UUTISET 2007
Palaa takaisin.
   
  
  
  Heini Seppä: Tao ja Vimma. www.heiniseppa.com


  "Christmas makes you feel emotional It may bring parties or thoughts devotional Whatever happens or what may be, Here is what Christmas time means to me.

  City sidewalk, busy sidewalks dressed in holiday style. In the air there's a feeling of Christmas.

  Children laughing, people passing, meeting smile after smile, And on every street corner you'll hear:

  Silver bells, It's Christmas time in the city. Ring-a-ling, hear them ring, soon it will be Christmas day."

  Kennel Tending toivottaa kaikille Suomen koiraharrastajille, ja erityisesti kasvateillemme ja sijoituskoirillemme omistajineen

  Joulurauhaa ja Onnellista Uutta Vuotta 2008!
  Vuosi 2007 on jäämässä taakse, hiljennymme pian jouluun. Aloitimme työlinjaisten bordercollieiden kasvatuksen kymmenen vuotta sitten - T-pentueemme täyttää pyöreitä tänä talvena. Uskomattoman paljon näihin - niin kuitenkin lyhyeeseen! - kymmeneen vuoteen mahtuu - niin iloja kuin suruja. Kasvattiemme poismeno tai sairastuminen murheista tietenkin aina suurimpana... Onneksi rakkaat muistot jäävät. Mutta niitä ilon aiheitakin oli monia! Ei vähiten uuden T-sukupolven saaminen maailmalle; kolmas kasvattisukupolvemme, kun Taikan lapsenlapsi Sina pyöräytti pentueen maailmaan , joilla luovutus juuri ennen joulua :) Myös Nori ilahdutti meitä yhdellä ainoalla lapsosellaan - pienisuuri Valo on myös kolmannen polven kasvattimme, isänsä kautta. T-läisten kisavuosi oli taas menestyksekäs; tokon maajoukkueessa edusti viisi T-kasvattia, pk-puolen maajoukkueessa kolme, agilityn maksikoirien joukkueessa kaksi . SM-mitalisadetta tuli joka lajista:) aina V.I.Pin EM-hopeaan tokossa ja Sinan PM-kultaan hakukokeessa asti. Me kasvattajat kiitämme lämpimästi kasvattiemme ja jalostuskoiriemme omistajia aktiivisuudesta ja ahkeruudesta; enempää emme voisi toivoa :) Ja me uskomme, että uudet T-koirien sukupolvet jatkavat Suomen ja maailman valloitustaan edelleen teidän taitavissa käsissänne. *** Kiitämme kaikkia T-läisiä kasvattiemme erinomaisesta hoidosta Kiitämme kaikkia T-läisiä treeniaktiivisuudestanne ja hienosta menestyksestänne Kiitämme lämpimästi kaikesta avusta ja yhteistyöstä mitä me kasvattajat olemme saaneet osaksemme kuluneena vuotena Kiitämme mukavista yhteistreeneistä ja muistorikkaasta T-leiristä Kiitämme paimennusseurasta ja tokoiluseurasta ja talkooavusta Ja lopuksi kiitämme omia koiriamme kiltteydestä ja kärsivällisyydestä - aina emme ole ehtineet antaa niille tarpeeksi aikaa ja aktiviteettia mutta silti ne ovat aina yhtä hyvällä tuulella ja yhtä innoissaan kaikesta :) Kiitämme lämpimästi kuluneesta vuodesta - ja odottelemme mitä 2008 tuo tullessaan!
 • 8.12.07 T-pikkujouluja vietettiin tuttuun tapaan Sipoon Gumbostrandissa isolla porukalla. Syötiin hyvin, istuttiin porukalla iltaa, ja pukkikin toki piipahti jakamassa lahjat ahkerina olleille tendingläisille :) Mutta kuinka moni voikaan uskottavasti sanoa nähneensä oikean mammutin pikkujoulureissullaan?
  pikkujouluilta Gumbostrandin Kanalassa. pukkikin piipahti....
  Tending-historiikkia selailemassa. mammutin metsästäjät...
  Me kasvattajat saimme maailman parhaimman ja taatusti ikimuistoisimman joululahjan, kun kasvattiemme ja jalostuskoiriemme omistajat olivat koonneet T-kennelin 10-vuotis- historiikin; Tending 10-vuotisjuhlakirjan, jonka I painoksen sitten saimme :) Kirja sisältää kasvattiemme omistajien omia kertomuksia, kuvauksia, sattumuksia ja kuvia koiristaan, ja historiikkiosio selvittää lajikohtaisesti T-koirien treeni- ja kisahistoriaa ja arvokisamenestystä näiden vuosien ajalta tokossa, agilityssa, pk:ssa ja paimennuksessa. Miten otettuja ja kiitollisia olemmekaan - uskomatonta, että löytyy tällainen määrä ihmisiä, jotka ovat nähneet vaivaa näin paljon! Kirja on upea muisto hienoista vuosista; hienoista T-koirista ja ihmisistä.
  Tending-10-vuotisjuhlakirja.
 • 6.12.07 Veeti (HK3 BH Tending Volition) ja Hanna kilpailivat pk-hakukokeen 3-luokassa; upeat pisteet 290 (tottis täydet 100 p, maasto 190 p) - Veeti on uusi SUOMEN KÄYTTÖVALIO!!! Hurjan suuret onnittelut Hanna & Veeti, todella hienoa!! Kolme uutta Tending-valiota viikon sisään :) Yksi käyttö-, yksi agility- ja yksi tottelevaisuusvalio... Me kasvattajat kiitämme ja kumarramme kasvattiemme omistajien aktiivisuudelle ja koulutustaidoille!
 • 2.12.07 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kisasivat agilityn 3-luokassa Purinalla; kaksi nollarataa, toisesta 2. sija ja toisesta sitten nollavoitto :) Rhettillä on näin nollavoitot saavutettuna SUOMEN AGILITYVALION arvoon!!! Suurensuuret onnittelut Niinulle ja Rhettille!!!
 • 2.12.07 Myös Cosmolle (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janitalle kolme nollarataa Purinan kolmosluokissa, ja sijat 1.,3., ja 4. Paljon onnea Janita & Cosmo!!
 • 1.12.07 Meg (Tending Pawnee) ja Pete kilpailivat agilityn 2-luokassa; kaksi nollarataa ja kaksi voittoa!! Samalla Pete ja Meg siirtyivät agilityssa kolmosluokkaan - isot onnittelut!!
 • 1.12.07 Cosmolle (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janitalle kolme nollarataa Riihimäen kolmosluokissa, ja sijat 2.,2., ja 4. Onnittelut Janita & Cosmo!!
 • 1.12.07 Seitalle (`FIN AVA` Tending Fast Fly) ja Samulle kaksi nollarataa agilityn 3-luokassa - onnittelut ja tsemppiä edelleen!
 • 1.12.07 Riihimäen kisoissa tuli kolmosluokassa nollia myös Marille (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harrille; 3. sija, ja Uunolle (Tending Gadfly) ja Karille; 6 sija. Onnittelut!
 • 1.12.07 Padi (JK3 BH Tending Pathfinder) ja Tarja kilpailivat tänään tokon erikoisvoittajaluokassa; hyvä 1-tulos 286 p (vaikka yksi liike nolla!!) ja 3. sija. Padi sai samalla ykköset kasaan SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION arvoon!! Hurjan paljon onnea Tarja ja Padi - mitä vielä ehdittekään :)
 • 1.12.07 Numa (Tending Joy) starttasi tokouralleen; 196 pistettä alokasluokassa ja 1. sija.
 • 25.11.07 E-pentueen pentupäivä Opaskoirakoulu/Purina E-pentueen (Mari-Elvis) pentupäivä aloiteltiin Opaskoirakoululla kahvittelulla ja koirakoulun esittelykierroksella. Sieltä siirryttiin sitten Purinalle, jossa treenattiin muutama tunti ahkerasti sekä tokoa että agilitya - agilitytreenejä ohjasi Harri, jolle iso kiitos siitä! Vuoden ikäiset naperot olivat aikas loistavia, tsemppiä siis treeneihin edelleen :)
  E-pentuelaiset.
  Juippi. Jedi seuraa. Rika. Sin. Aina.
 • T-tiimin pikkujoulut Sipoon Gumbostrandissa lauantaina 8.12! Tervetuloa! Ilmoittaudu T-listan kautta tai Riitalle suoraan!
 • 25.11.07 Meg (Tending Pawnee) ja Oili kilpailivat tokon voittajaluokassa; upeat pisteet 310,5, ja 1. sija. Hurjan paljon onnea siirtymisestä erivoi-luokkaan Oili & Meg!!
 • 25.11.07 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kisasivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 163,5 pistettä, ja samalla siirto voi-luokkaan - onnea Niinu & Rhett!!
 • 24.11.07 II maajoukkuekarsinta tokon maajoukkueeseen (v. 2008) käytiin tänään Kirkkonummella: Karsintakisan voitti, upein pistein 301,5 V.I.P (FIN & S TVA TSM-06 Tending Vigor) Christa ohjaajanaan. Hieno suoritus, hyvä Vip ja Christa :) Kisassa toiseksi sijoittuivat Jatsi (POHJ TVA FIN & S & N TVA TSM-05-07 PM-05 BH Tending Blackie) ja Lentsu, myös hienoin pistein 299. Kolmas sija meni Katalle ja Paavolle (pisteet 297,5) ja neljäs sija Rholle (POHJ TVA FIN & S & DK TVA HK1 BH Tending White Wicca) ja Katille, heillä pisteet 297. Kilpailun viidenneksi sijoittui Katla (POHJ TVA FIN & S & DK TVA Tending Charmer) Jessica ohjaajanaan, pistein 294. Hyviä suorituksia ja hyviä pisteitä myös Tuurille (FIN TVA BH Tending Conqueror) ja Sirkelle - 291 pistettä, ja Rimmalle (`FIN TVA`Tending Pantheress) ja Marille, pisteitä 283,5. Kilpailu oli, niin kuin tuomarikin loppupuheessaan sanoi, varsin kovatasoinen - paljon hienoja suorituksia! Lämpimät onnittelut sijoittuneille, ja kaikille 1-tuloksen saaneille!
 • 18.11.07 Tatzi (Tending Rival) ja Janne kilpailivat agilityn 1-luokassa, ja tänään nollavoitto - hienoa, paljon onnea Janne & Tatzi!!
 • 18.11.07 Tuuri (FIN TVA BH Tending Conqueror) ja Timo kisasivat agilityn 1-luokassa; nollarata ja 2. sija - paljon onnea Timo & Tuuri!!
 • 18.11.07 Valle (FIN TVA BH Tending Vanguard) ja Solkki kilpailivat agilityn 3-luokassa; nollarata ja 2. sija - paljon onnea Solkki & Valle!!
 • 18.11.07 Cosmolle (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) Janitan ohjaamana kaksi nollarataa, ja 2. ja 4. sijat. Onnittelut Janita & Cosmo!!
 • 18.11.07 Myös Jatsille (POHJ TVA FIN & S & N TVA TSM-05-07 PM-05 BH Tending Blackie) ja Lentsulle tänään agilityn 3-luokassa nollarata - onnea Lentsu & Jatsi!!
 • 17.11.07 Piru (Tending Passionate) ja Teemu kilpailivat agilityn 1-luokassa; hienosti kaksi nollavoittoa - hurjan paljon onnea Teemu & Piru!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - viikottaiset T-tokotreenit lämpimässä hallissa Keravalla la-iltaisin, alkaen tammikuun 5. päivä - ilmoittautumiset Riitalle - E-pentueen pentupäivä su 25.11.07 - varmistathan tulosi Riitalle! - joukkoterveystarkastus, Mevet 3.12.07 - yht.henkilö Kati M, kiitokset Katille! - T-pikkujoulut Gumbostrandissa 8.12.07 - tervetuloa tonttuilemaan :-)
 • 11.11.07 E-pentueemme isä, KANS AVA S & DK AVA S AVA(H) Gk Vallh Pr All Trade Flower Power Elvis, "Elvis", voitti agilityn Pohjoismaiden Mestaruuden! Grattis Jenny & Elvis!:)
 • 10.11.07 Tatzi (Tending Rival) ja Janne starttasivat tänään ensimmäiseen 1-luokan agilitykisaansa; heti nollarata ja 3. sija (68:sta kisaajasta!). Hurjan paljon onnea Janne & Tatzi!!
 • 7.11.07 Pingu (Tending Rogue) suoritti tänään BH-kokeen hyväksytysti Saaran ohjaamana - onnea Saara & BH Pingu!!
 • 4.11.07 Tokon Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut, Tanska Tänään jatkui tokon PM-kisat Tanskassa; Suomelle loppujen lopuksi pronssia joukkuekisassa. Norja voitti, Ruotsi toinen, Tanska neljäs. Tässä suomalaisten tuloksia: Päivi oli Pihkan kanssa parhaana suomalaisena 6., pistein 289,5. Muita ykköstuloksia tuli Katille ja Rholle, 272,25 p (pisteitä pudotti lisäkäsky kaukoissa ja huono luoksetulon seisahdus -matto oli kuulemma ollut tosi liukas), Sadulle ja Welmulle 263 p, Jessicalle ja Katlalle 258 (jotka hienosti kirivät eilisen epäonnistuneen tunnarin jälkeen ykköstulokseen!). Tytin ja Sintin pisteet 230, Christan ja Vipin 228 (luoksetulon pysähdys ja kaukokäskyt harmillisesti epäonnistuivat). Suomen joukkueelle siis kauttaaltaan tasaista työtä, useita 1-tuloksia, mutta Norja ja Ruotsi kirivät vaihteeksi Suomen ohi. PM-joukkuekulta siis antaa edelleen odotuttaa itseään, vaikka MM- ja EM-kulta on jo saavutettu. Jääpähän ensi vuoteen siis edelleen tavoiteltavaa :) Suomen joukkueelle joka tapauksessa pronssi- onnittelut, ja myös uusille Tanskan Tottelevaisuusvalioille lämpimät onnittelut!! Tässä vielä PM-kärkikolmikko: 1. Bcu Brains Kello Kuul (Norja) 300 p 2. Bcu Lotus (Ruotsi) 297,5 p 3. Bcn Brainwaiwe`s Krollie (Ruotsi) 295,25 p
 • 3.11.07 Valle (FIN TVA BH Tending Vanguard) ja Eva kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; hieno 1-tulos 294 pistettä ja luokkavoitto!! Paljon onnea Eva & Valle!!
 • 3.11.07 Tokon Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut, Tanska Väliaikatietoja kisoista ensimmäisen päivän jälkeen: Suomalaiset (joukkueessa siis V.I.P, Sintti, Pihka, Welmu, Rho, Katla) saivat arvonnassa numeron yksi, joka tiesi sitä, että Christalla ja Vip`llä oli hieman epäkiitollinen tilanne startata kisaan numerolla 1. Heillä pisteitä kuitenkin ekan päivän jälkeen suomalaisista parhaiten, 142,5. Pihkan ja Rhon pisteet 142 ja 141, Welmu myös ilman nollia, 133 p, Katla 121 (tunnarista tuomareilta valitettavasti vitosia ja nollaa), Sintti 119 p. Jo selkeää eroa muihin on tehnyt ruotsalaiskoirakko Lena Andersson ja bcu Lotus, pistein 153,5, toisena Norjan bcu Kello Kuul, 150,5 p, ja kolmantena tässä vaiheessa Norjan bcu Leo, 148,50. Jäämme odottelemaan huomista ja kisan jatkumista...ja pidämme peukkuja Suomen joukkueelle!
 • 3.11.07 Loitsu (BH Tending Nominee) ja Taina kilpailivat tänään pk-jälkikokeen 1-luokassa; hienosti JK1-koulutustunnus pistein 264, ja 1. sija!! Hurjan isot onnittelut siirtymisestä jäljellä 2-luokkaan Taina & Loitsu!!
 • 1.11.07 Terveisiä Englannista! Syksyinen mutta aurinkoinen Englanti näytti meille parhaat puolensa, ja reissuun mahtui muutama kiinnostava koiratapahtuma, mm. Englannin tokon Championship -tason vuoden päätöskisa, johon "kaikki" tulivat paikalle:) Kisassa oli yli 700 koirakkoa kilpailemassa - neljässä eri hallissa - ja kaiken kaikkiaan yli 1000 tokostarttia. Ja kaikki sujui hyvässä, rauhallisessa järjestyksessä :) Hieman kateellisena katselimme Englannin erilaisia luokkia, joissa saa osassa myös palkata ja innostaa/kouluttaa koiraa, ja tuomaritkin olivat valjastettu auttamaan kisaavaa koirakkoa. Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että järjestävät kiertelivät kehissä tarjoilemassa tuomareille viskinaukkuja samaan tahtiin, kuin meillä tarjoillaan kisoissa kahvia :) Osallistuimme myös Mary Rayn koulutustapahtumaan, joka osoitti ainakin sen, että Maryssa olisi ainesta myös aikamoiseksi lavakoomikoksi :) Ensimmäinen osio keskittyi tokokoulutukseen, jossa Mary demonstroi yleisölle tokoliikkeiden koulutusta omilla - sekä nuorilla että vanhemmilla - koirillaan, toinen osio sisälsi enemmän heelwork to music`ia ja sen opettamista. Lisäksi Mary esitti James Bond- teemaisen heelwork to music-näytöksen lopuksi, jossa esiintyi kaksi hänen bordercollietaan, Taz ja Foxy.
 • Mary Rayn Taz. BC luoksetulossa. Mary Ray ja Rooney.

