BH Tending Impressive) ja Anu kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno ykköstulo 305 pistettä ja 1. sija - hurjan paljon onnea Anu & Luu!!
 • 26.10.13 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kisasivat agilityn 3-luokassa; hienosti tuplanolla ja sijat 2. ja 5.! Oikein paljon onnea Niinu & Rhett!!
 • Lokakuulla paljon iloisia uutisia - Gaialle neljä pentua (isänä Mawlch Tip), ja paljon hienoja kisatuloksia, erityisesti ulkomaiden T-kasvatit ovat aktiivisesti kisanneet ja pentueistamme etenkin nuoret S-pennut (Zen-Spot), kuten tuloksista näkyy :)
 • Meillä oli pieni Tending-tapaaminen Italiassa, Ligurian rannikon Deiva Marinassa; syötiin hyvin, ja treenattiin tottakai:) Tending Highlight, Xplorer ja Norther ohjaajineen olivat paikalla. Thanks Silvia, Massimo and Roberto for a nice day!

  Heidi seuraa. Massimo ja Cap. Cap. Silvia ja Heidi.

  T-koirakot Italiassa. T-pentueemme puoliveli, isänä Theo. Liguarian rannikkokyliä.

 • 20.10.13 Pepper (IT TVA Tending Highlight) ja Silvia kilpailivat "trofeo enci"-tokokilpailussa Italiassa, joka on arvokilpailu maassa, ja voittivat ylimmän luokan pistein 280,5! Congratulations, Silvia & Pepper!!
 • 20.10.13 Nomi (FI TVA FI KVA JK3 Tending Outrunner) ja Tarja kilpailivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; upea ykkönen pistein 307,5 ja 2. sija - paljon onnea Tarja & Nomi!!
 • 20.10.13 Rimmalle (POHJ TVA JK2 BH Tending Pantheress) ja Timolle tänään agilityserti agilityn 3-luokassa!! Isot onnittelut Timo & Rimma!!
 • 20.10.13 Jedille (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juhalle agilityn kolmosluokassa kaksi hienoa nollarataa, ja sijat 2. ja 3.! Lämpimästi onnea Juha & Jedi!!
 • 20.10.13 Nori (BH Tending Mystery) ja Brigitte kilpailivat kahtena päivänä peräkkäin tokon ylimmässä luokassa Saksassa; ja hienosti ykköstulokset kumpanakin päivänä; lauantaina 266,5 pistettä, ja sunnuntaina hienot 302,5 pistettä, ja luokkavoitot sekä la että su!! Congratulations Brigitte & Nori!!
 • 20.10.13 Mac (POHJ TVA FI & DK & SE & NO TVA TSM-12 Tending Knight) ja Jessica kisasivat tokon erivoi-luokassa; hieno ykkönen pistein 308!! Hurjan paljon onnea Jessica & Mac!!
 • 20.10.13 Mira (FI TVA Tending Esprit) ja Niina kisasivat tokon piirinmestaruuskisoissa erivoi-lk:ssa; hienosti piirinmestaruus-hopeaa pistein 283,5!! Isot onnittelut Niina & Mira!!
 • 19.10.13 Knox (Tending Knockout) ja Görill kilpailivat Norjassa tokon ylimmässä luokassa; ja 1-tulos 265,5 pistettä, ja 2. sija! Congratulations Görill & Knox!!
 • 19.10.13 Snusmumrikken (Tending Starlike) ja Lillian kilpailivat tokon 2-luokassa Norjassa; 1-tulos 162,5 pistettä, ja siirto 3-luokkaan! Congratulations Lillian & Mumrikken!!
 • 19.10.13 Frida (Tending Shine) ja Päivi kilpailivat tokon alokasluokassa; hieno ykköstulos 196 pistettä ja luokkavoitto!! Hurjan paljon onnea Päivi & Frida!!
 • 19.10.13 Meg (POHJ TVA FI AVA FI AVA-H SM-11 Tending Pawnee) ja Pete kisasivat agilityn kolmosissa; ja upeasti triplanollavoitot - kolme nollarataa, ja kolme voittoa! Hurjasti onnea Pete & Meg!!
 • 14.10.13 Dina (FI TVA Tending Dinah) ja Leena kisasivat Ruotsissa tokon elit-luokassa; upea ykköstulos 307 pistettä ja 1- sija - Dinasta tuli näin RUOTSIN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Hurjan paljon onnea Leena & Dina!!
 • 13.10.13 Ässä (FI TVA KVA AVA AVA-H TSM-10 Tending Hotspur) ja Nina kisasivat pk-kauden päätteeksi etsintäkokeen kolmosluokassa, ja sieltä upea EK3-koulari ja ykkönen pistein 291!! Tottis 95, ja maasto 196 - ja Ässä on näin SUOMEN KÄYTTÖVALIO etsintäkokeesta(kin)!! Ässä on siis kolmen pk-lajin; jäljen, haun ja etsintäkokeen kolmois-käyttövalio :), ja lisäksi maajoukkue-tason tottelevaisuusvalio, ja agilityvalio ja agilityn hyppyvalio! Lämpimät onnittelut Ninalle ja Ässälle uudesta KVA-tittelistä!!
 • 13.10.13 Teema (JK1 BH Tending Quantum) ja Maria kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ja hyvä ykköstulos 281 pistettä ja luokkavoitto!! Tva-kello tikittää vinhaan siis, onnea Maria ja Teema!!
 • 13.10.13 Kit (POHJ TVA FI & DK & SE TVA FI KVA JK3 EK3 Tending Dayfly) ja Hanna kisasivat tänään IPOR jälki A-kokeessa; tottis-ketteryys 93 p, ja jälki 164 p - yhteensä siis 257 pistettä, ja osallistumisoikeus B-luokkaan, ja koulutustunnus RH-F-A! Hurjasti onnea Hanna & Kit!!
 • 12.10.13 Snusmumrikken (Tending Starlike) ja Lillian starttasivat tokokisa-uralleen, ja hieno ykköstulos 194 pistettä 1-luokasta, ja luokkavoitto 27 kisaajan luokassa! Congratulations Lillian & Mumrikken!!
 • 12.10.13 Spotti (Tending Sunspot) ja Tarja kisasivat tokon avoimessa luokassa, ja 184,5 pistettä ja jaettu 1. sija!! Lämpimästi onnea Tarja & Spotti!!
 • 12.10.13 Zici (FI & SE TVA FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H PM1-11 Tending Jetblack) ja Tarja kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; upea ykköstulos 298 pistettä ja luokkavoitto! Paljon onnea, Tarja & Zici!!
 • 12.10.13 Taito (Tending Skill) ja Kati suorittivat BH-käyttäytymiskokeen hyväksytysti; hyvä Kati & Taito, ja sitten niitä jälkitreenejä vain alle edelleen :)
 • 12.10.13 Veikka (FI KVA JK3 HK1 BH Tending Aviator) ja Hanna kisasivat pk-hakukokeen 2-luokassa; tottis 85, ja maasto hienot 198 pistettä!! Siirto hakukokeessa kolmosiin :) Superisti onnea Hanna & Veikka!!
 • 12.10.13 Paavo (FI TVA Tending Zest) ja Hanna kisasivat tokon erivoi-luokassa; hieno ykköstulos 294 pistettä - paljon onnea Hanna & Paavo!!
 • 12.10.13 Hope (FI TVA Tending Zinger) ja Jaakko kisasivat myös tokon erivoi-luokassa, ja heillekin 1-tulos 260,5 pistettä!! Onnea Jaakko & Hope!!
 • 6.10.13 Megille (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Petelle tänään hienosti nolla- voitto agilityn 3-luokassa!! Ja Zipille (POHJ TVA Tending Occult) kolmosissa myös nollarata ja 3. sija. Lämpimät onnittelut Pete & Meg & Zip!!
 • 6.10.13 Ihme (FI TVA Tending Mirage) suoritti tänään hyväksytysti BH-käyttäytymiskokeen Maiju ohjaajanaan! Hyvä Maiju & Ihme, ja hyviä jälkitreenejä!!
 • 6.10.13 Pingu (FI TVA JK3 BH Tending Rogue) ja Saara kisasivat pk-hakukokeen 1-luokassa; ja upea ykköstulos ja HK1-koulari pistein 295!! Tottis 98, maasto 197 pistettä; hurjan paljon onnea Saara & Pingu!!
 • 5.10.13 Myrkylle (FI TVA HK2 BH Tending Ace Maker) ja Minnalle tänään hakukokeen 3-luokasta koulutustunnus HK3!! Isot onnittelut Minna & Myrkky!!
 • 5.10.13 Meg (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Pete kisasivat agilityn 3-luokassa; 3-luokan hyppyradalla nolla ja 2. sija! Paljon onnea Pete & Meg!!
 • 5.10.13 Samalla radalla kolmanneksi tuli sisko-Piru (Tending Passionate) ja Teemu, joille siis myös 3-luokan hypäriltä nollarata!! Onnea Teemu & Piru!!
 • 5.10.13 Ässälle (FI & DK TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur) ja Ninalle tänään nollavoitto agilityn 3-luokassa; paljon onnea Nina & Ässä!!
 • 2.10.13 Pieni lammaslaumamme lähti kesälaitumiltamme talvisuojaan; kuurainen nurmi lähtöpäivän kylmänkuulaana syysaamuna muistutteli jo tulevasta talvesta, ja näin lampaiden lähtö päätti taas pitkän paimennustreenikauden - ja sen myötä sanommekin perinteisesti hyvästit kesälle. Kiitos Marjo, Jessica ja paimennusporukkamme! Tack Camilla & Mikael!!
 • Numa ja aamun kuura. Katla paimentaa lampaita kuljetusvaunuun. Mac poispäinajossa.

  Uuhiryhmämme. Numa poispäinajossa.

 • Jämijärven T-leirillä oli myös pentuetreffejä, oli M2-pentujen tottistapaaminen, pienten T-pentujen treffit ja S-pentujen tapaaminen; tässä vielä Katjan (Kiviaho) ottamia kuvia S-pennuista jälkimaastoissa:

  Kati ja Taito jäljellä. Maria ja Pyry. Elina ja REM.

 • 27.-29.9.13 Tending-syysleiri Jämijärvellä Tänä vuonna leireiltiin T-syysleiri upeissa syyskeleissä Jämijärven yhtä upeissa maastoissa. Pitkälti leirillä siis keskityttiin pk-puolen maastoihin, mutta toki myös tokoryhmiä pyöri kentällä, ja kahtena päivänä myös paimennustreenitkin lähilaitumella !

  Tikka palkataan jäljen kepistä. Tikka lähdössä jäljen janalle. Ässä jäljestää.

  Katja ja Zen hyppynoudossa. paikalla istuminen ryhmässä. Toivo seuraa.

  Riitta K:n ja Taina A:n (suurkiitos!) hyvien järjestelyjen avulla leirialueella pyöri parhaimmillaan yhden päivän aikana 12(!) omatoimikoulutusryhmää eri lajeissa; jäljellä, haussa, pk-tottiksessa, tokossa ja paimennuksessa - ja siinä sivussa treenattiin vielä etsintäkokeen osa-alueitakin ja esineitä. Ulkopuolisia kouluttajia ei syysleirillämme ollut, vaan leirillä nimenomaan kimppatreenattiin, kaikkien ryhmäläisten auttaessa ja neuvoessa toisiaan. Suurkiitos kaikille leiriläisille aktiivisuudesta!

  Satu treenaa Tittiä. Hikan kaukokäskyjen tuumimistuokio. Teema seuraa.

  Ihme hyppynoudossa. Marjaana ja Routa. Ryhmätreeniä; Anne, Kati ja Maarit.

  Perjantaina leiri aloitettiin jo alkuiltapäivästä, ja osa maastotreeneistä ja myös paimennus- treenit - joista iso kiitos Anne T:lle - starttasivatkin silloin. Harjoituslampaat olivat mukavia paimennettavia, ja useampikin nuori T-koira näytti varsin nättiä työskentelyä lampailla. Yövyimme isoissa hyvin varustelluissa mökeissä, ja ruokahuoltokin pelasi erinomaisesti ja ruoka oli hyvää :) Iltaohjelma tapahtui isolla kodalla Maaritin keksimän totuus ja tehtävä -henkisen leikin parissa, tehtävä liittyi tunnarikapuloihin, ja me ihmiset taisimme selvittää tämän tunnarin huonommin kuin koiramme :) Iltanuotiolla istuskelun lisäksi saunominen taisi olla suosituin ilta-ajanviete pitkien ulkonaolopäivien jälkeen.

  Pulmu paimentaa. Pieni Terttu osaa homman.

  Terttu. Paimennustreenit käynnissä. Snoopy seuraa.

  Lämmin kiitos kaikille superhienosta syysleiristä, erityisesti tietenkin Riitalle ja Tainalle! Maastot olivat mahtavat, ja puitteet muutenkin hienot!! Kivaa oli!!!!

  Mökillä. Iltanuotiolla kodalla oli tiivis tunnelma :).

 • 29.9.13 Veikka (FI KVA JK3 HK1 Tending Aviator) ja Hanna kilpailivat pk-etsintäkokeen 1-lk:ssa; hieno EK1-koulutustunnus pistein 288!! Tottis 96, ja maasto 192 pistettä!! Oikein paljon onnea Hanna & veikka!!
 • 28.9.13 Zac (FI TVA JK2 BH Tending Awesome) ja Arja kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa Salpauselän kennelpiirin mestaruus-kisoissa; hienosti piirin mestaruus-pronssia pistein 287!! Isot onnittelut Arja & Zac!!
 • 28.9.13 Jedille (FI TVA FI AVA JK1 BH Tending Eager) ja Juhalle agilityn kolmosista nollarata ja 7. sija Purinalla - onnea Juha & Jedi!!
 • 25.9.13 Saksan terveisiä tokon ja bordercollieiden merkeissä :) T-sivun tulospalvelu ei em. syistä ole toiminut ihan ajan tasalla; kertakaikkiaan upeita tuloksia on kuitenkin tullut tällä välin, ja jos oma kisatuloksenne ei jostain syystä näy, niin mainitsethan minulle siitä uudelleen!!