  Englannin voitokkain tokokoirakko Herbie Watson & Razzmatazz. . . Pat Watson Ch-C:ssä.

  - klikkaa maisemakuvat suuremmiksi -
 • 28.10.07 Ensimmäinen tokon maajoukkueen karsintakoe (vuodelle 2008) Oulussa; kisan voitti V.I.P (S & FIN TVA FIN AVA TSM-06 Tending Vigor) Christa ohjaajanaan. Pisteitä kertyi 297,5 ja CACIOB. Supersuuret onnittelut Christa ja Vip!!
 • 28.10.07 Rhett (Tending Chimara) ja Niinu kilpailivat agilityn 3-luokassa; nollarata ja 2. sija. Paljon onnea Niinu & Rhett!!
 • 28.10.07 Samalla agilityradalla 3. oli Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA Tending Magic Mind) Jaakon ohjaamana, joille myös kaksi muuta nollarataa, ja 4. sijat. Onnea!!
 • 28.10.07 Ja samoissa ATT:n kisoissa vielä nollaradat ja 2. ja 3. sijat Yokolle (Tending Brownie) ja Jounille! Onnittelut!!
 • 28.10.07 Padi (JK3 BH Tending Pathfinder) ja Tarja jatkavat hurjaa tahtiaan :) tänään toisessa tokon erivoin kisassa jo toinen 1-tulos, 260,5 pistettä (kaukokäskyt nolla) - eli yhtä enää uupuu.. :) Onnittelut Tarja & Padi, hienoa menoa!!
 • 27.10.07 Viski (FIN TVA HK3 BH Saint) ja Pia kisasivat pk-hakukokeen 3-luokassa; hyvä koulari 265 pistettä, ja 2. sija! Nyt tällä parilla on pk-sm:iin tulokset kasassa, isot onnittelut Pia & Viski!!
 • 27.10.07 Kit (BH Tending Dayfly) ja Hanna starttasivat tänään ensimmäiseen pk-jälki- kokeeseensa; hienosti 1-luokassa 263 pistettä, JK1 ja 1. sija!! Hurjan paljon onnea Hanna & Kit!!!
 • 22.10.07 Lampaat lähtivät meidän kesälaitumilta, ja pitkä paimennuskesä on taas takana. Kiitos - tack!- Camilla, Jessica, ja kaikki paimennusporukkalaiset taas tästä kesästä ja kaikesta avustanne!!
 • Tatzi paimentamassa. Ison laitumen uuhet.
 • 21.10.07 Rimma (Tending Pantheress) ja Mari kilpailivat tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 277 p ja 2. sija. Tämä ykköstulos oli parivaljakon kolmas, ja näin Rimmalla on kasassa tulokset SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALION ARVOON!!. Hurjan paljon onnea Mari & Rimma, tälle parille toivotamme myös paljon menestystä jatkoon tokon saralla! Rimmasta löytyy uusi kuva täältä!
 • 21.10.07 Padi (JK3 BH Tending Pathfinder, edellisen pentueveli) ja Tarja kisasivat ensimmäistä kertaa tokon erivoi-luokassa; hienosti 1-tulos (vaikka yksi liike nolla) ja 261 pistettä! Hienoa Tarja & Padi, oikein paljon onnea!! Padista löytyy uusi kuva täältä!
 • 21.10.07 Cosmolle (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) Jaakon ohjaamana nollarata agilityn kolmosluokassa ja 2. sija. Onnittelut!!
 • 21.10.07 Myös Hello Kittylle (Tending Pacemaker) ja Jukalle tänään nollarata agilityn 3-luokassa ja 3. sija! Onnea Jukka & Kiti!!/LI>
 • 14.10.07 Teemailtaa tokossa vietettiin sunnuntaina; tokokoiran opetuksesta ja ongelmien ratkomisista kertoivat meille omakohtaisia kokemuksiaan kaksi kokenutta maajoukkuelaista, Christa Enqvist ja Satu Taskinen. Kiitokset Christalle ja Sadulle hyvin antoisasta illasta!!
  Osa porukasta tokon teemaillassa.

 • 14.10.07 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kilpailivat agilityn 3-luokassa; kaksi nollarataa ja kummallakin kerralla 3. sija! Onnea onnea!!
 • 14.10.07 Pingu (Tending Rogue) ja Saara kilpailivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 165,5 pistettä (seisominen nolla) ja 2. sija. Isot onnittelut siirtymisestä tokossa voittajaluokkaan Saara & Pingu!!
 • 13.10.07 Rhett`lle (Tending Chimera) ja Niinulle nollavoitto agilityn kolmosluokassa; paljon onnea Niinu & Rhett!!
 • 13.10.07 Jasmin (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) ja Miia tokoilivat erikois- voittajaluokassa; 1-tulos 257,5, ja luokkavoitto. Onnea Miia & Jasmin!!
 • 7.10.07 Vuk (FIN TVA JK1 BH Tending Cantrip) ja Mila kilpailivat pk-jäljen 2-luokassa; hienosti 1-tulos 278 pistettä (maasto 194, tottis 84 p) ja 3. sija. Suurensuuret onnittelut siirtymisestä pk-puolella ylimpään luokkaan Mila & JK2 Vuk!!
 • 7.10.07 Kit (Tending Dayfly) suoritti tänään hyväksytysti BH-kokeen Hannan ohjaamana. Hyvä Hanna & BH Kit, ja hyviä jälkitreenejä edelleen :)
 • 7.10.07 Myös Smilla (Tending Driven Snow) suoritti BH-kokeen tänään Ankin ohjaamana - hienoa Anki & BH Smilla, ja hyviä treenejä!!
 • 7.10.07 Loitsu (Tending Nominee) ja Taina kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hyvä 1-tulos 289 pistettä ja 2. sija. Lämpimät onnittelut Taina & Loitsu!!
 • 7.10.07 V.I.P (FIN & S TVA TSM-06 EM2-07 Tending Vigor) Christan ohjaamana ja Meg (Tending Pawnee) Peten ohjaamana tekivät nollat BATin joukkueessa - ja voittivat samalla Helsingin piirin joukkuemestaruuden agilityssa. Isot onnittelut!!
 • 7.10.07 Myös Rhett`lle (Tending Chimera) ja Niinulle nollarata - ja 6. sija - agilityn kolmosluokassa. Onnea Niinu & Rhett!!
 • 6.10.07 Viski (FIN TVA HK3 BH Saint) ja Pia kilpailivat pk-hakukokeen 3-luokassa; hienosti 1-tulos 276 pistettä (maasto 181 p, tottis 95 p) ja HK3-koulari. Isot onnittelut ykköstuloksesta - kohti Kva-titteliä näin :-) - Pia & Viski!!
 • 6.10.07 Marille (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harrille kaksi nollavoittoa agilityn 3-luokassa - paljon onnea Harri & Mari!!
 • 6.10.07 Vic (Tending Prizeman) suoritti hyväksytysti BH-kokeen Virven ohjaamana. Tsemppiä pk-puolen treeneihin, onnea Virve ja BH Victor!!
 • 28.-30.9.07 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janita olivat edustamassa Suomea agilityn MM-kilpailuissa Norjassa. Pari teki hienoa työtä, nollarataa toisensa perään; henk. koht. kilpailuissa upeasti 9. sija! - maailman 10 parhaan maxi-koiran joukkoon siis! Lämpimät onnittelut Janita & Cosmo!!
 • 30.9.07 Rimma (Tending Pantheress) ja Mari kilpailivat tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa; upeat pisteet 314,5, ja luokkavoitto! Paljon onnea, Mari & Rimma!!
 • 29.9.07 Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harri voittivat agilityn 3-luokassa piirinmestaruus-kultaa!! Isot onnittelut, Harri & Mari!!
 • 29.9.07 Fly (HK2 BH Tending Nimblewit Fly) ja Leea kilpailivat ensimmäistä kertaa pk-hakukokeen 3-luokassa; hienosti 1-tulos 285 p (henkilöhaku 166 p, esineet 30 p, tottis 89 p), HK3-koulari ja 1. sija, Jättionnittelut Leea & Fly!!!
 • 29.9.07 J-pentueen pentupäivä pidettiin Nietosvaaran tilalla Kiikalassa. Ohjelmassa oli tottistreenejä ja paimennustreenejä, välissä syötiin ja kahviteltiin (kiitos Päivi!) ja katsottiin videoita. Sääkin suosi - kiitos kaikille tosi mukavasta päivästä!!
  J-pentueen pentuja + isä-Matti. Viljo paimentaa.

  Troya noutoliikkeessä. Viljo seuraa. Numa seuraa. Into luoksetulossa.

 • 23.9.07 Vallelle (FIN TVA BH Tending Vanguard) ja Evalle tokon erivoi-luokassa 1-tulos 287,5 pistettä ja 2. sija! Paljon onnea, hyvä Eva & Valle!!
 • 23.9.07 Joonalle (`FIN TVA` JK2 BH Tending Galliard) ja Anna-Bellalle tokon erikoisvoittajaluokassa hieno ykköstulos 295,5 pistettä, 1. sija ja seuran mestaruus! Isot onnittelut A-B & Joona!!
 • 23.9.07 Jasminille (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) ja Miialle tokon erivoi-luokassa 1-tulos 279 pistettä ja 3. sija! Paljon onnea Miia & Jasmin!!
 • 23.9.07 V.I.P:lle (FIN & S TVA FIN AVA TSM-06 EM2-07 Tending Vigor) ja Christalle nollarata ja 2. sija agilityn 3-luokassa - onnea Christa & Vip!!
 • 23.9.07 D-pentueemme isästä Cmm`s Ben`sta on tullut Ruotsin Käyttövalio hakukokeessa - Grattis Susanne & Ben :)
 • 22.9.07 Padille (JK3 BH Tending Pathfinder) ja Tarjalle pk-jälkikokeen 3-luokasta JK3-koulari pistein 245 (yksi välikeppi ja yksi esine jäi). Onnea ja tsemppiä seuraaviin, Tarja & Padi!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - J-pentueen pentupäivä la 29.9.07 Kiikalassa - E-pentueen pentupäivä su 25.11 Opaskoirakoulu/Purina - Tokon teemailta su 14.10 Sipoossa /tokon maajoukkuelaiset Christa Enqvist (Tending Vigor) ja Satu Taskinen (Tending White Warlock) Teemana: - miten olet opettanut nykyiselle kisakoirallasi (esim. tunnarin) - jos liikkeessä on ollut ongelmia/työstettävää, niin miten olet korjannut sitä - opettaisitko uudelle kisakoirallesi liikkeen edelleen samalla tavalla - jos et, niin miten? Ilmoittautumiset Riitalle! - T-tokotreenit Järvenpään alueella jatkuvat keskiviikko-iltaisin
 • 16.9.07 Yokolle (Tending Brownie) ja Jounille agilityn 3-luokassa Varsinais-Suomen piirinmestaruus!! Onnittelut!!
 • 15.-16.9.07 Palveluskoirien Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailut, Haninge (Tukholma, Ruotsi) Elinalle ja Sinalle hakukokeen NOM-KULTAA!!! Marjatta, Mika ja Pai viestikokeen NOM-4!!