 • 22.9.13 Meillä on kolme uutta Norjan Tottelevaisuusvaliota:) Mari ja Puuma (Tending Intense), Tesu ja Joku (T. Highflyer) ja Kata ja Kita (T. Kickstart) kisasivat hienoin tokotuloksin Norjassa! Puuma voitti lauantain kisan Norjassa hienolla 1-tuloksella 295,5 pistettä! Kitalle luokkavoitto taas sunnuntain kisassa pistein 289, ja lauantaina 2. sija pistein 287,5, eli todella tasaista työtä! Joku tuli lauantaina toiseksi luokassaan pistein 286, ja myös sunnuntaina se sijoittui toiseksi, joten suomalaiskoirakot todella pistivät parastaan Norjassa :) Tässä poseeraa voittoisa suomalaiskoirakolmikko Kita, Puuma ja Joku; paljon onnea Marille, Katalle ja Tesulle menestyksekkäästä viikonlopusta Norjassa!
 • 22.9.13 Aina (FI AVA FI AVA (H) SE AVA Tending Enigma) ja Esa kisasivat alkusyksyn aikana viisi starttia agilityn 3-luokassa; hienosti neljä nollarataa sijoin 2.-4.! Paljon onnea Esa & Aina!!
 • 22.9.13 PRO (Tending Moxie) ja Elina kisasivat agilityn 2-luokassa, ja hienosti nollavoitto eilen, ja pari siirtyi agilityssa kolmosiin!! Todella hienoa, oikein paljon onnea Elina & PRO!!
 • 22.9.13 Taito (Tending Skill) ja Kati kisasivat tokon avoimessa luokassa; ykköstulos 184,5 pistettä, ja luokkavoitto - paljon onnea Kati ja taitava Taito :)!!
 • 22.9.13 Into (FI TVA FI AVA FI AVA (H) BH Tending Jackknife) ja Kati kilpailivat erikoisvoittaja- luokassa tokossa; hyvä ykkönen 295,5, ja myös luokkavoitto!! Isot onnittelut Kati & Into!!
 • 22.9.13 Zen (FI TVA FI KVA JK3 M-12 TSM-10 Tending Airborne) ja Katja kilpailivat Keski-Suomen piirin tokon piirinmestaruudesta; ja hienosti piirin mestaruus-kultaa pistein 302!! Paljon onnea Katja & Zen!!
 • 22.9.13 Kit (POHJ TVA FI KVA JK3 EK3 HK1 FH1 Tending Dayfly) ja Hanna kisasivat tokon piirin mestaruus- kisoissa; Kitlle hienosti piirinmestaruus-hopeaa pistein 299,5!! Lämpimästi onnea Hanna & Kit!!
 • 21.9.13 Luulle (FI TVA BH Tending Impressive) ja Anulle tänään agilityn piirinmestaruuksien hyppyradalta hienosti nollavoitto!! Paljon onnea Anu & Luu!!
 • 22.9.13 Teema (JK1 BH Tending Quantum) ja Maria kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hienosti 1-tulos 273 pistettä ja 1. sija!! Hurjasti onnea Maria & Teema ja tsemppiä tva-ykkösten metsästykseen :)
 • 22.9.13 Megille (POHJ TVA FI AVA Tending Pawnee) ja Petelle tänään nollavoitto agilityn 3-luokassa, ja Zipille (POHJ TVA FI AVA Tending Occult) nollarata ja 3. sija - paljon onnea Pete & Meg & Zip!!
 • 21.9.13 Teema (JK1 BH Tending Quantum) ja Jari kisasivat agilityn kakkosluokassa, ja hienosti nollavoitto ja siirto kolmosiin!! Lämpimästi onnea Jari & Teema!!
 • 21.9.13 Megille (POHJ TVA FI AVA Tending Pawnee) ja Petelle nollavoitto agilityn 3-luokassa, ja Zipille (POHJ TVA FI AVA Tending Occult) nollarata ja 4. sija; onnea Pete & Meg & Zip!!
 • 15.9.13 Paavolle (FI TVA Tending Zest) ja Hannalle tänään nollavoitto ja serti agilityn kakkosluokassa, ja pari nousi kolmosiin!! Hurjan paljon onnea Hanna & Paavo!!
 • 15.9.13 Rika (KANS TVA EE & FI & LV & DK TVA EE AVA Tending Eagle-Eyed) voitti tänään EESTIN MESTARUUDEN tokossa kuudetta kertaa (!!) peräkkäin!! Pisteitä kertyi 285,5 pistettä. Suuret ja lämpimät onnittelut Annelle & Rikalle!!
 • 15.9.13 Readylle (FI TVA FI AVA Tending Ripper) ja Elinalle neljättä kertaa peräkkäin tokon piirin mestaruus-kultaa!! Hienot pisteet 309,5 - isosti onnea Elina & Ready!!
 • 15.9.13 Myös PRO (Tending Moxie) sai aloittaa kisauransa tokossa Elinan ohjaamana, ja alokasluokan ykköstulos 165,5 (liikkeestä seisominen nolla) - paljon onnea Elina & PRO!!
 • 15.9.13 Zipille (POHJ TVA FI AVA Tending Occult) ja Petelle agilityn 3-luokan hyppyradalta nolla ja 2. sija, ja Megille (POHJ TVA FI AVA Tending Pawnee) myös nolla ja 3. sija - onnea!!
 • 14.-15.9.13 Palveluskoirien Pohjoismaiden mestaruus-kilpailut, Tanska Hannalle ja Kit`lle (Tending Dayfly) NOM-hopeaa jälkikokeessa!! Kaksi Tending-koirakkoa edusti Suomea palveluskoirien Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailuissa Tanskassa, kummatkin jäljellä; Hanna ja Tending Dayfly, ja Pia ja Tending Outmatch. Pialla ja Tuplalla oli harmillisesti epäonnea matkassa, koska heidän jälkiä oli sekoittamassa isompiakin ihmisporukoita, mutta Hanna pääsi upeasti uusimaan viime vuotista NOM-hopeaansa, ja Kit osoittamaan hienoja jälkikoiran taitojaan! Kit aloitti lauantain upeasti tekemällä koko kokeen parhaimman tottelevaisuuden (78/80p). Viikonlopun ensimmäinen jälki sujui myös upeasti, eli täydet 200/200 pistettä! Sunnuntain esineruutu meni myös nappiin; 4 esineen ruudusta arvosanat 9,5 ja 10 eli pisteitä 78/80, ja ruutupisteet olivat jälkikoirien parhaat. Sunnuntain jälki oli varsin haasteellisessa maastossa, mutta sieltäkin pisteitä 180/200 eli vain yksi keppi jäi, joka sitten erotti parin kullasta. Hanna ja Kit tekivät todella upeaa työtä koko viikonlopun, ja NOM-mitali oli erittäin ansaittu! Aivan loistavaa, NOM-hopeaa siis jo toisen kerran - hyvä Hanna & hyvä Kit - ISOT onnittelut, olitte upeita!!

  Suomalaisohjaajat suomalaistunnelmissa tottiksessa, kuvat S. Juntto. Hanna ja Kit. Hanna ja Kit, NOM-hopeaa! .

 • 14.9.13 Myrkky (FI TVA HK1 BH Tending Ace Maker ja Minna saivat tänään HK2-koulutustunnuksen hienolla 1-tuloksella 294 pk-hakukokeesta!! Tottis 98, henkilöetsintä 168, ja esineet 28. Myrkky siirtyi näin hakukokeessa ylimpään luokkaan! Paljon onnea supertuloksesta Minna & Myrkky!!
 • 14.9.13 Ihmeellä (Tending Mirage) on tulokset kasassa SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION ARVOON!! Puhtaalla ykkösputkella kahdessa viikossa erikoisvoittajaluokasta Tva-ykköset :) Maijulle ja Ihmeelle siis tänään ykköstulos 287,5 pistettä ja 1. sija, ja tva-tulokset siis kasassa aivan hurjaa tahtia :) Lämpimästi onnea Maiju & Ihme, olette tehneet hienoa työtä!!
 • 14.9.13 Into (FI TVA FI AVA FI AVA (H) BH Tending Jackknife) ja Kati kilpailivat agilityn 3-luokassa, ja hyppyradalta hienosti nolla ja toinen sija - paljon onnea Kati & Into!!
 • 14.9.13 Puuma (FI TVA JK2 Tending Intense) ja Mari kilpailivat pk-jäljen 3-luokassa; hienosti JK3-tulos pistein 269 (tottis 92, maasto 177 p, yksi välikeppi jäi) ja yksi kiinnitys näin jo kasassa ensi vuoden pk-sm-kisoihin! Lämpimästi onnea Mari & Puuma!!
 • 14.9.13 Näpille (Tending Ultimate) ja Sannalle tänään hienosti nollavoitto agilityn 2-luokan hyppyradalta! Paljon onnea Sanna & Näp!!
 • 14.9.13 Maggie (Tending Mist) suoritti hyväksytysti BH-kokeen Outin ohjaamana! Onnea ja tsemppiä edelleen jälkitreeneihin!!
 • 14.9.13 Myös Snoopy (Tending Spirited) suoritti BH-kokeen hyväksytysti Reetta ohjaajanaan. Onnittelut ja tsempitykset pk-puolen treeneihin!!
 • 12.8.13 Nappi (Tending Mystic) suoritti tänään BH-käyttäytymiskokeen hyväksytysti.
 • 8.9.13 Veikka (FI KVA JK3 BH Tending Aviator) ja Hanna kisasivat pk-hakukokeen 1-luokassa; tottis 92 pistettä, esineet 30 ja haku 167 - hieno 1-tulos 289 pistettä!! Hurjasti onnea Hanna & Veikka siirtymisestä hakukokeessa 2-luokkaan!!
 • 8.9.13 Ihme (Tending Mirage) ja Maiju starttasivat agilityuralleen; ja heti nollavoitto 1-lk:ssa! Oikein paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 8.9.13 Lille My (KANS & POHJ TVA Tending Jynx) ja Lillian kisasivat Norjassa hakukokeessa; hienosti 2. sija kokeessa, ja Lille My siirtyi hakukokeen ylimpään, A-luokkaan, Norjassa! Congratulations Lillian & Lille My!!
 • 7.9.13 Cho (Tending Mayday) suoritti hyväksytysti BH-kokeen Marjatan ohjaamana; onnea ja hyviä viestitreenejä :)
 • 7.9.13 Ilolle (Tending Quest) ja Lotalle tänään agilityn 3-luokasta hyppyradalta nolla, 3. sija ja hyppyserti!! Paljon onnea Lotta & Ilo!!
 • 5.9.13 Ihme (Tending Mirage) ja Maiju tokoilivat tokon erikoisvoittajaluokassa; upeasti 1-tulos 299 pistettä ja 1. sija - isot onnittelut Maiju & Ihme!!
 • 3.9.13 Tikka (JK1 BH Somollis Tikka) ja Riitta kisasivat pk-jälkikokeen 2-luokassa; hieno 1-tulos ja koulari JK2 pistein 284 (tottis 88, maasto 196 p) - paljon onnea Riitta & Tikka siirtymisestä ylimpään luokkaan jäljellä!!
 • 3.9.13 Raille (Tending Qui Vive) ja Niinulle viikonloppuna kolme hienoa nollaa agilityn 3-lk:sta, ja sijat 1., 1. ja 2. Hurjasti onnea Niinu & Rai!!
 • Myös Rhettille (Tending Chimera) ja Niinulle tuplanolla - onnea!!
 • 1.9.13 Capo (FI AVA JK2 FH1 Tending Hobgoblin) ja Liisa kisasivat agilityn kolmosissa; ja nollarata ja 4. sija - paljon onnea Liisa & Capo!!
 • 1.9.13 Rika (KANS TVA EE & FI & DK & LT TVA EE AVA Tending Eagle-Eyed) ja Anne kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno ykköstulos 301 pistettä!! Paljon onnea Anne & Rika!!
 • 1.9.13 Dina (FI TVA Tending Dinah) on uusi Keski-Pohjanmaan piirin piirinmestari tokon erikoisvoittajaluokassa!! Tänään Leenan ohjaamana hienot 295 pistettä, ja siis pm-kultaa :) Oikein paljon onnea Leena & Dina!!
 • 1.9.13 Luu (FI TVA BH Tending Impressive) ja Anu kisasivat tokon piirinmestaruuksissa Pirkanmaalla, ja heille upea ykköstulos 303,5 pistettä, 2. sija, ja piirinmestaruus- hopeaa!! Lämpimästi onnea Anu & Luu!!
 • 1.9.13 Ihme (Tending Mirage) ja Maiju starttasivat ensimmäistä kertaa tokon erivoi-luokassa, ja hienoin tuloksin; piirinmestaruus-pronssia pistein 285,5 pistettä, ja valiokellokin siis kilahti ensimmäistä kertaa :) Hurjasti onnea Maiju & Ihme!!
 • 1.9.13 Intolle (FI TVA FI AVA Tending Jackknife) ja Katille piirinmestaruuksissa jaettu 4. sija pistein 280!! Taitolle (Tending Skill) ja Katille avoimesta luokasta hyvä ykköstulos, 186,5 pistettä ja luokkavoitto!! Kati & Into & Taito olivat vielä joukkuekultaa voittaneessa piirin joukkueessa - oikein paljon onnea Kati & pojat!!!
 • 1.9.13 Tupla (FI KVA FI TVA M-12 Tending Outmatch) ja Pia kisasivat myös piirin kisoissa Pirkanmaalla; heillekin hyvä ykköstulos 280 pistettä, ja jaettu 4. sija!! Paljon onnea Pia & Tupla!!
 • 1.9.13 Joku (POHJ TVA JK2 BH Tending Highflyer) ja Tesu kisasivat Helsingin piirinmestaruus- kisoissa (piirin ulkopuolisina) ja hienosti 2. sija tänään erikoisvoittajaluokassa, pistein 287,5!! Isot onnittelut Tesu & Joku!!
 • 1.9.13 Fani (FI TVA JK3 M-13 Tending Outshine) ja Heidi kisasivat myös Hgin piirin kisoissa; heille ykköstulos 275 pistettä, piirinmestaruus-hopeaa!! ja vara-CACIOB!! Lämpimästi onnea Heidi & Fani!!
 • 31.8.14 Pohjois-Savon piirinmestaruuskisoissa joukkue-kultaa voittaneessa joukkueessa oli neljä kasvattiamme :)
  piirinkultaa; kuva Reetta Ihalainen.
  Piu (Tending Yep) ja Satu kilpailivat erikoisvoittajaluokassa, ja heille upea ykköstulos 310 pistettä, ja Piu voitti näin piirinmestaruus-kultaa ja samalla siitä tuli seuran mestari. Hurjan paljon onnea Satu & Piuppa!!
 • Myrkky (FI TVA HK1 BH Tending Ace Maker) ja Minna kisasivat myös erivoissa, ja heille myös hyvä ykkönen 286,5 pistettä ja 2. sija - ja piirinmestaruus-hopeaa!! Isot onnittelut Minna & Myrkky!! Snoopy (Tending Spirited) ja Reetta kisasivat avoimessa luokassa; hieno ykkönen 190,5 pistettä!! Snoopy sai samalla "Vuoden Tokotulokas"-tittelin! Paljon onnea Reetta & Snoopy!! Maggie (Tending Mist) ja Outi kilpailivat myös avoimessa luokassa; heille myös ykkönen 188 pistettä ja luokan 3. sija!! Paljon onnea Outi & Maggie!! Lämpimät onnittelut koko VARPSin joukkueelle joukkue-piirinmestaruudesta!!
 • 31.8.13 Ruut (FI TVA Tending Lunar) ja Taina Määttänen kisasivat agilityn 1-luokassa; hienosti nollarata ja 4. sija ja LUVA!! Paljon onnea Taina & Ruut!!
 • 25.8.13 Unalle (FI TVA PPR1 Tending Ardent) ja Heikille Varsinais-Suomen piirin mestaruus -kultaa jo neljännen kerran peräkkäin; hienoin pistein 306,5!! Paljon onnea Heikki & Una!!
 • 25.8.13 Hope (FI TVA Tending Zinger) ja Jaakko tokoilivat tänään erikoisvoittajaluokassa; ykköstulos 277,5 pistettä ja hienosti HSKH:n seuranmestaruus tokossa!! Lämpimästi onnea Jaakko & Hope!!
 • 25.8.13 Pyry (Tending Swift) suoritti hyväksytysti BH-käyttäytymiskokeen Marian ohjaamana; hyvä Maria & Pyry, ja tsemppiä edelleen jälkitreeneihin!!
 • 27.8.13 PRO (Tending Moxie ) ja Elina kilpailivat tänään agilityn 2-luokassa; ja hienosti tuplanolla sijoin 1. ja 2. - hienoa, paljon onnea Elina & PRO!!
 • 25.8.13 Paljon hienoja tuloksia Tending-koirakoille viikonlopun piirinmestaruus-kilpailuista!
 • 25.8.13 Nomille (FI TVA FI KVA JK3 Tending Outrunner) tänään piirinmestaruus-hopeaa Tarjan ohjaamana palveluskoirien jälkikokeesta hyvällä 1-tuloksella 273 (tottis 95 p, maasto 178 p, kun yksi välikeppi jäi). Isot onnittelut Tarja & Nomi!!
 • 24.8.13 Helsingin ja Uudenmaan palveluskoirien piirinmestaruus-kisat kisattiin Nurmijärvellä;
  Sirke ja Riski ja Nina ja Ässä, Kuva Heidi Pesonen.
  Riski (FI TVA SE TVA JK2 Tending Icon) on pk-jälkikokeen Helsingin piirinmestari!! Sirken ohjaamana JK3-koulutustunnus pistein 243 - Riski oli piirin koirista ainoa joka sai jäljellä tuloksen. Paljon onnea Sirke ja Riski!! Ässä (FI & DK TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 Ek3 Tending Hotspur) on etsintäkokeen Uudenmaan piirinmestari pistein 294 (tottis 96, maasto 198) - eli loistava EK3-tulos!! Lämpimät onnittelut Nina ja Ässä!!
 • 24.8.13 Tokon Uudenmaan piirinmestaruus-kilpailut kisattiin Porvoossa (kiitos PORSK hyvistä järjestelyistä!). Henkilökohtaiset piirinmestaruudet ratkottiin erikoisvoittajaluokassa: Mac (POHJ TVA TSM-12 Tending Knight) ja Jessica voittivat piirinmestaruus-kultaa ylivoimaisesti pistein 300!! Hurjasti onnea Jessica & Mac!! Joku (POHJ TVA JK2 BH Tending Highflyer) ja Tesu saivat piirinmestaruus-hopeaa pistein 292!! Paljon onnea Tesu & Joku!! Ja piirinmestaruus-pronssia Numalle (Tending Joy) pistein 290!!

  Mac, Joku ja Numa ohjaajineen, kuva Annika Tuikkanen. T-teamin piirin kultajoukkue, kuva Annika Tuikkanen.

  T-Teamin joukkueelle myös hienosti joukkuekultaa :) Joukkueen ylempien luokkien koirakot olivat Jessica & Mac ja Tesu & Joku, ja alemmissa kisasivat Marjatta ja Cho, Sari & Rio ja Riitta & Nappi. Hyvä meidän joukkue :) Cho (Tending Mayday) ja Marjatta kisasivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos pistein 164, ja samalla siirto voittajaluokkaan!! Paljon onnea Marjatta & Cho!!