  Elina ja Sina. Elina ja Sina. Mika, Marjatta ja Pai.
  Elina ja Sina (FIN KVA FIN TVA HK3 EK3 JK1 Tending Bluey) voittivat tänään ylivoimaisesti Pohjoismaiden Mestaruus-kultaa hakukokeesta pistein 652,25! Eilen henkilöetsinnästä täydet, tänään toiselta tuomarilta täydet, ja toiselta puolta pistettä vaille :) Myös tottis viikonlopun paras kansallisissa lajeissa :) Hurjasti onnea Elina ja Sina - ootte kyllä upeita, ei voi muuta sanoa!!!:) Viestillä vanha konkari Pai (FIN KVA TVA M-02-05 NOM-05 VK3 Tending Magician Man) paransi toiselle päivälle koko ajan juoksuaan, ja sillä oli viestikoirien paras esineruutu. Harmillisesti niukka häviö pronssista, mutta hieno 4. sija silti, parhaana suomalaiskoirakkona! Onnittelut! Jälkikoirista Nerolla (FIN KVA JK3 BH Tending Shaman) ei ollut paras päivänsä lauantaina - jäljellä yliaika (viisi keppiä, mutta kohtasivat peuroja jäljellä, jossa sitten sähellystä --> yliaika), tottis kuitenkin hyvä lauantaina. Sunnuntaina yksi välikeppi jäljellä jäi, muuten jälki ok; esineruudusta vain kaksi esinettä. Paras suomalaiskoirakko kuitenkin, koska kaikilla harmillisesti epäonnea jäljellä :(

 • 16.9.07 Uunolle (Tending Gadfly) ja Karille nollarata agilityn 3-luokassa, ja 5. sija. Onnea Karille ja Uunolle!!
 • 16.9.07 V.I.P:lle (FIN & S TVA FIN AVA TSM-06 EM2-07 Tending Vigor) ja Christalle nollarata agilityssa - onnittelut!!
 • 15.9.07 Rho (FIN & S TVA HK1 Tending White Wicca) on SBCAK ry:n tokomestari! Kati ja Rho voittivat tokon erivoi-luokan upeilla pisteillä 312,5!! Ja suoritus näyttikin loistavalta :) Lämpimät onnittelut Kati & Rho!!
 • 15.9.07 Tuuri (FIN TVA BH Tending Conqueror) ja Sirke kilpailivat samassa kisassa; erikoisvoittajaluokassa 2. sija myös hienoin pistein 296.5! Samalla siis yhdistysmestaruus-kisassa hopeaa! Hienoa Sirke ja Tuuri, paljon onnea!!
 • 15.9.07 SBCAK ry:n mestaruuskisoissa avoimen luokan voitti Ready (Tending Ripper) Elinan ohjaamana. Pisteet hipoivat maksimia, eli 198 p, ja luokkavoitto!! Superonnittelut, ja tsemppiä ylempien luokkien liikkeiden treenaamiseen nyt!!
 • 15.9.07 Samaisessa tokon avoimessa luokassa toiseksi tulivat Victor (Tending Prizeman) ja Virve, myös hienoin pistein 189 - ja hekin siirtyivät tokossa nyt voittajaluokkaan! Isot onnittelut Virve & Vic!!
 • 15.9.07 Hello Kittylle (Tending Pacemaker) ja Jukalle tänään agilityn 3-luokassa kaksi nollavoittoa - ja samalla Friskies-Cup osakilpailun voitto! Isot onnittelut Jukka & Kitty - hienoa menoa :)
 • 15.9.07 Rhett`lle (Tending Chimera) ja Niinulle agilityn 3-luokassa nollavoitto! Paljon onnea Niinu & Rhett!!
 • 15.9.07 Welmu (`FIN & S TVA` Tending White Warlock) ja Satu kisasivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hienot pisteet 298,5, luokkavoitto ja seuran mestaruus!! Onnea onnea Satu & Wemma!!
 • 10.9.07 Katla (FIN & S TVA Tending Charmer) suoritti tänään hyväksytysti paimennuksen perusradan Jessica ohjaajanaan! Oli tosi hieno suoritus, hyvä Jessica & Katla - supersuuret onnittelut!!
 • 10.9.07 Myös Vimma (Tending Cult) suoritti hyväksytysti paimennuksen perusradan.
 • 9.9.07 Meg (Tending Pawnee) ja Pete kilpailivat agilityn 1-luokassa; nollavoitto ja siirto kakkosiin!! Isot onnittelut Pete & Meg!!!
 • 9.9.07 Hello Kitty (Tending Pacemaker) ja Jukka kilpailivat agilityn 3-luokassa; nollarata ja 3. sija - onnea Jukka & Kitty!!
 • 9.9.07 Jekku (FIN & S AVA S AVA (H) FIN TVA PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katri voittivat tänään agilityn piirinmestaruuden!! Hurjan paljon onnea, Jekku (pian 10 v) päihittää komeasti nuorempansa näin :)
 • 9.9.07 Jatsi (POHJ TVA FIN & S & N TVA TSM-05-07 BH Tending Blackie) ja Lentsu voittivat tokon piirinmestaruuden hienoin pistein 308 erikoisvoittaja- luokassa, samalla vielä joukkuemestaruus!! Suurensuuret onnittelut Lentsu & Jatsi!!
 • 9.9.07 Hopille (POHJ TVA FIN & S & N TVA BH Tending Fly-Fly) ja Päivi kisasivat myös Varsinais-Suomen tokon piirinmestaruuskilpailuissa: piirinmestaruus- hopeaa pistein 272, ja siis 2. sija erivoi-luokassa. Paljon onnea Päivi & Hopi!!
 • 9.9.07 Glenda (POHJ TVA FIN & S & N TVA HK3 PPR1 BH Tending Gazelle) ja Laura tokoilivat myös tänään, erivoi-lk:ssa 1-tulos 270,5 p, ja 4. sija!! Onnea onnea Laura & Glenda!!
 • 9.9.07 Rholle (FIN & S TVA FIN AVA HK1 Tending White Wicca) ja Katille kaksi nollaa agilityn 3-luokassa viikonloppuna, samoin Seitalle (`FIN AVA` Tending Fast Fly) ja Samulle nollarata - onnea Kati & Samu ja koiruudet :)
 • 8.9.07 Narulle (Tending Gnome Man) ja Pekalle kaksi nollarataa agilityn 3-luokassa; ja 1. ja 2. sijat! Paljon onnea Pekka & Naru!!
 • 8.9.07 Kit (Tending Dayfly) ja Hanna kilpailivat tokon avoimessa luokassa; pari jatkoi hienoa työskentelyään, ja avoimesta luokasta 194 p ja luokkavoitto!! Hienoa Hanna & Kit, oikein paljon onnea siirrosta voi-luokkaan!!
 • 8.9.07 Smilla (Tending Driven Snow) ja Anki starttasivat ensimmäiseen tokokokeeseensa; hienosti heti 1-tulos, ja luokkavoitto - pistein 179!! Hurjan paljon onnea Anki & Duktig Smilla :)
 • 4.9.07 Palailimme - toivottavasti onnistuneelta - astutusreissulta Ruotsista takaisin, sillä välin oli tullut hienoja kisatuloksia :)
 • 2.9.07 Megille (Tending Pawnee) ja Petelle agilityn 1-luokassa nollavoitto!! Paljon onnea Pete ja Meg!!
 • 2.9.07 Viskille (FIN TVA HK3 BH Saint) ja Pialle agilityn 1-luokassa nollavoitto, ajalla -17,51 - isot onnittelut Pia & Viski!!
 • 2.9.07 Padi (JK2 BH Tending Pathfinder) ja Tarja kilpailivat jälkikokeen 3-luokassa; koulari JK3 pistein 264 (tottis 92 p, jälki 164 p, mutta vain yksi esine), 1. sija. Hurjan paljon onnea Tarja & Padi, ja tsemppiä seuraaviin :)
 • 2.9.07 Glenda (POHJ TVA HK3 PPR1 BH Tending Gazelle) ja Laura kilpailivat hakukokeen 3-luokassa; piirinmestaruus-kultaa pistein 258! Isot onnittelut Laura & Glenda!!
 • 2.9.07 Jasminille (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) ja Miialle pk-jälkikokeen 3-luokassa piirinmestaruus-pronssia pistein 239, JK3. Lämpimät onnittelut Miia & Jasmin!!
 • 1.9.07 Una (Mascottsway Una) ja Jenni kilpailivat paimennuksessa, 2-luokassa pisteet 64, ja jälleen 3. sija - onnea Jenni & Una!!
 • 1.9.07 V.I.P (FIN & S TVA FIN AVA TSM-06 EM2-07 Tending Vigor) ja Christa kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; piirinmestaruus-kultaa huikein pistein 317!! Iiisot onnittelut Christa ja Viipula!!
 • 1.9.07 Hello Kitty (Tending Pacamaker) ja Jukka kilpailivat agilityn 3-luokassa; hienosto nollavoitto!! Myös edellisellä viikolla kaksi nollarataa. Oikein paljon onnea Jukka & Kitty!!
 • 31.8.07 Una (Mascottsway Una) ja Jenni kilpailivat paimennuksessa, 2-luokassa pisteet 66, ja 3. sija - paljon onnea Jenni & Una!!
 • 27.8.07 Jenny Damm vieraili E-pentueen isän Elviksen (KANS AVA S & DK AVA S AVA(H) Gk Vallh Pr All Trade Flower Power Elvis) kanssa meillä, ja laitumella pidettiin paimennusilta lähistöllä asuville Elviksen pennuille ja heidän omistajille. Seurasimme Jennyn omien koirien treenejä, jonka jälkeen hän opasti ja koulutti pentujen omistajia paimennuksessa. Kiitokset Mialle ja Anjalle järjestelyistä!
 • Kuuntelemassa Jennyn neuvoja. Jenny, Elvis ja Axl. Elvis paimentaa.

  Sin paimentaa. Elvis ja Elviksen pennut.

 • 27.8.07 Kit (Tending Dayfly) ja Hanna starttasivat hienosti kisauralleen; tokon alokasluokasta 192,5 pistettä ja luokkavoitto!! Hurjan paljon onnea Hanna & Kit upeista pisteistä ja siirrosta avoimeen luokkaan!!
 • 26.8.07 Uuno (Tending Gadfly) ja Kari kilpailivat tänään agilityn 3-luokassa; hienosti nollavoitto JAU:n kisoissa, isot onnittelut Kari & Uuno!!
 • 26.8.07 Mitzu (FIN & S TVA Tending Mystique) ja Suvi kilpailivat tokossa - niukasti kakkostuloksen puolelle jäi, erivoi-lk:ssa 253 p (yksi liike nolla) mutta luokkavoitto ja kerhon mestaruus silti - onnea, ja tsemppiä seuraaviin :)
 • 26.8.07 Padi (JK2 BH Tending Pathfinder) ja Tarja kilpailivat tokon voittajaluokassa; yhdellä nollalla 1-tulos 263 pistettä, luokkavoitto, ja samalla piirin joukkuemestaruus tokossa - onnittelut Tarja & Padi!!
 • 24.8.07 Hopi (POHJ TVA FIN & S & N TVA BH Tending Fly-Fly) suoritti vesipelastuksessa sove-kokeen pistein 99/100, ja samalla luokkavoitto!! Paljon onnea Päivi & Hopi!!
 • 21.8.07 Padi (JK2 BH Tending Pathfinder) ja Tarja kilpailivat tokon voittaja- luokassa, ja 1-tulos 269,5 pistettä + luokkavoitto!! Oikein paljon onnea siirtymisestä tokossa ylimpään luokkaan!!
 • 18.-19.8.07 Palveluskoirien Suomen Mestaruus-kilpailut, Oulu Elinalle ja Sinalle SM-hopeaa!!! Annelle ja Toivolle SM-pronssia!! Marjatalle, Mikalle ja Paille SM-pronssia!! T-Team joukkue-SM-4!!

  SM-mitalistit. Anne ja Toivo. Marjatta ja Pai. Elina ja Sina.
  V. 2007 palveluskoirien SM-kilpailuja kisattiin Oulussa, kisakeskuksena toimi Äimäraution ravirata, jonne saatiin mahtumaan hyvät tottiskentät ja esteetkin olivat tänä vuonna moitteettomat. Lauantaipäivä alkoi jälki- ja hakukoirien tottelevaisuusosuuksilla, ja heti aamu-kahdeksalta päästiinkin jännäämään ensimmäisiä T-koiria. Pekka aloitti Neron (Tending Shaman) kanssa aamun ensimmäisessä parissa, yksi väärä asento, ja pisteitä 91. Myöhemmin vielä Jarru (Tending Goblin Guy) ja Toivo (Tending Versatile) täräyttivät päivän parhaat tottispisteet upeilla suorituksilla, 97 ja 98 p, eli jäljen osalta sunnuntai valkeni varsin jännittävissä tunnelmissa! Hakukoirien tottiksissa Elina Sinan (Tending Bluey) kanssa esitti myös hienoa tottelevaisuutta, ja pisteet hakukoirien toiseksi parhaat, 87,5. Sunnuntaina jälkimaastoista kuului mukavia, kun sekä Jarrulle että Toivolle kaikki kuusi keppiä jäljeltä. Nero oli samoihin aikoihin esineruudussa, ja kaikki kolme esinettä. Hakukoirillamme myös hyviä uutisia, sekä Sina, että myös Veeti (Tending Volition) ja Vikka (Tending Magic Maker) kaikki kolme maalimiestä, pisteet välillä 164- 167 henkilöetsinnästä. Sinalle myös kaikki esineet, Vikalle ja Veetille kaksi. Viestistä Paille (Tending Magician Man) pisteitä 159, mutta hieno esineruutu nosti sijoitusta kohti mitalipallia, pisteet esineistä 28, ja viestikoirien päivän parhaat! Sunnuntai-iltapäivänä jälkikoirien tuloksia saatiin odotella pisimpään, ja epäonnea sitten esiintyikin esineruudussa, eli johdossa olleille Jarrulle upean tottiksen ja jäljen jälkeen esineistä nolla, ja Toivollekin vain 14 p ruudusta. Nerolta taas jäi yksi välikeppi jälkimaastoon, viisi keppiä nousi. Hakukoirien tulokset varmistuivat ensimmäisinä, ja Elinalle ja Sinalle upeasti SM-hopeaa pistein 284,5, vain puolikkaan pisteen voittajalle häviten. Myös Hanna Veetin kanssa nousivat hienosti maaston jälkeen, 269,5 pistettä ja 7. sija haussa! Myös Vikalle HK3-koulari pistein 258,5. Viestillä varmistui Pain SM-pronssi, pisteitä 268; Pain neljäs viestimitali, ihan uskomattoman hienoa!! Jäljen tuloksia saatiin jännittää viimeiseen asti, ja niin vain kävi, että Annen ja Toivon tulos, 276, riitti kirkkaasti SM-pronssille; hyvä Anne ja Toivo, toisena vuotena peräkkäin mitaleilla!! Pekka oli Neron kanssa jäljen kuudes pistein 266, ja Pete ja Minna Jarrun kanssa seitsemänsiä samoin pistein. Kaikille T-koirille siis hyvät pistetulokset ja koularit tämän vuoden pk-sm:ssä :) Ja siis kolme SM-mitalia, kerta kaikkiaan hienoa - lämpimät onnittelut jälleen kerran mitalisteille, eli Elinalle ja Sinalle, Marjatalle, Mikalle ja Paille, ja Annelle ja Toivolle!!! Myös joukkueemme tuli hienosti 4. sijalle joukkuekisassa - ei hullummin, samassa joukkueessa kolme sm-mitalistia :) Pitkä paluumatka Oulusta sai kasvattajat muistelemaan matkan aikana menneitä, ja ensimmäinen Tending-kasvattihan osallistui pk-sm:iin v. 2001. Näiden kuuden vuoden aikana on pk-sm-mitaleja voitettu jokaisena vuotena, ja niitä onkin kertynyt aika hurja määrä kasvateillemme, eli peräti 17 PK-SM-mitalia!!! Näistä kahdeksan on ollut kultaisia, ja jokaisessa kansallisessa lajissa; niin hakukokeessa, viestillä, jäljellä kuin etsintäkokeessakin. Uskomatonta... me kiitämme kaikkia pk-puolella kisanneita kasvattiemme omistajia niin tästä kuin edellisistäkin vuosista, ja toivotamme pk-puolen harrastajille ja sm-tasolla kisaaville tsemppiä edelleen!

 • 19.8.07 Joonalle (`FIN TVA`JK2 Tending Galliard) ja Anna-Bellalle tokon erikoisvoittaja- luokassa hyvä 1-tulos 285 pistettä, ja luokkavoitto!! Onnea AB ja Joona!!
 • 18.8.07 Seitalle (`FIN AVA`Tending Fast Fly) ja Samulle kaksi nollaa agilityn 3-luokassa, samoissa kisoissa myös Rholle (FIN & S TVA FIN AVA HK1 Tending White Wicca) ja Katille nollarata! Onnittelut!
 • 15.8.07 Jekulle (FIN & S AVA S AVA (H) FIN TVA PPR1 T. Trick Or Treat) ja Katrille agilityn 3-luokassa nollarata ja 2. sija - paljon onnea Katri & Jekku!!
 • 15.8.07 V.I.P (FIN & S TVA FIN AVA TSM-06 EM2-07 Tending Vigor) ja Christa kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; upeat pisteet 313, ja luokkavoitto! Isot onnittelut Christa ja Vip!!
 • 15.8.07 Myös Katla (FIN & S TVA Tending Charmer) ja Jessica kilpailivat tokon erivoi-luokassa; pisteitä kertyi 280 p ja 3. sija. Onnea Jessica & Katla!!
 • 12.8.07 Valle (FIN TVA BH Tending Vanguard) ja Eva kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 266 pistettä ja luokkavoitto! Onnittelut Eva & Valle!!
 • 12.8.07 Dina (Tending Dinah) ja Leena kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hienot pisteet 194,5 ja luokkavoitto! Isot onnittelut Leena & Dina!!
 • 11.8.07 Paimennuskoulutuspäivä, kouluttajana Petri Keski-Korpela Pete tuli kouluttamaan T-tiimiläisiä paimennukseen helteisenä lauantai- iltapäivänä, ja treenejä jatkettiinkin sitten pitkälle iltaan. Sekä teoriaa että käytäntöä käytiin lävitse, ja hyviä treenejä saimmekin aikaiseksi :) Suurkiitos Pete!!
 • Paimennusporukkaa. Pete Tatzin kanssa.

  Tatzi paimentaa. Victorin tyylinäyte.

 • 11.8.07 Fiina (FIN KVA FIN TVA HK3 BH PPR1 Tending Mostly Myth) ja Päivikki kilpailivat pk-hakukokeen 3-luokassa; hienosti 1-tulos 283 pistettä (tottis 96 p, maasto 187 p), 1. sija ja piirinmestaruus-kultaa!! Hurjan paljon onnea Päivikki & Fiina!!
 • 11.8.07 Gisa (JK3 BH PPR1 Tending Gramary) ja Katja kilpailivat pk-jäljellä 3-luokassa; 1-tulos 271 pistettä, ja myös piirin mestaruus-kultaa!! Tosi upeaa :) Hyvä Katja & Gisa, paaaljon onnea!! -kohti KVA-arvoa näin:)
 • 11.8.07 Rimma (Tending Pantheress) ja Mari kilpailivat tänään ensimmäistä kertaa tokon erikoisvoittajaluokassa; heti hienosti 1-tulos pistein 277 (vaikka yksi liike nolla), ja 2. sija! Oikein isot onnittelut, Mari & Rimma!!
 • 11.8.07 Myös Tuuri (FIN TVA BH Tending Conqueror) ja Sirke tokoilivat erivoi- luokassa; 1-tulos 275,5, ja 3. sija - paljon onnea Sirke & Tuuri!!
 • 5.8.07 Rhett`lle (Tending Chimera) ja Niinulle tänään agilityn 3-luokassa nollarata ja 3. sija - onnea Niinu & Rhett!!
 • 5.8.07 Myös V.I.P ((FIN & S TVA TSM-06 PM3-06 EM2-07 Tending Vigor) ja Christa jatkoivat 3-luokassa hyvää sarjaansa; nollarata ja 3. sija! Onnittelut!!
 • 5.8.07 Paimennusmenestystä:) Juupajoen kisat jatkuvat, ja tänään paimennuksen 2-luokassa Una (PPR1 Mascottsway Una) voitti luokan pistein 76 Jennin ohjaamana, ja toiseksi luokassa tulivat Pete Woomin (FIN AVA PPR1 Tending Wishmaster) kanssa, pisteet 74. Roppakaupalla onnea!!
 • 5.8.07 Luca (`FIN TVA`BH Tending Spellbound) ja Johanna kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 256 p (tunnari nolla) - onnea onnea Johannalle Lucan ja Gemin ykkösistä :)
 • 4.8.07 V.I.P (FIN & S TVA TSM-06 PM3-06 EM2-07 Tending Vigor) on uusi Suomen Agilityvalio!! Tänään agilityn kolmosluokassa nollavoitto - ja toiselta radalta myös nolla 2. sija - hurjan isot onnittelut AVA-tittelista Christa & Vip!!! V.I.Pistä löytyy uusi kuva täältä!
 • 4.8.07 Meg (Tending Pawnee) ja Oili kisasivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 161 pistettä (hyppy nolla) - ja näin tämä pari siirtyi tokossa voittajaluokkaan - paljon onnea Oili & Meg!!
 • 4.8.07 Jatsi (POHJ TVA FIN & S & N TVA TSM-05-07 BH Tending Blackie) ja Lentsu kilpailivat tänään agilityn 3-luokassa, nollarata ja 2. sija. Hyvä Lentsu & Jatsi, onnea!! Jatsista löytyy uusi kuva täältä!
 • 4.8.07 Woomi (FIN AVA PPR1 Tending Wishmaster) ja Pete kilpailivat paimennuskisoissa 2-luokassa Juupajoella; hieno rata, erittäin hyvät pisteet 84, ja 1. sija!! ISOT onnittelut Pete & Woomi!!
 • 4.8.07 Sina (FIN KVA TVA HK3 EK2 JK1 BH Tending Bluey) voitti tänään Kymenläänin kennelpiirissä piirinmestaruuden pk-etsintäkokeessa. Tottis 97 p, maasto 153 p - pudotetun esineen nouto ja esineruutu pudottivat pisteitä. Paljon onnea EK3-koularista ja piirinmestaruudesta, hyvä Elina & Sina!!
 • 4.8.07 Rhett (Tending Chimera) ja Niina-Liina on valittu agilityn B-maajoukkueeseen! Onnea Niinu & Rhett!!
 • 2.8.07 Puh (Tending Crusader) Marjatta ohjaajanaan suoritti tänään hyväksytysti palveluskoirien käyttäytymiskokeen - onnea Marjatta ja BH Puh; ja tsemppiä pk-puolen treeneihin :)
 • 1.8.07 Vikke (Tending Virtuoso) ja Anne kilpailivat tokon voittajaluokassa; hienosti 1-tulos 273 pistettä (vaikka 1 liike nolla) ja 1. sija!! Hurjan paljon onnea Anne & Vikke siirtymisestä tokossa ylimpään luokkaan :)
 • 30.7.07 Dani (Tending Dasher) ja Katri starttasivat kisauralleen; tänään tokon alokasluokasta hienosti 1-tulos 174 pistettä ja 3. sija! Lämpimät onnittelut kisauran aloituksesta Katrille & Danille!!
 • 30.7.07 Palveluskoirien Pohjoismaiden Mestaruus-kilpailuihin on valittu Suomen joukkue; maajoukkueeseen kuuluu kolme T-koiraa; haussa FIN KVA TVA HK3 EK2 JK1 Tending Bluey, viestillä FIN KVA TVA VK3 M-02-05 NOM-05 Tending Magician Man, ja jäljellä FIN KVA JK3 Tending Shaman.
 • Tending-leiri Punkalaitumen Hiidenhelmessä 26.7-29.7.07 T-leiri leireiltiin perinteisesti heinäkuun viimeisellä viikolla; neljä päivää täyttä toimintaa!:) Paimennusta ja hakua meille koulutti Gunnel Boström Ruotsista, tokoa Elisabeth Adsen Norjasta, jälkeä Miia Kiviaho, ja agilitya treenattiin omin kouluttajavoimin - Pete Huotari, Janne Toivola, Anja Lehtiö, Samu Mäntyniemi ja Riitta Laitinen... Lämpimät kiitokset kouluttajillemme! Suurkiitokset myös leirin "järjestelytoimikunnalle", eli Katjalle ja Petelle; myös lajivastaavat Lentsu, Jessica, Tarja, Anki, Oili ja Pete - KIITOS!! Leirillä oli huikea osanottajamäärä, viitisenkymmentä ihmistä, ja niin koulutus- ryhmät kuin majapaikkammekin olivat tupaten täysiä... erittäin mukavaa oli silti, tai ehkä juuri siksi :) - myöhemmin lisää juttua T-leiristä!
 • Sin putkessa. Mari ja Rimma tokoilevat Elisabethin valvovan silmän alla. paikalla istuminen. Smilla paimentaa.

 • 28.7.07 Jasmin (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) kilpaili Salla ohjaajanaan agilityn 1-luokassa; hienosti nollavoitto! Paljon onnea Salla & Jasmin!!
 • 23.7.07 Tänään aidattiin talkoilla uusi iso laidun ja rakennettiin portit ja kisahäkki! Nyt kelpaa treenata paimennusta :) Lämmin kiitos T-paimennusporukalle avusta!

  Vimma mittailee uutta laidunta.

 • 21.-22.7.07 Agilityn maajoukkue-karsinnat, Vantaa Kaksi Tending-bordercollieta maxien agilityn maajoukkueeseen!! Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH PM3-06 Tending Magic Mind) Janitan ohjaamana ja Yoko (Tending Brownie) Jounin ohjaamana maajoukkueeseen! Lisäksi joukkueessa ovat Zen, (Decathlete`s Sirius Black) ja Vimma, (D. Fidelius Charm), jotka kummatkin ovat toisen polven kasvattimme jälkeläisiä. Me kasvattajat iloitsemme, että jo neljänä vuotena peräkkäin on agilityn maajoukkueessa ollut Tending-bordercollieita :) Supersuuret onnittelut ohjaajille, ja tsemppiä maajoukkuereissuille!
 • 22.7.07 Una (PPR1 Mascottsway Una) ja Jenni kilpailivat paimennuksen 2-luokassa; hieno rata hyvin pistein 76, ja 2. sija kakkosluokassa! Hienoa Jenni & Una, suuret onnittelut!!
 • 21.7.07 Juvalla kilpailtiin paimennuksessa; mahdollisesti suurimmat paimennuskisat osanottajamäärältään Suomessa tähän mennessä! Woomi (FIN AVA PPR1 Tending Wishmaster) ja Pete tulivat 2-luokassa kolmanneksi pistein 59! Paljon onnea Pete & Woomi!! Tuuri (FIN TVA BH PPR1 Tending Conqueror) ja Sirke kilpailivat 1-luokassa; jättisuuressa luokassa hienosti 4. sija pistein 45. Hyvä Sirke ja hyvä Tuuri; lampaat eivät olleet ihan helppoja :) Myös Vimma (Tending Cult) kilpaili ykkösissä; pisteitä oli kasassa ennen viimeistä osasuoritusta, häkitystä, yli 50 - mutta sitten lampaat mokomat karkas viime metreillä :-)
 • 21.7.07 Valle (FIN TVA BH Tending Vanguard) ja Eva kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; 1-tulos 270 pistettä ja 1. sija! Paljon onnea Eva & Valle!!
 • 15.7.07 ToTo (Tending Dazzler) ja Lentsu tokoilivat avoimessa luokassa; hienot pisteet 187, ja luokkavoitto! Samalla siirto voittajaluokkaan, isot onnittelut Lentsu & ToTo!!
 • 14.7.07 Sina (FIN KVA TVA HK3 EK1 JK1 Tending Bluey) ja Elina kilpailivat pk- etsintäkokeen 2-luokassa; upeat pisteet 295 (tottis 95, maasto täydet 200 p!) ja luokkavoitto! Paljon onnea siirtymisestä etsintäkokeessa kolmosiin!!
 • 12.7.07 Gisa (JK3 PPR1 BH Tending Gramary) ja Katja kilpailivat jälkikokeen 3-luokassa; koulutustunnus JK3 pistein 233 ja 1. sija - onnea ja tsemppiä seuraavaan!!
 • 8.7.07 Tokon Suomen Mestaruus-kilpailut, Piikkiö Lentsulle ja Jatsille SM-kultaa!!! Elina ja Sina SM-4!! Kati ja Rho SM-5!! T-Team Sport Dogs ry:lle Joukkue-SM-kultaa!!!

  Lentsu ja Jatsi. joukkue-kultaa!.

  Rho merkillä. Lentsu ja Jatsi. Sina merkille menossa.