 • Rio (Tending Noted) ja Sari kisasivat tokon alokasluokassa; heille 183 pistettä ja alokasluokan 4. sija - paljon onnea Sari & Rio!! Nappi (Tending Mystic) sai alokasluokassa pisteitä kasaan 184, ja 3. sija!! Muitakin T-koirakoita kisasi erivoi-luokassa; Kitalle (FI & EE TVA BH Tending Kickstart) ja Katalle 1-tulos 278 pistettä!! Onnea! Ja Sigmalle (FI TVA JK1 BH Sigma) ja Virvelle myös ykköstulos pistein 267!! Onnea!
 • 24.8.13 Luu (FI TVA BH Tending Impressive) ja Anu kisasivat agilityn 3-luokassa, ja hienosti tuplanolla Janakkalan kisoissa!! Sijat 3. ja 6.! Paljon onnea Anu & Luu!!
 • 24.8.13 Intolle (FI TVA FI AVA BH Tending Jackknife) ja Katille nollarata ja 3. sija myös agilityn kolmosissa - onnea Kati & Into!!
 • 24.8.13 Paavolle (FI TVA Tending Zest) ja Hannalle tänään agilityn kakkosluokassa nollavoitto, eli yhtä uupuu enää noususta kolmosiin :) Paljon onnea Hanna & Paavo!!
 • 19.6.13 Sigmalle (FI TVA JK1 BH Sigma) ja Virvelle tänään 1-tulos tokon erikoisvoittajaluokassa pistein 258 (tunnari harmillisesti nolla) ja 1. sija - paljon onnea Virve & Sigma!!
 • 18.8.13 Jedille (FI AVA FI TVA JK1 BH Tending Eager) ja Juhalle agilityn piirinmestaruus-kisoissa joukkuehopeaa, ja yksilökisassa 6. sija! Paljon onnea Juha & Jedi!!
 • 18.8.13 Lallilla (JK3 BH Tending Inspirer) on tulokset kasassa SUOMEN KÄYTTÖVALION arvoon!! Tänään palveluskoirien jälkikokeen 3-luokasta 1-tulos 277 pistettä, ja KVA-titteli :) Maasto hienosti 199 pistettä - lämpimästi onnea Taina & Lalli, hyvä te!!
 • 18.8.13 Mervi (FI TVA FI KVA JK3 BH Tending Luminary) ja Katri tokoilivat piirinmestaruus-kisoissa, ja hienosti piirinmestaruus-kultaa pistein 294!! Hurjan paljon onnea Katri & Merkka!!
 • 18.8.13 Intolle (FI TVA FI AVA BH Tending Jackknife) ja Katille agilityn 3-luokassa hienosti nollavoitto, paljon onnea Kati & Into!! Ja toiselta kolmosen radalta sitten nollavoitto Luulle (FI TVA BH Tending Impressive) ja Anulle, ja sert!! Hieno juttu Anu & Luu, isot onnittelut!!
 • 18.8.13 PRO (Tending Moxie ) ja Elina kilpailivat agilityn 1-luokassa; nollavoitto ja ja siirto kakkosluokkaan :) Onnea Elina & PRO!!
 • 18.8.13 Kit (POHJ TVA FI KVA JK3 EK3 FH1 NOM2-12 Tending Dayfly) ja Hanna kisasivat tokon erivoi- luokassa, hienot pisteet 306,5 ja luokkavoitto!! Hurjasti onnea Hanna & Kit!!
 • 17.8.13 Riski (FI TVA SE TVA JK2 BH Tending Icon) ja Sirke kisasivat tänään hakukokeen 1-luokassa; HK1-koulutustunnus pistein 267, ja siirto 2-luokkaan!! Isot onnittelut Sirke & Riski!!
 • 17.8.13 Ässä (FI & DK TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 Ek3 Tending Hotspur) ja Nina vepeilivät alokasluokan 1-tuloksen pistein 92/100 pistettä - paljon onnea Nina & Ässä!!
 • 14.8.13 Kita (FI & EE TVA Tending Kickstart) suoritti tänään BH-käyttäytymiskokeen hyväksytysti Katan ohjaamana - onnea Kata & Kita!!
 • Pikkuinen Taff (Tending Tough) Mervi-Theo-yhdistelmästä treenaa Joannan kanssa 11-12 viikon iässä; Taff Treenaa!
 • 10.-11.8.13 Palveluskoirien Suomen Mestaruus-kilpailut, Tampere SM-kulta ja kaksi SM-hopeaa!! T-Team Sport Dogs ry:lle joukkue-SM-kultaa!!! Heidi & Fani pk-jäljen SM-1!! Katja & Zen pk-jäljen SM-2!! Kaarina & Hiski pk-haun SM-2!! Hanna & Kit etsintäkokeen SM-5!! Hanna & Hui jälkikokeen SM-5!!
  Sm-kultajoukkue! Kuva Lili Scarpellini. Pk-SM-kisojen T-palkitut ja joukkue. Kuva Lili Scarpellini

  Kaarina ja Hiski Sm-hopeaa! Kuva Lili Scarpellini. Katja ja Zen SM-hopeaa! Kuva Lili Scarpellini. Heidi ja Fani SM-kultaa! Kuva Lili Scarpellini.

  Pilvisenä lauantaiaamuna startattiin haku- ja jälkikoirien tottiskarsintaan Tampereen Kaupin urheilukeskuksessa. Tottisraja ei tullut kovin korkeaksi, ja virheitäkin nähtiin tottiksissa ihan jonkin verran; harmillisesti tuli vinoja heittoja telineiden taakse, ja myös paljon palautuksia väärän telineen kautta tai kiertoja. Päivän parhaita tottiksia esittivät hakukokeessa Leea ja Kaiku (T. Overpower) ja Kaarina & Hiski (Tending Lucky One) joille kummallekin hienot 92,5 pistettä. Jälkikokeen päivän kolmanneksi parhaan tottiksen esittivät Katja & Zen heti aamun ekassa parissa, ja heille pisteitä 90,5. Katrille ja Merville vielä mainiot 90 pistettä, päivän viimeisessä parissa. Hienoja tottiksia esittivät myös Hanna & Hui, Heidi & Fani ja Tarja & Nomi 86/87 pistelinjalla. Etsintäkokeessa Hanna ja Kit pääsivät räväyttämään upeat 97 pistettä, ja pari palkittiinkin kisojen paras tottis- palkinnolla!! Maastoihin pääsivät jälkikoirakoistamme myös Taina & Lalli, Pia & Tupla, Marjo & Padi, ja hakukokeesta vielä Nina & Ässä - ei yhtään hullummin siis ensimmäiseltä päivältä :) Sunnuntaina jälkikokeen tulokset varmistuivat ensimmäisenä, kun jäljet saatiin ajettua ja esineet ruudusta etsittyä. Kuutta keppiä toi upeasti moni T-koira; Fani, Nomi, Hui, Zen, Lalli... esineet, kaikki kolme, nousivat upeasti sekä Fanilta, Nomilta, Huilta että Zeniltä, ja niinpä janatyöskentely ja tottispisteet ratkaisivat paljon kokonaistuloksissa. Heidille ja Fanille puolen pisteen erolla upeasti SM-kultaa, HURJASTI ONNEA!!! Pisteitä 284, kun Katjalle ja Zenille niitä kertyi 283,5. Katjalle ja Zenille huikeat onnittelut SM-hopeasta!!. Mitaliputki jatkui viime vuoden mammaloman jälkeen, Zenhän on pk-jäljen Suomen mestari vuosimallia 2011 :) Hannalle ja Huille vielä mahtavasti 5. sija SM-jälkikokeessa, pistein 279, vain pisteellä pronssista häviten. Hakukokeesta tulikin varsin jännittävä; Leea ja Kaiku eivät saalistaneet lauantain esineruudusta kuin yhden esineen; Ninalle ja Ässälle niitä nousi kaksi, ja Kaarinalle ja Hiskille sitten kolme. Kaikki koirakot löysivät kaikki maalimiehet, ja niin sekä Kaikulle että Ässälle HK3-koularit Sm-kisoissa, eli varsin mallikkaasti siis :) Kaarina starttasi aivan päivän lopussa, joten Hiskin henkilöetsintää saimmekin sitten jännittää - eikä suotta, sillä 3 maalimiestä ja ykköstulos 271,5 pistettä takasivat hakukokeen SM-hopeaa, hurjasti onnea Kaarina & Hiski!! Etsintäkokeessa Kit oli aloittanut lauantaina mainiosti hyvällä jäljellä ja pudotetun esineen noudolla. Harmillisesti henkilöetsintä ja esineruutu pudottivat pisteitä, vaikka tarkkuusetsintä onnistuikin loistavasti. Kit oli lopputuloksissa - pisteillä 250 -kärjestä kuitenkin vain muutaman pisteen jäljessä, koska ek-koirista monilla tulipieniä epäonnistumisia jossain osa-alueella. Hanna ja Kit olivat hienosti siis SM-5 etsintäkokeessa! Päivän huipennukseksi joukkueemme T-Team Sport Dogs voitti vielä upeasti Joukkue-SM-kultaa!!. Kaikki joukkueen koirat saivat koulutustunnuksen, ja mukana oli vielä kaksi SM-mitalistia :) Lämpimästi onnea kaikille hienoille T-koirille ja ohjaajille pk-sm-viikonlopun upeista tuloksista, kaikkiaan neljä SM-mitalia on aikamoinen saavutus, ja olemme todella iloisia että niin moni ylipäätään sai tulokset kasaan SM-kisaan - sekin on jo upea saavutus - puhumattakaan että suoritukset olivat taas niin upeita!! ONNEA mitalisteillemme ja kaikille hyviä tuloksia tehneille!! SM-kuvat Lili Scarpellini
 • 10.8.13 Maggie (Tending Mist) ja Outi kisasivat agilityn 1-luokassa, ja nollarata ja 2. sija! Paljon onnea Outi & Maggie!!
 • 10.8.13 Rai Rai (T. Qui Vive) ja Santtu kilpailivat agilityn kolmosluokassa, ja hieno nolla- voitto TSAU:n kisoissa!! Paljon onnea Santtu & Rai!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - suunnitteilla syyskuun viimeisenä viikonloppuna 27.-29.9 T-maasto +tokoleiri Jämijärvellä. Majoitukset hyvissä mökeissä, ja treenejä tarjolla jäljellä, haussa, ek:ssa ja tokossa/tottiksessa! Ilmoittautumiset ja kyselyt Kivimäen Riitalle!!
 • 4.8.13 Siimalle (FI AVA Tending Lightning) ja Pekalle nollavoitto agilityn 3-luokassa!! Paljon onnea Pekka & Siima!!
 • 3.-4-8-13 Border Collie Classic 2013 kilpailtiin Italiassa, ja agilityn International Border Collie Cup- kilpailun finaalin - jossa kilpaili moni Euroopan menestyneimmistä agilitybordercollieista - 2. sijalle tuli hienosti Gaia (Tending Kayo) Juha ohjaananaan! Paljon onnea!

  Gaia Border Collie Classic`ssa. Silvia, Pepper & Heidi Classic`n palkintokorokkeella.

 • 3.-4.8.13 Pepper (IT TVA Tending Highlight) ja Silvia kilpailivat Border Collie Classic`ssa, jossa kilpailtiin "International Border Collie Cup" tokossa kaksipäiväisenä; ensimmäisenä päivänä oli karsintapäivä, ja toisena finaali. Pepper voitti lauantain karsintapäivän pistein 294,5, saaden myös CACIOBin (koe oli kansain- välinen). Sunnuntaina Pepper voitti myös finaalin 294,75 pisteellä, tuomareina Ton Hofman ja Clemente Grosso. Pepper sai titteli The Best Border Collie Obedience Champion! Congratulations Silvia & Pepper, you did great :)
 • 3.8.13 Jetta (BH Tending Alight) ja Suvi kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ja ykköstulos 256 pistettä ja 4. sija (ohjattu nouto nolla). Paljon onnea Suvi & Jetta!!
 • 3.8.13 Ilolle (Tending Quest) ja Lotalle tänään hienosti triplanolla agilityn kolmosluokassa, ja hyppyradalta vielä nollavoitto ja hyppyserti - hurjan paljon onnea Lotta & Ilo!!
 • 2.8.13 Heidi (Tending Xplorer) ja Silvia kilpailivat Italiassa tokon 1-luokassa; hienosti 255 pistettä (max 280), ja luokkavoitto, samalla Heidi siirtyi 2-luokkaan tokossa! Congratulations Silvia & Heidi!!
 • Neljä T-koiraa (Taito 1 v, Into, Luu ja Zen) ohjaajineen tokoilivat tokonäytöksessä heinäkuussa; tässä linkki taitavien koirakoiden näytökseen!
 • 25.-27.8.13 Tending-leiri 2013 Hartolassa Tending-leiriä leireiltiin Kunkkulan koirakeskuksessa tänä vuonna, leiri oli 14. kesäleirimme! Leiri sujui vallan aurinkoisissa merkeissä, hieman vähemmän hellettäkin olisi vaikka riittänyt :) Haku treenattiin omalla porukalla Ruotsin Roland Sjöstenin ystävällisellä avustuksella, agilityssa kouluttivat Pekka Perälä ja Pete Huotari, tokoa kouluttivat Maria Brandel Ruotsista ja Ansu Leiman, ja jälkeä koulutti Miia Kiviaho. Koulutusryhmät pyörivät torstaista sunnuntai-iltaan, ja niin koirat kuin ohjaajat taisivat olla sopivalla tavalla väsyjä leirin lopuksi :) Leirillä oli jopa huvitoimikuntakin tänä vuonna, ja Maarit järjesti niin tietokisaa kuin juomien tunnistamisiakin ja muutakin aktivoitumista iltojen huviksi. Lämmin kiitos leirin järjestysvastaaville Ninalle ja Timolle, laji- ja huvivastaaville, kaikille leirijärjestelyissa auttaneille ja tietenkin kouluttajillemme! Oli aurinkoisen upea leiri :) Tässä T-tietovisa (kiitos Maarit!) muidenkin tendingläisten pähkäiltäväksi (klikkaa alla oleva pieni kuvakehys suuremmaksi):
  Tässä vielä kuvasatoa ja - tunnelmia leiriltä (kuvat Maarit Karhu & Riitta J-K)

  Sari ja Rio agilityssa. Maiju ja Ihme tokoilee.

  Lillian ja Mumsrikken . Maarit ja Pulmu Marian silmien alla. Ihme seuraa.

  Outi ja Maggie agilityssa. Illanviettoa.

  Pikkuinen Terttu noutaa. Tokokoulutus käynnissä.

 • 28.7.13 Rai Rai (T. Qui Vive) ja Santtu kisasivat agilityn kolmosluokassa, ja hienosti kaksi nollavoittoa!! Paljon onnea Santtu & Rai!!
 • 28.7.13 Valle (FI TVA SE TVA BH Tending Vanguard) ja Solkki kisasivat agilityn 3-luokassa, ja hyppyradalla hienosti 2. sija ja serti!! Paljon onnea Solkki ja Valle!!
 • 21.7.13 Rio (Tending Noted) tokoili ensimmäisen kisansa Sarin ohjaamana ja hieno ykköstulos alokasluokassa; 192 pistettä, ja 2. sija!! Hurjan paljon onnea Sari & Rio!!
 • 20.-21.7.13 Agilityn maajoukkuekarsinnoissa Gaia (Tending Kayo) teki Juhan ohjaamana useita hienoja ratoja (mm. 1. ja 2. sija), ja pari sijoittui karsintojen 3. sijalle! Niinu ja Rai Rai (T. Qui Vive) tekivät myös hyvää suoritusta, mm. voittaen yhden radan - ja pari valittiin PM-maajoukkueen varakoirakoksi! T-koirakoista finaalipäivälle pääsivät myös Meg (Tending Pawnee), Siima (Tending Lightning) ja Into (Tending Jackknife.
 • 20.7.13 Maggie (Tending Mist) ja Outi kisasivat agilityn 1-luokassa, ja nollavoitto! Onnittelut Outi & Maggie!!
 • 15.7.13 Pyry (Tending Swift) ja Maria kisasivat tokon avoimessa luokassa; hyvä 1-tulos 182,5 pistettä ja 1. sija - paljon onnea Maria ja Pyry siirtymisestä avoimeen!!
 • 14.7.13 Zip (POHJ TVA Tending Occult) Pete ohjaajanaan teki agilityn 3-luokassa 0-radan ja voitti. Zip on siis UUSI SUOMEN AGILITYVALIO!! Lämpimästi onnea Pete & Zip!!
 • 13.7.13 Knox (Tending Knockout) ja Görill kilpailivat Norjassa tokon ylimmässä luokassa; 1-tulos 274 pistettä ja 1. sija - congratulations Görill & Knox!!
 • 13.7.13 Ässä (FI TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur) läpäisi vesipelastuksen SOVE-kokeen täysin pistein 100/100 - onnea Nina & Ässä!!
 • 10.7.13 PROlle TSM-11 JK3 HK3 Ek3 Tending Hotspur) ja Nina tänään kaksi nollavoittoa agilityn 1-luokassa!! Isot onnittelut Elina & PRO!!
 • 8.7.13 Meg (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Pete kisasivat Purinalla agilityn kolmosluokassa; nollarata ja 3. sija (64 koirakkoa). Paljon onnea Pete & Meg!!
 • 7.7.13 Ihme (Tending Mirage) ja Maiju tokoilivat tokon voittajaluokassa; 1-tulos 264 pistettä ja siirtyminen erikoisvoittajaluokkaan!! Super-isot onnittelut Maiju & Ihme!!
 • 7.7.13 Nori (Tending Mystery) ja Brigitte kisasivat Saksassa tokon 1-luokan "Bundessiegerprüfung 2013" mestaruuskisoissa, joihin on päästy karsinnan kautta; Nori sijoittui hienosti viidenneksi todella isossa kisaajamäärässä! Congratulations Brigitte & Nori!!
 • 6.7.13 Lille My (KANS & POHJ TVA Tending Jynx) ja Lillian kisasivat Norjassa tokon elite-luokassa, kisa oli samalla karsintakisa PM-maajoukkueeseen; hyvä ykköstulos 287,5 pistettä ja 2. sija!! Congratulations Lillian & Lille My!!
 • 6.7.13 Zici (FI & DK TVA FI & SE AVA PM-11 Tending Jetblack) ja Tarja kisasivat Norjassa agilityn ylimmässä luokassa; Zicistä tuli tänään NORJAN HYPPYVALIO agilityssa!! Hurjan paljon onnea Tarja & Zici!!
 • 6.7.13 Zen (TSM-10 M-11 FI KVA FI TVA DK TVA Tending Airborne) ja Katja kisasivat Eestissä kansain- välisessä tokokokeessa; upeasti KV-kisan voitto pistein 308,5, 1. sija ja CACIOB! Caciobit siis nyt kasassa KANSAINVÄLISEN TOTTELEVAISUUSVALION ARVOON!! ja samalla tietenkin myös Eestin Tottelevaisuusvalio. Hurjan paljon onnea Katja & Zen!!
 • Zen.
 • Tending-leirin (sähköinen) ilmoittautuminen on alkanut! Ilmot leirille mieluusti jo tällä viikolla, joten otathan yhteyttä Ninaan tai Riittaan! Maria Brandelin tokoryhmissä edelleen tilaa, ja samoin myös useissa muissa koulutusryhmissä! Tervetuloa T-leireilemään Hartolaan 25.-28.7 tai vaikka vain päiväksi tai pariksi viihtymään ja tapaamaan tuttuja ja sukulaiskoiria!!
 • 6.7.13 Rika (KANS TVA Tending Eagle-Eyed) ja Anne kisasivat KV tokossa, ja sijoittuivat toiseksi pistein 299,5 ja vara-CACIOBin saaden!! Paljon onnea Anne & Rika!!
 • 11.-12.6.13 Tokon Suomen Mestaruus-kilpailut, Pieksämäki T-Team Sport Dogs 1 SM-joukkuekultaa!!! Yksilö-SM:ssä viitosvoitto!!! :)) Christa & Kaaos SM-1!! Jessica & Mac SM-2!! Oili & Zip SM-3!! Tarja & Zici SM-4!! Nina & Ässä SM-5!!