  Tokon SM-kilpailut kisattiin tänä vuonna Piikkiössä, lauantaina ratkottiin tokon SM-joukkue-kilpailu, ja sunnuntaina henkilökohtainen SM-kisa. Lauantaina kisapaikan suhteellisen ahtaissa kehissä kilpaili n. 330 koirakkoa, ja erikoisvoittajaluokassa kilpailtiin silloin myös sunnuntaiseen finaaliin pääsystä. Aamun sateet vaihtuivat päivän helteeseen, ja tuloksiakin tuli, tässä niitä muutamia T-koirien osalta: Tikista (Tending Nonesuch) Maria ohjaajanaan tuli uusi Suomen Tottelevaisuusvalio pistein n. 263!! Superonnittelut siis Marialle ja Tikille, pisteillä myös pääsylippu finaaliin! Rimma (Tending Pantheress) ja Mari kilpailivat ensimmäistä kertaa voittajaluokassa; pisteitä kertyi 291, ja voittajaluokan 2. sija (ja vielä joukkue-SM-pronssia, hienoa :) Alokasluokassa neljä T-koiraa kilpaili peräjälkeen ja kaikilla pisteet n. 190 luokkaa! Pingu (Tending Rogue) ja Saara sijoittuivat alokasluokassa toiseksi pistein 192,5! Meg (Tending Pawnee) ja Oili sijoittuivat alokasluokassa kolmanneksi!! Myös Vic (Tending Prizeman) ja Tatzi (Tending Rival) saivat hienot 1-tulokset alokasluokassa (ihka-ensimmäisissä kisastarteissaan!). Lauantain erikoisvoittajaluokasta hyvin hajanaisia tuloksia: Luokan voitti Pihka, Päivi ohjaajanaan, pistein 300,5. Toiseksi tulivat Lentsu ja Jatsi (POHJ TVA TSM-05 PM-04 Tending Blackie) pistein 300, ja kolmanneksi Elina ja Sina (FIN KVA TVA HK3 JK1 EK1 Tending Bluey pistein 294. Lisäksi ykkösiä mm. Marialle ja Tikille (T. Nonesuch), Katille ja Rholle (T. White Wicca), Anna-Bellalle ja Joonalle (T. Galliard)... T-koirista sunnuntain finaaliin pääsivät siis: Jatsi, Sina, Rho, Toivo, Joona, Tikki ja Tuuri! Joukkue-SM-tulokset selvisivät vasta sunnuntaina, kun tulospalvelu oli saanut tulokset tarkastettua - yllätykseksemme ja iloksemme joukkueemme T-Team-Sport Dogs ry 2 voitti joukkue-kultaa! Hyvä Kati & Rho, Elina & Sina, Saara & Pingu, Samu & Sigma ja Marjo & Tatzi!!! Hurjan paljon onnea teille kaikille!! Sunnuntaina ratkottiin jännittävä SM-finaali, valitettavasti pilvisen aamupäivän jälkeen kilpailu käytiin lähes koko loppupäivän jatkuneessa vesisateessa, joka osaltaan aiheutti pieniä yllätyksiä mm. paikallamakuissa. Koirat kuitenkin toimivat kauttaaltaan hienosti, ja ykköstuloksiakin tuli, T-koirista ainakin Jatsille, Sinalle, Rholle, Toivolle ja Joonalle - todella hienoa :) SM-kultaa meni siis - jo toisen kerran! - Lentsulle ja Jatsille, hopeaa ottivat Merja ja Sissi, ja pronssia Päivi ja Pihka! Lämpimät onnittelut mitalikolmikolle, ja superhyper-onnittelut tietenkin Lentsulle ja Jatsille!!! :-)) Neljänneksi sijoittui Sina Elinan ohjaamana, ja viidenneksi Kati ja Rho. Anna-Bella ja Joona olivat vielä kuudensia - tosi hienoa, kuuden parhaan joukossa neljä T-koiraa :) Maajoukkue-koiristamme oli kuitenkin kolme (VIP, Katla ja Welmu) poissa taistoista loukkaantumisten/sairastumisten vuoksi. Lisää tuloksia ja sijoituksia täydennetään lähipäivinä (alempana!) :) 1. bordercollie Tending Blackie, ohjaaja Leena Välimäki, 302,250 2. belgianpaimenkoira tervueren Sirius, ohjaaja Merja Korte, 299,750 3. bordercollie Cabaroo Flamin Flamenco, ohjaaja Päivi Lamminen, 293,625 4. bordercollie Tending Bluey, Elina Niemi, 286,250 5. bordercollie Tending White Wicca, ohjaaja Kati Mäntyniemi, 283,500 6. bordercollie Tending Galliard, Anna-Bella Nivala, 264,625 Kaikista kommelluksista huolimatta joukkueillamme riitti huumoria koko pitkän lauantaipäivän osalle, mukavaa siis oli!:) - ja sunnuntain vesisateesta huolimatta ei tunnelma latistunut finaalipäivänäkään, ja saatiinhan ne tuloksetkin sieltä sitten selville lopulta :) Vielä kerran oikein paljon onnea T-porukan loistaville koirakoille, ja kaikille tokon sm-kisaviikonloppuna pärjänneille! Ootte te vaan hyviä :)

 • 8.7.07 Sigmalle ja Samulle tokon avoimessa luokassa 178 pistettä, ja luokkavoitto! Paljon onnea siirtymisestä voittajaluokkaan Samu & Sigma!!
 • 1.7.07 Narulle (FIN AVA Tending Gnome Man) ja Pekalle nollavoitto agilityn 3-luokassa; onnea onnea Pekka & Naru!!
 • 1.7.07 Myös Marille (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harrille nollavoitto kolmosissa - onnittelut Harri & Mari!!
 • 30.6.07 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Hanna Heikniemi- Patama kilpailivat vepe-kisoissa, pisteitä kertyi 96 p/100, ja nousu avoimeen luokkaan! Paljon onnea Hanna & Cosmo!!
 • 30.6.07 Cosmo (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janita kilpailivat agilityssa Ruotsissa; 2 x nollavoitto, 6 x 2. sija ja kerran 3. sija! Myös kaksi hyppysertiä - hurjan paljon onnea agilitymenestyksestä Janita & Cosmo!
 • 24.6.07 Juhannussunnuntaita vietettiin taas T-porukalla tottistreenien, paimennustreenien ja grillailun merkeissä. Tässä muutama kuva tottistreeneistä:

  Tottistreeni-porukkaa Nero seuraa Toivo ruudussa

  Veeti seuraa Rho hyppynoudossa Tatzi luoksetulossa

 • 23.6.07 Jasmin (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) ohjaajanaan Salla Kantola kilpaili agilityn 1-luokassa; heti ensimmäisissä kisoissa nollavoitto! Isot onnittelut Salla & Jasmin!!
 • 20.6.07 Rho (FIN & S TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca) ja Kati kisasivat agilityn 3-luokassa; nollarata ja 2. sija. Paljon onnea Kati & Rho!!
 • 20.6.07 Valle (FIN TVA Tending Vanguard) ja Eva kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; 1-tulos 263,5 (paikalla istuminen nolla). Paljon onnea Eva & Valle!!
 • 19.6.07 Vuk (FIN TVA BH Tending Cantrip) ja Mila kilpailivat pk-jälkikokeen 1-luokassa; hienosti koulari JK1 pistein 264! Hurjan paljon onnea Pk-uran aloituksesta Mila & Vuk!!
 • 16.6.07 Agilityn Suomen Mestaruus-kilpailut, Ylöjärvi Kolme Tending-bordercollieta kymmenen parhaan joukkoon :) Harrille ja Marille SM-hopeaa!!!!

  Harri & Mari Pujottelu finaaliradalla Puomi finaaliradalla

  Janita & Cosmo Niinu & Rhett

  Ylöjärvellä, Teivon raviradalla kilpailtiin agilityn SM-kisoja lämpimässä säässä. Kolme Tending-bordercollieta pääsi maksien finaaliradalle (n. 60 koirakkoa)ja vielä kymmenen parhaan joukkoon! Mari (Tending Blue Bravura) Harrin ohjaamana upeasti SM-hopeaa, Cosmo (Tending Magic Mind) ja Janita SM-5, ja Rhett (Tending Chimera) Niinun ohjaamana vielä hienosti SM-8!! Maksien SM-kisan voitti Juha & Noel, ja pronssille tuli Jaakko & Vimma (Tending Blackien jälkeläinen). Erittäin lämpimät onnittelut Harrille ja Marille SM-hopeasta!!! Myös Janitalle ja Cosmolle ja Niinulle & Rhettille isot onnittelut!!

 • 16.6.07 Agilityn SM-joukkuekilpailu: Maksien joukkuekisassa voiton vei MAH; joukkueessa oli kaksi Tending- bordercollieta, Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Naru (FIN AVA Tending Gnome Man). Lämpimät onnittelut koko joukkueelle!!
 • 15.6.07 Ylöjärven iltaradoilla Cosmolle (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janitalle nollavoitto ekalta radalta, toiselta radalta myös nolla ja 3. sija! Paljon onnea!!
 • 15.6.07 Dina (Tending Dinah) ja Leena starttasivat tokouralleen: alokasluokasta 1-tulos 177 pistettä (yksi liike nolla) - oikein paljon onnea Leena & Dina!!
 • 12.6.07 Ilo (FIN TVA Tending Carline) ja Piia tokoilivat tänään erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 279,5 p ja luokkavoitto! Onnea Piia & Ilo!!
 • 10.6.07 Tokon Euroopan Mestaruus-kilpailut, Zagreb, Kroatia Suomalaiset tokoilijat ovat Euroopan parhaita...!!! Uskomattoman upeasti Euroopan Mestaruus-kultaa Suomen Joukkueelle!! Henkilökohtaisessa kisassa kaksoisvoitto!! Suomen tokomaajoukkueelle EM-joukkuekultaa!!!!!!! Päiville ja Pihkalle henk koht EM-kultaa!!! Christalle ja VIP:lle henk koht EM-hopeaa!!! Elinalle ja Sinalle henk koht EM-4 sija!!

  Päivi & Pihka, Christa & VIP, palkintojenjako; kuva: www.matre.org. Palkintojenjako; kuva: www.matre.org.
  EM-joukkuekultaa siis Suomelle!! Tämä vuosi näytti sen, että vuoden 2006 historiallinen MM-kulta ei ollut pelkkä sattuma... suomalaiset ovat siis oikeasti maailman - tai ainakin Euroopan parhaita edelleen :) Joukkueessa siis näissä EM-kisoissa Elina & Sina, Kati & Rho, Christa & VIP, Satu & Welmu, Päivi & Pihka, Jessica & Katla - viisi kasvattiamme ja jalostusnarttumme - arvatkaa olemmeko me kasvattajat ylpeitä :) Te kaikki kilpailijat olette tehneet upeata työtä suomalaisen tokon eteen, ja nyt näistä työn tuloksista voikin sitten nauttia! Joukkueellamme on siis kolme raskasta kilpailupäivää nyt takana; näissä arvokisoissa ykköstulos on ollut harvinainen ja hieno saavutus, ja hyvään kakkostulokseenkin saa olla tosi tyytyväinen! Joka kilpailupäivä on suomalaiskoirakoita ollut palkintopallilla kolmen parhaan joukossa; perjantaina Päivi Pihkan kanssa ja Elina Sinan kanssa, lauantaina Jessica Katlan kanssa, ja tänään Christa VIPin kanssa. Päivi Pihkan kanssa (C. Flamin Flamenco, P-pentueemme emä) ja Christa VIPin kanssa (T. Vigor) ovat näyttäneet toistuvilla arvokisamitaleillaan, että he ovat maailman parhaita tokoilijoita - ja Pihka ja VIP ovat siten myös maailman parhaita tokokoiria :) Myös kaksi muuta suomalaista, Elina Sinan (T. Bluey) ja Jessica Katlan (T. Charmer) kanssa ovat EM-kärkikymmenikön joukossa, hekin siis maailman, tai ainakin Euroopan huippuja!! Elina ja Sina, joukkueen ensikertalaiset, olivat mielettömän hienosti siis EM-nelosia, ja Jessica nuoren (alle 3-v) Katlan kanssa upeasti kuudensia!! EM-pronssia meni Sveitsin joukkueen Justy-malinoisille, Sveitsille samoin joukkue-pronssia, Norjan viedessä (tässä vaiheessa vielä epävirallisena tietona) EM-joukkue-hopeaa. Iso ja kolminkertainen hurraa-huuto Suomen joukkueelle!! :) ja sylintäydeltä vielä kerran onnea kaikille joukkuelaisille - te olette uskomattomia!!