  Viisi SM-tokon parasta.

  SM-joukkue-ykköset.

  Upea SM-kisaviikonloppu Pieksämäellä on takana. Iso koiramäärä ja etenkin lauantain tukalankin kuuma sää teki kisapäivän varmaan lähes kaikille hieman raskaaksi, niin osallistujille kuin järjestäjillekin, mutta kehät pyörivät sujuvaan tahtiin, järjestelyt toimivat ja tuloksiakaan ei tarvinnut odotella nopean tulospalvelun ansiosta! Tending-koirakoille upeaa menestystä :) Lauantain joukkue-SM-kilpailuissa joukkue-SM- kultaa, ja joukkueidemme koirille tai yksilökisaajille alokasluokassa kaksoisvoitto, ja ja erikoisvoittajaluokassa nelosvoitto! Sunnuntain finaalin lopputulos oli mahtava - kymmenen parhaan koirakon joukossa SM- finaalissa oli 7 Tending-koiraa, kahdentoista päästessä lauantailta finaaliin 20 parhaan joukkoon! T-Team Sport Dogs 1-joukkue teki hienoa työtä kaikkien koirien saadessa hyvät ykköset, ja joukkueen pistemäärä olikin 673 p, lähes parinkymmenen pisteen erolla seuraaviin. Joukkueen erikoisvoittajaluokan koirakot olivat Christa & Kaaos ja Jessica & Mac, joille kummallekin erinomainen ykköstulos lauantaina (tasapistein:) ja alempien luokkien koirista Nappi ja Lee saivat alokasluokan kärkitulokset, ja myös Spotille vielä hieno ykköstulos alossa. Alemmissa luokissa oli useita nuoria kasvattejamme, myös muiden seurojen joukkueissa, ja usealle tuli hienoja ykkösiä kakarakoirien kanssa!! Paljon onnea hienolle kultajoukkueellemme - kiitämme lämpimästi kummankin joukkueemme koirakoita T-Teamin edustamisesta pitkän kisapäivän aikana, ja onnittelemme hyvistä suorituksista!! Lauantain erikoisvoittajaluokan karsintapäivästä tuli varsin jännittävä monen kehän ja pitkän päivän vuoksi. Ykkösiä ei kisaajamäärään nähden kovin isoa määrää tullut, ja porukan kärki erottui sitten sitäkin selvemmin. Katja ja Zen voittivat lauantain erikoisvoittajaluokan ainoalla yli 300 pistettä ylittäneellä tuloksella, ja toiseksi tuli myös hienon ykkösen tekaissut Tarja & Zici, Jessican ja Christan ollessa sijoilla 3. ja 4.

  lauantain erikoisvoittajaluokan parhaat. SM-joukkue-1 mitalipallilla.

  Tässä poimintoja kisanneiden T-koirien ja joukkuekoirien tuloksista: ALO-luokka (88 koirakkoa): 1. 190.50 ALO 1 Tending Mystic borcol Riitta Jantunen-Korri 2. 187.50 ALO 1 Kemi Lee borcol Anne Talasmäki 9. 185.00 ALO 1 Tending Skill borcol Kati Selkämaa 14. 180.67 ALO 1 Tending Sunspot borcol Tarja Melakari 15. 180.00 ALO 1 Tending Spirited borcol Reetta Ihalainen 21. 174.67 ALO 1 Tending Mayday borcol Marjatta Tuikkanen AVO-luokka (111 koirakkoa): 8. 185.00 AVO 1 Tending Mirage borcol Maiju Ojamies 10. 183.00 AVO 1 Tending Mist borcol Outi Kaikkonen ERIVOI-luokka (122 koirakkoa): 1. 301.50 EVL 1 Tending Airborne borcol Katja Kiviaho 2. 297.50 EVL 1 Tending Jetblack borcol Tarja Melakari 3. 295.50 EVL 1 Tending Knight borcol Jessica Svanljung 4. 295.50 EVL 1 Tending Able Tiger borcol Christa Enqvist-Pukkila 6. 287.50 EVL 1 Tending Occult borcol Oili Huotari 7. 282.50 EVL 1 Tending Hotspur borcol Nina Manner 8. 281.00 EVL 1 Tending Ardent borcol Heikki Mäkinen 10. 278.50 EVL 1 Tending Dinah borcol Leena Partanen 11. 278.50 EVL 1 Tending Xenon borcol Timo Rannikko 13. 276.50 EVL 1 Tending Lunar borcol Susan Miiro 16. 273.00 EVL 1 Tending Intense borcol Mari Leiviskä 17. 272.00 EVL 1 Tending Yep borcol Satu Taskinen 21. 268.00 EVL 1 Tending Joy borcol Riitta Jantunen-Korri 24. 266.00 EVL 1 Tending Jackknife borcol Kati Selkämaa 27. 258.50 EVL 1 Tending Hit borcol Elina Niemi Sunnuntain henkilökohtainen Suomen Mestaruus-finaali alkoi helteisellä aamulla, joka hieman helpottui auringon mennessä pilveen - ja päivä päättyikin sitten pieneen sateeseen, tosin sitäkin onnistuneemmissa tunnelmissa näin kasvattajien kannalta, kun SM-kisan yhteenlaskettujen tulosten perusteella viisi parasta koirakkoa olivat kaikki T-koiria :) Päivän aikana näkyi paljon loistavia ja ehjiä suorituksia, mutta erittäin tiukalla arvostelulla ykköstuloksia kertyi vain kolmelle päivän parhaalle (!). Ehkä pienellä (tai vähän isommallakin:) pistelisäyksellä saisi todenmukaisemman kuvan, sillä siksi hienoilta lähes kaikkien suoritukset kisassa näyttivätkin, ja esimerkiksi nollia tuli varsin vähän. Tässä sunnuntain kisan kärki: 1. 265.00 EVL 1 Tending Occult borcol Oili Huotari 2. 263.50 EVL 1 Tending Able Tiger borcol Christa Enqvist-Pukkila 3. 257.00 EVL 1 Tending Knight borcol Jessica Svanljung 4. 253.50 EVL 2 Tending Hotspur borcol Nina Manner
  Christa ja Kaaos. Sunnuntain palkintojenjakoa.

  Nina ja Ässä. Oili ja Zip. Christa ja Kaaos.

  tarja ja Zici. jessica ja Mac.

  Ja tässä SM-kisan yhteenlasketut tulokset ja T-finalistit: SM-1 Tending Able Tiger borcol Christa Enqvist-Pukkila 295.50 263.50 279.50 SM-2 Tending Knight borcol Jessica Svanljung 295.50 257.00 276.25 SM-3 Tending Occult borcol Oili Huotari 287.50 265.00 276.25 4 Tending Jetblack borcol Tarja Melakari 297.50 240.25 268.88 5 Tending Hotspur borcol Nina Manner 282.50 253.50 268.00 7 Tending Airborne borcol Katja Kiviaho 301.50 228.75 265.13 9 Tending Lunar borcol Susan Miiro 276.50 234.00 255.25 11 Tending Xenon borcol Timo Rannikko 278.50 228.25 253.38 12 Tending Yep borcol Satu Taskinen 272.00 228.50 250.25 14 Tending Ardent borcol Heikki Mäkinen 281.00 217.25 249.13 15 Tending Dinah borcol Leena Partanen 278.50 218.25 248.38 16 Tending Intense borcol Mari Leiviskä 273.00 217.75 245.38 Christa ja Kaaos tekivät loistavaa ja näyttävää sarjaa sekä lauantaina että sunnuntaina, ja hienolla yhteistuloksella heille SM-KULTAA!! Kumpanakin päivänä palkintokorokkeella seissyt jessica loisti kehässä Macin kanssa, ja heille ansaitusti SM-HOPEAA!! Oili nousi Zipin kanssa upealla sunnuntain suorituksella SM-pronssille - erittäin nopeaa, mutta silti tarkkaa ja hallittua työskentelyä! Tarja Zicin kanssa ja Nina Ässän kanssa näyttivät suvereenisti myös osaamistaan kumpanakin päivänä, ja kauniit suoritukset toivat heille 4. ja 5. sijan SM-kisassa. Sunnuntain finaalin suorituksia oli ilo katsoa!! ISOT ja LÄMPIMÄT ONNITTELUT Christa, Jessica, Oili, Tarja ja Nina ja kaikki finaaliin päässeet!! Olitte kaikki niin loistavia :)

 • 30.6.13 Nomi (FI & EE TVA JK3 BH Tending Outrunner) on uusi SUOMEN KÄYTTÖVALIO pk-jälkikokeessa!! Tarja ja Nomi kilpailivat tänään jälkikokeen 3-luokassa, ja ykkönen hienoilla pisteillä 293!! Tottis 94 p ja maasto 199 p! Hurjan paljon onnea Tarja & Nomi Kva-tittelistä!!
 • 30.6.13 Paavolle (FI TVA Tending Zest) ja Hannalle tänään agilityn kakkosissa nollarata ja eka kiinnitys kohti kolmosluokkaa!! Paljon onnea Hanna & Paavo!!
 • 29.6.13 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Jannelle upeasti triplanolla agilityn kolmosissa sijoin 1., 2. ja 1.! Myös Tatzille FI TVA FI AVA FI AVA-H EST AVA SE AVA PPR1 PAIM1 Tending Rival) nollarata ja 7. sija! Paljon onnea Janne & Twixy ja Tatzi!!
 • 29.6.13 Kit (POHJ TVA FI KVA JK3 EK2 HK1 FH1 BH Tending Dayfly) ja Hanna kisasivat pk-etsintä- kokeen 3-luokassa hienoin tuloksin; ykkostulos ja EK3-koulari pistein 287; maasto 189 p, tottis 98 p, ja pääsylippu SM:iin etsintäkokeessa :) Lämpimästi onnea Hannalle ja Kitlle!!!
 • 27.6.13 PRO (Tending Moxie) eli Piäni Rohkee Olifantti aloitti Elinan ohjaamana agilitykisa- uransa, ja nollarata ykkösluokasta!! Paljon onnea Elina & PRO!!
 • 22.6.13 Vallelle (FI & SE TVA BH Tending Vanguard) ja Solkille agilityn kolmosluokassa hienosti 5. sija ja serti (73 kisaajaa) - paljon onnea Solkki & Valle!!
 • 21.6.13 Juhannuksen aatonaaton Tending-yhteistreenit Järvenpäässä:
  Rio seuraa. Riski ruudussa.

  Kaaos ohjatussa. Piu seuraa.

  Piu hyppynoudossa. Sigma noutaa.

  Hyvää juhannusta ja keskikesän juhlaa kaikille!
 • 21.6.13 Ässä (FI TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur) on uusi SUOMEN KÄYTTÖVALIO pk-hakukokeessa, ja samalla kaksois-käyttövalio!! Tänään hakukokeen 3-luokassa 1-tulos (tottis 89, haku 169, esineet 19 p) ja HK3 - samalla tulokset kasassa myös hakukokeessa pk-sm:iin! Loistavaa Nina & Ässä, hurjan paljon onnea!!
  Ässä vauhdissa.
 • 16.6.13 Agilityn joukkue-SM-kultaa voittaneella Acella oli kaksi Tending-koiraa joukkueessaan; Niinu Rain (Tending Qui Vive) ja Teemu Pirun (Tending Passionate) kanssa. Paljon onnea SM-kultajoukkueelle!!
 • 16.6.13 Pepper (IT.Ob.Ch Tending Highlight) ja Silvia kilpailivat tokon ylimmässä luokassa Ranskassa; 1-tulos 293,5 pistettä, 1. sija ja CACIOB, kun kilpailu oli myös kansainvälinen! Heidi (Tending Xplorer) suoritti samalla csau-testin erinomaisella tuloksella. Congratulations Silvia & Pepper & Heidi!!
 • 16.6.13 Jetta (Tending Alight) ja Suvi kilpailivat tokon elit-luokassa Norjassa kumpanakin viikonlopun päivänä; tänään hienosti KV-kisassa 1-tulos 275 pistettä ja 3. sija. Myös lauantain kisassa 1-tulos 257 p (ohjattu nouto nolla) ja 1. sija. Lämpimästi onnea Suvi & Jetta jo nyt tulevasta NO TVA-arvosta!!:)
 • 16.6.13 Pingu (FI TVA JK3 BH Tending Rogue) ja Saara kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ja hieno ykköstulos 292,5 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Saara & Pingu!!
 • 14.6.13 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Jannelle perjantaina Kirkkonummen 3-lk:n radoilta upeat nollat ja sijat 1./102 ja 2./74! Paljon onnea Janne & Twixy!!
 • 13.6.13 Snoopy (Tending Spirited) ja Reetta starttasivat tokokisoihin; alokasluokassa 1-tulos 168 pistettä (liikkeestä maahan nolla). Isot onnittelut tokokisa-uran aloituksesta Reetta & Snoopy!!
 • 12.6.13 Tending-kasvateillamme oli sytyttelyilta paimennukseen laitumellamme. Moni nuori koira osoitti paljon kiinnostusta lampaille, joten treenejä siis jatketaan :) Kiitos paimennuksesta vastaavalle Marjolle illan treeneistä! Kuvat Maarit Karhu, kiitos!
  Kappa kiinnostuu. Pulmu syttyy. Marjo auttamassa lampaiden luona.