 • 10.6.07 Lisää väliaikatietoja; Norjan Kello Kuul n 229 pistettä, Ruotsin Kes 247 p, Rho n. 248 - harmillisesti seuraaamisesta ja ruudusta ei niin hyvät pisteet! Pihka ja VIP edelleen johdossa, ja alkaa näyttää siltä, että Suomea ei joukkueena voi kukaan voittaa... VIP ja Christa ovat voittaneet tämän päivän!!
 • Perjantain kaksi parasta joukkueenjohtajamme takana; kuva: www.matre.org. Lauantain palkintojenjako; kuva: www.matre.org.
 • 10.6.07 Väliaikatietoja EM-kisoista: Suomella henk koht kisassa tällä hetkellä kaksoisjohto!!! Christa ja VIP kilpailivat tänään, ja hienot 277,5 pistettä, jolla pari meni toiseksi... Ruotsin pari huippukoirakkoa kilpailee vielä VIPin jälkeen, samoin Norjan Brain Kello Kuul. Ruotsin bcn Chili ennättikin jo kehään, 262 pistettä; vielä Ruotsin joukkueen ehkä paras koirakko, Kes & Kenth jäljellä - Ruotsi on siis ainoa joka pystyy uhkaamaan Suomen EM-joukkue-kultaa enää, jos Kes onnistuu vetäisemään huipputuloksen... Myös Suomen joukkueen viimeinen koirakko, Rho, on vielä starttaamatta...
 • 10.6.07 Una (Mascottsway Una) ja Jenni kilpailivat paimennuksen 2-luokassa; 57 pistettä ja hienosti 2. sija! Paljon onnea Jenni & Una!!
 • 10.6.07 Seita (`FIN AVA` Tending Fast Fly) ja Samu kisasivat agilityn 3-luokassa; kaksi nollarataa ja 4. ja 6. sijat - onnea Samu & Seita!!
 • 9.6.07 Mitzu (FIN & S TVA Tending Mystique) ja Suvi kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa; pisteitä kertyi 1-tulokseen 262 p (tunnari nolla) ja 1. sija!! Onnittelut Suvi & Mitzu!!
 • 9.6.07 Yokolle (`FIN AVA` Tending Brownie) Jounin ohjaamana nollavoitto agilityn 3-luokassa, onnea onnea!!
 • 9.6.07 Tokon EM-kisat jatkuvat edelleen, ja jännitettävää riittää huomiselle! Tämän päivän voitti sveitsiläinen koirakko pistein 273,5. Toiseksi tuli Norjan hallitseva Maailmanmestari Anne Loppa pistein 267,3, ja upeasti kolmanneksi, parhaana suomalaisena, Katla, Jessica ohjaajanaan, pistein 265,6! Muista huippukoirakoista mm. Norjan Leolle pisteitä kertyi n. 258, Ruotsin Krollie nollasi ruudun, pisteitä 248,7, ja Norjan I-Kela nollasi hyppynoudon, pisteitä n. 227. Suomalaiskoirakoista starttasi tänään myös Welmu ja Satu; heille harmillisesti kaukokäskyt nolla, ja 2-tulos 233,6 pistettä. Myös Suomen joukkueen varakoirakko Katarina ja Paavo kilpailivat tänään, heille n. 215 pistettä.
 • 9.6.07 Hello Kitty (Tending Pacemaker) ja Jukka kilpailivat tänään agilityn kakkosluokassa; jälleen nollavoitto, ja niin tämä pari nousi kolmosiin - ...kolmen viikon jälkeen ekasta startistaan!! Hurjasti onnea Jukka & Kitty!!
 • 9.6.07 Veeti (HK3 BH Tending Volition) ja Hanna kisasivat pk-hakukokeessa 3-luokassa; pisteitä kertyi 258 ja HK3 -koulari. Näin tällä parilla on tulokset PK-SM:iin kasassa, onnea Hanna & Veeti!!
 • 8.6.07 Tokon Euroopan Mestaruus-kilpailut Zagrebissa Kroatiassa ovat alkaneet - ja Suomen kannalta hienosti, ensimmäisen päivän jälkeen suomalaiskoirakoilla kaksoisjohto :) Suomen joukkue lähti matkaan jo maanantaina. Torstaina virallisten harjoitusten jälkeen tunnelmat olivat hyvät, treenit olivat menneet mainiosti. Perjantaina startattiin ensimmäiseen kisapäivään; arvostelun kerrottiin olevan suhteellisen tiukkaa - niin kuin tällä tasolla tietenkin pitääkin - ja kaiken kaikkiaan 7 ykköstulosta kertyi perjantain saldoksi. Suomen koirakoista kolme starttasi tänään; varsinaisessa joukkueessa olevat Pihka Päivin ohjaamana, ja Sina Elinan ohjaamana, ja lisäksi varakoirakko Tytti ja Sintti. Päiville ja Pihkalle hienosti 279,5 pistettä, ja pari säilytti johtoasemansa päivän loppuun! Myöhemmin iltapäivällä startanneet maajoukkueen ensikertalaiset Elina ja Sina venyivät myös hienoon 1-tulokseen, 268 pistettä, ja päivän 2. sija!! Sintille niukasti alle ykköstulos, 252,8 pistettä. Päivän kolmas oli R-pentueemme isä, Tigern Norjasta, Anne Lise ohjaajanaan, heille pisteitä 263,3. Suomalaiset siis johtavat ensimmäisen päivän jälkeen kisaa, odotamme jännityksellä huomista :)
 • 5.6.07 Padi (JK1 BH Tending Pathfinder) ja Tarja kilpailivat pk-jälkikisoissa; hieno 1-tulos 284 p ja luokkavoitto jälkikakkosessa, ja näin Padi siirtyi jäljellä 3-luokkaan! Hurjasti onnea Tarja & JK2 Padi!!
 • 3.6.07 Meg (Tending Pawnee) ja Pete kilpailivat agilityn 1-luokassa; Stadi Gamesissa nollavoitto, + maksien Vuoden Tulokas-kisan voitto!! Oikein paljon onnea Pete & Meg!!
 • 3.6.07 ToTo (Tending Dazzler) ehätti ensimmäisenä D-pentueesta aloittamaan kisauransa; tänään tokossa Lentsun ohjaamana alokasluokan voitto pistein 187! Isot onnittelut Lentsu & ToTo!!
 • 3.6.07 Tuuri (`FIN TVA` BH Tending Conqueror) ja Timo kilpailivat agilityn 1-luokassa; Stadi Gamesissa nollavoitto - paljon onnea Timo & Tuuri!!
 • 3.6.07 Hello Kitty (Tending Pacemaker) ja Jukka kilpailivat agilityn 2-luokassa; hienosti kaksi nollavoittoa! Paljon onnea Jukka ja Kitty!!
 • 31.5.07 Lampaat laskettiin laitumelle täällä Sipoossa, ja paimennustreenikausi alkoi :)
  Vimma paimentaa. Uuhilauma.

  Vimman eye. Vimma.

 • 30.5.07 Ready (Tending Ripper) ja Elina kilpailivat tokon alokasluokassa; huippupisteet 197 :) ja luokkavoitto! Paljon onnea Elina & Ready!!
 • 27.5.07 Marille (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harrille kaksi nollavoittoa agilityn 3-luokassa, onnea Harri & Mari!!
 • 27.5.07 Yokolle (`FIN AVA`Tending Brownie) ja Jounille myös nollavoitto agilityn 3-luokassa, onnittelut!
 • 26.5-27.5.07 D-pentueen tokoviikonloppu pidettiin Turussa, kouluttajana Leena Välimäki. Koko D-pentue omistajineen oli paikalla, ja kuulemani mukaan aikamoisen hauska viikonloppu vietettiinkin :) Tässä muutamia Leena Partasen ja Ankin ottamia kuvia:
  Pentupäivä- porukkaa. Smilla.

  Päivikki ja Tinki. Leena ja Dina. Katri & Dani. Lentsu ja ToTo. Hanna ja Kit. Turo.

 • 27.5.07 Joona (`FIN TVA`JK2 BH Tending Galliard) ja Anna-Bella kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; hienot pisteet 299 ja luokkavoitto!! Iiisot onnittelut A-B ja Joona!!
 • 26.5.07 Hello Kitty (Tending Pacemaker) kilpaili agilityssa; kolme starttia, ja kolme nollarataa ja luokkavoittoa :). Jukka ja Kitty saivat siis kaksi nollavoittoa ykkösluokassa, ja ensimmäisissä kakkosen kisoissaan myös nollavoiton - todella hienoa, hyvä Jukka & Kitty!!
 • 26.5.07 Veeti (HK3 BH Tending Volition) ja Hanna kilpailivat pk-hakukokeen 3-luokassa; hienosti 1-tulos 279 p (tottis 88 p, maasto 191 p) ja 1. sija. Isot onnittelut Hanna & Veeti, hienosti pelittää siis :-)
 • 26.5.07 Mitzu (FIN & S TVA Tending Mystique) ja Suvi kisasivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 261 pistettä, ja 1. sija. Onnea onnea Suvi & Mitzu!!
 • 26.5.05 Khii (Tending Rascal) ja Kati kilpailivat tokon avoimessa luokassa; 1-tulos 161,5 p (kaukokäskyt nolla) ja siirto voittajaluokkaan! Paljon onnea Kati & Khii vauhdikkaasta siirtymisestä ylempiin!
 • 22.5.07 Palasimme Norjan reissulta, jossa olimme astuttamassa Glendaa (POHJ TVA FIN & S & N TVA HK3 PPR1 Tending Gazelle) Exolla (S & N TVA Kronvallaren Exo). Exo osoittautui reissun aikana erittäin mukavaksi ja hyvin ihmisläheiseksi koiraksi, joka tekee täydellä teholla ja hyvin energisesti töitä, mutta osaa myös nollata itsensä mainiosti kotioloissa. Ihan ilman mutkia ei tästäkään reissusta selvitty :) ja aikataulutkin melkein menivät uusiksi, mutta toivottavasti jotain tuloksia syntyisi 2 kk päästä!:-)
 • 19.5.07 Hello Kitty (Tending Pacemaker) on aloittanut Jukan ohjaamana kisauransa; viikko sitten tokon alokasluokassa 1-tulos 163 pistettä, ja nyt ensimmäisissä agilitykisoissaan 1-luokassa nollavoitto! Oikein paljon onnea Jukka ja Kitty!!
 • 19.5.07 Padi (BH Tending Pathfinder) ja Tarja aloittivat pk-jäljellä kilpailemisen; tänään JK1-koulari pistein 251 (tottis 89 p, maasto 162 p) ja 1. sija! Hienoa Tarja & JK1 BH Padi, isot onnittelut ja tsemppiä seuraaviin! :)
 • 19.5.07 Ilo (`FIN TVA` BH Tending Carline) starttasi ensimmäisissä pk-puolen kisoissaan, ohjaajinaan Piia ja Ari. Tottis 93 p, maasto 159 = 252 pistettä ja JK1-koulari - paljon onnea Piia, Ari & JK1 BH Ilo!!!
 • 17.5.07 Gisalle (Tending Gramary) tänään JK3-koulari pk-jälkikisojen 3-luokasta! Hyvä Katja ja Gisa, ja tsemppiä seuraaviin!!
 • 17.5.07 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kilpailivat agilityn 3-luokassa, ja taas hienosti nollavoitto!! Onnea onnea Niinu & Rhett!!
 • 17.5.07 Cosmolle (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janitalle myös nollavoitto Tampereen kisojen agilityn 3-luokassa, onnea Janita & Copo!!
 • 17.5.07 Ready (Tending Ripper) ja Elina aloittivat tänään tokouransa hienosti; alokas- luokasta 1-tulos 189 pistettä ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Elina & Ready!!
 • 13.5.07 V.I.P (FIN & S TVA TSM-06 Tending Vigor) ja Christa kilpailivat tokon erikoisvoittajaluokassa; upeat pisteet 310, ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Christa & VIP!!
 • 10.5.07 Glendan (POHJ TVA S & N & FIN TVA HK3 PPR1 BH Tending Gazelle) juoksu alkoi! Katso lisätietoja täältä!
 • 9.5.07 Loitsu (BH Tending Nominee) ja Taina kilpailivat tokon erikoisvoittaja- luokassa - hienosti 1-tulos 256,5 pistettä (ohjattu nouto nolla) ja luokkavoitto! Paljon onnea Taina & Loitsu!! Tsemppiä seuraaviin! Loitsusta löytyy uusi kuva täältä!
 • 8.5.07 Tokon maajoukkuevalmennusrenkaaseen valittiin uusia koirakoita; kasvateistamme C-pentueen Ilo (Tending Carline) ja Tuuri (Tending Conqueror) pääsivät renkaaseen. Myös J-pentueemme emä Skye valittiin sinne. Onnittelut kaikille renkaaseen valituille!!
 • 7.5.07 Katla (FIN & S TVA Tending Charmer) kilpaili tänään tokon erikois- voittajaluokassa; upeat pisteet 306,5 ja luokkavoitto! Isot onnittelut Jessica & Katla!!
 • Hienoa tulossumaa T-koirilla toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna :)
 • 6.5.07 Ekana ulkomaan uutiset :) Eli Glenda (FIN & S TVA HK3 BH PPR1 Tending Gazelle) ja Hopi (FIN & S TVA BH Tending Fly-Fly) ovat olleet kilpailemassa tokon elit-luokassa Norjassa... kummallekin 1-tulokset (vaikka tunnarit epäonnistuivatkin); Glendalle Lauran ohjaamana 269,5 pistettä ja 3. sija, ja Hopille Päivin ohjaamana 265,5 pistettä ja 5. sija! Glenda ja Hopi ovat siis Norjan, ja samalla myös Pohjoismaiden Tottelevaisuus- valioita nyt!:). Hurjan isot onnittelut Laura & Glenda ja Päivi & Hopi!!
 • 6.5.07 Seita (`FIN AVA` Tending Fast Fly) ja Samu kilpailivat agilityn 3-luokassa, ja hienosti nollavoitto! Paljon onnea Samu & Seita!!
 • 6.5.07 Rho (FIN & S TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca) ja Kati kisasivat myös agilityn 3-luokassa; nollarata ja 2. sija! Onnea onnea Kati & Rho!!
 • 6.5.07 Puh (Tending Crusader) Marjatta ohjaajanaan kilpaili tokon voittaja- luokassa; upeat pisteet 295,5 ja 1. sija!! Hurjan paljon onnea siirtymisestä tokossa ylimpään luokkaan!!
 • 6.5.07 Laku (JK2 BH Tending Blackart) ja Tesu kilpailivat tokon avoimessa luokassa; hyvä 1-tulos 182 pistettä ja 2. sija! Viikonlopun aikana siirto tokossa voittajaluokkaan, hienoa Tesu & Laku :)
 • 6.5.07 Pingu (Tending Rogue) starttasi hienosti tokouralleen; tänään tokon alokasluokassa upeat 195 pistettä, ja 2. sija (samoin pistein ensimmäiseksi tulleen kanssa; voittaja arvottiin). Suurensuuret onnittelut Saara ja Pingu tokouran aloituksesta!!
 • 6.5.07 Tikki (HK1 BH Tending Nonesuch) ja Maria kisasivat tokon erivoi-luokassa, ja 1-tulos 275 pistettä, ja 2. sija! Aivan mahtavaa, nyt kahden erivoi-kisan jälkeen jo Tva-arvo kolkuttaa :) Lämpimät onnittelut Marialle & Tikille kisaviikonlopun menestyksestä sekä tokossa että pk-puolella!!
 • 5.5.07 Nori (JK3 BH Tonedo`s Flashing Meg) sai ykköstulokset kasaan Suomen Tottelevaisuusvalion arvoon!!! Norille erikoisvoittajaluokasta 268,5 pistettä ja 1. sija Minnan ohjaamana. Oikein lämpimät onnittelut Tva-ykkösistä Minna & Nori!!
 • 5.5.07 V.I.P (FIN & S TVA TSM-06 Tending Vigor) ja Christa kilpailivat agilityn 3-luokassa; nollarata ja 2. sija, onnea onnea Christa & VIP!!
 • 5.5.07 Laku (JK2 BH Tending Blackart) starttasi tänään tokouralleen hienolla ykköstuloksella 192, ja luokkavoitto Porvoon 40 koiran alokasluokassa!! Iiisot onnittelut mahtavasta tokouran aloituksesta Tesu & Laku!!
 • 5.5.07 Myös Khii (Tending Rascal) aloitti tänään tokouransa, alokasluokasta 1-tulos 163 pistettä Katin ohjaamana (yksi liike nolla). Onnea ekasta ykköstuloksesta ja tsemppiä seuraavaan luokkaan Kati & Khii!!
 • 5.5.07 Tikki (BH Tending Nonesuch) ja Maria kisasivat tänään ensimmäistä kertaa pk-hakukokeessa; hienosti heti 1-tulos 273 pistettä, HK1-koulari ja 1. sija! Isot onnittelut siirtymisestä hakukokeessa kakkosiin Maria & Tikki!!
 • 5.5.07 Helsingin palveluskoirapahtuman yhteydessä pidettiin kansainvälinen palveluskoirakoe:
  Hakukokeen palkintokaksikko; kuva Tuula Kuokkanen. Jälkikokeen palkintokolmikko; kuva Tuula Kuokkanen.
  Kansainvälisen pk-hakukokeen voitti upeasti Sina (FIN KVA FIN TVA HK3 EK1 Jk1 BH Tending Bluey) ykköstuloksella 277 (tottis 92 p, maasto 185 pistettä)! Todella hienoa Elina & Sina!!:) Hakukokeessa toiseksi tulivat Raffe (FIN KVA FIN TVA HK3 PPR1 BH Tending More Snow White) ja Anki, 2-tuloksella 245 p. Onnea Anki & Raffe!!
 • Kansainvälisessä pk-jälkikokeessa toiseksi tuli Nero (FIN KVA JK3 BH Tending Shaman) hyvällä 1-tuloksella Pekan ohjaamana: pisteitä kertyi 289 (tottis 95 p, kaikki 6 keppiä, mutta janalta -6 p =164 p, ja esineruutu 30 p). Lämpimät onnittelut vielä Samulille ja apk Salalle, jotka voittivat jälkikokeen!!
 • 2.5.07 R- ja D-pentueen pentupäivää vietettiin aurinkoisissa tunnelmissa Sipoon Martinkylässä. Vapunpäivä kului mukavasti treenien, jutustelun, videoiden katselun ja grillailun merkeissä. Kiitoksia kaikille osallistujille, ja erityiskiitos Katille ja Samulle - oli mukava nähdä! :)
  Pentupäivien porukkaa. Kati ja Khii.