 • 12.6.13 Intolle (FI TVA FI AVA Tending Jackknife) ja Katille agilityn 3-luokassa nolla ja 2. sija - paljon onnea Kati & Into!!
 • 12.6.13 Routa (FI TVA BH Tending Umbra) ja Marjaana tokoilivat erivoi-luokassa, ja hieno ykköstulos 290 pistettä ja 2. sija! Una (Tending Ardent) voitti luokan Heikin ohjaamana. Paljon onnea Marjaana & Routa, ja Heikki & Una!!
 • 12.6.13 Suomen NOM (pk)- maajoukkueeseen on valittu jäljelle Tupla (Tending Outmatch) ja Kit (Tending Dayfly), varakoirakkona ovat Hanna ja Hui (Tending Live-Wire). Lämpimästi onnea valituille koirakoille :)
 • 9.6.13 Puumalle (FI TVA JK1 BH Tending Intense) tänään upea JK2-koulutustunnus pk-jäljen 2-luokasta, Marin ohjaamana; 298 pistettä!! Paljon onnea, ja tervemenoa kolmosiin :)
 • 9.6.13 Myös velipoika Riski (FI & SE TVA JK1 BH Tending Icon) ja Sirke kisasivat pk-jäljen 2-luokassa, ja heillekin JK2-koulari pistein 268 (yksi välikeppi jäi). Onnea siirrosta kolmosiin, Sirke & Riski!!
 • 8.6.13 Fox (FI KVA JK3 VK3 BH Tending Inflame) on uusi kaksois-käyttövalio!! Tänään Marjan ja Kirsin ohjaamana pk-viestin kolmosluokasta ykköstulos 273 pistettä, tottis 81, maasto 192 pistettä - ja Foxilla on näin tulokset kasassa Suomen Käyttövalion arvoon viestikokeessa! Hurjasti onnea Fox & ohjaajat :)
  Fox & ohjaajat.
 • 8.6.13 Pyry (Tending Swift) ja Maria starttasivat kisauralleen tokossa, ja hieno aloitus - ykköstulos 190 pistettä ja 1. sija alokasluokassa! Lämpimästi onnea Maria & Pyry!!
 • 8.6.13 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Jannelle hienosti kaksi nollavoittoa agilityn 3-luokassa, toinen agiradalta ja toinen hyppyradalta - isot onnittelut Janne & Twixy!!
 • 8.6.13 Paavolle (FI TVA Tending Zest) ja Hannalle tokon erikoisvoittajaluokasta 1-ulos 276,5 ja luokkavoitto!! Paljon onnea Hanna & Paavo!!
 • 8.6.13 SBCAK ry:n PK-mestaruuskilpailut, Helsinki Sbcak ry:n mestari jälkikokeen 3-luokassa on Zen (KVA TVA TSM-10 M-11 PM-12 JK3 Tending Airborne) ja Katja! Sbcak ry:n mestari hakukokeessa on Hiski (KVA TVA HK3 EK3 JK3 Tending Lucky One) ja Kaarina! 3-luokan jälkimaastot osoittautuivat koirille haasteellisiksi, ja Zen oli ainoa JK3-tuloksen saanut koira; tottis 87, maasto 155 pistettä. Onnea Katja & Zen!! Hiskille hakukokeen kolmosluokan ainoa ykköstulos pistein 275 (86/189). Tuuri (FI KVA FI & SE & NO & EE TVA Tending Conquaror) ja Sirke kilpailivat etsintä- kokeen 1-luokassa; heille hienosti EK1 ykköstuloksella 283 (92/191) - paljon onnea!!
 • 6.6.13 Taito (Tending Skill) ja Kati starttasivat tokokisauralleen, hienosti 1-tulos 181 pistettä!! Isot onnittelut Kati & Taito!!
 • 3.6.13 Kita (FI TVA EE TVA Tending Kickstart) ja Kata kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ja hyvä ykkönen 287 pistettä ja luokkavoitto! Paljon onnea Kata & Kita!!
 • 2.6.13 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Jannelle hienosti nollavoitto agilityn 3-luokassa! Tatzille (FI TVA FI AVA FI AVA-H EST AVA SE AVA PPR1 PAIM1 Tending Rival) kaksi nolla- rataa, ja sijat 2. ja 6. paljon onnea Janne & Twixy & Tatzi!!
 • 2.6.13 Ässä (FI TVA FI AVA FI KVA TSM-11 JK3 HK3 Ek3 Tending Hotspur) ja Nina kisasivat agilityn kolmosissa; nollarata ja 3. sija - onnea Nina & Ässä!!
 • 2.6.13 Riskille (FI & SE TVA BH Tending Icon) ja Sirkelle tänään hienosti JK1-koulari ykkös- tuloksella 284 p pk-jälkikokeen 1-luokassa!! Hurjasti onnea Sirke & Riski!!
 • 2.6.13 Puuma (FI TVA BH Tending Intense) ja Mari kisasivat myös jälkikokeen 1-luokassa, ja heillekin koulari JK1 pistein 269 (yksi välikeppi jäi). Paljon onnea Mari & Puuma!!
 • 2.6.13 Ihme (Tending Mirage) ja Maiju kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hieno ykköstulos 190 pistettä ja 1. sija - paljon onnea Maiju & Ihme!!
 • 2.6.13 Zip (POHJ TVA Tending Occult) ja Oili kilpailivat tokon erivoi-luokassa; upea ykkönen 303,5 pistettä, ja 1. sija! Isot onnittelut Oili & Zipu!!
 • 2.6.13 Samassa kisassa kilpailivat myös Joku (POHJ TVA JK2 BH Tending Highflyer) ja Tesu ja heillekin hieno 1-tulos 302,5 pistettä, ja 2. sija!! Paljon onnea Tesu & Joku!!
 • 2.6.13 Ja samaisen erikoisvoittajaluokan kolmanneksi tuli vielä Meg (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) Peten ohjaamana; heille hyvä ykkönen 290 pistettä!! Paljon onnea Pete & Meg!!
 • 1.6.13 Tupla (FI KVA FI TVA M-12 JK3 Tending Outmatch) ja Pia kisasivat pk-jäljen 3-luokassa; tottis upeat 99, maasto 179 pistettä, yht. 1-tulos 278 p! Paljon onnea Pia & Tupla!!
 • 1.6.13 Myös Hui (FI KVA FI TVA JK3 BH Tending Live Wire) ja Hanna kilpailivat pk-jälkikokeen 3-luokassa; ja hieno ykkönen 292 pistettä, maasto täydet 200:) Lämpimästi onnea Hanna & Hui!!
 • 30.5.13 Tikalle (BH Somollis Tikka) ja Riitalle PK-jälkikokeen 1-luokasta JK1-koulari; tottis 83 p, maasto 174 pistettä! Paljon onnea Riitta & Tikka!!
 • 30.5.13 Lampaat saapuivat kesälaitumellemme, ja paimennustreenikausi käynnistyi:)
  Katla paimentaa. Lampaat kuljetusautosta ulos!.
  Kiitos Camilla, kiitos Jessica!!
 • 27.5.13 Hiski (FI KVA FI TVA JK3 EK3 HK3 BH Tending Lucky One) ja Kaarina ovat ahkeroineet hienolla menestyksellä pk-hakukokeessa; kaksi 3-luokan kisaa, ja kaksi hienoa ykköstä!! Ensimmäisessä 281 pistettä (t 94, m 187) Tampereella, ja toinen eilen Saarijärvellä, jossa hieno ykkönen 293 pistettä (t 97, m 196)!! Lämpimästi onnea Kaarina & His!!
 • 27.5.13 Nori (BH Tending Mystery) on kisannut Saksassa tokon "Landesmeisterschaft Obedience”" 1-luokassa, ja voittanut luokan pistein 266,5/ 280. Norilla on nyt titteli “Klassensieger Klasse 1”! Congratulations Brigitte & Nori!!
 • 27.5.13 Siimalle (FI AVA FI AVA (H) Tending Lightning) hienosti nollavoitto agilityn 3-lk:ssa - paljon onnea Pekka & Siima!!
 • 26.5.13 Hanna ja Marja ahkeroivat palveluskoirien piirinmestaruuskisoissa - heillä ei yhtään hullumpi viikonloppu; Foxille kaksi pm-kultaa ja Kit`lle kaksi pm-hopeaa :)
  Fox ja kit ja ohjaajat palkintoineen, kuva Saija Palmu.
  Foxille (JK3 VK3 BH Tending Inflame) upeasti pk-jälkikokeen piirinmestaruus-kultaa mainioin pistein 294 (t 94, m 200). Fox sai samalla ykköset kasaan SUOMEN KÄYTTÖVALION arvoon!! Upeaa Marja & Fox, paljon onnea!!
 • Kit (POHJ TVA FI KVA JK3 EK2 HK1 FH1 BH Tending Dayfly) ja Hanna kisasivat myös pm-kisoissa jäljen 3-luokassa; yksi piste vähemmän kuin Marjalle ja Foxille, eli 293 pistettä, ja tottis upeat 99 p, ja maasto 194. Huisan paljon onnea Hanna & Kit!!
 • 25.5.13 Megille (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Petelle kaksi nollarataa agilityn kolmosluokassa, ja hienosti sijat 1. ja 3.!! Myös Zipille (POHJ TVA Tending Occult) nollarata ja 5. sija! Paljon onnea Pete & Meg & Zip!!
 • 25.6.13 Fox (JK3 VK3 BH Tending Inflame) ja Marja & Kirsi kisasivat pk-viestin kolmosluokassa, joka oli myös pm-koe. Viestin piirinmestaruus-kultaa upeasti tuloksella 268, ja myös VK3-koulutustunnus! Paljon onnea Marja & Kirsi & Fox!!
 • 25.5.13 Kit (POHJ TVA FI KVA JK3 EK2 HK1 FH1 BH Tending Dayfly) ja Hanna kisasivat etsintäkokeen 3-luokassa, ja piirinmestaruuskisoissa. Tottis huikeat täydet 100 pistettä (!!) ja maasto 151 pistettä, yht. 251 p, EK3-koulari ja hienosti piirinmestaruus-hopeaa!! Isot onnittelut Hanna & Kit!!
 • 25.5.13 Rai (Tending Qui Vive) ja Niinu kisasivat agilityn kolmosissa, ja hienosti nollavoitto, ja ja näin nollat kasassa SM:iin ja karsintoihin!! Paljon onnea Niinu & Rai!!
 • 25.5.13 Piru (Tending Passionate) ja Teemu kilpailivat agilityn kolmosluokassa, ja heille nollavoitto hyppyradalta!! Isot onnittelut Teemu & Piru!!
 • 25.5.13 Padille (POHJ TVA EE TVA FI KVA JK3 BH Tending Pathfinder) ja Marjolle hienosti ykköstulos pk-jäljen 3-luokasta, 281 pistettä, kisan ainoana! Paljon onnea Marjo & Padi!!
 • 25.5.13 Myös Nomille (FI TVA EE TVA JK3 Tending Outrunner) ja Tarjalle JK3-koulutustunnus tänään pk-jäljen 3-luokasta - onnea Tarja & Nomi!!
 • 25.5.13 Fani (FI TVA JK3 BH Tending Outshine) ja Heidi kisasivat pk-jäljen 3-luokassa, ja tänään koulutustunnus JK3 pistein 260 (tottis 90, maasto 170) - ja samalla tulokset PK-SM:iin ovat parilla kasassa :) Paljon onnea Heidi & Fani!!
 • 24.5.13 Rai (Tending Qui Vive) ja Niinu kilpailivat viikonloppuna Espanjassa agilityn avoimissa MM-kisoissa; Rai ja Niinu voittivat upeasti viisi osakilpailua, ja myös Rhett (Tending Chimera) sijoittui viidenneksi biathlonin hyppyradalla. Finaalissa Raille valitettavasti hyl, mutta Rhett sijoittui avoimissa MM-kisoissa yhteistuloksissa upeasti 5. sijalle!!! Lämpimästi onnea Niinu, Rai & Rhett!!
 • 23.5.13 Näpille (Tending Ultimate) ja Sannalle tänään hienosti nollavoitto agilityn 2-luokassa!! Paljon onnea Sanna & Näp!!
 • 23.5.13 Intolle (FI TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Jackknif) ja Katille agilityn 3-luokasta nolla ja 2. sija - paljon onnea Kati & Into!!
 • 22.5.13 Luu (FI TVA BH Tending Impressive) ja Anu kilpailivat agilityn kolmosluokassa, ja heille sieltä ensimmäinen nolla, 2. sija ja serti!! Isot onnittelut Anu & Luu!!
 • 19.5.13 Hello Kittylle (FI AVA FI AVA (H) Tending Pacemaker) ja Jukalle kaksi hyvää nollarataa agilityn 3-luokassa ja kummastakin 2. sija; ja viikkoa aiemmasta kisasta kaksi nollavoittoa! Onnittelut Jukka & Kitty!!
 • 17.-19.5.13 Tokon Maailman Mestaruus-kilpailut, Budapest, Unkari Suomelle MM-joukkuehopeaa ja henk. koht. MM-hopeaa ja MM-pronssia!!! Christalle ja Kaaokselle(Tending Able Tiger) MM-hopeaa!! Katjalle ja Zenille (Tending Airborne) MM-pronssia!! Kuusi Tending-koirakkoa finaalissa maailman 20 parhaan joukossa :) Tässä vielä aurinkoinen kuvapläjäys tämän päivän lämpimistä tunnelmista (kiitos Maarit & muut!):
  Finaalin yksilö-palkintojenjako. Palkintojenjakoa.

  JOukkueen palkintojenjako. Yksilö-MM-mitalistien palkintojenjako.

  Christa ja Katja, SUomen MM-mitalistit. Suomen joukkue.

  Christa ja Kaaos seuruussa. Christa ja Katja. Katja ja Zen seuruussa.

 • 19.5.13 Tokon MM-kilpailujen finaalipäivä, johon pääsi karsintojen 20 parasta koirakkoa, oli jännittävä! Ratkaisut menivät aivan viime metreille. Kisan alkupäässä startannut Katja Zenin kanssa veti huikeat pisteet MM-tasolla, eli 280,75 pistettä. Sitä ennen myös norjalainen Yra ja Venäjän Westpacy olivat päässeet 280 pisteen tuntumaan, joten taso oli finaalissa todella kova. Seuraavaksi suomalaisista pääsivät starttaamaan peräkkäin Tarja Zicin kanssa ja Jessica Macin kanssa. Kummallekin hyvä ykkönen ilman suuria virheitä, Zicin pisteen n 262,5, ja Macille 273,5! Macin pisteet riittivätkin sitten hienosti kymmenen parhaan sakkiin, sijalle 7. ONNEA Jessica ja Mac!! Myös Eestin joukkueen Anne ja Rika (Tending Eagle-Eyed) tekivät hyvää työtä kehässä, pisteitä finaalipäivänä n. 270 ja sijoitus 9.! Christa ja Kaaos pääsivät kehiin vasta numerolla 18. Heille upea liikesarja, ja pisteitä kertyi hienot 281,25!! Ja johtoon! Heti seuraava startannut norjalaisohjaaja, Kellaug bordercollie Junior Flis`in kanssa kuitenkin pisti vielä muutaman pisteen paremmaksi, ja viimeistä koiraakin saatiin vielä jännittää, se kuitenkin nollasi tunnarin. Suomelle siis varmistui upeasti kaksi henkilökohtaista mitalia MM-kisoista!! Christalle ja Kaaokselle MM-hopeaa - kahtena vuonna peräkkäin MM-mitaleilla, se on ihan uskomattoman huikea saavutus!! Hurjasti onnea Christa ja Kaaos, olitte kertakaikkiaan mahtavia!! Katjan ja Zenin arvokisamitalisaldo myös kasvaa kasvamistaan - viime talvena PM-kultaa, nyt MM-pronssia!! Zen vain paransi toista kisapäivää kohden, ja pronssi oli varmasti ansaittu tänään! Suurensuuret onnittelut Katjalle ja Zuper-Zenille!! Isot halaukset Katjalle ja Christalle ja "parasta A-luokkaa" oleville pentuesisaruksille myös :) Ja Suomen joukkueelle vielä kerran onnittelut loistavista kisasuorituksista kaikkina kisapäivinä, ja upeasta MM-joukkue-hopeasta!! Te teitte sen taas; Suomi todistaa vuosi vuoden jälkeen että on edelleen tokon kärkimaa, kolme mitalia näin matkaan mukaan Budapestin MM-kisoista :) Ja me kasvattajat olemme niin ylpeitä Suomen "T-maajoukkueesta", meidän joukkue :D Tässä vielä Maarit Karhun kuvia toiselta karsintapäivältä. Joukkueenjohtaja-Maaritille ja kaikille joukkuelaisille iso kiitos saapuneista viesteistä ja -kuvista, joilla mekin pääsimme maistelemaan kisatunnelmaa!
  2. karsintapäivän palkintojenjako, Christa & Kaaos ja Anne & Rika palkintopallilla. Christa ja Anne ja T-koirat.

  Christa ja Kaaos. jessica ja Mac. Satu ja Piu .

 • 19.5.13 Ja väliin tuloksia kotimaasta; Tuplalle (FI KVA FI TVA JK3 M-12 Tending Outmatch) ja Pialle tokon erikoisvoittajaluokasta hieno ykkönen, 301 pistettä!! Paljon onnea Pia & Tupla!!
 • 19.5.13 Juipille (Tending Erlking) ja Pertille SM- ja karsintanollat kasaan agilityn kolmosissa! Paljon onnea Pertsa & Juippi!!
 • 18.5.13 MM-kisojen toinen karsintapäivä on melkein päätöksessä, vain juoksunartut ovat vielä osaksi menemättä! Ja Suomen joukkueen sijoitus on jo ratkennut; upeasti MM-HOPEAA!!!, vain pari pistettä Norjalle hävinneenä. Hyvä meidän joukkue :) Kolmanneksi on tullut hieman yllättäen Tsekki, ja Ruotsin neljäs ja Italia viides. LÄMPIMÄT ONNITTELUT SUOMEN HIENOLLE HOPEAJOUKKUEELLE!! Suomalaiskoirakoista kisaan starttasivat tänään Christa ja Kaaos (Tending Able Tiger), Jessica ja Mac (Tending Knight) ja varakoirakko Satu ja Piu (Tending Yep), ja kaikille hyvä ykkönen; ja Kaaos ja Mac myös tämän hetken tiedon mukaan finaaliin! Satu ja Piu starttasivat aamupäivän ensimmäisten joukossa, heille 1-tulos n 270 pistettä, tunnarin pudottaessa eniten pisteitä. Christa ja Kaaos kilpailivat seuraavina ennen puolta päivää, ja heille upea ykköstulos n 286 pistettä!! Jessican ja Macin tulos n 277 pistettä, he starttasivat joukkuepäivien viimeisenä suomalaiskoirakkona. Christa ja Kaaos sijoittuivat päivän karsinnassa hienosti toiseksi! ONNEA Christa & Kaaos!! Muista Tending-koirakoista myös Rika (Tending Eagle-Eyed) ja Pepper (Tending Highlight) ovat näillä näkymin pääsemässä finaaliin: Eestin Annelle ja Rikalle hienot 286 pistettä, ja Italian Silvialle ja Pepperille n 278 pistettä! Anne ja Rika myös päivän kolmansia! Odottelemme finaaliin päässeiden koirien varmentumista, ja onnittelemme Suomen upeaa joukkuetta hopeasta!! ***Finaaliin päässeet suomalaiskoirakot ovat: Katja & Zen, Christa & Kaaos, Tarja & Zici ja Jessica & Mac. T-koirakoista myös Anne & Rika ja Silvia & Pepper ovat päässeet finaaliin! Odotamme jännityksellä sunnuntain yksilö-MM-kilpailun finaalipäivää!! Hurjat tsempitykset suomalaiskoirakoille!! Tässä vielä kuvasatoa eiliseltä (Kuvat Maarit Karhu, kiitos!); ensimmäisen karsintapäivän upeasti toiseksi sijoittuneet Katja & Zen:
  Katja ja Zen. Palkintojejakoa. Katja ja Zen seuraamisessa.

  Ja tässä muita perjantain suomalaissuorituksia:

  Tarja ja Zici hyppynoudossa. Nina ja Ässä.
  Anu ja Luu. Anu ja Luu.

 • 17.5.13 Ja ensimmäinen kisapäivä, joukkuekisapäivä ja myös karsintapäivä finaaliin on käynnistynyt!! Suomalaisjoukkue matkasi pitkin alkuviikkoa Budapestiin, ketkä lentäen ja ketkä autoilla, ja torstaina oli virallinen treenipäivä, joka suomalaisilta meni hyvin. SUomen joukkue koostui kuudesta Tending-koirakosta, ja myös varakoirana oli Tending-bordercollie, joten kasvattajilla siis jännitettävää riitti :) Perjantai ja lauantai ovat karsinpäiviä, ja sunnuntaina kisataan yksilö MM-finaali. Suomalaisista starttasi ekana Zen (Tending Airborne) Katjan ohjaamana, ja heti huikeat 289,5 pistettä, ja kisan johtoon! Tarja ja Zici (Tending Jetblack) pääsivät kehään suomalaiskoirakoista seuraavina, ja heillekin hieno ykkönen 283 pistettä!! Perjantai-iltapäivällä (kisan vielä jatkuessa) suomalaisilla siis ensimmäisen karsintapäivänä kaksoisjohto tässä vaiheessa! Maajoukkueen ensikertalainen Luu (Tending Impressive) ja Anu tekivät hienoa työtä kehässä, mutta valitettavasti ruutu nolla Luun varastaessa sen. Iltapäivän viimeisenä suomalaiskoirakkona Ässä (Tending Hotspur) ja Nina starttasivat karsintakisassa, ja heille ykköstulos 262 pistettä (vaikka tunnari harmillisesti nolla!). Loppu-iltapäivän tietona: tsekkiläinen koirakko on mennyt johtoon, Zen ilmeisesti edelleen tämän karsintapäivän toisena tällä hetkellä. Mutta yksi ryhmä koiria on edelleen menemättä, joten sijoitukset voivat muuttua illan mittaan. Ensimmäinen kisapäivä on saatu päätökseen, ja Suomi johtaa pistein 835,25! Toisena Norja pistein 819,25 ja kolmantena Ruotsi pistein 808.5. Päivän yksilökisassa Katja ja Zen sijoittuivat upeasti toiseksi, Tarja ja Zici neljänneksi, Ässä oli sijalla 13. ja Luu sijalla 34. Hurjasti onnea Katja & Zen ja Tarja & Zici hienoista sijoituksista!! Hyvä meidän joukkue!! :) Tsempitykset huomenna starttaaville koirakoille!!
 • Suomen joukkue. Zen treenipäivänä.
  Zici ja Tarja treeneissä. Ässä poseeraa. Valon juhlistaa POHJ TVA ja DK Tva-titteliään joukkueen maskottina.

 • 15.5.13 Megille (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Petelle tänään nollavoitto agilityn kolmosluokassa! Samalla radalla Zip (POHJ TVA Tending Occult) tuli toiseksi Peten ohjaamana, ja Zipille myös agiserti!! Lämpimästi onnea Pete & Meg & Zip!!
 • 15.5.13 Näpille (Tending Ultimate) ja Sannalle tänään agilityn ykkösluokassa hieno nollavoitto, ja menolippu kakkosiin :) Isot onnittelut Sanna & Näp!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - paimennuskausi lähestyy! Paimennustreenimahdollisuus T-koirakoille koko kesän /ilmoittaudu Marjolle - tokon yhteistreenit -kehätreenit 12.5, 17.5, 7.6 ja 12.6. /ilmoittaudu Riitalle - T-leiri Kunkkulan koirakeskuksessa 25.-28.7, ilmoittautuminen tokokouluttajamme Maria Brandelin koulutuksiin alkamassa /ilmot Marjaanalle!
 • 11.5.13 Merville pentuja :) lisätietoja + kuva pentueet-sivulla!
 • 11.5.13 Intolle (FI TVA FI AVA Tending Jackknife) ja Katille tänään hieno nollavoitto kansainvälisessä agilitykisassa, ja CACIAG!! Paljon onnea Kati & Into!!
 • 11.5.13 Valo (FI TVA Tending Xenon) ja Timo kilpailivat Tanskassa tokon ylimmässä luokassa, ja hienosti ykköstulos (luokan ainoa!) pistein 279. Valo on nyt siis TANSKAN JA POHJOISMAIDEN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Hurjan paljon onnea Timo & Valo!!
 • 11.5.13 Kit (POHJ TVA FI KVA JK3 EK1 Tending Dayfly) ja Hanna kisasivat pk-etsintäkokeen 2-luokassa; hienosti EK2-koulutustunnus pistein 289 (tottis upeat 99, maasto 190)! Lämpimät onnittelut Hanna & Kit!!
 • 11.5.13 Meillä on uusi Käyttövalio :) Leea ja Kaiku kisasivat tänään pk-hakukokeen kolmosluokassa, ja hienosti ykköstulos 284 pistettä (tottis 89, maasto 166 + 29). Kaiku (HK3 BH Tending Overpower) on siis uusi SUOMEN KÄYTTÖVALIO pk-hakukokeesta!! Hurjasti onnea Leea & Kaiku!!
 • 11.5.13 Numa (`FI TVA` PPR1 Tending Joy) kilpaili tokon erivoi-luokassa, ja 305,5 pistettä ja 1. sija. Myös Nappi (Tending Mystic) starttasi kisauralleen tokossa, ja alokasluokassa 1-tulos 179 pistettä ja 2. sija.
 • 10.5.13 Valo (FI TVA Tending Xenon) ja Timo kilpailivat Ruotsissa tokon elit-luokassa; hieno ykkönen 290 pistettä ja 1. sija, ja Valo on näin RUOTSIN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Isot onnittelut Timo & Valo!!
 • 9.5.13 Hope (Tending Zinger) ja Jaakko kisasivat agilityn kolmosluokassa; hyppyradalta hyvä nolla ja serti - ja valiokello lähti näin käyntiin agilityssakin :) Paljon onnea Jaakko & Hope!!
 • 9.5.13 Fox (VK3 JK3 BH Tending Inflame) ja Marja kisasivat pk-jälkikokeen 3-luokassa; hienosti ykköstulos 271 pistettä (tottis 75, maasto 196) ja JK3. Loistavaa Marja & Fox, paljon onnea!!
 • 8.5.13 Toiveissa olevan pentueemme emä Ritni on uusi Suomen Tottelevaisuusvalio!! Hurjan paljon onnea Salla & Ritni!!
 • 5.5.13 Zipille (POHJ TVA FI & SE & DK TVA Tending Occult) ja Petelle agilityn kolmosissa nollarata ja 3. sija - paljon onnea Pete & Zip!!
 • 5.5.13 Hui (FI KVA FI TVA JK3 Tending Live Wire) ja Hanna kisasivat tokon erivoi-luokassa; ja ykköstulos 278,5 pistettä - isot onnittelut Hanna & Hui!!
 • 5.5.13 Kita (FI TVA EE TVA Tending Kickstart) ja Kata kilpailivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; heille hieno ykkönen 306,5 pistettä!! Paljon onnea Kata & Kita!!
 • 5.5.13 Tikka (BH Somollis Tikka) ja Riitta kisasivat tokon voittajaluokassa; upea ykköstulos 311 pistettä!! Hurjasti onnea Riitta & Tikka!!
 • 5.5.13 Luu (FI TVA Tending Impressive) ja Anu kilpailivat tokon erivoi-luokassa; ja heillekin hieno ykkönen 302 pistettä ja 2. sija. Lämpimästi onnea Anu & Luu!!
 • 5.5.13 Roudalla (BH Tending Umbra) on ykköstulokset kasassa SUOMEN TOTTELEVAISUUS- VALION arvoon!! Hurjasti onnea Marjaanalle ja Roudalle, tänään ykköstulos 286,5 pistettä!! Loistavaa :)
 • 5.5.13 Rimmalle (POHJ TVA JK2 Tending Pantheress) ja Pekalle myös ykköstulos tokon erikoisvoittajaluokasta pistein 270,5, ja 1. sija!
 • 4.5.13 Lalli (JK3 Tending Inspirer) ja Taina kisasivat pk-hakukokeen 3-luokassa; hienosti 1-tulos 277 pistettä (tottis 90, maasto 187 kun yksi esine jäi). Lämpimät onnittelut Taina & Lalli!!
 • 4.5.13 Rai (Tending Qui Vive) ja Niinu kisasivat agilityn kolmosissa; ja triplanolla sijoin 1., 2. ja 3.!! Hurjasti onnea Niinu & Rai!!
 • 1.5.13 Tupla (FI KVA FI TVA JK3 M-12 Tending Outmatch) ja Pia kisasivat tokon erikoisvoittaja- luokassa, ja upea ykkönen 301,5 pistettä!! Paljon onnea Pia & Tupla!!
 • 1.5.13 Hopella (Tending Zinger) on ykköstulokset kasassa SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION arvoon!! Hurjasti onnea Jaakko & Hope, tänään hieno ykkönen erivoi-luokassa pistein 299!!
 • 1.5.13 Myös Paavolle (Tending Zest) tänään erivoi-luokassa ykköstulos Hannan ohjaamana pistein 288,5! Paljon onnea Hanna & Paavo!!
 • 1.5.13 Viljolle (FI TVA JK1 BH Tending Jolly Roger) ja Annelle ykköstulos 271 pistettä (ruutu nolla) tokon erikoisvoittajaluokassa. Myös Metkulle Agdalavallarnas Fly hieno ykkönen 304 pistettä voittajasta!! Hurjasti onnea Anne & Viljo & Metku!!
 • 28.4.13 Megille (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Petelle agilityn 3-luokassa hienosti nollavoitto!! Paljon onnea Pete & Meg!!
 • 28.4.13 Railla (Tending Qui Vive) ja Niinulla hieno viikonloppu agilityn kolmosissa; lauantaina kaksi nollarataa ja sijat 1. ja 2, ja sunnuntaina kaksi nollavoittoa!! Railla on nyt myös nollat kasassa SUOMEN AGILITYVALION arvoon!!! Hurjasti onnea Raille karttureineen :)
 • 27.4.13 Kaaos (FI TVA MM1-12 Tending Able Tiger) ja Christa kisasivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; superhieno ykkönen 313,5 p ja voitto!! Paljon onnea Christa & Kaa!!
 • 25.4.13 Ässällä (FI & DK TVA FI KVA FI AVA FI AVA (H)JK3 HK3 EK3 TSM-11 Tending Hotspur) ja Ninalla käynnistyi pk-kisakausi upeasti: pk-hakukokeen 3-luokassa tänään huippupisteet 295!! Tottis 95, maasto täydet 200:) Hurjasti onnea Nina & Ässä!!
 • 24.4.13 Tikka (Somollis Tikka) suoritti BH-käyttäytymiskokeen hyväksytysti Riitan ohjaaamana. Tsemppiä jälkitreeneihin, Riitta & Tikka!!
 • 21.4.13 Ritni (Nesquick) on onnistuneesti astutettu useita kertoja Ässällä (FI KVA FI TVA FI AVA TSM-11 MM3-10 JK3 HK3 EK3 Tending Hotspur. Pari treffasi useampaan kertaan innokkaasti valmennusrenkaan leirillä. Kiitokset Ninalle, Maaritille, Katalle ja Sallalle kaikesta avusta leiriviikonlopun aikana..:)
 • 20.4.13 Nomi (FI TVA JK3 BH Tending Outrunner) ja Tarja kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hieno ykköstulo 297 pistettä ja luokkavoitto!! Lämpimät onnittelut Tarja & Nomi!!
 • 20.4.13 Zac (FI TVA JK2 BH Tending Awesome) ja Arja kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ja myös heille hieno ykkönen 294,5 pistettä, ja 2. sija - paljon onnea Arja & Zac!!
 • 20.4.13 Mac (POHJ TVA TSM-12 MM2-12 PM2-12 Tending Knight) ja Jessica kisasivat tokon erivoi-luokassa; ja 1-tulos 281,5 pistettä (tunnari nolla) - paljon onnea Jessica & Mac!!
 • 14.4.13 Intolle (FI TVA FI AVA Tending Jackknife) ja Katille agilityn 3-luokassa nollarata ja 4. sija (luokassa yli 80 kisaajaa!) - paljon onnea Kati & Into!!
 • 14.4.13 Aina (FI AVA SE AVA Tending Enigma) ja Outi kisasivat agilityn 3-luokassa; hienosti hyppyradalla nollavoitto!! Isot onnittelut Outi & Aina!!
 • 14.4.13 Teema (JK1 BH Tending Quantum) ja Maria kisasivat tokon voittajaluokassa; hieno ykköstulos 296 pistettä!! Hurjasti onnea Maria & Teema, ja tervemenoa erikoisvoittajaluokkaan!!
 • 13.4.13 Gaialle (FI AVA Tending Kayo) ja Juhalle kolme nollarataa Vantaan agilitykisoissa 3-luokassa, ja sijat 1., 4. ja 1. - paljon onnea Juha & Gaia!!
 • 13.4.13 Twixylle (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Jannelle kaksi nollarataa agilityn kolmosissa, ja sijat 2. ja 3.! Onnea Janne & Twixy!!
 • 13.4.13 Ainalle (Tending Enigma) ja Outille myös nollarata ja 2. sija agilityn kolmosluokassa. Onnea Outi & Aina!!
 • 13.4.13 Maggie (Tending Mist) ja Outi kisasivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 180 pistettä!! Paljon onnea Outi & Maggie!!
 • 13.4.13 Fox (VK3 JK3 BH Tending Inflame) ja Marja kisasivat tokon avoimessa luokassa; hienosti 185 pistettä ja 1. sija!! Lämpimät onnittelut Marja & Fox!!
 • 13.4.13 Zen (FI TVA FI KVA JK3 TSM-10 M-11 PM-12 Tending Airborne) ja Katja kisasivat tokon erikois- voittajaluokassa, ja upea ykköstulos 305,5 pistettä!! Hurjan paljon onnea Katja & Zen!!
 • 13.4.13 Jedille (FI TVA FI AVA FI AVA (H) JK1 BH Tending Eager) ja Juhalle triplanolla Riihimäen kisoissa 3-luokassa; ja sijat 4., 6. ja 4. Hienoa, paljon onnea Juha & Jedi!!
 • 8.4.13 Mac (POHJ TVA TSM-12 MM2-12 PM2-12 Tending Knight) ja Jessica kisasivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; tänään loistava ykkönen 313 pistettä - isot onnittelut Jessica & Mac!!
 • 8.4.13 Paavolla (Tending Zest) on ykköstulokset kasassa SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION ARVOON!! Tänään erikoisvoittajaluokasta 280,5 pistettä Hannan ohjaamana, ja FI TVA!!! Lämpimät onnittelut Hanna & Paavo, ihan huippua :)
 • 8.4.13 Hopelle (Tending Zinger) ja Jaakolle myös erikoisvoittajaluokan ykköstulos tokossa tänään! Paljon onnea Jaakko & Hope!!
 • 7.4.13 Luu (FI TVA Tending Impressive) ja Anu kisasivat agilityn kakkosissa; kaksi nollarataa sijoin 1. ja 2, ja serti - ja siirto kolmosiin!! Hyvä Anu, hyvä Luu - paljon onnea!!
 • 7.4.13 Rai Raille (Tending Qui Vive) Niinun ohjaamana kaksi nollavoittoa agilityn kolmosissa!! Hurjasti onnea Niinu & Rai!!
 • 7.4.13 Jedi (FI TVA FI AVA FI AVA (H) JK1 BH Tending Eager) ja Juha kisasivat agilityn kolmosissa; hyppyradalta nolla ja 2. sija - paljon onnea Juha & Jedi!!
 • 7.4.13 Pepper (IT.Tva Tending Highlight) ja Silvia kilpailivat tokon kolmannessa ja viimeisessä maajoukkuekarsinnassa Italiassa; hienosti ykköstulos 285 pistettä, kisan voitto ja CACIOB!! Samalla he varmistivat maajoukkuepaikkansa kevään MM-kisoihin!! Congratulations Silvia & Pepper!!
 • Tending-kasvatit Italiassa; Silvia ja Tending Highlight & Xplorer, ja Massimo ja Tending Norther. Italian toko- ja bc-porukoita, etualalla kasvattimme Cap, Heidi, Pepper.
 • 6.4.13 Ässälle (FI & DK TVA FI KVA FI AVA JK3 TSM-11 Tending Hotspur) ja Ninalle tänään nollavoitto agilityn 3-luokassa - lämpimästi onnea Nina & Ässä!!
 • 6.4.13 Ilo (Tending Quest) ja Lotta avasivat nollatilinsä agilityn kolmosluokassa - tänään tuplanolla!! Paljon onnea Lotta & Ilo!!
 • 6.4.13 Rika (KANS TVA FI & EE & LV & DK TVA Tending Eagle-Eyed) ja Anne kisasivat Riikassa Latviassa tokon ylimmässä luokassa; 1-tulos 273 pistettä ja 3. sija - paljon onnea Anne & Rika!!
 • 1.4.13 Ässälle (FI & DK TVA FI KVA FI AVA JK3 TSM-11 Tending Hotspur) tänään Purinalla agilityn 3-lk:ssa nolla ja 2. sija, ja edellisenä päivänä myös nolla! Paljon onnea Nina & Ässä!!
 • 31.3.13 I-pentueen pentutapaamista vietettiin tokon merkeissä Kana-Areenalla pääsiäissunnuntaina, tässä videolinkki http://www.youtube.com/watch?v=EXh8GAi0Nl4 treeneihin ja vielä poseerauskuva!
  I-pentuelaisia + pappa-Toivo