  Smilla hypyssä. Saara ja Pingu seuraamisliikkeessä. Elina ja Ready.

 • 30.4.07 TSAU:n 3-luokkien agilitykisoissa Turussa Cosmolle (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janitalle kaksi nollarataa, ja 1. ja 2. sijat! Cosmo voitti vielä "Turku Tour Finaalin" nollaradalla. Yokolle (`FIN AVA` Tending Brownie) ja Jounille nollarata ja 3. sija. Seitalle (`FIN AVA` Tending Fast Fly) ja Samulle kolme nollaa + sijat 5. ja 6. Seitalla on nyt siis sm- ja karsintanollat kasassa! Onnea kaikille agilitymenestyjille oikein paljon!
 • 29.4.07 Marille (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harrille kaksi nollavoittoa agilityn 3-luokassa, paljon onnea Harri & Mari!!
 • 29.4.07 Narulle (FIN AVA Tending Gnome Man) ja Pekalle myös nollarata kolmosissa, ja 2. sija - onnittelut!!
 • 29.4.07 Tietokoneeni lomaili pari viikkoa vian takia - jos siis olet lähettänyt sähköpostia, etkä ole saanut vastausta, ole hyvä ja lähetä viestiä uudelleen :)
 • 28.4.07 Viivi (Tending Vivid) kilpaili tokon erikoisvoittajaluokassa, ja hienosti 1-tulos (vaikka yksi liike nolla), 259 pistettä ja luokkavoitto!!! Suurensuuret onnittelut ekasta tokon erivoi:n ykkösestä Annika & Viivi!!
 • Viivistä löytyy uusi kuva täältä!
 • 23.4.07 Fly (HK1 BH Tending Nimblewit Fly) ja Leea kilpailivat pk-hakukokeen 2-luokassa; hienosti 1-tulos 275 pistettä + luokkavoitto ja siirto ylimpään luokkaan! Isot onnittelut Leea & Fly, ja paljon tsemppiä kolmosiin!!
 • 23.4.07 Glenda (FIN & S TVA HK3 BH PPR1 Tending Gazelle) ja Laura kilpailivat pk-hakukokeen 3-luokassa. Hakumaasto hienosti lähes täydet 168 p, mutta yksi esine jäi ruutuun, ja hieman epäonninen tottis (toinen koira lähti paikallaolosta kohti tottiksen aikana) pudottivat pisteet 259:een; hyvä koulari siis kuitenkin! Tsemppiä seuraaviin:)
 • 22.4.07 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kilpailivat agilityn 3-luokassa JAU:n kisoissa - hienosti nollarata ja voitto 70 koiran luokassa! Paljon onnea Niinu & Rhett!!
 • 22.4.07 Samoissa JAU:n kisoissa Uunolle (Tending Gadfly) ja Karille nollarata ja 4. sija! Onnea Kari & Uuno!!
 • 22.-23.4.07 Tokon valmennusrenkaan leiri Loviisassa, kouluttajana Jon Eklöf Ruotsista. T-koirista paikalla olivat V.I.P, Katla, Sina, Rho, Joona, Welmu ja Merlin. Lauantaipäivänä oli ohjelmassa Jonten arvostelema erivoin "kilpailu" renkaan koirakoille, ja illalla oli vielä näyttökoe renkaan uusiksi jäseniksi pyrkiville. Sunnuntaina aurinkokin suostui hieman pilkahtelemaan, ja koulutuksia jatkettiin toko-ongelmia ratkomalla huomattavasti mukavammassa säässä kuin lauantaina :)
  Jonte seuraa Vipin ruututreeniä. Christa palkkaa Vipiä ruututreenissä.
 • 15.4.07 Valle (`FIN TVA`BH Tending Vanguard) ja Eva kilpailivat tokon erikois- voittajaluokassa - upeat pisteet 300,5 ja 1. sija!! Paljon onnea Eva & Valle!!
 • 14.4.07 Ilo (BH Tending Carline) ja Piia kilpailivat tänään tokon erikoisvoittaja- luokassa; 1-tulos 266,5 pistettä (ohjattu nouto harmittavasti nolla) ja 1. sija. Samalla Ilo sai kasaan 1-tulokset Suomen Tottelevaisuusvalion arvoon!!! Hurjan isot ja lämpimät onnittelut Piialle ja Ilolle!!! C-pentueemme neljäs Tottelevaisuusvalio alle 3 vuoden iässä, hienoa C:t :-)
 • Hienoja agilitytuloksia pääsiäisenä!!
 • 9.4.07 Pai (FIN KVA FIN TVA M-02-05 NOM-05 VK3 Tending Magician Man) ja Marjatta kisasivat agilityn 2-luokassa; nollarata ja 5. sija - onnea!!
 • 8.4.07 Purinalla jatkettiin pääsiäiskisoja; sunnuntain kolmosluokissa maxien osallistujamäärä parhaimmillaan yli 90 koirakkoa per luokka! Sunnuntaina aamuradalla Rhett (Tending Chimera) oli neljäs, ja Toivo (FIN KVA FIN TVA M-06 JK3 BH Tending Versatile) viides nollaradoilla. Nollaratoja tekivät myös Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura), sijoitus 7, ja Naru (FIN AVA Tending Gnome Man), sija 8, ja Seita (`FIN AVA`Tending Fast Fly) ja Rho (FIN & S TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca). Sunnuntain jättikokoisen iltapäiväradan voitti Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura) Harri ohjaajanaan. Rhett (Tending Chimera) oli neljäs Niinun ohjaamana, ja nollat tekivät myös Naru (FIN AVA Tending Gnome Man) ja Seita (`FIN AVA`Tending Fast Fly). Iltaradan voitti upeasti Rhett (Tending Chimera) Niinun ohjaamana, Naru (FIN AVA Tending Gnome Man) oli viides Pekan ohjaamana, ja myös Laku (JK2 BH Tending Blackart) teki nollaradan, sijoitus 10. Friskies Cup`n voitti Niinu & Rhett, ja Pekka & Naru olivat vielä neljänsiä. Lämpimät onnittelut kaikille nollaradan tehneille, ja erityisonnittelut tietenkin Niinulle ja Rhett`lle ja Harrille ja Marille vielä nollavoitoista!!
 • 8.4.07 Turun agilitykisoissa Tikki (BH Tending Nonesuch) ja Maria kilpailivat 2-luokassa; hienosti nollarata ja voitto!! Paljon onnea Maria & Tikki!!
 • 8.4.07 Jatsi (POHJ TVA FIN & S & N TVA TSM-05 PM-04 BH Tending Blackie) siirtyi agilityssa 3-luokkaan! Tänään nollarata kakkosissa ja 3. sija. Oikein paljon onnea, Lentsu & Jatsi!!
 • 7.4.07 Purinan jättikokoisissa agilitykisoissa Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kisasivat 3-luokassa; nollarata ja 2. sija! Onneksi olkoon!!
 • 7.4.07 Laku (JK2 BH Tending Blackart) ja Tesu kilpailivat myös Purinalla kolmosissa; upeasti kolme nollarataa, ja 2. 4, ja 5. sijat!! Todella hienoa, onnittelut!
 • 7.4.07 Myös Rholle (FIN & S TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca) nollarata ja 6. sija! Onnea!!
 • 7.4.07 Hallitreeni-kauden päättäjäisiä vietettiin lauantai-iltana tottistreenien ja kahvittelun merkeissä. Ulkotreenikausi kutsuu!:)
  Marjo ja Tatzi treenaa, muu porukka katselee. Kati ja Rho valmistautumassa hyppynoutoon.

  Tottistelua porukalla. Sirke ja Tuuri leikkivät.

 • 3.4.07 Jekku (FIN & S AVA S AVA(H) FIN TVA JK3 PPR1 Tending Trick Or Treat) on nimetty Keski-Pohjanmaan kennelpiirin Vuoden 2006 Parhaaksi Agilitykoiraksi!
 • 1.4.07 Cosmolle (FIN & S AVA FIN & S TVA BH Tending Magic Mind) ja Janitalle nollavoitto agilityn 3-luokasta, myös toiselta radalta 0 vp ja 2. sija - paljon onnea Janita & Cosmo!!
 • 30.3.07 Suomen tokomaajoukkue on valittu! Kroatiaan matkaa kesäkuussa viisi Tending- koiraa; V.I.P, Katla, Rho, Welmu ja Sina -ja P-pentueemme emä Pihka! :) Lämpimät onnittelut kaikille joukkueeseen valituille, ja hyviä treenejä kohti Euroopan Mestaruus-kilpailuja!!
 • 25.3.07 Narulle (FIN AVA Tending Gnome Man) nollavoitto agilityn 3-luokassa - paljon onnea Pekka & Naru!!
 • 25.3.07 Suomen Border Colliet ja Australian Kelpiet ry:n Vuoden Koirat 2006: Vuoden Palveluskoira 2006 on FIN KVA TVA HK3 JK1 EK1 Tending Bluey (2. sija: FIN KVA JK3 BH Tending Blueberry) -10 parhaan koiran joukossa on 7 kasvattiamme tai omistamaamme koiraa Vuoden Tokokoira on POHJ TVA PM-04 TSM-05 BH Tending Blackie (2. sija: FIN & S TVA HK1 BH Tending White Wicca) - viiden parhaan koiran joukosta 4 ensimmäistä ovat kasvattejamme Vuoden Agilitykoira on FIN & S AVA FIN & S TVA Tending Magic Mind (2. sija: FIN AVA Tending Blue Bravura) - 8 parhaan koiran joukossa on 4 kasvattiamme
 • 24.3.07 Rhett (Tending Chimera) ja Niinu kilpailivat agilityn 3-luokassa; hienosti taas nollavoitto :) Paaaljon onnea Niinu & Rhett!!
 • 24.3.07 Joona (`FIN TVA JK2 BH Tending Galliard) palkittiin Keski-Suomen Kennelpiirin Vuoden Tokokoirana!
 • 24.3.07 Tuuri (`FIN TVA`BH Tending Conqueror) palkittiin Helsingin piirin Vuoden Tokotulokkaana.
 • 24.3.07 Jasmin (FIN TVA JK3 BH Tending Gowan) on Rauman Käyttö- ja Seurakoirien sekä Koirakerho Rähmä-Käpälien Vuoden Tokokoira 2006.
 • 21.3.07 Terveisiä Irlannista!
 • - klikkaa kuvat suuremmiksi -