 • 31.3.13 Rimmalle (POHJ TVA JK2 BH Tending Pantheress) ja Timolle agilityn 3-luokasta nollarata! Paljon onnea Timo & Rimma!
 • 29.3.13 S-pentue vietti pentutreffejä Kana-Areenalla pitkänäperjantaina, äippäkoira Zenin omistajan Katjan valvovan silmän alla - ja taisipa paikalla olla suurin osa Suomen maajoukkuettakin, joten valvovia silmiä siis riitti :) Pennut olivat taitavia, kuten aina, tässä vielä ryhmäkuva:
  S-pentue ja emä-Zen


 • 29.3.13 Megille (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Petelle agilityn kolmosissa nollarata ja 8. sija - onnea Pete & Meg!!
 • 26.3.13 Tupla (FI KVA FI TVA M-12 Tending Outmatch) on tänään nimetty Pohjois-Hämeen kennelpiirin vuoden 2012 Parhaaksi palveluskoiraksi. Tupla sai myös Ylökin vuoden parhaan tokokoiran ja jälkikoiran palkinnot. Dina (FI TVA Tending Dinah) on saanut Keski-Pohjanmaan kennelpiirin Vuoden 2012 Käyttökoira -palkinnon. Rimma (POHJ TVA JK2 BH Tending Pantheress) on Helsingin piirin paras tokokoira 2012! Mira (FI TVA Tending Esprit) on valittu Mikkelin Agilityharrastajien parhaaksi tokokoiraksi 2012 - jo kolmannen kerran peräkkäin! Lämpimät onnittelut ohjaajille hienoista saavutuksista!!
 • 24.3.13 Meg (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Pete kilpailivat agilityn 3-luokassa, ja hienosti tuplanolla; hyppyradalta voitto, ja agiradalta 2. sija - hurjasti onnea Pete & Meg!!
 • 23.3.13 Rika (KANS TVA EE & FI & DK & LT TVA Tending Eagle-Eyed) ja Anne kisasivat tokon ylimmässä luokassa; hieno ykköstulos 311 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Anne & Rika!!
 • 23.3.13 Kita (FI TVA Tending Kickstart) on uusi EESTIN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Tänään Tallinnassa hieno ykköstulos 303,5 pistettä, ja kisan 2. sija! Lämpimät onnittelut Kata & Kita!!
 • 23.3.13 Myös Nomi (FI TVA JK3 BH Tending Outrunner) on EESTIN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Tarja ja Nomi saivat myös Viron kisassa ykköstuloksen, ja näin EE TVA!! Paljon onnea Tarja & Nomi!!
 • 23.3.13 Näp (Tending Ultimate) ja Sanna kisasivat agilityn 1-luokassa, ja tänään hyppyradalta nolla ja 2. sija! Paljon onnea Sanna & Näp!!
 • 23.3.13 Twixy (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Janne kisasivat agilityn kolmosissa, ja upeasti Vantaan Ojangossa tuplavoitto, toinen agiradalta ja toinen hypäriltä! Isot onnittelut Janne & Twixy!!
 • 23.3.13 Hope (Tending Zinger) ja Jaakko starttasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hienosti 1-tulos 293 pistettä ja luokkavoitto!! Hurjan paljon onnea Jaakko & Hope!!
 • 19.3.13 Nori (BH Tending Mystery) ja Brigitte kisasivat tokon 1-luokassa Saksassa: lauantaina 259,5 pistettä ja luokkavoitto, ja sunnuntaina 263,5 pistettä ja luokkavoitto! Congratulations Brigitte & Nori!!
 • 17.3.13 Hope (Tending Zinger) ja Jaakko kisasivat viikonlopun aikana agilityn kakkosissa; eilen ja tänään nollavoitto, ja siirto agilityssa kolmosluokkaan!! Hurjan paljon onnea Jaakko & Hope!!
 • 12.3.13 Mervi (FI KVA FI TVA Tending Luminary) on astutettu onnistuneesti tanskalaisella Theolla - lue lisää Pentueet-sivulta!
 • 11.3.13 Suomen Bordercolliet ja Australian Kelpiet ry:n Vuoden PK-koira on FI KVA POHJ TVA JK3 NOM2-12 Tending Dayfly, ohjaaja Hanna Närhi! SBCAK ry:n Vuoden Tokokoira on POHJ TVA TSM-12 MM2-PM2-12 Tending Knight, ohjaaja Jessica Svanljung. Lämpimät onnittelut kummallekin koirakolle!!
 • 10.3.13 PK-lehden palveluskoirien vuoden aktiviteettitilastossa 2012 oli pk-jäljen ylimmässä luokassa peräti 17 Tending-kasvattia - kiitämme ahkeria ja taitavia kasvattiemme omistajia!
 • 10.3.13 Äänekoskella kisattiin koirahiihdon SBCAK ry:n mestaruuskisoissa; naisten naru-B-luokassa pronssille tulivat VK3 JK3 Tending Inflame ja Marja! Paljon onnea Marja & Fox!!
 • 10.3.13 Ässä (FI & DK TVA FI KVA FI AVA JK3 TSM-11 Tending Hotspur) on Agilityn Hyppyvalio!! Tänään Ninan ohjaamana 3-luokan hyppyradan voitto, hyppyserti ja Hyppyvalion arvo! Lämpimät onnittelut Nina & Ässä!!
 • 10.3.13 Megille (POHJ TVA FI AVA FI AVA (H) Tending Pawnee) ja Petelle viikonloppuna kaksi 3-lk:n nollarataa, ja sijat 1. ja 6.! Paljon onnea Pete & Meg!!
 • Tending-vaatepakettien tilaukset Hannalle 17.3 mennessä (tai kysy Riitalta!)
 • 3.3.12 Piru (Tending Passionate) kisasi agilityn 3-luokassa Ojangossa, ja Niinun ohjastamana hienosti kansainvälisen kisan voitto ja CACIAG!! Hyppyradalla Teemun ohjaamana myös nollavoitto! Hurjan paljon onnea Niinu, Teemu & Piru!!
 • 3.3.13 Iloisina ja ylpeinä esittelemme Suomen tokomaajoukkueen vuosimallia 2013 :) Tending Able Tiger & Christa, Tending Knight & Jessica, Tending Jetblack & Tarja, Tending Impressive & Anu, Tending Hotspur & Nina ja Tending Airborne & Katja!! Ja varakoirakkoina Tending Yep & Satu, Tending Occult ja Oili, ja Tending Jackknife & Kati! Isot ja lämpimät onnittelut maajoukkueeseen valituille!!
 • 3.3.13 Routa (Tending Umbra) ja Marjaana kisasivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa, ja 1-tulos! Paljon onnea Marjaana & Routa!!
 • 3.3.13 Pepper (IT. Ob.Ch Tending Highlight) ja Silvia kisasivat tänään Italian toisessa tokon maajoukkue- karsintakisassa; hienosti jälleen 1-tulos 277 pistettä, ja kisan 2. sija! Congratulations!!
 • 2.3.13 Jedi (FI TVA FI AVA FI AVA (H) JK1 BH Tending Eager) ja Juha kisasivat agilityn 3-luokassa Lempäälässä; hienosti tuplanolla sijoin 1. ja 3.! Paljon onnea Juha & Jedi!!
 • 24.2.13 Gaia (FI AVA FI (H) AVA Tending Kayo) ja Juha saivat kaksi nollavoittoa Janakkalan 3-luokan starteissa. Paljon onnea Juha & Gaia! Hyppyradalla - jonka Gaia voitti - niin toiseksi tuli Twixy (T. Keen), neljänneksi Aina (T. Enigma) ja viidenneksi vielä Jedi (T. Eager) - hienoa!!
 • 24.2.13 Jedi (FI TVA FI AVA FI AVA (H) JK1 BH Tending Eager) ja Juha kisasivat agilityn kolmosissa; hienosti kaksi hyvää nollaa hyppyradoilta, ja sijat 1. ja 5.!! Paljon onnea Juha & Jedi!!
 • 23.2.13 Tokon maajoukkuekarsintakisa, Kuopio Kuopion Musti & Mirri-areenalla kisattiin viimeinen maajoukkuekarsintakisa Suomen tokon maajoukkueeseen, tuomarina Anne Nokelainen. Kärkisijat menivät T-koirakoille :)
  Vas. Timo & Valo, Hanna & Kit, Oili ja Zip; kuva Maarit Karhu.


  - tässä kärkikolmikko: 1. bordercollie narttu TENDING DAYFLY 288 pist KP Ip Om.&Ohj. Hanna Närhi, Laukaa 2. bordercollie narttu TENDING OCCULT 272 pist Ip Om. & Ohj. Oili Huotari, Lahti 3. bordercollie narttu TENDING XENON 258 pist Ip Om.&Ohj. Timo Rannikko, Kirkkonummi Kati ja Into (T. Jackknife) olivat vielä kisan neljänsiä. Hurjasti onnea sijoittuneille, ja erityisonnittelut karsintakisan voittaneelle Kitlle ja Hannalle!!!
 • 23.2.13 Capo (JK2 FH1 BH Tending Hobgoblin) on uusi SUOMEN AGILITYVALIO!! Tänään Capo ja Liisa kisasivat agilityn 3-luokassa Janakkalassa, ja 0-rata, 3. sija (54 kisaajaa), sert ja FI AVA!! Hurjasti onnea Liisa & Capo!!
 • 17.2.13 Nori (BH Tending Mystery) ja Brigitte kilpailivat tänään tokon 1-luokassa Saksassa, hienosti pisteet 264 (max 280) ja 1. sija! Congratulations Brigitte & Nori!!
 • 16.2.13 Nori (BH Tending Mystery) aloitti tokokisauransa Saksassa Brigitte ohjaajanaan; se voitti tänään "beginner class`n" hienolla tuloksella 273 p (max 280). Congratulations Brigitte & Nori!!
 • 16.2.13 Nomi (FI TVA JK3 BH Tending Outrunner) ja Tarja kisasivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; hyvä ykköstulos 288,5 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Tarja & Nomi!!
 • 16.2.13 Ruut (FI TVA Tending Lunar) ja Susan kisasivat myös tokon erivoi-luokassa; 1-tulos 271,5 pistettä ja 2. sija - onnea Susan & Ruut!!
 • 16.2.13 Ja samassa kisassa kilpaili vielä Paavo (Tending Zest) Hannan ohjaamana; hienosti heillekin toinen 1-tulos (toisessa erivoin startissaan!) ja 266,5 pistettä, ja 3. sija. Kolmoisvoitto siis T-koirakoille :) Paljon onnea myös Hannalle ja Paavolle!!
 • 16.2.13 Hope (Tending Zinger) starttasi tokon voittajaluokassa, tällä kertaa Hannan ohjaamana; hienosti Hopelle ykköstulos 264 pistettä, 2. sija ja TK3! Hurjasti onnea Hanna & Hope!!
 • 16.2.13 Zac (FI TVA JK2 BH Tending Awesome) ja Arja kisasivat tokon erivoi-luokassa Varkaudessa; ja hieno ykköstulos 291 pistettä!! Paljon onnea Arja & Zac!!
 • 16.2.13 Varkauden tokon erikoisvoittajaluokan (16 kisaajaa) voitti Myrkky (FI TVA HK1 BH Tending Ace Maker) Minnan ohjaamana; upea ykkönen 297,5 pistettä! Lämpimästi onnea Minna & Myrkky!!
 • 10.2.13 Knox (Tending Knockout) ja Görill starttasivat tokon elite-luokassa Norjassa; hienosti heti 1-tulos 283,5 pistettä ja 2. sija! Congratulations!!
 • 10.2.13 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kisasivat Vantaan Ojangossa agilityn 3-luokassa; upeasti kaksi nollavoittoa!! Isot onnittelut Niinu & Rhett!!
 • 10.2.13 Pepper (IT. Ob.Ch Tending Highlight) ja Silvia kisasivat tänään Italian tokon maajoukkue- karsintakisassa; hieno 1-tulos 293 pistettä ja karsintakisan voitto :) Congratulations Silvia & Pepper!!
 • 9.2.13 Hope (Tending Zinger) ja Jaakko kisasivat agilityn 2-luokassa; hienosti nollarata ja 2. sija - paljon onnea Jaakko & Hope!!
 • 7.2.13 Varvara Bolshakovan tokokoulutus Espoon Agimestassa Meillä oli mielenkiintoinen ja mukava Tending-tokokoulutuspäivä Espoossa, jossa Venäjällä lähes 10 vuotta tokon maajoukkueessa edustanut Varvara tuli kertomaan meille tokoajatuksiaan, ja samalla antamaan meille treenivinkkejä. Tässä muutama kuva päivästä (kuvat Maarit Karhu & Riitta J-K):
  Oili ja Zip treenaavat. Timo ja Valo treeneissä.
  Valo noutaa. Nina ja Ässä treenaamassa.

 • 6.2.13 Uusin tuontipentumme, Cari (Karioka of Tending) saapui tänään Suomeen Venäjältä. Carin emä on USAn tuonti, Venäjän tokomaajoukkuelainen Contact Point Libra, ja isä menestynyt agilitykoira Flying Lion. Cari asuu nyt Kirstin ja Samin hyvässä hoivassa Lahdessa, ja sen kanssa tullaan harrastamaan agilitya ja tokoa.
  Cari 16 vk.
 • 3.2.13 Nori (Tending Mystery) ja Brigitte suorittivat Saksassa hyväksytysti BH-käyttäytymiskokeen, ja näin heillä on bh-kokeen jälkeen lupa kilpailla myös tokokisoissa - congratulations Brigitte & BH Nori!!
 • 3.2.13 Ainalle (FI AVA SE AVA Tending Enigma) ja Outille agilityn 3-lk:n hyppikseltä nollarata ja 2. sija (65 kisaajaa) Vantaan Ojangossa. Paljon onnea Outi & Aina!!
 • 3.2.13 Tokon 4. maajoukkuekarsintakilpailu, Hausjärvi Tokon neljäs maajoukkuekarsinta kisattiin Hyvinkään Koiraurheilukeskuksessa. Kaksi isoa kehää, ja sujuva liikkurointi ja tuomarointi (tuomareina Pernilla Tallberg ja Ralf Björklund) varmistivat mukavan kisapäivän lähes neljällekymmenelle kilpailijalle. Kaksi liikettä, jotka näyttivät tällä kertaa tuottavan normaalia enemmän vaikeuksia olivat ruutu -jossa moni koira jäi ruudun etulaidalle - ja tunnari, jossa koirat joutuivat paljon varmistelemaan, ja myös vääriä kapuloita tuotiin muutaman kerran ohjaajalle. Kansainvälisen kisan voitti hienolla suorituksella Nina Ässän (T. Hotspur) kanssa - erinomaista ja varmaa kehätyöskentelyä! Toiseksi tulivat Anne ja Rika (T. Eagle-Eyed) Virosta, ja kolmanneksi Oili Zipin (T. Occult) kanssa - Zip oli mainio ja supernopea, mutta ohjaaja antoi tällä kertaa hieman tasoitusta muille kaukoissa :) Neljäs ja viides sija menivät Timolle & Valolle, ja Tarjalle & Zicille - 10 parhaan koirakon joukossa olikin yhdeksän T-koirakkoa :)
  Vas Nina, Anne, Oili, Timo ja Tarja.


  Tässä poimintoja 1-tuloksista (tarkempia tuloksia lisää myöhemmin!) 1. Nina & Tending Hotspur 289 p + CACIOB 2. Anne & Tending Eagle-Eyed 285,5 p 3. Oili & Tending Occult 283,5 p 4. Timo & Tending Xenon 278,5 p 5. Tarja & Tending Jetblack 276,5 p Tesu & Tending Highflyer 273 p Anu & Tending Impressive 273 p Susan & Tending Lunar 272,5 p Pete & Tending Pawnee 270 p Riitta & Tending Joy 268,5 p Saara & Tending Rogue 263 p Hurjasti onnea kisan kärjelle, teitte upeita suorituksia!! Paljon onnea myös kaikille ykköstuloksia tehneille ja suorituksiinsa tyytyväisille!!
 • 2.2.13 N- ja S-pentujen pentupäivä, Porvoo PORSKin lämpimässä hallissa Porvoossa pidettiin kahden pentueen pentupäivä tokon merkeissä; meillä oli mukavasti treeniaikaa puolivuotiaille kakaroille, ja toki treenasimme myös vanhempiakin T-koiria päivän päätteeksi. Saimme paljon hyviä treenejä päteville pikkukoirille, ja päivä menikin mukavasti treenaten, jutellen ja syötäviä napostellen :)
  N-pentue ja emä Hip. Spotti ja Tarja treenaavat, Katja ja Christa seuraavat.
  S-pentue ja emä Zen. Elina ja REM. Kati ja Kappa.
  ED seuraa. Anna ja kelpo leikkivät. Leena ja By.
  S-pentuelaiset treenaavat

 • 27.1.13 Teema (JK1 BH Tending Quantum) ja Jari Kukkula kisasivat agilityn 2-luokassa Liedossa; nollarata ja voitto hyppyradalla!! Paljon onnea Jari & Teema!!
 • 26.1.13 Tokon 3. maajoukkuekarsintakilpailu, Vantaa Kolmas maajoukkuekarsintakisa käytiin Vantaan Vuokkoset-areenalla noin 40 koirakon voimin. Tuomareina toimivat Carina Savander-Ranne ja Pirkko Bellaoui, ja kisa sujuikin jouhevasti kahden kehän ja kahden tuomarin voimin - ja kisaajille oli tietenkin mukavaa että iso kisaajamäärä oli vielä aikataulutettu kahteen ryhmään. Kilpailun kärki erottui tällä kertaa harvinaisen selvästi, vain neljän koirakon päästessä yli 290 pisteen! Kisan voitti Christa Kaaoksen (T. Able Tiger) kanssa hienolla, keskittyneellä kehätyöskentelyllä, 293,5 p; toiseksi tuli Anu Luun (T. Impressive) kanssa, heillä paljon energisiä ja teknisesti hyviä liikkeitä kisassa. Kolmanneksi tulivat Jessica & Mac (T. Knight), joilla oli tänäänkin hieno kokonaisuus ja balanssi kaikissa liikkeissä. Neljänneksi ylsivät pistein 290,5 Katja ja Zen, joilla voimakasta ja nopeaa työskentelyä kehässä. Ykköstuloksia tuli paljon, ykköstason painottuessa muuten paljon tuonne 260-270 pisteen pintaan. Ongelmallinen tuntui olevan erityisesti kisan aloittanut liike, kaukokäskyt, jossa tuli paljon tuplakäskyjä johtuen osaltaan häiriöstä koirien takana tässä kehässä.
  Oik. Christa, Anu, Jessica, Katja ja veera ja taaempana tuomarit Carina ja Pirkko.


  Tässä vielä 1-tulokset T-koirakkojen osalta. 1. Christa Enqvist-Pukkila TENDING ABLE TIGER 293,5 2. Anu Rantanen TENDING IMPRESSIVE 293,0 3. Jessica Svanljung TENDING KNIGHT 292,0 4. Katja Kiviaho TENDING AIRBORNE 290,5 6. Nina Manner TENDING HOTSPUR 276,0 7. Timo Rannikko TENDING XENON 276,0 9. Tarja Melakari TENDING JETBLACK 273,5 10.Heikki Mäkinen TENDING ARDENT 271,5 Katariina Kainulainen TENDING KICKSTART 270,5 Kati Selkämaa TENDING JACKKNIFE 265,5 Satu Taskinen TENDING YEP 262,5 Therese Åberg TENDING HIGHFLYER 262,5 Heidi Pesonen TENDING OUTSHINE 259,5 Mari Leiviskä TENDING INTENSE 258,5 Supersuuret onnittelut kisan kärjelle; teitte upeaa suoritusta!! Christalle special-onnittelut, Kaaos oli hieno!!:) Lämpimästi onnea kaikille ykköstuloksia ja hyviä suorituksia tehneille!!
 • 26.1.13 Paavo (Tending Zest) starttasi ensimmäistä kertaa erivoi-luokassa Hanna ohjaajanaan; heti hienosti 1-tulos ja luokkavoitto!! Hurjasti onnea Hanna & Paavo, hyvä te :)
 • 19.1.13 Näp (Tending Ultimate) ja Sanna kisasivat agilityn 1-luokassa, ja hienosti nollavoitto! Isot onnittelut Sanna & Näp!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - Varvara Bolshakovan tokopäivä Tending-tiimille to 7.2 pääkaupunkiseudulla; ilmot Riitalle. - S- ja N-pentueiden pentupäivä Porvoossa 2.2.13 /ilmoittaudu Riitalle - S-pentujen treenitreffit 29.3 Jyväskylässä /ilmot Katjalle
 • 6.1.13 Hello Kitty (FI AVA SE AVA FI AVA (H) Tending Pacemaker) ja Jukka kisasivat agilityn 3-luokassa; ja hienosti kaksi nollavoittoa!! Lämpimät onnittelut Jukka & Kitty!!
 • 6.1.13 Twixy (FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H Tending Keen) ja Janne aloittivat uuden agilityvuoden upeasti; Ojangossa Vantaalla 3-luokassa kolme nollarataa ja sijat 1., 1. ja 2.!! Myös Tatzille (FI TVA FI AVA FI AVA-H EST AVA SE AVA PPR1 PAIM1 Tending Rival) nollarata, ja 7. sija. Supersuuret onnittelut Janne & Tatzi!!
 • 6.1.12 Gaia (Tending Kayo) ja Juha voittivat Ojangon kolmosluokassa hyppyradan, ja tulivat agilityradalla 2. sijalle. Paljon onnea Juha & Gaia!!
 • 6.1.13 Zac (FI TVA JK2 Tending Awesome) ja Arja kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; ja upea ykköstulos 304 pistettä!! Hurjasti onnea Arja & Zac!!
 • 6.1.13 Hope (Tending Zinger) ja Jaakko kilpailivat tokon voittajaluokassa; hieno ykköstulos 296 pistettä ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Jaakko & Hope!!
 • 5.1.13 Tokon 2. maajoukkuekarsinta, Lempäälä Toinen karsintakisa kisattiin Lempäälässä 40 koirakon voimin; kisa oli jaettu kahdelle tuomarille (Riitta Räsänen ja Jaana Tala) kahteen samanaikaisesti pyörivään kehään, ja kisa sujuikin näin suhteellisen joutuisasti - toki silti oli varauduttava pitkään päivään. Arvostelu oli tiukahkoa kuten tottakai sopiikin, eikä kymppejä - eikä ehkä niitä ysejäkään - niin kovin paljon päivän mittaan näkynyt. Hyvät suoritukset silti aina erottuivat,ja kärjen piste-ero muihin oli selkeä. Isona plussana Lempäälässä oli myös kehien liikesuunnittelu; siirtymiset olivat jouhevat liikkeestä toiseen, ja liikkurointi sujuvaa. Karsintakilpailun voitti Christa Kaaoksen (Tending Able Tiger) kanssa hienolla suorituksella ja hienoilla pisteillä; toiseksi tulivat Katja & Zen (T. Airborne), kolmanneksi Jessica ja ja Mac (Tending Knight) ja neljänneksi vielä Nina ja Ässä (T. Hotspur) - he kaikki ylittivät 290 pisteen rajan.
  Vas. Christa, Katja ja Jessica ja taaempana tuomarit Jaana Tala ja Riitta Räsänen.


  Tässä vielä pistesatoa 1-tuloksia saaneiden T-koirakkojen osalta; kymmenen parhaan koirakon joukossa oli 9 kasvattiamme! 1 Christa Enqvist-Pukkila Tending Able Tiger bordercollie 302 / 1 tulos, KP 2 Katja Kiviaho Tending Airborne bordercollie 296 / 1. tulos, KP 3 Jessica Svanljung Tending Knight bordercollie 293,5 / 1. tulos, KP 4 Nina Manner Tending Hotspur bordercollie 291 / 1. tulos, KP 6 Kati Selkämaa Tending Jackknife bordercollie 286,5 / 1. tulos 7 Satu Taskinen Tending Yep bordercollie 286 / 1. tulos 8 Sirke Viitanen Tending Icon bordercollie 283,5 / 1. tulos 9 Katariina Kainulainen Tending Kickstart bordercollie 281 / 1. tulos 10 Oili Huotari Tending Occult bordercollie 279 / 1. tulos 11 Elina Rajala Tending Ripper bordercollie 278 / 1. tulos 12 Riitta Jantunen-Korri Tending Joy bordercollie 277,5 / 1. tulos 13 Anu Rantanen Tending Impressive bordercollie 276,5 / 1. tulos 14 Tarja Melakari Tending Jetblack bordercollie 275 / 1. tulos 15 Pete Huotari Tending Pawnee bordercollie 273,5 / 1. tulos 21 Pekka Korri Tending Pantheress bordercollie 263 / 1. tulos 22 Heidi Pesonen Tending Outshine bordercollie 261 / 1. tulos 23 Pia Pursiainen Tending Outmatch bordercollie 259,5 / 1. tulos 28 Timo Rannikko Tending Xenon bordercollie 258,5/ 1. tulos 29 Heikki Mäkinen Tending Ardent bordercollie 257 / 1. tulos Lämpimät onnittelut vielä kärkikolmikolle, ONNEA Christa & Kaaos, Katja & Zen ja Jessica & Mac!! Todella upeita suorituksia:) Paljon onnea myös kaikille hyviä pisteitä saaneille ja suorituksiinsa tyytyväisille; ykkösiä tuli paljon, ja T-läisiä oli hurja määrä kisaamassa taas :)
 • 5.1.13 Ainalle (FI AVA Tending Enigma) ja Outille tänään agilityn kolmosluokassa hienosti tuplanolla agiradoilta Eckerössä, ja sijat 3. ja 6.! Paljon onnea Outi ja Aina!!
 • 30.12.12 S-pentueen pentutreffit Lempäälässä Tässä muutama kuva S-pentujen treenitapaamisesta Lempäälän hallissa, jossa pentueen emän Zenin omistaja Katja oli koutsaamassa näitä taitavia 5-kuukauden ikäisiä kakarakoiria ja niiden ohjaajia:
  S-pentuelaiset. Frida seuraa.
  Pyry seuraa. Taito pitää kontaktia. Spotti. REM tokoilee.

 • 30.12.12 Tänään Vantaan agilitykisojen 3-luokissa hienosti kaksi kertaa kolmoisvoitto T-koirille :) Aamun hyppyradalla voiton vei Janne Twixyn (Tending Keen) kanssa, toiseksi tulivat Santtu ja Rai (Tending Qui Vive), ja kolmanneksi Teemu Pirun kanssa (Tending Passionate). Agilityradalla voiton vei Juha Gaian (Tending Kayo) kanssa, toiseksi tulivat Janne ja Twixy, ja kolmanneksi Santtu ja Rai! Viimeisellä kolmosten radalla vielä nollavoitto Jannelle ja Twixylle! Isot onnittelut kaikille hienoista radoista!! Jannelle ja Twixylle siis triplanolla sijoin 1., 2. ja 1.! Myös Tatzille (Tending Rival) tuplanolla! Paljon onnea Janne & Twixy & Tatzi!!
 • 29.12.12 Ilo (Tending Quest) ja Lotta nousivat eilen hienosti agilityn kolmosluokkaan sijoitusnollalla kakkosista! Hurjasti onnea Lotta & Ilo!!
 • 29.12.12 Paavo (Tending Zest) ja Hanna kilpailivat agilityn 1-luokassa; kolmas nollavoitto ykkösissä ja siirto kakkosiin :) Paljon onnea Hanna & Paavo!!
 • 27.12.12 Prima (Mawlch Dot) ja Leena voittivat HTM:n (heelwork to music) Pohjoismaiden Mestaruus-kultaa Ruotsissa!!

  kuva Emmy Marie Simonsen . kuva Emmy Marie Simonsen!.

  Leena ja Prima voittivat HTM:n ylivoimaisesti (yhteispistein lauantailta ja sunnuntailta) 56,07; ja voittaen samalla myös PM-joukkue-kultaa! Hurjan paljon onnea Leena & Prima!!
 • 20.12.12
  "Have yourself a merry little Christmas. Let your heart be light, From now on our troubles Will be out of sight. Have yourself a merry little Christmas, Make the Yule-tide gay, From now on our troubles Will be miles away. Here we are as in olden days, Happy golden days of yore, Faithful friends who are dear to us Gather near to us once more. Through the years We all will be together If the Fates allow, Hang a shining star On the highest bough, And have yourself A merry little Christmas now."
  Kennel Tending toivottaa kaikille koiraharrastajille, ja erityisesti kasvateillemme ja tuontikoirillemme omistajineen

  Rauhallista Joulua ja Menestyksekästä Uutta Vuotta 2013!
  Merry Christmas and Happy New Year!!
  Joulutervehdyksien sijaan lahjoitimme tänä vuonna summan Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitolle .

  Kasvattiemme omistajilta lahjaksi saamamme 15-vuotiskuvakirja kaikista kasvateistamme toi meille paljon muistoja mieleen ensimmäisistä "Tending-vuosista", kun T- ja M- ja W-pentueet olivat nuoria, ja saimme ensimmäiset valiokasvattimme. Kuinka iloitsimmekaan niistä ensimmäisistä ykköstuloksista, ja kuinka upeaa oli, kun kaikista T-pentueen seitsemästä pennusta tuli aikanaan Käyttö- Tottelevaisuus- tai Agilityvalioita! Kymmenen vuotta sitten, vuonna 2002, Aiko, Tao ja Velho saivat kolmoisvoiton tokon SM-kisoissa, ja PK-SM:ssä kasvattimme saivat kolme mitalia, kun Pai voitti SM-kultaa viestillä, Rölli pronssia, ja Noita hopeaa hakukokeessa. Nyt nuo samat - kuvakirjan kuvissa vielä pentuikäiset - koirat ovat harmaaposkisia tai paimentavat jo toisen maailman pilvilampaita. Me muistelemme lämmöllä näitä pentuja - miten Isoja Koiria niistä tulikaan; miten paljon arvokisahistoriaa ne loivat tälle rodulle Suomessa silloin, kun rotu ei ollut vielä tunnettu. Uudet Tending-sukupolvet ovat maailmalla, moni näistä ensimmäisten T-pentueiden jälkeläisiä kolmannessa tai neljännessä polvessa. Koulutusmetodit kehittyvät ja muuttuvat, me ohjaajat kehitymme ja toivottavasti parannumme, kenties joskus viisastummekin :) mutta uuden koiran kanssa joudumme aina aloittamaan alusta. Pennun pitää oppia ymmärtämään meitä ihmisiä, oppia oppimaan. Me kiitämme lämpimästi meidän "vanhoja" kasvattien omistajia, jotka ovat uskoneet ja tukeneet meitä kaikin tavoin kasvatustyössämme, ja joiden taitavissa käsissä on jo kenties kolmas tai neljäs polvi kasvattejamme. Tiedämme että ne ovat parhaissa mahdollisissa käsissä! 15 vuotta kasvatustyötä on kovin lyhyt aika - kun katsoo vuosia taaksepäin niin tuntuu, että T-pennutkin olivat nuoria vielä eilen! Omissa koirissa kuitenkin näkee sukupolvien vaihtumisen, kun Taikan tyttärenpoika Nero on jo kovin harmaa, Taikan pojantytär Numa on aikuistunut viisaaseen keski-ikään - ja alkaa muistuttaa yhä enemmän niin ulkonäöltään kuin luonteeltaankin kantanarttuamme Taikaa - ja Taikan tyttärentyttären pojasta Napista on kasvanut kookas vahvaluontoinen pojanjolppi- ja voi kuinka se muistuttaakaan ulkonäöltään nuorta Taoa, Taikan poikaa! Kun näitä kolmea koiraa eri sukupolvista katsoo, niin vaikka ne ovat persoonina kaikki omanlaisiaan, niin ne asiat joita itse arvostamme harrastuskoirassa - suuri keskittymiskyky, energisyys ja sitkeys työskennellä - ne pysyvät ja säilyvät, toivottavasti paranevatkin... Näitä koiria on ollut aina ilo kouluttaa - ja tällainen ilo tuottaa jatkuvuutta - silloin koulutusharrastus pysyy oman elämänkin ilona pitkään vaikka koirasukupolvet välillä vaihtuisivatkin. Vuosi 2012 oli hyvin menestyksekäs vuosi. Kasvattejamme edusti Suomea tokon, pk:n ja agilityn maajoukkueessa, tokossa myös Norjan, Italian ja Eestin joukkueissa. Tokossa kasvattimme voittivat MM-kultaa, MM-hopeaa, PM-kultaa ja PM-hopeaa - ja kolmoisvoiton SM-kisoissa. PK-puolella tuli SM-kultaa ja NOM-hopeaa, agilityssa PM-kultaa. Olemme iloisia ja ylpeitä taitavien kasvattiemme omistajien puolesta, että niin moni on yltänyt parhaimpaansa tänä vuonna; menestyksen taustalla on paljon aktiivisuutta, paljon taitoa ja paljon tehtyä työtä -ja ennen kaikkea paljon yhteistyötä. Yhteistyön tuloksena syntyy paljon hyvää - se jättää usein myös kultaisimmat muistot, kuten tuon saamamme kuvakirjan. Kiitos!

  Me toivotamme lämmintä joulumieltä teille kaikille siellä ympäri Suomen (ja Euroopan!), Lumista Joulua ja Tähtikirkasta Uutta Vuotta 2013!!
  Kuuntele! Tiukuja voi kuulla, joulu on jo porraspuulla. Kirkas tähti hohtaa, jouluun sinut johtaa. Sytytä kynttilä, hiljene tovi, avaa joululle ovi.
 • Vanhoja uutisia (2012)


  Vanhoja uutisia (2010-11)

  Vanhoja uutisia (2009)

  Vanhoja uutisia (2008)

  Vanhoja uutisia (2007)

  Vanhoja uutisia (2006)

  Vanhoja uutisia (2005)
  Vanhoja uutisia (2004)
  Vanhoja uutisia (2003)
  Vanhoja uutisia (2002-2001)
  Vanhoja uutisia (1999-2000)

Palaa takaisin.