 • 18.3.07 Cosmolle (FIN & S TVA FIN & S AVA BH Tending Magic Mind) ja Janitalle kaksi nollavoittoa ja yksi 3. sija agilityn 3-luokassa - oikein paljon onnea!!!
 • 17.3.07 Meg (Tending Pawnee) ja Oili kilpailivat tokon alokasluokassa; hienot pisteet 194 ja luokkavoitto!! Isot onnittelut Oili & Meg!!
 • 17.3.07 Faust (Tending Conjurer) ja Osmo kilpailivat tokon avo-luokassa; 1-tulos 164,5 pistettä (kaukokäskyt harmillisesti 0) ja 2. sija. Paljon onnea siirtymisestä voittajaluokkaan Osmo & Faust!!
 • 17.3.07 Viski (FIN TVA HK3 BH Saint) on vuoden 2006 Ylöjärven koirakerhon Vuoden hakukoira ja Vuoden tokokoira.
 • 11.3.07 Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura) ja Harri kilpailivat agilityn 3-luokassa; nollarata ja voitto - onnea Harri & Mari!!
 • 11.3.07 V.I.P (FIN & S TVA TSM-06 Tending Vigor) ja Christa kisasivat myös agilityn 3-luokassa, (neljä sadasosaa Marille häviten) nollarata ja 2. sija! Onnea Christa ja Vip!!
 • 11.3.07 Sina (FIN KVA FIN TVA HK3 JK1 EK1 Tending Bluey) ja Elina kilpailivat tänään tokon maajoukkue-karsintakisoissa; 1-tulos 288 pistettä, 1. sija ja CACIOB :) Hienoa Elina & Sina, onneksi olkoon!!
 • Tuuri Suuri suurenmoisen lahjusmäärän kanssa. T-porukkaa juhlimassa.
 • 10.3.07 Tuurin valiojuhlia juhlittiin lauantaina isolla porukalla Vantaalla. Tuuri näytti varsin tyytyväiseltä lahjojensa määrään, kuten kuvasta näkyy :) Kiitokset Sirkelle mukavista juhlista ja hienoista tarjoamisista!
 • 6.3.07 Mitzu (FIN & S TVA Tending Mystique) valittiin Lapin kennelpiirin Vuoden Tokokoiraksi. Se palkittiin myös Rovaniemen käyttökoirien Vuoden Toko-koirana 2006. Sina (FIN KVA TVA HK3 JK1 EK1 Tending Bluey) palkittiin Kymen Kennelpiirin Vuoden 2006 parhaana Tokokoirana, ja parhaana Palveluskoirana.
 • 3.3.07 Turussa kisattiin tokossa TSAU:n seuranmestaruudesta: Seuranmestaruuden voitti Hopi (FIN & S TVA BH Tending Fly-Fly) Päivin ohjaamana; hienot pisteet 301, ja 2. sija erikoisvoittajaluokassa. Isot onnittelut hyvästä kisakauden avauksesta Päivi & Hopi!! Valle (`FIN TVA`BH Tending Vanguard) ja Eva kilpailivat myös erivoi- luokassa; pisteitä kertyi hyvät 286, ja 3. sija. Onnea Eva & Valle!! Myös Glenda (FIN & S TVA HK3 BH PPR1 Tending Gazelle) ja Laura kisasivat erikoisvoittajaluokassa; valitettavasti yksi liike nolla, silti vielä 1-tulos 272 pistettä ja 4. sija - seuranmestaruus-kisan kolmas! Onnea Laura & Glenda!! Ensimmäistä kertaa erivoissa starttasi Tikki (BH Tending Nonesuch) ja Maria, ja 1-tulos heillekin! :) 264 p, kun paikallaistuminen harmittavasti nolla. Lämpimät onnittelut ekasta ykkösestä Tva:n arvoon :) Tikistä löytyy uusi kuva täältä!
 • 26.2.07 Laku (JK2 BH Tending Blackart) kilpaili Tampereella agilityn 3-luokassa Tesun ohjaamana, ekalta radalta hienosti nollavoitto, ja toiselta radalta myös nolla ja 2. sija - hurjasti onnea Tesu & Laku!!
 • Tulevia T-tapahtumia: - viikottaiset tokotreenit hallissa jatkuvat huhtikuun 7. päivään asti - Berran sponsorivaatepakettien tilaus 4.3 asti, kysele Riitalta lisää - Tending-kesäleiri 26.-29.7.07, kouluttajiksi varmistuneet mm. tokossa Elisabeth Adsen Norjasta, ja hakuun & paimennukseen Gunnel Boström Ruotsista - R & D-pentueen pentupäivä; vaihtoehtoiset päivät 1.5 tai 17.5.07 - D-pentueen tokoviikonloppu 26.-27.5.07 - ilmoittaudu Ankille
 • 21.2.07 Sina (FIN KVA FIN TVA HK3 JK1 EK1 Tending Bluey) palkittiin eilen Lahden Käyttökoirien parhaana tokokoirana, parhaana hakukoirana ja parhaana palveluskoirana.
 • 19.2.07 Palveluskoirien aktiviteettitilastoissa (Palveluskoirat-lehti 1/2007) Nero (FIN KVA JK3 BH Tending Shaman) oli jälkikoirien ykkösenä viidellä kisalla, joista kolme 1-tulosta, yksi 2-tulos ja yksi ei tulosta (sm-kisa, jossa ei edes startattu Neron tulehtuneen jalkahaavan takia). 3-luokan jälkikoiria oli tilastossa pitkälti toistasataa. Jippo ( FIN KVA JK3 Tending Blueberry) oli jälkikoirien tilaston 5. 3-luokassa kilpailevien hakukoirien aktiviteettitilaston 2. oli Sina (FIN KVA FIN TVA HK3 EK1 JK1 Tending Bluey) neljällä kisalla, joista kolme oli 1-tuloksia.
 • 18.2.07 Jatsille (POHJ TVA TSM-05 PM-04 BH Tending Blackie) ja Lentsulle agilityn 2-luokassa nollarata ja 2. sija - onnittelut!!
 • 18.2.07 P-pentueen sisarukset Padi ja Rimma siirtyivät tokossa voittajaluokkaan; Padi (BH Tending Pathfinder) ja Tarja kisasivat avoimessa luokassa tänään 1-tuloksen 172 pistettä, ja 2. sija! Rimma (Tending Pantheress) ja Mari kisasivat myös samassa luokassa, ja täsmälleen samoin pistein:) - 172 pistettä ja 3. sija. Isot onnittelut, ja tervemenoa voi-luokkaan Tarjalle & Padille ja Marille & Rimmalle!!
 • 18.2.07 Vimma (Tending Cult) starttasi tokon alo-luokassa; pisteitä kertyi 188 p, ja 2. sija. Luokan voitti hienoin pistein Ansu & Ken, onnittelut!! Kotkan kisoissa leivottiin myös uusi tottelevaisuusvalio - hyvä Oili & Topi, onnea!!!:)
 • 17.2.07 Rhett (Tending Chimera) kilpaili agilityn 3-luokassa Niinun ohjaamana; Kirkkonummen kisoissa hienosti nollavoitto :) Hienoa Niinu & Rhett!! Kolmosluokan toiseksi, myös nollaradalla, tuli Laku (JK2 BH Tending Blackart) Tesun ohjaamana! Paljon onnea Tesu & Laku!!
 • 17.2.07 Tuuri (BH Tending Conqueror) ja Sirke kilpailivat tokon erikoisvoittaja- luokassa; hienosti 1-tulos 279 pistettä ja 2. sija. Samalla Tuuri sai 1-tulokset kasaan Suomen Tottelevaisuusvalion arvoon!! Hurjan paljon onnea Sirke & Tuuri!!! Tuurista löytyy uusi kuva täältä!
 • 17.2.07 Tokon maajoukkue-karsintakisat Pieksämäellä: Katlalle (FIN & S TVA Tending Charmer) ja Jessicalle hyvä 1-tulos 283 p, (tunnari harmillisesti nolla), ja 3. sija. Grattis grattis Jessica & Katla!! Ilo (BH Tending Carline) ja Piia kilpailivat myös erikoisvoittajaluokassa; 1-tulos 271 pistettä, ja 4. sija. Yhtä vaille tva nyt, hyvä Piia & Ilo, tsemppiä seuraavaan :) Erivoi-luokan voitti Päivi & Pihka, paljon onnea!!! Toiseksi tuli Marko & Flu, ja viidenneksi Tiina & Tippa, lämpimät onnittelut kaikille ykkösen saaneille!
 • 11.2.07 HAU:n järjestämissä agilityn 3-luokan kisoissa Purinalla (joissa yli 70 koirakkoa per luokka) nollaratoja tekivät mm. Mari (FIN AVA Tending Blue Bravura), sijat 2.ja 5., V.I.P (FIN TVA TSM-06 Tending Vigor), sija 5, Uuno (Tending Gadfly), sija 8., Laku (JK2 Tending Blackart), sija 7. Nuorella Rhett`llä (Tending Chimera) oli nopein aika ekassa kisassa, mutta vitos-tulos. Onnittelut kaikille!:)
 • 10.2.07 Mitzu (FIN & S TVA Tending Mystique) ja Suvi kisasivat tokon erikois- voittajaluokassa; 282,5 pistettä ja 1. sija! Onnea onnea Suvi & Mitzu!!
 • 4.2.07 Saga (BH Tending Valkyrie) ja Saila kilpailivat agilityn 1-luokassa Purinalla; hieno nollarata & 4. sija - hyvä Saila ja Saga, tsemppiä jatkoon :)
 • 28.1.07 Tokon maajoukkuekarsintakisa, Mäntsälä Mäntsälässa kilpailtiin parkkihallissa tokon karsintakisa, vain päivä Turun karsinnan jälkeen. Erikoisvoittajaluokassa kilpaili huikea määrä koirakoita, yli 30! Erikoisvoittajaluokan voitti upeilla pisteillä 314,5 & upealla suorituksella Rho (FIN & S TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca), Kati ohjaajanaan. Kisan toiseksi tuli mitteli Paavo Katariinan ohjaamana pistein 295,5, ja kolmanneksi sijoittui Katla FIN & S TVA Tending Charmer) Jessica ohjaajanaan - pisteitä heille kertyi 294. Muita hienoja ykköstuloksia tuli Sinalle (FIN KVA FIN TVA HK3 JK1 EK1 BH Tending Bluey), 290 p, VIP:lle (FIN & S TVA TSM-06 Tending Vigor), joille kymppirivillä 280 p, valitettavasti ruutu nolla = ulkona ruudusta. Sama tapahtui Jatsille (POHJ TVA S & FIN & N TVA BH PM-04 TSM-05 Tending Blackie) eli ruudusta ulkona, silti hyvät 277 pistettä. Myös Joonalle (Tending Galliard) ykköstulos 273, vaikka yksi nollaliike. Isot onnittelut kaikille ykkösen saaneille, ja Katille & Rholle special-onnittelut! Oli hienon näköisiä suorituksia! :)
 • 28.1.07 Rhett (Tending Chimera) ja Niina-Liina kilpailivat agilityn 3-luokassa - nollarata ja voitto :) Paljon onnea Niinu & Rhett!!
 • 27.1.07 Tokon maajoukkuekarsintakisa, Turku Turun KV näyttelyn yhteydessä kilpailtiin kansainvälinen tottelevaisuuskoe, joka oli samalla yksi karsintakisoista maajoukkueeseen. Lisäjännitystä kisaan teki pienehkö, hieman ahtaan oloinen kehä näyttelyhallissa, ja ruotsalainen tuomari, Inger Svedin - lisäksi kaikki yksittäisliikkeet otettiin peräkkäin, putkeen. Kaiken kaikkiaan kisassa tuli 7 ykköstulosta, viisi ensimmäistä sijaa T-koirille :) Kilpailun voitti pistein 285, CACIOBin saaden, Sina (FIN KVA FIN TVA HK3 JK1 EK1 BH Tending Bluey), Elina ohjaajanaan. Toiseksi tuli Lentsu Jatsin kanssa (POHJ TVA S & FIN & N TVA BH PM-04 TSM-05 Tending Blackie), pistein 284, ja kolmanneksi Christa & VIP (FIN & S TVA TSM-06 Tending Vigor), pistein 282. Kilpailussa neljänneksi tuli Welmu (Tending White Warlock) Satu ohjaajanaan, pistein 278,5, viides oli Kati ja Rho (FIN & S TVA FIN AVA HK1 BH Tending White Wicca) pistein 273, kuudes Päivi Pihkan kanssa, ja seitsemäs Jessica Katlan (FIN & S TVA Tending Charmer) kanssa. Lämpimät onnittelut kaikille ykköstuloksen saaneille, erityisonnittelut tietenkin voittajakolmikolle, ja eritoten Elinalle & Sinalle!!! Hyvä te :)
 • 21.1.07 Jekulle (FIN & S AVA S AVA(H) JK3 BH PPR1 Tending Trick Or Treat) ja Katrille neljä nollarataa Kemin kisoissa agilityn 3-luokassa - hyvä Katri & Jekku!!
 • 14.1.07 Suomen agi.fi ranking-listassa maxi3-koirissa (yli 700) kahdenkymmenen parhaan joukossa viisi Tending-koiraa - 1. Tending Magic Mind, 3. Tending Blue Bravura, 9. Tending Blackart, 11. Tending Brownie, ja 17. Tending Trick Or Treat :)
 • 6.1.07 Pieksämäen tokokisoissa erikoisvoittajaluokan voitti ensimmäistä kertaa luokassa kilpaillut Ilo (Tending Carline) ja Piia, pistein 275,5! Oikein paljon onnea Piia & Ilo, tosi hienoa :) Luokan toiseksi ja kolmanneksi tulivat hyvin 2-tuloksin Joona (Tending Galliard), Anna-Bella ohjaajanaan, ja Viivi (Tending Vivid) Annika ohjaajanaan. Ilosta löytyy uusi kuva täältä!
 • 6.1.07 Kajaanissa kilpailtiin tokon ensimmäinen maajoukkue-karsintakisa. Erikoisvoittaja- luokassa hienot pisteet 303 nappasi Welmu (Tending White Warlock) Satu ohjaajanaan. Pari sijoittui kilpailussa toiseksi. Hyvä Satu & Wemma! Kisassa ensimmäiseksi tulivat Päivi & Pihka, kolmanneksi Katariina & Paavo, onnea!

 • 6.1.07 Haukivuorella asustelevat Marin ja Elviksen pennut ovat lähteneet uusiin koteihinsa; onnea matkaan Juippi, Ekaks, Sin, Rika, Viima, Mira ja Jedi! Pentueesta tuli Tending E-pentue. Erittäin sydämellinen ja lämmin kiitos Harrille ja Tuijalle yhteistyöstä! Pennut saivat teillä parhaan mahdollisen hoidon, ja oli iso ilo laittaa maailmalle näin reippaita ja hyvin sosiaalistettuja pentuja!
 • 29.12.06 Tending-treenit lämpimässä parkkihallissa alkavat 13.1.07 - ilmoittautumiset Riitalle! Treenit jatkuvat 7.4.07 asti. T-tokotreenit BAT-hallilla 30.12.06 - ilmoittautumiset Oilille!
 • 24.12.06
  "I'll be home for Christmas You can count on me Please have snow and mistletoe and presents on the tree Christmas Eve will find me Where the love light gleams I'll be home for Christmas If only in my dreams..."
  Kennel Tending toivottaa kaikille Suomen koiraharrastajille, ja erityisesti kasvateillemme ja sijoituskoirillemme omistajineen

  Joulurauhaa ja Onnellista Uutta Vuotta 2007!
  Vuosi 2006 jätti paljon muistoja mieliin; lampaiden haku keväällä ja alkukesän iltojen paimennustreenit pitkä kuuma kesä - ja bordercollien pentuja nukkumassa auringossa :) syksyn kuraiset koirantassut ja rapaisia tassunjälkiä lattialla, alkutalven kylmenevät yöt ja koiranunta tuhisevat omat koiramme... Unohtumattomia kisareissuja ja -kuulumisia, alkaen kesän agilityn SM-kisoista ja päättyen PK-SM-kisojen kautta tokon Pohjoismaiden Mestaruuskisoihin. SM-kulta tokossa ja kaksi PK:ssa, kaksi SM-hopeaa, neljä SM-pronssia; tokon EM- ja PM-pronssi, agilityn PM-pronssi! Aurinkoisia leiripäiviä ja mukavia tapaamisia treenien merkeissä leirinuotiolla istuskelua ja kahvitteluja treenien jälkeen - paljon naurua, ystävyyttä ja yhdessäoloa. Koiran kynsien rapinaa lattialla, intovinkunaa autossa ennen tottistreenejä kuudentoista tassun rummutus kiitolaukassa jäisellä pellolla - paljon hännänheilutusta, yhteistyötä ja iloa. Kiitämme kuluneesta vuodesta!


  Vanhoja uutisia (2007)

 • Vanhoja uutisia (2006)

  Vanhoja uutisia (2005)
  Vanhoja uutisia (2004)
  Vanhoja uutisia (2003)
  Vanhoja uutisia (2002-2001)
  Vanhoja uutisia (1999-2000)

Palaa takaisin.